Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο εκρηκτικός έφηβος Τα “πρέπει” και τα “μη” στη συμπεριφορά των γονιών

Πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν οι γονείς τις εκρήξεις και το θυμό των εφήβων;
Ίσως το πρώτο πράγμα που έρχεται στους γονείς να κάνουν όταν βλέπουν τον έφηβο να φωνάζει και να θυμώνει μαζί τους, είναι να μπουν στον πειρασμό να φωνάξουν ακόμα περισσότερο για να ισχυροποιήσουν τη δύναμή τους και το επιχείρημά τους. Στην πραγματικότητα όμως, αυτή η αντίδραση των γονιών έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Όταν οι γονείς συνεχίζουν τον καυγά, είναι σαν να ενθαρρύνουν και να προκαλούν το παιδί να συνεχίσει να επιτίθεται.teenager
Επίσης, όταν οι γονείς απαντούν με θυμό δείχνουν στο παιδί ότι πέφτουν στο δικό του επίπεδο και συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο που κάνει το ίδιο, με αποτέλεσμα να χάνουν κάτι από τη δύναμή τους. Αντίθετα, ο έφηβος νιώθει ότι εκείνος έχει τον έλεγχο γιατί κατάφερε να κάνει τους γονείς του να θυμώσουν χάνοντας τον έλεγχο του εαυτού τους.
Τα περισσότερα προγράμματα που μελετούν τη σχέση γονιών και εφήβων προτείνουν στους γονείς τα παρακάτω “μη” και “πρέπει” στη συμπεριφορά τους έτσι ώστε και να βελτιώσουν τον τρόπο που επικοινωνούν μεταξύ τους και κατά συνέπεια τη σχέση τους, αλλά και να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης των συναισθημάτων τους.
Τα “μη” στη συμπεριφορά των γονιών:

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου: 10 στοιχεία που δεν ξέρει κανείς για τη γιορτή των ερωτευμένων

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου

Είναι γνωστό ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου, η οποία έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως η «ημέρα των ερωτευμένων».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου αναμένεται να διακινηθούν περίπου 224 εκατομμύρια τριαντάφυλλα σε όλο τον κόσμο, ενώ, μόνο στις ΗΠΑ, θα αγοραστούν περίπου 180 εκατομμύρια ευχετήριες κάρτες για ερωτευμένους.
Δείτε 10 ακόμα μοναδικά και σχεδόν απίστευτα στοιχεία για την «ημέρα των ερωτευμένων», τα οποία μάλλον δεν φανταζόσασταν ποτέ...
1. Από πού προέρχεται η Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου
Η ακριβής προέλευση της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να είχε αρχίσει επ’ αφορμής μιας παλιάς ρωμαϊκής γιορτής, η οποία είναι γνωστή ως Λουπερκάλια (Lupercalia). Αυτή η γιορτή γιορταζόταν από 13 έως 15 Φεβρουαρίου και περιλάμβανε σφαγή ζώων, παντρολογήματα και μια… τελετουργία γονιμότητας.
Μια άλλη εκδοχή είναι η εξής: Τον 3ο αιώνα, ο αυτοκράτορας Κλαύδιος ΙΙ εκτέλεσε στις 14 Φεβρουαρίου δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν και οι δύο το όνομα Βαλεντίνος. Το μαρτύριό τους έλαχε τιμής από την Καθολική Εκκλησία με τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.
2. Έρως και Αφροδίτη
Ένα σημαντικό σύμβολο που συνδέεται με την Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου είναι το τόξο και το βέλος του θεού Έρωτα. Ο Έρως είναι ο θεός της επιθυμίας, της αγάπης και της ερωτικής έλξης. Ήταν ο γιος της Αφροδίτης, της θεάς της ομορφιάς και της γονιμότητας.
3. Γενέθλια διάσημων
Μερικοί διάσημοι που έχουν γεννηθεί ανήμερα της «ημέρας των ερωτευμένων» περιλαμβάνουν τον Christopher Sholes, εφευρέτη της γραφομηχανής, τον Gregory Hines, Αμερικανού τραγουδιστή και ηθοποιού, τον Michael Bloomberg, πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, τον Frederick Douglass, του Αφροαμερικανού που εναντιώθηκε στον θεσμό της θανατικής ποινής, τον George Washington Gale Ferris, μηχανικού και εφευρέτη της γνωστής μας ρόδας του λούνα παρκ και τον Rob Thomas, τραγουδιστή του ποπ συγκροτήματος Matchbox Twenty.

Site Γνωριμιών στην Ελλάδα - Οι πιο Δημοφιλείς Επιλογές



Μέχρι και πριν λίγα σχετικά χρόνια, το να ξεκινήσει μια ερωτική σχέση με γνωριμία μέσω Internet έφερε κάποιο κοινωνικό στίγμα. Σήμερα, όμως, χάρη στην επέλαση των Social Media, οι γνωριμίες μέσω Internet είναι σαφώς πιο αποδεκτές. Στον οδηγό θα δούμε τα πιο δημοφιλή site γνωριμιών στην Ελλάδα.


Αν προτιμάτε να δείτε γραπτά τις πληροφορίες για τα πιο δημοφιλή site γνωριμιών στην Ελλάδα, διαβάστε τη συνέχεια του οδηγού.

Η ίδια σου η φύση θα φροντίσει από μόνη της

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ίδια σου η φύση θα φροντίσει από μόνη της

Χρειάζεται απλώς να παρατηρείς. Και να παρατηρείς το τι κάνεις μέσω των αντιδράσεων σου.

-Άλαν Γουότς

Το φάσμα της Αγάπης

Αποτέλεσμα εικόνας για Το φάσμα της Αγάπης

Τη στιγμή που εμπλέκεσαι σε οποιουδήποτε είδους ανθρώπινη δέσμευση και σχέση, τι φοβερή πράξη πίστης. 

Βλέπεις, παραδίδεις τον εαυτό σου. 

Αλλά αυτό είναι το πιο δυνατό πράγμα που μπορεί να συμβεί. 

Το να παραδοθείς. 

Βλέπεις; 

Και η αγάπη είναι μία πράξη παράδοσης σε ένα άλλο πρόσωπο.

-Άλαν Γουότς

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα