Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Τα φαρμακευτικά φυτά της Ελλάδος (Δημ. Ν. Ζαγανιάρης – PDF)


Τα φαρμακευτικά φυτά της Ελλάδος (Δημ. Ν. Ζαγανιάρης - PDF)
Τα φαρμακευτικά φυτά της Ελλάδος (Δημ. Ν. Ζαγανιάρης – PDF)
Το βιβλίο κατεβαίνει ελεύθερα από εδώ: Τα φαρμακευτικά φυτά της Ελλάδος (Δημ. Ν. Ζαγανιάρης – PDF)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

KOGO NO KOKYO Εναλλασσόμενη Αναπνοή




Αυτή είναι μια πολύ συγκεκριμένη αναπνευστική 
πρακτική που χρησιμοποιείται για την τόνωση 
της εσωτερικής ενέργειας του μαθητή. Μπορεί 
να εκτελεστεί είτε σε όρθια στάση, είτε σε 
καθιστή πάνω σε καρέκλα, σκαμνί ή πάγκο, είτε 
σε μια στάση σταυροπόδι είτε σε στάση seiza, 
είτε σε ξαπλωτή θέση.
Επιλέξτε το χρόνο και τον τόπο όπου είναι 
λιγότερο πιθανό να σας ενοχλήσουν. Αρχικά 5–
10 λεπτά θα είναι αρκετός χρόνος για την 
πρακτική σας – με τον καιρό μπορεί να 
θελήσετε να τον αυξήσετε.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ 'ΑΟΡΑΤΗΣ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ



ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΩΣΑΝ RAM

ΣΤΑ ΟΡΘΙΑ ΔΙΠΟΔΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ 'ΑΠΟΣΥΡΣΗ'. ΕΑΝ ΔΕΝ 'ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ' ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΗΜΑ ΑΠΛΑ ΝΟΗΤΙΚΟ

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ 'ΑΟΡΑΤΗΣ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

« ...Η ελίτ δεν θα δίσταζε να πραγματοποιήσει τους πολιτικούς της σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές για να επηρεάσει τη συμπεριφορά του κοινού και να κρατήσει την κοινωνία υπό στενή παρακολούθηση».
Ζπμίγκνιου Μπρεζίνσκυ σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ

Ο ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ ΠΥΘΕΑΣ (480 π.Χ.)

ΠΥΘΕΑΣ.
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΕΛΛΗΣ
Του Στέφανου Σκαρμίντζου
ιστορικού ερευνητή/συγγραφέα
Αναδημοσίευση από το προσωπικό ιστολόγιο του 
Στέφανου Σκαρμίντζου  ΨΗΓΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

  Το 480 π.Χ όταν απέτυχε ο αποκλεισμός  των Τεμπών, ώστε να μη διέλθουν οι Πέρσες από τη Θεσσαλία, οι Έλληνες αποφάσισαν να σταματήσουν τον περσικό στρατό στις Θερμοπύλες και το περσικό ναυτικό στα στενά της βόρειας Εύβοιας κοντά στo Αρτεμίσιο. Οι Έλληνες είχαν στείλει προπομπούς τρεις τριήρεις ώστε να είναι ενήμεροι για τις κινήσεις του εχθρού.

Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δρ. Ηλίας Ηλιόπουλος
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΛΟΥΔΟΒΙΚΕΙΟΥ-ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Από το βιβλίο του Ηλία Ηλιόπουλου:
Εισαγωγή στην Ναυτική Ιστορία,
κεφ. Δ, 3, σσ. 109-120, Αθήνα 2008



Γαλεάσα με τα πυροβόλα της πλώρης σε δράση κατά την ναυμαχία της Ναυπάκτου 1571 (φωτ. www. militaryphotos.net)


Από επιχειρησιακής απόψεως η Κυριαρχία των Θαλασσών διασφαλίζεται με τρεις πιθανούς τρόπους:
  • Με την επιδίωξη αυτού που ο μέγας Οράτιος Νέλσων ονόμασε «κλειστή και αποφασιστική μάχη», κατά την οποία ο κύριος όγκος των εχθρικών ναυτικών δυνάμεων εξοντώνονται (με όρους Clausewitz)
  • Με την υιοθέτηση μιας τακτικής Ναυτικής Αμύνης κάποιας μορφής, κατά την οποία ένας στόλος απρόθυμος να εμπλακεί σε μάχη έναντι ισχυροτέρου αντιπάλου επιζητεί να αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα.
  • Με τον αποκλεισμό, μέσω του οποίου ένας ισχυρότερος στόλος επιδιώκει είτε να εξουδετερώσει έναν αντίπαλο απρόθυμο να πολεμήσει είτε να τον εξαναγκάσει σε μάχη[1]

Οι πιο επικίνδυνοι τρόποι για να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί (vid)



Το να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί μπορεί να γίνει με πολλούς και διάφορους τρόπους. Ο πιο κλασσικός είναι με ένα τιρμπουσόν, ωστόσο έχουμε δει και το πως μπορείτε να το ανοίξετε με ένα παπούτσι.

Στο παρακάτω βιντεάκι, ο πρωταγωνιστής μας παρουσιάζει τους πιο επικίνδυνους (και ανόητους) τρόπους, για την περίπτωση που βαρεθήκατε τα συνηθισμένα…

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 17


17 – Η ΜΥΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
Όπως τα ψάρια κολυμπούν μέσα στο νερό, έτσι οι ψυχές των ανθρώπων μέσα στην άγνοια περιφέρονται αναζητώντας το φως του προσώπου τους. Τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι ο φόβος και η ανασφάλεια. Κάθε επέμβαση μέσα στην καρδιά, η οποία θα αγγίξει ευαίσθητα σημεία του βαθύτερου εαυτού μας θα προκαλέσει δυνατά συναισθήματα, φόβου ή θυμού. Η ψυχή είναι σαν ένα ψάρι που πρέπει να βγει από το νερό και να μάθει να αναπνέει τον παγωμένο αέρα, όπως ακριβώς έκανε το βρέφος που εξήλθε από την μήτρα της μάνας. Αυτή είναι η δεύτερη γέννηση, η άνοδος της ψυχής στο φως, η λύτρωση της από το σκοτάδι του φόβου και της άγνοιας.

Ο αριθμός 17 ως το πρώτο άθροισμα του αριθμού 8, 1+7=8, αποκαλύπτει το ξεκίνημα της ψυχής για την ανάσταση.

Αναζητώντας την Ιθάκη.


 Δεν θέλω τίποτε, δεν έχω τίποτε, είμαι ελεύθερος. Αυτά θα μπορούσαν να είναι τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη στην σημερινή εποχή. Αυτός που πραγματικά είναι ελεύθερος, σήμερα, είναι αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτε και είναι αυτός τελικά, αν το παρατηρήσετε σε βάθος χρόνου, που συνήθως κερδίζει σίγουρα. Ο άνθρωπος που κατανοεί και πιστεύει ότι δεν του ανήκει τίποτε, αλλά επίσης, δεν τον νοιάζει αν θα αποκτήσει κάτι σε μόνιμη βάση, ήταν και θα είναι ο μεγάλος νικητής.
Γοητευτικός τυχοδιώκτης, ονειρεμένος τύπος, λατρεμένος ήρωας ρομαντικών μυθιστορημάτων κι όμως, οι μιμητές του ελάχιστοι.
Η πλειονότητα γεννιέται και πεθαίνει μόνιμα στον ίδιο ρυθμό, καθημερινός και διακαής πόθος η απόκτηση υλικών αγαθών. Ο πλούτος είναι δύναμη, είναι εξουσία.

13 παράξενες βάσεις για χαρτί τουαλέτας!!!




Γιατί να μην προσθέσετε λίγη διασκέδαση στις πιο «ιδιαίτερες» στιγμές της ημέρας; Δείτε στη συνέχεια 13 παράξενες βάσεις για χαρτί τουαλέτας!

Και να μην...

αποκτήσετε ποτέ κάποια από αυτές, τουλάχιστον θα διασκεδάσετε με την εφευρετικότητα των δημιουργών τους..

Δείτε πως φτιάχνουμε ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!!!VIDEO





POT-IN-POT: το ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Το 1995, ο Νιγηριανός δάσκαλος Mohammed Bah Abba δημιούργησε ένα σύστημα ψύξης των τροφίμων που δεν χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια ή τα ...

καύσιμα για να λειτουργήσει. Αυτό το ψυγείο είναι γνωστή ως Pot-in-Pot (στα ισπανικά: γλάστρα σε γλάστρα) και όπως Zeer, γίνεται μόνο δύο γλάστρες με άμμο πορώδες υλικό μεταξύ τους και στις οποίες έχει τοποθετηθεί ένα υγρό πανί.

ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ!!!!




Ο κ. Μαϊλίντ Λαζίμι, πρώην ανώτερο στέλεχος του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας, ανέφερε πως «Για την Αλβανία, ο ΤΑΡ αποτελεί στρατηγικό έργο, το οποίο μπορείτε να χαρακτηρίσετε έργο του αιώνα. Πέραν της επένδυσης του ενός δισ. ευρώ στο αλβανικό τμήμα του έργου, ο ΤΑΡ θα αυξήσει την γεωπολιτική σπουδαιότητα της Αλβανίας», ανέφερε. «Για πρώτη φορά, η Αλβανία θα αποτελέσει μέρος μίας διαδρομής αερίου», πρόσθεσε.

Αυτογνωσία

Απο την Γεωργία ΔανέζηBsc in counseling & psychological science
 Γνώθι σ’ αυτόν. Τι εννοούσαν οι αρχαίοι Έλληνες; Τι εννοούν οι σημερινοί επιστήμονες της ψυχικής υγείας με τη λέξη αυτογνωσία;
Τι σημαίνει αυτογνωσία;
Πως επιτυγχάνεται;
Γιατί για όλους μας θα ήταν καλό να την επιδιώκουμε;
Σε τι μας χρησιμεύει;
Αυτογνωσία, η γνώση του εαυτού.
 Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε;
Από πού ερχόμαστε;
Γιατί ήρθαμε σε αυτή τη ζωή;
Τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ;
Κάνουμε αυτό για το οποίο ήρθαμε;
Που έχουμε να πάμε;
Ήμαστε στον δρόμο που οδηγεί εκεί ή ήμαστε κάπου αλλού, χαμένοι; 

Αυτογνωσία σημαίνει να προσπαθήσεις να γνωρίσεις τον εαυτό σου, αλλά ποιον εαυτό σου;




Αυτογνωσία σημαίνει να προσπαθήσεις να γνωρίσεις τον εαυτό σου, αλλά ποιον εαυτό σου; 

Πως μπορείς να συναντήσεις τον Εαυτό σου αν δε καταφέρεις να τον ξεσκεπάσεις απ' τα ελαττώματα που τον έχουν κουκουλώσει. 

Βαδίζοντας στο μονοπάτι της εσωτερικής αναζήτησης είναι άσχετο να παρατηρείς τα ελαττώματα των ανθρώπων με τους οποίους συναλλάσσεσαι. 

Επιστήμη: Ο ήλιος είναι σέξι και πάλι..το φως του μειώνει το ποσοστό θανάτου από όλες τις αιτίες!!

Flickr-sunset-Tony Fischer Φωτογραφία

Εδώ είναι κάτι που ποτέ δεν πίστευα ότι θα ακούγαμε σε αυτή τη ζωή:


Υποψιαζόμαστε ότι τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς από το φως του ήλιου αντισταθμίζουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.
Πολλοί από εμάς πιστεύαμε , ότι το φως του ήλου συμβάλλει στην ανάπτυξη της βιταμίνης D, στην βελτίωση της διάθεσης, στην ευτυχία, στα θέματα του δέρματος, στην υγεία του ήπατος, στον πόνο και πολλά άλλα. Τώρα δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε ότι μπορεί να σας βλάψει ή να αισθανόσαστε ένοχοι, αντίθετα θα μπορούσατε να σώσετε την καρδιά σας - και να αποτρέψετε πρόωρο θάνατο!

Ὅσο κι ἂν κανεὶς προσέχει ὅσο κι ἂν τὸ κυνηγᾶ πάντα, πάντα θά ῾ναι ἀργά, δεύτερη ζωὴ δὲν ἔχει...

Οδυσσέας Ελύτης




Ἀναρωτιέμαι μερικὲς φορές: εἶμαι ἐγὼ ποὺ σκέφτομαι καθημερινὰ πὼς ἡ ζωή μου εἶναι μία; Ὅλοι οἱ ὑπόλοιποι τὸ ξεχνοῦν; Ἢ πιστεύουν πὼς θὰ ἔχουν κι ἄλλες, πολλὲς ζωές, γιὰ νὰ κερδίσουν τὸν χρόνο ποὺ σπαταλοῦν;

Μοῦτρα. Ν᾿ ἀντικρίζεις τὴ ζωὴ μὲ μοῦτρα. Τὴ μέρα, τὴν κάθε σου μέρα. Νὰ περιμένεις τὴν Παρασκευὴ ποὺ θὰ φέρει τὸ Σάββατο καὶ τὴν Κυριακὴ γιὰ νὰ ζήσεις. Κι ὕστερα νὰ μὴ φτάνει οὔτε κι αὐτό, νὰ χρειάζεται νὰ περιμένεις τὶς διακοπές. Καὶ μετὰ οὔτε κι αὐτὲς νὰ εἶναι ἀρκετές. Νὰ περιμένεις μεγάλες στιγμές. Νὰ μὴν τὶς ἐπιδιώκεις, νὰ τὶς περιμένεις.

Κι ὕστερα νὰ λὲς πὼς εἶσαι ἄτυχος καὶ πὼς ἡ ζωὴ ἦταν ἄδικη μαζί σου.

Μετα απο αυτο το βίντεο, ολα τ'αλλα, απλως ...... οδοντόκρεμες!!





« Πλάκα και χαβαλέ με την αναπηρία της κάνει μία νέα κοπέλα, η Κριστίνα Στίβενς η οποία έφτιαξε προσθετικό πόδι από lego για το ακρωτηριασμένο άκρο της.

 Η Κριστίνα στις αρχές του χρόνου είχε ένα ατύχημα και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί, όμως αυτό όχι μόνο δεν την κατέβαλε ψυχολογικά αλλά την έκανε να αντιμετωπίσει με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τη ζωή!

+ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Μπορεί να σε έχει προσβάλλει κάποιος ή μπορεί να μην αντιπαθείς κάποιον γιατί είναι πάρα πολύ κακό παιδί.. Μπορεί να είναι και έτσι, αλλά είναι πάντα έτσι; Ή μήπως η αποστασιοποίηση ή η απόρριψη από την μεριά σου είναι αδιαφορία, φόβος, ανασφάλεια; Ο άνθρωπος λειτουργεί με τα κατώτερα ένστικτα και νομίζει ότι αποδίδει δικαιοσύνη ενώ στην πραγματικότητα είναι ένας γενικευτής συμφεροντολόγος.

Η συμπύκνωση της ενέργειας


Στις αρχές της δεκαετίας του 1920 ο Ζωρζ Λαχόφσκυ, ένας μηχανικός ρωσικής καταγωγής που ζούσε στο Παρίσι, άρχισε να γράφει μια σειρά βιβλίων γύρω από τη θεωρία ότι βάση της ζωής δεν είναι η ύλη, αλλά σχετικές με αυτήν άυλες δονήσεις. 
«Όλα τα ζωντανά πράγματα εκπέμπουν ακτινοβολίες», τόνιζε, και προώθησε την επαναστατική θεωρία ότι τα κύτταρα είναι μικροσκοπικά ταλαντούμενα κυκλώματα.
Ήδη από τη δεκαετία του 1920 ο Ρώσος ιστολόγος Αλεξάντρ Γκούρβιτς με τη σύζυγό του, μετά από πειράματα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όλα τα ζωντανά κύτταρα παράγουνε μιαν αόρατη ακτινοβολία.

Φως στο σκοτάδι - Η επιστήμη συμμαχεί




Βρισκόμαστε ήδη στο λυκαυγές που προηγείται της ανατολής ενός νέου πνευματικού ήλιου. Ακόμη και οι χαοτικές μέρες που ζούμε δεν μπορούν να το διαψεύσουν. Όσο πυκνώνουν τα βαριά σύννεφα τόσο τα σημάδια υποδεικνύουν μια πολύ κοντινή έσχατη πάλη, όπου η θέληση για το κακό και η θέληση για το καλό θα σταθούν αντιμέτωπες για να παρθεί η οριστική απόφαση. Μόνο ένα μεγάλο ταρακούνημα της ανθρωπότητας έχει τη δύναμη να δώσει στο θεϊκό πνεύμα τη νίκη απέναντι σε κάθε τι εχθρικό για τη ζωή στοιχείο. Το 1864 ο σύγχρονος προφήτης Γιάκομπ Λόρμπερ σημείωνε στο μήνυμα που του δόθηκε μέσα από την εσωτερική φωνή: ‘’Έχω προνοήσει να είμαι Εγώ Εκείνος που θα υπερισχύσει τελικά στην αληθινή, εσωτερική ζωή των ανθρώπων, σαν μοναδικός Μεσσίας. Κι αυτός θα είναι ο αληθινός βράχος που δεν θα μπορέσουν να τον γκρεμίσουν οι δυνάμεις της κόλασης. Αλίμονο σ’ εκείνον που θα σκοντάψει πάνω σ’ αυτό το αγκωνάρι. Θα γίνει αμέσως συντρίμμια σαν ένα πήλινο τσουκάλι. Μακάριος αυτός που ανοίγει με πίστη την καρδιά του σε τέτοια μηνύματα και δεν εξοργίζεται με όσα σατανικά συμβαίνουν σ’ αυτόν τον κόσμο. Αυτά δεν θα κρατήσουν πολύ καιρό, διότι θα τα συντομέψω δραστικά για χάρη των εκλεκτών Μου’’. 

Η Εγρήγορση, καθοριστική για την ποιότητα της ζωής μας


Έχετε πολύ καλή γνώση για το τι είναι η σωματική εγρήγορσηΌποιος έχει ποτέοδηγήσει αυτοκίνητο σ’ ένα τεράστιο τμήμα της εθνικής οδού, αργά το βράδυ, γνωρίζει την αξία της εγρήγορσηςΜπορεί τότε να δίνει μικρά χαστούκια στο πρόσωπό τουνα κατεβάζει τα παράθυρα και να παίζει δυνατά τη μουσική για να κρατήσει τον εαυτό του από το να κοιμηθείΗ σωματική εγρήγορση είναι συνυφασμένη με την επιβίωσή μας σε πολλές περιπτώσειςΑλλά η πνευματική εγρήγορση είναι εξίσου σημαντική για την πνευματική ανάπτυξη και εξέλιξή μαςΕγρήγορση σε όλες τις μορφές απαιτείται για την εκπλήρωση και την ποιότητα της ζωής μας.

Η καθημερινή μας επαφή με την πνευματική εγρήγορση μπορεί να φαίνεται λιγότεροδραματική από ό,τι η νυχτερινή οδήγηση, αλλά είναι ωστόσο ζωτικής σημασίας για τον στόχο μας και το σκοπό μας εδώ στον πλανήτη ΓηΚάθε φορά που η συνείδησή μας ​​ξεθωριάζει και παύει να ισχύει, μας κάνει πιο επιρρεπείς σε ιούς σκέψης που στραγγίζουν την ενέργειά μας και εκτρέπουν την προσοχή μας προς επικίνδυνα μονοπάτια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα