Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η ιστορία πίσω από το "Κορίτσι της βόμβας Napalm"

Διαβάστε την ιστορία πίσω από μια από τις ποιο διάσημες φωτογραφίες του αιώνα, που απαθανάτισε τη φρίκη του πολέμου του Βιετνάμ (Pics) 


Έχουν περάσει σαράντα χρόνια (8-6-1972), από τότε που ο φωτογράφος του Associated Press, Huynh Cong "Nick" Ut, έστρεψε τον φακό του στο πλήθος που έτρεχε έντρομο για να αποφύγει τις βόμβες ναπάλμ. Ήταν η πρώτη φορά που μέσω αυτής της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, αποτυπώθηκε η φρίκη του Βιετνάμ. Πρωταγωνίστρια στην φωτογραφία η Kim Phuc η οποία στα 49 της σήμερα έχει ακόμα χαραγμένη στη μνήμη της αυτές τις εικόνες, γυμνή να τρέχει μαζί με άλλα παιδάκια κλαίγοντας με λυγμούς ώστε να αποφύγει τις βόμβες.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

postsΣαν σήμερα το 1920 πεθαίνει ο Ίων Δραγούμης. Ήταν διπλωμάτης, πολιτικός και λογοτέχνης. Υπήρξε βασικός οργανωτής των ελληνικών κοινοτήτων κατά τον Μακεδονικό Αγώνα. Υποστήριξε τη δημιουργία ενός πολυεθνικού ελληνικού κράτους, εκφραζόμενος από το 1908 εναντίον της Μεγάλης Ιδέας. Πρωταγωνίστησε στο γλωσσικό κίνημα του δημοτικισμού, ενώ με το συγγραφικό του έργο άσκησε σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση της ελληνικής ιδεολογίας των αρχών του εικοστού αιώνα. Μέσα στο ασταθές πολιτικό κλίμα που ακολούθησε την απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι, συνελήφθη και τελικά δολοφονήθηκε στην περιοχή Αμπελοκήπων της Αθήνας, από βενιζελικό στρατιωτικό σώμα ασφαλείας, μπροστά σε περαστικούς.
Το 1971 οι αστρονάυτες του Αππόλων 15, Ντέιβιντ Σκοτ και Τζέιμς Ίρβιν, πραγματοποίησαν την πρώτη στην ιστορία της ανθρωπότητας βόλτα στη Σελήνη, οδηγώντας το τετράτροχο σεληνιακό τζιπ τους, για αρκετά μίλια, ανάμεσα σε κρατήρες και μεγάλους λίθους, επάνω στην ανώμαλη επιφάνεια της Σελήνης.
Το 1973 η Ευρωπαϊκή Διαστημική Συνδιάσκεψη επιβεβαίωσε την απόφαση που είχαν πάρει τα κράτη – μέλη της στις 20 Δεκεμβρίου του 1972, να δημιουργηθεί ένας Ευρωπαϊκός Διαστημικός Σταθμός, που θα συσταθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών και από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κατασκευής Διαστημοπλοίων.

Άμεση εμπλοκή της Κίνας στην κρίση – Έστειλε πολεμικά στις ακτές της Συρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κίνηση αιφνιδιασμού προχώρησε η Κίνα με την αποστολή πολεμικών- σκαφών στη Μεσόγειο και κατεύθυνση τις ακτές της Συρίας.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα  της Αιγυπτιακής εφημερίδας  Al-Shuruk τουλάχιστον μια φρεγάτα του κινεζικού Ναυτικού πέρασε εχθές από το κανάλι του Σουέζ και με κατεύθυνση την Ανατολική Μεσόγειο.
Η εφημερίδα επικαλείται πηγή από την Αιγυπτιακή αρχή διαχείρισης της διώρυγας. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το κινεζικό σκάφος ή σκάφη έχουν ως τελικό τους προορισμό

Η Αργεντινή δεν χρωστάει πια !

Την ερχόμενη Παρασκευή η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ θα υπογράψει την τελευταία επιταγή ύψους 2,5 δις δολαρίων για την αποπληρωμή των χρεών που συνήφθησαν τα τελευταία 11 χρόνια.


Έτσι, όπως δημοσιεύει η Ελ Παίς και....

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:43:53 Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ?

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ:
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩΘΕΝ ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΟ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΠΡΟ-ΜΥΝΗΜΑΤΩΝ) ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:43:53 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.ΟΙ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΓΟΝΟΙ (ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΝΩΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΤΟΙΜΟΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΞ-ΥΠΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΑΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ...:ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ...ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.ΚΑΤΑ 99,9% ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΤΕ,ΓΙΑΤΙ ,ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ...(ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ).

ΠΗΓΗ

Αυτό κοινώς ονομάζεται"κατάντια"

Αυτό κοινώς ονομάζεται"κατάντια"

Ο άνδρας βλέπει μόνο ερωτικά το άλλο φύλο !

Η γνωστή ρήση ότι «δεν μπορεί να υφίσταται φιλική σχέση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα» επιβεβαιώνεται τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον άνδρα. Νέα μελέτη αναφέρει ότι οι φιλικές σχέσεις που αναπτύσσουν οι άνδρες με τις γυναίκες καθοδηγούνται από την ερωτική έλξη που νιώθουν για εκείνες. Σύμφωνα με τους ερευνητές δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες που συνάπτουν φιλικές σχέσεις με άνδρες


Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν

Κατάλληλη η χορτοφαγική διατροφη




Η Αμερικανική Εταιρεία Διαιτολογίας (American Dietetic Association, ADA) εξέδωσε την τελευταία επίσημη θέση σε ότι αφορά τις χορτοφαγικές (vegetarian) και τις αποκλειστικά χορτοφαγικές (vegan) δίαιτες.



Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι

Ἔξαλλοι οἱ Σκοπιανοὶ γιὰ τὸ FYROM στὴν τελετὴ ἐνάρξεως!!!

Υπάρχει επιδημία μαζικής …..”εγκεφαλικής αυνανίασης”;;
Γιατί αν υπάρχει,ένα υποκρατίδιο γειτονικό,φαίνεται πως πάσχει από αυτήν!

Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό…!!
Πιο αυνάνας …..πεθαίνεις!!
Βάλτε κανένα αντιλιακό βρε μην σας κάψει ο ήλιος της Βεργίνας!!
ΥΓ.Οχι ότι εμείς είμαστε καλλίτεροι! Η δική μας η ανικανότητα και εθνική ανυπαρξία ,φταίει που ο δύστυχος αυτός λαός,ζει μέσα σε μια απίστευτη πλάνη και βλέπουν τους ανεμόμυλους για ιππότες…
 FYROM London  Έξαλλοι οι Σκοπιανοί για το FYROM στην τελετή έναρξης!!!
Οργή και θλίψη φανέρωναν τα μηνύματα των Σκοπιανών στο twitter και σε άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης.
Ειδικά όταν εμφανίστηκε στους δέκτες της τηλεόρασης η αποστολή των μόλις 4 αθλητών από τα Σκόπια, αρκετοί Σκοπιανοί χρήστες το…

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία εξωγήινη επίθεση (μέσα από εγχειρίδιο που τους έχει δοθεί) (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παίρνει εμφανή σοβαρά μέτρα σε όλους τους πυροσβεστικούς σταθμούς της χώρας που είναι εξοπλισμένοι, με το πρόγραμμα της "FEMA" και ονομάζεται Οδηγός για τους Αξιωματικούς Πυροσβεστικού σώματος για έλεγχο των φυσικών καταστροφών και περιέχει ένα πλήρες κεφάλαιο (φυσικά θα ήταν το κεφάλαιο 13) που ονομάζεται επίθεση του εχθρού και UFO.  

Αυτό το κεφάλαιο μας περιγράφει

Η εξόντωση του Νεάντερταλ στις μέρες μας.



Κάνοντας ένα μελλοντικό,φανταστικό ταξίδι και παίζοντας με το μυαλό μου, προσπαθώντας να φανταστώ τον κόσμο μετά από τέσσερα- πέντε  χρονιά, δεν μπόρεσα να αποφύγω τις εικόνες γκετοποίησης. Εικόνες, που είχα συναντήσει πριν δυο χρονιά στην ταινία του Peter Jackson με τίτλο "District 9".Η ταινία αυτή αναφερόταν στην  γκετοποίηση εντός του γκέτο της Νοτίου Αφρικής,μιας ομάδας εξωγήινων που χτυπημένοι από κάποια ασθένεια

Η γιορτή του Βεσάκ

Θεματική Ενότητα: Ανατολική εσωτερική παράδοση
Στην καρδιά της Άνοιξης, όταν τα πάντα ανθιζουν, τότε μοιάζει νάναι το ξεκίνημα της χρονιάς! Ακριβώς αυτή την εποχή μιά πανάρχαια και παγκόσμιας σημασίας γιορτή λαμβάνει χώρα. Το Βεσάκ! Το άρθρο που ακολουθεί είναι αφιέρωμένο σε τούτη την γιορτή.
Η Δύναμη του Σεληνιακού Κύκλου

ΞΥΠΝΑ!!!!

"Στην Ελλάδα οι δράστες ενοχοποίησαν τα θύματα" (ΒΙΝΤΕΟ)


 Ο παρουσιαστής Dylan Ratigan της δημοφιλούς εκπομπής "Τhe Dylan Ratigan Show" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου MSNBC είχε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία σε ζωντανή σύνδεση με τον γνωστό βετεράνο ρεπόρτερ και συγγραφέα Greg Palast. Η συζήτηση αφορούσε την κρίση στην Ελλάδα και τα πραγματικά αίτιά της.

Κάποιες από τις έρευνες που έχει κάνει ο Palast έχουν συζητηθεί ευρέως, ιδιαίτερα σήμερα, που συνεχίζεται η οικονομική κρίση, και το ΔΝΤ έχει να επιδείξει μια πλούσια δράση στον τομέα των επιθέσεων εναντίον χωρών και της αφαίμαξης των λαών τους. Ενδεικτικά, το 1991 ο οικονομολόγος Joseph Stiglitz, πρώην διοικητικό στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Greg Palast και την βρετανική εφημερίδα The Observer, περιέγραψε το σχέδιο με τα 4 προβλέψιμα στάδια που το ΔΝΤ εφαρμόζει σε χώρες του Τρίτου Κόσμου με τις οποίες υπογράφει συμβόλαια δανεισμού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα