Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Καλύτερα να σε ζηλεύουν…





Καλύτερα να σε ζηλεύουν παρά να σε λυπούνται, ήταν μία φράση που μοιάζει διαπίστωση. Όμως είναι έτσι τελικά ?
Τι είναι καλύτερο να ζηλεύουν ή να σε λυπούνται?

Κι όμως κανένα από τα δύο δεν χρειάζεται να προκαλούμε ως συναίσθημα στους άλλους. Γιατί και τα δύο είναι μορφή πόνου.
Όταν μας λυπούνται η αλήθεια είναι πως η λύπη δεν είναι ένας οδηγός που μπορεί να βοηθήσει. Καθώς η λύπη από μόνη της προκαλεί σχέσεις εξάρτησης. Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο «επειδή σ’ αγαπάω δεν σε λυπάμαι».
Ούτε όμως και το να μας ζηλεύουν είναι οδηγός. Γιατί όταν προκαλώ ζήλια στον απέναντί μου, του προκαλώ πόνο και ενδέχεται και φθόνο. Τον οδηγώ δηλαδή να σκέφτεται για μένα κυρίως αρνητικά.
Η ζήλια δεν μπορεί να είναι ένας ορθός οδηγός σε σχέσεις γιατί από μόνη της η ζήλια είναι μία μορφή «τύφλωσης». Και όταν την νιώθει κάποιος δεν μπορεί να νιώθει όμορφα. Έτσι οι σκέψεις που θα τον συνοδεύουν θα είναι αναξιότητας και κατωτερότητας.
Ειδικά τώρα που δεν ξέρουμε ποιος έχει και τι, καλό είναι να μην προκαλούμε ζήλια. Να μην νιώθουν άβολα οι συνάνθρωποί μας οι οποίοι ενδεχομένως να μην έχουν.
Έχει μεγάλη διαφορά ο θαυμασμός από τη ζήλια. Που όμως για να φτάσει ένας άνθρωπος να θαυμάσει, θα πει ότι είναι σε εσωτερική ισορροπία και πληρότητα. Αλλιώς δεν θα θαυμάσει, θα ζηλέψει και στη συνέχεια θα χλευάσει. Για να μπορέσει να καλύψει τον εσωτερικό του πόνο. Ο οποίος είναι σαν φωτιά που καίει.

Μη ζεις κάνοντας διαρκώς συγκρίσεις

post-331

Εξέγερση κατά της εντολής, είναι να μην κοιτάς το σνίτσελ στο πιάτο του διπλανού σου όταν σου σερβίρουν το δικό σου. Μπορεί να σ’ αρέσει ή να μη σ’ αρέσει το δικό σου σνίτσελ, αλλά αυτό δεν πρέπει να εξαρτάται από το πώς είναι το σνίτσελ του διπλανού. Μπορεί να είναι βέβαιο ότι δεν σου αρέσει, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το πώς είναι το σνίτσελ του άλλου. Δεν μπορεί να πάψει να σου αρέσει το δικό σου μόλις δεις ότι το σνίτσελ του άλλου είναι πιο τραγανό, πιο τρυφερό ή πιο μεγάλο. Δεν είναι έτσι.

Αν δεν θέλεις πραγματικά να ζεις σ’ έναν κόσμο γεμάτο προσδοκίες, μη ζεις κάνοντας διαρκώς συγκρίσεις.

Για να σε ζηλεύουν, κάτι έχεις κάνει καλά


Κάνεις κάτι που σου αρέσει.
Αυτό πάει καλά. Ξαφνικά βγαίνεις απ' το συνηθισμένο και ξεχωρίζεις.
Κάκιστο!
Ρώτησες τους υπόλοιπους;
Κυρίως συγγενείς που σε ξέρουν σαν κάτι ίδιο πάνω κάτω με εκείνους;
Που σε δέχονται επειδή προσέχουν τ' αρνητικά σου και τα τονίζουν και ιδίως τις ατυχίες σου.
Έτσι, άλλωστε, νιώθουν καλύτεροι. Γεμίζουν αγαλλίαση κι ευφροσύνη ψυχής επειδή εκείνοι γλίτωσαν.
Λοιπόν; Αυτούς τους ρώτησες;
Έκανες ευτυχισμένο τον εαυτό σου κι αυτόματα προξένησες δυστυχία σ' εκείνους. Τους έκανες να σε φθονούν.
Μην χαλιέσαι. Ο φθόνος είναι μια κινητήριος δύναμη.
Προχώρα περισσότερο. 
Κάν' τους  να ζηλέψουν κι άλλο.
Οι φθονεροί άνθρωποι έχουν εθιστεί στην κακία και στα "πρέπει". Δείλιασαν όταν ήρθε για εκείνους η ώρα να ξεφύγουν. Σκλαβώθηκαν. Κοιτάνε τριγύρω και βλέπουν πως υπάρχουν κι εκείνοι που πέτυχαν περισσότερα ερήμην των κανόνων. 
Αυτό είναι!

15 σίγουροι τρόποι να πετύχετε τους στόχους σας

Από την απόφαση μέχρι την επίτευξη ενός στόχου, απλώνεται ένας μακρύς, δύσκολος δρόμος. Μάθετε χρήσιμα tips για να τον διανύσετε πιο εύκολα.

15 σίγουροι τρόποι να πετύχετε τους στόχους σας

Να φτάσετε το ιδανικό σας βάρος. Να εξοφλήσετε τα χρέη σας. Να εξοικονομήσετε χρήματα για ένα ταξίδι ζωής. Να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας. Να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Από τον πιο γενικό μέχρι τον πιο συγκεκριμένο στόχο που θέτετε στη ζωή σας, θα πρέπει να θυμάστε πως κανείς τους δεν θα… επιτευχθεί από μόνος του. Χρειάζεται προσπάθεια, αλλά και μεθοδικότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να πετύχετε διάνα σε όλους τους στόχους που βάζετε στη ζωή σας. 

*Επισημάνετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας Το να μην φάτε απόψε πίτσα είναι ένας μικρός στόχος, αλλά πίσω του κρύβεται ένας μεγαλύτερος: Να χάσετε δέκα κιλά μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Το να κάνετε την δουλειά σας σωστά κάθε μέρα είναι επίσης ένας καλός στόχος, αλλά ο ευρύτερος είναι μια προαγωγή. Αποφασίστε ποιοι είναι αυτοί οι «μεγάλοι» στόχοι που θέλετε να πετύχετε στη ζωή σας και ξεκινήστε να κινείστε με μικρά αλλά σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. 

*Σημειώστε τους βραχυπρόθεσμους στόχους σας Γράψτε αυτά με τα οποία θέλετε να έχετε «ξεμπερδέψει» στο προσεχές διάστημα, και κρατήστε αυτό το χαρτάκι σε μέρος που βρίσκεται συχνά στο οπτικό σας πεδίο, ώστε να μην ξεφεύγετε από αυτούς. Οι σημειώσεις και τα σχετικά apps στο smartphone σας είναι επίσης μια καλή ιδέα. 

*Καθορίστε το «γιατί» Μαζί με τους στόχους σας πρέπει να ψάξετε βαθύτερα και να επισημάνετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να τους πετύχετε. Είναι πιθανό, μια τέτοια αναζήτηση να επιστρέψει αποτελέσματα που θα σας ξαφνιάσουν και, είτε να επανακαθορίσουν τους αρχικούς στόχους είτε να σας ωθήσουν με μεγαλύτερη όρεξη στο κυνήγι της επίτευξής τους. 

*Θέστε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο Το να πείτε ότι θα κάνετε… γραμμωμένους κοιλιακούς σε έναν μήνα είναι απλώς ανέφικτο. Ξεκινήστε με μικρά βήματα και σταθερή προσπάθεια για να φτάσετε εκεί που θέλετε σε εύλογο χρονικό διάστημα. 

ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ: ΕΝΑΣ ΓΙΟΓΚΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ




Ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα μπήκε σε μαχασαμάντι (τη συνειδητή τελική έξοδο του γιόγκι από το σώμα του) στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια στις 7 Μαρτίου 1952, αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του σ’ ένα δείπνο προς τιμήν του Πρέσβη της Ινδίας Binay R. Sen.
Ο μεγάλος Δάσκαλος του κόσμου απέδειξε την αξία της γιόγκα (των επιστημονικών τεχνικών για τη συνειδητοποίηση του Θεού) όχι μόνο στη ζωή, αλλά και στο θάνατο. Για εβδομάδες μετά την αποχώρησή του από τον κόσμο, το αναλλοίωτο πρόσωπό του έλαμπε με τη θεϊκή ακτινοβολία της μη-αποσύνθεσης.
Ο Harry T. Rowe, Διευθυντής του Νεκροτομείου του Λος Άντζελες, Forest Lawn Memorial-Park (στο οποίο τοποθετήθηκε προσωρινά το σώμα του μεγάλου Δασκάλου) έστειλε στο Self-Realization Fellowship ένα επικυρωμένο από συμβολαιογράφο γράμμα, από το οποίο πάρθηκαν τα ακόλουθα αποσπάσματα:
«Η απουσία οποιασδήποτε οπτικής σήψης στο νεκρό σώμα του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα είναι η πιο εξαιρετικά ασυνήθιστη περίπτωση που έχουμε δει. […] Καμία φυσική αποσύνθεση δεν ήταν ορατή στο σώμα του ακόμα και είκοσι μέρες μετά το θάνατο. […] Καμία ένδειξη μούχλας δεν υπήρχε στο δέρμα του και καμία ορατή αφυδάτωση δεν παρατηρήθηκε στους σωματικούς ιστούς. Αυτή η κατάσταση της τέλειας συντήρησης του σώματος είναι, καθ’ όσον γνωρίζουμε από τα ιατρικά χρονικά, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά. […]

Τα top τρόφιμα με βιταμίνη Β5

Πού μας βοηθά η βιταμίνη Β5 και ποιες είναι οι τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αυτήν;

Τα top τρόφιμα με βιταμίνη Β5

Η βιταμίνη Β5, που ονομάζεται και παντοθενικό οξύ, είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, την οποία ο οργανισμός μας αξιοποιεί για διάφορες λειτουργίες. Βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλά και στη σύνθεση σεξουαλικών ορμονών. Η έλλειψή της προκαλεί μυϊκές κράμπες, κόπωση και μούδιασμα του σώματος. Συνεπώς, πρέπει να λαμβάνουμε κάθε μέρα την απαραίτητη δόση. Οι παρακάτω τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν.

Μανιτάρια και κουνουπίδι

Το κουνουπίδι και το μπρόκολο περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β5. Επίσης, η βιταμίνη περιέχεται στα μανιτάρια—με προσοχή, πάντα, να αγοράζουμε μανιτάρια του εμπορίου, που είναι 100% ασφαλή. Πέρα, όμως, από την περιεκτικότητά τους στη βιταμίνη αυτή, έχουν πολλές ακόμα βιταμίνες και μέταλλα τα οποία έχουμε ανάγκη, όπως και μια γερή δόση φυτικών ινών.

Φράουλες και καλαμπόκι

Αυτά τα δύο φρούτα (ναι, το καλαμπόκι είναι και φρούτο) είναι ίσως οι καλύτερες φυσικές πηγές της βιταμίνης Β5—αλλά και πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Οι φράουλες μπορούν να μας γεμίσουν ενέργεια και να μας κρατήσουν χορτασμένους με πολύ λίγες θερμίδες. Και μην φοβάστε τους υδατάνθρακες του καλαμποκιού- όπως συνέβαινε παλιότερα. Τα οφέλη που έχει για την υγεία μας είναι πολύ μεγαλύτερα.

Ηλιόσποροι και ξηροί καρποί

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ



ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ!!
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΘΟ; ΚΑΜΙΑ.
ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ.




Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ.



ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΟΠΟΥ ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.




ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙ (ΣΚΟΤΟΣ) ;
ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΩΤΟΣ !!! Αρα σκοτος ουσιαστικα δεν υπαρχει !!!

ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΦΩΣ..ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ !!!
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ !!! (να ελθει το σκοτος και να διαλυσει το ΦΩΣ!!!!)

ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ !!

ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΤΕΡΟΦΩΤΑ ΚΤΗΣΜΑΤΑ , ΝΟΜΙΖΟΥΝ ,παρανοικως, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΦΩΤΑ !!!

ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ , ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ,
ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΤΟ;

ΕΝΑ…ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ !!!!

Οσοι φωτιζονται απο αυτο ,ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟΥ που τους το εχαρισε !!

ΟΣΟΙ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΟΤΙ..ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ !..ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;;;;!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΕΓΩΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ…’Η ΜΠΟΥΦΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ !!!!!!
ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ;

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ , ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ !!!!!!!!!!

Ε’ ρε τι ‘φωτοβολιδες’ εχουν να σκασουν τωρα !!! (ξερεις ποιες ενοω….ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΦ με κροτο…!!!.ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ !!!!)

5 σούπερ πρωινά για να γεμίσετε ενέργεια

Αν θέλετε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με μια γερή δόση ενέργειας, δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω πρωινά.

5 σούπερ πρωινά για να γεμίσετε ενέργεια

Όλοι ξέρουμε πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αν το παραλείπουμε, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι άσχημες—από το να έχουμε άδεια αποθέματα ενέργειας, μέχρι αυξήμενο κίνδυνο καρδιοπάθειας και υπέρτασης. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε πέντε υπέροχα και θρεπτικά πρωινά που θα μας γεμίσουν ενέργεια και θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ένα πράσινο smoothie

Τι καλύτερο από φρούτα και λαχανικά για να ξεκινήσουμε τη μέρα; Συνδυάστε στο μπλέντερ λαχανίδα (ή φύλλα από σπανάκι) και μπανάνα, για μια δόση αντιοξειδωτικών, γιαούρτι για χορταστική πρωτεΐνη, και λάδι από κανόλα για τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά.

Βρώμη

Η βρώμη περιέχει άφθονες φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες για να μας παρέχουν ενέργεια για πολλή ώρα. Για να γλιτώνετε χρόνο, τοποθετήστε σε ένα μπολ γάλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, έτοιμη βρώμη και φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς, και βάλτε τα στο ψυγείο, για να έχετε ένα έτοιμο, δροσιστικό πρωινό μόλις ανοίξετε τα μάτια σας.

Ασεξουαλικότητα: ένας άγνωστος σεξουαλικός προσανατολισμός

Κυριακή Φωτιάδου

Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Η ασεξουαλικότητα είναι ένα είδος σεξουαλικού προσανατολισμού, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη -αν όχι απούσα- σεξουαλική επιθυμία. Ενώ οι ετεροφυλόφιλοι έλκονται από άτομα του άλλου φύλου κι οι ομοφυλόφιλοι από άτομα του ίδιου φύλου, οι ασεξουαλικοί δεν έλκονται από κανένα άλλο άτομο-ανεξαρτήτως φύλου.

Περίπου το 1% των ανθρώπων δηλώνουν ασέξουαλ. Βέβαια η ασεξουαλικότητα αποτελεί ένα γενικό όρο-ομπρέλα που περιλαμβάνει ποικίλες μορφές έκφρασης και συμπεριφοράς. Υπάρχουν, λοιπόν, διάφοροι τύποι ασεξουαλικότητας που σχετίζονται με το βαθμό της σεξουαλικής επιθυμίας, της σεξουαλικής συμπεριφοράς και της επιθυμίας για σύναψη ρομαντικής σχέσης. Άλλοι είναι ανοιχτοί στο να συνάψουν ρομαντικές σχέσεις, άλλοι μάλιστα παντρεύονται. Μερικοί διαπραγματεύονται μέσα στη σχέση τους το θέμα του σεξ. Κάποιοι δέχονται το σεξ για αναπαραγωγικούς λόγους, επιθυμώντας να γίνουν γονείς. Κάποιοι αυνανίζονται, ενώ μπορεί να μην τους έλκει η ιδεά της ερωτικής πράξης.
Το 2001 δημιουργήθηκε η παγκόσμια κοινότητα ασεξουαλικών AVEN (Asexual Visibility and Education Network) μέσω του διαδικτύου, με στόχο αφενός την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και αφετέρου τη δικτύωση των ασεξουαλικών ατόμων.
Αν και η εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με τα αίτια εμφάνισης της ασεξουαλικότητας είναι ελλιπής και το ερώτημα αν είναι έμφυτη ή επίκτητη παραμένει ουσιαστικά αναπάντητο, τα ασεξουαλικά άτομα υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν αυθεντικό σεξουαλικό προσανατολισμό με τον οποίο έχουν γεννηθεί. Διαφοροποιούν τον εαυτό τους από άτομα που απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα από επιλογή, λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι η ασεξουαλικότητα δεν πηγάζει από καταπίεση της σεξουαλικής ορμής, ούτε λόγω άμυνας, ψυχικού τραύματος ή απογοήτευσης μετά από κάποια κακή σεξουαλική εμπειρία.
Τέλος, σε καμία περίπτωση, δε δέχονται ότι πρόκειται για παθολογική κατάσταση ή διαταραχή. Το διαγνωστικό εγχειρίδιο DSM-5 διαφοροποιεί τις διαταραχές μειωμένης ερωτικής επιθυμίας και διέγερσης από την ασεξουαλικότητα, καθώς οι διαταραχές αυτές, πέρα από το μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ, χαρακτηρίζονται κι από έντονη δυσφορία και διαπροσωπικές δυσκολίες.
Κάποια από τα συνήθη σχόλια που λαμβάνουν οι ασεξουαλικοί από τον περίγυρό τους είναι τα εξής:
«Μάλλον δε γνώρισες ακόμη το κατάλληλο άτομο»
«Δεν μπορείς να ξέρεις αν σου αρέσει το σεξ χωρίς να χεις δοκιμάσει»
«Αν δοκίμασες και δε σου άρεσε κάτι δεν έκανες σωστά»
«Μια φάση είναι και θα σου περάσει»
«Δεν έχεις ιδέα τι χάνεις!»
«Μήπως είσαι γκέυ και δεν το παραδέχεσαι;»
«Η ασεξουαλικότητα είναι μια δικαιολογία για τους άσχημους και τους ντροπαλούς.»
«Χρειάζεσαι θεραπεία.»

Όλοι οι Άνθρωποι είμαστε Διαφορετικοί…γιατί όμως Όλοι οι Γονείς λένε τα Ίδια;

Όλοι οι Άνθρωποι είμαστε Διαφορετικοί…γιατί όμως Όλοι οι Γονείς λένε τα Ίδια;


‘Είμαι 16χρονών και πηγαίνω πρώτη λυκείου. Είμαι αρκετά καλός μαθητής και αρκετά έξυπνος όπως λένε και οι καθηγητές μου. Το πρόβλημα είναι, πως όταν μιλάω με τη μητέρα μου νιώθω πολύ χαμηλό το επίπεδο IQ μου. Πιο συγκεκριμένα, προχθές ήθελα να πάω σ’ένα πάρτυ και από τις λίγες φορές ζήτησα την άδεια να γυρίσω στη μια γιατί θα κάθονταν και οι φίλοι μου παραπάνω. Η μητέρα μου νευρικά μου απάντησε: Δεν με νοιάζουν τ’άλλα παιδιά! Εσύ 12 θα είσαι πίσω! Τη Δευτέρα, ωστόσο, έγραψα χαμηλό βαθμό στο διαγώνισμα μαθηματικών, και η μητέρα μου τυχαίως πληροφορήθηκε πως ένας φίλος μου έγραψε παραπάνω. Μόλις γύρισα σπίτι την άκουγα να μουρμουράει: Ο Κώστας έγραψε 18 εσύ γιατί; Δεν διάβασες; Το πρόβλημα τελικά το έχω εγώ ή η μητέρα μου;”

Η καθημερινότητά μας ειναι γεμάτη από ερεθίσματα που φέρουν το μήνυμα της διαφορετικότητας. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί, με διαφορετικές προσωπικότητες και συμπεριφορές, διαφορετικούς χαρακτήρες, και με ποικίλες ιδέες και αντιλήψεις. Ωστόσο, υπάρχει ένα κομμάτι στην καθημερινότητά μας που μας ανατρέπει αυτήν τη θεωρία. Ας αναλογιστούμε πόσες φορές έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με κοινές απόψεις μέσα σε μια συζήτηση (π.χ. έχουμε κοινές απόψεις με τους φίλους μας) ή με έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που μοιράζονται κοινές ιδέες (π.χ. τα μέλη ενός κινήματος έχουν κοινές ιδέες και απόψεις).
Σ’ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν θα ανακαλύψουμε το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα καθημερινότητας,αυτό των γονέων μας.

«Πάρε ζακέτα!», «Δεν με νοιάζει τί κάνουν τα άλλα παιδιά!», «Κοίτα ο Γιαννάκης τί ήσυχος που είναι!», «Όταν κάνεις παιδιά θα με καταλάβεις!», «Για μενα θα είσαι πάντα μωρό!»
Αυτές είναι κάποιες από τις φράσεις που χρησιμοποιούσαν, χρησιμοποιούν και πολύ πιθανό να χρησιμοποιούν οι γονείς των περισσότερων ανθρώπων, γεγονός που εύλογα μας οδηγεί στο ερώτημα:
 
Οι γονείς μας δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, πώς γίνεται να μας λένε τα ίδια;

6 χρυσοί κανόνες για να μεγαλώσετε ευτυχισμένες κόρες!

6 χρυσοί κανόνες για να μεγαλώσετε ευτυχισμένες κόρες!
Ομιλητικά, τρυφερά, επικοινωνιακά, κάποιες φορές όμως ατίθασα και δυναμικά! Ναι, τα κορίτσια δεν είναι πάντα φτιαγμένα από ζάχαρη. Γι’ αυτό μην τα αντιμετωπίζετε έτσι!

Για πολλά χρόνια κυκλοφορούσαν δεκάδες μύθοι για τα κορίτσια: «Τα κορίτσια πρέπει να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού», «τα κορίτσια δεν έχουν ανάγκη», «τα κορίτσια πρέπει να κάθονται φρόνιμα». Πάνε μόλις λίγα χρόνια που η κοινωνία ξεπέρασε τις δογματικές προκαταλήψεις γι’ αυτά και άρχισε να αποδέχεται τη διαφορετικότητά τους. Ναι, τα κορίτσια δεν είναι πάντα φτιαγμένα από ζάχαρη. Ή τουλάχιστον όχι μόνο.  

1. Αποδεχτείτε τη διαφορετικότητά της
Η πολυπλοκότητα των κοριτσιών διακρίνεται από την πρώτη κιόλας στιγμή της γέννησής τους. Είναι γεγονός ότι τα κορίτσια επικοινωνούν πολύ εύκολα, είναι ομιλητικά, παρατηρητικά, εύστροφα, τσαχπίνικα. Η φυσική αυτή τάση των κοριτσιών για επικοινωνία, η παρατηρητικότητα και η ανάγκη τους να ανταποκριθούν στη συνομιλία τα κάνει όχι μόνο να μιλήσουν γρηγορότερα, αλλά και να δείξουν πολύ πιο εύκολα τα συναισθήματά τους.

2. Συντονιστείτε με τις αισθήσεις της
Ακοή, όραση, αφή, γεύση, όλες οι αισθήσεις είναι εντονότερες για εκείνα. Τα κορίτσια γενικώς τα διακρίνει μια απίστευτη διεισδυτικότητα, μπορούν και διακρίνουν λεπτομέρειες που τα αγόρια σπάνια παρατηρούν. Επίσης, αφουγκράζονται τα πάντα και ακούν πιο προσεκτικά. Τα κορίτσια τα χαρακτηρίζει η ευφράδεια, γι’ αυτό και μιλούν πιο γρήγορα.

3. Αναθρέψτε την ελεύθερα

Κακό συνήθειο: ας το αλλάξουμε!

Κακό συνήθειο: ας το αλλάξουμε!
“…είναι δύσκολο να αφήσεις μια ζωή έντονης ρουτίνας, ακόμα κι αν τη μισείς…” John Steinbeck
Όλοι μας έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με μία κακή συνήθεια που επικρατεί στη ζωή μας. Κάποιοι έχουμε μπει πολλές φορές στη διαδικασία να την αλλάξουμε, ενώ άλλοι έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ύπαρξής της. Ωστόσο, από τη στιγμή που διακυβεύεται το ζήτημα της ποιότητας της ζωής μας, μια κακή συνήθεια θα πρέπει να τροποποιηθεί ή έστω να περιοριστεί.
Υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων η οποία ούσα περισσότερο αποφασιστική και οργανωτική διακόπτει μία τέτοια κατάσταση πιο εύκολα, ωστόσο, μία άλλη μερίδα ανθρώπων παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες στην οργάνωση μίας τέτοιας αλλαγής. Υπάρχουν, λοιπόν, ποικίλοι τρόποι οργάνωσης μιας τέτοιας συνθήκης.
Δεδομένου ότι η συνήθεια που θα επιθυμούσαμε να διακόψουμε είναι το κάπνισμα, αναφέρονται παρακάτω ορισμένοι τρόποι οργάνωσης.
Ενδεικτικά κάποιοι από αυτούς:

Αφήνοντας πίσω την ενοχοποίηση προς τους γονείς, επιλέγουμε τη ζωή που θέλουμε να ζήσουμε

Του Χάρη Πίσχου


Σε όλες τις ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες, φθάνουμε σε ένα κομβικό σημείο: στη σχέση των θεραπευομένων με τους γονείς τους.

Είναι η στιγμή της διεργασίας που υπαρξιακές διαδρομές, σκέψεις, συναισθήματα, ψυχικές δυσκολίες και εμπειρίες συνδέονται σε μία φανερή πλέον πορεία. Η ψυχική συμπτωματολογία πηγάζει από διαταραγμένες διαπροσωπικές σχέσεις και ειδικά από τις πρωταρχικές που είναι οι γονεϊκές. Η βουτιά στο παρελθόν γίνεται πάντα μαζί με τον θεραπευόμενο, με ασφάλεια και μέσα στο προστατευμένο περιβάλλον της θεραπείας. Οι θησαυροί που αντλούμε είναι πολύτιμοι και θα εξηγήσουν συμπεριφορές και συναισθήματα του σήμερα. Η επίγνωση των γονεϊκών σχέσεων γίνεται φανερός σύμμαχος στην επίλυση του γόρδιου δεσμού της τωρινής πραγματικότητας.
Η περιγραφή των σχέσεων των θεραπευόμενων με τους γονείς τους, ξεκινά σχηματικά, απλοϊκά, φοβισμένα, άψυχα, άνευρα, με χαμόγελο και απορία για τους λόγους που ιχνηλατώ στα, μέχρι τώρα, ανεξερεύνητα ή βαθιά κρυμμένα μονοπάτια των γονεϊκών σχέσεων. Δεν χρειάζονται παρά λίγες συνεδρίες ώσπου να διαπιστώσουν και οι ίδιοι την τρομακτική επίδραση που έχουν οι γονείς τους στην παρούσα συμπεριφορά τους. Το πρωταρχικό συναίσθημα της απορίας, ακολουθείται από το φόβο όταν αναγνωρίζεται η δυναμική που έχουν οι συμπεριφορές των γονέων στους ίδιους τους θεραπευόμενους. Ο φόβος μεταλλάσεται σε θυμό, τόσος πολύς θυμός για τις γονεϊκές συμπεριφορές, που κάνει τους ανθρώπους μπροστά μου να κλειδώνουν. Μετά θυματοποιούνται, κατηγορούν τη «μοίρα» τους ή επιτίθενται και κατηγορούν τους γονείς τους. Όποια και να είναι η αντίδραση, η αφετηρία είναι η ίδια:  μία ενοχή που καθορίζει τη ζωή τους.  Η διαπίστωση ακόμη πιο δύσκολη: «δε μπορεί αυτοί οι άνθρωποι (γονείς) που με αγαπούν τόσο πολύ να μου έχουν μεταδώσει τέτοιες συμπεριφορές. Άρα δεν με αγαπούν όσο νόμιζα». Αν οι θεραπευόμενοι είναι και οι ίδιοι γονείς, τότε ανησυχούν ακόμη περισσότερο για τον αντίκτυπο που (θα) έχει η δική τους συμπεριφορά στα παιδιά τους.
Τα συναισθήματα της επίγνωσης

Το πράσινο τσάι προλαμβάνει το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Το πράσινο τσάι προλαμβάνει το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής


Κιότο, Ιαπωνία

Το πράσινο τσάι ίσως τελικά δεν έχει μόνο χαλαρωτικές ιδιότητες. μελέτη του Πανεπιστημίου του Κιότο στην Ιαπωνία έδειξε ότι το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, μπορεί να προληφθεί με την κατανάλωση πολυφαινόλης, του κύριου συστατικού του πράσινου τσαγιού.

Η μελέτη έγινε σε αρουραίους και οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσα τρωκτικά έπιναν πράσινο τσάι είχαν λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης ανευρύσματος στην κοιλιακή αορτή, ενώ στην ομάδα ελέγχου τα ανευρύσματα υπέστησαν ρήξη και τελικά οδήγησαν σε θάνατο τα πειραματόζωα στο 50% του χρόνου.

«Τα ανευρύσματα κοιλιακής οαρτής συχνά παιρνούν απαρατήρητα επειδή είναι ασυμπτωματικά μέχρι να υποστούν ρήξη. Αν ο ασθενής είναι τυχερός και το ανεύρυσμα εντοπιστεί πριν την ρήξη, τότε θα υποβληθεί σε χειρουργική αντιμετώπιση, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν φαρμακολογικές θεραπείες» εξηγεί ο Δρ Κεντζι Μινακατα, συγγραφέας της μελέτης. 

30 ρητά από τον Paulo Coelho που συνεχίζουν να μας εμπνέουν

30 ρητά από τον Paulo Coelho που συνεχίζουν να μας εμπνέουν

Σαν σήμερα, 24 Αυγούστου του 1947, γεννιέται ο Paulo Coelho, ένας από τους πιο διάσημους συγγραφείς της εποχής μας
Τα περισσότερα από τα παρακάτω ρητά μπορεί να τα ξέρετε , να τα έχετε διαβάσει χιλιάδες φορές , να τα έχετε ακούσει , θέλω να πιστεύω παρ' όλα αυτά πως έστω κι ένα θα καταφέρει να δώσει καινούρια ερεθίσματα .
Ο Πάολο Κοέλιο , ένας από τους πιο διάσημους συγγραφείς της εποχής μας , ξεχωρίζει για το μοναδικό του όραμα για τον κόσμο και την ακλόνητη αισιοδοξία .
Τα έργα του εμπνέουν εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο , προτρέπουν τους ανθρώπους να πιστεύουν στα θαύματα και δίνουν ελπίδα για για ένα καλύτερο μέλλον.
Μέχρι στιγμής , ο συγγραφέας έχει δημοσιεύσει πάνω από 20 βιβλία , με το πιο γνωστό να είναι «Ο Αλχημιστής» , που παρέμεινε για πολύ καιρό στην πρώτη δεκάδα των best sellers .
Ακολουθούν επιλεγμένα αποσπάσματα του μεγαλοφυούς αυτού συγγραφέα για τη ζωή , την αγάπη και το πεπρωμένο του ανθρώπου:
1 . Όταν θελήσεις κάτι πάρα πολύ , το σύμπαν όλο θα συνωμοτήσει για να γίνει η επιθυμία σου πραγματικότητα .
2 . Η ζωή είναι πάντα σε αναμονή της κατάλληλης στιγμής για τη δράση .
3 . Τα πάντα στον κόσμο δεν είναι τίποτα άλλο παρά διαφορετικές εκδηλώσεις του ίδιου πράγματος .
4 . Μερικές φορές χρειάζεται να γυρίσετε όλο τον κόσμο για να καταλάβετε ότι ο θησαυρός είναι θαμμένος στο δικό σας σπίτι .
5 . Ορισμένες φορές η ζωή χωρίζει δύο άτομα μόνο και μόνο για να δείξει πόσο σημαντικοί είναι ο ένας για τον άλλον .
6 . Το να περιμένεις είναι το πιο δύσκολο .

Αλλάζουν οι άνθρωποι;

Αλλάζουν οι άνθρωποι;

Η απάντηση αμφιλεγόμενη… κάποιοι υποστηρίζουν πως ναι, αλλάζουν οι άνθρωποι, ενώ κάποιοι άλλοι πως όχι!

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε τα πάντα… και δίκαιοι και άδικοι, και καλοί και κακοί..(κτλ.), και το κάθε καλά κρυμμένο χαρακτηριστικό μας έρχεται στην επιφάνεια ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες που επικρατούν και το ενισχύουν.
Ωστόσο, θα ήθελα να μοιραστώ μία εμπειρία μου, η οποία αναιρεί έστω και ανεπίσημα την παραπάνω θεωρία. Όταν ρωτήθηκε μία καθηγήτριά μου, η οποία ασχολείται χρόνια με τον τομέα της ψυχοθεραπείας, αν αλλάζουν οι άνθρωποι, εκείνη με ένα ξαφνικό και περίεργο μειδίαμα απάντησε: “Σαν ψυχολόγος θα έπρεπε να πιστεύω ότι οι άνθρωποι αλλάζουν. Αυτό πρεσβεύουμε! Αλλά εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το δεν βιώνω αυτό. Οι άνθρωποι πολύ δύσκολα αλλάζουν, και όχι επειδή δεν μπορούν αλλά επειδή δεν το θέλουν πραγματικά.”

Τί σημαίνει αυτό;

Η επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο, η γνώμη-κριτική ενός φίλου για το ποια είναι τα ελαττώματά μας ή η φράση “Από αύριο θα’ μαι αλλιώς!” δεν σηματοδοτούν απαραίτητα αλλαγή. Μπορεί να βιώσαμε ένα γεγονός το οποίο μας οδήγησε στο να σκεφτούμε επιφανειακά την αλλαγή (π.χ. συχνοί τσακωμοί με έναν καλό φίλο), αλλά το “επιφανειακά” δεν αρκεί. Θα πρέπει αυτή η απόφαση αλλαγής να περάσει στο συνειδητό κομμάτι του εαυτού μας και να το ενισχύσουμε με ισχυρή θέληση σε τέτοιο βαθμό, ώστε ακόμα και υπό την επίβλεψη ειδικού, εμείς να προσπαθούμε σχεδόν αβίαστα, ακόμα και μόνοι μας να το αλλάξουμε.

Πόσο εύκολο είναι αυτό;

Τι χρειάζονται περισσότερο οι έφηβοι από τους γονείς τους;

Ενώ παλαιότερα, η εφηβεία θεωρείτο ως μία περίοδος όπου οι γονείς έκαναν ένα βήμα πίσω, τώρα θεωρείται όλο και περισσότερο ως μια ευκαιρία να μείνουν σε σχέση και συναισθηματικά συνδεδεμένοι με τους εφήβους.

Τα εφηβικά χρόνια αποτελούν μυστήριο για τους γονείς. Τα μέχρι πρότινος συνετά παιδιά, αρχίζουν και γίνονται αφηρημένα ή έχουν διάφορες απότομες, απόλυτες και ενίοτε άγριες διαθέσεις. Οι, μέχρι πριν λίγο καιρό, ψύχραιμοι έφηβοι, οδηγούν πλέον επικίνδυνα τα αυτοκίνητα τους ή υποβάλλουν τους εαυτούς στους σε επικίνδυνα ρίσκα.
Το τελευταίο διάστημα όλο και νέες έρευνες έρχονται στην επιφάνεια, οι οποίες παρέχουν εξηγήσεις για κάποια από αυτά τα μυστήρια της εφηβείας. Οι απεικόνισεις του εγκεφάλου παραθέτουν διάφορα είδη δεδομένων που μπορούν να βοηθήσουν τις υποθέσεις και επιβεβαιώνουν την περιγραφή των συμπεριφορών των εφήβων και των συναισθημάτων τους. Δεκάδες σύγχρονες πολυετείς μελέτες έχουν μελετήσει την εφηβική ανάπτυξη μέσα στο χρόνο, αντί να συγκρίνουν το σύνολο των εφήβων σε ένα μόνο χρονικό σημείο.
Η νέα προοπτική έρευνα αλλάζει τις απόψεις των επιστημόνων σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζουν οι γονείς στην εφηβεία των παιδιών.
 Ενώ παλαιότερα, η εφηβεία θεωρείτο ως μία περίοδος όπου οι γονείς έκαναν ένα βήμα πίσω, τώρα θεωρείται όλο και περισσότερο ως μια ευκαιρία να μείνουν σε σχέση και συναισθηματικά συνδεδεμένοι με τους εφήβους.
Η έρευνα καθιστά δυνατή την αναγνώριση τεσσάρων σημαντικών φάσεων στην ανάπτυξη των πνευματικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων που οι περισσότεροι έφηβοι θα δοκιμάσουν σε διάφορες ηλικίες.
Εδώ είναι οι τελευταίες διαπιστώσεις:

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ


Για να καταλάβεις πώς λειτουργεί το εγώ, θα πρέπει να αντιληφθείς ότι το ψεύτικο αυτό όραμα του εαυτού σου πιστεύει ότι η Γη είναι εκεί όπου ανήκει. Αν ταυτίζεσαι με τίποτα περισσότερο από μια γήινη ύπαρξη, όπως θέλει το εγώ σου να κάνεις, τότε η ευτυχία και η εκπλήρωση σου θα είναι σε μορφή υλικών πραγμάτων στον υλικό κόσμο.
Αλλά υπάρχει μια πλευρά σου που γνωρίζει ότι αυτά τα πράγματα δεν προσφέρουν την πνευματική εκπλήρωση που είναι η υπόσχεση της ιερής αναζήτησης. Ο πλανήτης Γη δεν είναι το μοναδικό σου σπίτι. Αυτό που σου προσφέρει είναι μόνον μερικά ικανοποιητικό στον αόρατο εαυτό σου μέσα στο φυσικό σου σώμα. Η εσωτερική αυτή πλευρά γνωρίζει ότι αυτή η ζωή επάνω στην Γη δεν είναι το απόλυτο πεπρωμένο της.
Εν τούτοις, οι περισσότεροι από μας έχουν πειστεί από το σκληρό και αποφασιστικό εγώ ότι η ζωή είναι μόνον αυτό που φαίνεται, και ότι οι ανταμοιβές είναι αποτέλεσμα αυτής της εξωτερικής εμφάνισης. Ο εσώτερος εαυτός γνωρίζει ότι αυτά είναι πολύ προσωρινά, καθώς οι ανταμοιβές που παίρνεις για τη νεανικότητα και τη σωματική δύναμη, για παράδειγμα, θα μειώνονται καθώς τα σωματικά αυτά προσόντα καταρρέουν.
Ο μη σωματικός εαυτός σου παρατηρεί αιώνια την φυσική μεταμόρφωση του κορμιού σου. Η σφαίρα αυτή του ανώτερου εαυτού κυριαρχείται από έναν εσωτερικό εαυτό που γνωρίζει τις πραγματικότητες της Γης και του ουρανού. Δεν τον αγγίζουν οι ισχυρισμοί του εγώ να επικεντρώσει όλη την ενέργεια του στον γήινο κόσμο.

Ο σεισμός της Ιταλίας ήταν τεχνητός;

Italy-1-875x500.jpg

Φονικός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία στο γνωστό επιφανειακό βάθος!


Χωριά σβήστηκαν από τον χάρτη – τουλάχιστον 14 νεκροί – πολλοί παγιδευμένοι στα ερείπια αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ τους και μικρά παιδιά

Η Ιταλία επλήγη χθες βράδυ από καταστροφικό σεισμό 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης της χώρας έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους, ενώ έχει ισοπεδώσει πολλά κτήρια σε χωριά της επαρχίας Ριέτι, στο κέντρο της χώρας. Φόβοι εκφράζονται για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, καθώς σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ενδεχομένως βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ τους και μικρά παιδιά.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η κύρια σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.36, τοπική ώρα (04.36 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της είχε βάθος μόλις 4 χλμ κι εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από την κοινότητα Ακούμολι. Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ένω μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρώτερης έντασης.
Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι κοινότητες Ακούμολι, Αρκουάτα ντελ Τρόντο και Αματρίτσε, σε απόσταση λίγων χλμ από το επίκεντρο. Mε την πάροδο του χρόνου, πολίτες, συνεργεία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, ανέσυραν κι άλλες σορούς, ενώ άγνωστος είναι ακόμη ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι στα χαλάσματα.

Διατροφικές Ανατροπές

Η πλοήγηση στις  συνεχείς  μεταβαλλόμενες διατροφικές πληροφορίες που παρουσιάζονται στους καταναλωτές μπορεί να αφήσουν ερωτήσεις σχετικά με το τι είναι πραγματικό και τι δεν είναι.

Εδώ είναι μερικές απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν να τα ξεκαθαρίσετε :
Τα  καρύδια είναι πλούσια σε λιπαρά. Θα έπρεπε να τα αποφύγετε ως σνακ;
Οι ξηροί καρποί έχουν  μια κακή φήμη λόγω της περιεκτικότητας τους σε λιπαρές ουσίες. Οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε «καλά» ω-λιπαρά. Μεγάλες πληθυσμιακές μελέτες έχουν δείξει οτι οι άνθρωποι που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς έχουν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 και καρδιακής νόσου. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός , ότι η κατανάλωση καρυδιών συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και άλλες αιτίες. Συστήνεται μέτρια πρόσληψη: 30 γραμμάρια ανάλατων ξηρών καρπών καθημερινά.
Ίσως το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα για τους ξηρούς  καρπούς είναι ότι τα ποσά που οι άνθρωποι συνήθως καταναλώνουν, δεν προωθούν την αύξηση του σωματικού βάρους. Μια μετα-ανάλυση 33 τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών ανέφερε ότι όταν μέτριες ποσότητες καρυδιών (λίγο πάνω από 2 μικρές χούφτες / ημέρα) όταν προστίθεται σε μια δίαιτα υποκαθιστά τις θερμίδες από άλλα τρόφιμα, και δεν αυξάνεται το σωματικό βάρος αντιθέτως  μειώνεται. Λεπτομερείς μελέτες αναφέρουν ότι ο κύριος λόγος είναι γιατί όταν οι άνθρωποι τρώνε ξηρούς καρπούς έχουν την τάση να μειώνουν την πρόσληψη θερμίδων τους από άλλα τρόφιμα, αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή προάγουν τον κορεσμό περισσότερο από άλλα τρόφιμα. Φυσικά, μεγάλες ποσότητες οποιουδήποτε τροφίμου, συμπεριλαμβανομένων και των ξηρών καρπών , προκαλεί την αύξηση πρόσληψης θερμίδων και την αύξηση του σωματικού βάρους.
Ο καφές δεν κάνει κακό στην υγεία

Προλάβετε το εγκεφαλικό επεισόδιο, καθιερώνοντας απλές καθημερινές και διατροφικές συνήθειες



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή Βιολόγος

Το εγκεφαλικό μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Αυτοί που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου είναι όσοι είναι πάνω από 65 ετών, ενώ ο κίνδυνος εμφάνισης αγγειακού επεισοδίου διπλασιάζεται σε κάθε δεκαετία μετά τα 55, και έχουν οικογενειακό ιατρικό ιστορικό, όμως όλοι πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι για το πώς μπορούμε να αποτρέψουμε ένα εγκεφαλικό. 
Μερικοί τρόποι που βοηθούν στην αποφυγή εγκεφαλικού είναι οι εξής: 

Σταματήστε το κάπνισμα. Το τσιγάρο προκαλεί αθηροσκλήρωση αυξάνοντας τις πιθανότητες θρόμβωσης στο αίμα. 


Κάντε τακτικές εξετάσεις της πίεσης του αίματος. Η υπέρταση προκαλεί επιπλέον πίεση στα αιμοφόρα αγγεία. Συμπτώματα δεν υπάρχουν, γι’ αυτό οι εξετάσεις είναι απαραίτητες. 


Κάντε έλεγχο για καρδιοπάθεια. Η καρδιακή αρρυθμία και τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης ανεβάζουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού. 


Αντιμετωπίστε το στρες και την κατάθλιψη, τα οποία ταλαιπωρούν τον οργανισμό και προκαλούν μακροχρόνια προβλήματα. 


Μειώστε την κατανάλωση αλατιού, καθώς ανεβάζει την πίεση. 

Τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε από τους κεραυνούς; Ποσό επικίνδυνο είναι αν κολυμπάτε με καταιγίδα;

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος

Αστραπή ονομάζεται ο τεράστιος ηλεκτρικός σπινθήρας που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο διαφορετικά νέφη ή μεταξύ δύο διαφορετικών τμημάτων του ίδιου του νέφους ή ανάμεσα σε ένα νέφος και στο έδαφος, οπότε και ειδικότερα ονομάζεται κεραυνός. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, η ηλεκτρική τάση ενός κεραυνού είναι 300 εκατομμύρια βολτ και είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για να σκοτώσουν καθώς η ηλεκτρική εκκένωση εξαπλώνεται οριζοντίως και όχι κατακόρυφα. Αυτά είναι άσχημα νέα για όσους επιπλέουν στο νερό ή κολυμπούν στην επιφάνειά του, καθώς το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.
Τα ψάρια, τα οποία κολυμπούν βαθύτερα, είναι περισσότερο προστατευμένα από τους ανθρώπους. 

Πρόσφατες έρευνες από τη NASA έχουν αποδείξει ωστόσο ότι είναι πολύ πιθανότερο ένας κεραυνός να χτυπήσει στη Γη από ότι στη θάλασσα. Στην στεριά πέφτουν 6 φορές περισσότεροι κεραυνοί απ ότι στη θάλασσα. Ωστόσο δεν είναι ποτέ κακό να λαμβάνουμε τα μέτρα μας σε περίπτωση καταιγίδας. 
Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης ότι οι κίνδυνοι ποικίλλουν ανάλογα και με τις εποχές.

Σε περίπτωση λοιπόν που κάνετε αμέριμνοι το μπάνιο σας και ξαφνικά διαπιστώσετε ότι μία σφοδρή καταιγίδα έρχεται προς το μέρος σας, τότε υπάρχουν δύο τρόποι να προστατευτείτε. Ο ένας είναι να βγείτε γρήγορα στη στεριά και να βρείτε ένα ασφαλές καταφύγιο μέχρι να περάσει και ο δεύτερος είναι να κολυμπήσετε πιο βαθιά.

5 Συμβουλές Διατροφής για αθλητές

Oι παρακάτω 5 κατευθυντήριες γραμμές για αθλητές θα σας βοηθήσουν.
Όταν γυμνάζεστε σκληρά για 90 λεπτά ή περισσότερο, ειδικά αν κάνετε κάτι σε υψηλή ένταση που χρειάζεται αυξημένη αντοχή, θα πρέπει να έχετε μια διατροφή που μπορεί να σας βοηθήσει να αποδώσετε στο μέγιστο και να ανακάμψετε γρήγορα μετά το τέλος της προπόνησης.
1. Εφοδιαστείτε με Υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες είναι το κύριο καύσιμο ενός αθλητή. Στο σώμα σας μετατρέπονται σε γλυκόζη, η οποία αποθηκεύεται στους μυς σας ως γλυκογόνο. Όταν ασκείστε, το σώμα σας χρησιμοποιεί το γλυκογόνο  για ενέργεια. Αν ασκείστε για λιγότερο από 90 λεπτά, έχετε αρκετό γλυκογόνο στους μυς σας, ακόμη και για δραστηριότητες υψηλής έντασης. Αλλά αν η προπόνηση σας διαρκεί περισσότερο από αυτό, χρησιμοποιήστε αυτές τις στρατηγικές:
  • Ο εφοδιασμός υδατανθράκων για 3 ή 4 ημέρες πριν από ένα γεγονός (π.χ. αγώνα) μπορεί να βοηθήσει να συμπληρωθούν τα αποθέματα γλυκογόνου.
  • Προτιμήστε μια διατροφή που το 70% των θερμίδων τους προέρχεται από υδατάνθρακες, όπως ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά, φρούτα και λαχανικά, για να επιτευχθεί η μέγιστη αποθήκευση υδατανθράκων.
  • Την ημέρα του μεγάλου γεγονότος, φάτε το τελευταίο γεύμα σας 3 έως 4 ώρες πριν από την άσκηση, για να δώσει χρόνο το στομάχι σας να αδειάσει
  • Αποφεύγετε τα ζαχαρούχα ή αμυλούχα τρόφιμα 30 λεπτά πριν την έναρξη μιας δραστηριότητας, επειδή μπορούν να επιταχύνουν την αφυδάτωση
  • Αναπληρώστε τους υδατάνθρακες, τα ανόργανα συστατικά και το νερό σε μακράς διάρκειας άσκηση. Φάτε ένα σνακ και πίνετε υγρά κάθε 15 με 20 λεπτά. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες (π.χ. λευκή ζάχαρη) περνούν γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος, όπου τροφοδοτούν με ενέργεια τους μυς που «δουλεύουν». Πολλοί αθλητές προτιμούν, μπάρες δημητριακών, αθλητικά ποτά ή τζελ, επειδή είναι βολικά. Αλλά τα φρούτα και οι χυμοί φρούτων είναι επίσης άριστες επιλογές

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΟΜΠΛΑΡΕΙ ΣΤΗΝ «ΠΟΥΤΑΝΙΑ» ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Ο άνδρας, λένε, είναι το ισχυρό φύλο. Ποιος το λέει αυτό; Τα μπράτσα. Σωματικά είναι πιο δυνατός ο αρσενικός. Σίγουρα. Στο γαμήσι, όμως, η γυναίκα τον αφήνει πίσω τον άνδρα. Είναι περισσότερο πολυδύναμη σεξουαλικά η γυναίκα. Ον πολυοργασμικό. Άνδρας και γυναίκα εις σάρκαν μία, αυτός «τελειώνει» και η άλλη ίσως να ξεπέταξε ήδη 3-4 οργασμούς, και να είναι πανέτοιμη να συνεχίσει.
Άμα πράγματι ο αρσενικός είναι το ισχυρό φύλο επειδή αν πλακωθούν στις μπουνιές θα τις φάει η κυρία, τότε πάω πάσο. Στην ανωτερότητα μετράει, δίνει πόντους, εκτός από το σωματικό και ο πνευματικός τομέας. Δεν εννοώ μονάχα την εξυπνάδα, την ευφυία, αλλά και την απουσία κόμπλεξ. Εδώ είμαστε.
Λέμε μία περίπτωση.Μια κυρία στο κρεβάτι τα δίνει όλα. Ηφαιστειώδης, αισθησιακή. Δεν είναι παγοκολώνα, ούτε στη διάρκεια του ματς μασάει τσίχλα ή κόβει τα νύχια της με το στόμα. Άνευ time-out, χωρίς να αισθάνεται ότι κάποιος θα της σφυρίξει φάουλ, αράουτ, ότι θα της βγάλει κάρτα, κίτρινη, κόκκινη, το κορίτσι επιθυμεί να σε φάει κι εσύ να της κάνεις σημάδια επάνω της, κανένα πρόβλημα.
Ο ανασφαλής άνδρας, όμως, κι όχι μόνον σεξουαλικά, επιτόπου θα την παρεξηγήσει την κοπέλλα. Θα σκεφθεί ότι είναι νυμφομανής. Μια πουτάνα. Μια γαμιάρα. Γιατί; Επειδή ο εκπρόσωπος του...ισχυρού φύλου είναι κομπλέξα. Επειδή το ισχυρό φύλο αισθάνεται ότι αμφισβητείται η κυριαρχία του από το... αδύνατο φύλο.
Δεν την θέλει «πουτάνα» την γυναίκα του ο άνδρας.

Ποιοι είναι οι λόγοι που πρέπει να χάσετε βάρος;

Γιατί οι Διαιτολόγοι συστήνουν απώλεια βάρους στα άτομα με περισσότερα κιλά; 
Δεν είναι ότι δεν χωράτε απλώς στα ρούχα που σας αρέσουν! 
Σήμερα, η κακή διατροφή και το αυξημένο σωματικό βάρος θεωρούνται από τους πιο σημαντικούς προδιαθεσικούς παράγοντες για πάρα πολλές παθολογικές καταστάσεις. Η παχυσαρκία συμβάλλει στην πρόωρη σωματική και πνευματική γήρανση, στην αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου, καρδιαγγειακών και άλλων εκφυλιστικών νοσημάτων. Πολύ σωστά λοιπόν η παχυσαρκία έχει «στηθεί στο απόσπασμα» και βάλλεται απ' όλο τον ιατρικό κόσμο. Από την άλλη, αποτελεί φροντίδα των γονιών, αλλά και όλων των λειτουργών υγείας, ώστε να υπάρχει από μικρή ηλικία εκπαίδευση στην ισορροπημένη διατροφή και έτσι να μειωθούν τα ποσοστά παχυσαρκίας στην ενήλικη ζωή.
Έτσι, η διατήρηση φυσιολογικού βάρους σώματος συμβάλλει: Στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου: Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες με σωματικό βάρος αυξημένο κατά 40% πάνω από το φυσιολογικό, αντιμετωπίζουν 55% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν διάφορους τύπους καρκίνου (π.χ., του μαστού και των ωοθηκών). Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο λίπος και στους γυναικολογικούς καρκίνους, η οποία συνδέεται επίσης με τα οιστρογόνα. Ειδικότερα, το λίπος βοηθά τα ανδρογόνα που υπάρχουν στο γυναικείο οργανισμό να μετατραπούν σε οιστρογόνα (ειδικά μετά την εμμηνόπαυση). Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων, όμως, έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο του ενδομητρίου. Επειδή, λοιπόν, οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν αυξημένο λίπος, παράγουν περισσότερα οιστρογόνα και άρα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του ενδομητρίου.
Στην ανακούφιση των πόνων στις αρθρώσεις: Η οστεοαρθρίτιδα είναι αποτέλεσμα της «κούρασης» των αρθρώσεων από την πάροδο του χρόνου, γι' αυτό και εμφανίζεται κυρίως σε άτομα της τρίτης ηλικίας, καθώς επίσης και σε παχύσαρκα άτομα. Από μελέτες έχει προκύψει ότι μια γυναίκα που επρόκειτο να παρουσιάσει αρθρίτιδα στα 60, αν είναι υπέρβαρη, θα εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα στα 40. Ο λόγος είναι ότι το επιπλέον βάρος ταλαιπωρεί και κουράζει τις αρθρώσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα