Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Η ψωρίαση ΔΕΝ είναι μεταδοτική και δεν δημιουργεί προβλήματα στους άλλους

 Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις. Μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε ενήλικας συνήθως από 25-45 ετών και εμφανίζεται με την ίδια συχνότητα σε άντρες και γυναίκες. Προσβάλει άνδρες και γυναίκες σε 
ποσοστό 1,5%-3% του πληθυσμού.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο θεραπεύεται



του Κωνσταντίνου Λούβρου


Η 29η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά των Εγκεφαλικών Επεισοδίων ως Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικών Επεισοδίων για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη «σύγχρονη αυτή πανδημία», η οποία απειλεί, όχι μόνο την επιβίωση, αλλά και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Το εγκεφαλικό συμβαίνει όταν σταματά η κυκλοφορία αίματος σε ένα μέρος του εγκεφάλου. Χωρίς αιματική κυκλοφορία τα εγκεφαλικά κύτταρα μπορεί να υποστούν βλάβη ή να καταστραφούν. Αυτή η βλάβη έχει διαφορετικό αποτέλεσμα ανάλογα με την περιοχή του εγκεφάλου όπου συμβαίνει. Επηρεάζει το σώμα, την κινητικότητα και την ομιλία του ατόμου, καθώς και τον τρόπο που σκέφτεται και αισθάνεται. 
Το εγκεφαλικό καταστρέφει ζωές σε όλο τον κόσμο.

Κορωνοϊός: Προσοχή στον πονόλαιμο μετά την ανάρρωση. Τι μπορεί να σημαίνει

 


Τι έδειξε η πρώτη του είδους μελέτη για τα επίμονα συμπτώματα μετά την ανάρρωση. Ποιος είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν οι ασθενείς.

Οι άνθρωποι με ορισμένα επίμονα συμπτώματα μετά την ανάρρωση από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός Covid-19, μπορεί να εξακολουθούν να είναι φορείς του επικίνδυνου ιού, προειδοποιούν επιστήμονες από την Ιταλία.

Τεχνικές για να “καλμάρουμε”, τιθασεύοντας τον θυμό μας

 Η έντονη καθημερινότητα, η πίεση και το στρες θα λέγαμε ότι αποτελεί δοκιμασία για τα νεύρα μας. Δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες αισθανόμαστε ότι παίρνουμε μέρος σε ασκήσεις ηρεμίας, αφού προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και τα νεύρα μας στο σπίτι, στην εργασία ή ακόμα και με παρέες οι φίλους.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχουν τεχνικές, με τις οποίες μπορούμε να ακολουθήσουμε τιθασεύοντας τον θυμό μας, εξασκώντας την αναπνοή και τη μνήμη μας.

Οι τεχνικές αυτές είναι οι εξής:

Τσιμεντώθηκε όντως ο Βράχος της Ακρόπολης;

 


Τι ακριβώς συμβαίνει με τις νέες διαδρομές που ετοιμάζονται στην Ακρόπολη για να διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑμΕΑ, των ανθρώπων μεγάλης ηλικίας και των πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας; Για να δώσουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση πρέπει να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Το εν εξελίξει έργο υλοποιείται για να βελτιώσει την εμπειρία της επίσκεψης στον Ιερό Βράχο όχι μόνο για τα άτομα με δυσκολία στην κίνηση αλλά για όλους τους επισκέπτες. 

Για την εφαρμογή του έργου γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αφού μελέτησε σε βάθος όλα τα δεδομένα. Η μελέτη ήταν αναλυτική ως προς τα υλικά, την επισκευή των υφιστάμενων διαδρόμων και την κατασκευή νέων, τη διαδικασία της επίστρωσης κ.ά.  Μάλιστα, η τεκμηρίωση των αρχαιολογικών πληροφοριών της μελέτης ακολουθεί τα σχέδια των Stevens και Κορρέ, ενώ τηρούνται τα οριζοντιογραφικά και υψομετρικά δεδομένα ώστε το αποτέλεσμα να μπορεί να ενταχθεί αρμονικά στη μελλοντική επέκταση του έργου. Γιατί λοιπόν ενώ όλα αυτά είναι ήδη γνωστά, υπάρχουν τόσες αντιδράσεις; Η «Κ» ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να απαντήσει σε όσα της καταλογίζουν. Κυρίως, να μάς λύσει μία βασική απορία: Γιατί κάποιοι κάνουν λόγο για τσιμέντα στην Ακρόπολη;

«Τα Σχέδια Δεν Είναι Τίποτα. Ο Σχεδιασμός Είναι Το Παν»

 



  Έχω την τύχη να οδηγώ κάπου κάπου μικρά αεροσκάφη, χωρίς αυτόματο πιλότο και να πρέπει να κάνω συχνά κάποιες μικρές διορθώσεις. Αν αφήσω το χειριστήριο και για ένα δευτερόλεπτο, παρεκκλίνω της πορείας μου. Το ξέρετε από την οδήγηση: ακόμα και σε ευθεία διαδρομή, δεν μπορείτε να βγάλετε τα χέρια από το τιμόνι χωρίς να παρεκκλίνει το αυτοκίνητο από την πορεία του και να διακινδυνεύσετε ένα ατύχημα.


 Η ζωή μας λειτουργεί σαν αεροπλάνο ή αυτοκίνητο παρόλο που θα προτιμούσαμε να είναι διαφορετική· προβλέψιμη, σταθερή και ασφαλής. Στην περίπτωση αυτή το μόνο που θα κάναμε θα ήταν η αρχική ρύθμιση, η βέλτιστη αρχική κατάσταση. Φροντίζοντας ώστε τα πάντα να αρχίσουν τέλεια -η εκπαίδευσή μας, η καριέρα μας, η ερωτική και οικογενειακή μας ζωή-, θα φτάναμε στον προορισμό μας όπως είχαμε σχεδιάσει. Αλλά δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα.


 Στη ζωή μας περνάμε από τη μια ταραχή στην άλλη, αγωνιζόμαστε με κάθε είδους πλευρικούς ανέμους και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Παρ’ όλα αυτά, ενεργούμε σαν πιλότοι του γλυκού νερού: υπερεκτιμάμε τον ρόλο της αφετηρίας μας και υποτιμάμε συστηματικά τον ρόλο της διόρθωσης στην πορεία.

Ανύψωση

Αν θες να ΑνυψωθείςΈνωσε την Σάρκα με το Πνεύμα σου
Το Αίμα με την Ψυχή σου
Μπες στην ροή

Γεύσου την Εσωτερική Ειρήνη
σμίγοντας  Αίσθηση και Ενσυναίσθηση
Βυθίσου  στον βυθό του Εσωτερικού σου Ωκεανού
και άφησε το σκοτάδι του να σε τυλίξει

Μείνε εκεί σιωπηλά 
Με παρουσία
Περιμένοντας την παλίρροια

Και μόλις νιώσεις το απαλό της κύμα να σε τυλίγει
Γλίστρησε μαζί του
Άπλωσε τα φτερά σου
Και ανέβα  πάνω από τα κύματα

Ο ΧΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ@ΒΛΑ ΤΟΥ.

 


Είναι εντυπωσιακό να παρατηρεί κανείς, πόση πρόοδο έχουμε κάνει σε θέματα χαφιεδισμού στην Ελλάδα. Με αφορμή την επικήρυξη 100 χιλιάρικα για εκείνους που έκαναν τη χυδαία επίθεση στο πρύτανη, μου ήρθε στο μυαλό πως στις μέρες μας συμβαίνει κάτι πρωτοφανές. Ενα νέο επάγγελμα αναδύεται μέσα από το βούρκο αυτής της σιχαμάρας που ζούμε. Ο χαφιές για τη κ@βλα του...

Σ' αυτήν εδώ τη χώρα την πανέμορφη όλοι γνωρίζουμε, το σπουδαίο εθνικό ρόλο που έπαιξαν οι χαφιέδες κάθε είδους. Στη κατοχή, στον εμφύλιο, στα μετα εμφυλικά χρόνια, στη χούντα, στη μεταπολίτευση. Ανθρωπάκια τελευταίας στάθμης, σιχαμερά υποκείμενα έτοιμα να ξεπουλήσουν και τη μάνα τους, έγιναν οι ξεπουλημένοι πολίτες, ενός ξεπουλημένου κράτους που κυβερνούσαν πάντα ξεπουλημένα τομάρια.  Ομως αυτός ο χαφιεδισμός δεν ήταν τσάμπα.

Επάνδρωσαν το δημόσιο, πήραν αδειούλες για περίπτερα, ταξί, κυλικεία, καντίνες σε τουριστικά μέρη, ακόμα και τα σκουπιδιάρικα στις πολυτελείς περιοχές, όπως στο Κολωνάκι, ένα χαφιεδιλίκι θα έπρεπε να είχες ρίξει, για να συλλέγεις τα πολυτελή αποφάγια,  στα Υπουργεία και τα νοσοκομεία, πληρωνόντουσαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών, έκαναν δουλίτσες,  Χτίσανε τα σπιτάκια τους, σπουδάσανε τα παιδάκια τους, βάλανε και το κατι τις στην άκρη, στο τέλος κατέληξαν να αποτελούν το καθώς πρέπει πρόσωπο του νοικοκύρη της διπλανής πόρτας,

Ημιθανές ζόμπι ψάχνει νέες δροσερές υπάρξεις για να το ζωντανεύσουν προσωρινά (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

 


Η συνειδητή απόφαση για το ποιος άνθρωπος θέλω να είμαι, οδηγεί και στην λήψη μιας άλλης από φασης για το τι είδους ζωή θέλω να ζήσω, που θα καθορίσει και ποιον συνοδοιπόρο θα επιλέξω.

 

Επομένως προηγείται η συνειδητή απόφαση ζω ής. Όποιος δεν επιλέξει συνειδητά να υπερασπιστεί το είδος ζωής που θα ακολουθήσει, παραιτούμενος από τις επώδυνες μα και απελευθερωτικές προσω πικές αναζητήσεις, θα παρασύρεται από τα εκά στοτε επικρατούντα κοινωνικά ρεύματα life style.

 

Μια εταιρία που λειτουργεί στοιχειωδώς, δεν αποφασίζει για τα άτομα που θα θελήσει να προσλάβει αναλόγως με τα βιογραφικά που μπορεί να δεχθεί, αλλά θα προκηρύξει θέση εργασίας για την οποία θα περιγράφονται οι απαιτούμενες δεξιότητες για την συγκεκριμένη απασχόληση. Γιατί τα πράγματα να μην είναι αντίστοιχα και στην προσωπική επιλογή συντρόφου; Βέβαια, αυτό γίνεται ασυνείδητα, δεν το καταγράφουμε, και μετά αναρωτιόμαστε για την τύχη μας.

Archbishop Carlo Maria Viganò: Ο σκοπός της "Μεγάλης Επανεκκίνησης" είναι η επιβολή μίας παγκόσμιας υγειονομικής δικτατορίας

Archbishop Carlo Maria Viganò. OPEN LETTER TO THE PRESIDENT OF THE UNITED STATES OF AMERICA DONALD J. TRUMP

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ CARLO MARIA VIGANO ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ DONALD J. TRUMP

25 Οκτωβρίου 2020

Κύριε Πρόεδρε,

Επιτρέψτε μου να απευθυνθώ σε σας αυτή την ώρα στην οποία η τύχη ολόκληρου του κόσμου απειλείται από μια παγκόσμια συνωμοσία κατά του Θεού και της ανθρωπότητας. Σας γράφω ως Αρχιεπίσκοπος, ως διάδοχος των Αποστόλων, ως ο πρώην Αποστολικός Νούντσιο (Nuncio: Διπλωματικός Εκπρόσωπος του Πάπα) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σας γράφω εν μέσω της σιωπής τόσο των πολιτικών όσο και των θρησκευτικών αρχών. Είθε να δεχτείτε αυτά τα λόγια μου ως τη "φωνή βοώντος εν τη ερήμω" . (Κατά Ιωάννην 1: 23).

Όπως είπα όταν έγραψα την πρώτη μου επιστολή σ' εσάς τον Ιούνιο, αυτή η ιστορική στιγμή βλέπει τις δυνάμεις του Κακού ευθυγραμμισμένες σε μια μάχη χωρίς έλεος ενάντια στις δυνάμεις του Καλού. Οι δυνάμεις του Κακού φαίνονται ισχυρές και οργανωμένες καθώς αντιτίθενται στα παιδιά του Φωτός, που είναι αποπροσανατολισμένα και αποδιοργανωμένα, και που εγκαταλείπονται από τους κοσμικούς και πνευματικούς ηγέτες τους.

Καθημερινά αισθανόμαστε τις επιθέσεις να πολλαπλασιάζονται, εκείνων που θέλουν να καταστρέψουν την ίδια τη βάση της κοινωνίας: τη φυσική οικογένεια, τον σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή, την αγάπη για την πατρίδα, την ελευθερία της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων. Βλέπουμε αρχηγούς εθνών και θρησκευτικούς ηγέτες να προασπίζονται αυτήν την αυτοκτονία του Δυτικού πολιτισμού και της Χριστιανικής ψυχής του, ενώ τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών και των πιστών καταπατούνται στο όνομα μιας έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο πλήρως ως χρήσιμο εργαλείο για την εγκαθίδρυση μιας απάνθρωπης απρόσωπης τυραννίας.

Κορωνοϊός: Ο θανάσιμος κίνδυνος δεν βρίσκεται σε ό,τι μας δείχνουν αλλά σε όσα κρύβουν


Πρέπει να είστε τυφλοί και κουφοί για να μην μπορείτε να αναγνωρίσετε πως αυτό που συμβαίνει  με τον κορωνοϊό δεν είναι ούτε φυσιολογικό ούτε δικαιολογείται.


Αν αυτό δεν διορθωθεί στο άμεσο μέλλον, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο κόσμος μας, και όταν λέω "κόσμος μας" δεν εννοώ εκεί όπου ζω ή ζείτε, αλλά ο κόσμος μας, ο πλανήτης μας, θα γίνει ένας διαφορετικός τόπος. Οι άνθρωποι θα είναι πιο άρρωστοι, θα είναι ελεγχόμενοι, δεν θα έχουν καμία ιδιωτικότητα, δεν θα έχουν κανένα μέλλον. Θέλω να είμαι σίγουρος πως ο κόσμος κατανοεί πού έγκειται το πρόβλημα.

Εδώ υπάρχει παραπληροφόρηση στον υπέρτατο βαθμό και η αιτία της παραπληροφόρησης βρίσκεται στο τι έρχεται τώρα. Ο κίνδυνος δεν είναι αυτό που είναι μπροστά στα μάτια σας. Ο κίνδυνος βρίσκεται σε αυτό από το οποίο αποσπούν την προσοχή σας. Ο μόνος τρόπος να ελέγξεις τους ανθρώπους είναι να τους κρατάς σε άγνοια. Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει και να κατανοήσει πως αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι μια ψευδαίσθηση που θα σηματοδοτήσει άλλα επερχόμενα πράγματα, τα οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν και το RF (ραδιοσυχνότητες) τσιπ.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ στον ΑΞΟΝΑ ΤΑΥΡΟΥ ~ ΣΚΟΡΠΙΟΥ* Η ΓΗ ΤΡΕΜΕΙ* Η ΓΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ*

 


31. 10. 2020

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ στον ΑΞΟΝΑ

ΤΑΥΡΟΥ ~ ΣΚΟΡΠΙΟΥ*

Η ΓΗ ΤΡΕΜΕΙ*

Η ΓΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ*



Ο Πλανήτης Γη στην Εσωτέρα Αστρολογία

αξιολογείται ως Μη Ιερός Πλανήτης,

( Αλίκη Μπέιλη) *


Αυτό σημαίνει πως πρέπει

να περάσει κάποιες διαδικασίες Εξαγνισμού

κάποιες Μυήσεις Κάθαρσης για να γίνει Ιερός,

οι οποίες εντάσσονται

στο Θεϊκό Σχέδιο

και Σκοπό έχουν

να κάνουν την Γη και τα Όντα

που κατοικούν σε Αυτήν,

να Βιώσουν την Ενότητα

και όχι την Διαχωριστικότητα,

να αντιληφθούν και να βιώσουν

πως Όλα Είναι Ένα

και πως Όλα τα Όντα

Πλανήτες Άνθρωποι Αστέρια Γαλαξίες

Ζώα Λουλούδια Φυτά Δάση Νερά Θάλασσες

Βουνά Σύμπαντα είναι ~ είμαστε Ένα

και πως όλα κινούνται στον Ωκεανό

της Πανπεριεκτικής Αγάπης*

Είναι ωραίο να δημιουργείς λίγο χώρο για τον εαυτό σου.

 


Είναι ωραίο να δημιουργείς λίγο χώρο για τον εαυτό σου.

Να παίρνεις μια απόσταση από την ίδια τη ζωή σου, να την βλέπεις από έξω, να αλλάζεις ό,τι δεν σου αρέσει και να αποδέχεσαι ό,τι δεν μπορείς να αλλάξεις.

Είναι ωραίο να βάζεις τα όρια σου, να μην δέχεσαι περισσότερα από αυτά που μπορείς να αντέξεις.

Πανσέληνος 31 Οκτωβρίου 2020 Ένα επαναστατικό φεγγάρι στον Ταύρο

 


 

Η δεύτερη Πανσέληνος του Οκτωβρίου ή όπως αλλιώς είθισται να αποκαλείται «Blue Moon», λαμβάνει χώρα στις 31 του μήνα, στις 16:49 τοπική ώρα, στις 8ο 38΄ του Ταύρου, στον 10ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Θα είναι στην πιο μακρινή απόσταση από την γη, στο απόγειo της και γι αυτό θα φαίνεται μικρότερη από ότι συνήθως. Blue Moon είχαμε για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2018, καθώς είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε 2,5 περίπου χρόνια.

Η παρούσα Πανσέληνος ωστόσο παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες. Αποτελεί την επανάληψη σχεδόν της Νέας Σελήνης στις 23 Απριλίου 2020, που ήταν στον Ταύρο και στον 10ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει το σταδιακό κλείσιμο ενός κύκλου, και καθώς η Νέα Σελήνη του Απριλίου ήταν στο αποκορύφωμα της πρώτης φάσης του κορωνοϊού, θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις από το μέτωπο αυτό. Η έκβαση θα είναι απρόβλεπτη, λόγω της εμπλοκής του Ουρανού, εκείνο που μπορούμε να εικάσουμε όμως με σχετική βεβαιότητα, είναι ότι θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό, ανάλογα με τα έργα και τις ημέρες του καθένα μας.

Γιατί ο εγκέφαλός μας ανακαλεί ευκολότερα κάποιες λέξεις ενώ άλλες όχι;

 


Ο εγκέφαλός μας είναι μία μηχανή αναζήτησης που προσπαθεί να θυμηθεί λέξεις βασισμένος σε προηγούμενες αναμνήσεις και εμπειρίες.

Οι ερευνητές ενθουσιασμένοι δηλώνουν ότι: Ανακαλύψαμε ότι κάποιες λέξεις είναι περισσότερο αξιομνημόνευτες απ’ ό,τι άλλες. Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν την ιδέα ότι οι αναμνήσεις μας συνδέονται με ένα δίκτυο νευρώνων και ότι ο εγκέφαλός μας τις αναζητά, όπως ακριβώς κάνουν οι μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο. Ελπίζουμε αυτά τα αποτελέσματα να χρησιμοποιηθούν ως ένα εργαλείο αξιολόγησης της υγείας της μνήμης και του εγκεφάλου, γενικότερα.

Οι ερευνητές εντόπισαν, για πρώτη φορά, αυτές τις λέξεις όταν ανέλυσαν εκ νέου τα αποτελέσματα των τεστ μνήμης τριάντα ασθενών με επιληψία. Στόχος μας είναι να βρούμε και να εξαλείψουμε την πηγή αυτών των επιβλαβών και εξουθενωτικών επιληπτικών κρίσεων, αναφέρουν οι ερευνητές.

Νέο φως στο μακρινό παρελθόν των σκύλων

  Οι σκύλοι, οι οποίοι προέρχονται από τους λύκους, ήταν το πρώτο εξημερωμένο οικιακό ζώο με το οποίο οι άνθρωποι ανέπτυξαν στενές σχέσεις, όμως μέχρι σήμερα λίγα πράγματα είναι γνωστά για την προϊστορία τους και τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους. 

Νέα διεθνής επιστημονική μελέτη -με τη συμμετοχή μίας Ελληνίδας αρχαιοζωολόγου- ρίχνει περισσότερο φως από κάθε άλλη φορά στο μακρινό παρελθόν των σκύλων, χάρη στην ανάλυση 27 αρχαίων γονιδιωμάτων των «καλύτερων φίλων» μας, τα οποία χρονολογούνται πριν από 100 έως 11.000 χρόνια και προέρχονται από διάφορα μέρη της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Σιβηρίας.



   Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεται ότι λίγο μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων, πριν 11.000 χρόνια, οι σκύλοι είχαν ήδη χωριστεί σε τουλάχιστον πέντε μεγάλες ράτσες, σε μία εποχή που πιθανώς κανένα άλλο ζώο δεν είχε ακόμη εξημερωθεί. Αυτό δείχνει ότι η σημερινή ποικιλομορφία των σκύλων έχει μία μακρά εξελικτική πορεία στη διάρκεια της εποχής των πάγων, όταν οι άνθρωποι ήταν ακόμη κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες. Έως ότου υποχωρήσουν οι πάγοι, οι σκύλοι είχαν ήδη εξαπλωθεί στο βόρειο ημισφαίριο.

Ο φόβος εξαφανίζεται, όταν ένα άτομο βρει μέσα του το Αμετάβλητο

 


Ένας απ' τους εχθρούς της χαράς μας είναι ο φόβος. Ο φόβος εξαφανίζεται, όταν ένα άτομο βρει μέσα του το Αμετάβλητο. Το Αμετάβλητο βρίσκεται μόνο μέσω της διεύρυνσης της συνείδησης. Όσο πιο κοντά έρχεστε στον πυρήνα σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η χαρά σας.

Το Αμετάβλητο είναι το Αθάνατο, το Μόνιμο. Η επίγνωση της μονιμότητας είναι μια μεγάλη πηγή χαράς. Το πρόσκαιρο των πραγμάτων είναι που εξαφανίζει τη χαρά μας. Η πρόσκαιρη ζωή, το πρόσκαιρο σώμα και η υγεία, οι πρόσκαιρες συνθήκες, τα υπάρχοντα, τα χρήματα, οι φίλοι, η σύζυγος και ο σύζυγος... αυτό το πρόσκαιρο είναι η αιτία όλου του φόβου μας. Από τη στιγμή που μέσω της διεύρυνσης της συνείδησης βρεθεί το Μόνιμο, η χαρά παίρνει τη θέση του φόβου. 

ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ, ΑΥΤΗ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΣΕΑ



 Σύμφωνα με την ελληνική Μυθολογία στην Δύση, πέρα από τον Ωκεανό, δύο  θαλάσσιες θεότητες ο Φόρκυ και η Κητώ είχαν 3 κόρες. Οι δύο, ή Σθεννώ και η Ευρυάλη, ήσαν αθάνατες  ενώ η τρίτη η Γοργώ ή Μέδουσα ήταν θνητή.
Το όνομά της παράγεται από το ρήμα μέδω που σημαίνει άρχω, κυβερνώ, κυριαρχώ, προστατεύω.
Ο δε μεδέων ήταν ο προστάτης, ο φύλακας, ο κυρίαρχος (“ώ φίλοι, Αργείων ηγήτορες ηδέ μέδοντες”). Άρα Μέδουσα σήμαινε τη βασίλισσα, την προστάτιδα, αυτή που είχε οριστεί να φυλάει κάτι.
Η Μέδουσα ήταν μια όμορφη, περήφανη υπεροπτική  ιέρεια της Αθηνάς  με πολύ όμορφα μαλλιά. .
Ο Ποσειδώνας στην εποχή μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως sex maniac! Νόμιμη σύζυγο είχε την Αμφιτρίτη αλλά δεν άφησε παραπονεμένες και την Αφροδίτη, την Δήμητρα, την Μέδουσα, την Τριτωνίδα, την Ναΐδα, αλλά και τον Νηρίτη που ήταν ο ομορφότερος γιός του Νηρέα και της Δωρίδας και του Πέλοπα.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ


Από ihthielaio

 Ο Καθενας Μας κοιμάται κάθε βράδυ, χωρις κανεναν φοβο,γιατι ειναι βεβαιος  πώς το επόμενο πρωί θα ξυπνησει. Ο ύπνος , γλυκός,ή δύσκολος,ελαφρύς, ή εφιαλτικός  είναι σαν Εκείνον Του Θανάτου Και Της Αφύπνισης Στην Αιωνιότητα. Κάποια Πράγματα Μέσα Μας Πεθαίνουν. Η διαδικασια του θανατου μας ακολουθει καθε στιγμη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα