Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Γιατί πέτυχε η απόβαση στη Νορμανδία


Νικόδημος

1. Η D-Day είναι η 6η Ιουνίου, μια πολύ κρίσιμη για τον πόλεμο ημέρα απόβασης των δυτικών Συμμάχων στη Νορμανδία.

Και παρά τις όποιες αμφιβολίες που είχαν μερικοί ανώτεροι αξιωματικοί των Συμμάχων, δεν υπήρχε περίπτωση να μην επιτύχουν. Περίμεναν (με λάθος εκτιμήσεις) πως οι απώλειες θα έφθαναν το 75%. Ήταν υψηλές οι απώλειες, μα τελικά, σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις, έφθασαν τις 4.415 συμπεριλαμβανομένων και 2.500 Αμερικανών. Στην απόβαση έλαβαν μέρος 8 μεραρχίες (= 130.000 άνδρες) σε 5.000 πλοία που προστατεύονταν από 8.000 αεροσκάφη. Οι απώλειες ήταν πολύ χαμηλότερες του 75%.

Ο πρώτος και κύριος λόγος για την γερμανική υποχώρηση ήταν, όπως πάντα, ο ίδιος ο χαρισματικός και άχαστος, όπως θεωρούσε τον εαυτό του, Χίτλερ!

Ο Χίτλερ άφησε τους Γαλλο-Βρετανούς να ξεφύγουν στη Δουνκέρκη αναγκάζοντας τον Guderian με τα πάντσερ του να σταματήσουν την καταδίωξη. Ο ίδιος δεν επέτρεψε στον στρατηγό Πάουλους και την 6η Στρατιά, να ξεφύγει από το Στάλινγκραντ προτού περικυκλωθούν απόλυτα από τους Σοβιετικούς. Ο ίδιος δεν άφησε τον στρ. Manstein να επιτεθεί στο Κουρσκ νωρίς την άνοιξη του 1943 προτού οι Σοβιετικοί (στρ. Ζούκοφ και Βασιλέφσκι) ετοιμάσουν τις άμυνές τους!!!

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΗ ΤΩΝ «FAKE NEWS»




Ο πόλεμος εναντίον της Cabal συνεχίζεται αμείωτος, έστω και αν παραμένει αόρατος στα κατοχικά ΜΜΕ.
Αυτή τη φορά, το γνωστό περιστατικό (πραγματικό ή στημένο) στην Minneapolis με τον θάνατο ενός συλληφθέντος και υπαίτιο αστυνομικό, πυροδοτεί έκρυθμες καταστάσεις στο θέατρο επιχειρήσεων στην επικράτεια των ΗΠΑ … και βέβαια μία σειρά «fake news» ένθεν και ένθεν από έμμισθους, ανόητους ή απλά … «πλακατζήδες»
Ας συνοψίσουμε κάποια μέχρι στιγμής στοιχεία
- Ο αστυνομικός Derek Chauvin και το θύμα (με ή χωρίς εισαγωγικά) Αφροαμερικάνος George Floyd εργάζονταν μαζί επί έναν χρόνο σαν φρουροί ασφαλείας στο ίδιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης … πράγμα που σημαίνει πως δυνητικά είχαν και προσωπικές διαφορές, ή … πως βρίσκονταν σε αγαστή συνεργασία (αναλόγως του σεναρίου).
- Και οι δύο είχαν έναν ικανοποιητικό «φάκελο». O μεν αστυνομικός για περιστατικά βίας, ο δε Floyd για ένοπλες ληστείες, ναρκωτικά κλπ
- Ήδη άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες πληροφορίες ότι ο Floyd δεν είναι νεκρός και πως πρόκειται για ένα στημενο περιστατικό (για μια πρώτη ιδέα, δείτε εδώ https://www.sfagi.gr/o-george-floyd-den-einai-nekros/ ) και πως τα έκρυθμα γεγονότα είναι υποκινούμενα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως σε διάφορα σημεία ταραχών εμφανίζονται «μυστηριωδώς» παλέτες με τούβλα (https://difernews.gr/ipa-einai-stimeno-paletes-me-touvla-emfanizontai-se-oles-tis-megales-poleis-diamartyrias-vinteo/ )
- Το τοπίο συσκοτίζεται ακόμα περισσότερο με τα ένθεν και ένθεν «fake news», όπου βλέπουμε …

ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ



Η νευρικότητα είναι μια ασθένεια που μπορεί να καταπολεμηθεί μ’ ένα ειδικό φάρμακο: την ηρεμία. Η διατάραξη της νοητικής ισορροπίας, που καταλήγει σε νευρικές διαταραχές, προκαλείται από καταστάσεις συνεχούς υπερδιέγερσης ή από υπέρμετρο ερεθισμό των αισθήσεων.

Το να ενδίδετε συνεχώς σε σκέψεις φόβου, θυμού, μελαγχολίας, εκδίκησης, ζήλειας, λύπης, μίσους, δυσαρμονίας ή ανησυχίας, και η έλλειψη των αναγκαιοτήτων για μια φυσιολογική κι ευτυχισμένη ζωή, όπως είναι η σωστή διατροφή, η κατάλληλη άσκηση, ο καθαρός αέρας, ο ήλιος, μια ευχάριστη δουλειά κι ένας σκοπός στη ζωή, όλα αυτά είναι αιτίες ασθένειας του νευρικού συστήματος.

Κάθε βίαιος ή συνεχής νοητικός, συναισθηματικός ή φυσικός ερεθισμός διαταράσσει σε μεγάλο βαθμό και θέτει εκτός ισορροπίας το ρεύμα της δύναμης της ζωής μέσα στον κιναισθητικό μηχανισμό και τους λαμπτήρες των αισθήσεων. Αν συνδέσουμε ένα λαμπτήρα των διακοσίων είκοσι βολτ με μια πηγή δύο χιλιάδων βολτ, αυτός θα καεί αμέσως. Παρόμοια, το νευρικό σύστημα δεν κατασκευάστηκε για να αντέχει την καταστρεπτική δύναμη κάποιου έντονου συναισθήματος ή επίμονες αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα.

ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


Η αντανάκλαση του φεγγαριού σ’ ένα δοχείο με νερό που κινείται φαίνεται να έχει κύματα, αλλά το φεγγάρι δεν είναι διαστρεβλωμένο. Είναι το ταραγμένο νερό που παράγει την ψευδαίσθηση. Αφήστε το νερό στο δοχείο να ηρεμήσει, και θα βρείτε μια τέλεια, αναλλοίωτη εικόνα του φεγγαριού.
Αντίστοιχα, όσο κι αν η παντοδύναμη, τέλεια εικόνα του Θεού διαστρεβλώνεται από τις διακυμάνσεις των παγιωμένων, λανθασμένων πεποιθήσεών μας, αν μπορούμε να μάθουμε να ηρεμούμε τα νοητικά κύματα των σκέψεων με το μαγικό ραβδί της αυτοσυγκέντρωσης, τότε θα βλέπουμε στον νοητικό μας καθρέφτη την τέλεια, πάντα νικηφόρα, ικανότητα της ψυχής.

ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΦΟΝΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ

Παιδοφιλία, Απάτη, Φόνος: Τα χειρότερα σκάνδαλα της Καθολικής Εκκλησίας


Η ζωή στα άσυλα αυτά περιελάμβανε λοβοτομές, ηλεκτροσόκ, ζουρλομανδύες, σεξουαλική κακοποίηση και σωματικές τιμωρίες.





Τα καθολικά στρατόπεδα συγκέντρωσης

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου επικεφαλής στα μισά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γιουγκοσλαβία ήταν Κροάτες καθολικοί κληρικοί.


Ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα στην Ευρώπη ήταν στο Jasenovac όπου πέθαναν 77.000 με 99.000 Εβραίοι, Σέρβοι, Ρομά και άλλοι μη καθολικοί.

Και άλλες θηριωδίες επίσης έγιναν από την Ουστάσι, την υπερσυντηρητική καθολική κυβέρνηση αλλά το Βατικανό δεν είπε λέξη για το μακελειό.


Το Βατικανό και οι ναζί εγκληματίες πολέμου

Στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το Βατικανό και ο Ερυθρός Σταυρός βοήθησαν χιλιάδες ναζιστές εγκληματίες πολέμου να δραπετεύσουν από την Ευρώπη για να γλυτώσουν την καταδίκη.

Σύμφωνα με τον Guardian, δόθηκαν ψεύτικες ταυτότητες στους εγκληματίες μέσω της Επιτροπής Προσφύγων του Βατικανού.

Ο Ερυθρός Σταυρός από την άλλη, βασιζόταν κατά πολύ στα έγγραφα αυτά για την αποδοχή ή μη των εκατομμυρίων προσφύγων.

Το Βατικανό αρνήθηκε να σχολιάσει επ’ αυτού.


Τα πλυντήρια της Μαγδαληνής

Από τον 18ο αιώνα μέχρι τα τέλη του 20ου στην Ιρλανδία, η Καθολική εκκλησία φυλάκισε περίπου 30.000 γυναίκες και κορίτσια που τα θεωρούσε αμαρτωλά και τις ανάγκαζε να εργάζονται σκληρά σε απάνθρωπες συνθήκες επτά ημέρες την εβδομάδα.

Η Θεραπευτική αγκαλιά

Όταν καθημερινά δεχόμαστε ασφυκτικές πιέσεις και χρειαζόμαστε στολή… αστροναύτη, για να αντέξουμε, καλό είναι, λένε οι ειδικοί, να βρισκόμαστε σε χώρους με παιδιά πολλά μαζεμένα.


Σε μια σχολή χορού για παράδειγμα μπορείς να ακούσεις κάποια μαγικά λόγια, όταν τα παιδιά κάνουν λάθος κίνηση και βήματα. Ακούς τους δασκάλους να φωνάζουν δυνατά: ”Δεν πειράζει, συνεχίζουμε!… Ξανά από την αρχή… πάμε δυνατά!!!”. Και είναι λες και το λένε για σένα, για μας, εμάς που είμαστε πολλοί και φτιάχνουμε αλυσίδα ανθρώπινη και που έχουμε ο ένας τον άλλον και αυτό δεν θα είναι ποτέ ”τουλάχιστον” και γινόμαστε έτσι δυνατοί.
Κι ας κάνουν οι δυνατοί τα περισσότερα λάθη, αφού καταβάλλουν και τις περισσότερες προσπάθειες, μα συνεχίζουν και αρνούνται πεισματικά να υποχωρήσουν στην αναποδιά, την ασχήμια, γιατί ελπίζουν στο καλό και στο φωτεινό αύριο, σαν παιδιά. Γι’ αυτούς η παιδική ηλικία είναι απεριόριστη. Και χαμογελάνε. Και κλαίνε.

Μη βάζεις στην Αγάπη πατερίτσες...


Τι όμορφο να σε αγαπούν και να σου το λένε…
Και πραγματικά όταν η αγάπη μας αγκαλιάζει ανθίζουν οι καρδιές μας σαν λουλούδι και μοσχοβολούν ολόγυρα αρώματα ευτυχίας.
Πως όμως μπερδεύτηκαν τα πράγματα μέσα στους αιώνες και καταλήξαμε να περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα και να έρθουν να μας αγκαλιάσουν, να μας πουν όμορφα λόγια, να μας αγαπήσουν, να μας πουν πρώτοι σ’ Αγαπώ…
Πως είναι δυνατόν να έχουμε παραχωρήσει τέτοια δύναμη στους άλλους; Να περιμένουμε μέσα από τα μάτια τους να γίνουμε όμορφοι, αρεστοί… Το δικό τους χαμόγελο να κάνει τα δικά μας χείλη να χαμογελάσουν και μέσα από τη δική τους ευθυμία να αποκτήσουμε πάλι ενδιαφέρον για τη ζωή…

Βάλαμε τις ζωές μας σε αναμονή, δώσαμε στην αγάπη μας πατερίτσες και την βγάλαμε ζητιάνα στους δρόμους…


Ζητιανεύουμε ψίχουλα αγάπης έξω από εμάς όταν ο πραγματικός πλούτος της είναι μέσα μας. Εκεί στα παλάτια της καρδιάς μας. Και γινόμαστε ζητιάνοι, ξεχνώντας την δική μας δύναμη, τη δική μας ομορφιά και απλώνουμε το χέρι ζητιανεύοντας, ψάχνοντας να βρούμε κάποιον να χρήσουμε βασιλιά της ζωής μας αντί να στέψουμε τον εαυτό μας βασιλιά στα παλάτια της καρδιάς μας

Δεν μπορεί κανένας έξω από εμάς τους ίδιους να γεμίσει τα κενά μας και να θεραπεύσει τις πληγές μας. Ο καθένας εκεί έξω έχει το δικό του πόνο να γαληνέψει, τα δικά του δάκρυα να κλάψει…

Ήλιος: Πρώτη απόδειξη για μυστηριώδεις μαγνητικές εκρήξεις που μπορεί να θερμάνουν την καυτή κορώνα του

Με θερμοκρασία 5.500 ° C , δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιφάνεια του Ήλιου είναι ζεστή. Ωστόσο, καθισμένο ψηλά πάνω από την επιφάνεια του αστεριού, στην ανώτερη ατμόσφαιρά του, ένα στρώμα αερίου που ονομάζεται κορώνα εξαλείφει αυτό το σχήμα. Σχεδόν 2 εκατομμύρια ° C , είναι περίπου 300 φορές θερμότερο από την επιφάνεια του Ήλιου.



Το πώς θερμαίνεται η κορώνα του Ήλιου σε μια τέτοια θερμοκρασία δεν έχει επιλυθεί ικανοποιητικά και αυτό το παζλ έχει γίνει γνωστό ως το πρόβλημα της στεφανιαίας θέρμανσης. Αναζητώντας μια απάντηση, ερευνητές από το Εθνικό Κέντρο Αστροφυσικής Ραδιοφώνου (NCRA) της Ινδίας, χρησιμοποίησαν ένα πολύ ευαίσθητο όργανο για την ανίχνευση μικροσκοπικών αναλαμπών ραδιοφώνου από όλο τον Ήλιο. Πιστεύουν ότι αυτοί οι σπινθήρες παρέχουν το πρώτο σήμα για πολλές μικρές μαγνητικές εκρήξεις που έχουν συλλογικά αρκετή ενέργεια για τη θέρμανση της κορώνας του Ήλιου.

"Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις μας υποδηλώνουν ότι αυτές οι μικροσκοπικές μαγνητικές εκρήξεις πρέπει να έχουν συλλογικά αρκετή ενέργεια για να θερμάνουν την κορώνα, πράγμα που είναι ακριβώς αυτό που απαιτείται για την επίλυση του προβλήματος της στεφανιαίας θέρμανσης", δήλωσε ο Δρ Atul Mohan, συν-συγγραφέας της μελέτης στο NCRA, και τώρα στο το Κέντρο Rossell για Ηλιακή Φυσική στη Νορβηγία.

Το μεγαλύτερο σφάλμα: Η ψευδαίσθηση πως το προσωπικό κέρδος αποκτάται μέσω του να συνθλίβουμε τους άλλους. (WAYNE W. DYER)



ΤΑ ΕΞΙ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
• Η ψευδαίσθηση πως το προσωπικό κέρδος αποκτάται μέσω του να συνθλίβουμε τους άλλους.
• Η τάση να στενοχωριέται κάποιος για πράγματα που δεν μπορούν ούτε ν’ αλλάξουν ούτε να διορθωθούν.
• Η επιμονή μας πως κάτι είναι αδύνατον να γίνει επειδή δεν μπορούμε εμείς οι ίδιοι να το κατορθώσουμε.
• Η άρνησή μας ν’ αφήσουμε παράμερα τις ασήμαντες και τετριμμένες προτεραιότητές μας.
• Να παραμελούμε την ανάπτυξη και τον εξευγενισμό του νου μας, και να μην υιοθετούμε τη συνήθεια της ανάγνωσης και της μελέτης.

«ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ» - Η Λειτουργία Των Κέντρων Άμεσης Βοήθειας Διεθνώς (Μέρος Τέταρτο)


Coronavirus: London Ambulance contractor 'stole face masks' - BBC News

Η λειτουργία του ΕΚΑΒ, σαφώς, και δεν συνιστά μοναδικό φαινόμενο στα πλαίσια των παροχών υγείας στο κόσμο. Κάθε χώρα, διαθέτει ανάλογες υπηρεσίες που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών και τη μεταφορά ασθενών. Στο παρόν κεφάλαιο παρατίθενται πληροφορίες αναφορικά με τις υπηρεσίες υγείας και την οργάνωσή τους που ενέχουν την χρήση ασθενοφόρων, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

3.1 ΕΥΡΩΠΗ 
Σε επίπεδο Ευρώπης, η οργάνωση των ασθενοφόρων και των υπηρεσιών που παρέχουν είναι παρόμοια και δομείται σε εθνικό επίπεδο ή τοπικό επίπεδο ή επίπεδο περιφέρεις.

Για παράδειγμα στη Κροατία και την Λιθουανία, η υπηρεσία ασθενοφόρων οργανώνεται σε τοπικό επίπεδο. Στο Βέλγιο, τη Τσεχία και την Γερμανία, οι υπηρεσίες οργανώνονται σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Στην Τουρκία υφίσταται εθνική και τοπική οργάνωση. Στην Ιρλανδία, πλην του Δουβλίνου, οι υπηρεσίες ασθενοφόρων είναι οργανωμένες σε εθνικό επίπεδο. Σε πολλές χώρες υφίσταται συμμετοχή του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ στην Κροατία, την Τσεχία, την Λετονία και το Ηνωμένο Βασίλειο οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω ασθενοφόρων είναι απόλυτα δημόσιου χαρακτήρα. Όλες οι χώρες διαθέτουν ασθενοφόρα για επείγουσες και μη επείγουσες μεταφορές (Bos, Krol, Veenvliet & Plass, 2015). 

«ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ» - Το Έργο Του ΕΚΑΒ (Μέρος Τρίτο)


Θετικοί στον κορωνοϊό 2 διασώστες του ΕΚΑΒ – Σε καραντίνα άλλοι 30 ...

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ 

Στο παρόν κεφάλαιο σχολιάζεται το σημαντικό έργο που παρέχει το ΕΚΑΒ στην Ελλάδα μέσω των συστημάτων και των μέσων που πραγματοποιούνται οι διακομιδές ασθενών, καθώς και με την χρήση της κινητής ιατρικής μονάδας. 

2.1 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΩΝ ΕΚΑΒ 

Το ΕΚΑΒ στην Ελλάδα, από την χρονική στιγμή της σύστασής του, παρέχει επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική φροντίδα. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διακομιδή ενός ασθενούς, με τη χρήση μέσω οι ενδιαφερόμενοι καλούν στον εθνικό τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 166. Η κάθε κλήση αξιολογείται από εκπαιδευμένο προσωπικό, βάσει πρωτοκόλλου, κι εκτιμώνται οι ανάγκες και οι δυνατότητες αποστολής. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, της τάξης του 90%, απαιτείται η αποστολή απλού πληρώματος του ΕΚΑΒ, ενώ στο λοιπό 10% χρειάζεται η παρέμβαση κινητής ιατρικής μονάδας (Αγγουριδάκης & Σμπυράκης, 2010). 

Αναλυτικότερα, το σύστημα διακομιδών, όπως και η όλη λειτουργία του ΕΚΑΒ, βασίζεται στα κάτωθι στοιχεία (Καρούτσου, Λαμπρούσης & Κωνσταντινίδης, 2007): 

 Στο τηλεφωνικό κέντρο 166, με ικανό αριθμό γραμμών. 
 Στο σύγχρονο ψηφιακό δίκτυο ασύρματης επικοινωνίας για την συνεχή επαφή με ασθενοφόρα και άλλα μέσα και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς. 
 Στο ασύρματο ψηφιακό σύστημα εντοπισμού και πλοήγησης όλων των οχημάτων του ΕΚΑΒ Αθηνών. 
 Στο δίκτυο ενσύρματης επικοινωνίας με τα τμήματα υποδοχής επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων. 
 Στα συστήματα πληροφορικής για καταγραφή κι επεξεργασία πληροφοριών. Στα σύγχρονα μέσα μετάδοσης ιατρικών πληροφοριών, όπως το σύστημα τηλεϊατρικής στο τμήμα αεροκομιδών 

2.2 ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣ 

Στη Συνέχεια γίνεται αναλυτική περιγραφή της κύριας επιχειρησιακής Λειτουργίας διακομιδής ασθενών 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα