Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Νέο τροχαίο στην Κω: ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή στο Κακό Πρινάρι (Η αστυνομία αναζητά οδηγό και επιβαίνοντες) – Στο νοσοκομείο ο οδηγός της μοτοσυκλέτας

 


Χαρίκλεια Χριστοφή

Νέο ατύχημα με εγκατάλειψη σημειώθηκε απόψε αργά το βράδυ.

Εμβόλιο mRNA κατά του SARS-CoV-2: Οι απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα

 


Η νέα πανδημία που ξέσπασε στον πλανήτη μάς αιφνιδίασε όλους άσχημα και επικίνδυνα. Μέσα στις αλλαγές που επωμιστήκαμε σε όλους τους τομείς, καλούμαστε να κρατήσουμε την ψυχραιμία, τη λογική, την αισιοδοξία μας και να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό είδος «άσκησης», σωματικής, αλλά κυρίως ψυχικής ..την ασκητική της πανδημίας! Σε αυτούς τους τόσους δύσκολους μήνες, για όλους μας, ακούσαμε υπερβολές, αλλά και υπεραπλουστεύσεις, τόσο για τον ίδιο τον ιό, όσο και για το εμβόλιο ή τα μέτρα προστασίας και πολλά άλλα. Η υπερβολή όμως, όπως και η υπεραπλούστευση είναι βλαβερές.

15 αντικείμενα που θα πάνε την προετοιμασία σου σε άλλο επίπεδο

 


Η προετοιμασία για μια κατάσταση ανάγκης χωρίζεται σε δυο κατηγορίες. Αυτή που αφορά την οργάνωση της διαφυγής μακριά από τον τόπο διαμονής μας σε μια άλλη περιοχή και αυτή που αφορά την παραμονή μας στο σπίτι και τον εφοδιασμό του νοικοκυριού με όλα τα απαραίτητα αγαθά για να αντιμετωπίσουμε μια έκτακτη κατάσταση.

Ραδιόφωνο έκτακτης ανάγκης

 



Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης η έγκαιρη και σωστή ενημέρωση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μετά από μεγάλες φυσικές καταστροφές όπως τυφώνες και σεισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα δίκτυα ενέργειας και επικοινωνιών πολλοί άνθρωποι δεν γνώριζαν που να απευθυνθούν ώστε να αναζητήσουν βοήθεια.

Πέντε μαθήματα επιβίωσης από τις ταινίες τρόμου

 


Εκτός από τις ταινίες με θέμα την επιβίωση μπορούμε να αντλήσουμε χρήσιμα μαθήματα για την επιβίωση και από ένα άλλο κινηματογραφικό είδος που είναι οι ταινίες τρόμου. Μπορεί να αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας εντούτοις μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την ετοιμότητα μας σε κάθε είδους κίνδυνο.

Μεθυσμένοι επαναστάτες του Χρόνου

 


 Ελένη Ψαρρά

«Πρέπει να είναι κανείς

μόνιμα μεθυσμένος για να
μην αισθάνεται το φριχτό
φορτίο του Χρόνου που τσακίζει
τους ώμους του και τον υποχρεώνει
να γέρνει προς τη γη. Ρωτήστε τον άνεμο,
το κύμα, το αστέρι, το πουλί, το ρολόι,
ό,τι φεύγει, ό,τι βοά, ό,τι μιλά, ό,τι άδει
και θα απαντήσουν: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα