Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

« Περιβάλλον και ποιότητα ζωής »


Στον 21ο αιώνα που διανύουμε έχουμε αναπτύξει πολλούς τομείς της τεχνολογίας, έχουμε  εφεύρει τρόπους ίασης πολλών ασθενειών, έχουμε παρέμβει στο περιβάλλον, αλλά ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να δαμάσουμε τη φύση.


   Οι παρεμβάσεις μας στο περιβάλλον πολλές φορές αποδείχθηκαν καταστροφικές για το οικοσύστημα και κατ’ επέκταση και για τον ίδιο τον άνθρωπο.


   Ο άνθρωπος καλείται να εξασφαλίσει έναν υγιεινό και ποιοτικό τρόπο ζωής, πρέπει να εκτιμήσουμε την αξία του φυσικού μας πλούτου και να προσπαθήσουμε να βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσής μας. 


   Αρκεί να κατανοήσουμε το πόσο άρρηκτα συνδεδεμένοι είμαστε με το περιβάλλον και παράλληλα πόσο μεγάλη ανάγκη μας έχει και το έχουμε. Πως μπορούμε εμείς να συμβάλουμε σε αυτό?  πολύ σημαντικό είναι να φροντίζουμε τους χώρους δίπλα μας, και να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο απόρριψης των απορριμμάτων μας, για παράδειγμα τι πιο απλό από το να διαχωρίζουμε από το οικιακό μας περιβάλλον τα απορρίμματα μας σε αυτά που μπορούν να ανακυκλωθούν από τα υπόλοιπα  και εν συνεχεία να τα τοποθετούμε μέσα στους κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται στις γειτονιές μας και σε πολλά σημεία των πόλεων μας.
 

   Ποια είναι λοιπόν είναι τα οφέλη που αποκομίζουμε από αυτή την ενέργεια μας? Πόσο σημαντική είναι άραγε μια τέτοια ενέργεια για εμάς και το περιβάλλον?


  Με αυτή την απλή κίνηση μας καταφέρνουμε …

"Η ΑΓΆΠΗ ΚΙΝΕΊΤΑΙ Αγάπα και θα γνωρίσεις.. Αγάπα για να γνωρίσεις..."

                                            "Η ΑΓΆΠΗ ΚΙΝΕΊΤΑΙ 

Αγάπα και θα γνωρίσεις..

Αγάπα για να γνωρίσεις..." 


  

Άλλο το: "Είμαι κάπου"
Άλλο το: "Σκοπεύω να φτάσω κάπου. ."


~Κάθε δράση,
δημιουργεί μια αντίδραση.
~Κάθε απόφαση,
μεταφέρει ένα αποτέλεσμα. .
~Κάθε "κίνηση",
είναι από μόνη της μια "κίνηση"...

~Ακόμα και σταθερός να μείνω,
πάλι κινούμαι...


~Επιλογές
Συνειδητές
Και μή Συνειδητές.

.....Όμως τα πάντα κινούνται
Τα πάντα  βρίσκονται σε μια ασταμάτητη κίνηση...

~Όπως κινείται η γη
που στέκομαι πάνω της..
~Όπως κινείται το αίμα
μέσα στο σώμα μου...
~Όπως κινείται η σκέψη
στο νου μου...
~Όπως κινείται η αναπνοή
και δίνει τροφή ο αέρας στα πνευμόνια μου...

Συνήθειες που φέρνουν τύχη!

KOINONIA-M. MARKOULIDAKH-SYNHTHIES POY FERNOYN TYXH
Χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των λαών είναι η ύπαρξη συνηθειών που φέρνουν τύχη! Οι συνήθειες αυτές μπορεί να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, σχετίζονται με την κουλτούρα του κάθε λαού και έχουν καταβολές πολλές φορές από τα πολύ παλιά χρόνια.
  • Νερό
Μία συνήθεια που τη συναντάμε πιο συχνά στους ανατολικούς λαούς. Όταν κάποιο πρόσωπο της οικογένειας φεύγει για ταξίδι, ρίχνουν νερό πίσω του για να έχει “καθαρό” δρόμο.
  • Κόκκινα εσώρουχα
Σύμφωνα με τους γείτονες Ιταλούς, την πρωτοχρονιά η παράδοση απαιτεί να φοράνε όλοι κόκκινα εσώρουχα μιας και το κόκκινο θεωρείται το χρώμα της τύχης και της ευημερίας. Μια συνήθεια που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο…!

Το ανεπαρκές «Εγώ» και ο φόβος της αγάπης



anxiety-phobia006
Όλοι μας είμαστε απόγονοι «τεμαχισμένων» ανθρώπων (δηλαδή γονέων που μεγάλωσαν μέσα από μια διαστρεβλωμένη έννοια αγάπης από τους δικούς τους γονείς).
Κυρίως γι’ αυτό τον λόγο, μαθαίνουμε συνήθως ποιοί «είμαστε» μέσα από τον προβληματικό τρόπο που διαπραγματευόμαστε τις σχέσεις μας με τους άλλους, μέσα από τις συγκεχυμένες συναισθηματικές μας εκδηλώσεις και συμπεριφορές.
Βιώνουμε δηλαδή τελικά το «Εγώ» μας ως μια «ακατάστατη» και ανώριμη οντότητα που μοιάζει να είναι ατελής, τραυματισμένη, και διασπασμένη σε πολλά κομμάτια. Μια οντότητα που δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανή να κουμαντάρει με επιτυχία το πλήθος των απαιτήσεων της καθημερινότητας των σχέσεων μας με τους άλλους.

Επειδή ακριβώς –και στον βαθμό που- ταυτιζόμαστε μ’ αυτήν την ελλειμματική ψυχική δομή (το «Εγώ»), πολύ συχνά βιώνουμε συναισθήματα κενού, ματαίωσης, απουσίας νοήματος, έντονο ψυχικό πόνο, επίπονες εσωτερικές συγκρούσεις, κι αναποφασιστικότητα.

Και πάνω από όλα δεν έχω υπομονή για όποιον δεν αξίζει την υπομονή μου


Φωτογραφία του χρήστη Stella Karavasily.

"Δεν έχω πια υπομονή για κάποια πράγματα, όχι επειδή έγινα αλαζονική, αλλά επειδή έχω φτάσει σε ένα σημείο της ζωής μου όπου δεν μπορώ να χάνω χρόνο με ό,τι με δυσαρεστεί, ή με πληγώνει. Δεν έχω υπομονή με τον κυνισμό, με την υπερβολική κριτική και με τις απαιτήσεις οποιασδήποτε φύσης.

Δεν έχω πια τη διάθεση να αρέσω σε όσους δεν αρέσω, να αγαπάω αυτούς που δεν με αγαπάνε και να χαμογελάω σε αυτούς που δεν μου χαμογελάνε. Δεν μπορώ να χαλαλίσω ούτε λεπτό σε αυτούς που λένε ψέματα, ή θέλουν να με χειραγωγήσουν.

Αποφάσισα ότι δεν θέλω να συνυπάρχω με οποιοδήποτε προσποιείται, υποκρίνεται, είναι ανειλικρινής ή με κολακεύει. Δεν μπορώ να ανεχθώ ούτε την επιλεκτική γνώση, ούτε την ακαδημαϊκή αλαζονεία. Δεν με ενδιαφέρει ούτε το κουτσομπολιό.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΖΩΗ

lifehub-apopseis-37


Πριν 2.500 χρόνια ο Αριστοτέλης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι αποζητούν την ευτυχία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Οποιοδήποτε άλλο επίτευγμα, υγεία, ομορφιά, εξουσία, χρήμα, εκτιμάται ανάλογα με την ευτυχία που νιώθουμε όταν το κατακτούμε. Από την εποχή του Αριστοτέλη μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά, αλλά ακόμη δεν έχουμε κατανοήσει καλύτερα από τότε τι είναι ευτυχία και πώς μπορούμε να την κατακτήσουμε.

Πολλοί άνθρωποι σπαταλούν τη ζωή τους σε μία εναγώνια αναζήτηση της ευτυχίας, σ’ ένα αδιάκοπο κυνηγητό της χαράς. Ενεργούν σαν να πρόκειται αυτά τα πράγματα να βρίσκονται κάπου εκεί έξω και όχι μέσα σε μας. Την αλήθεια αυτή οι Αρχαίοι Έλληνες την εκφράζουν στον μύθο του Νάρκισσου.

Σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο, ο Νάρκισσος ήταν ένας όμορφος νέος τον οποίο ερωτεύτηκε η νύμφη Ηχώ. Η Ηχώ είχε στερηθεί την ικανότητα της ομιλίας από την Ήρα και μπορούσε μόνο να επαναλαμβάνει τις τελευταίες συλλαβές από τις λέξεις που άκουγε. Αφού δε μπορούσε να εκφράσει την αγάπη της στον Νάρκισσο, εκείνος την απέρριψε. Η Ηχώ πέθανε από ραγισμένη καρδιά. Οι θεοί τιμώρησαν τον Νάρκισσο για τη σκληρή του συμπεριφορά κάνοντάς τον να ερωτευτεί την εικόνα του. Ο μάντης Τειρεσίας είχε προβλέψει ότι ο Νάρκισσος θα ζούσε μέχρι που θα έβλεπε την εικόνα του. Μία μέρα, καθώς έσκυβε πάνω από τα ήσυχα νερά μιας πηγής, ο Νάρκισσος είδε την εικόνα του να αντικατοπτρίζεται στο νερό. Ερωτεύτηκε την εικόνα του τόσο πολύ που δεν ήθελε να εγκαταλείψει εκείνο το σημείο. Πέθανε από μαράζι και μετατράπηκε σε λουλούδι, τον νάρκισσο που φυτρώνει στις όχθες των ποταμών.

Συμβουλές υγείας για να μην αρρωστήσετε φέτος!





 

Όταν η θερμοκρασία πέφτει τα παράθυρα κλείνουν και καθώς συγχρωτιζόμαστε στα Μέσα Μεταφοράς αλλά και στη δουλειά το συνάχι και ο πονόλαιμος αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους. 
 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ την εποχή αυτή κυκλοφορούν διάφορες ιώσεις οι οποίες κρεβατώνουν μικρούς και μεγάλους.
 
Όμως για να περάσουμε όρθιοι τον φετινό χειμώνα επιβάλλεται να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να μην αρρωστήσουμε.
 
Να πάρω βιταμίνη C;

Πότε βλέπουμε όνειρα ''αυστηρώς ακατάλληλα'';


Άλλες φορές είναι ''αυστηρώς ακατάλληλα''. Άλλες πάλι περίεργα, γεμάτα πλοκή και ένταση. Ο λόγος για τα σεξουαλικά όνειρα, τα οποία άλλοτε μας κρατούν ξάγρυπνους προσπαθώντας να εξηγήσουμε γιατί είδαμε αυτό το όνειρο και άλλοτε επειδή ξύπνησαν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι επειδή τη νύχτα είδαν πως συμμετείχαν σε ερωτικές περιπτύξεις».

Παρά το γεγονός ότι στο θέμα σεξ άνδρες και γυναίκες έχουν απελευθερωθεί έρευνα του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, έδειξε ότι αυξάνεται κατακόρυφα το ποσοστό των ανδρών και γυναικών που βλέπουν σεξουαλικά όνειρα.
 
Ο καθηγητής Antonio Zadra από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και η ομάδα του ερεύνησαν  τα όνειρα 3600 αντρών και γυναικών, όπως τα είχαν καταγράψει στα ημερολόγια τους.
 
«Και τα δυο φύλα ονειρευόταν ότι έκαναν σεξ με γνωστά και άγνωστα πρόσωπα, έντονες με πρώην και νυν εραστές, αλλά και επαγγελματικούς συνεργάτες! 
Μάλιστα τα περισσότερα από τα σεξουαλικά μας όνειρα γινόταν σε δημόσιους χώρους, γραφεία και ξενοδοχεία.

Βρέθηκε επιτέλους νέο ισχυρό αντιβιοτικό!

altΕπιτέλους, μετά σχεδόν 30 χρόνια, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν στα χέρια τους ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό, το οποίο στο μέλλον θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος κατά των μικροβίων, που γίνονται ολοένα πιο ανθεκτικά στα υπάρχοντα αντιβιοτικά.




Οι επιστήμονες έκαναν λόγο για μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει τους «όρους του παιγνιδιού». Το αντιβιοτικό, η τειχοβακτίνη, που ανακαλύφθηκε σε δείγμα χώματος, μπορεί να «καθαρίσει» σοβαρές λοιμώξεις από παθογόνα σούπερ-μικρόβια όπως το MRSA, χωρίς να συναντήσει αντίσταση και χωρίς τοξικές παρενέργειες, όπως έδειξαν τα πρώτα πειράματα σε ποντίκια, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό, το BBC και το "Science". Το νέο αντιβιοτικό ήταν εξίσου αποτελεσματικό -αν όχι περισσότερο- με τη βανκομυκίνη, το ισχυρό αντιβιοτικό τελευταίας καταφυγής για τους γιατρούς.


Εντός της επόμενης διετίας θα ακολουθήσουν δοκιμές σε ανθρώπους για να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του νέου αντιβιοτικού. Οι ερευνητές αισιοδοξούν πολύ, αν και άλλοι επιστήμονες εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικοί, καθώς στο παρελθόν αντιβιοτικά που δεν είχαν παρενέργειες στα πειραματόζωα, αποδείχτηκαν τελικά τοξικά στους ανθρώπους. Αν όλα πάνε καλά, το νέο αντιβιοτικό αναμένεται να είναι διαθέσιμο στα νοσοκομεία σε περίπου πέντε έως έξι χρόνια και πιθανώς αρχικά θα χορηγείται σε ενέσιμη μορφή και όχι σε χάπι.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

 

Το Βατερλώ της Ελλάδας οποιοσδήποτε και αν κυβερνήσει, είναι το ασφαλιστικό σύστημα το οποίο έχει τιναχτεί στον αέρα. Όχι μόνο η Ελλάδα είναι ένα χρεοκοπημένο κράτος το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη που έχει υπογράψει προς τρίτους, αλλά είναι και ένα κατεστραμμένο κράτος αφού δεν μπορεί να στηρίξει το ασφαλιστικό της σύστημα.

Ένα ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο όταν για κάθε έναν συνταξιούχο αντιστοιχούν 3 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που πληρώνουν φόρο εισοδήματος και εργατικές εισφορές είναι τριπλάσιοι του αριθμού των συνταξιούχων.

 
Βάσει πιο προσεχτικών οικονομοτεχνικών μελετών χρειάζονται 4 εργαζόμενοι για κάθε συνταξιούχο.

Πόσο είναι βιώσιμο το σύστημα στην Ελλάδα; Έχουμε 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχους αυτή τη στιγμή και έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα άλλες 300.000. Αυτοί λογικά θα βγουν στη σύνταξη μέχρι το 2016-2017 το αργότερο . Άρα έχουμε ένα σύνολο 3 εκατομμυρίων συνταξιούχων και μόλις 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Το νούμερο των 2,5 εκατομμυρίων εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα φθίνει μέρα με τη μέρα καθώς υπολογίζεται ότι χάνουν τη δουλειά τους 100 άτομα την ημέρα λόγω των σφοδρών μέτρων λιτότητας.

Συναισθηματικός Εκβιασμός. Η ψυχολογική χειραγώγηση από αγαπημένα πρόσωπα


της Αγγελικής Αρβανιτοπούλου, Clinical Psychology Ms
Αυτό είναι κάτι που συχνά μας ασκούν τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα. Πολύ περίτεχνα και με τον δικό τους μοναδικό τρόπο ασκούν πάνω μας ψυχολογική πίεση προκειμένου να 'κάνουν το δικό τους' - ναι, σωστά, αυτό είναι μία μορφή κακοποίησης...
 
Οι άνθρωποι που μας εκβιάζουν έχουν εντοπίσει με ακρίβεια την Αχίλλειο πτέρνα μας. Ξέρουν καλύτερα και από μας τους ίδιους τι μας 'ανακατεύει τα σωθικά', και ανάλογα το αναμοχλεύουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους.
  Κάπως έτσι. Και μη νομίζετε πώς πρέπει κάποιος να σας εκβιάσει έκδηλα για να το αισθανθείτε...Πολλές φορές η απειλή αιωρείται στην ατμόσφαιρα, δεν έχει σάρκα και οστά αλλά την νιώθεις. Η απειλή δεν είναι μόνο στα λόγια ή στα λοξά διφορούμενα βλέμματα...Η απειλή βρίσκεται και στα κενά βλέμματα, και σε αυτά που κάποιος παραλείπει να πει, ή να κάνει, στην ίδια την απουσία του ατόμου πολλές φορές. Να το πιο απλό : ένα τηλεφώνημα που δεν μας έκανε ο αγαπημένος μας...έτσι, για να μας ανησυχήσει λιγάκι και να 'είμαστε καλύτερα παιδιά την επόμενη φορά΄.

30 +4 πράγματα για να κάνεις αυτή τη χρονιά

 

01. Η χρονιά με το μοιραίο ’14 τελείωσε. Το ’15 είναι αριθμός που κερδίζει. Κάνε μια ευχή. Βάλε στόχο να είσαι εδώ και το ’21. Σε έναν καινούργιο κόσμο, διαφορετικό. Το ’21 είναι το απόλυτο νούμερο που κερδίζει. Γιατί θα νικήσουμε, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά στο τέλος.

02. Μην τα παρατάς εύκολα. Η ζωή είναι πολύ γλυκιά για να την εγκαταλείψεις χωρίς να παλέψεις.

03. Να είσαι ευτυχισμένος γιατί ζεις. Όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζεις. Μόνο που παίζεις ακόμα στο έργο, είναι τύχη.

04. Να ακούς τους σιωπηλούς. Αυτούς συνήθως ερωτεύεσαι. Πρόσεξε μόνο, μερικές φορές είναι σιωπηλοί γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν.

05. Να είσαι πιο ανεκτικός με τους ανθρώπους. Έχουμε διαφορετικές αφετηρίες, άλλες προτεραιότητες. Δεν φτάνουμε ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο. Μπορεί να μη φτάσουμε και ποτέ.

06. Μην περιμένεις ότι όλα αλλάζουν μαγικά. Θέλει χρόνο και προσπάθεια. Να ξέρεις ότι η ζωή δεν σου χρωστάει τίποτα. Εσύ τα κερδίζεις ή τα χάνεις.

Τρίχα… κόμματα σέρνει!…


trixa... kommata-sernei 

Η αλήθεια είναι ότι, αν απ’ το χέρι σου περνάει χρήμα, μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες σου. Θες να πάρεις το ένα, να έχεις το άλλο, καλομαθαίνεις και είναι δύσκολο να μην κάνεις όποια προσπάθεια χρειαστεί, ώστε να μη χάσεις τα ήδη αποκτηθέντα, ή τα μελλοντικά αποκτήματα.

Τώρα, το τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για να μην βρεθείς στη δύσκολη θέση να στερηθείς αυτά που έχεις, ή θες να αποκτήσεις, χαίρε βάθος αμέτρητο.

Σήμερα λοιπόν, θα ασχοληθούμε με μία κυρία η οποία έβαλε πίσω το προσωπικό της συμφέρον και “θυσίασε” την ηρεμία και την μέχρι στιγμής τεράστια πολιτική της καριέρα, για τις ανάγκες της πατρίδας.

Οι υπεύθυνοι άνθρωποι έχουν στόχο μόνο το κοινό συμφέρον και είναι άξιοι θαυμασμού και αγάπης από τον κόσμο.

Μιλάω φυσικά για μια μεγάλη… πολιτικό, που άφησε το τιμημένο – λαϊκό και προοδευτικό ΠΑΣΟΚ, για να κάνει παρέα με τους βασικούς διασώστες αυτής της χώρας. Κι όμως, όσο και να την κατηγορούν για αυτή της την απόφαση, τόσο λάθος κάνουν. Η συμβολή της Άντζελας θα είναι καθοριστική για την ομαλή μας πορεία προς τη γνωστή πλέον ανάπτυξη και ευημερία.

Άλλο άνεργος και άλλο άπραγος!

 

Ποια είναι η δυσκολότερη εργασία; Να ψάχνει κάποιος να βρει εργασία με αμοιβή. Ποια είναι ακόμα πιο δύσκολη εργασία; Να προσπαθεί ένας άνεργος να παράγει έργο χωρίς αμοιβή. Γιατί άλλο άνεργος και άλλο άπραγος! Η δύναμη της στρατιάς των ανέργων σήμερα στην Ελλάδα –και όχι μόνο- θα ήταν καθοριστική για την πορεία της χώρας εάν όλοι εμείς οι άνεργοι δεν μέναμε και άπραγοι.

Τι θα γινόταν αν ο καθένας με τις δεξιότητες ζωής που έχει αποκτήσει, με τα εφόδια ζωής που είναι εξοπλισμένος και με τη συναισθηματική νοημοσύνη που έχει αναπτύξει, σηκωνόταν κάθε πρωί και φρόντιζε αυτή την ουσιαστική (και που δεν μπορεί να του την πάρει κανείς!) περιουσία του να την μοιραστεί με την κοινωνία, κι όχι να την καταργήσει απαξιώνοντάς της – όπως επιθυμεί διακαώς κάθε εξουσία- με την απραξία; Τι θα γινόταν αν ο καθένας εκανε αισθητή την παρουσία του και τις θέσεις του, στην κοινωνία, ως πολίτης που συμμετέχει στα κοινά;

Και δεν μιλάμε για συμμετοχή σε φιλανθρωπικά σόου, που προϋποθέτουν συνήθως τη λύπηση και την ανισότητα στην νοοτροπία του κάθε …φιλάνθρωπου. Ούτε βέβαια για εθελοντισμό έξω από κοινωνικές δομές που βολεύει πάρα πολύ την κάθε εξουσία… αλλά για ισότιμο μοίρασμα.

ΕΧΕΤΕ ΦΟΥΛΑΡΙ…ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ..ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ..

Καποτε μιλουσαμε για κρυα..πόδια, κρυο κεφάλι κλπ..
Ηρθε η ωρα της κρυας μυτης..
Η κρύα μύτη ¨αποτελει το..λίκνο¨ για… τις ιώσεις (υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, και όπως φαινεται εχουν δικηο…και σ αυτό, πλην ολων των άλλων..).
Οι παγωνιες, τα χιονια, η κακη θερμοκρασια στα σπιτια μας, με σομπες, τζακια, και…σωματιδια σταχτης, ¨κανιβαλίζουν¨ το αναπνευστικό μας..
Κανεις δεν θέλει να αρρωστήσει..
( ιδιως από ίωση, που εξακολουθει να αποτελει..terra incognita για την πολυπαθη ιατρικη μας επιστημη..)
Ολοι προσπαθουμε να μηχανευθουμε κόλπα, που θα μας προστατεύσουν απ τις…ιώσεις..
Να πούμε δυο λόγια χρησιμα, (που οι πιο πολλοί αγνοούμε), όπως αυτή η (κακή) συνηθεια μας να βγαίνουμε ασκεπεις στο κρυο και να κάνουμε τους τζαμπα μαγκες…
Ακουστε και κρατειστε καλα στο μυαλό σας..
Εάν θέλετε να μην αρρωστήσετε, ( απ αυτό το¨θλιβερο¨κρυολογημα) φροντίστε να αναπνέετε μέσα στο κασκόλ σας ,όταν βγαίνετε από το σπίτι, ώστε να διατηρείτε τη μύτη σας ζεστή.

Πες μου μόνο από πού να ξανάρθω

 

Πες μου τι γίνεται με τις εκλογές, να σου πω τι γίνεται με την ελπίδα, ποιον θα ψηφίσεις εσύ για να επιβιώσεις, ποιον θα κρατήσω εγώ για να ζήσω, πώς θα βγεις από το αδιέξοδο, πώς  θα βρω τον δρόμο μου, ποιος θέλει να σε ξεγελάσει εκείνη την Κυριακή, με ποιον θα γελάω κάθε Κυριακή. Αφηνόμαστε κι οι δυο στην ψευδαίσθηση της επιλογής, εσύ νομίζεις ότι επιλέγεις μέλλον, εγώ παρόν, αλλά τα χαρτιά και των δύο σημαδεμένα. Να θυμάσαι, μου έλεγες, αλλά δεν το θυμάσαι πια ότι μου το έλεγες. 

Πες μου τι γίνεται στις γειτονιές που κάνουν εκκαθάριση οι φασίστες, τι λένε οι Πρετεντέρηδες, πώς αναλύουν το γεγονός οι Ευαγγελάτοι, τι απαντούν οι Μπαλτάκοι και οι Πλεύρηδες, γιατί υπάρχουν ακόμα Πρετεντέρηδες και Ευαγγελάτοι και Πλεύρηδες, γιατί τους επιτρέπεις να υπάρχουν; Πες μου τι γίνεται με το χρέος, τι λένε οι Παπαδημητρίου, πώς εξηγούν την άνοδο του οι Τσίμες, ποια λύση δίνουν οι Παπαχελάδες, γιατί αφήνεις να σε εκβιάζουν οι Παπαδημητρίου και οι Τσίμες και οι Παπαχελάδες; Πες μου τι γίνεται στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα Φαρμακονήσια, τι δήλωσαν οι Γεωργιάδηδες, πόσο ευχαριστημένοι είναι οι Βενιζέλοι, τι θα αλλάξουν οι Κουβέληδες, γιατί  αφήνεις να είναι κομμάτι των επιλογών σου οι Βενιζέλοι και οι Γεωργιάδηδες και οι Κουβέληδες, γιατί δεν τους πετάς από τη ζωή σου  μια και καλή;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα