Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Μουσική παντού… Άνδρας εμφυτεύει ακουστικά στα αυτιά του (Βίντεο)

Αν βρίσκετε άβολα τα ακουστικά σας, ή αν βαρεθήκατε να ξεμπερδεύετε συνέχεια το καλώδιο του handsfree, τότε ίσως κατανοήσετε την ενέργεια του Rich Lee.
Ο άνδρας, οπαδός της υψηλής τεχνολογίας, δεν δίστασε να εμφυτεύσει με χειρουργικό τρόπο, ακουστικά μέσα στα αυτιά του. Στον τράγο (εξωτερικό κοκαλάκι αυτιού) του Lee, ενσωματώθηκε ένας μικρός μαγνήτης. Γύρω από τον λαιμό του φορά μια σπείρα, ένα πηνίο δηλαδή που δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο, προκαλώντας τη δόνηση του μαγνήτη και την παραγωγή ήχων.

6 μαύρες υπερτροφές


Οι μαύρες τροφές, έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών από τις ανοιχτόχρωμες, εξαιτίας της υψηλής πυκνότητάς τους σε φυτικές χρωστικές ουσίες.
Το μαύρο στις τροφές είναι αποτέλεσμα της δράσης των ανθοκυανίνων. Οι ανθοκυανίνες, δεν είναι μονάχα χρωστικές ουσίες, αλλά έχουν σημαντική βοηθητική δράση στην καταπολέμηση του διαβήτη, των καρδιοπαθειών και των νευρολογικών παθήσεων που εμφανίζονται στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και του καρκίνου.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως τα σκούρα τρόφιμα, έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών από τις ανοιχτόχρωμες τροφές, εξαιτίας της υψηλής πυκνότητάς τους σε φυτικές χρωστικές.

Άνθρωποι που αρνήθηκαν να πεθάνουν


Μπορεί να είχαν τύχη ή να γνώριζαν καλά το παιχνίδι της επιβίωσης σε δύσκολες συνθήκες. Ό,τι κι αν συνέβη πάντως οι 16 άνθρωποι που θα δείτε στη συνέχεια είχαν κότσια και τσαγανό και κατάφεραν ο καθένας με τον δικό του τρόπο να ξεγελάσουν το θάνατο. Γιατί έφτασαν ένα βήμα πριν το τέλος και όμως η ζωή συνέχισε να τους χαμογελά.

Πιο θανατηφόρα για τους παχύσαρκους τα τροχαία ατυχήματα


Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου σε ένα τροχαίο δυστύχημα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι οδηγοί με παραπάνω πάχος κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν σε μια σύγκρουση, σε σχέση με όσους εμπλέκονται στο ίδιο περιστατικό, αλλά έχουν κανονικό βάρος. Ακόμα διαπιστώθηκε ότι αυξημένο κίνδυνο θανάτου σε τροχαίο έχουν και οι άνδρες (αλλά όχι οι γυναίκες) που έχουν βάρος αρκετά μικρότερο από το κανονικό.

Συγκρατήστε την οργή σας

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Συγκρατήστε την οργή σας    
Το να μπορούμε να κρατάμε το στόμα μας κλειστό αποδεικνύει μεγάλη σοφία

Σήμερα θα αναφερθούμε στο θέμα της αντιμετώπισης της ΟΡΓΗΣ και τον τρόπο που πρέπει να ακολουθούμε, σύμφωνα με τις αντιλήψεις των μεγάλων φιλοσόφων της αρχαίας Ελλάδας όταν έχει «ανέβει το αίμα» στο κεφάλι μας.

Ο Πλούταρχος είναι αυτός που μέσα από τα βάθη των αιώνων μας αποκαλύπτει την τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιδράμε όταν είμαστε οργισμένοι και σε κατάσταση «εκτός εαυτού» αν θέλουμε να θεωρούμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι και βρισκόμαστε στην διαδικασία της προσωπικής μας εξέλιξης.

Νέα Υόρκη: Κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ ενός UFO και ενός αεροσκάφους!!! (Βίντεο)

Νέα Υόρκη: Ο κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ ενός UFO και ένα αεροσκάφος

Το βίντεο που σας παρουσιάζουμε είναι για άλλη μια φορά αδιάψευστη απόδειξη ότι στον ουρανό δεν υπάρχουν μόνο οι δυνάμεις  της πολιτικής αεροπορίας, αλλά και άλλων πλανητών . Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο την Κυριακή 9 Ιουνίου, 2013 από μια οικογένεια στην Νέα  Υόρκη μαρτυρεί την παρατήρηση:

Ένα αστέρι απειλεί την Γη με θανατηφόρες ακτίνες γάμμα!!!

Ένα αστέρι απειλεί να "πυροβολούν" θανατηφόρες ακτίνες γάμμα στη Γη

Για να μην αναφέρουμε μόνο κομήτες και αστεροειδείς που απειλούν τη Γη, πλέον υπάρχει και ένα αστέρι-κοσμικό όπλο  που ονομάζεται WR104, το οποίο μπορεί να «πυροβολήσει» ισχυρές ακτίνες γάμμα απευθείας στο πλανητικό μας σύστημα και συνεπώς και στην Γη.

ΚΙΝΑ: Σπαρακτικές εικόνες παιδιών που είναι δεμένα όλη μέρα επειδή οι γονείς τους δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη φροντίδα τους

ΚΙΝΕΖΙΚΗ KID ΔΕΜΕΝΑ στο πόλο


Σαστισμένα και δεμένα σε ένα παράθυρο αυτά τα παιδιά στην Κίνα αντικατοπτρίζουν την απελπιστική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι διακινούμενοι εργαζόμενοι στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.
Ανίκανοι να αντέξουν ακόμα και την πιο στοιχειώδη φροντίδα των παιδιών, οι γονείς αναγκάζονται φέρνουν τα παιδιά τους να εργαστούν μαζί τους.
Οι εικόνες  ελήφθησαν σε ένα εργοστάσιο στην πόλη της Jiaxing στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι γονείς μοχθούν για δέκα ώρες την ημέρα. Υπολογίζεται πως υπάρχουν 110 εκατομμύρια διακινούμενοι εργαζομένοι στην Κίνα, ηλικίας μεταξύ 16 και 40 ετών.

Παίζουμε το φινάλε

Έχω πολύ έντονα την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην τελική σκηνή του έργου. Οι υπαίτιοι της καταστροφής της Ελλάδας, πιασμένοι χέρι χέρι για πρώτη φορά, την οδηγούν προς την τελική κατάρρευση, προς την οριστική εκποίηση, κάνοντας πως τσακώνονται κιόλας μεταξύ τους για το ποιος έφταιξε περισσότερο τότε, στο ξεκίνημά τους.
Δεν μπορεί να μην είναι τελευταία σκηνή όταν οι δυο χρόνιοι άσπονδοι εχθροί αλλά κατά βάθος δυο όψεις του ίδιου νομίσματος της αναξιοπρέπειας, βρίσκονται πλέον από κοινού κυβερνήτες.

OI ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ NSA ΠΙΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ./OΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ!!!

ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ, Ή ΣΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ Ή ΣΤΟ ΚΙΤΟ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΛΙΓΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΛΑΡΥΓΓΙ ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ ΤΗΣ NSA ….ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΛΙΓΟ Ο ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ….ΤΑ WIKILEAKS ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΔΟΤΗ….

Τα Νέα με άλλη ματιά 2-7-2013


2 Ιουλίου σήμερα του σωτήριου έτους 2013 μ.Χ και καθώς περιμένουμε την έλευση του αντίχριστου, ο οποίος φαίνεται να έχασε τον δρόμο,η ειδησεογραφία της ημέρας στο διαδίκτυο αλλά και στα ΜΜΕ διαμορφώνεται ως εξής...Με τον ώριμο όπως πάντα σχολιασμό...

ΡΕ, ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ, ΣΟΥ ΛΕΩ!




Το καλοκαίρι σήμερα επέστρεψε στα λημέρια του κι η ζέστη , παρά το ελαφρύ αεράκι, έγινε για τα καλά αισθητή.
Είχα που είχα δουλειές στο κέντρο, προσφέρθηκα να πληρώσω τη δόση του στεγαστικού μιας ηλικιωμένης γειτόνισσας.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τίγκα. Οι ουρές μπροστά στα ταμεία, έφταναν ως την είσοδο. Μεσήλικες ως επί το πλείστον και συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι που περίμεναν υπομονετικά, - ο δημόσιος υπάλληλος, λόγω της ιεραρχίας και των γραφειοκρατικών διαδικασιών, έχει εκπαιδευτεί στην υπομονή - να καταβάλουν τη δόση για το σπίτι που θα τους πάρει σε λίγο η Εφορεία. Μπήκα κι εγώ στην ουρά.

Δεν χρωστάω. Δεν πληρώνω;


Όταν οι Αθηναίοι ηττήθηκαν στον Πελοποννησιακό Πόλεμο, οι νικητές Σπαρτιάτες επέβαλαν το καθεστώς των τριάκοντα τυράννων. Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε σήμερα το πόσο εξευτελιστική και οδυνηρή υπήρξε αυτή η εμπειρία για τους ιδρυτές της Δημοκρατίας.
Ευτυχώς, η κυριαρχία των τριάκοντα υπήρξε σύντομη, αλλά καταστροφική. Εκτός από τις ταραχές, τις δολοφονίες και την αυθαιρεσία που επέδειξαν σε όλους τους τομείς, οι τύραννοι είχαν επιφέρει και ένα γερό πλήγμα στην αθηναϊκή οικονομία, που ήταν ήδη καταρρακωμένη από τον πόλεμο. Έλαβαν ένα μεγάλο δάνειο από τους Σπαρτιάτες, το οποίο βέβαια δεν χρησιμοποίησαν για την ανάπτυξη του τόπου, αλλά για την δική τους ευημερία και την ενίσχυση της πολιτικής τους δύναμης. 

Το δικό σου παιδί θα μαζέψει φράουλες;

tasty-vector-strawberries_f
Μία από τις μεγάλες χαρές που προσφέρει η ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι η προσωπική σχέση με τον μαθητή, αν καταφέρεις να σε εμπιστευτεί. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι η επαφή με κάποιους από τους γονείς.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι η απάντηση σε μία μητέρα. Θεώρησα πως έπρεπε να της πω ότι το παιδί της, που είναι ήδη 18 ετών, δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή και πως, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε έστω και τώρα να το βοηθήσει να αντιληφθεί ορισμένα πράγματα. Με έναν πολύ αγενή τρόπο μου απάντησε πως το παιδί της προορίζεται για επιστήμονας και δεν έχει καμία ανάγκη να μάθει ταπεινές δουλειές. Όταν αναφερθήκαμε στις δουλειές του σπιτιού, μου είπε πως αυτές ήταν αποκλειστικά δική της αρμοδιότητα και τα παιδιά της θα έπρεπε να αφοσιωθούν στις σπουδές τους. Τέλειωσε τη μικρή της διάλεξη με το εξής: «Κι εσύ για να έχεις κάνει σπουδές, σημαίνει πως οι δικοί σου σε απάλλαξαν από όλα όσα θα σου αποσπούσαν την προσοχή. Το ίδιο κάνω για τα παιδιά μου. Δεν τα προορίζω να πάνε να μαζεύουν φράουλες με τους Πακιστανούς».

Ψηφιακός, ψυχρός πόλεμος




«Τι κάνετε έτσι; Σ’ όλο τον κόσμο γίνεται το ίδιο». Αυτή είναι η κυνική αντίδραση των Αμερικανών στις οργισμένες αντιδράσεις όσων παρακολουθούνται από την NSA. Για την ακρίβεια των στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Γερμανών, των Γάλλων, των Ιταλών, των Ελλήνων διπλωματών, ακόμα, όπως λέγεται, και της ίδιας της Μέρκελ! 

Στις 11/6 σημειώναμε πως η αμερικανική υπηρεσία για τη συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών(NSA), που συστήθηκε από τον Τρούμαν το 1952, παρακολουθούσε ακόμη και διπλωμάτες. Αυτό αποδεικνυόταν από τα χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το Wikileaks και έδειχναν πως οι Αμερικανοί διπλωμάτες λειτουργούν και ως κατάσκοποι, αφού καλούνται να προμηθεύσουν την υπηρεσία IC(Intelligence Community), που περιλαμβάνει 17 μυστικές υπηρεσίες μεταξύ των οποίων τη CIA και την NSA με δεδομένα ακόμα και αυτά που αφορούν το DNA αλλοεθνών διπλωματών! 

1. ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ-ΓΡΑΜΜΑ Σ΄ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

της Νατάσας Γεωργανάκη!

Η κοινωνία του αύριο που όλοι μας φιλοδοξούμε να χτίσουμε χρήζει ενάρετων ηγετών σε όλο το φάσμα των εξουσιών! Πιστεύω ότι όλοι μας είμαστε ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είμαστε εν δυνάμει πολιτικοί!... Επομένως μια ματιά στα αρχαία κείμενα επιβάλλεται, με όρους σημερινούς κι εύκολα κατανοητούς!...Δεν υποστηρίζω σε καμιά περίπτωση ότι θα υποκαταστήσω τους αρχαίους σοφούς!... Εκείνο που απλά υπόσχομαι είναι να προσπαθήσω μέσα από την σειρά ΓΡΑΜΜΑ Σ΄ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ να αποτυπώσω στο χαρτί αυτά που εγώ κατάλαβα!... Ελπίζω να τα βρείτε χρήσιμα!...

Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στο να είσαι ηγέτης ή απλά κυβερνήτης, αγαπημένε μου!... Ο Ηγέτης πονά τον λαό του, ενώ ο κυβερνήτης τον εντολοδόχο του!... Ένας Κυβερνήτης μπορεί να έχει μέσα του έναν μικρό ηγέτη... ο ΗΓΕΤΗΣ πάλι ποτέ δεν εμπεριέχει μέσα του κανέναν κυβερνήτη!... Ο Ηγέτης φτιάχνει - χαράσσει την πορεία, ο κυβερνήτης βαδίζει απλά σ΄αυτήν!... Σήμερα βρισκόμαστε σ΄αυτό το πολιτικό χάλι γιατί τα ντόπια και ξένα συμφέροντα αποφάσισαν να κάνουν περικοπές!... Έτσι διάλεξαν κατώτερους να μας κυβερνήσουν, γιατί αυτοί δεν κοστίζουν και πολύ ακριβά!...

Η φιλοσοφική σκέψη του Albert Camus

3


Κάθε απλοϊκή προσέγγιση της απλότητας του έργου του Albert Camus καταρρέει εξ ορισμού, διότι δεν μπορεί ν’ αγγίξει το πρόγραμμά του, δηλαδή τη μελέτη του παράλογου. Ο Albert Camus δεν έγραψε μόνο λογοτεχνία. Δίχως τη φιλοσοφία του, η λογοτεχνία του θα ήταν παράλογη. Ενώ η αξία της προέρχεται από τη φιλοσοφία του παράλογου. Όταν έγραψε το Μύθο του Σισύφου, ο Albert Camus δεν ήξερε μόνο τι έκανε, ήξερε και για ποιο λόγο το έκανε. Για να δομήσει το σύστημά του, χρησιμοποίησε μία πολυπλευρική προσέγγιση.

Ο ταχυδρόμος δεν χτυπά ποτέ στο σπίτι 67χρονου λόγω... βατόμουρων


Ο φόβος και ο τρόμος των ταχυδρόμων έχει γίνει το σπίτι ενός 67χρονου συνταξιούχου, ο οποίος έχει φυτέψει στον κήπο του μια ποικιλία βατόμουρων (σμέουρα) που θεωρείται επικίνδυνη.


Ο Μάικ Στίβενς δέχτηκε μία απρόσμενη επίσκεψη από τον διευθυντή του ταχυδρομείου, ο οποίος τον ενημέρωνε ότι τα άγρια αυτά φυτά θα μπορούσαν να τραυματίσουν τους υπαλλήλους του.

Τα αφροδισιακά της φύσης!

Πολλές χιλιάδες χρόνια πριν κυκλοφορήσει στα φαρμακεία το γνωστό μπλε χαπάκι κατά της στυτικής δυσλειτουργίας -μία ακόμη απόδειξη της πανάρχαιας προσπάθειας του ανθρώπου να διατηρήσει την ερωτική του απόδοση- οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν βότανα, τροφές και ρίζες που υπόσχονταν ότι τονώνουν τη λίμπιντο ή βελτιώνουν την ερωτική απόδοση. Σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη έως την Αίγυπτο και την Κίνα, τα αφροδισιακά έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης, μια και υπόσχονταν τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης και πρωτίστως την εξασφάλισή της. Τι ισχύει, όμως, σήμερα όσον αφορά τα αφροδισιακά από τη φύση; Έχουν όντως τη δράση που υπόσχονται ή μήπως η επίδρασή τους είναι εικονική και οφείλεται στη φήμη που τα συνοδεύει; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να μην είναι εύκολο να δοθεί -ακόμη και από τους ειδικούς-, αλλά το βέβαιο είναι ότι ακόμη και σήμερα τα αφροδισιακά της φύσης δύσκολα θα χάσουν την αίγλη τους. 

Ιδέες διακόσμησης









Υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε στην διακόσμηση του σπιτιού μας.Κάθε φορά επηρεαζόμαστε από τις όμορφες φωτογραφίες που μπορούν να μας δώσουν την ώθηση για να το κάνουμε. Επειδή σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ σας προτείνω όμορφες και εξυπνες λύσεις για κάθε χώρο του σπιτιού.




Ένα γραφείο στο σπίτι, με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους για τις κατασκευές σας, σίγουρα ομορφαίνει τον χώρο σας. Να προσέχετε να είναι πάντα τακτοποιημένο και σιγυρισμένο για να αποτελέσει διακόσμηση στο χώρο σας.

Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ

Ο Κώδικας Των Ελλήνων Αθάνατων - Βασίλης Λυκιαρδόπουλος



Κεφαλαιο -8 …………[2 από 2] 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ [8].-πρόλογος / αρχαίο κείμενο / μετάφραση αρχαίου κειμένου / αποκωδικοποίηση στίχων α1 έως και α444 του πρώτου βιβλίου.

Πρόλογος

Η Οδύσσεια και η Ιλιαδα αποτελούν μήνυμα των δημιουργών του ανθρώπινου γένους που απευθύνεται προς δυο [2] αποδέκτες , σε δυο[2] διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Ο πρώτος αποδέκτης ήταν οι απόγονοι των Δωριέων του 840 π.χ., το μήνυμα έδωσε στους προγόνους μας δυο σημαντικά εφόδια για να κυριαρχήσουν στο χώρο τους και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν την ένδοξη αρχαία Ελληνική Ιστορία που όλοι γνωριζουμε.
Το πρώτο εφόδιο ήταν η ολοκληρωμένη Ομηρική –Ελληνική γλώσσα και το δεύτερο η γνώση του ένδοξου και ηρωικού παρελθόντος των «προγόνων» τους [Τρωικός πόλεμος]
Ο δεύτερος αποδέκτης είναι ο σημερινός ανθρωπος.Τα τελευταία χρόνια διαθέτει όλες εκείνες τις ειδικές γνώσεις που χρειάζονται για να κατανοήσει, αφενός μεν τα ίχνη [μεγαλιθικές κατασκευές των Μυκηνών] που άφησαν στο παρελθόν για αυτόν οι δημιουργοί του, αφετέρου δε να αντιληφτεί την ερμηνεία των Ομηρικών κειμένων που απευθύνεται στην δίκη του νοημοσύνη και γνώση [γνώση του Γενετικού μας Κωδικα κυρίως].

Το κουνούπι μπορεί να μεταδώσει τον ιό του AIDS;

Μπήκαμε και επίσημα στο μέσον του καλοκαιριού.
Ο καιρός έχει αρχίζει ήδη να ζεσταίνει και για πολλούς ξεκινάει για άλλο ένα καλοκαίρι, ο Γολγοθάς των κουνουπιών. Ξεκινάει η βραδινή και μεταμεσονύχτια μάχη με τους “αόρατους” αλλά υπαρκτούς μικρούς εισβολείς που λατρεύουν να πίνουν το αίμα μας όταν κοιμόμαστε και όχι μόνο. Αλήθεια πόσες φορές ξυπνήσατε νευριασμένοι από το χαρακτηριστικό “βζζζζζζζζ” μέσα στα αυτιά σας;
Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε από τα κουνούπια; Τι μπορούμε να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει κουνούπι; Κινδυνεύουμε να μας μεταφέρουν ασθένειες; και εάν ναι, ποιες; Ένα κουνούπι μπορεί να μας μεταδώσει τον ιό του Aids;

Στο φως το πλοίο του Φαραώ

Στο φως το πλοίο του Φαραώ
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αρχαιολόγοι με στόχο τη διάσωση ενός από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά αιγυπτιακά ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα ξύλινο πλοίο θαμμένο δίπλα στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας για 4.500 χρόνια. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρχαιολόγοι ξεκίνησαν την επίπονη διαδικασία μεταφοράς των πρώτων δέκα κομματιών του ελπίζοντας πως θα την ολοκληρώσουν σε διάστημα από δύο έως και πέντε χρόνια ώστε να αποπειραθούν στη συνέχεια να το ανακατασκευάσουν από την αρχή.

Selefais

3895276535_98057f8392_o


Ήτανε σ’ όνειρο που ο Κουράνις αντίκρισε τη πόλη στη κοιλάδα και την ακτή πέρα στο βάθος και τη χιονοσκέπαστη βουνοκορφή που δέσποζε στη θάλασσα και τις ζωηρόχρωμες γαλέρες που σαλπάριζαν από το λιμάνι για τους αλαργινούς τόπους, όπου η θάλασσα σμίγει με τον ουρανό. Ήτανε σ’ όνειρο επίσης, που ‘χε αποκτήσει τ’ όνομα Κουράνις, γιατί όταν ήτανε ξυπνητός τονε φωνάζανε κάπως αλλιώς. Ίσως ήτανε φυσικό γι’ αυτόν να ονειρευτεί ένα καινούριο όνομα, γιατί ήταν ο τελευταίος της φαμίλιας του και ζούσε μονάχος ανάμεσα στα διάφορα πλήθη του Λονδίνου. Έτσι δεν υπήρχανε πολλοί για να του πουν ένα λόγο και να του θυμίσουνε ποιος ήτανε κάποτε.

"ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;"

Ελευθερία δεν είναι το να μην είναι φυλακισμένο το σώμα σου.

Ούτε η καταπίεση των άλλων στα λόγια που σου απευθύνουν και ο αντίκτυπος που έχει μέσα σου από τις πράξεις τους.

Ελευθερία είναι να μην είσαι φυλακισμένος από όλο αυτό το βάρος, που δεν στο φορτώνουν οι άλλοι, αλλά εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου, δεχόμενος να μπεις στην δικιά τους πραγματικότητα.

Ελευθερία είναι να μην επηρεάζεσαι.

Να μην επηρεάζεσαι όμως, όχι μόνο ως προς τον τρόπο που κινούνται οι άλλοι και θαρρείς πως  έχουν τον οποιοδήποτε έλεγχο που αφορά την ψυχική σου ηρεμία, αλλά το να μην επηρεάζεσαι ακόμα και από σένα τον ίδιο.

"ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ"

Πολλοί ρωτούν για «τους πολεμιστές του Φωτός». 

Φαντάζουν τα ποστ σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ή παραμύθια για παιδάκια, ή για κάποιους, άχρηστες ονειροπολήσεις……..


Άχρηστα είναι τα ψέματα. 
Οι παράλογες ανθρώπινες αξίες. 
Τα ανεκπλήρωτα  όνειρα που είναι ένα βόλεμα για να έχουμε λόγους να γκρινιάζουμε για να μας φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς τους ίδιους.

Άχρηστα είναι όλα όσα ζούμε σε μια ζωή κουκουλώνοντας τα πάντα μέσα σε αυτήν, ωθούμενοι να κριτικάρουμε, να διαστρεβλώνουμε, να κατηγορούμε, & να κρίνουμε ως ψέματα, όλα όσα δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι είναι πραγματικότητα για κάποιους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα