Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΙΣΜΟ ΜΕ ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΜΕΣΩ ΑΠΕΙΛΩΝ!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ
Πολλοί γονείς, με παρακάλεσαν να ξανα εμφανίσω το άρθρο με το αληθινό περιστατικό ΑΝΤΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ MMR, το οποίο δεν πρόλαβαν να διαβάσουν γιατί είχα αναγκαστεί να ΚΡΥΨΩ απο το χρονολόγιο μου λόγω των απειλών για καταγγελίες εναντίον μου στον Ιατρικό Σύλλογο. (εδώ το άρθρο που ακόμα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τις απειλές) http://www.docmed.gr/polemos-metaxi...
Κατόπιν συζήτησης μου με παγκοσμίως αναγνωρισμένο, επίτιμο καθηγητή της Ιατρικής του Α.Π.Θ. διαβεβαιώθηκα οτι είναι παράνομο να μου απαγορεύουν να μιλώ δημόσια για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ ΜΟΥ, οτι δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα και οτι ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ. Ορίστε λοιπόν η “πέτρα του σκανδάλου”.
Σαν Ομοιοπαθητικός ιατρός, έχω την τύχη να εχω συχνά επαφή με παιδιά και με τους γονείς τους. Οι γονείς ενώ είναι πλέον ενημερωμένοι για το πόσο μεγάλο κακό κάνουν τα εμβόλια, συνεχίζουν να νιώθουν κάπου ένοχοι αν σταματήσουν τον εμβολιασμό των παιδιών και έτσι τελικά δεν το πράττουν, θέτοντας τα παιδιά τους σε θανάσιμο κίνδυνο.
Ας δούμε όμως γιατί νιώθουν ένοχοι. Φοβούνται ότι αν δεν κάνουν π.χ. το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας το παιδί θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάθει μηνιγγίτιδα, πράγμα που όπως θα δούμε παρακάτω, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Και έτσι είναι για εκείνους σαν να πρέπει να διαλέξουν μεταξύ «κάποιων πιθανοτήτων» μακροπρόθεσμης εμφάνισης καρκίνου ή κάποιας σοβαρής νόσου (καρκίνου,σκλήρυνσης κατά πλάκας, κλπ) ή τη βραχυπρόθεσμη εμφάνιση μηνιγγίτιδας. Και από ότι φαίνεται οι γονείς, φοβούνται περισσότερο το 2ο κι έτσι εκθέτουν τα παιδιά τους στον κίνδυνο του εμβολιασμού.
Υπάρχουν διάφορες μελέτες που βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη, και μεταξύ αυτών η μεγαλύτερη είναι αυτή του κλασικού ομοιοπαθητικού Andreas Bachmair. 17.000 παιδιά έχουν λάβει μέρος σ αυτήν τη μελέτη. Η μελέτη αυτή μπορεί να βρεθεί στο VaccineInjury.info και έχει προστεθεί ένας σύνδεσμος για τους γονείς εμβολιασμένων παιδιών. Έχουν ανταποκριθεί και λάβει μέρος μέχρι στιγμής σε 11.000 οικογένειες, κυρίως από U.S.A. Άλλες μελέτες έχουν επίσης γίνει σε μικρότερα γκρουπ οικογενειών ανά τον πλανήτη.

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ Χ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο NIBIRU!

Αποτέλεσμα εικόνας για Astronomers say a Neptune-sized planet lurks beyond Pluto

O Planet X σύμφωνα με τον Cobra:
Μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία στα ΜΜΕ σχετικά με την πιθανή ανακάλυψη του Πλανήτη Χ, ή του Ένατου Πλανήτη, όπως τον αποκαλούν:
Αν και όλα αυτά δεν είναι ακόμα η επίσημη ανακάλυψη του Πλανήτη Χ, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρόκειται για μέρος της διαδικασίας σταδιακής αποκάλυψης που πραγματοποιείται σήμερα. Η Cabal καταστέλλει κάθε πληροφορία σχετική με την ύπαρξη του Πλανήτη Χ για δεκαετίες τώρα. Η ελεγχόμενη από την "Χίμαιρα" Maui High Performance Computing Center (MHPCC) διακόπτει όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από όλα τα μεγάλα αστεροσκοπεία σε όλο τον κόσμο και διαγράφει όλα τα δεδομένα που μπορεί να οδηγήσουν στην άμεση ανακάλυψη του Πλανήτη Χ:
Οκτώ χρόνια πριν, ο Ιάπωνας επιστήμονας Patryk Lykawka είχε δημοσιεύσει μια επιστημονική εργασία, η οποία σύμφωνα με τα τροχιακά χαρακτηριστικά του προέβλεπε την ύπαρξη ενός υποθετικού πλανήτη που είναι πολύ κοντά στον πραγματικό Planet X. Η εργασία αυτή δεν έφτασε ποτέ στα ΜΜΕ:
Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά του πραγματικού Πλανήτη Χ,

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ






Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ 

ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ 
Ο ΜΗ ΟΝ= Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟ ΨΕΜΑ



ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑ ΦΥΣΙΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!

ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ
ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ

Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ 
ΦΩΣ ΝΟΥΣ 
ΥΙΟΣ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΑΠΟ ΦΩΣ ΩΣ ΥΠΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΦΩΣ

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΩΜΑΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΩΜΑΤΟ ΔΕΝ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ

ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΡΚΑ
ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ 
ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥ
ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ

Γιατί;

Αναρωτηθήκαμε ποτέ γιατί φορές είμαστε τόσο τυφλοί να δούμε τι πραγματικά αξίζει και τι όχι; Γιατί νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος, το οποίο εκτός από την αλαζονική ατομικότητά μας δεν κρύβει καμία άλλη μαγεία;  



Δε μας φτάνουν τα χέρια μας, τα πόδια μας, τα μάτια μας χάρη στα οποία βλέπουμε ολόκληρο το θαύμα της ζωής. Δε μας φτάνουν δυο άνθρωποι, δεν μας φτάνουν ένα φιλί και μια αγκαλιά.
Μακάρι να ξέραμε τι αθλιότητα και τι πόνος υπάρχει σε τούτο τον κόσμο. Μακάρι να γνωρίζαμε την πραγματική θλίψη, την πραγματική αγωνία που πηγάζει από το πανανθρώπινο ένστικτο για ανάσα και υγεία. Μακάρι να γνωρίζαμε ότι δεν θα πνιγούμε σε μια κουταλιά νερό την στιγμή που η θάλασσα είναι τόσο απειλητική και τόσο κοντά μας έτοιμη να μας κατασπαράξει. Και μακάρι να τα γνωρίζαμε όλα αυτάχωρίς να χρειαζόταν να τα περάσουμε, ούτε εμείς ούτε οι συνάνθρωποί μας.

Τα βάζουμε με θεούς, τα βάζουμε με την εξουσία, κατηγορούμε εμάς τους ίδιους για το ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την ζωή μας, αλλά γνωρίζουμε πραγματικά τι είναι ζωή;
Είναι ένα όμορφο πρωινό κάτω από τον ήλιο, 
ένα ζεστό κομμάτι ψωμί,  
είναι ένα γλυκό χαμόγελο ενός αγνώστου,ένας όμορφος και ήρεμος ύπνος με ένα βιβλίο αγκαλιά.

Οι 10 Διαστάσεις - Ας Τις Φανταστούμε



Το σύμπαν είναι αποδεδειγμένα 4ων διαστάσεων και καθετί σε αυτό είναι επισης 4ων διαστάσεων ενώ η 5η διάσταση προτείνεται ως λύση σε πολλές περιπτώσεις μαθηματικών αδιεξόδων που δε γίνεται να ξεπεραστούν σε χαμηλότερο επίπεδο! Τέλος για τη θεωρία των κβάντα και για κάποιες παραλλαγές στη θεωρία των χορδών οι διαστάσεις είναι από 10 έως και 24!!! 

Ο αρχικός δημιουργός του βίντεο προσπαθεί να διαγραμματοποιήσει τις διαστάσεις με βάση τη γραμμική λογική του καρτεσιανού συστήματος συντεταγμένων (x,y,z) από το σημείο μηδενικών διαστάσεων μέχρι και τη 10η διάσταση, "τραβώντας" διαστατικές γραμμές για κάθε επόμενη διάσταση. 
Προσωπικά με ενδιαφέρει η 4η διάσταση, που είναι επιβεβαιωμένη μαθηματικά και, αν και ακατάληπτη για την ανθρώπινη λογική, μπορεί να περιγραφεί απόλυτα με τη χρήση των μαθηματικών. Η 3η διάσταση στην πραγματικότητα αποτελείται από ¨σκιές και προβολές 4διάστατων όντων και αντικειμένων που εμφανίζονται στο 3σδιάστατο επίπεδο" (Στράτος Θεοδοσίου, αστροφυσικός, στο βίντεο: "Υπάρχει Θεός? Μια επιστημονική προσέγγιση")

Οι άνθρωποι δεν απεχθάνονται την αλλαγή, αλλά τον πόνο(κόπο) που μεσολαβεί από τον Στόχο έως το Αποτέλεσμα!


Υπάρχουν κάποια πράγματα που μας καθορίζουν.

Θες μια συμπεριφορά? Θες μια πεποίθηση? Θες μια Θεωρία? Θες Μια θρησκεία? Θες μια αντίληψη? Θες ένας τρόπος ζωής? Θες μια ιδέα? 
Όλα έχουν διαμορφώσει μερικώς ή ολικώς την προσωπικότήτά μας και έχουν καθορίσει τον εσωτερικό μας κόσμο (πνευματικό, νοητικό, συναισθηματικό)
αυτό το "μας είχε καθορίσει" αλλάζει... Με κόπο μεν αλλά αλλάζει...
αλλά είναι αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι άνθρωποι... το ότι αλλάζει!
Αυτό που έχω ανακαλύψει είναι ότι οι άνθρωποι δεν απεχθάνονται την αλλαγή, αλλά τον πόνο(κόπο) που μεσολαβεί από τον Στόχο έως το Αποτέλεσμα. Αυτό το ενδιάμεσο διάστημα της προσπάθειας απεχθάνονται και γι' αυτό η ανθρωπότητα καθορίζεται από την φυγοπονία της.
Αυτό το "Αρχή-Μέση-Τέλος", απαραίτητο σε όλη την διαδικασία της Υλοποίησης έχει γίνει "Αρχή και Τέλος"... και η Μέση αφήνεται στους "ειδικούς" και εκεί ακριβώς αλωνίζουν αυτοί... Και όταν αλλοιώνεται το Αποτέλεσμα και δεν συμφωνεί με τον Στόχο, τότε οι άνθρωποι απογοητεύονται, τάχα ότι δεν υπάρχει αλλαγή...

Η Ιστορία του Πρίγκιπα



Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα μακρινό Παλάτι, κρυμμένο μέσα σ’ ένα Δάσος που είχες περπατήσει πριν πολλά χρόνια, ζούσε ένας Πρίγκιπας. Ο πατέρας του, ο Βασιλιάς, τον αγαπούσε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, και το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσε να προσφέρει στον γιο του ήταν το ίδιο τους το σπίτι: Κάθε πίνακας, πολυέλαιος και καθρέφτης στο παλάτι, κάθε χαλί ή πιάτο, κάθε εκατοστό του παλατιού τέλος πάντων, είχε επιλεχθεί από τον Πρίγκιπα, για τον Πρίγκιπα, για την παντοτινή ευτυχία του Πρίγκιπα. 

Τα μεσημέρια, αφού ο κληρονόμος είχε φάει, είχε περπατήσει στους διαδρόμους θαυμάζοντας τα σπάνια έργα Τέχνης και είχε εξασκηθεί στη ξιφασκία (άθλημα το οποίο λάτρευε αρκεί να μη χρειαζόταν ποτέ να κόψει αληθινό λαιμό), το Δάσος γύρω από το βασίλειο υποδεχόταν τον νεαρό μας ήρωα, ο οποίος επιτύγχανε να χαθεί ανάμεσα στα σοφά δέντρα. Άκουγε τα αγγέλματα της φύσης όπως τα έφερναν τ’ ακούσματα της, γνώριζε τον εαυτό του στο άρωμα της γης, και ο ουρανός του ορκιζόταν πως σε κάθε κλαρί, πέτρα, λίμνη που ο ήλιος βαφτίζει, υπάρχει ασύλληπτη χαρά. 

Όταν οι πρώτες σκιές σκαρφάλωναν στον ουρανό, ο Πρίγκιπας ήξερε πως έπρεπε να βρει τον δρόμο του πίσω στο Παλάτι. Ο Βασιλιάς τού είχε απαγορέψει να περιπλανιέται στο Δάσος τη νύχτα και ο υπάκουος εξερευνητής είχε μάθει ν’ αποφεύγει το σούρουπο, παραμένοντας στους φωτισμένους χώρους του Παλατιού μέχρι οι πρώτες ηλιαχτίδες να ζεστάνουν ξανά τη ζωή. 

Η εντολή αυτή ήταν ντυμένη με προστασία απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο θα μπορούσε να απειλήσει το μονάκριβο παιδί του πονόψυχου ηγέτη. Όπως όλοι οι κανόνες, έτσι κι ο συγκεκριμένος στηριζόταν σε έναν απλό μάθημα που είχε περάσει από πατέρα σε γιο: Το Σκοτάδι είναι κάτι επικίνδυνο, κάτι τρομερό, που μεταμορφώνει πρίγκιπες σε τελώνια, καταραμένα να βασανίζουν εαυτό και άλλους μέχρι το φεγγάρι να γίνει πάλι ήλιος. 

Ο Πρίγκιπας λοιπόν συνέχιζε τις περιπέτειες του στην αγαλλίαση της ημέρας. 

Όσο αποδεχόμαστε την προσωπική μας φύση, τόσο αποδεχόμαστε τον εαυτό μας στην ολότητά του και δεσμευόμαστε με τη ζωή αγαπώντας την για αυτό που είναι στην αλήθεια της



Νιώθουμε έτοιμοι για τα όνειρά μας, μόνο όταν εμείς επιτρέπουμε στον εαυτό μας την υπέρβαση εκείνη, που μας χαρίζει την ελευθερία να ηγηθούμε των ονείρων μας και να μην είμαστε απλοί ουραγοί τους. Νιώθουμε έτοιμοι, κάθε φορά που δεν τα αφήνουμε να μας παρασέρνουν σε δρόμους που άλλοι περπάτησαν πειθήνια ή άναρχα και άφησαν ίχνη στα οποία αν θα πατήσουμε, θα πρέπει με προκρούστειο τρόπο να περιορίσουμε τη δύναμή μας. 

Νιώθουμε έτοιμοι, όταν διαφοροποιούμαστε από οτιδήποτε δενεκφράζει τη δική μας αλήθεια και, ανάλαφροι από βάρη άλλων, τολμάμε να δεσμευτούμε με την αξία μας. 


Δεν είναι πάντα εύκολο να διαφοροποιηθούμε από οτιδήποτε γαλουχηθήκαμε και αποτελεί ψυχικό μας δέρμα. Μόνο, όμως εάν προσπαθήσουμε να αναλάβουμε τις επιθυμίες μας, αποδεχόμενοι την ψυχική αναστάτωση που θα επιφέρει η αποδοχή τους, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό που υπάρχει μέσα μας και διψά να φανερωθεί.


Εκείνο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει είναι να δώσουμε αξία σε καθετί που έχουμε βιώσει, ό,τι αντίκτυπο κι αν είχε στα συναισθήματά μας: Σε καθετί που αποτέλεσε έναν ηλιοφώτιστο ουρανό, ο οποίος μας χάρισε όμορφες εικόνες, που χάρη στο φως του κοιτάμε μέσα μας και επιβεβαιώνουμε την αξία μας. 

Λάδι ή βούτυρο; Ποιο είναι πιο υγιεινό στο τηγάνισμα




Τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης ανατρέπουν αυτά που πιστεύαμε ως τώρα για τα λάδια και τα βούτυρα στο τηγάνισμα.

Στο Leicester οι κάτοικοι συμμετείχαν εθελοντικά σε πείραμα του τοπικού τους Πανεπιστημίου αναφορικά με το τηγάνισμα τροφών σε διαφόρων ειδών λίπη, δηλαδή σε διάφορα λάδια και βούτυρα. Έτσι, έγιναν πειράματα για το τηγάνισμα με ηλιέλαιο, σπορέλαιο, αραβοσιτέλαιο, λάδι από ελαιοκράμβη, ελαιόλαδο (παρθένο και μη) και λίπος χήνας.
Οι συμμετέχοντες, αφόρου τηγάνιζαν στα σπίτια τους για κάποιες μέρες με ένα συγκεκριμένο τύπο λίπους, έστειλαν αυτό που έμεινε στο τηγάνι στα εργαστήρια του Leicester School of Pharmacy στο De Montfort University of Leicester, όπου ο καθηγητής Martin Grootveld και η ομάδα του ανέλυσαν τις διαφοροποιήσεις που είχε υποστεί κάθε λίπος από τις υψηλές θερμοκρασίες στο τηγάνισμα.
Και τα αποτελέσματα έδειξαν κάτι που δεν το περίμεναν: εκτός από το ελαιόλαδο, που πέρασε τις εξετάσεις με άριστα, το βούτυρο και το λίπος χήνας αποδείχθηκαν πιο υγιεινά από ορισμένα λάδια!

Κάπνισμα: Πότε θα καθαρίσουν οι πνεύμονες αν κόψετε το τσιγάρο;


κάπνισμα
Καπνίζατε επί πολλά χρόνια τουλάχιστον ένα πακέτο την ημέρα; Ξαφνικά νιώσατε πως η αναπνοή σας δεν σας αρκεί και αποφασίσατε να το κόψετε. Ξέρετε όμως πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανακάμψουν οι πνεύμονές σας;


Ο καθένας ξέρει ότι το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία του καρκίνου των πνευμόνων, των καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων απειλητικών για τη ζωή χρόνιων παθήσεων. Συχνά οι καπνιστές θεωρούν πως, αν κόψουν το κάπνισμα θα μπορέσουν να ανακτήσουν πλήρως την υγεία των πνευμόνων τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι μόνο εν μέρει αλήθεια.
Ενώ ορισμένα τμήματα των πνευμόνων μπορεί να θεραπευτούν από την βλάβη που προκαλείται από το κάπνισμα, δυστυχώς όμως το μεγαλύτερο μέρος της καταστροφής είναι μόνιμο.
Το κάπνισμα καταστρέφει τις μικροσκοπικές “τρίχες” στους πνεύμονές σας στους ανώτερους αεραγωγούς. Η κύρια λειτουργία τους είναι να προστατεύσουν τους πνεύμονες από τις λοιμώξεις, είτε ιογενείς είτε βακτηριακές. Αυτό το σύστημα εν γένει, καταστρέφεται από τον καπνό των τσιγάρων και έτσι μειώνεται η αποτελεσματικότητά του. Εντούτοις, οι στατιστικές δείχνουν, ότι για τους ανθρώπους που έχουν κόψει το κάπνισμα μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.
Το κάπνισμα όμως, δημιουργεί μόνιμες ζημιές και στις κυψελίδες των πνευμόνων. Έτσι, όσοι καπνίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια(ΧΑΠ), όπως χρόνια βρογχίτιδα ή εμφύσημα.
Ενώ μερικές από τις φλεγμονές που προκαλούνται μπορεί να είναι αναστρέψιμες, τα σημάδια στους πνεύμονες μένουν για πάντα.
Συνεχίζοντας βέβαια το κάπνισμα, μειώνονται και οι όποιες πιθανότητες αναστροφής κάθε βλάβης στους πνεύμονες.
Τι θα συμβεί αφότου κόψετε το κάπνισμα

Μεγάλοι πόροι στο πρόσωπο: Τρεις φυσικές λύσεις για να απαλλαγείτε

μεγάλοι πόροι

Όσο καλά και αν φροντίζετε το δέρμα σας, ειδικά το πρόσωπό σας, οι μεγάλοι πόροι είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή και να κάνει την εμφάνιση κηλίδων ακόμη πιο έντονη.

Οι μεγάλοι πόροι είναι επί της ουσίας αποτέλεσμα της αυξημένης λιπαρότητας του δέρματος και μπορεί να συνεχίσουν να μεγαλώνουν (ελαφρώς) με το πέρασμα των χρόνων.
Υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να κάνετε για την αντιμετώπιση των διευρυμένων πόρων, ωστόσο, οι φυσικές θεραπείες είναι συνήθως πιο ήπιες για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, εξίσου αποτελεσματικές και με μικρότερο κόστος από τα καλλυντικά προϊόντα του εμπορίου.
Μεγάλοι πόροι: Τρεις συνταγές για να φύγουν

"Η προαναγγελθείσα έλευση του φωτός είναι εδώ. Είστε έτοιμοι;"


“Οι απεσταλμένοι ήταν εκεί γιατί δεν υπήρχε άλλος τρόπος διάχυσης του φωτός από τα υψηλότερα συστήματα στα χαμηλότερα.

Ελλείψει άλλου συστήματος, το ζωντανό φως από ζωντανούς ανθρώπους φαινόταν να είναι η μόνη λύση. 



Αυτή όμως η λύση γεννούσε πολλές παράπλευρες απώλειες στον φέροντα το φως, αλλά και στην ανέληξη των όντων προς τα επάνω.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η εποχή έληξε. Το καινούριο φως μετατρέπει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα.

Πολλά προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν δεν θα υπάρχουν πια. Ποιά πράγματα σε σχέση με τους φέροντες το φως αλλά και με την διάχυση του φωτός θα αλλάξουν;

Το φως στην γη είναι μεγαλύτερο. Αυτό σημαίνει πως πολλά πράγματα αλλάξουν. Μια από τις κύριες αλλαγές είναι ότι η διάσταση του ουρανού ήρθε πιο κοντά στην γη. Ο χωροχρόνος έχει αλλάξει. Το φως δεν χρειάζεται πια να διαχέεται μόνο μέσα από συγκεκριμένους απεσταλμένους. Το φως έχει βρει άλλους τρόπους να διαχέεται στην γη.

Οι φυσικοί νόμοι που έκλειναν την γή σε ορισμένο χωροχρόνο, άρουν τις απαγορεύσεις τους. Η παγίωση του παρελθόντος με τον τρόπο που συνήθιζε να ίσχυε, γίνεται πιο ελαστική. Η ευγενικότερη διάσταση της ύπαρξης έχει μεγαλύτερη ελευθερία να διαχέει τις δονήσεις της στην γη. Οι άνθρωποι που θα γεννιούνται θα είναι όλο και περισσότερο σοφοί και ειρηνοποιοί. Ενώ παλαιότερα λίγοι μπορούσαν να “γνωρίζουν”. Τώρα η αληθινή γνώση θα είναι προσβάσιμη παντού στην γη. Ολο και περισσότερο οι άνθρωποι θα γεννιούνται “έτοιμοι”. Τα μελλοντικά παιδιά θα διδάσκουν τους γονείς και παππούδες τους. Τα παιδιά στο μέλλον απλά θα γνωρίζουν.

Η Έκφραση των Συναισθημάτων Σχετίζεται Σταθερά με την Ψυχική Υγεία



Μια μελέτη εγκεφαλικής απεικόνισης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αποκαλύπτει πως η φωνή που δίνουμε στα συναισθήματά μας απαλύνει τη λύπη, τον πόνο, το θυμό μας, ενώ μια άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου με τους ίδιους συμμετέχοντες συνδυάζει τις νευροεπιστήμες με αρχαίες ανατολικές διδαχές για να μας αποδείξει γιατί η ενσυνειδητότητα, η κατάσταση δηλαδή, του να βιώνουμε όσο πιο συνειδητά μπορούμε το παρόν, έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Όταν οι άνθρωποι βλέπουν μια φωτογραφία ενός φοβισμένου ή θυμωμένου προσώπου ακόμη και για λίγα δευτερόλεπτα, αυξάνεται η δραστηριότητα σε μια περιοχή του εγκεφάλου που λέγεται αμυγδαλή η οποία θέτει σε συναγερμό μια σειρά από βιολογικές λειτουργίες προστατευτικού χαρακτήρα για τον οργανισμό μας. «Ονομάζοντας το συναίσθημα που βλέπουμε ζωγραφισμένο στο ανθρώπινο πρόσωπο, για παράδειγμα ‘θυμό’, αλλάζει την αντίδραση του εγκεφάλου μας, αφού μειώνει τη δραστηριότητα στην αμυγδαλή», εξηγεί ο Dr. Lieberman, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας. Από την άλλη, αυξάνεται η δραστηριότητα σε μια άλλη περιοχή ανάμεσα στο μέτωπο και τα μάτια που συνδέεται με την λεκτική έκφραση των συναισθημάτων μας. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου αν και η γλωσσική επεξεργασία όπως γνωρίζουμε, εδράζεται στο αριστερό.

Το αρχικό γράμμα: η σημασία του στην αριθμολογία

letters

Από την Χ. Μπεκιάρη
Αριθμολόγο
«Τι υπάρχει λοιπόν σε ένα όνομα?» Αναρωτιέται η Ιουλιέτα στη γνωστή τραγωδία του Σαίξπηρ.
Τέτοιου είδους ερωτήσεις έρχονται σήμερα να απαντηθούν μέσα από την αλφάβητο του Πυθαγόρα , και αυτή κατά τα κοινά παραδεκτά θεωρείται πως μας δίνει τις πλέον δυναμικές δονήσεις. Ήταν ένας άνθρωπος μυημένος στα Αιγυπτιακά μυστήρια , ήταν γνώστης των Ινδικών δοξασιών, ανώτατος αρχιερέας των Χαλδαίων, μύστης των Περσικών μυστηρίων , μεγάλος αστρονόμος, αστρολόγος, γεωμέτρης και μαθηματικός.
Μία από όλες τις διδασκαλίες του ήταν και η Αριθμοσοφία την οποία δίδασκε σε λίγα μέλη και ασχολούνταν με την δονητική αξία των γραμμάτων.
Ένα σημαντικό κεφάλαιο στον τομέα της Αριθμοσοφίας λοιπόν,  είναι και οι ερμηνείες των γραμμάτων.
Κάθε γράμμα της αλφαβήτου σύμφωνα με το σχήμα του και σύμφωνα με τη σειρά του, έχει τη δική του ιστορία και μουσική.  Μερικά από αυτά , μέσα από το ίδιο του το σύμβολο μας δίνουν πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Δυνατή επιρροή σε εμάς , έχει το αρχικό γράμμα του μικρού μας ονόματος, μας επηρεάζει, μας χαρακτηρίζει και δίνει κι αυτό μια νότα στην πορεία του πεπρωμένου μας.

Α
Συμβολίζει το 1, την εξουσία , την δράση και τον αυταρχισμό.
Είναι εγκεφαλικό και δημιουργικό.
Το Α έχει τα δύο άκρα του στη γη (τα πόδια του) και το κεφάλι του στον ουρανό. Η γραμμή του, μπορεί να συμβολίζει πολλές φορές την διάσπαση ,τον χωρισμό, μπορεί όμως και να λειτουργεί σαν εξισορροπιστής που διατηρεί την ισορροπία μεταξύ ουρανού και γης.
Πολλές φορές προβλέπει, αλλαγή δραστηριότητας, κατοικίας, υγείας ή των οικονομικών.

Ο νέος παγκόσμιος καταμερισμός εργασίας: Η γεωπολιτική προσέγγιση, η νέα Οικονομία


Απεικόνιση μιας αρχέγονης κοινωνίας όπου ο βασικός καταμερισμός εργασίας διακρίνεται σε πολεμιστές, κυνηγούς και διάφορων ειδών τεχνίτες, πίνακας του 1882, https://el.wikipedia.org/wiki/Καταμερισμός_της_εργασίαςΑπεικόνιση μιας αρχέγονης κοινωνίας όπου ο βασικός καταμερισμός εργασίας διακρίνεται σε πολεμιστές, κυνηγούς και διάφορων ειδών τεχνίτες, πίνακας του 1882, wikipedia
Του Δημήτρη Σκουτέρη
Μετά την ολόπλευρη κρίση(όχι μόνον χρηματοοικονομική,αλλά και πολιτική-κοινωνική-πολιτιστική-ανθρωπιστική των προηγούμενων ετών), κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, οδεύουμε ολοταχώς σε έναν Νέο Διεθνή (Παγκόσμιο) Καταμερισμό Εργασίας .
Πως διαμορφώνεται το Παγκόσμιο σκηνικό:
Α. Επιχειρείται η πλήρης απελευθέρωση των αγορών (απορύθμιση), δηλαδή η άρση όλων των ειδών των «εμποδίων» στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών διεθνώς. Στόχος ο σταδιακός σχηματισμός ενός ενιαίου παγκόσμιου οικονομικού χώρου ελεγχόμενου από τους προαναφερθέντες πρωταγωνιστές, προς όφελος των πολυεθνικών γιγάντων.
Έτσι προωθούνται υπερεθνικές «συμφωνίες» που διαμορφώνουν ένα νέο status quo.
  1. Οι ΗΠΑ προωθούν το Σύμφωνο Συνεργασίας των δύο πλευρών του Ειρηνικού (Trans-Pacific Parternship, TPP) που θα επηρεάσει το 40% της παγκόσμιας οικονομίας («Δια-Ειρηνική Συνεργασία»). 
«Το πολυαναμενόμενο κείμενο μιας συμφωνίας-ορόσημο που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το εμπόριο στον Ειρηνικό δόθηκε  στη δημοσιότητα, αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες ενός συμφώνου που αποσκοπεί στην απελευθέρωση του εμπορίου στο 40% της παγκόσμιας οικονομίας αλλά επικρίνεται για την αδιαφάνειά του.
Αν επικυρωθεί, το Σύμφωνο Δια-ειρηνικής Συνεργασίας (Trans-Pacific Partnership, TPP) θα αποτελέσει ένα επίτευγμα-κληροδότημα του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και κύριος μοχλός της κυβέρνησής του στην Ασία, με σκοπό να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη οικονομική και πολιτική επιρροή της Κίνας…»( http://mignatiou.com/2015/11/sti-dimosiotita-to-kimeno-tis-simfonias-12-choron-tou-irinikou-ttp/)

ΠΟΛΤΕΡΓΚΑΙΣΤ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟΥ

Ένα παράδειγμα της Ιστορικής  διάρκειας του Επιστημονικού ενδιαφέροντος σε ανορθόδοξα ερωτήματα είναι το ζήτημα των φαινομένων Πολτεργκαιστ, η επιτομή των «όντων που σκουντουφλούν μέσα στην νύχτα».

Πολτεργκαιστ: Η ιστορικη αναζητηση του Υπερβατικου

Η λέξη Poltergeist που πιθανόν επινοήθηκε από τον Martin Luther (Ένα δηλωμένο θύμα Πολτεργκαιστ) στην Γερμανία του 16ου Αιώνα σημαίνει «Βροντερό Πνεύμα». Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός από ιστορικές καταγραφές δραματικών Πολτεργκαιστ που ξεσπούν επηρεάζοντας ανθρώπους σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Ανάμεσα στις παράξενες αλλά ισχυρές ιδιότητες των φαινομένων Πολτεργκαιστ που έχουν καταγραφεί είναι οι παρακάτω:
Το επίκεντρο των γεγονότων που εκδηλώνονται από τα Πολτεργκαιστ είναι συνήθως ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, σε αρκετές περιπτώσεις έφηβο | Υπάρχουν ακροάσεις ανεξήγητων επαναλαμβανόμενων ήχων που ποικίλουν από χτύπους που προέρχονται μέσα από τοίχους ή έπιπλα, σε εκκωφαντικά σφυρίγματα | Οι ήχοι αυτοί είναι σε αρκετές περιπτώσεις ανταποδοτικοί | Αντικείμενα του σπιτιού κινούνται ανεξήγητα, μερικές φορές με αργό ρυθμό και φαίνεται σαν κάποιος να τα κουβαλά. | Τα αντικείμενα αυτά σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται πως διαπερνούν κλειστά παράθυρα και τοίχους χωρίς να προκαλούν ζημιά και ανεβάζουν θερμοκρασία και πολλά ακόμη παράδοξα φαινόμενα που δεν μπορούν να εξηγηθούν με την κοινή λογική.
Παραδοσιακά τα Πολτεργκαιστ θεωρούνταν ως Δαίμονες, Στοιχεία ή πνεύματα Σκοτεινών ανθρώπων που έχουν αποβιώσει και οι δραστηριότητές τους έχουν συσχετιστεί με την Μαγεία. Τέτοιου είδους περιπτώσεις ερευνήθηκαν από την Επιστημονική Επανάσταση χωρίς να καταδικάζονται ως δεισυδαιμονίες από ανθρώπους όπως ο Francis Bacon και αργότερα ο Robert Boyle. Ο Boyle χρηματοδότησε την Αγγλική εκδογή για το “The Devil of Mascon”, Μία κλασική Γαλλική υπόθεση Πολτεργκαιστ για την οποία έγραψε τον πρόλογο. Ο Boyle ( Που ερευνούσε περιπτώσεις θαυματουργών ιάσεων,  Οιωνών και άλλων υποτιθέμενων υπερφυσικών υποθέσεων) υποστήριζε συνάδελφους στην Βασιλική κοινήτητα όπως τους Joseph Glanvill και Henry More που συνέταξαν φυσικές περιπτώσεις Πολτεργκαιστ και μαγείας. Οι Ιστορικοί της Επιστήμης έχουν υποστηρίξει πως αυτές οι έρευνες εμπνεύστηκαν από βαθιές ανησυχίες  θρησκευτικής απόκλισης (όπως ο δημοφιλής Αθεισμός, ο Ανιμισμός και ο Πανθεισμός) που υπέσκαπταν τις ηθικές λειτουργίες της Χριστιανικής πίστης με αντάλλαγμα την τιμωρία της ψυχής στην Μετά θάνατον ζωή.

Ο λόγος που η ελίτ άρχισε από το 1983 να σκάβει καταφύγια


Να ο λόγος που η ελίτ άρχισε από το 1983 να σκάβει καταφύγια

Το 1983 εμφανίστηκε το ακόλουθο άρθρο στη The Washington Post:



Είχαμε μεγάλη αναταραχή την περασμένη εβδομάδα που την προκάλεσαν ορισμένοι αστρονόμοι ανακοινώνοντας την ανακάλυψη ενός άγνωστου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

Ο κόσμος έμεινε έκπληκτος, γιατί κανείς δεν το περίμενε. Φυσικά όλα είναι ανοησίες, επειδή ο πλανήτης όπου μιλούν αυτοί οι δύο αστρονόμοι, ήταν γνωστός από πολύ καιρό.

Η μάζα έχει συνήθως κακή μνήμη και μάλλον μια επιλεκτική μνήμη. Τα γεγονότα που έχουν συμβεί την περασμένη εβδομάδα και προκάλεσαν τον ενθουσιασμό του πλήθους, λόγω της ανακάλυψης ή μάλλον τον υπολογισμό ενός νέου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα…είναι η απόδειξη της κακής μνήμης του ανθρώπου. Γιατί;

Η μεγάλη διαφορά με την με την ανακάλυψη των αστρονόμων και το άρθρο είναι ότι πράγματι ο πλανήτης ανιχνεύθηκε το 1983.

Αυτό που δεν ήταν στο εκτυπωμένο στο άρθρο, αλλά μπορείτε να διαβάσετε στην Washington Post, είναι το ακόλουθο κομμάτι:

Europabourg (“Ευρώπη-φρούριο”) : ο δυτικός πολιτισμός και η λατρεία του φρουρίου

φίλες και φίλοι
ΤΟ φρούριο το γνωρίζει μόνο ένας πολιτισμός, ο δυτικός, κανένας άλλος. Η αρχαιότατη μορφή του ανάγεται στις ινδοευρωπαϊκές ποιμενικές κοινωνίες, πήρε όμως τη μορφή που γνωρίζουμε όταν οι ελληνόφωνοι ποιμένες εισβολείς και κατακτητές εγκαταστάθηκαν μόνιμα στις περιοχές των αγροτικών κοινοτήτων της ελλαδικής χερσονήσου. Το φρούριο είναι συστατικό στοιχείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, τόσο θεμελιώδες που συνέβαλε στη διαμόρφωση τις λατρείας του φρουρίου, της επιθυμίας δηλονότι, αφού δεν υπάρχει λατρεία που να μην παραπέμπει σε επιθυμία. Θα δούμε περί ποιας επιθυμίας πρόκειται.
Η αρχαιότατη μορφή του φρουρίου είναι το ενδιαίτημα του ποιμενικού γένους, ο οίκος. Ο (F)οίκος, διαβάζουμε στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια ήταν ενδιαίτημα ανθρώπων (δώμα, δόμος) και εκτρεφομένων ζώων, ο κοινός χώρος των οποίων ονομάζονταν αυλή, που προφυλάσσονταν από ψηλό τείχος. Το οικοδομικό υλικό της κατασκευής όλου αυτού του φρουρίου ήταν το ξύλο –  και του τείχους και του τοίχου του δόμου, των δωματίων. Ο δόμος είναι μια ξύλινη κατασκευή, ενώ η αρχική σημασία της λέξης δομή είναι “ξυλοδεσιά” .
Η δεύτερη μορφή του φρουρίου είναι η πόλις –  αρχικά δήλωνε το φρούριο, μας λέει η Ιλιάδα,  που βρίσκεται σε ψηλό και απόκρημνο βραχώδη λόφο. Η σημασία αυτή επιβιώνει στη λέξη ακρόπολις:  το επίθετον άκρος (άκ-ρος)  σημαίνει ψηλός και απότομος, κοφτερός (ακ-μή!). Στις παρυφές του ή εκεί κοντά βρίσκεται το ενδιαίτημα των κατοίκων, που ονομάζονταν (F)άστυ ή κώμη. Όταν το άστυ οχυρώθηκε με τείχος, η πόλις δεν δήλωνε μόνο το επί του λόφου φρούριο αλλά και το άστυ. Δήλωνε επίσης και το σύνολο των πολεμιστών: πολίτης είναι ο κύριος, ο κάτοχος της πόλεως, ο φρουριοκράτης, θα λέγαμε σήμερα,  ενώ πολιτεία είναι το Κράτος, η διακυβέρνηση. Έχουμε ήδη δείξει ότι οι λέξεις polizia, Polizei, police (αστυνομία) προέρχονται από την ύστερη λατινική λέξη politia (<πολιτεία).
ΤΟ φρούριο είναι ένας χώρος που είναι περίκλειστος με ψηλά τείχη, ένας χώρος αποκλεισμού, ένα καταφύγιο, ένα λημέρι, πολιτισμένο λημέρι, ένας χώρος αφορμής, δηλαδή βάση εξόρμησης. Είναι χώρος συγκέντρωσης και φύλαξης της λείας· είναι χώρος αφενός εισροής λείας, αρπαγμένου πλούτου και αφετέρου εκροής όπλων και πολεμιστών. Κατά τη μακραίωνη περίοδο των δουλοκτητικών κοινωνιών της Ελλάδας και της Ρώμης όλες οι πόλεις ήταν φρούρια –  φρούριο ήταν η ίδια η ρωμαϊκή αυτοκρατορία, κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες. Αντιλαμβανόμαστε τη διαδικασία κλιμάκωσης του φρουρίου: από τον οίκο-φρούριο στην αυτοκρατορία-φρούριο. Και σήμερα στην Europabourg και στη  Γη-φρούριο (Εarthbourg): μας απειλούν να μας καταστρέψουν και να μας αρπάξουν τον πλούτο κομήτες και εξωγήινοι!

Ο Πνευματικός και το «face control»


Ο Πνευματικός οδηγός, κανονικά είναι διάφανος και αμερόληπτος από κάθε τι.


Πνευματικός οδηγός δε σημαίνει, ότι όταν θα αναλάβεις κάποιον για να τον «βοηθήσεις», να τον οδηγήσεις να αποφεύγει το περιβάλλον του ή κάποιους από τους ανθρώπους του ως τοξικούς ή αρνητικούς. Να γεμίσει παραπάνω φόβους και ανασφάλειες, ψυχαναγκασμούς και νευρώσεις. Από το να αρχίσει να νιώθει ότι το περιβάλλον του είναι τοξικό και εχθρικό και να μην ξέρει τι να κάνει.  Και φυσικά ούτε να δέχεσαι, ως Πνευματικός,  μόνο αυτούς που είναι καλά ή «θετικοί». Γιατί η Πνευματική διαδρομή, μας δείχνει την αμεροληψία και φυσικά μας διδάσκει ότι θα έρθουν για Πνευματική υποστήριξη οι νοσούντες. Αυτοί δηλαδή που είναι «άρρωστοι» και έχουν συναισθηματικές μεταπτώσεις.
Όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει και με έναν γιατρό, τον οποίο δεν θα τον επισκεφθεί αυτός που είναι καλά, αλλά ούτε ο γιατρός θα κάνει επιλογή να δεχτεί τον βαριά ασθενή ή όχι. Αυτό γινόταν στην εποχή του Καιάδα. 

Κανένας από τους φίλους σας στο Facebook δεν νοιάζεται πραγματικά για εσάς

Είναι κοινό «μυστικό» πως πολλές από τις έρευνες που βγαίνουν κάθε τόσο, αν όχι οι περισσότερες, μας «αποκαλύπτουν» πράγματα που είτε λίγο-πολύ γνωρίζαμε ήδη, είτε είναι κάπως υπερβολικά για να είναι αληθινά παρά τα επιστημονικά στοιχεία που τα υποστηρίζουν.
Facebook-ex-loversΗ έρευνα που θα δούμε σήμερα είναι πρόσφατη και ανήκει στην πρώτη κατηγορία, την κατηγορία που λίγο-πολύ γνωρίζαμε ήδη.
Ο Robin Dunbar, καθηγητής εξελικτικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, διεξήγαγε μια έρευνα για να ανακαλύψει αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο να έχεις πολλούς φίλους στο Facebook και στο να έχεις αληθινούς, αφοσιωμένους φίλους.
Και αυτό που ανακάλυψε είναι πως ενώ ο περισσότερος κόσμος έχει εκατοντάδες φίλους στο Facebook, στην πραγματικότητα μπορεί να βασίζεται μόνο σε τέσσερις από αυτούς.

ΟΣΟΙ ΝΙΩΘΕΤΕ ΓΗΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

  ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ !! ΓΗΙΝΟΙ



ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
- Εάν τα έχεις εννοήσει τότε ειπέ μου γιατί είναι άξιοι του θανάτου όσοι βρίσκονται στο θάνατο;

ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:
- Γιατί τα σώματά τους σκεπάσθηκαν από το στυγνό σκότος, από το οποίο η υγρά φύση δημιούργησε το σώμα στον αισθητό κόσμο από τον οποίο τροφοδοτείται ο θάνατος.


ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
Ορθά τα κατάλαβες όλα αυτά Ερμή. Είπε μου όμως και κάτι άλλο, γιατί όποιος εννοήσει τον εαυτό του προχωρεί στον αγαθό δρόμο του θεού;

ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:
- Γιατί τον άνθρωπο ο θεός τον έχει δημιουργήσει από φως και ζωή.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
- Μπράβο Ερμή γιατί φως και ζωή είναι ο θεός και πατέρας σας, κι από αυτά τα στοιχεία δημιουργήθηκε και ο άνθρωπος. Και εάν το πιστεύει ο άνθρωπος ότι έχει δημιουργηθεί από φως και ζωή, τότε ασφαλώς θα προχωρήσει προς ζωή.

Οι υπερυπολογιστές «όπλο» για την εξιχνίαση της σκοτεινής ενέργειας στο σύμπαν

Εκτός από τις κορυφές απόμερων βουνών, και τα τηλεσκόπια που βρίσκονται εγκατεστημένα σε αυτές, ολοένα περισσότερο τα τελευταία χρόνια το «κυνήγι» της σκοτεινής ενέργειας «περνά» και από ψυχρές αίθουσες όπου φιλοξενούνται μερικοί από τους πλέον σύγχρονους υπερυπολογιστές.
ethniko-ergastirio-argonne
Τέτοια πανίσχυρα μηχανήματα δίνουν τη δυνατότητα στους επιστήμονες να ελέγξουν τις θεωρίες τους σχετικά με τη φύση της σκοτεινής ενέργειας.
Ο λόγος είναι πως σε τέτοια πανίσχυρα μηχανήματα δίνουν τη δυνατότητα στους επιστήμονες να ελέγξουν τις θεωρίες τους σχετικά με τη φύση της σκοτεινής ενέργειας, «τρέχοντας» μαθηματικά μοντέλα που προσομοιώνουν την εξέλιξη του σύμπαντος αν ίσχυαν αυτές τις θεωρίες. Έτσι, συγκρίνοντας το αποτέλεσμα αυτών των εικονικών πειραμάτων με την πραγματική εικόνα του «κόσμου», μπορούν να διαπιστώσουν κατά πόσο έχουν βάση οι υποθέσεις τους.
«Καθώς είναι άγνωστη η φύση της σκοτεινής ενέργειας, όταν αναλύουμε παρατηρησιακά δεδομένα για το σύμπαν, δεν ξέρουμε ποιο είναι το μοντέλο ερμηνείας τους», αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Cosmos η Katrin Heitmann, φυσικός από το Εθνικό Εργαστήριο Argonne στις ΗΠΑ.
«Σε μια προσομοίωση όμως σε υπερυπολογιστή, ξέρουμε σε ποιο μοντέλο έχει αυτή βασισθεί, με συνέπεια να μπορούμε να το συσχετίσουμε με τις πραγματικές μετρήσεις», συμπληρώνει.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ





Το κήρυγμα της αγάπης στην Αρχαία Ελλάδα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το θρησκευτικό μήνυμα της αγάπης γεννήθηκε με το χριστιανισμό. 
Το κήρυγμα της αγάπης, ωστόσο, παρατηρείται σε πολλές θρησκείες και σε πολλές λογοτεχνίες, μια πρακτική που συνδέεται με όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, ακόμα και σε εκείνους που δεν είχαν ακόμη καταγεγραμμένη λογοτεχνία αλλά μόνο προφορική παράδοση. Στην αρχαία Ελλάδα, το κήρυγμα της Αγάπης ήταν κάτι εξαιρετικά διαδεδομένο και υπάρχει σε διάφορες μορφές...Στις ομιλίες των φιλοσόφων, στα Δελφικά Παραγγέλματα, στους πολλούς θεούς που προστατεύουν την αγάπη (ο Ζευς "Φίλιος", που σημαίνει "ο Δίας της Αγάπης", ο Έρωτας, η Αφροδίτη, ο Οίστρος, ο Αντέρως, ο Ίμερος, οι Ερωτιδείς, ο Πόθος, η Ερατώ, ο Υμέναιος, κλπ), στις θρησκευτικές προσευχές, και στα επίθετα των θεών (είναι ενδεικτικό ότι ο Δίας έχει 15 επίθετα που εκφράζουν την αγάπη).

Παραθέτουμε Aρχαία Eλληνικά κείμενα για την αγάπη:

Δυο φορές φόρο θα πληρώσουν οι Έλληνες μέσα σε ένα εξάμηνο



Τα φορολογικά έσοδα πήγαν αναπάντεχα καλά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οπότε κι εκείνη αποφάσισε να τα ξαναεισπράξει σε έξι μήνες αντί για έναν χρόνο!

Δεν πάει να λέει το Σύνταγμα ότι ο κάθε πολίτης πληρώνει φόρους ανάλογα με την φορολογική του ικανότητα; Αυτό το μέρος του Συντάγματος το έχουμε ήδη καταπατήσει με την ευγενική συνδρομή των πολιτών που σπεύδουν να κάνουν το σκατό παξιμάδι για να ανταποκριθούν στις “υποχρεώσεις” τους. Πλην των πλουσίων και γνωστών μπαταξήδων, που έχουν βρει τους τρόπους να τα φορτώνουν στον κόκκορα και όσους αδυνατούν ειλικρινά να ακολουθήσουν την φορολογική παράνοια.
Το “άριστα” της ανταπόκρισης του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη, είναι ότι η κυβέρνηση τώρα αποφάσισε να τον ανταμείψει ξεσκίζοντας τα κι άλλο συνταγματικά του δικαιώματα. Αφού το σύνταγμα έγινε κωλόχαρτο, άντε και να το χρησιμοποιούμε κάθε μέρα και σε κάθε περίσταση.
Έτσι, νωρίτερα από ποτέ θα ανοίξει το TAXISnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2016 αλλά… τεχνικά προβλήματα δεν θα επιτρέψουν την έναρξη υποβολής την 1 Φεβρουαρίου αλλά στα μέσα του μήνα. Αυτό έκανε γνωστό χθες το βράδυ ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα