Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΙΣΑΙ ΥΓΙΗΣ! Γι’ αυτό μην συμπεριφέρεσαι σαν άρρωστος!

 

Είναι επικίνδυνο να μην φοράς μάσκα!
Kι αυτό γιατί Αναπνέεις! 

Αναπνέεις και συνδέεσαι με την Ζωή!
Συνδέεσαι με τον Ήλιο, με τον αέρα, με την θάλασσα, με την γη. Θυμάσαι πως μυρίζει η ελευθέρια, η ανεμελιά, η υγεία. Ξεχνάς το φόβο του θανάτου και αρχίζεις πάλι να ζεις…

Φοράς την μάσκα και όλα σκοτεινιάζουν. Αγριεύουν!

Ξυπνάνε φοβικά συναισθήματα που δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Το μυαλό σου γεμίζει με αρρωστοφοβικές σκέψεις που γίνονται ολοένα και περισσότερες μέχρι που σε κατακλύζουν τελείως και ξεχνάς ολοκληρωτικά αυτό που είσαι.

Και εξαιτίας του φόβου του θανάτου παραδίνεις την δύναμή σου και υποδουλώνεσαι. Γίνεσαι έρμαιο στα σχέδιά τους. Ένα πρόβατο που ετοιμάζεται για σφαγή.


ΟΧΙ! Δεν σου λέω μην φοράς μάσκα. 
Σου λέω όταν βγάζεις την μάσκα να αποτάσσεις από πάνω σου όλα τα φοβικά αποτυπώματα. Όλες τις φοβικές σκέψεις που μπορεί να ξύπνησαν.

Αυτή η μάχη είναι η Δική σου Μάχη

 


Μη γελιέσαι, δεν είναι η μάχη Κάποιου Άλλου.

Όχι, αυτή δεν είναι η μάχη του αρχηγού, του δυνατού, του εκπαιδευμένου, του επαγγελματία, του στρατιωτικού.
Αυτή δεν είναι η μάχη του Άγνωστου Αρμόδιου.

Μη γελιέσαι, αυτή δεν είναι μια μάχη σαν όλες όσες διδάχτηκες μέχρι τώρα, όλες αυτές που -σου ΄πανε- μαζεύτηκαν στρατιώτες και αλληλοσκοτώθηκαν για μια γη, για μια κουλτούρα, για έναν θεό.

Αυτή είναι μάχη αόρατη, μάχη που δε μπορείς να δεις. Ελέγχεσαι και χειραγωγείσαι τόσον καιρό και με τέτοιους τρόπους, που πια δε βλέπεις τη μάχη. Γιατί αυτή η μάχη είναι η Μάχη για το νοητικό σου.

Η συχνότητα που παράγεις δημιουργεί σχηματισμούς, κι οι σχηματισμοί δημιουργούν κόσμους. Όποιος ελέγχει την παραγωγή συχνότητας, ελέγχει τη δημιουργία των κόσμων.
Ποιος ελέγχει τη δική σου παραγωγική μηχανή;
Κάθε σου σκέψη προκαλεί χημική αντίδραση, κι η χημεία δημιουργεί συναίσθημα. Το συναίσθημα παράγει συχνότητα, κι η συχνότητα δημιουργεί περιβάλλον.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕΞ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

 


Στην Ευρώπη η σεξουαλική ζωή των πολιτικών, από παράδοση, ήταν εκτός των πολιτικών αντιθέσεων. Είναι χαρακτηριστικό το πότε μάθαμε για τα εξώγαμα παιδιά του Μιτεράν και του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ουσιαστικά η πιο γνωστή στην Ευρωπαϊκή σεξουαλική ιστορία με πολιτικό είναι με τον 6ο Πρόεδρο της Γ΄ Γαλλικής Δημοκρατίας Félix Faure η οποία έγινε και αυτή γνωστή λόγω του θανάτου του, θάνατο που πολλοί άνδρες θα επιθυμούσαν για τον εαυτό τους!



Αντίθετα στην Αμερική η σεξουαλική ζωή των πολιτικών παίζει ουσιαστικό ρόλο στην σταδιοδρομία τους και η περίπτωση του Κλίντον είναι αρκετά πρόσφατη. Δεν ξέρω επίσης αν ο Κένεντι δεν είχε δολοφονηθεί αν θα είχαν έρθει στην δημοσιότητα όλες οι εξωσυζυγικές του σχέσεις.
Αυτή η καθαρά προτεσταντική αντιμετώπιση υπάρχει από την τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας των ΗΠΑ και ο πρώτος που η σεξουαλική του ζωή έγινε γνωστή ήταν ένας από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στην ίδρυση αυτού του κράτους.

Άπαξ και ξεστομίσεις τις λέξεις, δεν μπορείς να τις πάρεις πίσω (ROBERT GREENE)

 


Το να λέει κανείς λιγότερα από ό,τι είναι απαραίτητο δεν αφορά μόνο τους βασιλιάδες και τους πολιτικούς. Στους περισσότερους τομείς της ζωής, όσο λιγότερα λες, τόσο πιο βαθυστόχαστος και μυστηριώδης φαίνεσαι.

Όταν ο Άντυ  Γουόρχολ ήταν νεαρός , ανακάλυψε ότι ήταν γενικά αδύνατον να πείσεις τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που θέλεις μιλώντας τους. Σου εναντιώνονται, υπονομεύουν τις επιθυμίες σου και σε παρακούν καθαρά από σκέτη δυστροπία. Κάποτε είπε σε ένα φίλο του: «Έμαθα ότι στην πραγματικότητα έχεις περισσότερη δύναμη όταν το βουλώνεις».

Με ποιες τεχνικές θα καταλάβετε αν σας λένε ψέματα σε μία συνέντευξη;

 


Η διαδικασία μίας συνέντευξης, σίγουρα προκαλεί άγχος στον υποψήφιο υπάλληλο. Ταυτόχρονα όμως γεννά ερωτηματικά και στον διευθυντή ή τον αρμόδιο που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση της. Αν και συνηθίζεται τα άτομα αυτά, να διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, υπάρχουν φορές που διαστάζουν να καταλλήξουν σε μία οριστική απόφαση. Ο λόγος είναι η αμφιβολία, για το αν το ένστικτό τους, τους καθοδήγησε σωστά. Μερικοί υποψήφιοι εργαζόμενοι, δεν είναι πάντα ειλικρινείς απέναντι στους πιθανούς εργοδότες τους, ενώ κάποιοι αποδεικνύεται ότι μπορούν να είναι πολύ καλοί ψεύτες.

Ο Michael Reddington, πιστοποιημένος ιατροδικαστής και πρόεδρος της InQuasive, μιας εταιρείας που εκπαιδεύει ηγέτες σε μεθόδους αναζήτησης αλήθειας και δίνει εργαλεία για επιχειρηματικές αλληλεπιδράσεις, έδωσε μέσω του Fast Company, τρία tips, που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε αν το άτομο που έχετε απέναντι σας ψεύδεται ή όχι.

Νάρκισσοι συνομιλητές: Τα 4 σημάδια που μαρτυρούν την τοξικότητα τους

 


Σε όλους έχει τύχει κάποια στιγμή, να βρεθούμε σε μία παρέα ή σε ένα επαγγελματικό meeting και να υπάρχει ένα άτομο που δεν αφήνει κανέναν να μιλήσει, μονολογώντας κυρίως για τον εαυτό του.

Αυτός ο τύπος ναρκισσισμού, σύμφωνα με ψυχολόγους και κλινικούς θεραπευτές, έχει χαρακτηριστικά που δεν υποδηλώνουν πάντα, ότι το άτομο αυτό είναι νάρκισσος. Αναφέρεται ότι οι ναρκισσιστές συνομιλίας, δεν πληρούν απαραίτητα τα κριτήρια για μία επίσημη διάγνωση ναρκισσιστικής διαταραχής της προσωπικότητας. Ωστόσο βρίσκονται ως συνήθως πάνω σε αυτό το φάσμα.

Μερικοί ναρκισσιστές συνομιλίας, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ ανήσυχοι, οπότε δεσμεύουν το άγχος τους μιλώντας για το τι είναι οικείο σε αυτούς, δείχνοντας μία συμπεριφορά που δεν τους εκπροσωπεί.

Σημάδια ναρκισσισμού στη συνομιλία:

1. Η συνομιλία είναι μονόπλευρη

Τα άτομα αυτά δεν μπορούν να απομακρυνθούν πολύ από το δικό τους θέμα στη συζήτηση και σπάνια εμπλέκουν και άλλον στη συνομιλία. Δεν είναι ποτέ πραγματικά διαπροσωπικό ή διαδραστικό. Στην ουσία γίνεται ένας μονόλογος

2. Διακόπτουν πολύ

Θα μπουν στη συνομιλία, να εκφράσουν τις απόψεις τους, ακόμα και αν χρειαστεί να διακόψουν το άτομο που ήδη λέει κάτι. Αν συμβεί αυτό περισσότερες από μία φορές, τότε είναι σαφές ότι δεν παρεμβαίνουν για να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες, αλλά γιατί πλέον το θέμα αφορά εκείνους και κανέναν άλλον.

Είναι δυστυχείς όσοι...



 Ο Αμπντεραμάν ο 3ος, ο σχεδόν παντοδύναμος χαλίφης της Κόρδοβα του 10ου αιώνα έλεγε:


“Κυβερνάω πάνω από πενήντα χρόνια, κι έχω στο ενεργητικό μου νίκες και περιόδους ειρήνης. Οι υπήκοοί μου μ’ αγαπάνε, οι εχθροί μου με φοβούνται και οι σύμμαχοί μου με σέβονται. Με μία μου λέξη, τα πλούτη, οι τιμές, η εξουσία και οι απολαύσεις απλώνονται στα πόδια μου. Δεν υπάρχει κοσμική τελετή που να μου ξέφυγε, ούτε αρρώστια που να άντεξε στη δύναμή μου. Μια τέτοια ζωή που έζησα, κατέγραψα επιμελώς τις μέρες της γνήσιας και ολοκληρωτικής ευτυχίας που απόλαυσα: ανέρχονται σε δεκατέσσερις”


Η δυστυχία, από τη σκοπιά του ειδικού, είναι πάντα αποτέλεσμα της κάκιστης προσαρμογής του ανθρώπου σε μια πραγματικότητα όπου υποθέτει ότι δεν έχει πιθανότητες ν’ αποκτήσει αυτό που πιστεύει ότι του είναι απαραίτητο.

Δυστυχείς είναι όσοι, αντί ν’ αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα, προσπαθούν να την αποφεύγουν.

Πόσα ακόμα θα χωρέσεις κάτω από το χαλί ;

 


Για χρόνια συμβαίνουν διάφορα πράγματα γύρω σου. Καταστάσεις χρόνιες ή ακόμα και στιγμιαία γεγονότα που σε δυσκολεύουν και εσύ πνίγεσαι. Βιώνεις τόσο έντονα συναισθήματα που πολλές φορές σε κατακλύζουν και παγώνεις, αλλά εσύ επιλέγεις την σιωπή. 


Μια σιωπή που ταυτόχρονα δημιουργεί ασφάλεια, αλλά και σε πνίγει. Δεν ξέρεις όμως τι το διαφορετικό να κάνεις, οπότε επιλέγεις την πιο οικεία για εσένα λύση, την λύση της απόσπασης προσοχής, μόνο που δεν έχεις καταλάβεις ότι πέφτεις στην παγίδα που εσύ ο ίδιος δημιούργησες. 

Διαβάζοντας κανείς τις παραπάνω γραμμές, ίσως αναρωτηθεί γιατί η απόσπαση προσοχής μπορεί να είναι μια παγίδα. 

Η απόσπαση προσοχής είναι μια οικεία τεχνική που μας ακολουθεί από τα παιδικά μας χρόνια, τότε που οι γονείς μας με στόχο πάντα να μας φροντίσουν και να απαλύνουν τον πόνο μας όταν κάτι συνέβαινε που μας δημιουργούσε έντονα αρνητικά συναισθήματα, έστρεφαν την προσοχή μας αλλού. 

Ως παιδιά πολλές φορές έχουμε χτυπήσει στην παιδική χαρά και ίσως είχαμε προσπαθήσει να στραφούμε στους γονείς μας για παρηγοριά, ανακούφιση, αλλά και σωματική φροντίδα αν αυτό ήταν απαραίτητο. 

Τα μυστικά deal των φαρμακοβιομηχανιών με την Κομισιόν για τιμές-αποζημιώσεις των εμβολίων

Απίστευτο! Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο πάνω από τον τάφο και πόσο θα κοστίσει, είναι το θέμα, κι όχι ποιος και πόσοι θα είναι θαμμένοι από κάτω, που ίσως και να μην ήταν αν δεν έκαναν το εμβόλιο!


Σκληρό παζάρι και προστασία από τυχόν οικονομικές αξιώσεις που θα προκύψουν από πιθανές παρενέργειες από το εμβόλιο για τον COVID 19 μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών και της ΕΕ – Ποιες εταιρείες έχουν καταλήξει σε συμφωνία – Τι προβλέπεται σε ΗΠΑ και Ρωσία.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πληρώσουν τυχόν οικονομικές αξιώσεις που θα προκύψουν από πιθανές παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό και οι οποίες θα ξεπερνούν το ποσό που έχουν συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την φαρμακευτική εταιρεία, όπως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

Η συμφωνία αυτή υπόκειται σε διαφορετικούς όρους, με την αντίστοιχη που έχει συνάψει η Ε.Ε. με την Sanofi.

Κυριάκο, εσύ δεν έλεγες πως η κοινωνική ισότητα είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση;

 Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε όλες τις ευθύνες στους πολίτες, λέγοντας ουσιαστικά πως, αν γίνει lockdown και υποφέρουν οικονομικά θα ευθύνονται αυτοί, ενώ θα ευθύνονται αυτοί ακόμα και αν δεν γίνει lockdown και κολλήσουν τον κορωνοϊό και πεθάνουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν έχουν καμία ευθύνη, σε καμία περίπτωση.

Είναι οι πολίτες που δεν προετοίμασαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όλους αυτούς τους μήνες από την έναρξη της πανδημίας, είναι οι πολίτες που άνοιξαν τον τουρισμό όπως να ‘ναι και χωρίς μαζικούς ελέγχους, είναι οι πολίτες που αναγκάζονται να συνωστίζονται στα ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας, είναι οι πολίτες που φταίνε για όλα.

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στο διάγγελμα και κάτι άλλο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το εξής:

“Κυρίως, όμως, ‘lockdown’ σημαίνει κοινωνική μεροληψία. Γιατί η ακίνητη οικονομία κινητοποιεί ανισότητες.”

Όπα!

Αν θυμάμαι καλά -που καλά θυμάμαι-, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει στην ομιλία του στην 82η ΔΕΘ το 2017 πως “η κοινωνική ισότητα είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση”.

Μάστορα, ρίξε το βίντεο!

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΘΑΝΑΤΟ (Μέρος Τρίτο)

 


Δομικές καρδιοπάθειες 

5.1 Στεφανιαία Νόσος 

Η στεφανιαία νόσος, γνωστή και ως ισχαιμική καρδιοπάθεια, χαρακτηρίζεται από τη στένωση των στεφανιαίων αρτηριών, λόγω εναπόθεσης αθηρωματικών πλακών σε αυτά, με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ροής του αίματος στην καρδιά, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο σε ανεπαρκή παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στο μυοκάρδιο. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις προκάλεσαν σχεδόν το 32% όλων των θανάτων σε γυναίκες και το 27% σε άνδρες το 2004 (ΠΟΥ, 2008). 

Η στεφανιαία νόσος είναι η συνηθέστερη αιτία καρδιαγγειακών θανάτων (45% όλων των θανάτων λόγω καρδιαγγειακών νοσημάτων) που αντιπροσωπεύουν 7,2 εκατομμύρια θανάτους / έτος, ή 12% όλων των θανάτων παγκοσμίως [87]. 

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον χρόνιο πόνο

Ο πόνος είναι μία πολύπλοκη δυσάρεστη υποκειμενική εμπειρία με αισθητική, συναισθηματική και κοινωνική διάσταση. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν ούτε δύο άνθρωποι που να βιώνουν τον ίδιο ακριβώς πόνο με τον ίδιο τρόπο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μηνύματα που μεταδίδει ο πόνος στον εγκέφαλο μας ερμηνεύονται από κάθε άνθρωπο με διαφορετικό τρόπο, και γιατί τα προσωπικά βιώματα του καθενός μας χρωματίζουν τον τρόπο που βιώνουμε και εκφράζουμε τον πόνο μας.

Γιατί πονάω;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα