Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Η ευχή μου

 Συγγραφέας

Πώς ο Ήλιος θα καταστρέψει τη Γη


Ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι η Γη δεν πρόκειται να καταστραφεί από τίποτε άλλο, π.χ. πυρηνική καταστροφή, σύγκρουση με άλλο πλανήτη κτλ., θα έρθει μια μέρα που ο ήλιος μας θα μας καταστρέψει.
Αυτή η διαδικασία δεν θα είναι όμορφη, όπως καταδείχθηκε από το σχετικό βίντεο που έφτιαξε η ομάδα του Business Insider, η οποία ασχολήθηκε με το τι θα συμβεί στη Γη όταν τελικά ο ήλιος πάψει να φέγγει. Μάλιστα, όπως εξήγησε στο Business Insider η Jillian Scudder, αστροφυσικός του Πανεπιστημίου του Sussex, αυτό θα συμβεί νωρίτερα απ’ όσο νομίζουμε.
«Οι προβλέψεις για το τι ακριβώς θα συμβεί στη Γη, καθώς ο ήλιος γίνεται πιο λαμπερός τα επόμενα εκατομμύρια χρόνια είναι μάλλον αβέβαιες», λέει η Scudder. «Αλλά η γενική ιδέα είναι ότι η αυξανόμενη ζέστη από τον ήλιο θα προκαλέσει εξάτμιση του νερού από την επιφάνεια, το οποίο θα μείνει στην ατμόσφαιρα. Τότε θα λειτουργήσει ως αέριο θερμοκηπίου, το οποίο παγιδεύει περισσότερη εισερχόμενη ζέστη, η οποία θα επιταχύνει την εξάτμιση», είπε η Scudder.
Προτού ξεμείνει από υδρογόνο, το υψηλής ενέργειας φως του ήλιου θα βομβαρδίσει την ατμόσφαιρά μας και «θα διαιρέσει τα μόρια και θα επιτρέψει στο νερό να ξεφύγει ως υδρογόνο και οξυγόνο, στεγνώνοντας τελικά τη Γη», συνέχισε η Scudder.

Πώς συνδυάζεται σωστά το κρασί με κάθε φαγητό; Και όχι το ψάρι δεν πάει πάντα με λευκό



«Οίνος ευφραίνει καρδίαν» λέει η φράση, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με καλό φαγητό. Ένα κρασί μπορεί να απογειώσει τη γεύση του φαγητού ή να την προσγειώσει ανώμαλα.
Ο sommelier Άρης Σκλαβενίτης, που ανακηρύχθηκε ως ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2016, μας έδωσε συμβουλές για το πώς θα ταιριάξουμε το φαγητό μας με το κατάλληλο κρασί, αλλά και τρόπους για μέγιστη απόλαυση του κρασιού.
Σε γενικές γραμμές, το φαγητό με το κρασί ακολουθεί τον νόμο των ομοίων, αλλά και της συμπλήρωσης.
«Το κρασί πρέπει να είναι τουλάχιστον το ίδιο όξινο με το φαγητό ή τουλάχιστον το ίδιο γλυκό με το πιάτο. Κάτι άλλο που πρέπει να δούμε είναι να έχουν το ίδιο πάχος-όγκο σαν πιάτα, το ένα να συμπληρώνει το άλλο, αν έχουμε ένα πιάτο λιπαρό, πρέπει να βρούμε ένα κρασί με οξύτητα», μας εξήγησε.
Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, πολύ αλμυρά τυριά, όπως το blue cheese, ταιριάζουν με γλυκά κρασιά, καθώς δημιουργούν μια εύγευστη αντίθεση.

Ελληνας γεωλόγος ανακάλυψε σε αποστολή με τη NASA 263 μετεωρίτες στην Ανταρκτική

Με γεμάτα χέρια γύρισε από την Ανταρκτική ο γεωλόγος Γιάννης Μπαζιώτης, επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος, μαζί με τους άλλους επιστήμονες, ανακάλυψαν ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 263 μετεωρίτες στο πιο κρύο, ξηρό, ανεμoδαρμένο αλλά και πανέμορφο μέρος του πλανήτη.
Συμμετέχοντας σε οργανωμένη αποστολή της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) για τον εντοπισμό μετεωριτών, ο Γ. Μπαζιώτης όχι μόνο βίωσε μια αξέχαστη εμπειρία, την οποία περιγράφει γλαφυρά σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά έκανε και παραγωγική έρευνα, τόσο πεζοπόρα, όσο και με τη χρήση χιονο-οχημάτων (snowmobiles) σε δύσκολες συνθήκες, ακόμη και πάνω από επικίνδυνες ρωγμές πάγου.
Ο Έλληνας γεωλόγος, ο οποίος μόλις επέστρεψε στη χώρα μας, από όπου είχε φύγει το Νοέμβριο, συμμετείχε στην 41η αποστολή Antarctic Search for Meteorites (ANSMET), την οποία η NASA έχει καθιερώσει από το 1976. Οι αποστολές αυτές έχουν ανακαλύψει έως τώρα πάνω από 22.000 μετεωρίτες.
Ο Γ. Μπαζιώτης, ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε σε τέτοια αποστολή, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980, αποφοίτησε από το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002, πήρε το διδακτορικό του από τη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών του ΕΜΠ το 2008 και από το 2014 διδάσκει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιθυμεί να «δανειστεί» κάποιους μετεωρίτες για να τους φέρει στην Ελλάδα και να τους μελετήσει με τους φοιτητές του. Επίσης θέλει φέτος να δημιουργήσει την πρώτη Πλανητική Εταιρία στην Ελλάδα και να διοργανώσει στην Ημέρα των Αστεροειδών (30 Ιουνίου) μια έκθεση του μοναδικού μετεωρίτη με προέλευση την Ελλάδα, του Seres, κάτι για το οποίο αναζητά οικονομική υποστήριξη.

20 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με το κινητό σου


Δεν είναι τέλεια τα κινητά; Πού θα ήμασταν αλήθεια χωρίς αυτά; Σπίτι μ’ ένα καλό βιβλίο, ίσως, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…
Σοβαρά πάντως, το κινητό τηλέφωνο μας κρατάει σε επαφή με φίλους (εντάξει, και με συγγενείς, δεν μπορείς να κερδίζεις παντού), διευκολύνει την καθημερινότητα και μπορεί να μας σώσει και τη ζωή ακόμη. Μπορεί όμως και να γίνει εξαιρετικά δυσάρεστο για τους τριγύρω μας.
Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για 20+1 ασυγχώρητες… παραβάσεις του Νόμου Περί Κινητών Τηλεφώνων.
1. Το να καλείς κάποιον που μόλις σου έστειλε γραπτό μήνυμαΑν ήθελε/μπορούσε να σου μιλήσει θα σου μιλούσε, σωστά; Εκτός βέβαια αν το μήνυμα έγραφε «πάρε όταν μπορείς» ή κάτι ανάλογο.
2. Το να μην απαντάς σχετικά άμεσα σ’ ένα γραπτό μήνυμαΈστω και μ’ ένα απλό «ΟΚ, τα λέμε μετά». Μιλάμε εδώ για SMS, περισσότερο, μιας και δεν είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τα διάφορα Messenger 24/7.
3. Το να απαντάς σε γραπτό μήνυμα μ’ ένα ξερό ΟΚ
Βέβαια, είναι φορές που αυτό δεν ενοχλεί – π.χ. σ’ ένα μήνυμα «Φέρε γάλα». Αλλά ως απάντηση σ’ ένα μεγαλούτσικο, ή, χειρότερα, ευγενικό γραπτό μήνυμα ένα σκέτο ΟΚ είναι ανεπίτρεπτο.

4. Το να χρησιμοποιείς διαρκώς το κινητό όταν βρίσκεσαι με κάποιον για καφέ/ποτό/φαγητόΔηλαδή, διάλεξε από πριν με ποιον προτιμάς να περάσεις τη βραδιά σου.
5. Το να μιλάς στο κινητό στο σινεμά
Άντε αγοράκι/κοριτσάκι μου στο φουαγιέ (έτσι τα λένε ακόμη;) και άσε μας να ευχαριστηθούμε τα €10 (με ποπκόρν και κοακόλα) που σκάσαμε στο ταμείο…

6. Το να στέλνεις μηνύματα στο σινεμάΣτους φίλους σου, εννοείται, το σινεμά τι να τα κάνει τα μηνύματα. Όσο συναρπαστικό κι αν είναι εκεί που παρακολουθείς ένα θρίλερ, δίπλα σου να φωτίζεται κάθε τόσο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τι είναι τα φωτεινά αντικείμενα που παρακολουθούν το SpaceX;




Το νέο όχημα Space X εκτοξεύτηκε στο διάστημα με στόχο να γίνει ο ανθρώπινος δορυφόρος γύρω από τον πλανήτη Άρη.

Είναι η εκτόξευση που όλοι περίμεναν. Το Falcon Heavy είναι ένα τέρας.
  Έχει 27 κινητήρες, μπορεί να παράγει περισσότερη ισχύ από 18 747 τζετ, και είναι ο πιο ισχυρός πύραυλος που πετά στο διάστημα.
Παρόλο που αυτή ήταν μια δοκιμαστική εκτόξευση, ο Musk εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να στείλει κάποιο φορτίο στο διάστημα. Ένα Tesla Roadster, το οποίο τελικά θα φτάσει στην τροχιά του Άρη.
Και τι σύμπτωση! Ο Elon Musk πυροβολεί το αυτοκίνητό του στο διάστημα και παρατηρούμε ότι τα UFO κυλούν γύρω από το αυτοκίνητό του και δεν είναι κάποιο είδος χώρου σκόνης, τα αντικείμενα αυτά αιωρούνται, σταματούν και αρχίζουν να επιπλέουν πάλι.Μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω βίντεο μετά το δεύτερο λεπτό.

Ο Οδυσσέας ζει με την Καλυψώ μέσα σε ένα χρόνο όπου τίποτα δε συμβαίνει, γεγονότα δεν υπάρχουν, η κάθε μέρα είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη. Εκεί αρχίζουν όλα.(Jean-Pierre Vernant)




Όταν ο κεραυνός χτύπησε το καράβι του Οδυσσέα (κοντά στο νησί του Ήλιου), όλοι οι ναύτες που είχαν απομείνει πνίγηκαν, επέπλεαν σαν μαύρες κουρούνες που τις δέρνει η θάλασσα. Ο μόνος που γλίτωσε ήταν ο Οδυσσέας. Αρπάχτηκε από ένα κατάρτι, μια σανίδα του πλοίου, και το ρεύμα τον παρέσυρε αμέσως προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς τη Χάρυβδη δηλαδή, όπου βρέθηκε σε δεινή θέση. Σώθηκε σχεδόν από θαύμα. Παρέμεινε για άλλες εννιά ημέρες, μόνος, εξαντλημένος, μες στα κύματα- τα ρεύματα τον παρέσερναν από δω και από κει, στην άκρη του κόσμου. Την ώρα που θα τον κατάπινε πια η θάλασσα, ξεβράστηκε θαλασσοδερμένος στο νησί της Καλυψώς. Ένα νησί στην άκρη του κόσμου, δε βρίσκεται καν στα όρια της επικράτειας του νερού, ένα υδάτινο άπειρο το χωρίζει από τους θεούς και τους ανθρώπους. Βρίσκεται στο πουθενά. Ο Οδυσσέας λοιπόν κείτεται εξαντλημένος και η Καλυψώ τον περιμαζεύει.
Θα παραμείνει εκεί μια αιωνιότητα, πέντε χρόνια, δέκα χρόνια, δεκαπέντε χρόνια, δεν έχει σημασία, αφού ο χρόνος πια δεν υπάρχει. Βρίσκεται έξω από το χώρο, έξω από το χρόνο. Όλες οι μέρες μοιάζουν μεταξύ τους. Ζει με την Καλυψώ σε μια διαρκή οικειότητα, μια μόνιμη συνομιλία, γεμάτη έρωτα, χωρίς καμία επαφή με κανένα, χωρίς κανέναν άλλο, οι δυο τους μέσα στην απόλυτη μοναξιά. Μέσα σε ένα χρόνο όπου τίποτα δε συμβαίνει, όπου τίποτα καινούριο δε γίνεται και γεγονότα δεν υπάρχουν, η κάθε μέρα είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη. Ο Οδυσσέας βρίσκεται έξω από τον κόσμο, έξω από το χρόνο, στο νησί της Καλυψώς. Η ίδια είναι όλο αγάπη και κατανόηση απέναντι στον Οδυσσέα.

Ο ρόλος του τατουάζ στο σκοτεινό παιχνίδι της κατασκοπείας

Ένα σημάδι μπελάς που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο ή ένα νέο εργαλείο στον κόσμο των απόρρητων πληροφοριών;
Μια στιγμή τρέλας, φιλοσοφία ζωής, μια ανάμνηση που μένει χαραγμένη πάνω σου για πάντα... Ολοένα και περισσότερο άνθρωποι έχουν ένα ή περισσότερα τατουάζ και για τον κάθε ένα μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό, κάτι προσωπικό. Πολλά έχουν γραφτεί για τα τατουάζ, για το τι μπορεί να αντιπροσωπεύουν αλλά και τους ενδεχόμενους κινδύνους που χρήζουν προσοχής. Ακόμη και στους χώρους εργασίας πλέον είναι κάτι το διαδεδομένο. Υπάρχει ένα επάγγελμα, όμως, που το τατουάζ μπορεί να συνιστά μεγάλο κίνδυνο, εκείνο του κατάσκοπου.
Το συγκεκριμένο επάγγελμα συχνά επιτάσσει συναναστροφές και επαφές με τον σκοτεινό κόσμο του εγκλήματος και λίγα πράγματα είναι τόσο επικίνδυνα όσο το να πιαστείς την ώρα που κατασκοπεύεις και συγκεντρώνεις ευαίσθητες πληροφορίες. Η κοινή λογική θα έλεγε ότι για τους κατάσκοπους, το μελάνι θα έπρεπε να είναι απαγορευτικό αφού θα λειτουργούσε ως ένα μέσο για την εύκολη αναγνώρισή τους.
Άλλωστε, τα τατουάζ έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και καιρό για τον καθορισμό μιας ταυτότητας, από την επιβεβαίωση τυχόν σχέσεων με μια συγκεκριμένη συμμορία μέχρι την παροχή πληροφοριών για έρευνες σε περίπτωση ενός εγκλήματος.
Η ταυτοποίηση εγκληματιών έχει στηριχθεί αρκετές φορές σε χαρακτηριστικά σημάδια, είτε πρόκειται για απλούς διαρρήκτες είτε αφορά διάσημους εγκληματίες, όπως ο κατά συρροή δολοφόνος του Σικάγο, Ρίτσαρντ Σπεκ. Όταν ο Σπεκ έφτασε στο νοσοκομείο του Cook County έπειτα από μια απόπειρα αυτοκτονίας, στις 17 Ιουλίου του 1966, αναγνωρίστηκε από έναν γιατρό που είχε δει το τατουάζ του «Born to Raise Hell» δημοσιευμένο σε μια εφημερίδα.

wkeltn1
Ο γιατρός Λερόι Σμιθ εξηγεί σε συνέντευξη Τύπου πώς ταυτοποίησε τον Ρίτσαρντ Σπεκ

Υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις που εγκληματίες έχουν ταυτοποιηθεί από την απουσία τατουάζ. Σε μια διάσημη νομική υπόθεση του 19ου αιώνα, ο Αυστραλός Άρθουρ Όρτον εμφανίστηκε ως το θύμα ενός ναυαγίου με το όνομα Ρότζερ Τίκμπορν, ο οποίος ήταν κληρονόμος μιας μεγάλης οικογενειακής περιουσίας. Η αποκάλυψη ότι επρόκειτο για έναν απατεώνα ήρθε, εν μέρει, λόγω της απουσίας συγκεκριμένων τατουάζ που είχε ο Τίκμπορν.

Το Μυαλό Μας Μας Εξαπατά Και Μας Κάνει Δυστυχισμένους!


Μάθετε πως να το Αλλάξετε!

Ίσως έχετε ακούσει πολλούς να μιλούν για την ενσυνειδητότητα (mindfullness), δηλαδή την επίγνωση του να ζεις τη στιγμή. 
Ο όρος αυτός έχει προέλθει από τις ανατολικές φιλοσοφίες και από μεθόδους που υπόσχονται να βοηθήσουν ώστε να ζήσουμε πιο ευτυχισμένοι με λιγότερο άγχος. αλλά κανείς δεν φαίνεται να είναι σε θέση να εξηγήσει με σαφήνεια τι στο καλό είναι πραγματικά.
Τα τελευταία χρόνια η νευροεπιστήμη έχει ασχοληθεί με την ενσυνειδητότητα και μελετά πως αυτή λειτουργεί. 
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς η νευροεπιστήμη και ενσυνειδητότητα ευθυγραμμίζονται, ώστε να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις ως προς το γιατί ο εγκέφαλός μας συχνά αγχώνεται, λυπάται ή θυμώνει και θα εξερευνήσουμε τρόπος για να γίνουμε και να παραμείνουμε πιο ευτυχισμένοι.

Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου σας, σας εξαπατά!

Γενικά, δε μ’ αρέσει να αποκαλώ κάποιον «ψεύτη» ή «απατεώνα». Πιστεύω ότι είναι πιο δίκαιο να τον αποκαλώ «παραμυθά» και αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει τέλεια στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου.
Η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου σας βλέπει τα πράγματα πολύ ορθολογιστικά. Αλλά αυτός ο τύπος στα αριστερά πάντα του αρέσει να υφαίνει ιστορίες για να βγάζει νόημα από τις πληροφορίες που δέχεται. 
Βασικά, αυτή είναι η δουλειά του, πρέπει να δώσει νόημα στη ζωή και ερμηνεύει τις εμπειρίες σας. Αν βλέπει πράγματα, μοτίβα, σχέδια και σκαρφίζεται ιστορίες που οι άλλοι δεν μπορούν να φανταστούν, τότε σας αποκαλούν δημιουργικούς.  Αλλά σε όλο αυτό υπάρχει ένα πρόβλημα… συχνά τα θαλασσώνει!

Το σύμπτωμα, ο σοφός μας σύμβουλος.



Κάθε σώμα είναι ένα μοναδικό κύτταρο. Ένα κύτταρο που ίδιο ακριβώς δεν υπάρχει. Η βιολογία του κάθε σώματος είναι μοναδική.
Το σώμα μας δηλαδή έχει πολλές αντοχές σε πάρα πολλές καταστάσεις. Έτσι κάνει σαν να λέγαμε «πολλή υπομονή» σε πολλούς τομείς και μας δίνει αβάντα.


Όμως όταν εμείς παρατραβήξουμε το σκοινί τότε το σοφό αυτό σώμα έρχεται να μας ειδοποιήσει με ένα σύμπτωμα, με έναν πόνο ή ενόχληση. Θέλει να μας προστατέψει από το να φτάσουμε σε τέλμα.
Συνήθως εμείς αυτά τα μικρά συμπτώματα θα βρούμε τον τρόπο και θα τα φέρουμε σε ισορροπία με ένα παυσίπονο ή με κάποια θεραπεία. Κάποιες φορές θα πούμε ότι είναι από την κούραση και θα επιλέξουμε για λίγο να αλλάξουμε τους ρυθμούς μας.
Όμως σχεδόν ποτέ αυτό το σύμπτωμα δεν θα το ακούσουμε με προσοχή για να μας οδηγήσει στην αιτία. Στο βασικό γιατί.
Εμείς όταν υπάρξει ένα τέτοιο σύμπτωμα στο σώμα μας, δεν θα αναζητήσουμε ούτε τις σκέψεις μας, ούτε τα συναισθήματά μας, ούτε τη συμπεριφορά μας ως προς τους εαυτούς μας.   

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ – Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΧΟΥΜΕ


Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.

Ποτέ να μη «σκοτώνετε την ώρα σας». Είναι εξαιρετικά πολύτιμη για να την ξοδεύετε σε άχρηστα πράγματα. Ποτέ δεν έμαθα να παίζω χαρτιά ή σκάκι ή οτιδήποτε συναφές γιατί είδα ότι είναι απλώς τρόποι να περνάει η ώρα. Η ζωή έχει πολύ μεγάλη αξία. Μην τη χαραμίζετε. Πρέπει να καλλιεργήσετε στη συνειδητότητά σας τη σκέψη για τον Θεό. Να είστε πάντα απασχολημένοι με τον Θεό και τότε τίποτα και κανείς δεν θα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας. Τι υπέροχο είναι να ζει κανείς απλά – μια ζωή γεμάτη εσωτερική αγαλλίαση είναι ένας παράδεισος που δεν ξέρετε.
Γιατί να χάνετε χρόνο? Χρησιμοποιήστε τον χρόνο σας για να διαλογίζεστε και να μελετάτε περιοδικά σαν το Self-Realization [το περιοδικό της οργάνωσής του] που σας εμπνέουν με σωστές σκέψεις. Μπορείτε τόσο εύκολα να σκοτώσετε την ώρα σας! Μια ολόκληρη ζωή μπορεί να χαραμιστεί. Είστε οι κυρίαρχοι των στιγμών της ζωής σας. Χρησιμοποιήστε τες με σοφία ώστε να σας δώσουν τη λύτρωση.

Όταν χωνέψεις πως δεν περνάνε όλα απ' το χέρι σου θα πάψεις να αγχώνεσαι

polinari795

Ειλικρινά, πώς φανταζόσουν τη ζωή σου όταν ήσουν παιδί; Όταν έφτασες στην εφηβεία κι έπειτα εκεί γύρω στα είκοσι; Σκέψου λίγο. Δεν είναι δύσκολο. Γιατί είναι απ’ εκείνες τις στιγμές που συνειδητοποιείς ότι έχεις φορτώσει τον εαυτό με μερικές ντουζίνες ονείρων -ιδανικών τις περισσότερες φορές- κι απλά στην πορεία διαπιστώνεις ότι τίποτα απ’ τα τόσα που φανταζόσουν δεν έγιναν πραγματικότητα.
Κι αν την Κλωθώ την ακολούθησε η Λάχεσις, κάποια στιγμή, θα εμφανιστεί κι η Άτροπος. Αυτές είναι κι είναι τρεις. Οι μοίρες φυσικά. Γιατί ακόμα κι αν δεν πιστεύεις σ’ αυτές, τη δουλειά τους θα την κάνουν. Μόνο και μόνο για να σου αποδείξουν ότι τα πάντα δεν εξαρτώνται από σένα και φυσικά δεν περνάνε όλα απ’ το χέρι σου.
Ακόμα κι αν το πιστεύεις, ακόμα κι αν το έχεις αποδείξει, κάποιος θα βρεθεί στον δρόμο σου να στο διαψεύσει. Το ευτυχές θα είναι να γίνει από κάποιον τρίτο, γιατί αν σου το κάνει ο ίδιος σου ο εαυτός, τότε πραγματικά η ήττα θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Επομένως, το μόνο που καταφέρνεις είναι να παλεύεις με το απίστευτο εγώ σου. Και φυσικά, δε σου φτάνουν τα τόσα άγχη που περνάς μέσα στην καθημερινότητά σου, προσπαθείς αν μη τη άλλο να το πιστέψεις. Με ποιον τρόπο; Με το να το λες συνέχεια. Χαλάρωσε, λοιπόν, κι αφέσου. Άφησε το άγχος σου απλά να γίνει παραγωγικό και δημιουργικό.

«Γ*μησε» το πάθος σου

man-sitting-down-with-saxophone-780x520
του Mark Manson
Θυμάσαι τότε που ήσουν παιδί; Απλά “έκανες” πράγματα. Δεν αναρωτιόσουν μέσα σου: “Να παίξω μπάσκετ ή ποδόσφαιρο; Ποια είναι τα οφέλη του ενός σε σύγκριση με το άλλο;” Απλά έτρεχες εδώ και εκεί παίζοντας μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Έφτιαχνες κάστρα στην άμμο, έκανες χαζές ερωτήσεις, έψαχνες έντομα στο χώμα.
Κανείς δεν σου έλεγε τι να κάνεις, απλά το το έκανες. Σε οδηγούσε η περιέργεια και ο ενθουσιασμός. Και το πιο υπέροχο ήταν πως εάν δεν γούσταρες το μπάσκετ, χωρίς τύψεις, σταματούσες να παίζεις. Η απόφαση σου δεν εμπεριείχε συζητήσεις και διαφωνίες. Είτε σου άρεσε, είτε όχι. Και εάν σου άρεσε να σκαλίζεις το χώμα για να βρεις έντομα, τότε έψαχνες για έντομα. Δεν υπήρχε κάποια δεύτερου επιπέδου ανάλυση του τύπου “Κάνω καλά που ξοδεύω τον χρόνο μου ως παιδί ψάχνοντας έντομα; Κανείς άλλος δεν το κάνει. Μήπως πάει κάτι πάει λάθος με εμένα; Πως θα επηρεάσει η αναζήτηση εντόμων τις προοπτικές μου για το μέλλον;” Δεν υπήρχε καμία από τις παραπάνω μαλακίες. Έκανες ότι ήθελες.
Σήμερα έλαβα το υπ’ αριθμόν 11504 mail για φέτος από έναν τύπο που έλεγε πως δεν ξέρει τι να κάνει με την ζωή του. ‘Όπως όλοι οι άλλοι, με ρωτούσε εάν είχα καμιά ιδέα για το τι να κάνει, πως να ξεκινήσει, προς ποια κατεύθυνση να κοιτάξει για να “βρει το πάθος του”. Φυσικά δεν του απάντησα. Γιατί; Επειδή δεν έχω καμία γαμημένη ιδέα. Εάν εσύ δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις με την ζωή σου, τι σε κάνει να πιστεύεις πως ένα ηλίθιος με μια ιστοσελίδα γνωρίζει; Συγγραφέας είμαι, όχι μάντης.

Βαθιά στο αβέβαιο

vathia sto avevaio
H ζωή είναι μουντή και προβλέψιμη. Τόσο σε καθημερινό επίπεδο, όσο και σε βάθος χρόνου. Πλαστικές συνήθειες ρουτίνας κατακλύζουν το σενάριο που έχει γραφτεί για εσένα και οδηγούν σε απομονωτικού τύπου ανθρώπινες σχέσεις. Το πάρε δώσε που λέμε. Η πρωτόγονη ωστόσο ανάγκη για κοινωνικοποίηση, όσο θαμμένη κι αν μένει στο βάθος του μυαλού μας, κάνει συχνά την εμφάνισή της. Οι άμυνες που έχει κατορθώσει να χτίσει ο σύγχρονος άνθρωπος επικουρούμενος από το υλιστικό του περιβάλλον οδηγούν σε μια έντονη εσωτερική αντίθεση. Στο δίπολο λογική – συναίσθημα. Μια λογική που ουσιαστικά αποτελεί την κατεστημένη αντίληψη του πως θα έπρεπε να νιώθεις · πως θα έπρεπε να είναι το συναίσθημα. Θες να ταράξεις τα νερά. Λίγος ρομαντισμός, λίγες εντάσεις και μια τζούρα αυτοκαταστροφής. Όλα εκείνα τα κινηματογραφικά στοιχεία, οι μικρές λεπτομέρειες  που θα αλλάξουν πρόσκαιρα μα και μακροχρόνια θαρρείς την ζωή σου. Κατά πόσο η διαφορετική αυτή χροιά όμως είναι και ευχάριστη;
Σε κάθε ταινία ή παράσταση, ακόμη και στη μουσική θα έλεγα, το σενάριο εκτυλίσσεται σε ένα πλαίσιο καθημερινών και άκαμπτων στοιχείων. Η δουλειά, η στρωμένη ζωή, η βιοπάλη, ο αποστειρωμένος έρωτας. Κάπου εκεί εισέρχεται ο μαγικός παράγοντας. Αγωνία, συγκινήσεις, ερωτικά τρίγωνα, καταχρήσεις, όλα όσα φοβάσαι να ζήσεις στην πραγματικότητα. Ότι ανοίγει την πόρτα στα στερημένα σου συναισθήματα είναι εκεί. Η χαρά, ο ενθουσιασμός, η απογοήτευση. Όχι απαραίτητα καλά, μα σίγουρα αναγκαία μετά από χρόνια στην αφάνεια. Το δάκρυ για παράδειγμα, κανείς δεν το αποζητά, μα καμιά φορά ανακουφίζει. Το ίδιο συμβαίνει με κάθε έντονη κατάσταση που μας ταράζει. Ευχάριστα ή δυσάρεστα. Η ζωή είναι ημιτονοειδής, όχι μια ευθεία γραμμή όπως θέλουν να πιστεύεις. Τι στα αλήθεια κρατάς από τα παραπάνω; Ένα πλαίσιο που δεν πλαισιώνει τίποτα. Τη δουλειά 9 με 5, μια εβδομαδιαία τυπική έξοδο για φαγητό, άλλη μία για καφέ και ένα σαββατιάτικο ξενύχτι. Ένας μικροαστικός τρόπος ζωής που διαμορφώνει το αστικό τοπίο.

20 Πράγματα που Αντιλαμβάνονται Μόνο οι Πολύ Δημιουργικοί Άνθρωποι!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον.

Η νευροεπιστήμη επιβεβαιώνει ότι οι πολύ δημιουργικοί άνθρωποι σκέφτονται και ενεργούν διαφορετικά από τον μέσο άνθρωπο. Ο εγκέφαλός τους είναι κυριολεκτικά προγραμματισμένος με μοναδικό τρόπο. Αλλά αυτή η προίκα μπορεί συχνά να δυσκολέψει τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους.
Αν αγαπάτε ένα δημιουργικό πρόσωπο, πιθανότατα θα ζήσετε στιγμές που φαίνεται ότι τα πρόσωπα αυτά ζουν σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο από εσάς. Η αλήθεια είναι ότι αυτό ισχύει. Αλλά κάθε προσπάθεια να τους αλλάξετε δεν θα είναι εξ΄ίσου αποτελεσματική όσο η προσπάθεια να τους κατανοήσετε.
Όλα ξεκινούν μόλις καταφέρουμε να δούμε τον κόσμο μέσα από το δικό τους πρίσμα και να θυμόμαστε αυτά τα 20 πράγματα.

1. Σκέφτονται συνεχώς και ακατάπαυστα!

Το δημιουργικό μυαλό είναι μια μηχανή που τροφοδοτείται από έντονη περιέργεια και δεν σταματά ποτέ. Δεν υπάρχει κουμπί παύσης λειτουργίας και δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να την θέσουμε εκτός λειτουργίας. Αυτό μπορεί να είναι εξαντλητικό κατά περιόδους, αλλά είναι επίσης πηγή τρελών δραστηριοτήτων διασκέδασης και συζητήσεων.

2. Αμφισβητούν το status quo.

Δύο ερωτήματα είναι αυτά που κινητοποιούν κάθε δημιουργικό άτομο περισσότερο από κάθε άλλο: Τι γίνεται αν; και γιατί όχι; Αμφισβητούν τις αξίες του καθενός. Παρόλο που ίσως προκαλεί αμηχανία σε όσους βρίσκονται κοντά τους, αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στα δημιουργικά άτομα να επαναπροσδιορίσουν τι είναι δυνατό και τι όχι.

3. Αγκαλιάζουν την ευφυΐα τους ακόμη κι όταν οι άλλοι δεν την αναγνωρίζουν!

Τα δημιουργικά άτομα είναι μάλλον πιο αυθεντικά παρά δημοφιλή. Η συνέπεια σε αυτό που πράγματι είναι, χωρίς συμβιβασμό, είναι ο τρόπος με τον οποίο ορίζουν την επιτυχία, ακόμη και αν σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να τους παρεξηγήσει ή να τους περιθωριοποιήσει.

Μεγάλη υπόθεση να είσαι ήρεμος. Τίποτα δε σε αγγίζει.




Τις δύσκολες, τις στενάχωρες, που σου έφερναν τεράστια εσωτερική αναστάτωση.

Τις θυμάσαι έντονα. Ακόμη και τώρα, όταν το μυαλό σου τις ανακαλεί, σου φέρνουν ταχυκαρδίες, σφίξιμο και μια γεύση πίκρας. Όλοι λίγο-πολύ έχουμε περάσει ή περνάμε δύσκολα.
Σημασία όμως δεν έχει τι περνάμε, αλλά πώς το διαχειριζόμαστε. Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την κακοκεφιά και τη σύγχυση σε κάτι όμορφο. Και τι πιο όμορφο απ’ το να κάνεις δώρο στον εαυτό σου την ηρεμία σου;
Μεγάλη υπόθεση να είσαι ήρεμος. Τίποτα δεν μπορεί να σ’ αγγίξει και τίποτα δεν μπορεί να σε αναστατώσει. Είσαι σε μια κατάσταση πλήρους ζεν. Το μυαλό σου επικεντρώνεται μόνο στα όμορφα, αφήνοντας στην άκρη ό,τι μπορεί να του προκαλέσει σύγχυση και δυσάρεστες σκέψεις. Σαν μια διαδικασία άμυνας απέναντί τους. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να γίνει, αλλά όταν συμβεί θα είσαι άλλος άνθρωπος.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ. Απλώς κάνε ό,τι λέω!

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.

Πολλοί μαθητές έχουν σχηματίσει από πριν στον νου τους την εικόνα ενός γκουρού σύμφωνα με την οποία κρίνουν τα λόγια του και τις πράξεις του. Τέτοια άτομα συχνά παραπονούνταν ότι δεν καταλάβαιναν τον Σρι Γιουκτέσβαρ.
«Ούτε τον Θεό καταλαβαίνεις!», απάντησα κάποια φορά σε κάποιον. «Αν καταλάβαινες έναν άγιο θα ήσουν κι εσύ άγιος!». Ανάμεσα στα τρισεκατομμύρια μυστήρια, αναπνέοντας κάθε δευτερόλεπτο τον ανεξήγητο αέρα, μπορεί κάποιος να τολμήσει να ζητήσει να συλλάβει αμέσως την απύθμενη φύση ενός Δασκάλου? – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
«Διότι οι σκέψεις μου δεν είναι σκέψεις σας ούτε οι τρόποι σας οι τρόποι μου, λέει ο Κύριος. Αλλά όσο ψηλότεροι είναι οι ουρανοί από τη γη, έτσι οι τρόποι μου είναι ψηλότεροι των τρόπων σας και οι σκέψεις μου των σκέψεών σας». – Ησαΐας ΝΕ:8-9.

Επαναπροσδιορίζοντας την απιστία. Μια ομιλία για όποιον έχει αγαπήσει

Αποτέλεσμα εικόνας για Επαναπροσδιορίζοντας την απιστία. Μια ομιλία για όποιον έχει αγαπήσει

Η απιστία είναι η απόλυτη προδοσία. Όμως, πρέπει να είναι; 

Η ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος σχέσεων Εστέρ Περέλ, εξετάζει τα αίτια της απιστίας και εξηγεί γιατί οι παράλληλες σχέσεις είναι τόσο τραυματικές: επειδή απειλούν τη συναισθηματική μας ασφάλεια. 

Διακρίνει κάτι απρόσμενο στην απιστία: μια έκφραση λαχτάρας και απώλειας. 

Αυτή την ομιλία πρέπει να τη δει όποιος έχει απατήσει ή τον έχουν απατήσει, όπως και όποιος θέλει να βρει μια νέα προσέγγιση στην κατανόηση των σχέσεων. 
Δείτε την ομιλία με ελληνικούς υπότιτλους διαλέγοντας Subtitles – Greek απο το εικονίδιο που βρίσκετε κάτω δεξιά του βίντεο. Διάρκεια: 21′:31»

Γενναίοι άνθρωποι είναι εκείνοι που μαζεύουν τα κομμάτια τους και χτίζουν ξανά τους εαυτούς τους

Όλοι είναι θαρραλέοι με τον δικό τους τρόπο. Όλοι μας είχαμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες. Γιορτάστε τη γενναιότητά σας!

Γενναίοι άνθρωποι είναι εκείνοι που μαζεύουν τα κομμάτια τους και χτίζουν ξανά τους εαυτούς τους
Οι γενναίοι άνθρωποι δεν γίνονται πάντα πρωτοσέλιδα. Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανώνυμους ήρωες και άγνωστα άτομα τα οποία ενεργούν με μυστικότητα και ξεπερνούν τις αντιξοότητες.
Όλοι θαυμάζουν κάποιον επειδή αντιμετώπισε με ευκολία μία τραυματική εμπειρία, ξεπέρασε κάποια ασθένεια ή απώλεια, χωρισμό ή ατύχημα.
Είναι πιθανό πως και εσείς οι ίδιοι μπορεί να περάσατε πρόσφατα κάποιο αντίστοιχο γεγονός.
Ανεξάρτητα από το τι συνέβη, μαζέψατε τα κομμάτια σας και χτίσατε ξανά τον εαυτό σας λίγο-λίγο, μέρα με τη μέρα. Αντιμετωπίσατε με ελπίδα και θάρρος κάθε πρόβλημα.
Όσα μάθατε από εκείνες τις στιγμές δεν έρχεται πάντα ως γνώση από κάποιο βιβλίο ή κάποιο μάθημα για την προσωπική ωρίμανση.
Υπάρχει ένα είδος γνώσης το οποίο αποκτάται με την εμπειρία χωρίς επιλογή.
Ας μιλήσουμε λίγο παραπάνω γι’ αυτό.
Είστε περισσότερο γενναίοι άνθρωποι απ’ όσο νομίζετε

Ανακαλύψτε τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα χώρο


Ποιες γυναίκες σέρνουν τους άνδρες από τη μύτη; Έρευνα



Είναι πραγματικότητα όσο και αν αρκετές γυναίκες αδυνατούν να το συνειδητοποιήσουν.

Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες ζουν ανάμεσα μας και όπως φαίνεται έχουν την ικανότητα να σέρνουν τους άνδρες από την μύτη.
Το φαινόμενο αυτό μπήκε στο μικροσκόπιο των επιστημόνων, οι οποίοι θέλησαν να διαπιστώσουν τελικά ποιες είναι εκείνες που καθηλώνουν τους άνδρες.
Όπως έδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας οι γυναίκες που έχουν καμπύλες και μεγάλο στήθος φαίνεται ότι αιχμαλωτίζουν τους άνδρες.
Συγκεκριμένα η ίδια μελέτη έδειξε ότι το ιδανικό σώμα είναι μια γυναίκα που έχει ύψος 1.68 να έχει περίμετρο στήθος 99cm -περίμετρο γοφών 91cm και βάρος τα 63 κιλά.

5 κλειδιά για την ανάπτυξη ενός ισχυρού ψυχολογικού ανοσοποιητικού συστήματος

Να προσέχετε καθημερινά το ψυχολογικό σας ανοσοποιητικό σύστημα και να αρχίσετε να γεμίζετε τον εαυτό σας με θετικές σκέψεις, αυτοεκτίμηση, νέους στόχους και κατάλληλες στρατηγικές που βελτιώνουν την αυτοεκτίμησή σας. Αξίζει τον κόπο.
 5 κλειδιά για την ανάπτυξη ενός ισχυρού ψυχολογικού ανοσοποιητικού συστήματος

 Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός ισχυρού ψυχολογικού ανοσοποιητικού συστήματος; Στα άρθρα μας, σας μιλάμε πολύ συχνά για το πώς μπορείτε να φροντίζετε καθημερινά το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να αντιμετωπίσετε τους ιούς, τις λοιμώξεις και πολλούς τύπους ασθενειών.
Και τώρα, τι θα σκεφτόσασταν εάν σας λέγαμε ότι όλοι μας  έχουμε ένα ψυχολογικό ανοσοποιητικό σύστημα;
Οι εμπειρογνώμονες στις επιστήμες συμπεριφοράς και υγείας, όπως ο Daniel Gilbert από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το έχουν επισημάνει. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα.
Το ψυχολογικό σας ανοσοποιητικό σύστημα αναπτύσσει μια σειρά αμυντικών μηχανισμών και στρατηγικών σαν να ήταν κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Το κάνει αυτό για να μπορέσει το σώμα να διαχειριστεί καλύτερα το στρες, το άγχος, τους φόβους, τις ανησυχίες και ούτω καθεξής.
Φυσικά, αν υπάρχει ένα πράγμα που όλοι το γνωρίζουμε, είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής πολύ καλύτερα από άλλους.
Στην πραγματικότητα, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της ζωής τόσο καλά που αναρωτιόμαστε μερικές φορές: Πώς αισθάνεστε πάντα αισιόδοξοι και γιατί δεν δείχνετε «ολοκληρωτικά εξαντλημένοι»;
Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που είναι από τη φύση πιο ανθεκτικοί και έμπειροι στη διαχείριση των δυσκολιών. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε ότι όλοι μπορούμε να μάθουμε να το κάνουμε αυτό.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένοι μηχανισμοί και στρατηγικές που μπορούν να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε ένα υγιές, ισχυρό και αξιοπρεπές «ψυχολογικό» ανοσοποιητικό σύστημα.
Δείτε πώς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα