Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Έλληνας και τίποτε άλλο!



Το όνομα Ρωμιός που πολλοί το χρησιμοποιούν με μεγάλη ευκολία δεν διαφέρει καθόλου από το ραγιάς! Όπως οι Ρωμαίοι μας απαγόρευσαν να έχουμε έθνος έτσι αργότερα το παρέλαβαν και το συνέχισαν οι Οθωμανοί. 
Στην ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, οι Ιουδαίοι, οι Βούλγαροι, οι Σλάβοι, οι Γότθοι, οι Αρμένιοι, όλοι οι υπήκοοι αυτής της αχανούς πολυπολιτισμικής αυτοκρατορίας είχαν το δικαίωμα του εθνικού προσδιορισμού. Όλοι πλην ενός! Των Ελλήνων και ο λόγος απλός. Η λέξη και μόνο Έλλην ήταν το αντίθετο της δεσποτικής αυτοκρατορίας ενός ανθρώπου και ενός θεού.

Υποκριτές...

                           

«Όταν σήμερα μιλάμε για υποκρισία, η αναφορά μας γίνεται σε κάτι τόσο αυτονόητο, όσο και ο αέρας που αναπνέουμε. Το συνήθισε το αίμα μας το καυσαέριο.
Όλες οι σκέψεις μας, όλες οι λέξεις και οι πράξεις μας είναι κίβδηλες ως το τελευταίο τους κύτταρο.
Γεννιόμαστε μέσα στην υποκρισία, μεγαλώνουμε μαζί της, την σπουδάζουμε με ζήλο, την διδάσκουμε με φανατισμό. Και όταν πεθαίνουμε, την αφήνουμε τρίτη 

Διαθήκη στα παιδιά μας.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο καλό για τον άνθρωπο Όμηρε;

                                    

Λένε πως κάποτε έγινε ένας αγώνας ανάμεσα στον Όμηρο και στον Ησίοδο για το πρωτείο. Να κριθεί, τέλος πάντων, στους έλληνες, ποιος από τους δύο μεγαλύτερους είναι ο πιο μεγάλος.
Η επιτροπή κρίσης, εκεί κάπου στην Αυλίδα ή στις Θήβες, κάθισε με σεβασμό τους δύο σοφούς στο θρονί τους, και άρχισε να τους ερωτά. Ήθελαν να μετρήσουν, ποιος θα δώσει τις πιο φρόνιμες αποκρίσεις στα ζητήματα.

γλυκύρριζα και η θεραπευτική της χρήση στο διάβα των αιώνων



το βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί ως ιατρική θεραπεία εδώ και αιώνες...
το βότανο που μπορεί να απαλύνει γρήγορα
- τον πονόλαιμο και
- τον βήχα
και
που έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για τη θεραπεία
των προβλημάτων του αναπνευστικού
του βήχα
της βραχνάδα και
του άσθματος  από τους αρχαίους 'Έλληνες  και Αιγύπτιους γιατρούς" δηλώνει ο καθηγητής Johannes Mayer ειδικός για την ιστορία των φαρμακευτικών βοτάνων στο Πανεπιστήμιο του Würzburg της Γερμανίας...

Τζουάνγκ Τσε-Εγκαρτέρηση(Τζάι Γιού).


                               
                                              Τζουάνγκ Τσε

''Έχω ακούσει ότι είναι καλύτερα να αφήσει κανείς την ανθρωπότητα να ακολουθήσει τον δρόμο της και να μη αποπειραθεί να την κυβερνήσει. Να την αφήσει, για να μην διαστρεβλωθεί η αληθινή φύση των ανθρώπων και να μην αποπειραθεί, για να μην αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά της φύσης τους. Όταν η φύση τους δεν διαστρεβλώνεται, ούτε αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά τους, είναι εξασφαλισμένη η καλή διακυβέρνηση.
Παλιά, όταν ο αυτοκράτορας Γιάο κυβερνούσε την χώρα, η ευτυχία ήταν υπερβολική στην φύση των ανθρώπων. Αντίθετα, όταν κυβερνούσε ο βασιλιάς Τζιέ, η θλίψη ήταν υπερβολική στην φύση τους, γι' αυτό και οι άνθρωποι δεν ήταν ικανοποιημένοι. Η δυσφορία και η δυσαρέσκεια υπονομεύουν την αρετή και χωρίς αρετή δεν υπάρχει σταθερότητα στην αυτοκρατορία.

«Ανθρώπινη» αντίληψη έχει ο σκύλος


Ο καλύτερος τετράποδος φίλος μας αντιδρά σε διαφορετικές καταστάσεις όπως ο άνθρωπος
«Ανθρώπινη» αντίληψη έχει ο σκύλος
Οταν με βλέπεις είμαι φρόνιμος, όταν τα φώτα σβήνουν όμως...

Λονδίνο 
Επιστήμονες από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, στη Βρετανία, ανακάλυψαν ότι ο σκύλος κατανοεί τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει με «ανθρώπινο» τρόπο, ιδιαίτερα όταν γνωρίζει ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

ΥΔΩΡ : Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


  
Το νερό είναι το φυσικό ιατρικό θαύμα
Του F.BATMANGHELIDJ ,M.D. 

 @episthmi : The author and producer of this book and its companion tapes does not dispence medical advice or prescribe the use of the discontinuance of any medication as a form of treatment without the advice of an attending physician, either directly or indirectly
Ο F.BATMANGHELIDJ κυκλοφορεί το 1997 το βιβλίο του WATER: Rx FOR A HEALTHIER PAIN-FREE LIFE όπου μετά από 16 χρόνια ερευνών ανακαλύπτει ότι το νερό από μόνο του θεραπεύει επώδυνες αρρώστιες από το σώμα. Εξέτασε τους λόγους που αναπτύσσουμε επώδυνες αρρώστιες και πως το νερό μπορεί να θεραπεύσει τους κύριους σωματικούς πόνους. 

ΑΡΧΑΙΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ



1-ΑΡΧΑΝΕΣ
Ένα εύρημα από τις Αρχάνες Κρήτης ανατρέπει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το επίπεδο της Ιατρικής στην αρχαία Ελλάδα. Πρόκειται για ένα Μινωικό κρανίο με επουλωμένα σημάδια εξόστωσης. Το γεγονός ότι τα σημάδια έχουν επουλωθεί αποδεικνύει ότι ο ασθενής επέζησε της εγχειρήσεως . Αυτό το εύρημα ήρθε να επιβεβαιώσει όσους πίστευαν ότι στην αρχαία Ελλάδα η Ιατρική και η χειρουργική επιστήμη ήταν ανεπτυγμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς ένα μεγάλο φάσμα παραγόντων (όπως οι λαθρανασκαφές, ή έλλειψη έρευνας και επισταμένης μελέτης στα ήδη υπάρχοντα ευρήματα , τα ελάχιστα διασωθέντα σχετικά κείμενα κλπ, ακόμα ο όρκος σιωπής που έδιναν οι ασθενείς που θεραπεύονταν από τα κατά τόπους Ασκληπιεία. έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην μέχρι πρότινος υποτίμηση του επιπέδου της αρχαίας Ιατρικής των προγόνων μας.
Μινωικό κρανίο από τις Αρχάνες της Κρήτης. Στα Βρεγματικά του οστά διακρίνονται (επουλωμένα)σημάδια Εξόστωσης, τα οποία οφείλονται σε αρχαία χειρουργική επέμβαση.(Φωτ. από το Μουσείο του Σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής)

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ
ΗΛΙΑΚΟ ΡΟΛΟΪ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigAOIh7eX3V91xsF7Brl3rSihlisKVoXle_bYMK-nWr4LBv_p2WX0mvpAy9UuDAj6GE-tKiU4vanrawF2lJgJwTbN3whyphenhyphenttOUxas6ZFJgkSRrB9ZqBHFezNiH_S52MPw6cZmKQqA9gFsiO/s320/ceb7cebbceb9ceb1cebacebf-cf81cebfcebbcebfcf8a-cf84cf89cebd-cf86ceb9cebbceb9cf80cf80cf89cebd.jpg

Ομοίωμα μηχανισμού που χρονολογείται ανάμεσα στο 250 και 350 μ.Χ. Αποτελείται από τρεις δακτυλίους, οι οποίοι μπορούν να περιστραφούν κατά 360 μοίρες. Εκτός από τον υπολογισμό της ώρας, το όργανο προσδιορίζει το αζιμούθιο και το ύψος του ηλίου ή κάποιου άλλου αστέρα.

Πώς ένας σκύλος άλλαξε την ροή της ιστορίας της Ελλάδας...

                             
Ο νεαρός βασιλιάς Αλέξανδρος που ήταν ο δευτερότοκος υιός του  εξόριστου βασιλιά Κωνσταντίνου βασίλεψε από το 1917 μέχρι το 1920. Αυτή η περίοδος ήταν νικηφόρος για την Ελλάδα, αφού είχε νικήσει κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και θα άρχιζε η η επεκτατική πολιτική στην Μ. Ασία.Ο Βενιζέλος νόμιζε πως με τον πράο και ευγενή βασιλιά Αλέξανδρο θα μπορούσε να πραγματοποιήσει όλα τα μεγαλεπήβολα σχέδια του.
Μία βόλτα, όμως, στον...

Ορχιδέα ή Σερνικοβότανο ή Σαλέπι

salepi1
Από: Αλέξανδρος Τηλικίδης, Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής 

Ορχιδέα ή Σερνικοβότανο ή Σαλέπι

Σ΄ αυτό το άρθρο θ’ ασχοληθούμε με ομάδα φυτών, τις λεγόμενες ορχιδέες. Τα φυτά αυτά, τα οποία οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι εξωτικά, ευδοκιμούν σε όλες τις περιοχές της χώρας μας. Παρέχουν δε εκλεκτότατη τροφή, το σαλέπι, για το οποίο θα μιλήσουμε εκτενώς.
Ο λόγος για τον οποίο επελέγησαν οι ορχιδέες, είναι ότι το βρώσιμο μέρος του φυτού αυτού βρίσκεται μέσα στην Γη. Πρέπει να σκάψει κανείς για να το βγάλει. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει παραμεληθεί η χρήση του φυτού, ως τροφή, υπό την μορφή του σαλεπιού. Ο σύγχρονος άνθρωπος, λόγω της υπεροχής των στοιχείων της φωτιάς και του αέρα, απομακρύνεται απ’ την μητέρα Γη. Συνήθως την λεηλατεί με ανίερα έργα και ξεχνά τα πολύτιμα δώρα που κρύβει μέσα της. Μια προσπάθεια υπενθύμισης αυτών των δώρων και ένα ευλαβικό σκύψιμο προς την μητέρα Γη, είναι η ενασχόλησή μας με την ορχιδέα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ "ΜΥΣΤΙΚΟ";



 Φαντάζομαι οι περισσότεροι  έχουμε διαβάσει το "Μυστικό" της
 Rhonda Byrne και πιθανότατα έχουμε εφαρμόσει όσα προτείνει 
προσπαθώντας να καλυτερέψουμε τη ζωή μας και να υλοποιήσουμε όσα ονειρευόμαστε. 
Φυσικά το ίδιο έχω κάνει κι εγώ χωρίς, όμως, ιδιαίτερη επιτυχία. 

ΕΓΩ ΠΟΤΕ Θ'ΑΓΑΠΗΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ;



  Είναι χιλιοειπωμένο το κλισέ ότι αν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν μπορούμε ν'αγαπήσουμε και τους άλλους αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο αληθινό. Έχουμε την τάση να μπερδεύουμε την αγάπη για τον εαυτό με τον εγωισμό. Ο εγωισμός, όμως, δεν έχει καμία σχέση με την αγάπη. Το αντίθετο μάλιστα, συνδέεται με συναισθήματα απαξίωσης και έλλειψης αυτοπεποίθησης, με την προσπάθεια ελέγχου για να πείσουμε ότι αξίζουμε.

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕIΡΑΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

                           

1932 – 1972 - Στη διαβόητη μελέτη Tuskegee για τη σύφιλη , 200 έγχρωμοι άνδρες διαγνώστηκαν με σύφιλη αλλά ποτέ δεν τους ανακοίνωσαν την ασθένειά τους, στερώντας τους τη θεραπεία..

Χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα, προκειμένου να παρακολουθηθεί η εξέλιξη και τα συμπτώματα της νόσου.
Όλοι στη συνέχεια πεθαίνουν από σύφιλη,στις δε οικογένειές τους ποτέ δεν ειπώθηκε ότι θα μπορούσαν να θεραπευθούν.
Η μελέτη συνεχίστηκε για τέσσερις δεκαετίες. ( MSNBC , το περιοδικό Time , Wikipedia )

Εγώ θέλω γαλήνη


Μια υπέροχη ιστορία για τη γαλήνη της ψυχής.

"Ποιος καλός άνεμος σε φέρνει εδώ;"
ρώτησε ο σοφός δάσκαλος τον οδοιπόρο που ζητούσε
απεγνωσμένα να τον συναντήσει.

"Εγώ θέλω γαλήνη" απάντησε μελαγχολικά εκείνος.

Ο δάσκαλος πήρε ένα ξύλο κι έγραψε στο χώμα :
Εγώ θέλω γαλήνη

                        galini

"Κοίταξε τώρα πόσο απλό είναι" είπε στον οδοιπόρο και
Διέγραψε με μια κίνηση το «Εγώ».

Πλάτωνας - Φαίδων

                         Βιβλίο: Πλάτωνας - Φαίδων

Πρόσωπα διαλόγου, ο Σωκράτης και οι μαθητές του: Κέβης, Σιμμίας (Πυθαγόρειοι από την Θήβα), Κρίτων, συνομήλικος του Σωκράτη πολύ εύπορος, Φαίδων από την Ηλεία, η Ξανθίππη (γυναίκα του Σωκράτη), Ο Απολλόδωρος, ο Δήμιος που έδωσε το κώνειο και ο των ένδεκα υπηρέτης βουβά πρόσωπα στον διάλογο.

Ο Πλάτωνας δηλώνει καταφατικά ότι ήταν απών από αυτόν τον διάλογο. Ο ευθύς διάλογος γίνεται μεταξύ του Εχεκράτη και του Φαίδωνα στην Φλιούντα πόλη κοντά στο Άργος της Πελοποννήσου, και ο πλαγίως μεταδιδόμενος μεταξύ Σωκράτους και των μαθητών του μέσα στο δεσμωτήριο την τελευταία ημέρα της ζωής του, από τις πρωινές ώρες μέχρι την δύση του ηλίου που ακολούθησε και η πόση του κώνειου. 

πολύ άτυχοι...

Σούπερ άτυχοι στο θάνατό τους...

Ως όντα θνητά, ο θάνατος πάντα θα ασκεί μια περίεργη μαγεία στις ζωές μας... Είναι το απόλυτο τίμημα που πληρώνουμε για μια-δυο φαινομενικά ασήμαντες αποφάσεις που έχουμε πάρει κατά τη διάρκεια του βίου μας, με την έλευσή του να είναι αναπόφευκτη. 
Κάποιες βέβαια φορές δεν είναι μόνο αναπόφευκτη, αλλά και -το λιγότερο- ενδιαφέρουσα!
Γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να εγκαταλείψει κανείς τα εγκόσμια, με κάποιους εξ αυτών να κάνουν τη διαφορά στο μακάβριο, το αναπάντεχο και το απροσδόκητο του πράγματος. 
Γι' αυτό και κάποιοι γίνονται περισσότερο διάσημοι με τον θάνατό τους παρά με ολόκληρη τη ζωή τους. 
Ας δούμε τις θανατερές τους ιστορίες...

Ο ΜΎΘΟΣ ΤΟΥ ΟΡΦΈΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΜΑΓΙΚΆ" ΚΛΕΙΔΙΆ ΤΗΣ ΛΎΡΑΣ


Ο ΜΥΘΟΣ  ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ

Ο Ορφέας γεννήθηκε στην περιοχή της Θράκης περίπου τον 6ο αιώνα π.Χ. Ηταν γιός της Κλειώς και του Ιαγρουβασιλιά της Θράκης. Διδάχτηκε από τον Απόλλωνα τη λύρα όπου μ'αυτήν μπορούσε να μαγεύει τα πάντα με τους μαγικούς ρυθμούς που έπαιζε. Πρώτος ποιητής και εμπνευσμένος αοιδός.


Η ζωή του δεν είναι παρά η ιστορία των κυρίαρχων και ακατανίκητων εκφράσεων της αρμονίας. Πολλοί από τους αρχαίους είχαν εξυμνήσει αυτή την υπέροχη δύναμη της λύρας του Ορφέα, αυτό το Θεϊκό μάγεμα που από τους ανθρώπους που τρέχουν να το ακούσουνε μεταδίδεται σε ολόκληρη τη φύση. Τα άγρια θηρία βγαίνουν από τις φωλιές τους και έρχονται να σταθούν μπροστά στα πόδια του, τα δέντρα, ακόμα και οι βράχοι μετακινούνται για να έρθουν να τον ακούσουν.

Η Ευρυδίκη, η αγαπημένη σύζυγος του Ορφέα, μια μέρα που έτυχε να ξεφύγει από την ερωτική καταδίωξη του βοσκού Αρισταίουτσιμπίθηκε από ένα φίδι που ήταν κρυμμένο στα χόρτα. Το τσίμπιμα ήταν θανατηφόρο.

ΔΕΣΜΟΤΡΟΠΙΑ

                                              

"Πρώτα απ’ όλα, προβάλλει ξεκάθαρα μπροστά του το από πού αρπάζεται ο άνθρωπος του ειδέναι για να λησμονήσει τη θνητή του μοίρα. Από που λοιπόν αρπάζεται;

1. Aπό τη λήθη αυτής της τραγικής ανασφάλειας, που την προσφέρει η πράξη του σεξ, τόσο με την στιγμιαία επιδερμική ηδονή της, όσο και με τον πιο παρατεταμένο φλοιικό ερεθισμό. Η ηδύτητα της εμπειρίας, σωματικής και νοητικής, καλύπτει τη χαίνουσα αίσθηση της φυσικής ανασφάλειας, δηλαδή το γεγονός του θανάτου.

3.ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΣΎΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΣΤΉΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΉ...Μυστικιστικές Εμπειρίες


Μυστικιστικές Εμπειρίες

Η αγάπη του Θεού, άφατη και τέλεια, ρέει μέσα σε μια καθαρή ψυχή όπως το φως ορμά μέσα σε ένα διαφανές αντικείμενο.
(∆άντης)
Η πλήρης αποπροσαγωγή του αριστερού οπίσθιου ανώτερου βρεγματικού λοβού του εγκεφάλου προκαλεί την εξάλειψη της διχοτομίας εαυτός - άλλοι την ίδια σχεδόν στιγμή που η αποπροσαγωγή του δεξιού οπίσθιου ανώτερου βρεγματικού λοβού παράγει μια αίσθηση απόλυτης υπερβατικής πληρότητας
(Ευγένιος ντ’ Ακουίλι και Άντριου Νιούμπεργκ)

Η επιστήμη μας υποδεικνύει σήμερα ότι οι μυστικιστικές εμπειρίες και οράματα μπορούν να περιγραφούν με νευροφυσιολογικούς όρουςμε εκρήξεις νευρικής ενέργειας στα εγκεφαλικά κυκλώματαμε άλλα συντονιζόμενα εγκεφαλικά κυκλώματα και με τη κυκλοφορία ή την παρεμπόδισή της κυκλοφορίας του αίματος στον προμετωπιαίο φλοιό και σε διάφορους άλλους λοβούς του εγκεφάλου.

2.ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΣΎΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΣΤΉΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΉ...Η Άποψη των Βιολόγων και Ψυχολόγων


Η Αποψη των Βιολόγων και Ψυχολόγων
Ο Τιμ Ράντφορντ, επιστημονικός συντάκτης της εφημερίδας Γκάρντιαν, διηύθυνε μια συζήτηση ανάμεσα στο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Ρίτσαρτν Ντώκινς, συγγραφέα του βιβλίου Το Εγωιστικό Γονίδιο και του Στήβεν Πίνκερ, καθηγητή ψυχολογίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης και συγγραφέα του βιβλίου Το Ένστικτο της Γλώσσας, με θέμα την ερώτηση «Σκοτώνει άραγε η Επιστήμη την Ψυχή;».
Σε αυτο το ερώτημα ο Ντώκινς απάντησε ως εξής:.

Το ερώτημα αυτό είναι πονηρό γιατί αναμιγνύει επιτήδεια δυο διαφορετικές σημασίες της ψυχής. Η πρώτη και παλαιότερη σημασία, την οποία πρόκειται να αποκαλέσω Ψυχή Ένα, περιγράφεται από ένα σύνολο ορισμών. Θα αναφέρω αρκετούς σχετικούς ορισμούς από το λεξικό της Οξφόρδης:

"Η αρχή της ζωής στον άνθρωπο και στα ζώα - η έμψυχη ύπαρξη».

1.ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΣΎΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΣΤΉΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΉ




Πόσο γρήγορα στεγνώνει η δροσιά πάνω στο σκορδόφυλλο. Η δροσιά που στεγνώνει τόσο γρήγορα, θα ξαναπέσει αύριο. Αλλά αυτός που μεταφέρουμε στο τάφο δε θα ξαναεπιστρέψει πια.
(Στίχος από ένα Κινέζικο τραγούδι που τραγουδιόταν κατά τη ταφή βασιλιάδων και πριγκίπων).

Τον 17ο αιώνα ο Γάλλος φιλόσοφος Καρτέσιος έθεσε τα θεμέλια του φιλοσοφικού ∆υισμού διαχωρίζοντας το νου από το σώμα. Μετά από δυο περίπου αιώνες ο ∆ιαφωτισμός, ακολουθούμενος από τον Εμπειρισμό και τον Αναγωγισμό, οδήγησαν τους επιστήμονες στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση

: Απορρίπτοντας την ύπαρξη κάθε πράγματος που δεν μπορούσε να αποδειχθεί πειραματικά, οι επιστήμονες διακήρυξαν ότι η σκέψη και η συνείδηση θα εξηγηθούν κάποια μέρα σαν απλές λειτουργίες του εγκεφάλου. Το ότι ο νους παρέμενε ακόμα ένα μυστήριο, οφειλόταν απλά στο ότι δεν καταλαβαίναμε ακόμα αρκετά καλά τον εγκέφαλο. Η φιλοσοφική αυτή άποψη ονομάστηκε Μονισμός και αποτέλεσε στο εξής το βασικό μοντέλο της επιστήμης στην έρευνά της για τον εγκέφαλο και τις νοητικές (και ψυχικές) λειτουργίες.

Το μονιστικό μοντέλο κυριαρχεί σήμερα σχεδόν απόλυτα στη βιολογία, τη νευροφυσιολογία και τη ψυχολογία, συνεπικουρούμενο από τα φιλοσοφικά συστήματα του υλισμού, εμπειρισμού, αναγωγισμού και φυσιοκρατίας. Η τελευταία δέχεται σα μοναδική αρχή για την εξήγηση όλων των φαινομένων τη φυσική ύλη και αντιτίθεται επομένως σθεναρά στην ύπαρξη κάθε μεταφυσικής, πνευματικής ή υπερφυσικής αρχής.

Όπως παρατηρεί ο νευροφυσιολόγος Άντριου Μπράουν στο βιβλίο του Πώς να Φτιάξεις μια Ψυχή:
Αυτό που συμβαίνει στο νου, εξαρτάται από αυτό που συμβαίνει στον εγκέφαλο. Αυτό που συμβαίνει στον εγκέφαλο, εξαρτάται από φυσικούς νόμους. Εάν γνωρίζεις συνεπώς τη κατάσταση του εγκεφάλου οποιαδήποτε στιγμή, μπορείς να προβλέψεις την επόμενη κατάστασή του, και τη μεθεπόμενη κ.ο.κ. Η ελεύθερη βούληση αποτελεί έτσι μια ψευδαίσθηση. Εάν ξέραμε αρκετά, θα μπορούσαμε να δούμε ότι όλες οι καταστάσεις του νου μας εξαρτώνται πλήρως από τη φυσική, υποκείμενη σε φυσικούς νόμους, πραγματικότητα του εγκεφάλου μας.

Η σόδα ως φάρμακο


Πως να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με φυσικό τρόπο και να θεραπευτείτε από άπασες μορφές γρίπης , ίσως ακόμα και από τον καρκίνο !!

 
Στον σύγχρονο σημερινό κόσμο της ιατρικής η FDA δεν αφήνει τις εταιρείες να πωλούν προϊόντα με ιατρικές ιδιότητες, εκτός εάν έχουν πρώτα δοκιμαστεί με πολύ μεγάλο κόστος ώστε να εγκριθούν ως φάρμακα. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. 

Σε ένα φυλλάδιο του 1924 που δημοσιεύθηκε από την Arm & Hammer Soda Company, η εταιρία ξεκινά λέγοντας: «Η αποδεδειγμένη αξία της Arm & Hammer Διττανθρακικής Σόδας ως θεραπευτικού παράγοντα φαίνεται από τα ακόλουθα στοιχεία μιας εξέχουσας προσωπικότητας της ιατρικής που ονομάζεται Δρ Volney S . Cheney, σε επιστολή του προς την Εταιρία Church & Dwight: 

Οι φορητές συσκευές θα ξεπεράσουν τους ανθρώπους



Μέχρι το τέλος του 2013, ο αριθμός των φορητών συσκευών στον πλανήτη μας θα έχει ξεπεράσει τον αριθμό των ανθρώπων, σύμφωνα με... αναφορά της Cisco.

Η έρευνα (Visual Networking Index Global Mobile Data Traffic Forecast Update), αποτελεί τμήμα του Cisco VNI Forecast, μία πρωτοβουλία με στόχο την αξιολόγηση της έκτασης και επιρροής των εφαρμογών οπτικής δικτύωσης σε διεθνή δίκτυα. Σε αυτήν παρουσιάζονται προβλέψεις σχετικά με το χώρο των φορητών συσκευών, καθώς και δημοφιλείς τάσεις.

Αρκτική: Ευθανασία στις πολικές αρκούδες λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη!


Σύμφωνα με κορυφαίους στον κόσμο επιστήμονες, οι πολικές αρκούδες στην Αρκτική μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε" εσκεμμένη μείωση του πληθυσμού τους ", προκειμένου να διασφαλιστεί " ένας βιώσιμος, αλλά μικρότερος πληθυσμός πολικών αρκούδων".

Ο δρόμος του Μάγου 15ο Μάθημα


Στο βαθμό που γνωρίζετε την αγάπη, γίνεστε η αγάπη.
Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από ένα συναίσθημα. Είναι μια φυσική δύναμη και πρέπει, συνεπώς, να περικλείει την αλήθεια.

Όταν λέτε τη λέξη αγάπη, μπορεί να συλλαμβάνετε την αίσθηση, η ουσία της, όμως, είναι αδύνατο να περιγραφεί.Η πιο αμιγής αγάπη βρίσκεται εκεί που κανείς δεν την περιμένει: στην ελευθερία.

Ο δρόμος του Μάγου 14ο Μάθημα



Οι μάγοι δεν πενθούν το χαμό, γιατί το μόνο πράγμα που μπορεί να χαθεί είναι το μη πραγματικό.Ακόμα κι αν χάσετε τα πάντα, το πραγματικό θα βρίσκεται πάντοτε εκεί.Μες στα χαλάσματα της καταστροφής και της ερήμωσης, κρύβονται θαμμένοι ΘησαυροίΌταν ψάχνετε τις στάχτες, έχετε τα μάτια ανοιχτά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα