Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Άστρα : Τα Συμπαντικά δώρα του Νοεμβρίου 2020

 


 

Το διάστημα μεταξύ 6 και 19 Νοεμβρίου οδηγούμαστε σταδιακά στην τρίτη και τελευταία για το 2020 σύνοδο των Δία και Πλούτωνα, αυτή τη φορά σε ορθή πορεία. Θα είναι δε η τελευταία συνάντηση τους υπό την σκέπη του Αιγόκερου, που τους φιλοξένησε τα τελευταία χρόνια. Πέρα όμως από την πολύ σημαντική αυτή συνάντηση, υπάρχουν και άλλες πλανητικές όψεις μέσα στο μήνα που χαρίζουν κάποια εύνοια σε ορισμένους τυχερούς του ζωδιακού.

Η σύνοδος Δια-Πλούτωνα θα σημάνει το τελικό στάδιο υλοποίησης ενός project ή ενός σχεδίου που επεξεργάστηκαν ή έβαλαν σε εφαρμογή το προηγούμενο διάστημα οι Κριοί και οι Αιγόκεροι! Το διάστημα μεταξύ 6 και 19 Νοεμβρίου αναμένεται να επικεντρώσουν την προσοχή τους σ αυτό το κομμάτι της ζωής τους, καθώς θα απαιτήσει πολύ μεγάλη προσπάθεια και όλη τους της ενέργεια και την προσοχή, δεδομένου ότι θα πρέπει να μπουν οι τελευταίες πινελιές, πριν από την ολοκλήρωση και την απόλαυση της ανταμοιβής που αναμφίβολα δικαιούνται.

Πρέπει να είναι κανείς σοφός για να μπορεί ν’ αποφεύγει τις κατάρες που του ρίχνουν όσοι ζουν θυμωμένοι με την ίδια τους την ύπαρξη. (JORGE BUCAY)

 


Πρέπει να έρθει κάποτε η στιγμή που η προσωπική μας εξέλιξη θα λάβει υπόψη της και τους άλλους, η στιγμή που θα πάψουμε να χρεώνουμε σε τρίτους τις ματαιώσεις και τη μονοτονία της ζωής μας. 

Υποστηρίζω ότι πρέπει να γενικεύσουμε την «καλή συμπεριφορά» σπάζοντας την αλυσίδα των «κακών συμπεριφορών», που οι ψυχοθεραπευτές συνηθίζουμε να αποκαλούμε «μεταφορά». 

Κακομεταχειρίζομαι τη γυναίκα μου επειδή μου φέρθηκε άσχημα το αφεντικό μου, που θύμωσε με μια αδέσποτη γάτα που τον γρατσούνισε το βράδυ στο δρόμο. 

Εκείνη, θυμωμένη και αδύναμη, τα βάζει με τον νεαρό που φέρνει στο σπίτι το καλάθι με τα ψώνια. Αυτός, για να ξεσπάσει, δίνει μια κλοτσιά σε μια γάτα που περνάει απ’ το δρόμο, κι η γάτα γρατσουνίζει τον πρώτο άνθρωπο που την πλησιάζει… 

Οι Έλληνες λένε ότι είναι εύκολο να θυμώνεις, αλλά να θυμώνεις με το κατάλληλο πρόσωπο, την κατάλληλη στιγμή και με την κατάλληλη ένταση, είναι ίδιον των σοφών… 

Μπορεί στις μέρες μας να πρέπει να είναι κανείς σοφός για να μπορεί ν’ αποφεύγει – χωρίς να επηρεάζεται και να εξοργίζεται – τις κατάρες που του ρίχνουν όσοι ζουν θυμωμένοι με την ίδια τους την ύπαρξη, αναζητώντας συμμέτοχους στην πίκρα τους. 

Ο δρόμος της πνευματικής αναζήτησης

  


Γράφει η Ελένη Κακλαμάνου

Όλοι είμαστε από σάρκα και οστά, τι γίνεται με το πνεύμα όμως; Πως μπορούμε να το ανακαλύψουμε; Να γίνουμε ένα;

Αν μείνεις στη σάρκα και στα οστά μόνο, η ζωή θα μοιάζει ανιαρή, λίγη. Όσο κι αν σε τρομάζει για το τι κρύβεται στα έγκατα του είναι σου, μη φοβάσαι, μέσα από αυτό το ταξίδι θα εξασφαλίσεις μια ζωή με ουσία, τίποτα δεν θα είναι ίδιο με πριν.

Ξεκίνα τη μέρα σου με σιωπή

Ξύπνα λίγο νωρίτερα και νιώσε τη σιωπή, την ησυχία, άκου τον εαυτό σου , κάτι μπορεί να θέλει να σου πει.

Παρατήρησε

Παρατήρησε μέσα στη μέρα σου τις επιθυμίες σου, όχι αυτές που καταπιέζεις για οποιονδήποτε λόγο, τις άλλες. Παρατήρησε βαθιά μέσα σου, άκουσε τες, πρώτα αυτές σε ψάχνουν.

Τώρα κάθε φορά που βγαίνω έξω, νιώθω ένοχος γιατί είμαι νοσηλευτής



Σχολασα χωρις παρενεργειες και καραντινες και σημερα.

Το παιδι μου μονο του σπιτι αφου εκλεισαν και τα σχολεια.
Εμεις;
Εμεις στα νοσοκομεια με κομμενες αδειες.
Εχουμε κι εμεις οικογενεια, εχουμε κι εμεις παιδια, εχουμε κι εμεις ζωη. Ή ετσι νομιζαμε.
Μιλησα με συναδελφους που ειναι σε καραντινα ηδη.
Μου εστειλαν φωτο απο την καθημερινοτητα τους.

Yψηλή επίπτωση της πανδημίας στο στρες, τη μοναξιά και τον θυμό

 


Υψηλή επίπτωση της πανδημίας στο στρες, τη μοναξιά και τον θυμό, αλλά και βελτίωση της κοινωνικά επωφελούς συμπεριφοράς έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Μελέτης Υγείας και Λειτουργικότητας σε Περιόδους Μεταδοτικών Λοιμώξεων (Μελέτη COH-FIT) στον πληθυσμό της Ελλάδας.

7 λέξεις που χρησιμοποιούν οι ευφυείς άνθρωποι και 5 που έχουν διαγράψει.

 


«Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φά’το» έλεγαν οι παλιοί και προφανώς ήξεραν ότι πρόκειται για μία διαχρονική αλήθεια με εφαρμογή και στην εποχή των social media, των άπειρων mails και της επικοινωνίας που μπορεί να έγινε πιο εύκολη, αλλά ταυτόχρονα και πιο δύσκολη.

Πώς πείθεις κάποιον να κάνει το «δικό σου», να εργαστεί προς τη δική σου πρόταση; Πώς αλλάζεις το κλίμα σε μία συζήτηση που δείχνει ότι θα «στραβώσει» πριν καν αρχίσει;

Σύμφωνα με την Courtney Seiter, υπεύθυνη περιεχόμενου στη Buffer.com – μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες management στα social media – όλο το παιχνίδι της επικοινωνίας περιστρέφεται γύρω από 7 μαγικές λέξεις ή κουβέντες και άλλες 5 που ό,τι δουλειά κι αν κάνεις, καλό θα είναι να αποφεύγεις.

Ο Μπάιντεν και οι Οικογένειες των 500 Πλουσιότερων Πέφτουν στην Παγίδα

 


Benjamin Fulford 9/11/2020

Το πραξικόπημα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, που ακόμη συνεχίζεται, φαίνεται πως είναι μια τεράστια παγίδα για τις οικογένειες που κατέχουν τις 500 Πλουσιότερες Επιχειρήσεις (Fortune 500), όπως συμφωνούν πολλές πηγές. Είναι μόνο θέμα χρόνου ο Μπάιντεν και οι συνάδελφοί του εγκληματίες να κατηγορηθούν και να δικαστούν για προδοσία, αναφέρουν πηγές από το Πεντάγωνο.

Την ίδια ώρα πηγές από τη Μυστική Κοινότητα της Δύσης αναφέρουν πως ο Ρόμπερτ Ντέιβιντ Στιλ (Robert David Steele) από την Υπηρεσία Πληροφοριών των Πεζοναυτών αποτελεί τον πιθανότερο Πρόεδρο των  – σύντομα προς ίδρυση – Ηνωμένων Πολιτειών Βορείου Αμερικής. Ο Στιλ πρότεινε για Αντιπρόεδρό του το πρώην μέλος του Κογκρέσου και εκφραστή της αλήθειας για την 11 Σεπτεμβρίου, Σίνθια ΜακΚίνι (Cynthia McKinney).

Ο Στιλ υποστηρίζει πως αυτός και η ΜακΚίνι είναι έτοιμοι να αναλάβουν τη θέση. Ωστόσο, πρώτα “θα πρέπει να κερδίσει ο Τραμπ ώστε να ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση· και ιδιαίτερα την κατάλληλη εκλογική μεταρρύθμιση”, ανέφερε ο Ρόμπερτ Ντέιβιντ Στιλ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο Στιλ πρόσθεσε πως ο Τραμπ πρόκειται να εκθέσει την εκλογική απάτη και να ανακηρυχτεί νικητής, και μετά αρκετά άτομα θα αναγκαστούν να παραιτηθούν από το Κογκρέσο για να αποφύγουν τη φυλάκιση.

Ορίστε τι έχουν αναφέρει οι πηγές του Πενταγώνου σχετικά με την κατάσταση:

Συνήθισα να τους βάζω όλους πάνω από εμένα, και ξέχασα εμένα..


 Κι αν δεν είσαι άνθρωπος που γράφει, μην μπείς στον κόπο να διαβάσεις τα παρακάτω.

Δεν θα καταλάβεις.

Έχω χάσει τον πιό πολύτιμο θησαυρό μου.

Έχω χάσει πιά τις λέξεις.

Θαρρώ πως μ’εγκατέλειψαν και μ’άφησαν μονάχη να περιπλανιέμαι σ’αυτόν εδώ τον κόσμο που πιά δεν τον αντέχω.

Βρετανοί επιστήμονες: Ένας στους πέντε που νόσησε με κορονοϊό θα εμφανίσει κάποια ψυχική διαταραχή μέσα στο επόμενο τρίμηνο

 


Ένα καθόλου αμελητέο ποσοστό ασθενών με Covid-19 - σχεδόν ο ένας στους πέντε- θα εμφανίσουν κάποια ψυχική διαταραχή μέσα στις επόμενες 90 μέρες από τη διάγνωση της λοίμωξης τους με τον κορονοϊό SARS-CoV-2, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. 

Κοροναϊός: Συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης

 



Μία φαινομενικά ακίνδυνη βόλτα σε ανοικτό χώρο, όπως είναι το πάρκο, με το κατοικίδιο, εν μέσω πανδημίας θα  μπορούσε υπό προϋποθέσεις να βάλει σε κίνδυνο μόλυνσης από τον κοροναϊό έναν άνθρωπο.

Κι αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν αγγίζει κάποια επιφάνεια ή κάποιο αντικείμενο στο πάρκο, ακόμα έμμεσα μέσω του σκύλου του, που θα έρθει σε επαφή με κάποιο μολυσμένο αντικείμενο ή επιφάνεια.

Πρόσεχε τι επιτρέπεις να μπει μέσα στο μυαλό σου!!!


 
Οι πόλεμοι πια δεν διεξάγονται στα πεδία μάχης 

αλλά μέσα στα μυαλά μας...


Μην αποσυνδέεσαι Άνθρωπε από την ελευθερία 

και την ζωή καταργώντας την αξία σου...

Άνθρακες ο θησαυρός του βελούδινου "αντάρτη", καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη

 Φ. Βόβολης: Δεν τα γνωρίζουμε όλα ούτε οι μεν ούτε οι δε. Άρα δεν πρέπει να παίρνουμε ως θέσφατα καμία γνώμη.


Παραλείποντας χάριν συντομίας τα σχόλια και τις ερωτήσεις του Γιώργου Τράγκα, απομαγνητοφώνησα αποσπάσματα από τα λεγόμενα του Φαίδωνα Βόβολη για καλύτερη μελέτη.  Εντύπωση μου έκανε ότι απέφυγε τεχνηέντως να πάρει θέση για τα αναμενόμενα εμβόλια.  Ένιψε, μάλιστα, τας χείρας του από τους "συνωμοσιολόγους", τους κατά τον Μητσοτάκη "ψεκασμένους" και "υπόκοσμο του διαδικτύου". Κατά τ' άλλα έφτιαξε κόμμα ο ίδιος ("Νέο Κίνημα Πολιτών") με φιλοδοξία να "σώσει" την Ελλάδα κι έχει ήδη χιλιάδες οπαδούς που τον βλέπουν σαν σωτήρα. 

----------------

Φαίδων Βόβολης:  Για το δεύτερο lockdown είναι η ίδια άποψη την οποία είχαμε και για το πρώτο lockdown. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνεται εγκλεισμός υγιούς ανθρώπου. Οι υγιείς δεν χρειάζονται κάποιον εγκλεισμό. Μία πρόταση ότι θα πρέπει να προφυλάσσουμε τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς θα ήταν η σωστότερη. Να φοράνε τις μάσκες τους, να είναι σίγουρα προστατευμένοι, να μην πλησιάζουμε κόσμο αν έχουμε κάποια συμπτώματα, να έχουμε προσωπική υγιεινή. Όλα αυτά θα ήταν τα καλύτερα τα οποία θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Ένα πρότυπο τύπου Σουηδίας. (…)

Lockdown και ναζί

 


Πάσχος Μανδραβέλης

Πολύ πριν αποφασίσει ο καθηγητής γλωσσολογίας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης να καθαρίσει την ελληνική γλώσσα από τις ξένες λέξεις (και να κάνει το «lockdown» = απαγορευτικό, το «delivery» = τροφοδιανομή και το «take away» = για το σπίτι), τη δουλειά αυτή είχε αναλάβει η ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η καταδίκη του δημοσιογράφου κ. Στρατή Μπαλάσκα διότι αποκάλεσε έναν γυμνασιάρχη «νεοναζί», παρόλο που ο μηνυτής του δήλωνε «θιασώτης της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας».

Η υπόθεση ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου του 2013, ημέρα που ο εν λόγω γυμνασιάρχης δημοσίευσε σε προσωπική του ιστοσελίδα ένα άρθρο με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973». Αυτό το άρθρο και προηγούμενες αναρτήσεις σχολίασε ο δημοσιογράφος για να καταλήξει στο εδώλιο ως κατηγορούμενος για «συκοφαντική δυσφήμηση».

Οπως διαβάζουμε στη διαδικτυακή εφημερίδα της Λέσβου: «Πρωτόδικα το Δικαστήριο είχε αποδεχθεί ότι ο δημοσιογράφος δεν διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του Τύπου για το οποίο κατηγορήθηκε αλλά κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απλής εξύβρισης, για το οποίο του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών. 

Γιατί δυσκολευόμαστε να ζητήσουμε συγγνώμη

 


Όλοι κάνουμε λάθη. Είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Αυτό που δεν είναι τόσο συνηθισμένο είναι το να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να ζητάμε συγγνώμη.

Λογικά σκεπτόμενοι, θα έλεγε κανείς ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος όταν φέρεται λάθος είναι να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του, αλλά κάτι τέτοιο δεν το βλέπουμε να συμβαίνει συχνά.

Η αποστροφή που έχουμε στην απολογία μπορεί να οφείλεται σε νευροβιολογικούς παράγοντες και στην θετική άποψη που όλοι τείνουν να έχουν για τον εαυτό τους. Ο εγκέφαλός μας πιστεύει πάντα ότι κάνει το σωστό, ανεξάρτητα με το αν η συμπεριφορά μας δείχνει το αντίθετο.

Το γεγονός ότι οι πράξεις μας δεν συνάδουν με τις απόψεις μας, μερικές φορές, δημιουργεί πνευματική ένταση. Παρόμοιος είναι και ο τρόπος που λειτουργούν οι καπνιστές, οι οποίοι γνωρίζουν ότι το τσιγάρο είναι βλαβερό, αλλά εξακολουθούν να καπνίζουν δύο πακέτα την ημέρα.

Η ΔΑΝΑΗ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…

 



 Οι μύθοι δεν είναι απλά και τυχαία αφηγήματα, είναι χρησμοί! Που λειτουργούν πολλαπλά ως δείκτες ζωής, αλλά και πρόβλεψης, στο χώρο και στο χρόνο.

Είναι γνωστός ο μύθος της Δανάης και του Περσέα, και για όσους δεν τον γνωρίζουν ή δεν τον θυμούνται, τον παραθέτω πιο κάτω εν συντομία, αφού το ζητούμενο εδώ δεν είναι άλλη μια αναδημοσίευση του μύθου, αλλά η σημασία του για το δικό μας τώρα: το μήνυμα που αυτός μας στέλνει μες από τα βάθη του χρόνου και της σοφίας.

 Ο μύθος

     Η Δανάη ήταν κόρη του Ακρίσιου, του βασιλιά του Άργους, και της Ευρυδίκης (όχι της γνωστής Ευρυδίκης, της γυναίκας του Ορφέα, αλλά κάποιας άλλης συνονόματής της). Ο Ακρίσιος, απελπισμένος που δεν είχε κάνει γιο, έστειλε στο μαντείο των Δελφών να ρωτήσει τον Θεό Απόλλωνα γιατί δεν μπορούσε να αποκτήσει αρσενικό παιδί. Ο χρησμός που του δόθηκε ήταν, όμως, όχι μόνο απογοητευτικός, αλλά και απειλητικός για την ίδια τη ζωή του, αφού τον προειδοποιούσε ότι ο ίδιος δε θα αποκτούσε ποτέ γιο, αντίθετα η κόρη του, η Δανάη, θα γεννούσε έναν γιο ο οποίος θα τον σκότωνε.

Τρελός από οργή ο βασιλιάς Ακρίσιος έδωσε διαταγή να κατασκευαστεί μια υπόγεια χάλκινη φυλακή, στην οποία έκλεισε τη δύστυχη Δανάη, σίγουρος ότι εκεί κάτω, θαμμένη ζωντανή, δε θα μπορούσε ποτέ να γνωρίσει κανέναν άνδρα και δε θα γεννούσε ποτέ αυτόν τον επίφοβο εγγονό.

Ο Ζευς, όμως, που τα πάνθ’ ορά, που όλα τα βλέπει, ως πανεπόπτης οφθαλμός που είναι, είδε τη Δανάη και άκουσε τους θρήνους της. Την ερωτεύτηκε αμέσως και μεταμορφωμένος σε χρυσή βροχή, διείσδυσε στο χώμα, μπήκε στη φυλακή όπου ήταν κλεισμένη η κόρη και ενώθηκε μαζί της. Από την ένωση αυτή γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ήρωες, ο Περσέας.

Οι άνδρες μπορείτε να έχετε οργασμό χωρίς εκσπερμάτιση και πολλαπλούς οργασμούς πριν από την εκσπερμάτιση!

 


Άνδρες – αν το θελήσετε μπορείτε να έχετε πολλαπλούς οργασμούς πριν από την εκσπερμάτιση που φυσικά δεν είναι υποχρεωτική!


Ναι! Είναι αλήθεια! Οι άνδρες μπορείτε να έχετε οργασμό χωρίς εκσπερμάτιση και μπορείτε να έχετε πολλαπλούς οργασμούς πριν από την εκσπερμάτιση!

Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το κλειδί για να διατηρήσετε ακμαία την αρρενωπότητα σας, την ζωτικότητα σας και την υγεία του προστάτη σας!

Για τους περισσότερους ανθρώπους η σεξουαλική λειτουργία και η ζωτικότητα αρχίζουν να μειώνονται όταν πλησιάζουν τα 50 του χρόνια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην Δύση, τον κόσμο της ταχύτητας και της εργασιομανίας αφού όλοι είμαστε καλά εκπαιδευμένοι στο να δίνουμε πολύ λίγη έμφαση στην καλλιέργεια αισθησιασμού, της ευχαρίστησης και της απόλαυσης της ζωής βάζοντας στόχους και έχοντας επιθυμίες που δεν τελειώνουν ποτέ.

Γιατί η θερμοκρασία του σώματος έχει πέσει διαχρονικά;



Η ανάλυση τριών πληθυσμών στις ΗΠΑ που διήρκεσε σχεδόν δύο αιώνες αποκάλυψε πτώση της θερμοκρασίας σώματος κατά 0,03 βαθμούς Κελσίου ανά δεκαετία στους ενήλικες, οδηγώντας τους συγγραφείς να συμπεράνουν ότι οι άνθρωποι στις χώρες με υψηλό εισόδημα έχουν σήμερα μέση θερμοκρασία σώματος κατά 1,6% χαμηλότερη (36,4 ° C) από ό, τι στην προ-βιομηχανική εποχή.

Κορονοϊός: Πώς τα εμβόλια μπορεί να αποδειχτούν αναποτελεσματικά

 



Όπως με τα βακτήρια αναπτύσσουν αντοχή στα αντιβιοτικά, έτσι και οι ιοί μπορούν να αναπτύξουν αντοχή στα εμβόλια.

Η εξέλιξη και οι μεταλλάξεις του ιού SARS-CoV-2 (νέος κορονοϊός) θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS Biology από τους David Kennedy και Andrew Read από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, ΗΠΑ. 

Ανησυχείτε για το ενδεχόμενο να σας μηνύσουν εάν παρέχετε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε δημόσιο χώρο;




Μετάφραση και Επιμέλεια
Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

Λοιπόν, σταματήστε να φοβάστε! 

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο μύθος ότι θα μπλέξουμε σε περιπέτειες καταρρίπτεται. 

Αντίθετα,  είναι πιο πιθανό να υποβληθεί μήνυση σε αυτόν που απόφυγε να βοηθήσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα