Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Οι Άνθρωποι Βλέπουν, Την Εικόνα Που Θέλουν Να Δουν, Ανεξάρτητα Απ’ Το Πρόσωπο, Που Τους Έχεις Δείξει...

pan261

Άλλαξες... Δεν είσαι ο ίδιος, σε καμία περίπτωση. 

Τώρα απλά θυμάσαι, κάποια κομμάτια του παλιού εαυτού σου, μέσα, από αρχαίες αναμνήσεις... 

Εκείνο το μικρό παιδί, που έτρεχε κι έπαιζε ξέγνοιαστο, σε αλάνες και παιδικές χαρές... 

Μεγαλώνεις, θα μου πεις... ωριμάζεις, μέσα από ανθρώπους και καταστάσεις... 

Αλλάζεις ή σε αλλάζουν; 

Είναι επιλογή σου, να αλλάζεις δέρμα... να φοράς κάθε πρωί, την πιο πρόχειρη μάσκα, που βρίσκεις; 

Κάποτε ονειρευόσουν, να μεγαλώσεις... Άραγε, σήμερα είσαι ευχαριστημένος, με αυτό που έγινες;

Είναι αναπόφευκτη, η αλλαγή... 


Η εξέλιξη αποτελεί, βιολογική και πνευματική ανάγκη... Και να το ήθελες, δε θα μπορούσες να τη σταματήσεις... 

Δε γίνεται να μείνεις στάσιμος, όταν όλα γύρω σου αλλάζουν... 

Ίσως, να ήταν στο χέρι σου, να κρατήσεις αναλλοίωτα, όλα εκείνα τα παιδικά χαρακτηριστικά, που χρειάζεσαι σήμερα... Ίσως, όχι. 

Κάπου διάβασα, πως ένα παιδί γελάει περίπου, τετρακόσιες φορές μέσα στην ημέρα, ενώ ένας ενήλικας... μόνο δεκαπέντε. 

Κάπου χάσαμε, τριακόσια ογδόντα πέντε χαμόγελα κι άντε τώρα, να τα βρούμε... Τα θυσιάσαμε, στο βωμό της ωριμότητας.

Αλλάζουμε για να συμμορφωθούμε, με τα κοινωνικά όρια, τους κανόνες... που διέπουν, κάθε ηλικία.

Μας μεταμορφώνουν οι δύσκολες συνθήκες... σε σκληροπυρηνικούς, εσωστρεφείς και υπάκουους... 

Λυκαβηττός & Μηχανή Ουρανίου των Ναζί

Λυκαβηττός & Μηχανή Ουρανίου των Ναζί

Ο Λυκαβηττός, η Μηχανή Ουρανίου των ΝΑΖΙ, το Κολονάκι, η Περιστερά, η Κουκουβάγια και ο Αποσπερίτης ! Λυκαβηττός, τι στην ευχή συμβαίνει εκεί!! Στα Άδυτα της Φάρμας των Ζώων. Οι μαγικές τελετές του Χίτλερ και οι αποκρυφιστικές πρακτικές των Ναζί.

Το Τελευταίο Οχυρό του Γερμανικού Έθνους.

“We are not alone. The astronomers are wrong. The scientists are wrong. They are here, but we cannot see them because they hide. They hide … in plain sight. We are their servants, we are their slaves, we are their property … we are theirs”

Ψάξτε αντί να παίζετε παιχνίδια στο internet, μην σπαταλάτε τον χρόνο σας γιατί δεν έχετε καθόλου χρόνο, ερευνήστε, διαβάστε, μελετήστε με ανοιχτό καθαρό μυαλό (όσοι κι άν έχετε). Ακολουθεί ένα κάπως δύσκολο κείμενο, μην μου ζητάτε να το απλοποιήσω, ξαναδιαβάστε το, ξαναδιαβάστε το και συνεχίστε να διαβάζετε… πάρτε κι ένα καλό λεξικό

Οικονομική κρίση (χα! στην νιοστή) ακόμα να καταλάβετε οτι σας τρέχουν οι επικυρίαρχοι του πλανήτη σαν πρόβατα στο μαντρί; Οι μυημένοι αδελφοί, τρομάρα τους, με υψωμένα τα συμβολικά λάβαρα της Περιστεράς της Κουκουβάγιας και του Αποσπερίτη ρυθμίζουν τελετουργικά την εξαφάνιση των εννέα δεκάτων του πληθυσμού του πλανήτη; Ακόμη παπαγαλίζετε ότι είστε παιδιά του Αβραάμ του Ισαάκ, της Σάρας της Μάρας και του κάθε θρησκευτικοπολιτικού τσοπάνη!!!

Κουκουβάγιες Λίλιθ και Σχινοκέφαλοι

Μήπως θυμάστε ότι και η Ολύμπια Θεά Αθηνά έχει ως σύμβολα την κουκουβάγια και το Γοργόνειο, το οποίο Γοργόνειο στα Βαβυλωνιακά είναι Αλ Γκόλ, δηλαδή το δαιμόνιο που φέρνει καταστροφές στον κόσμο !!! Κι εκείνο το ωραίο μακρουλό κράνος της, όπως αυτό που είχε και ο Περικλής, όπως και το μακρουλό κεφάλι που είχε ο Ακενατών και η Νεφερτίτη και βέβαια το είχε και η Σεμίραμις στην Αιγυπτιακή της έκδοση ! Αυτούς τους ονόμαζε ο Πλούταρχος στο έργο του «Περικλής» ΣΧΙΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ!!! Τι γνώριζε άραγε περί τούτου;

Τι ωραιότατα ποδαράκια έχει η Λίλιθ ή Ιστάρ ή Σεμίραμις ή Αστάρτη ή Αφροδίτη
Την σημασία της Περιστεράς την οφείλω στον μακαρίτη ερευνητή Παύλο Κυράγγελο.
“Eγω ειμι ο Πρώτος κι ο Εσχατος, το Α και το Ω, ος εγένετο νεκρός και έζησεν”
A+Ω = 801 = ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ

Και μετά είναι εκείνο το τραγουδάκι: First We Take Manhattan… Then We Take Berlin… ενα παλιό τραγουδάκι του Coen, το κομμάτι είναι καταπληκτικό αλλα οι στίχοι όντως πολύ περίεργοι! και μια σύμπτωση καταπληκτική το “First We Take” εχει 11 ψηφία ενω το “Manhattan” 9 ψηφια -δηλ. εχουμε επαναληψη του 11/9. Το Berlin πότε ακολουθεί άραγε!

Η Σοφία του Επίκτητου και η Απελευθέρωση Συνείδησης


Ένα από τα βασικότερα σημεία της διδασκαλίας του φιλόσοφου Επίκτητου με σαφή επεξήγηση μέσα σε 3 λεπτά. Η βάση του "Γνώθι Σαυτόν", είναι αυτή. 

 Το σκηνικό εμοιαζε τόσο πολύ με την Πυθία και την επιγραφή "ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ" στην είσοδο του ναού του Απόλλωνος στους Δελφούς που δεν γινόταν να μην το παρατηρήσουμε! (Μεχρι και διπλά εψιλον στην κουρτίνα εχει!) 

Κατά τα άλλα στο βίντεο δίνονται πολλα στοιχεία πού βάζουν σε σκέψεις για το τι ακριβώς ειμαστε και ποιές οι πραγματικές μας δυνατότητες!

 Το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ παραμένει η βασικη παροτρυνση των θεών μεχρι και σήμερα!

 Τι είσαστε λοιπόν; 

Ξέρετε; 

Βλέπετε και κρίνετε προς τα "μέσα" το ίδιο καλά όπως προς τα έξω; 

Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.
Πριν ο Μίνωας γίνει βασιλιάς ζήτησε από το θεό Ποσειδώνα ένα σημάδι που να αποδεικνύει ότι αυτός, και όχι ο αδερφός του, έπρεπε να ανέβει στο θρόνο. Ο θεός έστειλε έναν όμορφο λευκό ταύρο και ζήτησε από το Μίνωα να θυσιάσει αυτόν τον ταύρο στον ίδιο. Ο Μίνωας όμως αντί για αυτόν θυσίασε έναν άλλο ταύρο.
Ο Ποσειδώνας όμως κατάλαβε τι είχε γίνει, εξοργίστηκε, και έκανε τη γυναίκα του Μίνωα Πασιφάη να ερωτευτεί τον ταύρο. Η γυναίκα δεν μπορούσε να ικανοποιήσει το πάθος της και ζήτησε βοήθεια από το μηχανικό Δαίδαλο. Αυτός κατασκεύασε ένα κενό ομοίωμα αγελάδας, η Πασιφάη μπήκε μέσα σε αυτό και ο ταύρος ξεγελάστηκε και ζευγάρωσε μαζί της. Από την ένωση αυτή γεννήθηκε ο Μινώταυρος.
Ο Μίνωας, μετά από χρησμό που πήρε από το Μαντείο των Δελφών, ζήτησε από τον Δαίδαλο να φτιάξει ένα κτίσμα ώστε να κλειστεί μέσα ο Μινώταυρος, και αυτός κατασκεύασε το Λαβύρινθο. 

Το βρίσιμο κάνει και καλό. Οι υβριστές είναι ευφυείς, έχουν χιούμορ και είναι πιο έξυπνοι σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Το βρίσιμο θεωρείται ανάρμοστη και πολλές φορές προσβλητική συμπεριφορά.
Ερευνητές υποστηρίζουν όμως ότι, κάνει καλό στη ψυχική και σωματική υγεία.
Όπως λένε είναι σημάδι υψηλού δείκτη νοημοσύνης και χιούμορ.
Σύμφωνα με έρευνα του Κολεγίου Μάριστ των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Κολέγιο της Μασαχουσέτης, οι άνθρωποι που βρίζουν δεν είναι αμόρφωτοι, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά πιο έξυπνοι.
Οι ψυχολόγοι Kristin και Timothy Jay ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στο πείραμα, να πουν όσες περισσότερες βρισιές μπορούσαν σε ένα λεπτό.
Μετά τους ζήτησαν να πουν όσα περισσότερα ζώα μπορούσαν, στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Από αυτό το απλό πείραμα, οι ερευνητές κατάλαβαν ότι οι άνθρωποι που βρίζουν περισσότερο είναι εύγλωττοι, εκφραστικοί και έχουν μεγαλύτερο λεξιλόγιο.
Οι υβριστές απέδωσαν επίσης, καλύτερα και στα IQ test.

ΠΟΥΛΙ (αποσυμβολισμός)

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

ΑΠΟ ΒΑΣΩ ΔΕΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ
Όλα τα φτερωτά όντα είναι σύμβολα πνευματοποίησης, από την εποχή των Αιγυπτίων. Η ινδική παράδοση λέει πως τα πουλιά αντιπροσωπεύουν τα ανώτερα στάδια της ύπαρξης. Η σημασία του πουλιού ως ψυχής είναι κοινή σε όλες τις πολιτιστικές παραδόσεις. Σε μια ινδική ιστορία, ένας δράκοντας εξηγεί που έχει την ψυχή του: «Είκοσι πέντε λεύγες μακριά από δω υπάρχει ένα δέντρο. Αυτό το δέντρο περιστοιχίζουν τίγρεις και αρκούδες, σκορπιοί και φίδια. Μέσα στη φυλλωσιά του δέντρου είναι ζωσμένο ένα πολύ μεγάλο φίδι. Πάνω στο κεφάλι του είναι ένα μικρό κλουβί, και μέσα στο κλουβί είναι ένα πουλί. Η ψυχή μου είναι μέσα στο πουλί.
Σ΄ ένα απόσπασμα της Αποκάλυψης διαβάζουμε πως η Βαβυλώνα είναι «η φυλακή των ακάθαρτων πνευμάτων, το κλουβί των μισητών και βδελυρών πουλιών». Το πουλί, όπως και το ψάρι ήταν στην καταγωγή του φαλλικό σύμβολο, προικισμένο όμως με εξυψωτική δύναμη. Στα λαϊκά παραμύθια συναντάμε πουλιά που τραγουδάνε και μιλάνε συμβολίζοντας τα ερωτικά πάθη. Τα πουλιά, επίσης, μπορούν να είναι μεταμορφωμένοι εραστές. Σε παγκόσμια κλίμακα στους θρύλους και τις ιστορίες τα πουλιά παρουσιάζονται σαν οι μεγάλοι δημιουργοί των πρωτόγονων ανθρώπων και είναι αγγελιοφόροι υπερφυσικών, ουρανίων δυνάμεων και είναι οι δημιουργοί του Κάτω κόσμου. Αυτό εξηγεί και τη σημασία των πουλιών ως αγγελιοφόρων.

Είμαστε ό,τι φανταζόμαστε

«Well I never pray, but tonight I’m on my knees
I need to hear some sounds that recognize the pain in me.»
The Verve – Bitter Sweet Symphony
~~~~~~~~~~~~~~~
Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε ζώο, απ’ τον ξιφία ως τον σκύλο, συμπεριφέρεται με βάση τα 4-Fs (Fighting, Fleeing, Feeding, Fucking). Ή θα επιτεθεί ή θα το σκάσει. Θα πλησιάσει για να τραφεί ή να κάνει σεξ (τα ζώα δεν γνωρίζουν ότι έτσι γίνονται τα παιδιά, είναι ορμέμφυτο).
Κι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει ανάλογους διακόπτες. Όμως ο άνθρωπος, έχει ένα επιπλέον F, που συχνά επηρεάζει τη συμπεριφορά του περισσότερο απ’ τ’ άλλα τέσσερα.
F, for fantasy.
(Την ελληνική λέξη Φαντασία, στα αγγλικά την αποδίδει καλύτερα το Imagination, αλλά έτσι δεν θα είναι το πέμπτο F).
~~
Η φαντασία, μαζί με τη γλώσσα και την κατανόηση αφηρημένων εννοιών, είναι οι βάσεις της ανθρωποσύνης, αυτό που έκανε τον Σάπιενς να επικρατήσει (αφού εξόντωσε ή παραγκώνισε όλους τους άλλους χόμο).
Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που μπορεί να μιλάει για ανύπαρχτα πράγματα, έννοιες, ιδέες.
Ο χιμπαντζής μπορεί να ειδοποιήσει τα μέλη της ομάδας του ότι «Να!Αετός!» (κι όλοι κοιτάνε πάνω), ή «Να!Πάνθηρας!» (κι όλοι κοιτάνε κάτω).
Όμως δεν μπορεί να τους μιλήσει για τον τρόπο που θα μπορούσαν να στήνουν αυτόματες παγίδες προκειμένου να σκοτώνουν τους πάνθηρες.
Και, κυρίως, δεν μπορεί να τους πει: «Ο Πάνθηρας είναι ο Θεός Μας».
Η φαντασία δεν μας επέτρεψε μόνο να φανταζόμαστε πράγματα, αλλά και να τα φανταζόμαστε συλλογικά.
Αυτό, η συλλογική φαντασίωση, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του ανθρώπινου πολιτισμού.

Με δύο προτάσεις άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου ο Μαρτίνης για το πάρτι με το «Ντυνάν»

Με δύο προτάσεις άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου ο Μαρτίνης για το πάρτι με το «Ντυνάν»

Με πρώτο μάρτυρα τον Ανδρέα Μαρτίνη ξεκίνησε σήμερα ο κύκλος των καταθέσεων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δήλωσε χαρακτηριστικά το εξής:
Συνοψίζονται όλα σε δύο προτάσεις. Ο Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης, ο Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μας έριξε στο λάκκο και τον σφράγισε. Όλα έγιναν για να τα πάρει ο Βγενόπουλος.
Δύο μέρες πριν ο πρώην ισχυρός άνδρας του νοσοκομείου έδωσε από τη φυλακή μία συνέντευξη-ποταμό του Ανδρέα Μαρτίνη και μίλησε για όλους όσοι τον «άδειασαν» προκειμένου να φύγει το «Ερρίκος Ντυνάν» προς συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Ο ίδιος κατηγορείται ότι εισέπραξε μίζα 3,2 εκατομμύρια μάρκα από γερμανική εταιρεία το 1998 και ότι ήταν υπεύθυνος για δεκάδες παροχές υγείας με σκανδαλώδεις εκπτώσεις στο νοσοκομείο σε σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής, επιχειρηματικής, δικαστικής και μιντιακής ελίτ της χώρας.
Κατηγόρησε επώνυμα συγκεκριμένους επιχειρηματίες, τραπεζίτες, διπλωμάτες και ανώτατους δικαστές, ενώ κατονόμασε υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., όπως οι Αντώνης Σαμαράς, Μάκης Βορίδης και Ανδρέας Λοβέρδος.
Ωστόσο, με εξαιρέσεις τους Βορίδη και Γεωργιάδη χθες επικράτησε σιγή από τα δύο κόμματα, όπως και από την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης, σχετικά με τις επώνυμες καταγγελίες που διατύπωσε ο 75χρονος.

Η κατάθεση Μαρτίνη

Ζητείται Υπέρβαση ...


Από τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, βρισκόμαστε κάτω από την αναγκαιότητα προσεκτικής παρατήρησης και εξέτασης όλων των διαπροσωπικών μας σχέσεων με απώτερο σκοπό να αντιληφθούμε τι ακριβώς αυτές εκφράζουν και τι αποτελέσματα φέρνουν στη ζωή μας. Συχνά κάποια γεγονότα μας εξανάγκασαν ν`αντιμετωπίσουμε αλήθειες που μέχρι εκείνη την στιγμή είτε μας διέφευγαν είτε εμείς αποφεύγαμε να αντικρίσουμε.

Αυτός ο "εξαναγκασμός" οφείλεται στην ολοκλήρωση Καρμικών Σχέσεων με άτομα που υπήρχαν μεταξύ μας εκκρεμότητες, οποιουδήποτε τύπου. Οι Καρμικές Σχέσεις δεν είναι πάντα αρνητικού χαρακτήρα, όπως οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται το Κάρμα. Έχουν να κάνουν με κάποιες υποσχέσεις που δώσαμε και που τώρα ήρθε ο καιρός να τηρήσουμε, είναι κάποια "ραντεβού" που δώσαμε μεταξύ μας για να συναντηθούμε και μέσα από συγκεκριμένους ρόλους, ο καθένας να προσφέρει αυτό που μπορεί και που έχει υποσχεθεί. Τώρα ήρθε η χρονική τους ολοκλήρωση, η προθεσμία τους τέλειωσε και καλούμαστε να πούμε ο ένας στον άλλον εκείνο το "αντίο και καλό δρόμο", που θ`ανοίξει τον χώρο γύρω μας για να πλησιάσουν οι άνθρωποι εκείνοι με τους οποίους θα πορευθούμε στη συνέχεια. Όπως έχει ειπωθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ξεκινάει σιγά σιγά να οργανώνεται το Ομαδικό Έργο, κάτι που σημαίνει ότι θα ζητηθεί πολύ ουσιαστική συμβατότητα στις σχέσεις μας, αλλιώς πολλά θα μπλοκάρουν και δεν θα είναι ευχάριστα.

  
Από το 2012, όπου το δεύτερο κύμα αφύπνισης ενεργοποιήθηκε στον πλανήτη, οι ανθρώπινες σχέσεις μπήκαν κάτω από το μικροσκόπιο για εντατική παρατήρηση, καθώς μέσα σε αυτές ο καθένας μας έχει την ευκαιρία να συναντήσει όψεις του εαυτού του που συνήθως αγνοεί ότι κατέχει και γι`αυτό τις έλκει κοντά του, με σκοπό να τις αναγνωρίσει μέσα του, συμπληρώνοντας κάποια στιγμή το παζλ της αυτεπίγνωσής του.

Ο παλιός κόσμος που τώρα αποσυντίθεται, μας είχε προγραμματίσει στην αναζήτηση σχέσεων εξάρτησης, δίνοντάς μας πολλά παραδείγματα μέσω των σχέσεων εξουσίας που καλλιεργούσε με κάθε τρόπο και σε κάθε κοινωνική πτυχή, προάγοντας κατά κανόνα το δίπολο εξουσιαστή - εξουσιαζόμενου. 

Πόσες ομάδες Ελλήνων )|( υπάρχουν τελικά που θα μας σώσουν;




Και από ποιον; θα έπρεπε να συνεχίζει ο τίτλος…

Τα τελευταία χρόνια το σύμβολο )|( παρουσιάζεται σε πολλές ομάδες με αρχαιοελληνικές ιδέες και λατρείες, τόσες πολλές που τελικά όταν το βλέπεις δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος.
Πρόσφατα δημιουργήθηκε μια κίνηση πολιτών, που πήρε την “πρωτοβουλία” να καταθέσει ψήφισμα στη Βουλή των Ελλήνων με το ακόλουθο κείμενο:
Διαβάστε εδώ το κείμενο
Εμείς οι Έλληνες αποφασίσαμε να αντιδράσουμε.
Όχι μόνο όσοι ζούμε στην Ελλάδα, αλλά όλοι οι Έλληνες από όλο τον κόσμο. 
Το σύνταγμα μας λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά έχουμε και το δικαίωμα, να αντισταθούμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, όταν πάει να καταλυθεί η εθνική μας κυριαρχία.
Ομόφωνα λοιπόν καταθέσαμε στην βουλή των Ελλήνων στις 28 Μαΐου του 2017 ένα ψήφισμα, και ζητάμε από τούς κυβερνήτες μας να κάνουν ότι εμείς νομίζουμε ότι θα είναι καλύτερο για την πατρίδα μας και το έθνος μας.
Σύμφωνα με τον νόμο στην Ελλάδα πρέπει οι πολιτικοί μας, να μας απαντήσουν μέσα σε 60 μέρες, δηλαδή μέχρι το τέλος του Ιουλίου του 2017.
• Τούς είπαμε και είναι υποχρέωση τους να το κάνουν, να καταργήσουν τούς νόμους που στηρίζουν τα μνημόνια, αλλά και τα μνημόνια.
• Να κάνουν μια παγκόσμια συμφωνία για την ανάπτυξη της χώρας μας όπως έγινε στη σύνοδο του Λονδίνου το 1953 για την Γερμανία.
• Να φτιάξουν Ελληνική τράπεζα που να είναι και να ανήκει στην Ελλάδα και όχι σε ιδιώτες. 
• Και το τελευταίο είναι να βάλουν στον επόμενο προϋπολογισμό του κράτους το ποσό που πήρε η Γερμανία δάνειο από την Ελλάδα κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
Δεν θέλουμε το κακό κανενός.
Την πατρίδα και το έθνος μας θέλουμε να σώσουμε.
Θέλουμε την συμπαράσταση όλων των ανθρώπων από όλη τη γη που αισθάνονται ελεύθεροι.
Η χώρα μας έγινε το πειραματόζωο, των τοκογλύφων.
Εάν καταφέρουν να υποτάξουν εμάς θα καταφέρουν να υποτάξουν όλους τους λαούς.
Οι Έλληνες πάντα είμασταν ελεύθεροι και θέλουμε να παραμείνουμε .
Δεν έχουμε αρχηγό, ούτε θέλουμε, γιατί στο τέλος όλοι τους γίνονται ελεγχόμενοι.
Δεν υπάρχει κόμμα ή κάτι παρόμοιο πίσω από την κίνηση μας.
Δημοκρατία θέλουμε
Με πάρα πολύ αγάπη ζητάμε από όλους εσάς να αναμεταδώσετε το μήνυμα μας.
Όλα καλά θα πάνε.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΛΑΝΗΤΗ – ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
Φτιάχτηκε και ανάλογο βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους και ομάδα στο facebook. Εντάξει, λες, κάθε πρωτοβουλία πολιτών είναι καλή, ειδικά όταν δηλώνουν ακομμάτιστοι και απλοί πολίτες που, όπως δηλώνουν στο βίντεο, δεν ανήκουν πουθενά.

Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου περιμένεις να σε αγαπήσει κάποιος άλλος



Η ικανότητα του παιδιού να αγαπά συνήθως καθορίζεται ήδη περίπου από την ηλικία των δύο ετών.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να καλλιεργήσετε την αυτοεκτίμησή του στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το παιδί πρέπει να μάθει ότι γίνεται αποδεκτό γι' αυτό που είναι και ότι η αγάπη (ή η στέρησή της) δεν βασίζεται στις πράξεις του.

Συχνά τα νεαρά κορίτσια δεν μαθαίνουν ότι μπορούν να τις αγαπήσουν γι' αυτό που είναι. Θεωρούν ότι χρειάζονται έναν άντρα για να τις κάνει να νιώσουν ότι τις αγαπούν και ότι έχουν αξία. Συχνά παντρεύονται τον πρώτο άντρα που βρίσκουν μπροστά τους και τους λέει αυτό που θέλουν να ακούσουν - ότι τις αγαπά.

Διακρίνοντας τα αισθήματα κατωτερότητας μιας τέτοιας γυναίκας, ο άντρας συχνά εκμεταλλεύεται το αίσθημα ανεπάρκειάς της και προσπαθεί να κυριαρχήσει πάνω της. Επειδή εκείνη δεν αγαπά πραγματικά τον εαυτό της, θα αναζητά ψυχαναγκαστικά την αποδοχή και την αγάπη που δεν βίωσε ως παιδί.

Διεκδίκησε τα "θέλω" σου



Άρχισε λοιπόν ο απολογισμός της ζωής. Σκληρό πράγμα να αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι μέχρι τώρα δεν έκανες τα πράγματα που ήθελες.
Κατάλαβες λοιπόν, ότι σπατάλησες πολλά χρόνια από την ζωή σου και τον πολύτιμο δυσαναπλήρωτο χρόνο σου για να κάνεις πράγματα που ήθελες και νόμιζες ότι σε γέμιζαν. Και τελικά ρίχνοντας μια ματιά πίσω σου αντιλαμβάνεσαι ότι ήρθε η ώρα των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών. Ήρθε η ώρα να ζήσεις όλα όσα επιθυμείς ακόμα και αν φοβάσαι να προχωρήσεις.

Ξέρω ότι νιώθεις εντελώς έξω από τα νερά σου, αλλά η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Μη προχωρήσεις μονομιάς σε αλλαγές αν αυτό νομίζεις ότι θα σου φανείς δύσκολο και τρομακτικό. Ξεκίνα με μικρά και αποφασιστικά βήματα.

Καταρχήν καθάρισε την ζωή σου από την ακαταστασία. Ξεκίνα με τους ανθρώπους και συνέχισε με ότι σου δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα ακόμα και αν αυτό δεν ανήκει στο έμψυχο δυναμικό.

Όταν βρεις τον άνθρωπό σου μη φοβηθείς να του το πεις

Στη ζωή μας γνωρίζουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Άλλοι μένουν κι άλλοι φεύγουν. Σε άλλους δίνουμε κι από άλλους παίρνουμε. Με άλλους μιλάμε, με άλλους φιλιόμαστε. Άλλους αγκαλιάζουμε, άλλους ερωτευόμαστε. Σε άλλους κλαίμε και σε άλλους γελάμε. Άλλοι μένουν χαραγμένοι στη μνήμη μας, άλλους ξεχνάμε σε δευτερόλεπτα κι άλλους τους αγαπάμε για πάντα.


Έτσι είναι η ζωή. Γεμάτη ανθρώπους. Άλλοι έρχονται για καλό κι άλλοι, όχι.
Έχω γνωρίσει μέχρι τώρα πολλούς ανθρώπους. Άντρες και γυναίκες. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κανέναν κακό, αλλά ξέρω πως, μερικοί, δεν ήταν σίγουρα καλοί. Έχω δώσει την καρδιά μου σε πάρα πολλούς. Άλλοι την κράτησαν κι άλλοι απλώς άνοιξαν τα χέρια τους, έπεσε και μετά δεν έκαναν καν τον κόπο να τη μαζέψουν από κάτω. Έτσι, ρε παιδί μου, για τα μάτια του κόσμου.
Έχω φίλες. Όχι πολλές αλλά έχω. Έχω κολλητές. Επίσης όχι πολλές αλλά είναι πολύ σημαντικές. Τις αγαπάω με τα στραβά τους και τα καλά τους (αν κι ορισμένες φορές τα στραβά υπερισχύουν αλλά ας μη βγει παραέξω!). Έχω φίλους. Άντρες! Και τους αγαπώ όλους. Έναν προς έναν. Είναι λίγοι αλλά είναι καλοί. Είναι σπάνιο να βρεις άτομο του αντίθετου φύλου και ν’ αναπτύξεις μια υπέροχη σχέση χωρίς ποτέ να μπει το ερωτικό στοιχείο ανάμεσά σας. Ναι, ξέρω πως υπάρχουν αμφιβολίες (ακόμα κι εγώ θα μπορούσα ν’ αμφιβάλλω), όμως έχω άντρες στη ζωή μου που ποτέ μα ποτέ δεν τους έχω δει διαφορετικά.

Η έννοια της υπαρξιακής μοναξιάς. (ΝΤΥΕΡ)



Συνειδητοποιώντας τη μοναδικότητα σου μέσα στον κόσμο, θα αναγκαστείς να δεχτείς ότι είσαι πάντα μόνος. Ναι, μόνος
Κανείς άλλος δεν μπορεί ποτέ να αισθανθεί όπως αισθάνεσαι εσύ, είτε βρίσκεσαι ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους, είτε κάνεις έρωτα με κάποιον, είτε βρίσκεσαι μόνος σου, κλεισμένος σ’ ένα δωμάτιο. Η αναπόδραστη «υπαρξιακή μοναξιά» σου σημαίνει ότι η ανθρώπινη ύπαρξή σου είναι αναπόδραστα θεμελιωμένη πάνω στο γεγονός ότι υπάρχεις μόνος σου, με τα μοναδικά συναισθήματα και τις σκέψεις σου.
Η αναγνώριση της υπαρξιακής μοναξιάς σου μπορεί να είναι κάτι οριακά απελευθερωτικό ή απόλυτα υποδουλωτικό, ανάλογα με το πώς αποφασίζεις να τη χρησιμοποιήσεις. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν αλλάζει. Μπορείς, ωστόσο, να την κάνεις μια απελευθερωτική εμπειρία, βάζοντάς την να δουλέψει για λογαριασμό σου, όπως συμβούλεψα σε πολλούς πελάτες μου να κάνουν.
Δείτε την περίπτωση του Ραλφ, ενός διευθυντικού στελέχους σαράντα έξι χρόνων, που ήρθε να με συμβουλευτεί πριν από μερικά χρόνια.
Η συνάντηση του Ραλφ με την πραγματικότητα της υπαρξιακής του μοναξιάς ήρθε ξαφνικά. Μου διηγήθηκε ότι καθόταν ένα βράδυ στο σαλόνι του σπιτιού του και κοίταζε τη γυναίκα του, που διάβαζε την εφημερίδα της απορροφημένη, αγνοώντας τον στρόβιλο των σκέψεων μέσα στο κεφάλι του. Ξαφνικά αισθάνθηκε μέσα του το αλλόκοτο συναίσθημα πως αυτόν τον άνθρωπο, που ζούσε μαζί του επί είκοσι τέσσερα χρόνια, δεν τον γνώριζε καν, πως ήταν σαν μια ξένη, που καθόταν στο σαλόνι του. Έτσι συνειδητοποίησε για πρώτη φορά πως το πρόσωπο αυτό δε θα γνώριζε ποτέ τις εσωτερικές σκέψεις του Ραλφ.

Ο Δίας ευθυδρομεί στις 9/6: Λίγο ακόμη και είσαι εκεί

Ο Δίας ευθυδρομεί στις 9/6: Λίγο ακόμη και είσαι εκεί

Η ευθυδρόμηση του Δία από τον Athan 

Μετά από ένα διάστημα τεσσάρων μηνών που ήταν ανάδρομος, ο Δίας γυρίζει ευθύδρομος στις 9 Ιουνίου, στην 14η μοίρα του Ζυγού (13ο12’). Ο χάρτης για την ευθυδρόμηση του Δία για τα δεδομένα της Ελλάδος βρίσκεται παρακάτω. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την ολοκλήρωση μιας πλανητικής αναδρομής ακολουθεί ένα απαιτούμενο διάστημα ώστε ο πλανήτης να επιστρέψει στην μέση ταχύτητά του, η λεγόμενη περίοδος απελευθέρωσης του πλανήτη. Αυτό συμβαίνει στις 7 του Σεπτέμβρη και μέχρι τότε, παρότι ο πλανήτης κινείται πλέον ευθύδρομα, το διάστημα μπορεί να είναι ακόμη απαιτητικό και να χρειάζεται η προσοχή μας. 

 

Ευθύδρομος μεν, σε σκιά ακόμη δε.. 
Κατά την περίοδο της απελευθέρωσης του πλανήτη (9/6-7/9) τα θέματα που εμφανίστηκαν ή που μας δυσκόλεψαν, τώρα μπορούμε να τα δουλέψουμε, όχι απαραίτητα πιο εύκολα, αλλά σίγουρα πιο συνειδητά και να μπορούμε κάτι να κάνουμε πρακτικά. Η περίοδος είναι ακόμη γεμάτη προκλήσεις και υπάρχει τάση απληστίας, ζήλιας και μισαλλοδοξίας. 

Η 150άρα όψη του Δία με τον Ποσειδώνα μιλά ίσως για όνειρα και σχέδια που δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη και αυτό να δημιουργεί απογοήτευση που οδηγεί στην απληστία ή την ζήλια ή την μισαλλοδοξία που ήδη αναφέραμε. Υπάρχει λοιπόν η τάση να προσπαθήσουμε να βγάλουμε γρήγορο και άμεσο κέρδος, είτε μέσα από τυχερά παιχνίδια είτε μέσα από όχι και πολύ ηθικές και νομότυπες διαδικασίες. 

Πρέπει να επιτηρούμε τις σκέψεις μας


Ο νους είναι πανίσχυρος και δεν χάνει ποτέ τη δημιουργική του δύναμη. Δεν κοιμάται ποτέ. Κάθε στιγμή δημιουργεί. Όλες οι σκέψεις δημιουργούν μορφές κάποιου επιπέδου.


Γι' αυτό, όπως ο πιστός βοσκός που φυλάει τη νύχτα το κοπάδι, πρέπει να επιτηρούμε τις σκέψεις μας. Όταν μια σκέψη αποθάρρυνσης και φόβου γεννηθεί, αν την αφήσουμε να περάσει απαρατήρητη και δεν αποσύρουμε τον νου μας από αυτήν, θα γεννήσει πολλές όμοιές της. Μέσα σε λίγη ώρα ο νους θα πλημμυρίσει από τοξικές σκέψεις που θα πολλαπλασιάζονται. Επομένως η εγρήγορση είναι αναγκαία για να αποτρέπουμε τον νου μας από αρνητικές σκέψεις και ενασχόληση με το παρελθόν. 

Συχνά αποδεικνυόμαστε κακοί βοσκοί και αφήνουμε τις σκέψεις μας να σκορπίζουν εδώ και εκεί δίχως σκοπό. Και αυτές έχουν την τάση να αναμασούν περασμένους πόνους, να ανακυκλώνουν παλιά άγχη και φόβους και να κρίνουν βάσει παρελθόντος το παρόν. 

Αναζητάμε την αιτία του πόνου μας κάπου έξω. Σε ανθρώπους και καταστάσεις αποδίδουμε την ευθύνη για τα δεινά μας. Όμως η αιτία του πόνου βρίσκεται στον νου μας και στις ερμηνείες που δίνουμε. 

Βίντεο ΣΟΚ: Η στιγμή του μακελειού από τζιχαντιστές στη Βουλή του Ιράν (βίντεο)

Βίντεο ΣΟΚ: Η στιγμή του μακελειού από τζιχαντιστές στη Βουλή του Ιράν (βίντεο)

Σοκ προκαλεί το βίντεο από τη στιγμή που οι ένοπλοι τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο του Ιράν στην Τεχεράνη.

Οι τζιχαντιστές άνοιξαν αδιακρίτως πυρ και ό,τι ακολούθησε καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας.
Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την αγγλόφωνη ιρανική τηλεόραση Press TV.

Όταν οι θεοί μάτωσαν, άγνωστες μάχες Ελλήνων εναντίων Ολυμπίων στην άλωση της Τροίας


Η ραψωδία Ε΄ της Ιλιάδας επικεντρώνεται στην ανδρεία του Διομήδη στο πεδίο της μάχης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της απουσίας του Αχιλλέα, γίνεται ο ισχυρότερος πολεμιστής του στρατού των Αχαιών σπέρνοντας τον όλεθρο στις Τρωικές τάξεις. Ο Διομήδης εμφανιζόμενος στη μάχη σφαγιάζει μια δράκα Τρώων πολεμιστών, συμπεριλαμβανομένων και μερικών γιων του Πριάμου, προκαλώντας έτσι το φόβο και σε πολλούς άλλους.


 Στοχοποιείται και δέχεται τις επιθέσεις δύο εκ των καλύτερων Τρώων στρατιωτών, του ημίθεου Αινεία (γιου της Αφροδίτης) και του τοξότη Πάνδαρου. Ο Πάνδαρος με ένα βέλος του τραυματίζει τον Διομήδη αλλά αυτό δεν επηρεάζει και πολύ την ικανότητά του στη μάχη.

Ο Διομήδης φονεύει τον Πάνδαρο με το δόρυ του και ρίχνει έναν βράχο στον Αινεία, ο οποίος τραυματίζεται σοβαρά. Η Αφροδίτη, τότε, αναμειγνύεται στη μάχη σε μια προσπάθεια να σώσει τη ζωή του γιου της, τον οποίο αρπάζει και προσπαθεί να φυγαδεύσει.

Άνοιγμα του τρίτου ματιού: Ισχυρές αρχαίες πρακτικές για την ενεργοποίηση της επίφυσης και την ανάπτυξη της συνείδησης



Η εξισορρόπηση και η ενεργοποίηση της επίφυσης αποτελεί θεμελιώδη πρακτική για την επέκταση της συνείδησης και την αποκατάσταση της υγείας και της ζωντάνιας του φυσικού σώματος.
Οι βασικές αρχές ενεργοποίησης της επίφυσης: Εξισορρόπηση του ενδοκρινικού συστήματος
Τόσο στη Κρανιοιερή εργασία όσο και στην Ταοϊστική πρακτική, το ενδοκρινικό σύστημα είναι μια κρίσιμη πύλη που ενώνει τη φυσική λειτουργία με την πνευματική εμπειρία. Το ενδοκρινικό σύστημα περιλαμβάνει τους ακόλουθους αδένες: την υπόφυση, την επίφυση, τον υποθάλαμο, τον θυρεοειδή, τον παραθυρεοειδή, τα επινεφρίδια, το πάγκρεας και τις ωοθήκες / όρχεις.
Αυτοί οι αδένες χρησιμοποιούν ορμόνες (και όχι ηλεκτρικές παρορμήσεις που χρησιμοποιούνται από το νευρικό σύστημα) για την πραγματοποίηση αλλαγών στο σώμα μας, τα συναισθήματα, τη γνώση και την ενέργεια. Οι ορμόνες είναι χημικοί αγγελιοφόροι που κυκλοφορούν στο σώμα μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και συντονίζουν τις κρίσιμες λειτουργίες του σώματος. Αυξάνουν ή μειώνουν τα νευρικά ερεθίσματα και μπορούν επίσης να δρουν ως νευροδιαβιβαστές.
Ο υποθάλαμος, η υπόφυση και οι επίφυλοι αδένες διαδραματίζουν ιδιαίτερα σημαντικούς ρόλους στην πνευματική εμπειρία και θα εξερευνηθούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στα τμήματα που ακολουθούν.

Η σχέση του υποθαλάμου / υπόφυσης

Με την πρόσβαση τόσο στο νευρικό όσο και στο ενδοκρινικό σύστημα, ο υποθάλαμος διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη σύνδεση των δύο και στην ενεργοποίηση του επιγονιδιακού αδένα. Είναι επίσης συνδεδεμένος με το μεταιχμιακό σύστημα, ένα κέντρο για τα αισθήματα και τα συναισθήματά μας. Όταν συμπαρασύρεται με την υπόφυση, ο υποθάλαμος έχει ως εκ τούτου την ικανότητα να επηρεάζει τις περισσότερες από τις κύριες λειτουργίες συστημάτων και οργάνων στο σώμα καθώς και τα συναισθήματά μας. Ο υποθάλαμος και η υπόφυση ρυθμίζουν όλες τις βασικές διαδικασίες επιβίωσης, όπως η θερμοκρασία του σώματος, η πείνα, η δίψα, η κόπωση, η ανάπτυξη, ο ύπνος, το βάρος, η σεξουαλική λειτουργία, η ανακούφιση του πόνου, η αρτηριακή πίεση, οι κιρκαδικοί ρυθμοί και οι αντιδράσεις στρες όπως η «μάχη» ή η «πτήση».
Ο υποθάλαμος έχει περίπου το μέγεθος ενός αμυγδάλου και βρίσκεται ακριβώς πίσω από το οπτικό χίασμα. Εκκρίνει νευροορμόνες που επικοινωνούν με την υπόφυση, σηματοδοτώντας την απελευθέρωση ή αναστολή βασικών ορμονών της υπόφυσης, οι οποίες με τη σειρά τους εναρμονίζουν και ενεργοποιούν τη λειτουργία των επιθηλιακών αδένων.
Ο υποφυσιακός αδένας έχει δύο κύριους λοβούς, οι οποίοι είναι σαφώς διαφορετικοί εμβρυολογικά, ανατομικά και λειτουργικά. Συνολικά, η υπόφυση έχει περίπου το μέγεθος ενός μπιζελιού. Βρίσκεται κάτω από τον υποθάλαμο, που βρίσκεται στη σέλα του σφηνοειδούς οστού. Επειδή η υπόφυση περικλείεται από το σφηνοειδές οστό, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε αποπροσανατολισμούς ή περιορισμούς στην κίνηση αυτού του οστού. Αν πιέζετε τη γλώσσα σας στην οροφή του στόματος σας, στο μαλακό ουρανίσκο, πιέζετε την κάτω πλευρά της υπόφυσης.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ


moameth
Το όνομα Μουχαμάντ σημαίνει αξιύμνητος και  αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινής προσευχής των μουσουλμάνων και συνοδεύεται από τη φράση «η ειρήνη και ευλογία του Θεού ας είναι μαζί του» δηλαδή σαλά αλλάχου αλάϊχι ουά σαλάμ.  

Το πλήρες όνομά του, σύμφωνα με τους κανόνες της αραβικής ονοματοδοσίας, είναι Αμπού αλ Κασίμ Μουχαμάντ ιμπν Αμπνταλλάχ αλ Χασιμί αλ Κουρασί. 

Το πρώτο μέρος του Αμπού Αλ-Κασίμ υποδηλώνει πως υπήρξε πατέρας ενός αγοριού, ονόματι Αλ-Κασίμ, που πέθανε πρόωρα. 

Αμπνταλλάχ είναι το όνομα του πατέρα του, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του ονόματος δείχνει πως ανήκε στην πατριά Χασίμ, της φυλής Κουραΐς.

 Ο Μωάμεθ γεννήθηκε στη Μέκκα περίπου το 570, κατά το «έτος του ελέφαντα», με βάση την ηλικία του θανάτου του, τα χρόνια της παρουσίας του στη Μέκκα και στη Μεδίνα, και την καθιερωμένη άποψη πως ήταν περίπου σαράντα ετών όταν ξεκίνησε να κηρύττει ως προφήτης. 

Στην Κολομβία βρέθηκαν τα κλεμμένα από τα νοσοκομεία



Καρτέλ πίσω από τις διαρρήξεις στα νοσοκομεία – Από Τουρκία είχαν μπει στην Ελλάδα οι τρεις Κολομβιανοί που παρίσταναν τους τουρίστες και χτύπησαν στα νοσοκομεία του Αγίου Σάββα, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου

Τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής κρύβονται σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία πίσω από τις πρωτοφανείς διαρρήξεις που έγιναν σε διάστημα ολίγων ημερών τον Μάιο σε τέσσερα ελληνικά νοσοκομεία από τα οποία απέσπασαν ιατρικά μηχανήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία δράστες των διαρρήξεων στα νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Λαμίας, Λάρισας και Βόλου είναι τρεις Κολομβιανοί.
Όσο για τα ιατρικά μηχανήματα που έκλεψαν, στην Μπογκοτά εντοπίστηκαν δύο ενδοσκόπια και πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία «επαναπατρισμού» τους στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την αστυνομία το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν λίγες ημέρες μετά τα “χτυπήματα” στα ελληνικά νοσοκομεία έφτασαν πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές για μια ομάδα κολομβιανών που είχε κλέψει ιατρικό εξοπλισμό από διάφορα “δικά τους” νοσοκομεία.
Η ΕΛ.ΑΣ  έψαξε τις αναχωρήσεις αλλοδαπών για την Κολομβία από το αεροδρόμιο της Αθήνας και διαπίστωσε ότι στης 25 Μαΐου έφυγαν τρία άτομα για Μποκοτά. Από τα στοιχεία τους βρήκαν τα αυτοκίνητα που είχαν νοικιάσει και κάμερες κατέγραψαν σε ανύποπτες στιγμές τα πρόσωπα τους. “Σε συνεργασία με τις Αστυνομικές αρχές της Μπογκοτά, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε ένα από τα πακέτα που είχαν αποσταλεί και το οποίο περιείχε δύο από τα ενδοσκόπια και ένα συνδετικό καλώδιο που είχαν αφαιρεθεί από το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και δύο από τα ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το νοσοκομείο της Λάρισας. Η διαδικασία ανάκτησης και επαναπατρισμού των κατασχεθέντων ιατρικών εργαλείων βρίσκεται σε εξέλιξη” αναφέρει ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης.

Τι θα συμβεί στην Γη, όταν ο Ήλιος αρχίσει να πεθαίνει;

Τι θα συμβεί στη Γη, όταν ο Ήλιος αρχίσει να πεθαίνει;
Σήμερα το πρωί που ξυπνήσατε είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής του Ήλιου.
Τα καλά νέα είναι ότι εμείς δεν θα είμαστε εδώ  όταν ο Ήλιος κάψει όλα του τα καύσιμα. Αυτό θα συμβεί περίπου σε 5 δισεκατομμύρια χρόνια.  Οπότε, αν υπάρχει ακόμα το ανθρώπινο είδος προφανώς θα έχει βρει τρόπο να κατακτήσει το σύμπαν, άρα θα έχουν εγκαταλείψει την Γη πολύ πριν αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. 
Αν και η σκέψη της εγκαταλειμμένης Γης  είναι στενάχωρη, από την άλλη είναι ο μόνος τρόπος για να μην εξαφανιστούμε οριστικά. Σκεφτείτε ότι αν ο άνθρωπος δεν έχει βρει τρόπο να κατοικήσει κάπου αλλού, όχι απλά θα εξαφανιστούμε αλλά θα είναι σαν να μην υπήρξαμε ποτέ. Και ίσως τότε ενώ άλλοι πολιτισμοί ψάχνουν στο σύμπαν για νοημοσύνη, εμείς δεν θα είμαστε εκεί. Θα είναι σαν να μην υπήρξαμε ποτέ!
Σκεφτείτε, πόσοι κόσμοι μπορεί ήδη να έχουν χαθεί έτσι; Γυρνάμε τα τηλεσκόπια μας προς τα απομεινάρια πρώην αστέρων για να μελετήσουμε τους λευκούς νάνους, τους αστέρες νετρονίων, ακόμα και τις μαύρες τρύπες, όμως αλήθεια τι να υπήρχε άραγε εκεί πριν; Δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Το τέλος του Ήλιου το γνωρίζουμε, ξέρουμε ακριβώς πιο είναι το μέλλον του.  Η ζωή και το τέλος της Γης εξαρτάται άμεσα από την ζωή και το τέλος του Ήλιου.
Η Γη "λίγο πριν" ο Ήλιος μετατραπεί σε λευκος νάνος
Η Γη "λίγο πριν" ο Ήλιος μετατραπεί σε κόκκινος γίγαντας
Πριν δούμε την αντίστροφη μέτρηση, ας κοιτάξουμε μερικές πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργεί ο Ήλιος.

«Καρκινικές Επιγραφές».


«Καρκινικές Επιγραφές». Τι είναι; Σίγουρα, ουδεμία σχέση έχουν με την επάρατη νόσο ή με το δημοφιλές ζώδιο του νερού. Οι «καρκινικές» επιγραφές είναι φράσεις οι οποίες μπορούν να διαβαστούν από αριστερά προς τα δεξιά (δηλαδή, όπως έχει επικρατήσει να διαβάζουμε όλα τα κείμενα), αλλά και αντιστρόφως, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Με άλλα λόγια, οι φράσεις αυτές διαβάζονται από την αρχή προς το τέλος αλλά κι από το τέλος προς την αρχή, αποδίδοντας το ίδιο νόημα και στις δυο περιπτώσεις!

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα… Όλοι θα έχετε ακούσει, έστω και φευγαλέα, τη φράση «Νίψον ανομήματα, μη μόναν όψιν». Ε, λοιπόν, αυτή είναι η γνωστότερη «καρκινική» επιγραφή, χαραγμένη σε μια κρήνη στο προαύλιο της Αγιά – Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη. Τι σημαίνει; «Ξέπλυνε τις αμαρτίες σου κι όχι μόνο το πρόσωπό σου». Για προσπάθησε να το διαβάσεις και ανάποδα… Πίστεψέ με, θα τα καταφέρεις…


Από πού όμως προέρχεται η ονομασία «καρκινική επιγραφή»; Από την κίνηση του κάβουρα, του «καρκίνου» με άλλα λόγια! Όπως, λοιπόν, ο κάβουρας κινείται πλάγια, δεξιά - αριστερά - δεξιά - αριστερά, για να κάνει κάποια βήματα μπροστά, έτσι κι εμείς οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις κινήσεις του για να μπορέσουμε να διαβάσουμε τέτοιου είδους επιγραφές!

Άλλα παραδείγματα «καρκινικών επιγραφών» αποτελούν οι φράσεις:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα