Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Από τον Mario de Andrade (Ποιητή, συγγραφέα, δοκιμιογράφο και
μουσικολόγο από τη Βραζιλία).

 «Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ'ότι έχω ζήσει έως τώρα...
Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που κέρδισε μια σακούλα καραμέλες: τις πρώτες
τις καταβρόχθισε με λαιμαργία αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγες,
άρχισε να τις γεύεται με βαθιά απόλαυση.

Δεύτερη ευκαιρία; Αδράξτε τη! ή Play ιt again Sam


  Τίποτα δεν χάθηκε. Όλα μπορούν να ξαναρχίσουν από την αρχή!

 Στην Καζαμπλάνκα εκείνη την κλασσική ασπρόμαυρη ταινία με τον έρωτα να κρατά την ανάσα του στη μέση του πολέμου, υπάρχει μια κλασσική επίσης σκηνή όπου ο Χάμφρευ Μπόγκαρντ στρέφεται στον πιανίστα του κλαμπ και θέλοντας να ξανακούσει το τραγούδι που ήταν γι αυτόν ορόσημο του λέει μια από τις γνωστότερες ατάκες του κινηματογράφου. “Play it again Sam”. Είναι το «πάμε απ’ την αρχή».

Τσουκνίδα (Urtica Urens)


Ίσως το πιο πολύτιμο «ζιζάνιο» που γνωρίζουμε, αν και δεν της αξίζει αυτός ο τίτλος. Ο Ιπποκράτης αριθμεί την τσουκνίδα ανάμεσα στα φυτά “πανάκεια” (που κάνουν για όλες τις ασθένειες) και σήμερα μετά από 2.500 χρόνια κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, η τσουκνίδα είναι από τα πιο χρήσιμα φαρμακευτικά φυτά, που δεν χρειάζεται να ψάξουμε στην άκρη του κόσμου για να τα βρούμε και δεν παρουσιάζει καμιά παρενέργεια. Ολόκληρο το φυτό είναι χρήσιμο με τις ρίζες του, φρέσκο και ξηρό. 

Αργοναυτική Εκστρατεία -υπεράνθρωπη γενιά ημίθεων και ανθρώπων

pentikontoros

Οι παραδόσεις για την Αργοναυτική Εκστρατεία συνδέονται στενά με τους μύθους για τους Αιολίδες. Είδαμε προηγουμένως ότι ο Αθάμαντας ήταν ένας από τους γιους του Αιόλου. Βασίλευσε στο βοιωτικό Ορχομενό, αφού παντρεύτηκε τη θεά Νεφέλη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Φρίξο και την Έλλη. Λίγο μετά εγκατέλειψε τη Νεφέλη και πήρε άλλη σύζυγο, την Ινώ, την κόρη του Κάδμου, με την οποία απέκτησε δύο γιους, τον Λέαρχο και τον Μαλικέρτη. 

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


Αξίζει να αναφερθούν από το Πυθαγόρειο ΑΛΦΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ οι  ακόλουθες αποκαλυπτικές ισοψηφίες:
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑ = Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΤΟΝΙΚΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΓΗ =ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  = =3945
 ( Σ.Σ : Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 3945 ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΝΟΜΕΝΟΝ: 1315Χ3 ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΝ ΣΧΗΜΑ ΙΣΟΠΛΕΥΡΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΠΛΕΥΡΩΝ 1315. Λεξαριθμικά ο αριθμός : 1315 = ΚΥΤΤΑΡΟΓΟΝΑ) .

«Η μικρούλα με τα σπίρτα» και «Άνθρωποι εσείς της εποχής μου», δυο επίκαιρα ποιήματα του Τάκη Βαρβιτσιώτη…


Z

«Η μικρούλα με τα σπίρτα» και «Άνθρωποι εσείς της εποχής μου», δυο επίκαιρα ποιήματα του Τάκη Βαρβιτσιώτη ...Το πρώτο εμπνευσμένο από το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που με πόνο ψυχής και στις μέρες μας μας παραπέμπει στα χιλιάδες παιδάκια που αναγκάζονται να ζητιανεύουν μες στο κρύο και στην παγωνιά, καθώς η ανέχεια, η φτώχια και πολλάκις η εξαθλίωση χτυπάει πρωτ’ απ’ όλα τις ευαίσθητες, τρυφερές, καρδούλες των παιδιών.
Το δεύτερο, ένα ποίημα που στηλιτεύει τον «άνθρωπο της εποχής μας» που «ξέχασε τη νιότη, το πάθος, τον έρωτα, τη μουσική», τον άνθρωπο έγκλειστο στο «εγώ» του κι αμέτοχο στο «εμείς», τον άνθρωπο της ψυχρότητας και της αποξένωσης από τον «Άλλο», που την ευαισθησία, την αλληλεγγύη και συναλληλία τα «θυσίασε» προς χάριν του ατομικισμού, του ψυχρού οικονομισμού και του προσωπικού οφέλους…

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ! ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ !!


Βραδυφλεγής βόμβα οι συνέπειες της Εθνικής κατάθλιψης για το μέλλον των παιδιών μας. Το μέλλον μας. Διαβάστε με προσοχή το άρθρο που ακολουθεί, είναι άλλο ένα μετερίζι αντίστασης.

"Γράμμα στο γιο μου"


Παιδί μου,

γλυκογεννημένο και αγκαλιαναθρεμμένο,Σε έφερα στη ζωή από δικό μου εγωισμό, για να καλύψω τη δική μου ανάγκη για επιβεβαίωση ότι ζω, ότι υπάρχω, ότι είμαι χρήσιμη.Έφερα το σώμα σου μέσα από το δικό μου σώμα. Με λαχτάρα και με πόνο. Και μετά το αγκάλιασα.

Κάλεσα την ψυχή σου να φωλιάσει στο κορμάκι που μεγάλωνε μέσα στα σωθικά μου. Και το λάτρεψα.

Ο ΧρόνοςΣτην ελληνική μυθολογία ο Χρόνος ήταν μία ασώματη αρχέγονη θεότητα που προσωποποιούσε την έννοια του χρόνου. Παρότι ασώματος, παριστανόταν ωστόσο και ως τέρας με σώμα φιδιού και τρία κεφάλια: ανθρώπου (άνδρα), ταύρου και λιονταριού. Ο Χρόνος και η συνοδός του Ανάγκη (επίσης φιδίσια) περιελίσσονταν γύρω από το κοσμικό αυγό και το έσπασαν για να σχηματισθεί το «ταξινομημένο» Σύμπαν (γη - ουρανός - θάλασσα).

Το παραμύθι του παλιού χρόνου που δεν ήθελε να φύγει…
Το παραμύθι του παλιού χρόνου που δεν ήθελε να φύγει…
  
Ο παλιός χρόνος δεν ήθελε να φύγει.
            Είχε στρογγυλοκαθίσει στην πολυθρόνα του και δεν έλεγε να το κουνήσει από κει. Όμως η μέρα της αλλαγής ήτανε κοντά κι ο κόσμος (που τον είχε βαρεθεί) βάλθηκε να γκρινιάζει:
            «Να φύγει επιτέλους!… Να πάει και να μην ξανάρθει!»
            Ο παλιός χρόνος είχε πεισματώσει.

Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις 2013 για όλα τα ζώδια – Πώς θα επηρεάσουν αναλυτικά οι πλανήτες φέτος το ωροσκόπιο όλων και κυρίως κάθε ζώδιο ξεχωριστά
Για την αστρολογία το 2013 είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά καθώς θα είναι σχεδόν αδύνατο να ελέγξουμε τις απώλειες που συνεχώς θα έρχονται, αφού θα γίνονται εντελώς αιφνιδιαστικά εκεί που δεν το περιμένουμε και σε τομείς που δεν φανταζόμαστε καν. Σύμφωνα με την αστρολογία το σημαντικότερο γεγονός είναι η παρατεταμένη επιρροή του μεσοδιαστήματος Ουρανού/Πλούτωνα όπου θα είναι σε ισχύ κάθε μήνα του 2013. 

Greenpeace ''Τα παιδιά έχουν κάτι να πουν''.

Η δική σου βοήθεια είναι απαραίτητη
«Τον πλανήτη μου πολύ τον αγαπώ, το 2013 πιο ζωντανό θέλω να τον δω!» 
«Αυτή η χρονιά να είναι καλύτερη για όλα τα παιδάκια και όλα τα ζωάκια!»
«Το 2013 θέλω να γεμίσει η Ελλάδα δεντράκια και ζωάκια!»
«Αγαπώ όλη τη Γη γιατί μ' αγαπάει κι αυτή!»

Γιατί είμαστε σ' αυτόν τον πλανήτη, η αποστολή...


Συνήλθα απότομα. Τράβηξα το βλέμμα μου απο τις φλόγες και στράφηκα στη Μαμά Τσία που καθόταν ακόμη δίπλα μου. Εκείνη, κοιτάζοντας τη φωτιά μου είπε, "Η ψυχή μου είναι μία απ' αυτές τις τελευταίας ομάδας. Το ίδιο και του Σωκράτη και η δική σου. Το ίδιο και οι ψυχές εκατοντάδων χιλιάδων άλλων -όλων αυτών που νιώθουν την επιθυμία να υπηρετήσουν. Σκέψου το! Εκατοντάδες χιλιάδες -και όλο και περισσότεροι που έρχονται συνεχώς, μέσω των παιδιών μας - να ξυπνούν και να θυμούνται ποιοί είναι στην πραγματικότητα και τι έχουν να κάνουν.
"Το κοινό μας σημείο είναι η αίσθηση που έχουμε σ' όλη μας τη ζωή ότι είμαστε "διαφορετικοί", παράξενοι, αταίριαστοι, ξένοι σε μια ξένη χώρα και ότι ποτέ δεν θα ταιριάξουμε. Νιώθουμε μια επιθυμία να "επιστρέψουμε στο σπίτι μας", αλλά δεν είμαστε σίγουροι τι σημαίνει αυτό. Είμαστε συχνά πρόθυμοι να προσφέρουμε αλλά και πολύ ανασφαλείς.


Γιατί είμαστε σ' αυτόν τον πλανήτη


[...] Τί βλέπεις στη φωτιά;" ρώτησα, χωρίς να περιμένω απάντηση.
"Τί θα 'κανες αν σου έλεγα ότι δεν είμαι απ' αυτόν τον πλανήτη;" με ρώτησε.
"Τί;"
"Κι αν σου έλεγα το ίδιο για τον Σωκράτη; Ή και για σένα;"
Δεν ήξερα τι να της πω -κι αν έπρεπε να την πάρω στα σοβαρά.
"Αυτό είδες στη φωτιά;" ήταν το μόνο που μπόρεσα να σκεφτώ και να τη ρωτήσω.
"Κάτσε κάτω," είπε εκείνη "Δες και μόνος σου."
Κάθησα και κοίταξα τις φλόγες που χόρευαν. Η Μαμά Τσία σηκώθηκε αργά και άρχισε να μαλάζει τους μυς της πλάτης μου με τα δυνατά της χέρια. "Με ρώτησες γιατί σου στάθηκα. Η απάντηση είναι: γιατί ανήκουμε στην ίδια οικογένεια" μου είπε. "Είμαστε μέλη της ίδιας πνευματικής οικογένειας."
"Τί εννοείς..." Δεν κατάφερα να τελειώσω την πρότασή μου. Η Μαμά Τσία με χτύπησε δυνατά στο σβέρκο. Είδα αστεράκια και μετά μόνο τις φλόγες, στις οποίες βυθίστηκα όλο και πιο βαθειά...

Θέλω και Επιθυμώ


Θέλω και Επιθυμώ

Θέλω να πάω στην Ιθάκη...Θα έλεγε ο Οδυσσέας.

Θέλω να κατακτήσω τον κόσμο...Θα είπε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Θέλω να γνωρίσω την αλήθεια...Θα είπε ο Βούδας

Αγάπη, Πόνος, Χρόνος, Θάνατος - Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ (Χαλίλ Γκιμπράν)


""Εκατομμύρια άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στο μήνυμα του Χαλίλ Γκιμπράν που
περιέχεται στο αριστούργημά του Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ,
γιατί βρήκαν σ' αυτό την έκφραση των πιο βαθειών
πόθων της ψυχής και της καρδιάς του ανθρώπου.
Αν και το μεγαλύτερο μέρος του έργου είναι
γραμμένο σε πρόζα, στην ουσία του είναι ποίηση.
Γιατί ο Γκιμπράν ζούσε με την ψυχή του μέσα
στην ουσία της ομορφιάς όπου σβήνουν οι διακρί-
σεις ανάμεσα στον πεζό λόγο και την ποίηση και
όπου η ίδια η σκέψη γίνεται ένα είδος μουσικής.
Ο Γκιμπράν ήξερε να γράφει αιώνιες αλήθειες
με τρόπο που κάνει τον αναγνώστη να νοιώθει οτι
περιδιαβάζει σ' ένα ήσυχο δάσος ή λούζεται σ' ένα
δροσερό ποταμάκι· ηρεμεί την ψυχή. Αλλά ήξερε
να γράφει και με τον πυρσό και να καίει σαν τη
Φωτιά.""
Εφημερίδα Πανεπιστημίου Οκλαχόμα


~~*~*~*~~

Ελεύθερη Σκέψη - Απλά σκέψεις

Όλους εσάς τους ζηλιάριδες "γκόμενους"-"συντρόφους"-"εραστές" που εξαναγκάζεται τα "κτήματα" - κοπέλες σας , πότε θα μιλάνε, με ποιούς θα μιλάνε, πόσο θα μιλάνε , σας απεχθάνομαι. Εαν εκείνη Θέλει, θα σε απατήσει, ο,τι κι αν κάνεις.Ακόμα να μάθετε οτι κανείς δεν ανήκει σε κανέναν ; Μόνο η εκ της Θελήσεως αγάπη και πίστη, που προυποθέτει αγνή εμπιστοσύνη , δημιουργεί υγιείς και μονογαμικές σχέσεις - κι αυτές θα διαρκέσουν οσο είναι να κρατήσει η σπίθα τους...Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα αδυναμίας, απο την κτητικότητα και τους εκβιασμούς.

Λύκος

Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Λύκος είναι γνωστά τα παρακάτω εννέα πρόσωπα:
Γιος του θεού Ποσειδώνα και της Κελαινούς. Ο Λύκος μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στις Νήσους των Μακάρων.
Γιος του Προμηθέα και της Κελαινούς, αδελφός του Χιμαιρέα. Στον Λύκο και στον Χιμαιρέα προσέφερε θυσία ο Μενέλαος λίγο πριν από την εκστρατεία της Τροίας προκειμένου να απαλλαγεί η Λακωνία από ένα λοιμό.

“Το μόνο που φοβάμαι”


2009: Έπαινος, 26ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ποίησης
Το μόνο που φοβάμαι είναι μη μέσα από τις τόσες γνώσεις αφήσω ανεκμετάλλευτη την άγνοια των νεανικών μου χρόνων
Το μόνο που φοβάμαι, τους φίλους που δικαιολογούν τις πράξεις μου

Πέτρες νεφρών, κύστης, χολής


1) Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από αποξηραμένη τσουκνίδα μέσα σε ένα φλυτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε 7-10 λεπτά ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλουμε το ρόφημά μας. Η καθημερινή χρήση συνίσταται σε όσους έχουν έντονο πρόβλημα.

2) Μια κουταλιά από κοπανισμένους σπόρους τσουκνίδας σε μια κούπα βραστό νερό, να καταναλώνεται κάθε πρωί όταν ο ασθενής είναι ακόμη νηστικός.

3) Για την αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής, κυκλοφορεί το κορυφαίο βιβλίο του Andreas Moritz "Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής" μεταφρασμένο στα Ελληνικά από τις εκδόσεις "Διόπτρα". Είναι ότι καλύτερο έχω βρει. Η συστηματική αποτοξίνωση προάγει την υγεία των βασικότερων οργάνων του μεταβολισμού μας.

Βοτανική Στην Αρχαία Ελλαδα - Πρώιμη Βοτανική


                                         
Η δημιουργία της βοτανικής επιστήμης οφείλεται, ίσως αποκλειστικά, στους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους. Τα πρώτα ελληνικά συγγράμματα που πραγματεύονται επιστημονικά περί φυτών ήταν αυτά των ριζοτόμων, των φαρμακοπωλών καθώς και τα των γεωπόνων και γεωργών, οι οποίοι μπορούν να θεωρηθούν ως εκπρόσωποι της εφαρμοσμένης βοτανικής.

Το Κόκκινο Ρόδο


Photobucket

Το Κόκκινο Ρόδο που κρατώ είναι μια στάλα απ'τα κύματα της πνοής σου...

Μην ξεχνάς να Νιώθεις.. Δεν είναι κακό να νιώθεις.. 

Νιώσε πραγματικά.. 

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Κάλαντα Πρωτοχρονιάς''


                                

Τὰ Κάλαντα εἶναι ἔθιμο ποὺ διατηρεῖται ἀμείωτο ἀκόμα καὶ σήμερα μὲ τὰ παιδιὰ νὰ γυρνοῦν ἀπὸ σπίτι σὲ σπίτι σὲ ζεύγη ἢ καὶ περισσότερα καὶ νὰ τραγουδοῦν τὰ κάλαντα συνοδεύοντας τὸ τραγούδι τους μὲ τὸ τρίγωνο ἢ ἀκόμα καὶ κιθάρες, ἀκορντεόν, λύρες, ἢ φυσαρμόνικες. Τὰ παιδιὰ γυρνοῦν ἀπὸ σπίτι σὲ σπίτι, χτυποῦν τὴν πόρτα καὶ ρωτοῦν: «Νὰ τὰ ποῦμε;».

Το βίντεο που πρέπει να δείτε από στο Στ. Χίο για τον "Ποπάυ" Παπακωνσταντίνου Ένα καταπληκτικό βίντεο από τον Στέφανο Χίο για τον Γεώργιο Παπακωσταντίνου η "Ποπάυ". 
 Με τι λεφτά επέζησε και έχτιζε σπίτια μέχρι τώρα .....? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα