Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ 4 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟ 2020;

 


Το 2020 ήταν μία χρονιά που συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με την πανδημία της COVID-19 και την απόκρισή μας σε αυτή. Ο ιός συγκέντρωσε το σύνολο σχεδόν της προσοχής από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το κοινό, αλλά και την επιστημονική κοινότητα.

Αν δεν μπορείς να αγαπάς ούτε καν τον εαυτό σου, ποιος άλλος θα μπει στον κόπο;

 


Το πρώτο κυματάκι της αγάπης πρέπει να είναι για τον εαυτό σου.


Η υγιής αγάπη για τον εαυτό αποτελεί μια μεγάλη θρησκευτική αξία. Ο άνθρωπος που δεν αγαπά τον εαυτό του δεν θα μπορέσει να αγαπήσει και κανέναν άλλο, ποτέ.

Το πρώτο κυματάκι της αγάπης πρέπει να σχηματιστεί μέσα στην καρδιά σου. Αν δεν έχει σχηματιστεί για σένα τον ίδιο, δεν μπορεί να σχηματιστεί και για κανέναν άλλο, γιατί όλοι οι άλλοι βρίσκονται μακρύτερα από σένα.

Είναι σα να ρίχνεις μια πέτρα μέσα στην σιωπηλή λίμνη. Τα πρώτα κυματάκια σχηματίζονται γύρω από την πέτρα κι έπειτα απλώνονται συνεχώς ως τις πιο μακρινές ακτές. Το πρώτο κυματάκι της αγάπης πρέπει να είναι γύρω από τον εαυτό σου.

Πρέπει να αγαπά κανείς το σώμα του, πρέπει να αγαπά την ψυχή του, πρέπει να αγαπά την ολότητά του. Και είναι φυσικό αυτό αλλιώς δεν θα μπορούσες να επιβιώσεις καθόλου. Και είναι όμορφο, γιατί σε ομορφαίνει.

Ο Χρόνος που πέρασε...αστρολογικά

 


Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά που οι αστρολόγοι φωνάζαμε και προειδοποιούσαμε από καιρό ότι θα είναι δύσκολη. Το πόσο το αντιλαμβανόμασταν, το πώς ήταν δύσκολο να καθοριστεί. Δύο σοβαρές εκλείψεις και το άνοιγμα πολυετών συνοδικών κύκλων στο μεθοδικό περιβάλλον του Αιγόκερω δεν μπορούν να παραβλεφθούν εύκολα.

Ο Κρόνος στην ιατρική αστρολογία μεταξύ άλλων αντιπροσωπεύει τη γενικότερη άμυνα (το σθένος) του οργανισμού, τις ασθένειες που σχετίζονται με τους πνεύμονες όπως η βρογχίτιδα και το άσθμα, καθώς και τη μεγάλη ηλικία.

Ο Πλούτωνας την κυτταρική δομή τα βακτήρια τους ιούς τις μεταλλάξεις και τον ίδιο τον θάνατο, ενώ ο Δίας την επέκταση την ανάπτυξη και επαγωγικά τη διάδοση - δηλαδή τη μεταδοτικότητα μιας ασθένειας.

Κορονοϊός: Δεν περιορίζεται η μετάδοσή του μόνο με μάσκα, χρειάζεται και αυτό οπωσδήποτε

 


Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεγάλη αύξηση στην κυκλοφορία των πολιτών στους δρόμους της εορταστικά στολισμένης πόλης. Σχεδόν άπαντες φορούν μάσκα, αλλά μαζί με τους ίδιους πάει περίπατο και η προσοχή στα υπόλοιπα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού.

Η χρήση φανών και σειρήνας δεν συνεισφέρει στην σωστή αντιμετώπιση των ασθενών, αντίθετα βλάπτει

 


Μετάφραση και Επιμέλεια 

Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

Παρά το γεγονός ότι μέσα από την εκτεταμένη έρευνα έχει αποδειχθεί ότι οι φανοί και η χρήση σειρηνών δεν συνεισφέρουν στην σωστή αντιμετώπιση των ασθενών και στην πραγματικότητα προκαλούν βλάβη σε αυτούς, τους παραϊατρικούς και τους παρευρισκόμενους, πάρα πολλοί πάροχοι συνεχίζουν να ανταποκρίνονται με αυτόν τον τρόπο.

Ο Ιπποκράτειος Όρκος, στον οποίο ορκίζονται οι νέοι γιατροί, περιλαμβάνει τη λατινική φράση « primum non nocere », που σημαίνει «πάνω από όλα, να μη βλάπτουμε» τον ασθενή

Στον Ιπποκράτειο Όρκο περιλαμβάνεται η ακόλουθη φράση:

«Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω. ».

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος αυτών που ασκούν διοίκηση, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους παρόχους προνοσοκομειακής φροντίδας.

Οι δύο πλευρές της φλεγμονής

 


Ένα από τα πολλά θαύματα -και μυστήρια- της ανθρώπινης βιολογίας είναι η περίπλοκη απόκριση του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο είναι γνωστό για την ταχύτητά του στην εξόντωση των παθογόνων που εισβάλλουν και την ικανότητά του να προκαλεί εκρηκτική φλεγμονώδη απόκριση.

Η ικανότητα του σώματος να αισθάνεται γρήγορα και να αντιδρά σε τυχόν διήθηση μικροβίων είναι απαραίτητη στον εξαντλητικό πόλεμο που απαιτείται για να σταματήσει η εξέλιξη μιας μολυσματικής ασθένειας και να ξεκινήσει η διαδικασία σταθεροποίησης και αποκατάσταση.

ΕΜΒΟΛΙΟ COVID-19: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ;

 


Καθώς οι εμβολιασμοί για την COVID-19 έχουν ήδη ξεκινήσει και στην Ελλάδα, σιγά σιγά αρχίζουν να εμβολιάζονται και αρκετοί ασθενείς που ανήκουν σε συγκεκριμένες ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες. Μία από αυτές είναι και οι καρκινοπαθείς. Ποια είναι όμως τα δεδομένα σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου στους ασθενείς αυτής της ομάδας;

Οι Καρκινοπαθείς Αναμένεται να Παρουσιάζουν Απόκριση στο Εμβόλιο

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ COVID-19


Διαχείριση Αεραγωγού (Airway Management)

Σε ασθενείς που επιδεινώνονται και χρειάζονται φροντίδα επιπέδου ΜΕΘ, οι κλινικοί γιατροί θα πρέπει να έχουν κατά νου τον μη επεμβατικό αερισμό (Non-Invasive Ventilation - NIV), τον μηχανικό αερισμό ή την υποστήριξη της ζωής με εξωσωματική κυκλοφορία (Extra-Corporeal Life Support), εάν είναι απαραίτητο 
Η ανάπτυξη Συνδρόμου Οξείας Αναπνευστικής Δυσχέρειας (ARDS) και η επιδείνωση της αναπνευστικής λειτουργίας παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην παθογένεση της νόσου COVID-19. Ως εκ τούτου, οι παρακάτω θεραπευτικές αρχές είναι καθοριστικές στην αντιμετώπιση ασθενών με COVID-19: 

5 τομείς αυτοαξιολόγησης υγείας: Αξιολογήστε τους από την αρχή του χρόνου και αλλάξτε τη ζωή σας

 Είναι πολύ κατανοητός ο λόγος που οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις την πρωτοχρονιά για το υπόλοιπο του έτους. Είναι μια ευκαιρία να καθαρίσουν τα ανεπιθύμητα στοιχεία από τη ζωή τους και να θέσουν ετήσιους στόχους με νέα εστίαση. Αλλά εστιάζουν στις σωστές περιοχές της ζωής τους; 

Η ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ


 Έχει υπολογιστεί ότι ο κάθε ένας από εμάς κάνει περίπου 50.000 σκέψεις ημερησίως και από αυτές μόνο οι 2000 είναι συνειδητές, δηλαδή έχουν κάποια σκοπιμότητα. 

Όλες οι υπόλοιπες προέρχονται αυτόματα από το υποσυνείδητό μας και συνήθως προκαλούνται όταν δεχόμαστε διάφορα ερεθίσματα από το περιβάλλον μας. 

Κάθε σκέψη έχει το δικό της ενεργειακό υπόβαθρο σε επίπεδο κυματικής ενέργειας και διαμορφώνει τα συναισθήματά μας, όπως και εμάς συνολικά σαν ενεργειακές οντότητες που στην ουσία είμαστε. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα