Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΛΑΟΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΤΗΣ

FotoΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η παράσταση αρχίζει ξανά με τους ίδιους ηθοποιούς και με τους ίδιους θεατές. Η παράσταση των εκλογών σαν υποτίθεται η υπέρτατη αρχή της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας!
Είναι όμως έτσι ; Μπορεί να υπάρξει δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία σε μια χώρα και ένα λαό που τέλει υπό κατοχή ; Μπορεί να υπάρξει άσκηση πολιτικής με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα όταν η χώρα είναι υπό κατοχή ; Μπορεί ένας λαός να εκλέξει μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα και μόνο, όταν οι πολιτικοί του είναι υπό διατεταγμένη υπηρεσία ξένων, ανθελληνικών συχνά συμφερόντων ;
Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί ότι θα πάμε ξανά σε εκλογές και άρχισαν ξανά τα «τύμπανα της αυταπάτης», ξανά οι ίδιοι άνθρωποι με τα ίδια κούφια και κενά λόγια να εμφανίζονται με μεγαλόπρεπες ύφος και να εκστασιάζονται σαν οι «σωτήρες» ενός λαού που εξαθλίωσαν, μιας χώρας που κατέστρεψαν.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ


Το μυστικό της αθανασίας είναι ένα από τα βαθύτερα απόκρυφα μυστικά των Δυνάμεων του Φωτός και δεν έχει ποτέ αποκαλυφθεί σε κανέναν, αν δεν έχει φθάσει πρώτα σε μια ορισμένη συχνότητα δονήσεων, διαθέτει εσωτερική καθαρότητα και έναν ορισμένο βαθμό προσήλωσης και αφοσίωσης προς το Φως.

- Θα αποκαλυφθούν σύντομα στην ανθρωπότητα, όσα είναι σοφό να αποκαλυφθούν!

Η φυσική αθανασία επιτυγχάνεται μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία μετεξέλιξης και με τον σωστό συνδυασμό τριών παραγόντων:

Τι είναι οι ΕΛΟΧΙΜ και τι οι ΝΕΦΕΛΙΜ;

Εδώ βλέπουμε πως είναι περίπου οι Ελοχίμ






Στην Παλαιά διαθήκη, πριν γίνει η μετάφραση στα Ελληνικά των 72 ραββίνων έγραφε....""είπον οι Ελοχίμ ποιήσομεν άνθρωπον κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν"".
Η μετάφραση όμως λέει: είπε (ενικός αριθμός ) ο Θεός να κάνουμε τον άνθρωπο κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση, και έπλασε τότε ο Θεός με τα χέρια Του τον άνθρωπο.
Αποφασίστε ποια η αλήθεια...
ΣΤΟΥΣ ΨΑΛΜΟΎΣ ΓΡΆΦΕΙ: στον 102ο ψαλμό ....""Ο ποιών τους αγγέλους αυτού πνεύματα και τους Ελοχίμ αυτού πυρός"".
Με τη λέξη "ποιών" εννοείται ο Θεός ( χωρίς να αναφέρεται), διότι εννοείται ότι όλα τα κάνει ο Θεός.
......................................
Ξεκάθαρα λοιπόν βλέπουμε δύο πράγματα.
..""είπον οι Ελοχίμ ποιήσομεν άνθρωπον κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν"".
.................................................
""Ο ποιών τους αγγέλους αυτού πνεύματα και τους Ελοχίμ αυτού πυρός"".
Με τη λέξη "ποιών" εννοείται ο Θεός
..........................................
?????????????????????????????
Μας περνούν για πολύ χαζούς! Πρόβατα!!
Και όλα αυτά για να κρύψουν το πρώτο Δημιούργημα τους Ελοχίμ. που κατ'εντολήν Θεού μας δημιούργησαν κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΥΡ(ΨΥΧΗ) ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ (ΝΟΥΣ)





 
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΘΝΗΤΗΣ ΦΥΣΗΣ "ΓΗ ΝΕΡΟ ΦΩΤΙΑ ΑΕΡΑΣ"


Διαβάζουμε στον Ποιμάνδρη:
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:

- Λοιπόν Ερμή, το φως εκείνο που είδες είμαι εγώ, ο Θεός σου, ο προϋπάρχων της εμφανισθείσης από το σκότος υγράς εκείνης φύσης, ο δε φωτεινός Λόγος που είδες να ξεχύνεται από τα φωτισμένα πεδία προς την υγρά εκείνη φύση που βγήκε από το Νου μου, είναι ο υιός μου, ο Νους είναι ο Πατέρας Θεός. Αυτοί οι δύο, πατέρας και υιός, δεν ξεχωρίζονται ο ένας από τον άλλο, η δε ένωσής τους είναι η ζωή.*

To Ενεργειακό Σώμα, οι Ομάδες και η Σχέση τους με τη Μαγεία...


Περι ενεργειακου σωματος ο λογος σημερα. Ποια ειναι η φυση του κ πως το βιωνει κανεις; Μια καλη ασκηση για να αρχισετε να το αντιλαμβανεστε ειναι να φανταζεστε τον εαυτο σας οτι ειναι τυλιγμενος με μια σακουλα.  

Φανταστειτε οτι φορατε σακουλες στα χερια λοιπον. Ξερω οτι δε φορατε, αλλα, αν το υποκριθειτε κ κανετε κινησεις με τα δαχτυλα σα να νιωθετε την υφη της σακουλας αργα η γρηγορα θα νιωσετε τα πρωτα μηρμυγκιασματα στα χερια σας. 

Μια εναλλακτικη ασκηση ειναι να προσποιηθειτε οτι τα χερια σας ειναι μεσα σε ζελε, που βαζουμε για τα μαλλια. Υποκριθειτε οτι ψηλαφειτε το ζελε κ αγνοηστε τον κοσμο που θα σας κοιταει να ψηλαφειτε τον αερα. 

Θα πρεπει να πουμε εδω βεβαια οτι τα αποτελεσματα σας θα ειναι πιο εντονα, αν για μερικες μερες δεν εχετε κανει σεξ και για κανενα μηνα εχετε καταφερει να τρωτε λιγοτερο για να ελαφρυνετε τον οργανισμο σας. Γιατι αυτο; Δε θα σας πω βεβαια εγω να κοψετε το σεξ, αλλωστε κ μενα μ αρεσει, ομως πρεπει να καταλαβετε οτι το ενεργειακο σωμα ειναι κατι που φορτιζεται. Φορτιζεται με συναισθηματα. 

Ο Λευκός και ο Σκοτεινός Ήρωας


Ο δρόμος των Λευκών Ηρώων να ξέρετε ότι είναι πάντα δύσκολος. Δεν έλεγε τυχαία ο μύθος στον Ηρακλή ότι είναι δρόμος στενός και ανηφορικός. Ο Λευκός Αντιπρόσωπος δεν πιέζει, ούτε εκβιάζει, ούτε επιβάλλει τη θέληση του σε κανέναν. Δουλεύει ομαδικά, επιδιώκει τη συναίνεση και την ομοφωνία και πρέπει να έχει γερό στομάχι και μεγάλη υπομονή να περιμένει, να περιμένει και να περιμένει μέχρι να γίνει σε όλους συνείδηση αυτό που ο ίδιος θεωρεί αυτονόητο. Η προσπάθεια να εκβιάσουμε ένα αποτέλεσμα, να πιέσουμε για την ολοκλήρωση του, να παρέμβουμε στις αποφάσεις άλλων χωρίς την άδεια τους και να θεωρήσουμε δεδομένη τη στάση τους είναι όλα στοιχεία που μας παρασύρουν στη Σκοτεινή Πλευρά. Γι' αυτό όσοι έχετε διαλέξει το Λευκό Δρόμο, μην παραπονιέστε. Αν ήταν εύκολος, θα τον διάλεγαν όλοι. Αναρωτηθείτε, αν εσείς έχετε τη δύναμη να τον αντέξετε κι όχι, αν οι άλλοι είναι κατάλληλοι να σας βοηθήσουν.

ΤΑ 12 ΣΤΑΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΕΑΥΤΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΕΑΥΤΟΥ

(Απο το "ΕΓΩ", στο "ΕΜΕΙΣ" και ενα νεο ΕΑΥΤΟ. Απο το εχειν στο δραν, στο συναισθανεσθαι, στο συλλογιζεσθαι, στο επιγγνωναι μεχρι και το βουλεσθαι Σε αυτη την πορεια, πρεπει να ανακτησουμε τις 4 βασικες ελευθεριες. Την Οικονομικη, Ηθικη, Δημιουργικη και Πνευματικη ελευθερια μας)

Τα 12 σταδια της εξελιξης του ανθρωπου.

Η ιδιωτική σφαιρα 

1) Η περιπλάνηση 
Απο που ερχομαστε, γιατι, ο σκοπος μας, και συλλεγοντας τα "εργαλεια"

2) Η μύηση
Προετοιμαζοντας το δικο μας μονοπατι, καθενας διαφορετικο, και ευελπιστώντας να συγκλινουν κεντρικά.

3) Τιμώντας
Κατανοώντας την πηγή της δημιουργίας μας, το ιερό στον κάθε ατομικό εαυτό.

Πού φοβούνται οι γυναίκες να κυκλοφορήσουν μόνες το βράδυ;



Πόσο ασφαλής νιώθει μια γυναίκα σήμερα να κυκλοφορεί μόνη το βράδυ σε διάφορα κράτη του κόσμου; Στη εποχή μας – με πλήρη απελευθέρωση ηθών – η σεξουαλική παρενόχληση βρίσκεται σε άνθηση και κάποιες φορές καταλήγει σε βιασμό. Αν μάλιστα αναρωτιέσαι ποια ευρωπαϊκή χώρα κατέχει το θλιβερό ρεκόρ των περισσότερων βιασμών, μάλλον θα εκπλαγείς από την απάντηση.

Περισσότερες από τις μισές Ελληνίδες φοβούνται

Όσο πιο προηγμένη οικονομικά και κοινωνικά είναι μια χώρα, τόσο περισσότερο ανασφαλείς αισθάνονται οι γυναίκες της να κυκλοφορήσουν μόνες στον δρόμο το βράδυ. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προέκυψε από έρευνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το 2011 σε 143 χώρες. Όπως φάνηκε, μόνο οι μισές γυναίκες της (πολιτισμένης, κατά τα άλλα) Ευρώπης δήλωσαν ότι δεν έχουν πρόβλημα να περπατήσουν μόνες τη νύχτα στην πόλη τους, ενώ οι Ελληνίδες αισθάνονται πιο φοβισμένες από τις άλλες Ευρωπαίες, αφού μόνο το 47% δήλωσε ότι αισθάνεται ασφάλεια.

Πώς θα ρυθμίσεις το βιολογικό σου ρολόι σε 24 ώρες;



Νηστεύοντας μια φορά για μισή μέρα μπορούμε αμέσως να ξαναρυθμίσουμε το βιολογικό μας ρολόι. Αυτό ισχυρίζονται ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard και του Beth Israel Deaconess Medical Center της Βοστώνης προσφέροντας μια εύκολη λύση σε όσους αναγκάζονται κατά καιρούς να κάνουν την νύχτα μέρα. Ενδιαφέρει επίσης όσους πρέπει να αλλάξουν εργασιακή βάρδια (από ημερήσια σε νυχτερινή ή το αντίστροφο), αλλά και εκείνους που απορυθμίζονται επειδή ταξιδεύουν συχνά σε χώρες που βρίσκονται σε διαφορετική ζώνη ώρας.

Φως, πείνα και βιολογικοί ρυθμοί

Συγκλονιστικό γράμμα "στο φίλο που με βίασε"

Δεν θα προχωρήσω άλλο με την αστυνομία. Είμαι εξαντλημένη, τόσο κουρασμένη από όλα.
Μία γυναίκα, που έπεσε θύμα βιασμού από ένα φίλο της έγραψε, ανώνυμα, μία συγκλονιστική εξομολόγηση στον Guardian, περιγράφοντας κάθε συναίσθημα που της προκάλεσε αυτή η φρικτή εμπειρία.
«Θέλω να σε ρωτήσω γιατί. Ξέρω ότι δεν έχει νόημα. Δεν μπορείς να πεις κάτι που θα με κάνει να καταλάβω. Αλλά πρέπει να ρωτήσω, για να το βγάλω από μέσα μου, να σταματήσω τον εαυτό μου να βασανίζεται για τις πιθανές απαντήσεις. Γιατί, εκείνη τη στιγμή, το σώμα μου δεν ήταν δικό μου; Γιατί ήμουν θύμα και όχι άτομο; Γιατί, όταν ξάπλωσα στο κρεβάτι, παραλυμένη από το φόβο, δεν σταμάτησες για να σκεφτείς για μία στιγμή ότι ίσως η ψυχική μου υγεία, το σώμα μου, η συγκατάβασή μου ήταν πιο σημαντικά από τις φυσικές σου ορμές;

Σου είπα να σταματήσεις όταν με άγγιξες. Σου είπα ότι δεν ήταν καλή ιδέα. Ενιωσα πιεσμένη και σε φίλησα. Και τότε γρήγορα απομακρύνθηκα, συνειδητοποιώντας ότι δεν ήθελα να σε φιλήσω και ότι είχα τη δύναμη να αντισταθώ. Σου γύρισα την πλάτη, σου είπα τέρμα.

Τελικά, δεν θυμάμαι τίποτα. Αλλά θυμάμαι να φεύγω ξυπόλητη στις 2 τα ξημερώματα. Θυμάμαι ότι ποτέ δεν είπα ''ναι''. Θυμάμαι να λέω ''όχι''. Θυμάμαι ότι ήμουν παραλυμένη από το φόβο καθώς μετακινούσες το άκαμπτο, δίχως συγκατάβαση, σώμα μου για εμένα. Αυτή είναι η δυσβάσταχτη ανάμνηση: το σώμα μου να ''κλειδώνει'', ο λαιμός μου να κλείνει.

Εργαστείτε με χαρά

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγία Τερέζα

Η Αγία Τερέζα, μία από τις μεγάλες αγίες της Καθολικής Εκκλησίας, πήγε στο μοναστήρι και της είπαν να πλένει τα σεντόνια των ασθενών. Κάθε μέρα, ενώ η φτωχή κοπέλα έπλενε τα σεντόνια, προσευχόταν και διαλογιζόταν. Μια μέρα, είπε, “Κύριέ μου, αν αυτό Σε ευχαριστεί, είναι η μεγαλύτερη χαρά για μένα να το κάνω γιατί πλένω τα δικά Σου ρούχα." Μέσα από μια τέτοια στάση απέναντι στην εργασία της, έγινε μια εικόνα που εμπνέει για αιώνες. 

Περί "Θεογνωσίας και Μυσταγωγίας", Όσιος Θεόδωρος Εδέσσης vs Πλωτίνου



« Η γνώση είναι κατά φύση και υπέρ φύση. Και η δεύτερη θα γίνει φανερή από την πρώτη. Κατά φύση λέμε τη γνώση που αποκτά η ψυχή περί της κτίσεως από την έρευνα και την αναζήτηση, μεταχειριζόμενη τα φυσικά μέσα και τις δυνάμεις, όσο δηλαδή είναι εφικτό στην ψυχή που είναι δεμένη με την ύλη.
Γιατί όπως έχει λεχθεί στα περί αισθήσεως και φαντασίας και νου, αμβλύνεται η ενέργεια του νου λόγω της ενώσεως και αναμίξεως με το σώμα. Ένεκα τούτου δεν μπορεί να έρθει σ’ επαφή με τα νοερά, αλλά για να νοήσει έχει ανάγκη από τη φαντασία, της οποίας ο χαρακτήρας είναι εικονιστικός και ανήκει στην υλική διάσταση και τη πυκνή υφή.

Χρειάζονται λοιπόν στο νου που είναι μέσα στο σώμα, ανάλογες εικόνες για να μπορέσει να τα εννοήσει αυτά. Όση λοιπόν γνώση λάβει ένας τέτοιος νους με τη μέθοδο τη φυσική, που του είναι οικεία, αυτή τη γνώση τη λέμε φυσική. 

Είναι το μόνο δώρο που μπορώ να σου χαρίσω... Ότι θα είσαι για πάντα μέσα μου... Όσο και αν πονάω...

Εγώ θέλω να μιλάω μαζί σου ασταμάτητα
Και να μοιράζομαι και να μοιράζεσαι
και να θέλω να σου κρυφτώ και να μην μπορώ γιατί με ξέρεις τόσο καλά
και με νιώθεις και με καταλαβαίνεις, και σε καταλαβαίνω
Και να καθρεπτίζομαι στα μάτια σου και να βλέπω τον εαυτό μου
Και να χαίρομαι μ΄αυτό

Και να με πειράζεις με τα αστεία σου και να νευριάζω
Και να διαβάζω τις σκέψεις σου και να τρελαίνεσαι
Και να συμβαίνει μαζί σου αυτό το μαγικό, και να απορώ ακόμα και εγώ
και να μου παίρνεις δώρα γλειφιτζούρια
Και να σου παίρνω δώρα γλειφιτζούρια

Και να ανυπομονώ να έρθει η επόμενη πανσέληνος για να μου πεις σ΄αγαπώ
και να μου φαίνεται τόσο μεγάλη η αναμονή
που να μετονομάζω το στρογγυλό φωτιστικό στο ταβάνι σε φεγγάρι
και το μαύρο ταβάνι σε μπλε ουρανό
Και να μου λες πως μ΄αγαπάς
Και να σου λέω πόσο ερωτευμένη είμαι μαζί σου
Και να μην πρέπει να στο πω μα να στο χρωστώ

Και να με νοιάζεσαι, και να με προσέχεις
και να μου φτιάχνεις καφέ, και να σου φτιάχνω καφέ
Και να ψάχνεις αφορμή να κατεβαίνεις τις σκάλες
και να έρχεσαι, και να φεύγεις
Και να αντικρίζεις το πλατύσκαλο και να θυμάσαι,
και να χαμογελάς, και να χαμογελώ

Τίποτα δεν είμαστε...



Ερχόμαστε,φεύγουμε και κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την απουσία μας...
Άραγε είναι αυτό στη ζωή μας που "πρέπει" να αναζητάμε;
Δηλαδή όταν "φύγουμε" να καταλάβουν την απουσία μας;

Στην καθημερινότητα μου,συμβαίνουν τρομερά πράγματα που όλα μάζι συγκροτούν ένα τίποτα..
Καταρρίπτονται μύθοι,δυαλύονται έρωτες,χάνονται ιδέες και χίλια δυο άλλα που δεν ξέρω πόσο με επηρρεάζουν...
Πίστευω πως δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω.
Υπάρχουν πράγματα που απλά τα δέχομαι όπως είναι,υπάρχουν άλλα που παλεύω να τα αλλάξω,άλλα που με τσαντίζουν,που με κομματιάζουν αδίστακτα..

Κι έζησαν αυτοί καλά... κι εμείς;

Αποτέλεσμα εικόνας για Κι έζησαν αυτοί καλά... κι εμείς;

Είναι και μερικοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι θέλουν βρε αδελφέ. Πηγαινοέρχονται, μπαινοβγαίνουν στη ζωή σου λες κι είν' η καρδιά σου ξέφραγο αμπέλι. "Να φυλάγεσαι από τους ανθρώπους που δεν έμαθαν να σε κοιτάνε κατάματα και να μιλάνε σταράτα, αλλά προσπαθούν με δολιοφθορές και υπεκφυγές να ανελιχθούν, πατώντας επί πτωμάτων" μου 'λεγε η μάνα μου, αλλά μυαλό φιρίκι εγώ.

Το μειονέκτημα του να έχεις υπέροχα παιδικά χρόνια είναι πως, μεγαλώνοντας μέσα στην ροζ σαπουνόφουσκά σου παρέα με τις πριγκίπισες της Ντίσνεϋ, μαθαίνεις να εξιδανικεύεις τον κόσμο και τις καταστάσεις. Όλα γύρω σου είναι ένας κάμπος γεμάτος από ροζ πεταλουδίτσες, γαλάζια πουλάκια που κελαηδούν χαρούμενα και πολύχρωμα λουλούδια! Κι εσύ, φυσικά, καθισμένη δίπλα από την μαγική λιμνούλα περιμένεις να ξεπροβάλει απ' τους θάμνους ο πρίγκιπας του παραμυθιού πάνω στο άσπρο άλογο, φορώντας την γυαλιστερή του πανοπλία για να τραγουδήσετε μαζί το γνωστό "Σ' έχω δει, στο όνειρο ήμασταν μαζί".

Φοβᾶμαι...

 Μανόλης Αναγνωστάκης



Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἑφτὰ χρόνια ἔκαναν πὼς δὲν εἶχαν πάρει χαμπάρι  καὶ μία ὡραία πρωία μεσοῦντος κάποιου Ἰουλίου βγῆκαν στὶς πλατεῖες μὲ σημαιάκια κραυγάζοντας «δῶστε τὴ χούντα στὸ λαό».

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ μὲ καταλερωμένη τὴ φωλιὰ πασχίζουν τώρα νὰ βροῦν λεκέδες στὴ δική σου.

Φοβᾶμαι τοὺς ἀνθρώπους ποὺ σοῦ κλείναν τὴν πόρτα μὴν τυχὸν καὶ τοὺς δώσεις κουπόνια καὶ τώρα τοὺς βλέπεις στὸ Πολυτεχνεῖο νὰ καταθέτουν γαρίφαλα καὶ νὰ δακρύζουν.

Κάνε μαζί μου όσα δεν έχεις ξανακάνει



Έχω ένα φετίχ το οποίο δεν έχει καμία σχέση με κρεβάτια, μαστίγια, bdsm κι άλλα τέτοια.
Θέλω να σε ξεπαρθενεύω κάθε δευτερόλεπτο που περνάει.
Να μου λες συνεχώς «Αυτό το έκανα πρώτη φορά μαζί σου».  Από το πιο απλό μέχρι και το πιο σύνθετο. Θέλω να κάνεις υπερβάσεις για μένα. Πράγματα τα οποία είχες στο πίσω μέρος του μυαλού σου μα ποτέ δεν πίστευες πως θα ξεστομίσεις, και πράγματα που δεν είχες καν στη φαντασία σου και ήρθα εγώ για να στα μάθω.
Θέλω να με εκπλήσσεις συνεχώς, αλλά παραπάνω γουστάρω την ιδέα του να εκπλήσσεις τον ίδιο σου τον εαυτό.
Δεν είναι θέμα επιβεβαίωσης ή ανασφαλειών. Είναι θέμα αντοχών. Θέλω να μάθω τα όρια σου, θέλω να δω ως πού μπορείς να φτάσεις για μένα.
Ξέρω πως δεν είμαι ο πρώτος που έκανες σεξ. Θέλω να είμαι ο πρώτος που θα σε κάνει να τρέμεις, να ουρλιάζεις και να γδέρνεις τον ίδιο σου τον εαυτό, να μη θέλεις να φύγω από μέσα σου, να με ικετεύεις για λίγο ακόμα.

Μελαγχολία, κατάθλιψη και μοναξιά

Η κατάθλιψη και η μοναξιά συνδέονται με την συμμετοχή του ατόμου στην κοινωνία. Ένα άτομο με μια φτωχή συμμετοχή στο κοινωνικό δίκτυο είναι πιο επιρρεπές στο να βιώσει τα συναισθήματα της μοναξιάς και της κατάθλιψης. Το κοινωνικό δίκτυο είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχουν κοινά ενδιαφέροντα ή κοινές απόψεις δημιουργώντας μια σημαντική διαδραστική σχέση μεταξύ των μελών.alone-seascape
Ο αριθμός των κοινωνικών δικτύων που ένα άτομο συμμετέχει καθώς και η ευρωστία των δικτύων αυτών και ο τρόπος με τον οποίο διασυνδέονται τα μέλη τους, έχουν μεγάλη σημασία στην ζωή του ίδιου του ατόμου. Η δύναμη του κάθε κοινωνικού δικτύου επιτρέπει στους ανθρώπους να αισθάνονται μέρος μιας κοινότητας σχέσεων, με απλά λόγια να ανήκουν κάπου, και μετριάζει το συναίσθημα της μοναξιάς.

Η ορμή της οργής …


Η οργή είναι ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα. Κάποιες φορές ξεπερνά ακόμη και τον φόβο. Η οργή μετατρέπεται σε ορμή και μας μετατρέπει σε όμηρο. Ρυθμίζει τους μηρούς μας, δηλαδή τα βήματά μας και τις αποφάσεις της ζωής μας.


Έτσι μαγνητίζουμε/ έλκουμε βάσανα, αφού η ανάσα μας βοά, δηλαδή ζητά βοήθεια απεγκλωβισμού.
Εξ’ αναγκάζουμε δηλαδή τους εαυτούς μας με την τύφλωση της οργής να μην έχουμε στη ζωή μας τίποτε ευλογημένο ως προς τις σχέσεις μας και προς όλες μας στις καταστάσεις- υποθέσεις. Οι υποθέσεις μας μέσα από την ανάθεσή μας στην οργή, βιώνουν την υπό κατάσταση των θέσεων.
Μέσα από αυτόν τον εγκλεισμό μας οικειοθελώς  μέσα στο μοτίβο της οργής, μετασχηματίζουμε το σώμα μας σε έναν βρικόλακα που μας ρουφά ότι καλό διαθέτουμε από την ενέργεια του ίδιου μας του σώματος, του μυαλού αλλά και των συναισθημάτων. 

14 Νέες Κοινωνικές Συνήθειες που Εγγυώνται Επιτυχία!


Κοινωνική Συνήθεια # 1. Χαμογελάτε περισσότερο

Αφήστε το κατσούφικο ύφος, το δυσαρεστημένο ή μίζερο ύφος και μάθετε να χαμογελάτε, με τα χείλη και τα μάτια.  Οι έρευνες δείχνουν ότι χαμογελώντας βελτιώνεται η διάθεσή μας αλλά και κινητοποιούνται οι νευρώνες-καθρέφτες στον εγκέφαλο του ατόμου που στέκεται απέναντι μας, με αποτέλεσμα να μας χαμογελάει και ο άλλος!  Το χαμόγελο και η καλή διάθεση είναι μεταδοτικά!

Κοινωνική Συνήθεια # 2. Μάθετε να χαίρεστε με τα καλά νέα των άλλων

Χαρά μοιρασμένηδιπλή χαρά!  Κάθε φορά που ακούτε κάποιον φίλο, γνωστό ή συνεργάτη να σας λέει καλά νέα, συγχαρείτε τους, ρωτήστε τους περισσότερα πράγματα, δείξτε τη χαρά και τον ενθουσιασμό σας!  Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε τον εγωισμό και την ανασφάλειά σας που συνήθως οδηγούν στο να υποβιβάσετε τα νέα, να τα ακούσετε αδιάφορα ή να αρχίσετε να προβάλετε τις δικές σας επιτυχίες.

Κοινωνική Συνήθεια # 3. Να επαινείτε τα προτερήματα των άλλων

Επαινώντας τα προτερήματα και τα δυνατά σημεία των φίλων και των συνεργατών σας δείχνετε αυτοπεποίθηση αλλά και τη δική σας προσωπική δύναμη, κάτι που μαγνητίζει τους άλλους.  Επίσης, τονίζοντάς τους τα προτερήματά τους, τους ωθείτε να φερθούν ακριβώς έτσι όπως τα λέτε!  Για φανταστείτε να έρχεται κάποιος σε εσάς και να σας λέει «Για να ξέρεις, η ικανότητά σου να …. (συμπληρώστε το κενό με όποιο προτέρημα επιθυμείτε) είναι καταπληκτική!  Μακάρι να ήμουν κι εγώ έτσι»!  Με αυτόν τον τρόπο, εκτός που το άλλο άτομο τονώνει την αυτοπεποίθησή σας, καθιστά πολύ πιθανότερο ότι θα επιδείξετε αυτό το θετικό στοιχείο αντί για κάποιο άλλο αρνητικό.

Ο Αδάμ ήταν Θεός (και όχι πλασμένος από Θεό), αποκαλύπτουν κείμενα του 1300 π.Χ.





Ολλανδοί επιστήμονες που ασχολούνται με την αποκρυπτογράφηση ουγκαριτικών κειμένων από επιγραφές που χρονολογούνται τον ΙΓ΄ αιώνα π.Χ., αναφέρονται σε παλαιότερη εκδοχή της σημιτικής μυθολογίας για τον Αδάμ και την Εύα.

Κείμενα 1300 π.Χ.- Άλλη εκδοχή του Αδάμ και της Εύας


Σε βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο Sheffield Phoenix Press και φέρει τον τίτλο «ο Αδάμ, η Εύα και ο Διάβολος, μια νέα αρχή » - Adam, Eve, and the Devil A New Beginning, που υπογράφεται από τους Μάριο Κόρπελ και Γιόχανες ντε Μουρ Marjo KorpelJohannes de Moor, παρουσιάζεται μια νέα εκδοχή της σημιτικής μυθολογίας για τη δημιουργία του Κόσμου και της ανθρώπινης φυλής.

Στο βιβλίο τους οι δύο συγγραφείς- ερευνητές περιγράφουν τις διαπιστώσεις των ουγκαριτικών πήλινων επιγραφών που βρέθηκαν από Γάλλους αρχαιολόγους στη Συρία το 1929 και οι επιγραφές αυτές είχαν εν μέρει αποκρυπτογραφηθεί το 1970.

Οι Ολλανδοί έκαναν μια νέα προσπάθεια μετάφρασης της γλώσσας που εμφανίζεται στην αρχαία πόλη Ουγκαρίτ, μια γλώσσα που ανήκει στην ομάδα των σημιτικών γλωσσών.

Το πείραμα της Φιλαδέλφειας:Ένα ανεξήγητο μυστήριο!



Πολλές είναι οι θεωρίες που προσπάθησαν να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη κι αν έγινε
πραγματικά το Πείραμα της Φιλαδέλφειας ή "project Rainbow" όπως είναι η πραγματική του ονομασία.




Το αντιτορπιλικό του πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, Ελτριτζ, πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο, ήταν το «πειραματόζωο».

Τρία πράγματα πείθουν πως το πείραμα της Φιλαδέλφειας έγινε πραγματικά...

Πρώτον έκαναν πειράματα για να ανακαλύψουν νέες τεχνολογίες και να οδηγηθούν στο τέλος του πολέμου.

Δεύτερον ένα ιονισμένο αέριο κρύβει από τα ραντάρ όποιο αντικείμενο βρίσκεται μέσα του και τρίτον είναι γνωστό ότι ισχυρά μαγνητικά πεδία ή ηλεκτροστατικά πεδία, μπορούν να εκτρέψουν ελάχιστα μια δέσμη φωτός ή ακόμα καλύτερα, ένα φωτόνιο από τη πορεία του.

Το ναυτικό παραδέχεται ότι το αμερικανικό πλοίο Eldridge έλαβε μέρος σε κάποιο πείραμα το οποίο προέβλεπε την περιτύλιξη του σκελετού του αντιτορπιλικού με σύρμα, σε μια προσπάθεια αδρανοποίησης των μαγνητικών πεδίων που προκαλούνταν από το μέταλλο του.

Δεκτή έκανε τελικά την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα ο Σόιμπλε!

tsipras-soimple-new1
Με ένα σύντομο και άκρως φιλικό τηλεγράφημα δόθηκε η πολυπόθητη άδεια από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών για την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και την προκήρυξη νέων εκλογών. 
Μπορεί η οριστική απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για εκλογές να είχε ληφθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης, η αγωνία ωστόσο και το άγχος για την έγκριση του ελληνικού αιτήματος από τον καθ’ύλην αρμόδιο αξιωματούχο παρέμεναν σε μεγάλη επίπεδα μέχρι το επίμαχο τηλεγράφημα να φτάσει στο Μαξίμου.
Χωρίς απρόοπτα και εκπλήξεις ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε τελικά την άδεια που απαιτούνταν προκειμένου να προχωρήσουν από αύριο όλες οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα