Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

East Asia Tribune: Νεκρός ο Κιμ Γιονγκ Ουν από καμικάζι αυτοκτονίας;

East Asia Tribune: Νεκρός ο Κιμ Γιονγκ Ουν από καμικάζι αυτοκτονίας; - Κεντρική Εικόνα Διαψεύδουν τις πληροφορίες αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας

Φωτιά έχει πάρει το διαδίκτυο με τις φήμες για τον θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν! Αφορμή στάθηκε το δημοσίευμα της East Asia Tribune, σύμφωνα με το οποίο ο Κιμ γιονγκ Ουν σκοτώθηκε «από βομβίστρια αυτοκτονίας».

Δέκα ύπουλες ασθένειες

Οι ύπουλες νόσοι δεν έχουν συμπτώματα για να μας προειδοποιήσουν και τις αφήνουμε πολλές φορές μέχρι να είναι πολύ αργά. Ποιες είναι οι επικίνδυνες παθήσεις.


Δέκα ύπουλες ασθένειες

Όλες οι ασθένειες έχουν τα συμπτώματά τους. Πόνο, πυρετό, εξανθήματα, εμετό. Υπάρχουν όμως και ύπουλες ασθένειες. Αυτές δεν έχουν συμπτώματα για να μας προειδοποιήσουν και τις αφήνουμε πολλές φορές μέχρι να είναι πολύ αργά. Ποιες είναι όμως οι επικίνδυνες ασθένειες που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στον θάνατο επειδή δεν μας προειδοποιούν εγκαίρως; 

Καρδιαγγειακή νόσος

‘Ολοι γνωρίζουμε κάποιον που υποφέρει από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι παράγοντες κινδύνου είναι υψηλή πίεση, άγχος, παχυσαρκία, έλλειψη άσκησης, κάπνισμα. Όταν φτάσει να δώσει συμπτώματα, πόνο και βάρος στο στήθος, παράλυση, αδυναμία είναι πλέον αργά. Η ιατρική κοινότητα έχει πολλούς τρόπους να την αντιμετωπίσει αλλά η πρόληψη είναι πάντα ο καλύτερος. Σταματήστε το κάπνισμα, ξεκινήστε άσκηση, τρώτε υγιεινά!

Σακχαρώδης διαβήτης

Εμφανίζεται όταν ο οργανισμός δεν παράγει ινσουλίνη για το μεταβολισμό των ζαχάρων (διαβήτης τύπου 1) ή όταν ενώ παράγεται ινσουλίνη, δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει σωστά για τις μεταβολικές ανάγκες του (διαβήτης τύπου 2). 246 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από ΣΔ. Κάθε χρόνο 3 εκατομμύρια νοσούν και καταλήγουν από τις επιπλοκές του. Ετησίως, στην Ελλάδα προστίθενται 40.000 νέες περιπτώσεις. Επειδή στην έναρξή του είναι συχνά αθόρυβος, ασθενείς νοσούν με διαβήτη για πέντε χρόνια χωρίς διάγνωση. Εξέταση αίματος για γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη τον εντοπίζει πρώιμα.

Το χαμόγελό της…

Αλεξάνδρα Γεωργίου Συνθετική Σύμβουλος Ψυχικής υγείας 

Το χαμόγελό της…

Στεκόταν έξω από την πόρτα της τουαλέτας των αποδυτηρίων του κολυμβητηρίου, εντελώς ακίνητη κοιτώντας κάπως σαν χαμένη.
Δεν εστίαζε το βλέμμα της κάπου συγκεκριμένα. Φαινόταν σαν να την είχε συνεπάρει κάποια βαθειά σκέψη.

Εγώ βρισκόμουν ακριβώς μπροστά στο ερμάριο μου στο μέσον της διαδικασίας της αποχώρησης.
Σε μια στιγμή την ακούω δίπλα μου να ψάχνει αγχωμένη το λουκέτο της μονολογώντας. Επαναλάμβανε τη φράση ποιο είναι το δικό μου έντονα.

Όπως ήμουν σκυμμένη στα πράγματά μου γυρίζω πλάγια προς το μέρος της και εντοπίζω το μπαστούνι του τυφλού στερεωμένο στο αριστερό της πόδι!

-Είμαστε ακριβώς απέναντι από τις τουαλέτες. Σε ποια σειρά είναι το δικό σου ερμάριο;
-Είναι το τέταρτο από αριστερά.
-Είσαι ακριβώς δεξιά μου! Έχω το τρίτο.

5 δίαιτες που καταπολεμούν ασθένειες

Εκτός από το χάσιμο κιλών πολλές είναι οι δίαιτες που στοχεύουν στην καλύτερη υγεία. Γνωστές δίαιτες που καταπολεμούν ασθένειες και μπορούν να προφυλάξουν την υγεία μας.


5 δίαιτες που καταπολεμούν ασθένειες

Σκεφτόμαστε τις δίαιτες ως έναν τρόπο να χάσουμε περιττό βάτος. Και όμως, το κυνήγι ενός λεπτού σώματος δεν είναι ο σκοπός κάθε δίαιτας. Πολλές από αυτές στοχεύουν στη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και στην καλύτερη υγεία. Ας δούμε πέντε γνωστές δίαιτες που καταπολεμούν ασθένειες και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία μας.

Δίαιτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Αυτή η δίαιτα βασίζεται στην ιδέα ότι οι υδατάνθρακες που μας οδηγούν σε ραγδαία αύξηση του σακχάρου στο αίμα πρέπει να αποφεύγονται και στην κατανάλωση των “σωστών” υδατανθράκων. Συνεπώς, όσοι ακολουθούν αυτή την δίαιτα εστιάζουν σε υδατάνθρακες που προέρχονται από δημητριακά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ζυμαρικά και ρύζι, κινόα, φασόλια και ξηρούς καρπούς.
Αυτή η δίαιτα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους ασθενείς που ζουν με διαβήτη τύπου 2. Όχι μόνο μπορούμε να ελέγξουμε τα επίπεδα του σακχάρου, αλλά επίσης μπορούμε να ανεβάσουμε τα επίπεδα της υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (της “καλής” χοληστερίνης) και να ελαττώσουμε τον κίνδυνο για νόσους της καρδιάς.
Σε μια έρευνα που διεξήχθη το 2008, ανακαλύφθηκε πως η συγκεκριμένη δίαιτα κάνει καλύτερη δουλειά στον έλεγχο του σακχάρου από μια δίαιτα υψηλή σε φυτικές ίνες και με βάση δημητριακά ολικής άλεσης.

Διακοσμήστε εύκολα και οικονομικά το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας



Διακοσμήστε εύκολα και οικονομικά το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας


Το καλοκαίρι έφτασε και η θερμοκρασία έχει ήδη αρχίσει να ανεβαίνει. Τι καλύτερο λοιπόν από το να απολαύσετε τον καφέ σας στη βεράντα του σπιτιού σας. Το μεράκι και η φαντασία έχουν τον πρώτο λόγο. Αν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος και καλή διάθεση μπορείτε κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες να ανανεώσετε το μπαλκόνι σας και να το μετατρέψετε σε έναν χώρο ξεκούρασης και αναψυχής.

Διακόσμηση
Εάν τα διαθέσιμα τετραγωνικά είναι λίγα δώστε έμφαση στην εξοικονόμηση χώρου επιλέγοντας πτυσσόμενες καρέκλες και τραπέζια που αποθηκεύονται εύκολα. Δώστε χρώμα στο χώρο σας επιλέγοντας πολύχρωμα υφάσματα και μαξιλάρια. Επίσης μπορείτε να βάλετε φαναράκια στα οποία θα τοποθετήσετε κεράκια για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα.

Ζώντας στα πρέπει των άλλων;

Ζώντας στα πρέπει των άλλων;

Γεννιόμαστε επειδή πρέπει να γεννηθούμε. Τρώμε επειδή πρέπει να ζήσουμε.Περπατάμε επειδή πρέπει να προχωρήσουμε. Τόσα πρέπει και τόσα θέλω. Τόσοι κανόνες και τόσες εξαιρέσεις. Πόσες φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε προβλήματα που σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο πιθανόν να ήμαστε πιο χαλαροί και πιο ψύχραιμοι ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης τους; Πόσες φορές πνίξαμε αυτό το θέλω για ένα πρέπει; Και όχι απαραίτητα ένα δικό μας πρέπει, μα σίγουρα ένα δικό μας θέλω.

Ένα πρέπει της οικογένειας, ένα πρέπει των φίλων, ένα πρέπει της κοινωνίας. Ένα απλό παράδειγμα οι επισκέψεις σε οικογενειακούς φίλους όταν τα παιδιά δεν είναι πλέον παιδιά αλλά έφηβοι. Έφηβοι που αρνούνται να υποβάλλουν τον εαυτό τους σε μια κοινωνική υποχρέωση. Έφηβοι που θα ακολουθήσουν τους γονείς όσο κι αν δυσανασχετούν και αντιμετωπίζουν το γεγονός ως φορτικό, αλλά θα το κρατήσουν μέσα τους και θα βγάλουν απωθημένα χρόνων όταν ενηλικιωθούν -με τη νομική έννοια της ενηλικίωσης όμως. Έφηβοι που έχουν δεχθεί πλήρως τις απόψεις των γονέων και δέχονται αμέσως και χωρίς αντιρρήσεις τα θέλω τους θεωρώντας πως αφού το λένε οι μεγαλύτεροι κάτι θα ξέρουν καλύτερα.

Ζούμε στον κοινωνικό κομφορμισμό. Και δε μπήκαμε τώρα σε αυτή την εποχή. Απλά τώρα φαίνεται πιο δυσβάσταχτο. Πιο δυσβάσταχτο γιατί παλιά οι μικροί επαναστάτες ήταν λίγοι και η κοινωνία φρόντιζε να τους κατευνάσει. Πλέον όμως η επανάσταση παίρνει μεγάλες και ποικίλες διαστάσεις. Επανάσταση μπορεί να γίνει στο σχολείο, μπορεί να γίνει μέσω του διαδικτύου και κυρίως μέσω του αγαπημένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, του Facebook, μπορεί να γίνει μέσα σε μια παρέα. Όπου κι αν γίνει, ο ένας θα επηρεάσει τον άλλο.

ΤΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΘΟΥΛΟΥ



Δεν είναι υπερβολικό να χαρακτηρίσουμε τον H.P Lovecraft «Πατέρα» του  Σύγχρονου Τρόμου μετά από το έργο που παρουσίασε και τα Τρομερα Πλασματα που δημιούργησε . Η επιρροή του διαφαίνεται σε ολόκληρη την Λογοτεχνία Τρόμου τον 20ο και 21ο Αιώνα. Είτε διαβάζεις ταινία του Stephen King, είτε παρακολουθείς μία ταινία του John Carpenter, μπορείς να διακρίνεις το χαρακτηριστικό σημάδι του ιδιαίτερου τρόμου που παρουσίασε ο Lovecraft.
Οι περισσότεροι φυσικά ξέρουν για την γνωστότερη δημιουργία του, τον Κθούλου, ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα του Τρόμου. Όμως υπάρχουν πολλά ακόμη τέρατα από το έργο του Συγγραφέα που είναι εξίσου (αν όχι περισσότερο) τρομερά από τον Κθούλου. Παρακάτω παρουσιάζουμε 8 Τρομερα Πλασματα πλάσματα στην Μυθολογία Κθούλου.

Τα Τρομερα Πλασματα Μυθολογιας Κθουλου

  1. Σογκώθ
Στο βιβλίο του «Τα Βουνά της Τρέλας» ο Lovecraft περιγράφει τα Σογκώθ ως « ένα άμορφο πρωτόπλασμα που είναι ικανό να αντικατοπτρίζει τις μορφές όλων των ζωντανών οργανισμών». Πλάσματα τεράστια που αλλάζουν μορφές.
shoggoth_by_manzanedo-d65yhix
Δημιουργήθηκαν από μία υποθαλλάσια κατασκευή της Αρκτικής από τους πρεσβύτερους θεούς που επίσης πρωτοεμφανίστηκαν στο ίδιο βιβλίο και ήταν η πρώτη Εξωγήινη φυλή στην Γη μέσα στον Μύθο του Lovecraft. Σε κάποιο σημείο μετά την δημιουργία τους τα Σογκώθ επαναστάτησαν ενάντια στους δημιουργούς τους. Ανέπτυξαν νοημοσύνη με τον καιρό και εναντιώθηκαν στους Πρεσβύτερους Θεούς.

Κουρτ Γκέντελ: ο μαθηματικός, με πρότυπο τον Πλάτωνα που «κατεδάφισε» την Λογική

    Kurt_Goedel
    Το 1906 γεννιέται στην Τσεχία ένα αγόρι με υψηλότατο βαθμό νοημοσύνης, ο Kurt Gödel (1906-1978), που θα γίνει ένας από τους σημαντικότερους μαθηματικούς, ή ο σημαντικότερος για πολλούς καθώς το περιοδικό Time τον ανέδειξε ως την κορυφαία μαθηματική προσωπικότητα του 20ου αιώνα. Έγινε διάσημος με το θεώρημα περί μη πληρότητας που ήρθε να αναταράξει τα μέχρι τότε συμβατικά και αξιωματικά μαθηματικά. Ήταν δηλαδή ο άνθρωπος που κατάφερε να «σπάσει» την λογική.
    Ολόκληρο το έργο του ήταν αφιερωμένο στον ορθολογισμό. Σε τέτοιο βαθμό όπου δεν χωρούσε άλλη λογική, για την προσωπική του ζωή.
    Στα 8 του χρόνια συνειδητοποιεί ότι οι διανοητικοί ορίζοντες των γονιών του είναι πολύ περιορισμένοι και δεν μπορούσαν να το καλύψουν νοητικά.
    Η λογική κυριαρχεί στη σκέψη του από παιδί, όμως ο σπόρος της παράνοιας διαμορφώνει το βίο του.
    Στα 18 του – στο Πανεπιστήμιο πια – γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του: τον πλατωνισμό. Λίγο αργότερα στα είκοσι πέντε του, αιχμάλωτος της λογικής των μαθηματικών αλλά και της μεταφυσικής πλευράς των μαθηματικών, επινοεί το θεώρημα της μη πληρότητας στο οποίο δείχνει ότι σε ένα μαθηματικό σύστημα υπάρχουν αναφορές οι οποίες αν κι είναι αληθείς δεν μπορούν να αποδειχθούν.
    Το θεώρημα της μη πληρότητας προκάλεσε μεγάλο σεισμό στα μαθηματικά θεμέλια, όπως και η Αριθμητική Γκέντελ που θα επηρεάσει τον Άλαν Τιούρινγκ τον πατέρα της λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
    Kourt_goedelΟ άνθρωπος που απάντησε σε ένα ερώτημα 2.000 χρόνων
    Ο Γκέντελ έζησε από κοντά τον Κύκλο της Βιέννης, ουσιαστικά την αρχή του θετικισμού. Εκεί ο Βιτγκενστάιν θα βάλει τα θεμέλια του λογικού θετικισμού, τον οποίο θα ακολουθήσουν πολλοί άλλοι φιλόσοφοι επηρεασμένοι από το μεγαλείο της σκέψης του. Οι Γκέντελ – Βιτγκενστάιν μάλλον ποτέ δεν συμπάθησε ο ένας τον άλλο, αν και ο Γκέντελ απέφευγε οποιεσδήποτε δημόσιες αντιπαραθέσεις. Ο Βιτγκενστάιν θα προσπαθήσει να μηδενίσει τη σημαντικότητα του θεωρήματος της μη-πληρότητας, χωρίς όμως να καταφέρει τίποτα. Πολλοί τότε τον συγκαταλέγανε στους εμπειριστές λόγω της παρουσίας του στον Κύκλο της Βιέννης, όμως ο ίδιος διατυμπάνιζε πως δεν ήταν ποτέ εμπειριστής.
    Ουσιαστικά και οι δύο – αν και ο Βιτγκενστάιν ήταν περισσότερο εμπειριστής – αναζητούσαν την αλήθεια πέρα από αυτό που γινόταν αντιληπτό με τις αισθήσεις μας.
    Εκεί στη Βιέννη του Μεσοπολέμου για πρώτη φορά αρνείται το φαγητό θεωρώντας το ως πηγή μικροβίων. Η νευρική κατάρρευση, ως ψυχολογική απόρροια του τέλους του Κύκλου της Βιέννης, τον οδηγεί στο σανατόριο.

UK referendum

Αποτέλεσμα εικόνας για UK referendum

Η νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές του περασμένου έτους ενεργοποιεί μια υπόσχεση-μανιφέστο για να κρατήσει ένα in / out δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος του 2017. Ο Cameron έκανε την υπόσχεση ενός δημοψηφίσματος για την ΕΕ σε μια εποχή όταν ήταν κάτω από την πίεση ευρωσκεπτικιστικων  βουλευτών στο κόμμα του – και όταν οι Συντηρητικοί φαινωνταν  να χάνουν ψήφους υπέρ το UKIP. Οι περισσότεροι πολιτικοί σχολιαστές συμφωνούν ότι, αν ηταν στο χερι του, ο ίδιος δεν θα ήθελε ένα δημοψήφισμα, και ότι τώρα είναι απελπισμένος για να εξασφαλίσει τη θέση της Βρετανίας στην ΕΕ.
Αυτό το χειμώνα, άρχισε μια περιοδεία στις πρωτεύουσες της ΕΕ, όπως ο ίδιος προσπάθησε να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της Βρετανίας της ιδιότητας του μέλους, η οποία συνήφθη στη σύνοδο του Φεβρουαρίου. Πετυχε αρκετα πραγματα, που οι δικοι μας π.χ οχι δεν διεκδικουν αλλα ουτε καν εχουν σκεφει:
Επίδομα τέκνου – Οι μεταναστες εργαζόμενοι θα εξακολουθουν να είναι σε θέση να στείλουν τα  επίδοματα τέκνου που λαμβανουν πίσω στην πατρίδα τους – ο Cameron ήθελε να τελειώσει αυτή η πρακτική για να μενουν τα χρηματα εξ ολοκληρου στο UK αρα να παραγεται πλουτος μεσω διακινησης αγαθων-υπηρεσιων. Οι πληρωμές ομως – και αυτο του πιστωνεται- θα καθοριστουν απο το επίπεδο που αντικατοπτρίζει το κόστος διαβίωσης στη χώρα καταγωγής τουςκαι όχι το κοστος στο UK. Στο Μπαγλαντες το κοστος ζωης ειναι 100 φορες μικροτερο απο το Λονδινο, αρα τα χρηματα που θα φευγουν απο το UK θα ειναι αναλογα λιγοτερα.
Κοινωνικα επιδοματα μεταναστων- Ο Cameron υποστηριζει τη μειωση των επιδοματων για χαμηλομισθους μεταναστες, αρα την αποθαρρυνση να ερθουν στο UK για δουλεια. Το πετυχε μερικως μιας και οι ΝΕΟ-ερχωμενοι δεν μπορουν αμεσα να διεκδικησουν επιδοματα αλλα σταδιακα με τη παροδο του χρονου και την αναλογη φορολογηση τους. Με λιγα λογια πρωτα φορολογησαι απο το Βρεττανικο κρατος και μετα- αν οντως παραμεινεις και δεν τη κοπανησεις- θα λαβεις τα οποια επιδοματα.
Κραταει τη λιραΟ  Cameron, και ολοι οι Βρεττανοι- δεν θα αφησουν ΠΟΤΕ τη λιρα. Ποσο μαλλον για ενα νομισμα-πατσαβουρα οπως ειναι το ευρω που απο 1,35% με το USD εφτασε σε ενα χρονο στο 1,05%. Οι Βρεττανοι ειχουν το μεγαλυτερο Business στην Ευρωπη- οι Γερμανοι ειναι κατω απο το μισο μπροστα τους- οπως φυσικα εχουν το Commonwealth δηλαδη τη πρωην αυτοκρατορια σε ολες τις γωνιες του κοσμου . The sun NEVER sets on the British Empire, που σημαινει οτι ειναι τοσο απλωμενοι στο πλανητη που σε καποιο σημειο τους ειναι παντα μερα. Η λιρα ειναι με διαφορα το ισχυροτερο νομισμα στο κοσμο εδω και δεκαετιες.

Έρευνα: επηρεάζει η Πανσέληνος τη διάθεσή μας ή είναι μύθος;

Έρευνα: επηρεάζει η Πανσέληνος τη διάθεσή μας ή είναι μύθος;

Δεν θα ήταν λίγες οι φορές, κατά τις οποίες μεταξύ σοβαρού και αστείου κατηγορήσαμε το ολόγιομο φεγγάρι για τη διάθεσή μας. Άραγε, οι σεληνιακές φάσεις μπορούν, όντως, να διαδραματίσουν ρόλο στη ζωή μας; Η επιστήμη δίνει την απάντηση.
Το φεγγάρι λίγο-πολύ περιβάλλεται από μία αύρα μυστηρίου, και για αιώνες λειτουργούσε ως αφορμή για διάφορους μύθους και εικασίες, γοητεύοντας τον άνθρωπο. Μέχρι και σήμερα, η θέα του φεγγαριού μας μαγεύει, ειδικά όταν έχει πανσέληνο. Πώς μας επηρεάζει, όμως, στην πραγματικότητα το ολόγιομο φεγγάρι;
Σε αυτήν την ερώτηση και ειδικότερα στο ερώτημα αν οι σεληνιακές φάσεις επηρεάζουν τη ζωή μας, θέλησε να απαντήσει διεθνής ομάδα ερευνητών, προχωρώντας σε αντίστοιχη έρευνα και δημοσιεύοντας τα αποτελέσματά της στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Pediatrics. Πριν στρέψουμε το βλέμμα στον αποψινό νυχτερινό ουρανό, για την πρώτη Πανσέληνο του φετινού καλοκαιριού, ρίχνουμε μία ματιά:

Αγωνιστείτε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα σας

post-343

Ακεραιότητα δεν είναι τόσο αυτό που κάνουμε όσο αυτό που είμαστε. Και αυτό που είμαστε καθορίζει αυτό που κάνουμε. Το προσωπικό μας σύστημα αξιών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας. Είναι το σύστημα πλοήγησης που μας καθοδηγεί. Είναι αυτό που προσδιορίζει τις προτεραιότητές μας στη ζωή και κρίνει τι θα αποδεχτούμε και τι θα απορρίψουμε.

Όλοι έχουμε αντικρουόμενες επιθυμίες. Κανείς, όσο ισορροπημένος κι αν είναι, δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή τη σύγκρουση. Η ακεραιότητα είναι ο γνώμονας που καθορίζει ποια επιθυμία θα επικρατήσει. Καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που απαιτούν να διαλέξουμε ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε. 

Η ακεραιότητα θέτει τους βασικούς κανόνες για την επίλυση αυτών των καταστάσεων πίεσης. Καθορίζει αυτό που είμαστε και τον τρόπο που θα αντιδράσουμε, πριν ακόμα εμφανιστεί η σύγκρουση. Η ακεραιότητα είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τις δηλώσεις, τις σκέψεις και τις πράξεις μας, έτσι ώστε να είναι πάντα συγχρονισμένες.

Δύο Νέες Δολοφονίες Ολιστικών Ιατρών!!

Νέα δολοφονία ολιστικού ιατρού με αυτοκτονία του δράστη!


ClAqVS-UYAACDlh-667x500.jpg

Καλοκαίριασε κι αρχίσει νέος κύκλος αίματος ολιστικών ιατρών φαίνεται. Ο προηγούμενος μετρά περί τους 40 θανάτους! Κάποιοι που αρχικά θεωρήθηκαν ως “φυσικοί” ή ανεξήγητοι, νέα δεδομένα δείχνουν ότι επρόκειτο για δολοφονία.
Αυτή τη φορά αφορά σε έναν χειροπράκτη του οποίου το πτώμα ανακάλυψε ένας ασθενής.
Ο David Steckler είχε φτάσει λίγα λεπτά νωρίτερα για το ραντεβού του στο Κέντρο Χειροπρακτικής McKenna. Όταν μπήκε στο γραφείο, αντίκρισε την ανατριχιαστική σκηνή της δολοφονίας-αυτοκτονίας.
Οι ερευνητές του γραφείου του σερίφη στο Pierce County, δήλωσαν ότι ο ιδιοκτήτης της κλινικής, Dr. Robert Sowers και τον σύζυγο μιας από τις θεραπεύτριες που εργάζονται στην κλινική βρέθηκαν νεκροί μέσα στο γραφείο. Ο Steckler είπε στο γραφείο ήταν μια γυναίκα που ούρλιαζε και πως ο ίδιος αποχώρησε για να καλέσει το 911 για βοήθεια.
Murder2_1466033928651_4876629_ver1.0_640_360.jpg
Το περιστατικό έχει αφήσει τη μικρή πόλη των μετά βίας 1000 κατοίκων σοκαρισμένη και αναρωτιούνται γιατί να δολοφονηθεί ο γιατρός που όλοι αγαπούσαν.

ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ, Ο ΜΕΓΑΣ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ


Μόδα που κρατάει χρόνια η «δρακουλομάνια». Όλο και γυρίζονται ταινίες για τον πλέον διάσημο βρυκόλακα, ενώ σα μανιτάρια φυτρώνουν κλαμπ θαυμαστών του γιου του Δράκου, δηλαδή του Δράκουλα. Πρόσωπο μυθιστορηματικό από το βιβλίο ενός ανύπαρκτου Ιρλανδού συγγραφέα, κάποιου Μπραμ Στόκερ, κτυπημένου από σύφιλη, που έφτιαξε τον αιμοσταγή ήρωά του με μαύρη μπέρτα και μυτερά δόντια που καρφώνονται στο λαιμό των θυμάτων του.
Πραγματικό άτομο της Ιστορίας είναι ο γιος του Δραγκούλ, του ηγεμόνα της Βλαχίας Βλαντ Β', του οίκου Βασάραβα, των θεμελιωτών του βλαχικού κράτους. Ο γιος, ο Βλαντ Γ' θεωρείται και του αξίζει ο «τίτλος» του μεγαλύτερου τουρκοφάφου, διότι σα σήμερα, 17 Ιουνίου, το 1462, καθάρισε 15.000 φαντάρους του Μωάμεθ του Πορθητή της Κωνσταντινούπολης.
Τα ξεχνάω όλα, του έστειλε φιρμάνι ο σουλτάνος, αρκεί να δηλώσεις υποτέλεια. Εγώ δεν ξέρω από υποταγή, ήταν η απάντηση του περήφανου βοεβόδα και αφού έστησε ενέδρες με τον μικρότερο στρατό του περίμενε τη σουλτανική επίθεση με 60.000 τακτικούς και 30.000 χύμα. Ήταν ο νικητής, ο παλουκωτής. Ο χριστιανός ιππότης που μίσησε τους Οθωμανούς όταν ήταν «αιχμάλωτός» τους, μετά τη συμφωνία του πατέρα του και του σουλτάνου.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ


Την βλέπω και ο πόθος διατρέχει όλο μου το κορμί. Κόβεται η ανάσα μου. Είμαι ερωτευμένος με τη δικηά μου, όμως να, που αντικρύζω τούτη την ξένη και τρελλαίνομαι. Αν την χάσω, αν δεν υπακούσω στις γλυκές παρορμήσεις μου, θαρρώ πως δεν θα ξαναδώ τα αστέρια, ίσως και τον ήλιο.
Μια θρησκεία μου φθάνει και μου περισσεύει. Το ίδιο και μια ομάδα. Όχι, όμως, και μια γυναίκα. Γιατί; Είμαι άνδρας. Γι' αυτό, για τι άλλο. Η ανδρική μου φύση δεν μ' αφήνει να βρω τις ισορροπίες μου με μια γυναίκα, όσο κι αν είμαι καψούρης μαζύ της, όσο κι αν την εκτιμώ.
Οι σοφοί λαοί ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Έβαζαν τον θεό να ευλογάει την πολυγαμία. Να επιτρέπει στον άνδρα να έχει και δύο και τέσσερις και όσες θέλει. Και οι κυρίες να συμβιβάζονται. Και να ανταγωνίζονται ποια θα με φτιάχνει καλύτερα.
Μεγάλη εφεύρεση η θρησκεία. Στη υπηρεσία των δυνατών. Πάντα. Άλλο ότι παίζει το παραμύθι ότι είναι για τους αδύναμους. Και οι μαλάκες, οι φουκαράδες οι αδύναμοι να τσιμπάνε. Μη ξεφεύγουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα