Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ





Η Τεκτονική Στοά αποτελεί τον «πυρήνα» της οργάνωσης του Ελευθεροτεκτονισμού. Κάθε νέα Στοά πρέπει να υπόκειται σε μια κανονική Μεγάλη Στοά ή Μεγάλη Ανατολή. Η Στοά είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τις οδηγίες της Μεγάλης Στοάς στην οποία υπόκειται όσον αφορά την εφαρμογή των Συνταγμάτων, όμως κατά τα άλλα είναι ανεξάρτητη διοικητική μονάδα. Μία Στοά πρέπει να έχει Τακτικές και προγραμματισμένες συνεδριάσεις, όπου θα λαμβάνουν χώρα οι τεκτονικές εργασίες των μελών της, και πρέπει να συνέρχεται μόνο στην έδρα της, (εκτός εκτάκτων περιπτώσεων)...


Αρμοδιότητα της Στοάς είναι η μύηση και προαγωγή των μελών της, η εγκατάσταση του Σεβασμίου Διδασκάλου και των Αξιωματικών της, η απόκτηση και διατήρηση των κοσμημάτων και κειμηλίων της, η ενδυνάμωση των δεσμών ανάμεσα στις οικογένειες μέσω των διαφόρων εκδηλώσεων που οργανώνει και διάφορα άλλα θέματα σε επίπεδο βάσης, (μη περιοριστικά).
Η Στοά είναι η μόνη Αρχή που μπορεί να μυήσει κάποιον στον Ελευθεροτεκτονισμό και όταν γίνεται κάτι τέτοιο ο νέος Ελευθεροτέκτων αποκαλεί αυτή τη Στοά ως μητρική» του, ισοβίως. Ένας Διδάσκαλος Ελευθεροτέκτων έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται όποια Στοά, υποκείμενη στη Μεγάλη Στοά του, επιθυμεί. Επίσης, μπορεί να επισκεφθεί και οποιαδήποτε άλλη Στοά επιθυμεί, αρκεί αυτή να υπόκειται σε κάποια Μεγάλη Στοά που να είναι αμοιβαία αναγνωριζόμενη με τη δική του. Εκτός της συνδρομής του και της συμμετοχής του στη μητρική» του Στοά, ένας Διδάσκαλος Ελευθεροτέκτων μπορεί καταβάλλοντας επιπλέον συνδρομή να είναι μέλος και άλλων Στοών, που όμως πρέπει να υπόκεινται στην ίδια Μεγάλη Στοά με τη δική του.

Απλά μαθήματα ζωής που σου προσφέρουν τα ταξίδια

Λένε ότι η ζωή είναι σαν ένα βιβλίο και όσοι δεν ταξιδεύουν διαβάζουν μόνο μια σελίδα της.  Ή ότι η ζωή είναι κι αυτή ένα ταξίδι. Αν δεν προετοιμαστούμε από νωρίς για αυτή, θα χάσουμε αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία. Είναι αλήθεια, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε μέσα από τα ταξίδια σε όλο τον χαοτικό γύρω κόσμο μας. Tα ταξίδια ανέκαθεν υπήρξαν η καλύτερη εκπαίδευση της ζωής και σίγουρα ξεπερνούν σε εμπειρίες και γνώσεις ακόμη και τα καλύτερα πανεπιστήμια. Τα λάθη και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στο δρόμο, μακριά από το οικείο περιβάλλον μας, είναι για όλους τα καλύτερα μαθήματα της ζωής. Θα πρέπει να κρατήσουμε το καθένα από αυτά τα ταξίδια σαν μοναδικές ευκαιρίες επαφής του εαυτού μας με ό,τι ξένο και μη οικείο υπάρχει στον κόσμο μας.  
bicycle1
1. Θα μάθετε να απολαμβάνετε διαφορετικούς ανθρώπους
Τίποτα δεν μας κάνει να κρατήσουμε μακριά τις επιφυλάξεις μας τόσο γρήγορα, όσο τα ταξίδια. Είναι πραγματικά εκπληκτικό να ταξιδεύουμε σε διάφορα μέρη και να βλέπουμε πόσο ο πολιτισμός μας μας παραπληροφορεί για τους άλλους ανθρώπους.
2. Θα μάθετε να πηγαίνετε ανάλογα με τη ροή των πραγμάτων
Στην καθημερινή μας ζωή μπορούμε να είμαστε ιδιότροποι και να μην ελεγχόμαστε γι αυτό. Αλλά όταν ταξιδεύετε είστε στο έλεος λίγο ή πολύ όλων των άλλων. Γιατί κάθε ταξίδι είναι γεμάτο ανατροπές και πρέπει πάντα να βρίσκεις τρόπο να τις αντιμετωπίζεις.  Αυτό μας διδάσκει στην πράξη να αφήσουμε τα πράγματα να πάνε ανάλογα με τον τρόπο που ρέουν στους ξένους τόπους.

Εγκέφαλος – Μνήμη: Ένα χημικό σήμα σε όλο τον εγκέφαλο που ενισχύει τη μνήμη

Αποτέλεσμα εικόνας για Εγκέφαλος – Μνήμη
Πώς βελτιώνει η οξυμένη προσοχή τη νοητική μας ικανότητα; Είναι το ερώτημα που τέθηκε και αντιμετωπίστηκε από μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Bristol, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Cell Reports και η οποία αποκαλύπτει ένα χημικό σήμα που απελευθερώνεται στον εγκέφαλο ως απόκριση σε απαιτούμενη προσοχή ή καταστάσεις διέγερσης.
Η νέες ανακαλύψεις δείχνουν πώς, τα υπάρχοντα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην θεραπεία της νόσου του Alzheimer, που σχεδιάστηκαν για να ενισχύσουν αυτό το χημικό σήμα, αντιμετώπισαν τα συμπτώματα της άνοιας. Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε νέους τρόπους βελτίωσης της γνωστικής λειτουργίας για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες νόσων, όπως του Alzheimer και της σχιζοφρένειας, καθώς επίσης να ενισχύσουν τη μνήμη σε υγιείς ανθρώπους.
Η ομάδα των ερευνητών υγείας, στο Πανεπιστήμιο του Bristol και στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Maynooth της Ιρλανδίας, σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly and Company, μελέτησε πώς η απελευθέρωση της χημικής «ακετυλοχολίνης» αυξομειώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως βρήκε ότι η απελευθέρωση είναι στα υψηλότερα επίπεδα όταν ο εγκέφαλος είναι απασχολημένος με πιο προκλητικές νοητικές λειτουργίες. Οι αυξομειώσεις συσχετίζονται με όλη την έκταση του εγκεφάλου, υποδεικνύοντας ένα σήμα σε όλο τον εγκέφαλο που αυξάνει τη νοητική ικανότητα, με ειδικές εκρήξεις στην απελευθέρωση ακετυλοχολίνης, που συμβαίνει στις ιδιαίτερα διεγερμένες περιπτώσεις, όπως η ανταμοιβή κάποιου κέρδους.

Ατενίζοντας...το φόβο της απεξάρτησης!!




Ενώ από μικράς ηλικίας προετοιμαζόμαστε, όταν ενηλικιωθούμε, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας,  εντούτοις μόλις έρθει η ώρα, διστάζουμε.

 Ο δισταγμός σιγά- σιγά μετατρέπεται σε φόβο, ο φόβος σε συνήθεια, η συνήθεια σε στάση ζωής  και τελικά ''περιφερόμαστε'' μες στις ώρες μας, και ψάχνουμε εναγωνίως να βρούμε ένα ''χέρι'' να στηριχτούμε, γιατί δεν μπορούμε μόνοι μας.

Αυτή η (ψευδ)αίσθηση γεννά την εξάρτηση ή μάλλον πολλές εξαρτήσεις. Για να αισθανόμαστε και λίγο υποφερτά, δώσαμε κι ονόματα.


Ας πούμε τις βαπτίσαμε: «Αγάπη», «συντροφικότητα»,«τρυφερότητα»,«φιλία»,  «πάθος», «έρωτα», κ.λ.π.

Τι  καταφέραμε; Απλούστατα,  δημιουργήσαμε ''φοβισμένες'' κι αδύναμες ψυχές, που με κτητικό και εγωπαθή τρόπο, αναζητούν το νόημα της ύπαρξής τους, υπολογίζοντας κατά κόρον  στην  ''αρωγή'' των άλλων.

Επί της ουσίας όμως,  είναι τόσο μόνες…

Είναι να τις λυπάται κανείς. Η ''ευσπλαχνία'' από μόνη της, στην περίπτωση αυτή δεν βοηθάει.

Η μητριαρχία ως μύθος κι ως μέλλον



Προειδοποίηση: Ο συγγραφέας αυτού του κειμένου δεν προσπαθεί να βρει τις κρυφές αλήθειες ή τη Μεγάλη Χαμένη Αλήθεια. Μόνο τσαλαβουτάει στους μύθους για να μυρίσει το άρωμα ενός μυθικού κόσμου, όταν ακόμα δεν υπήρχε γραφή και ιστορία, να γευτεί έναν φανταστικό κόσμο, όπου δεν θα υπάρχει πατριαρχία, και ν’ αναρωτηθεί κάτι παραπάνω.
~~
Ο Ρόμπερτ Γκρέιβς, πέρα από σπουδαίος ποιητής και μυθιστοριογράφος, ήταν και μελετητής των αρχαίων ελληνικών (και όχι μόνο) μύθων. Το έκανε μ’ έναν προσωπικό τρόπο, όπου έμπλεκε τη μελέτη με τις εμμονές του.
Στο δίτομο βιβλίο του «Οι ελληνικοί μύθοι», αναφέρεται πρώτα στους Πελασγούς, τους προέλληνες που δημιούργησαν πολιτισμό στον ελλαδικό χώρο πολύ πριν έρθουν οι βάρβαροι Ινδοευρωπαίοι και επιβάλλουν την πατριαρχία.
Ένα απ’ τα χαρακτηριστικά των προελληνικών πολιτισμών ήταν η πίστη στη Μεγάλη Μητέρα (Λευκή Θεά την αναφέρει σε άλλο βιβλίο ο Γκρέιβς) -ένα άλλο οι μητρογραμμικές κοινωνίες.
Κάπως έτσι ξεκινάει ο πελασγικός μύθος της δημιουργίας (κατά Ρ. Γκρέιβς, έχοντας ως πηγές τον Πλίνιο, τον Όμηρο, τον Απολλώνιο Ρόδιο, τον Υγίνο, τον Ησίοδο, τον Απολλόδωρο, τον Αριστοφάνη, τον Παυσανία, τον Πλάτωνα):
«Εν αρχή η Ευρυνόμη, η Θεά των Πάντων, αναδύθηκε γυμνή απ’ το Χάος. […] Η Ευρυνόμη χόρεψε έξαλλα, ώσπου ο Οφίων κυριεύτηκε από λαγνεία, κουλουριάστηκε γύρω στα θεϊκά εκείνα μέλη κι ορέχτηκε να σμίξει μαζί της».
Πρόκειται για μια κοσμογονία θηλυκή και σεξουαλική, τόσο διαφορετική απ’ τις μετέπειτα θρησκευτικές κοσμογονίες, του αυστηρού κι ανέραστου Πατρός.
Παρεμπιπτόντως το σουμεριακό όνομα της Μεγάλης Θεάς ήταν Γιαχού (yahoo?!), τίτλος που αργότερα πέρασε στον Γιαχβέ, Ιαχωβά, αλλιώς γνωστός και ως Θεός.

Τα μορφογεννετικά πεδία ο κρίκος στη θεωρία του Δαρβίνου


Από τον Zaxo Skafida

Δεν πιστεύω στο “ο θεός είπε και έγινε”, αυτό αναιρεί την ελευθερία της δημιουργίας
.

 Πιστεύω ότι υπάρχουν νόμοι που ο άνθρωπος δεν έχει ακόμη βρει και κατανοήσει που δίνουν λύση στο πρόβλημα της δημιουργίας. Μια πιθανή λύση στην εξέλιξη δίνουν τα 
μορφογενετικά πεδία του Rupert Sheldrake. 

Τι ώθησε να ξεκινήσει αυτή η θεωρία. Ένα παράδειγμα. Οι πληροφορίες του γενετικού κώδικα DNA των φυτών , όμοιες μεταξύ των σε όλα ανεξαιρέτως τα κύτταρα που τα απαρτίζουν , αδυνατούσαν να εξηγήσουν το γιατί ορισμένα από αυτά τα κύτταρα αναπτύσσονταν για να εξελιχθούν σε φύλλα, ενώ άλλα μετασχηματίζονταν ώστε να αποτελέσουν τον κορμό, τις ρίζες κοκ. Εκείνο που οι βιολόγοι πρότειναν ως πιθανή ερμηνεία στο μυστήριο της μορφογένεσης, ήταν ότι ο μετασχηματισμός των αρχικά ομοίων κυττάρων σε εντελώς διαφορετικά μέρη ή όργανα οφειλόταν στην επίδραση κάποιου άγνωστου πεδίου...



Στα μορφογενετικά πεδία αποθηκεύονται, διαδίδονται και αξιολογούνται οι σκέψεις, τα συναισθήματα και κάθε άλλη μορφή πληροφορίας, σε μία διαρκή αλληλεπίδρασή τους με το υλικό κόσμο. Τα έν  λόγω πεδία διαθέτουν ένα πεδίο μνήμης και έχουν την ικανότητα να αυτο εξελίσσονται
. Η εξέλιξή τους φαίνεται να ακολουθεί ένα προκαθορισμένο σχέδιο ,έναν προορισμό , ο οποίος ονομάζεται ελκυστής  ( attractor ). Αυτό σημαίνει ότι οι νέες συμπεριφορές μπορεί να εξαπλωθούν πιο γρήγορα από ό, τι θα ήταν διαφορετικά δυνατόν. 

ΒΑΡΥΤΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ

Με τη χρήση πέντε κοντινών μας γαλαξιών, ως γιγάντιους βαρυτικούς φακούς, η διεθνής ομάδα αστρονόμων H0LiCOW χρησιμοποιώντας το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble υπολόγισε με μία ανεξάρτητη μέτρηση την επιταχυνόμενη διαστολή του σύμπαντος. Ο ρυθμός διαστολής της νέας μέτρησης για το τοπικό Σύμπαν είναι σύμφωνο με τα προηγούμενα ευρήματα. Ωστόσο το ενδιαφέρον κρύβεται στην διαφωνία της νέας μέτρησης με αυτές του πρώιμου σύμπαντος, με τη βοήθεια της μικροκυματικής ακτινοβολίας υποβάθρου, δηλαδή το «απολίθωμα» της ακτινοβολίας που εξέπεμπε το σύμπαν όταν είχε ηλικία μόλις 380.000 έτη.  Κι αυτό παραπέμπει σε ένα θεμελιώδες πρόβλημα στην καρδιά της κατανόησης που έχουμε για το σύμπαν.
quasar
Το κβάζαρ HE0435-1223, (δηλαδή εξαιρετικά φωτεινός γαλαξιακός πυρήνας) που βρίσκεται στο κέντρο αυτής της εικόνας, είναι ένα από τα πέντε καλύτερα κβάζαρ που δρουν σαν βαρυτικοί φακοί, που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Ο γαλαξίας που είναι μπροστά δημιουργεί τέσσερις σχεδόν ομοιόμορφες κατανεμημένες εικόνες του μακρινού κβάζαρ γύρω από αυτόν.
Τώρα, μία καινούρια μελέτη από τη διεθνή κοινοπραξία H0LiCOW έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή την ασυμφωνία, δείχνοντας ότι υπάρχει μία θεμελιώδης ανεπάρκεια στον τρόπο που κατανοούμε το σύμπαν.  Όπως και οι προηγούμενες μετρήσεις, έτσι και η μελέτη της κοινοπραξίας H0LiCOW υπολογίζει την τιμή της σταθεράς του Hubble, όπως ονομάζεται η παράμετρος που αντιπροσωπεύει τον ρυθμό της συμπαντικής διαστολής.
Οι εκτιμήσεις της σταθεράς του Hubble έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Οι αρχικές τιμές ήταν πολύ υψηλές, και οι προσεγγίσεις έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Hubble. Μια νέα ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας δείχνει ότι η τελευταία τιμή έχει μια ακρίβεια στο 3,8 τοις εκατό.

ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ

Αν κάνεις αυτά τα 3 απλά πράγματα, η επόμενη μέρα θα σε βρει ακμαίο και αναγεννημένο μετά από 8 ώρες ύπνου.



Τακτοποίησε το Δωμάτιό σου
Η ακαταστασία μπορείς να προκαλέσει εκνευρισμό, με συνέπεια διαταραχές στον ύπνο. Κι αυτό γιατί ένα ακατάστατο δωμάτιο προκαλεί έντονο οπτικό ερεθισμό, κάτι που με τη σειρά του ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, υποστηρίζει ο W. Christopher Winter, ειδικός σε προβλήματα ύπνου.
Ποτέ των Ποτών
Μπορεί να σε χαλαρώνει, αλλά ταυτόχρονα το αλκοόλ αυξάνει τα κύματα άλφα στον εγκέφαλο, τα οποία με τη σειρά τους ενεργοποιούν περιοχές που μπλοκάρουν τη  φάση REΜ. Αν για κάποιο λόγο το έχει τσούξει, πιες νερό πριν πέσεις στο κρεβάτι, ώστε να αραιώσει το αλκοόλ στο αίμα σου.  

Δεν μπορούμε να ψάχνουμε για τη χαρά όπως ψάχνουμε για ένα χαμένο ρούχο



Μόνο ανόητοι άνθρωποι είναι δυνατό να πιστεύουν ότι θα έχουν αδιάκοπα την ευτυχία, ή ότι θα τη διαφυλάξουν πάντα από τη στιγμή που θα την ανακαλύψουν. Η ευτυχία ήταν και είναι πάντοτε ένα παράγωγο κάποιου συναισθήματος ή κάποιας πράξης. 
Αλλά, παρόλο που το ξέρουμε αυτό, πάρα πολλοί άνθρωποι σπαταλούν τη ζωή τους σε μια εναγώνια αναζήτηση της ευτυχίας, σ’ ένα αδιάκοπο κυνηγητό της χαράς. Παραπονούμαστε ότι οι σχέσεις μας είναι ανιαρές. Ενεργούμε σαν να πρόκειται αυτά τα πράγματα να βρίσκονται κάπου εκεί έξω. Σπάνια συμβιβαζόμαστε με την ιδέα ότι η ευτυχία είναι μέσα σε μας.
 Ο Δανός φιλόσοφος Σόρεν Κίρκεργκωρ αναγνώριζε ότι όταν «ένας άνθρωπος, που σαν φυσική ύπαρξη στρέφεται πάντα προς τα έξω, πιστεύοντας ότι η ευτυχία του βρίσκεται έξω απ’ αυτόν, τελικά στραφεί προς τα μέσα και, ανακαλύψει ότι η πηγή είναι εντός του», τότε βρίσκεται μπροστά σε μια από τις μεγάλες ενοράσεις της ζωής.
Δεν μπορούμε να ψάχνουμε για τη χαρά όπως ψάχνουμε για ένα χαμένο ρούχο. Την ευτυχία μας τη δημιουργούμε εμείς. Την προσδιορίζουμε για τον εαυτό μας και τη βιώνουμε με το δικό μας μοναδικό τρόπο. 
Κανένας δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος για λογαριασμό μας, ούτε να μας πει τι θα μας έκανε ευτυχισμένους- παρόλο που οι συνάνθρωποί μας αυτό προσπαθούν πάντα να κάνουν. 

Πρόγραμμα διατροφής : Όταν οι προηγούμενες εμπειρίες σου σκοτώνουν την νέα προσπάθεια σου

9ba6fdbf52a8a06f64f4d3b88f5a0b81


Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν επιχειρήσει περισσότερο από μία φορά να χάσουν βάρος. Άλλοι μόνοι τους άλλοι με την βοήθεια κάποιου ειδικού. Σχεδόν σε όλους όμως, όταν σκέφτονται αυτές τους τις προσπάθειες, αναδύονται από μέσα τους αρνητικά φορτισμένα συναισθήματα.
Το σώμα θυμάται, δεν ξεχνάει ποτέ! Σκέψου πως νιώθεις κάθε φορά που μπαίνεις σε μία νέα διαδικασία απώλειας βάρους. Κάθε φορά είναι όλο και πιο δύσκολο για εσένα. Και αισθάνεσαι άσχημα για αυτό, με αποτέλεσμα να κατηγορείς τον εαυτό σου που δεν μπορεί να δείξει την πειθαρχία που θα ήθελες. Κάθε φορά μειώνονται οι αντιστάσεις, η διάθεση για να ξεκινήσεις μία νέα προσπάθεια ο ρυθμός απώλειας βάρους. Γιατί;
Γιατί το σώμα θυμάται! Θυμάται τις φορές που το πίεσες να κάνει κάτι στερητικό. Θυμάται πόσες φορές του στέρησες τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται να λάβει μέσο της τροφής ώστε να λειτουργεί σωστά και να παράγει δομικά συστατικά, ορμόνες κτλ. που χρειάζεται. Όμως θυμάται και ακριβώς πώς ένιωθες κάθε φορά που πίεζες και έβαζες τον εαυτό σου σε μία στερητική διατροφική προσπάθεια. Έτσι το σώμα σου αντιδρά γιατί θυμάται παλαιότερες προσπαθείς σου τις οποίες έχει εκλάβει σαν στρεσογόνες και πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. 

Χρησιμοποιώντας ὅ,τι χρειάζομαι…

Χρησιμοποιώντας ὅ,τι χρειάζομαι...Ἡ ἐποχή μας εἶναι τέτοια ποὺ προμηνύονται δύσκολες (ἔως κι ἀκραῖες) συνθῆκες διαβιώσεως, οἰκονομικῆς ἐκ πρώτης ὄψεως, μὰ καὶ γενικοτέρων κοινωνικοπολιτικῶν ἀνατροπῶν στὴν συνέχεια, γιὰ ὅλον τὸν πλανήτη. Αὐτὸ σημαίνει πὼς δὲν θὰ ὑπάρξη λαὸς σὲ λίγον καιρό, ποὺ νὰ διαβιῇ ὅπως εἶχε μάθη. Ἀρχῆς γενομένης φυσικὰ ἀπὸ ἐμᾶς κι ὅλον τὸν Εὐρωπαϊκὸ Νότο, διαπιστώνουμε κάτι ποὺ ἐξαπλώνεται μὲ μεγάλες ταχύτητες, ὁπουδήποτε ἔως τώρα εἴχαμε πιστέψη, μὲ βεβαιότητα, πὼς ὑφίστανται προστατευμένα περιβάλλοντα καὶ ἀτσαλάκωτες κοινωνικὲς δομές.
Τὸ νὰ βλέπουμε τὴν καταστροφή, αὐτοῦ τοῦ εἴδους νὰ πλησιάζῃ, καταπίνοντας χῶρες καὶ λαούς, γκρινιάζοντας, προφητεύοντας καὶ λειτουργώντας ὡς Κασσάνδρες, δὲν βοηθᾶ κάποιους καὶ κυρίως ἐμᾶς, ἐφ΄  ὅσον αὐτὰ ποὺ πρέπει νὰ γίνουν θὰ γίνουν καὶ μόνον ὅσοι ἐγκαίρως θὰ τὸ συνειδητοποιήσουν, ἔχουν πιθανότητες ἐπιβιώσεως. Αὐτὸ σημαίνει πὼς ἐὰν ἡ ἀνθρωπότης δὲν προετοιμασθῇ γιὰ τὴν ἐπερχομένη καταιγίδα, ὅσες προβλέψεις ἐκ τῶν προτέρων ἢ  διαπιστώσεις ἐκ τῶν ὑστέρων κι ἐὰν κάνουμε, δὲν βοηθοῦν κάπου. Αὐτὸ ποὺ πραγματικὰ βοηθᾶ κι ἀπαιτεῖται νὰ συμβῇ, πρὶν νὰ ὁλοκληρωθοῦν τὰ σκηνικὰ καταστροφῆς, εἶναι νὰ προετοιμασθοῦμε, ἀτομικὰ ἀρχικῶς, γιὰ νὰ μπορέσουμε νὰ τὰ ἀντιμετωπίσουμε.

20 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΙ – ΑΝΑΡΤΗΣΗ 2 ΑΠΟ 2

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

11) Αν κάποιο άλλο πρόσωπο θέλει το κάθισμά σας, παραχωρήστε το σ’ αυτόν, έστω κι αν χρειαστεί να σταθείτε όρθιοι. Με την υποδειγματική σας συμπεριφορά θα έχετε κάποιον άλλο που θα σας φροντίζει και να νοιάζεται κάθε μέρα για τις ανάγκες σας. Όταν μάθετε να ζείτε για τους άλλους, αυτοί θα ζουν για σας. Όταν ζείτε για τον εαυτό σας, κανείς δεν ενδιαφέρεται για σας.

12) Ο καθένας είναι χαρούμενος όταν βρίσκεται μαζί μ’ ένα άτομο ευγενές και προνοητικό. Εξασκηθείτε στην προνοητικότητα στην ομιλία σας και στις πράξεις σας.

13) Κι όταν νιώθετε τον πειρασμό να μιλήσετε απότομα, ελέγξτε την παρόρμηση αυτή και, αντίθετα, μιλήστε ήρεμα. Μην επιτρέψετε σε κανέναν ν’ ακούσει απότομες κουβέντες από σας.

14) Μη φοβάστε να πείτε την αλήθεια όταν σας ζητηθεί να το κάνετε, αλλά μην επιβάλλετε τις απόψεις σας στους άλλους. Με την ευγένεια και την προνοητικότητα της ομιλίας σας βοηθάτε να εξυψωθούν οι άλλοι και να γίνουν καλύτεροι.

15) Μερικοί άνθρωποι μιλούν συνεχώς, ελπίζοντας να πείσουν κάποιον με τον ακατάπαυστο βομβαρδισμό από λέξεις. Αλλά ο αιχμάλωτος ακροατής το μόνο που σκέφτεται είναι: «Σε παρακαλώ, άφησέ με ήσυχο!». Μην είστε λοιπόν φλύαροι και μην πιέζετε τους άλλους.

20 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΙ – ΑΝΑΡΤΗΣΗ 1 ΑΠΟ 2


Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται από τη φύση τους αγαπητοί. Όλοι έλκονται προς αυτούς. Μερικοί δεν είναι ποτέ ελκυστικοί. Άλλοι ούτε είναι συμπαθητικοί ούτε αντιπαθητικοί, απλώς αγνοημένοι. Γιατί; Ο αμερόληπτος Θεός δεν είναι υπεύθυνος για την άνιση κατανομή των ελκυστικών ιδιοτήτων. Τις διαφορές στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου τις έχει καλλιεργήσει ο ίδιος ο άνθρωπος. Αυτός ο ίδιος έχει δημιουργήσει τις ευχάριστες ή δυσάρεστες ιδιότητες σ’ αυτήν ή σε προηγούμενες ζωές.
1) Αν κάποιος θέλει να γίνει αγαπητός, θα πρέπει να κάνει τον εαυτό του πιο ελκυστικό εσωτερικά. Καμιά φορά ακόμα και ο πιο ελκυστικός εξωτερικά άνθρωπος μπορεί να γίνει απωθητικός εξαιτίας της εσωτερικής ασχήμιας που ανακλάται στην ομιλία του ή στις πράξεις του.
2) Αποφεύγετε τις ψυχολογικές μεταπτώσεις. Δεν προκαλείτε δυσαρέσκεια όταν είστε σοβαροί, αλλά η έκφρασή σας είναι εντελώς διαφορετική όταν ενδίδετε σε σκοτεινή διάθεση. Το πρόσωπό σας είναι ένας καθρέφτης που αποκαλύπτει κάθε συναισθηματική αλλαγή. Οι σκέψεις σας και τα συναισθήματα, σαν τα κύματα, έρχονται και φεύγουν από τους μυς του προσώπου, αλλάζοντας συνεχώς την εμφάνισή σας. Ο καθένας που συναντάτε βλέπει και αντιδρά ανάλογα με τις εκφράσεις αυτές του προσώπου που προέρχονται από ό,τι σκέφτεστε και αισθάνεστε μέσα σας. Μπορεί να ελέγχετε αρκετά καλά τα μάτια σας και το χαμόγελό σας κι έτσι να αποκρύπτετε τα συναισθήματά σας από κάποιους, αλλά όχι απ’ όλους. Ο Λίνκολν σωστά είπε: «Είναι αλήθεια πως μπορείς να κοροϊδέψεις όλους τους ανθρώπους για λίγο καιρό. Μπορεί ακόμα και να κοροϊδεύεις μερικούς συνεχώς. Αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους τους ανθρώπους για πάντα».
3) Αποφύγετε τα υπερβολικά στολίδια στο ντύσιμο: τα εξεζητημένα ρούχα και τα αξεσουάρ κάνουν κάποιον να φαίνεται μουσειακό κομμάτι! Να ντύνεστε απλά και με ευπρέπεια κι όπως ταιριάζει στην προσωπικότητά σας. Πάνω απ’ όλα όμως μάθετε σωστή συμπεριφορά. Τότε η ενδυμασία γίνεται λιγότερο σημαντική.

Η νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 28/1: Βγες από το πηγάδι!

Η νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 28/1: Βγες από το πηγάδι!

Η πρώτη νέα Σελήνη της χρονιάς
Στις 28 Ιανουαρίου λαμβάνει χώρα η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 02:07 την νύχτα στην 8η μοίρα (08ο15’) του Υδροχόου και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται έχει ωροσκόπο στον Σκορπιό και είναι ο παρακάτω. 

 

Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 27-31/1, από 26-30/4, από 29/7-3/8 και από 29/10-3/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 6η έως την 10η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 13/5 και στις 15/11 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 22η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

Κάθε αρχή και δύσκολη; 

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη (και ταυτόχρονα ηλιακή έκλειψη) στις 26 Φεβρουαρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 28 του μήνα και μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή που τυχαίνει να είναι και σεληνιακή έκλειψη.  Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη 

  • Απελευθέρωση από το παρελθόν
  • Ελευθερία από παρωχημένες ιδέες και ομάδες
  • Ικανότητα να μεταλαμπαδεύσουμε την εσωτερική μας σοφία στους άλλους
  • Ένα μη εγωιστικό κίνητρο γεννιέται
  • Aπελευθέρωση από την ανάγκη να δοξαστεί ο εαυτός μας 

H γεύση των επόμενων ημερών

Οι σύμβουλοι του προέδρου


238
Εάν οι Η.Π.Α. ακολουθήσουν τη στρατηγική που δήλωσαν, είναι πολύ πιθανόν να ξεσπάσει ένας παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος, με καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη – ενώ μάλλον θα εντείνουν, αντί να επιλύσουν τα προβλήματα της οικονομίας τους.
.
«Ο στόχος του Trump δεν είναι να μειώσει τις συνολικές εμπορικές ροές, αλλά μάλλον να τις αυξήσει. Μέσω σκληρών και έξυπνων διαπραγματεύσεων θέλει να καλυτερεύσει τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες μας, να αυξήσει τις εξαγωγές, καθώς επίσης να αντικαταστήσει ορισμένα προϊόντα από αυτά που εισάγουμε σήμερα, με άλλα που θα παράγονται στις Η.Π.Α.» (P. NavarroW. Ross, σύμβουλοι του προέδρου, σε μία μελέτη τους τριάντα σελίδων).
.

Άρθρο

Κανένας δεν επιτρέπεται να πάρει θέση υπέρ ή κατά του προέδρου Trump, από την οπτική γωνία της δικής του χώρας – κρίνοντας ίσως εάν ο προστατευτισμός που εγκαινιάζει είναι θετικός ή αρνητικός για τα ξένα κράτη. Ψηφίσθηκε από τους Αμερικανούς με στόχο την καλυτέρευση του δικού τους βιοτικού επιπέδου, ξεκίνησε δυναμικά τηρώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, έχει εκφράσει σαφώς την πρόθεση να συγκρουστεί με το εγχώριο και διεθνές κατεστημένο, οπότε θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.
Εν τούτοις, μπορεί να κρίνει εάν αυτά που έχει δηλώσει είναι σωστά από οικονομικής πλευράς – ξεκινώντας από το μεγαλύτερο νοητικό σφάλμα του, έτσι όπως αυτό προκύπτει από τη μελέτη των συμβούλων του που φαίνεται να υιοθετεί. Ειδικότερα από το γεγονός ότι, η μείωση των εισαγωγών σημαίνει αυτόματα αύξηση του ΑΕΠ – για την αριθμητική τεκμηρίωση του οποίου έχουν στηριχθεί προφανώς στη γνωστή μας εξίσωση, σύμφωνα με την οποία τα εξής:
ΑΕΠ = Κατανάλωση + Ιδιωτικές επενδύσεις + Δημόσιες δαπάνες + (Εξαγωγές – Εισαγωγές).

Με βάση τη συγκεκριμένη εξίσωση, οι σύμβουλοι του έχουν διαπιστώσει πως ο τελευταίος συντελεστής, οι «Εξαγωγές – Εισαγωγές», είναι έντονα αρνητικός, επειδή οι εξαγωγές είναι περί τα 500 δις $ χαμηλότερες από τις εισαγωγές. Ως εκ τούτου συμπεραίνουν με την απλή λογική ότι, εάν μειωθούν μέσω της επιβολής δασμών ή άλλων περιορισμών οι εισαγωγές, καθώς επίσης εάν αυξηθούν ταυτόχρονα οι εξαγωγές με τη διεξαγωγή σκληρών και έξυπνων διαπραγματεύσεων, τότε το εμπορικό έλλειμμα θα πάψει να υπάρχει – οπότε το ΑΕΠ των Η.Π.Α. θα αυξηθεί αυτόματα κατά 500 δις $. Η άνοδος τώρα του ΑΕΠ θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα αυξήσει τα έσοδα του δημοσίου – οπότε θα είναι θετική γενικότερα για τη χώρα.

Η ύβρη της Αράχνης απέναντι στη Θεά Αθηνά

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Η Αράχνη, κόρη ενός βαφέα πορφύρας από την Κολοφώνα, του Ίδμονα, ζούσε στην πόλη Ύπαιπα της Λυδίας.Η κοπέλα ήταν διάσημη υφάντρα.
Λένε ότι οι Νύμφες έφευγαν από το όρος Τμώλο και από τα νερά του Πακτωλού για να πάνε να θαυμάσουν τα πολυποίκιλτα υφαντά της. Όλοι νόμιζαν ότι είχε μαθητεύσει πλάι στην Αθηνά, εκείνη όμως το αρνιόταν.
Η Αθηνά κάποια στιγμή θεώρησε αυτή τη στάση της Αράχνης αναίδεια και ύβρη και θέλησε να την τιμωρήσει. Διοργάνωσε λοιπόν διαγωνισμό υφαντικής τέχνης.
Πρωτύτερα επισκέφθηκε την Αράχνη μεταμορφωμένη σε γριά μήπως και τη συνετίσει. Της είπε ότι δεν πρέπει να ανταγωνίζεται με τους θεούς. Η Αράχνη όμως αγνόησε τα λόγια της γριάς.

Στο διαγωνισμό η Αθηνά παρουσιάστηκε με την ίδια της τη μορφή, της θεάς.

Η Αθηνά στο υφαντό της απεικόνισε σαν κεντρικό θέμα τον αγώνα της με τον Ποσειδώνα για την προστασία της πόλης Αθήνας. Τις γωνιές του υφαντού ύφανε παράσταση με τέσσερις θνητούς που τιμωρήθηκαν, γιατί τόλμησαν να συγκριθούν με τους θεούς. Τέλος τις άκρες στόλισε με κλαδιά ελιάς.

Η Αράχνη από την άλλη πλευρά στο υφαντό της απεικόνισε τους έρωτες του Δία και άλλων θεών με θνητές, καθώς και διάφορες μορφές που είχαν πάρει για να πετύχουν το σκοπό τους. Για τις άκρες του υφαντού η Αράχνη προτίμησε κλαδιά κληματαριάς.

Όταν η Αράχνη τέλειωσε το υφαντό της το έδωσε στην Αθηνά. Εκείνη το πήρε στα χέρια της και προσπαθούσε να του βρει ψεγάδι. Δεν έβρισκε όμως κάτι . Αντίθετα έβλεπε ότι και στα θέματα των παραστάσεων είχε πετύχει αξιοθαύμαστα πράγματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα