Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Η πρόθεση της Αγάπης!




Αφιερωμένο εξαιρετικά με ευγνωμοσύνη στην φίλη και δασκάλα μου Νίκη Τσέκου και σε όλους τους γνωστούς - άγνωστους φίλους μου!!!

Επίσης είναι αφιερωμένο σήμερα στην μήτρα που μπορεί να γεννά αμόλυντα παιδιά!!!

Ξύπνησα γαλήνια, ήρεμα, με μια ευθυμία που δεν μπορεί να περιγραφτεί με λόγια και παρ' όλα αυτά νιώθεις να θέλεις να τη μοιραστείς!

Τελικά υπάρχουν δυο τέχνες: αυτή που προσθέτει σε έναν λευκό καμβά (ζωγράφος) και αυτή που αφαιρεί για να δείξει - εμφανίσει το περιεχόμενο (γλύπτης). 

Η Ομοιοπαθητική, ίσως είναι η μόνη τελικά που μπορεί προσθέτοντας να αποκαλύπτει το ανεκδήλωτο - την ουσία του  ανθρώπου.

Σαφώς τα εργαλεία παίζουν καθοριστικό ρόλο, διότι χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε οποιοδήποτε εγχείρημα, αλλά το πιο ουσιώδες είναι η πρόθεση του θεραπευτή και του θεραπευόμενου.  Γνωρίζουμε άλλωστε ότι χωρίς την αναγνώριση του τι μας συμβαίνει και την επιθυμία να θεραπευτούμε, κανένας δεν μπορεί να μας βοηθήσει.

Ο εγγονός προσπαθεί να εντυπωσιάσει τον σοφό παππού του κάνοντάς τον να δώσει λάθος απάντηση:

« Παππού… παππού» του λέει, «έχω στα χέρια μου ένα πουλάκι… Μάντεψε: είναι ζωντανό ή πεθαμένο;» Σκοπεύει να το αφήσει να πετάξει αν ο παππούς του πει πως είναι πεθαμένο, ή να το πνίξει με τα δάχτυλα του, αν πει πως είναι ζωντανό.

Η ζωή που έχουμε στ' αλήθεια ζήσει είναι η μοναδική πηγή αληθινής σοφίας, και ο ηλικιωμένος άνδρας με τα τόσα χρόνια στην πλάτη, απαντάει:

«Εξαρτάται από τις προθέσεις σου, παιδί μου. Εξαρτάται από τις προθέσεις σου».

Διπλωματική, αλλά αν χρειαστεί και δικαστική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Τον διπλωματικό κατ’ αρχήν δρόμο για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών μέσω διαπραγματεύσεων με τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και τον δικαστικό σε περίπτωση που η Γερμανία επιμείνει στη σημερινή αρνητική της στάση, προτείνεται στην έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση της έκθεσης και την κατάθεσή της στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Οι συνέπειες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου για την Ελλάδα και τους πολίτες της υπήρξαν τρομακτικές και ανεπανόρθωτες, καθώς η χώρα υπέστη απρόκλητη- προμελετημένη επίθεση, αλλά και τη βάρβαρη κατοχή από τις δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας, της φασιστικής Ιταλίας και της τσαρικής Βουλγαρίας. Η τριπλή αυτή κατοχή οδήγησε τον ελληνικό λαό στην απόλυτη εξαθλίωση, αφού εξάρθρωσε την οικονομία της χώρας. Η διαπίστωση αυτή προκύπτει αβίαστα από το υφιστάμενο υπηρεσιακό – κρατικό υλικό και τεκμηριώνεται από πλήθος ακλόνητων μαρτυριών και πληθώρα ιστορικών πηγών» σημειώνεται στην εισαγωγή της έκθεσης.
Οι αξιώσεις της Ελλάδας σε αριθμούς
Μεταξύ των πολεμικών επανορθώσεων περιλαμβάνονται απαιτήσεις από τον Α? Παγκόσμιο Πόλεμο με βάση τη Συνθήκη των Βερσαλλιών του 1919. Στην Ελλάδα καταβλήθηκαν 47 εκατ. μάρκα για να δοθούν στους ιδιώτες δικαιούχους, ενώ από το επανορθωτικό ποσό των 485.975.000 χρυσών μάρκων έχουν εισπραχθεί 7.275.380 χρυσά μάρκα. Το υπόλοιπο ποσό προσδιορίστηκε από την Έκθεση της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε 9.189.270.837 ευρώ.
Όσον αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο προσδιορισμός του ΓΛΚ βάσει της Συνδιάσκεψης των Παρισίων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι καθαρές απαιτήσεις της Ελλάδας από τη Γερμανία ανέρχονται σε 6.741.07.692 δολάρια ΗΠΑ του 1938, ποσό που υπολογίζεται στα 309.498.827.179,51 ευρώ. Σε αυτό τον προσδιορισμό δεν περιλαμβάνονται αρκετές από τις απαιτήσεις της Ελλάδας από τη Γερμανία, όπως για παράδειγμα το κατοχικό δάνειο. Το ΓΛΚ επιχείρησε και μία εναλλακτική προσέγγιση του προσδιορισμού των απαιτήσεων δίνοντας έμφαση στη χρήση του αρχειακού υλικού. Με βάση αυτή την προσέγγιση οι καθαρές απαιτήσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας υπολογίζονται στα 171.442.057.838 ευρώ. Σε αυτό το ποσό προστίθεται η απαίτηση της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο που ανέρχεται στα 10.344.859.092 ευρώ, η απαίτηση για αποθετικές ζημίες που ανέρχεται στα 33.873.928.462 ευρώ κι η απαίτηση από μείωση παραγόμενου προϊόντος που ανέρχεται στα 53.886.160.462 ευρώ. Συνολικά το ποσό των απαιτήσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία ανέρχεται στα 269.547.005.854 ευρώ. Και στους δύο προσδιορισμούς εξαιρούνται οι απαιτήσεις από απώλεια ανθρωπίνων ζωών ή αναπηριών μόνο από πολεμικές ενέργειες, οι οποίες υπολογίζονται συνολικά σε 22.120.000.000 ευρώ χωρίς τους τόκους, ενώ μια δεύτερη εναλλακτική περιλαμβάνει όλα τα θύματα της Κατοχής, δηλαδή και τους θανάτους από λιμό κι ασθένειες, με το ποσό να ανέρχεται στα 107.268.000.000 ευρώ.

Η συγχώρεση ισοδυναμεί με μηδενισμό των πάντων...

Η συγχώρεση δεν είναι απλό πράγμα... Δεν είναι μια λέξη, ούτε μια νοητική πράξη ενός "πρέπει"...
Η συγχώρεση ισοδυναμεί με μηδενισμό των πάντων...
Ξέρετε τι σημαίνει "μηδενίζω"? Σημαίνει το τέλος της εμπάθειας...
Όταν τελειώνει η εμπάθεια, αρχίζει να πνέει νέος ΑΝΕΜΟΣ στον εσωτερικό μας κόσμο που σκορπίζει την δυσαρέσκεια σαν τα φύλλα του κλέφτη και μια νέα ΦΩΤΙΑ που κάθε τι δυσάρεστο το καίει επιτόπου και ένα νέο ΝΕΡΟ που ξεπλένει την θλίψη, τον θυμό και τον φόβο που είναι φυσιολογικό να συμβούν στον φυσικό κόσμο. Και τέλος , μια νέα ΓΗ που μπορεί να στηρίξει και να διευρύνει τα βήματά μας, δίνοντας μας πίσω της γήινες δυνάμεις μας, ώστε να ενωθούν με τις ουράνιες...
Η εμπάθεια δεν αφήνει ίχνος διαλλακτικότητας, κυρίως με τον Εαυτό μου, ανεξάρτητα αν φαίνεται ότι μου φταίνε οι άλλοι και μου δυσκολεύουν την ζωή...
Ότι δυσκολεύει την ζωή μας, μέσω της εμπάθειας, αφαιρεί και την διάθεσή μας να ζήσουμε ανάλαφρα και προσθέτει πόντους στην ασχήμια, χωρίς να το συνειδητοποιούμε...

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ: ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ Ή ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ; (Μέρος Α)




Χωρίς αμφιβολία, ζούμε σε έναν κόσμο αντιθέτων. Και αναμφίβολα, είναι η ένταση μεταξύ τους που κάνει την πραγματικότητα μας αυτή που είναι. Από τις φορτίσεις των μικρών σωματιδίων μέχρι την σύλληψη της νέας ζωής, όλα μεταφράζονται σε συν και πλην, “οn” και “off”, αρσενικό και θηλυκό. Στην θεολογία, οι αντιθέσεις αυτές παίρνουν ονόματα και εμφανίσεις που μεταφράζονται στις δυνάμεις του φωτός και του σκότους, του καλού και του κακού. Ενώ δεν αρνούμαι την ύπαρξη τους, περιγράφω πώς είναι δυνατόν να αλλάξουμε τι αυτά σημαίνουν στην ζωή μας, και, με τον τρόπο αυτό, να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας μαζί τους.
Αν δούμε την ζωή σαν μια συνεχή μάχη μεταξύ του φωτός και τους σκότους, τότε πρέπει να κρίνουμε τα πάντα μέσα σ’ αυτήν μέσα από τα μάτια των αντιθέτων – και τότε ο κόσμος μοιάζει να είναι ένας πραγματικό τρομακτικός τόπος. Μια τέτοια άποψη απαιτεί να ταυτιστούμε με το ένα ή με το άλλο, και ότι το βλέπουμε σαν καλύτερο ή πιο ισχυρό. Σε αυτό το σημείο είναι που μερικές φορές μπαίνουμε σε μπελάδες με τις υποσυνείδητες πεποιθήσεις μας, καθώς και με εκείνες των άλλων. Θυμάμαι ότι το σκεφτόμουν αυτό πολύ όταν ήμουν παιδί.
Καθώς μεγάλωνα σε μιαν συντηρητική κωμόπολη στο βόρειο Μισσούρι, αμφισβητούσα ό,τι είχα διδαχτεί στο σχολείο, στην εκκλησία, και στην οικογένεια μου που αφορούσε τις ιδέες του φωτός και του σκότους, του καλού και του κακού, και τι οι δυνάμεις αυτές σήμαιναν στην ζωή μου. Μερικές φορές δεν είχαν κανένα νόημα για μένα. Ο τρόπος που μεγάλωσα με οδήγησε να πιστεύω ότι ζούμε σε έναν κόσμο του καλού και του κακού, με τα δύο αυτά να αγωνίζονται να γίνουν η κυρίαρχη δύναμη στην ζωή μου.
 Εκείνοι που ενδιαφέρονταν με δίδαξαν ότι μπορούσα να αναγνωρίσω την διαφορά μεταξύ των δύο από τον τρόπο που τα βίωνα:

Μην ξεχνάς τους ανθρώπους που είναι μόνοι. Σε χρειάζονται…


Της Στεύης Τσούτση.
Ανήμερα Δεκαπενταύγουστου.
Σε κάθε γωνιά τούτης εδώ της χώρας, από το πιο μικρό ορεινό χωριό ως και το πιο απόμακρο ψαροχώρι γιορτάζουν τη Χάρη της Παναγιάς.
Της Υπέρτατης Μάνας. Της Εκατονταπυλιανής, της Ακατάβλητης, της Γλυκοφιλούσας, της Αμολιανής, της Ελπιδοφόρας, της Ευαγγελίστριας…
Περισσότερα από 500 προσωνύμια δόθηκαν στην Παναγιά, ώστε ο κάθε ένας πιστός  να τη νιώσει δίπλα του.
Να νιώσει την προστατευτική της παρουσία στο πλευρό του.
Να νιώσει πως δεν είναι μόνος.
Αλλά δεν αρκεί μόνο η πίστη στα Θεία για να πολεμήσει τη μοναξιά.
Είναι βάλσαμο, είναι παρηγοριά, είναι δύναμη.
Αλλά δεν αρκεί.
Γιατί ο άνθρωπος, έχει ανάγκη και την ανθρώπινη παρουσία για να μη νιώθει μόνος.
Ο άνθρωπος έχει ανάγκη τον άνθρωπο.
Έχει ανάγκη την παρουσία του σε ανάγκη και χαρά, τη στήριξη του, το ενδιαφέρον, την κουβέντα του.
Κλειστήκαμε στους εαυτούς μας, άνθρωπε.
Αρκεστήκαμε σε όσα έχουμε και ξεχάσαμε εκείνο το λυτρωτικό “Ο έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι”…
Μεγάλη γιορτή η σημερινή.
Οικογένειες μαζεύονται, τρώνε μαζί, παιρνούν χρόνο μαζί. Καταπολεμούν τη μοναξιά τους με άτομα αγαπημένα. Που μπορεί να μην τα βλέπουν συχνά, αλλά τουλάχιστον σε μια γιορτή ανταμώνουν.
Εκείνοι οι άλλοι, όμως;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ...Όσοι είναι απόγονοι θεών, έχουν την δυνατότητα τής αθανασίας...Ο Ηρακλής έπρεπε να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγεία πού ήταν η βρώμικη περιοχή των Ατλάντιων πειραμάτων της Ήλιδος.


ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΤΛΑΝΤΩΝ


Οι Άτλαντες , δεν ξέχασαν ποτέ την ήττα τους από τους Έλληνες, και δεν έπαψαν ποτέ να επιδιώκουν την διάνοιξη μιάς νέας Στύγας πού θα τους οδηγήσει στον ουράνιο Όλυμπο.

Άτλαντες μπορεί να ανακαλύψει κανείς να κάνουν την εμφάνιση τους σε πολλά μέρη της Ελλάδος, με βασικό κέντρο εξόρμησης την Αρκαδία. 
Οί ήρωες πού βλέπουμε να εκτελούν αποστολές κατ’ εντολή των Θεών , δεν είναι άλλο παρά άτομα – μέλη του πληρώματος της Αργούς, πού γύρισε όλον τον πλανήτη, αποκατέστησε το ταραγμένο γεωδαιτικό της σύστημα, και επεδίωξε να επαναφέρει την ισορροπία.
Ήρωες πού μπήκαν σε αποστολή τους βλέπουμε να εφοδιάζονται με ειδικό εξοπλισμό πού τους δίνεται από τους θεούς, όπως ο Ηρακλής, ο οποίος πήρε από τον Ερμή το ξίφος, από τον Απόλλωνα τόξα, από τον Ήφαιστο χρυσό θώρακα, και από την Αθηνά ένα χιτώνα. 
Από την Πυθία πήρε το κατευθυντήριο σχέδιο. Έτσι , πήγε στην Τίρυνθα, στον Ευρυσθέα, και για δώδεκα χρόνια ήταν ένας στρατιώτης σε υπηρεσία εκκαθάρισης. 
Στην πραγματικότητα, δεν εκτελούσε θηρία και τέρατα, αλλά διέλυε τά ιερατεία και τά στρατηγικά σημεία των ατλάντων. Άλλωστε, οι ίδιοι οι θεοί δεν ήταν άμοιροι ευθυνών για το τι γινότανε πάνω στην Γή. 
«Ξαδέλφια» τους Τιτάνες επιστήμονες ήταν και οι Άτλαντες, πού ξέφυγαν από την αρχική αποστολή πού είχαν, δηλαδή την εξερεύνηση των ηλιακών συστημάτων προς εύρεση νοημόνων όντων, και ξέπεσαν μετά την παρέμβαση στα γήινα όντα.

Οι θεοί από τον Σείριο , είχαν την απόλυτη γνώση των νόμων της φυσικής, της χημείας και της βιολογίας. 
Ο Πλάτωνας λέει, «.Ας εξετάσουμε λοιπόν , για ποιόν λόγο έφτιαξε ο δημιουργός την γένεση και τον κόσμο . 

Τό βαρυτικό πεδίο τού Σείριου Β΄...Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ...Ή χρήση του ελεύθερου πεδίου δημιουργίας από τους Άτλαντες

Τό βαρυτικό πεδίο τού Σείριου Β΄



Αν στην παραπάνω υπόθεση , τοποθετήσουμε στην θέση των δύο σφαιρών την Γή και μια άλλη εσωτερική σφαίρα – Γή, και αν σε αυτήν την άλλη κατοικούν οι Άτλαντες, τότε η σκουληκότρυπα πού τις συνδέει είναι ο άξονας με τά πολικά ανοίγματα του πλανήτη. 
Όμως, για να διατηρείται το στόμιο της σκουληκότρυπας ανοιχτό , χρειάζεται μεγάλη ποσότητα αρνητικής ενέργειας. 
Και μεγάλη ποσότητα παράγετε όπου υπάρχουν μεγάλα βαρυτικά πεδία. 
Ένα τέτοιο βαρυτικό πεδίο δημιουργείται από τα δυναμικά πεδία του Σείριου Β΄. Αυτό το πολύ μικρό άστρο πού περιστρέφετε γύρο από τον Σείριο, έχει το μεγαλύτερο βάρος. Πρόσβαση σε αυτόν είχαν μέσω της Στύγας. 
Με το κλείσιμο της , έπαψε και η επαφή με το Ελεύθερο Πεδίο Δημιουργίας. 
Έκτοτε, αναζητείτε ο τρόπος με τον οποίο θα έχουν διαθέσιμη αρνητική ενέργεια για να επαναδιανοίξουν τά πεδία αυτά. 
Τέτοια ενέργεια όμως, εκτός από την φυσική υλική αναζήτησή της στον στοιχειώδη υλικό δομημένο χώρο των μορφών , μπορεί να παραχθεί και από την ψυχική αρνητική ενέργεια. Αυτό είναι δυνατόν με την διέγερση κατάλληλων συναισθημάτων .
Αυτή η ψυχική φόρτιση και η παραγωγή αρνητικής ενέργειας μηχανεύεται και γεννάται μέσω των διαβολομηχανών πού βομβαρδίζουν την ανθρωπότητα, και με την στέρηση της προσωπικής θελήσεως των , επιβάλλουν πλήθος κακών.

Με lasers κατά πιλότων και το σύνδρομο “ACHOO”



Όλοι έχουμε δει (και έχουμε σιχαθεί) τους hooligans στο basket να προσπαθούν να “τυφλώσουν” με την βοήθεια “Laser Pointers (LP)” τον παίκτη της αντίπαλης ομάδος για να “βοηθήσουν” την δική τους. Κανείς δεν έχει σκεφθεί όμως ότι εάν το LP στραφεί στοχευμένα προς τον ουρανό και συγκεκριμένα προς τον πιλότο, την ώρα που εκτελεί σύνθετες διαδικασίες, αντί για την απώλεια καλαθιών, ελλοχεύει ο  πολύ μεγάλος κίνδυνο απώλειας ακόμη και εκατοντάδων ζωών….

Eκ πρώτης όψεως φαίνεται παράλογο ένα εργαλείο χειρός, όπως το LP, να είναι ικανό να απειλήσει ένα αεροσκάφος, δεδομένης της ελάχιστης διάρκειας της έκθεσης του πιλότου στην λάμψη του, τις πολύ μεγάλες αποστάσεις και το άνοιγμα της δέσμης (αύξηση της διατομής, μείωση της πυκνότητος ισχύος) με την αύξηση της απόστασης.

Παρ’όλα αυτά, η έκθεση σε ακτινοβολία laser είναι δυνατόν να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στο πιλοτήριο, όπως:

Όταν φθάσεις στο διάσελο αλλάζουν αυτά που βλέπεις

post-174
Εκεί γύρω στο μέσο της ζωής σου, νιώθεις σαν να φθάνεις σε ένα μεγάλο διάσελο. Είναι κάτι σαν ένα βουνό, που μέχρι τότε το ανεβαίνεις. Δεν βλέπεις το τέλος, παρά μόνο τον ουρανό και την διαδρομή που πρέπει να διανύσεις, που είναι πάντα προς τα πάνω. Και ανεβαίνοντας μαθαίνεις και προσδοκάς. Σκοπός είναι να φθάσεις και μέχρι τότε είσαι αθάνατος.

Και κάποτε πλησιάζεις την κορυφή, το ίσιωμα. Το βουνό που ανεβαίνουμε οι περισσότεροι δεν είναι απότομο. Θυμίζει περισσότερο ένα λόφο, σαν μια καμπάνα, που το ψηλότερο σημείο είναι ένα ήπιο, κυρτό, διάσελο. Στο βάθος υπάρχουν και πανύψηλες κορυφές, για λίγους.

Ζούμε σε ένα κόσμο που οι λίγοι χτίζουν βωμούς στην μοναδικότητά τους. Πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα στην ευτυχία. Και άλλοι, πολλοί, αγωνίζονται για το δικαίωμα να θεωρούνται άνθρωποι και όχι σκύλοι.
Όταν φθάσεις στο διάσελο αλλάζουν αυτά που βλέπεις.

Sorosleaks: Τα εσωτερικά έγγραφα του Τζορτ Σόρος



Τα έγγραφα του Sorosleaks είναι αφενός γεωγραφικά κατηγοριοποιημένα (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ευρασία, Ασία, Λατινική Αμερική, Αφρική) αλλά και θεματικά (Παγκόσμια Τράπεζα, Προεδρικού γραφείου και SOUK) και καλύπτουν μια χρονική περίοδο από το 2008 μέχρι σήμερα. Τα έγγραφα αφορούν τα σχέδια δράσης, τις χρηματοδοτήσεις και τις δραστηριότητες του Σόρος ενώ περιλαμβάνουν επίσης αναφορές για τις ευρωπαϊκές εκλογές, την μετανάστευση και το προσφυγικό.

Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ!

bizarre_drill.jpg

Για πρώτη φορά, φαίνεται ότι τα όπλα αυτά υπάρχουν..
Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ!
Από τον Stefan Stanford

- Ο Πούτιν δεν έχει πρόβλημα με μια άρρωστη Χίλλαρυ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών!
Η Ρωσία προχωρεί σε μια στρατιωτική άσκηση, όπου θα αποκρύψει για τρεις ολόκληρες ημέρες(!) μια ολόκληρη πόλη στις αρκτικές ακτές της χώρας, την πόλη Severomorsk, η οποία αριθμεί περίπου 50.000 κατοίκους και φιλοξενεί μέρος της στόλου των πυρηνικών της υποβρυχίων καθώς και την διοίκηση του Βορείου Στόλου.

SmokeScreen-698872.jpg

Δεύτερος εγκέφαλος: το έντερο

gut-brain
Ο Ιπποκράτης έλεγε πως όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Η ρίζα της καλής και της κακής υγείας κατοικεί στο έντερο, λέει η Αγιουβερδική Ιατρική. Όλοι γνωρίζουμε πως όταν η κοιλιά ενοχλείται μας βάζει σε προβλήματα.
Παρόλο  που δεν είναι ευρέως γνωστό στους περισσοτέρους ανθρώπους, έχουμε δύο εγκεφάλους. Οι περισσότεροι είναι εξοικειωμένοι με τον εγκέφαλο που βρίσκεται στο κρανίο. Υπάρχει όμως ένας δεύτερος εγκέφαλος στα έντερα. Μάλιστα περισσότερα από τα μισά νευρικά κύτταρα βρίσκονται στα έντερα. Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες κάνουν λόγο για το νευρικό σύστημα του εντέρου, ένα δίκτυο νεύρων και νευροδιαβιβαστών παρόμοιο με αυτό του εγκεφάλου. Το εντερικό νευρικό σύστημα (ENS), είναι ένα σύνθετο σύστημα περίπου 100 εκατομμυρίων νεύρων, βρίσκεται στις εσωτερικές πτυχές του εντέρου και παίζει ζωτικό ρόλο στη σωματική και ψυχική υγεία μας. Η ENS ονομάζεται και «δεύτερος εγκέφαλος,» και προκύπτει πραγματικά από τους ίδιους ιστούς όπως το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ), κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης. Ως εκ τούτου, έχει πολλές δομικές και χημικές παραλληλίες προς τον εγκέφαλο.
Οι δύο εγκέφαλοι του οργανισμού μας επικοινωνούν αμφίδρομα και ο ένας μπορεί να επηρεάσει τον άλλον. Έτσι εξηγείται γιατί το στρες μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα στο γαστρεντερολογικό σύστημα. Όπως ο βασικός εγκέφαλος έτσι και ο εντερικός εγκέφαλος έχει την ικανότητα να μαθαίνει, να θυμάται και να παράγει συναίσθημα.

Υπάρχει ’Δεύτερος Εγκέφαλος’;



Αποτέλεσμα εικόνας για Υπάρχει ’Δεύτερος Εγκέφαλος’;


Τι γνωρίζετε για τον ’Δεύτερο Εγκέφαλο’; 

Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά ή ένα παράξενο συναίσθημα ότι μια κατάσταση είναι επικίνδυνη ή νοιώσατε ‘πεταλούδες’ στο στομάχι σας πριν από μια σημαντική συνάντηση; 

Αυτό οφείλετε στην δράση του ‘Δεύτερου Εγκέφαλου’. 

Ναι, παρόλο που δεν είναι ευρέως γνωστό στους περισσοτέρους ανθρώπους, έχουμε δύο ‘φυσικούς’ Εγκεφάλους. 

Οι περισσότεροι είναι εξοικειωμένοι με τον Εγκέφαλο που βρίσκεται στο κρανίο. 

Υπάρχει όμως ένας δεύτερος Εγκέφαλος στα έντερα. Μάλιστα περισσότερα από τα μισά νευρικά κύτταρα βρίσκονται στα έντερα. 

Ίσως να σας φανεί παράξενο αλλά ο ‘εντερικός Εγκέφαλος’ περιέχει νεύρα και νευροδιαβιβαστές παρόμοιους μ’ αυτούς που βρίσκονται στον Εγκέφαλο του κρανίου. 

Επιπλέον όπως ο βασικός Εγκέφαλος, ο ‘εντερικός Εγκέφαλος’ έχει την ικανότητα να μαθαίνει, να θυμάται και να παράγει συναίσθημα. 

Οι δύο αυτοί Εγκέφαλοι επικοινωνούν αμφίδρομα μέσω μεγάλης νευρικής οδού που εκτείνεται από την βάση του κρανίου μέχρι την κοιλιά. 

Έτσι ο ένας επηρεάζει τον άλλο. 

Αυτό δικαιολογεί γιατί υπάρχει ανησυχία στο στομάχι πριν από μια σημαντική συνάντηση ή ένα καυτερό φαγητό μπορεί να προκαλέσει ανήσυχο ύπνο ή ακόμα και εφιάλτες. 

Πως συνέβη να έχουμε δύο Εγκέφαλους;

ΣΙΩΠΗΣΕ ΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

maxresdefault (1)wwww
Ο Rumi είπε: “What you seek is seeking you” ότι ψάχνεις είναι ήδη μέσα σου.
Οτιδήποτε χρειάζεσαι ήδη υπάρχει μέσα σου. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που αναζητάς τον σκοπό και το νόημα της ύπαρξης σου αναζήτησε την Πηγή που βρίσκεται ήδη μέσα σου, αυτή θα σε καθοδηγήσει. Στην καθημερινότητα αποσπάται η προσοχή σε δραστηριότητες, ασχολίες για την εύρεση υλικών αγαθών, ξεχνώντας τη Σοφία που υπάρχει μέσα σου, αυτή την αστείρευτη Πηγή Γνώσης, την αστείρευτη Πηγή Ενέργειας, που το μόνο που χρειάζεται για να επικοινωνήσεις μαζί της είναι να θέσεις σε «ακινησία» το νου για να μπορέσεις να την «ακούσεις» και να την «παρατηρήσεις». Είναι ο εσωτερικός σου οδηγός, ο σοφός καθοδηγητής, «Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ», είναι το σοφό κομμάτι του εαυτού σου.
Φαντάσου πως αν το σώμα σου είναι ένα φύλλο στο κλαδί ενός δένδρου, ο Ανώτερος Εαυτός σου είναι το  κλαδί, η πηγή ενέργειας όμως  είναι το δένδρο, το έδαφος και ο αέρας. Ο Ανώτερος Εαυτός είναι η γέφυρα που σε συνδέει με την καθαρή Πηγή της Ενέργειας. Είναι αυτό ακριβώς που σε βοηθάει να θυμηθείς ποιος πραγματικά είσαι και τι δυνατότητες έχεις. Μέσα από το ταξίδι που κάνει κάθε ψυχή ο σκοπός είναι να ενωθεί με αυτήν την εσωτερική Πηγή, με την Ουσία της Ύπαρξής της, να φωτιστεί, να γίνει ΕΝΑ με την Πηγή Ενέργειας της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα