Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Πόσο Αληθινή είναι η Πραγματικότητα γύρω σου;

Διεύρυνε το μυαλό σου

Αναρωτήθηκες ποτέ τι είναι η πραγματικότητα; Αντιλαμβάνεσαι πραγματικά τι συμβαίνει γύρω σου ή απλά το δέχεσαι;

Σε πολύ βασικές δομές, η πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε είναι αυτή που αναλύουμε με τις πέντε βασικές μας αισθήσεις. Αυτό σημαίνει ότι αυτό που υπάρχει εκεί έξω, δεν είναι απαραίτητα αυτό που καταλαβαίνουμε. Τα μηνύματα που αναλύουμε είναι αυτά που λαμβάνουμε με τις πέντε αισθήσεις μας. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε ο εγκέφαλος ξεκινάει μία διαδικασία δημιουργίας συνάψεων για να μπορέσει να ερμηνεύσει αυτά τα ερεθίσματα. Καθώς αυτή η διαδικασία είναι μοναδική για τον κάθε άνθρωπο, έτσι και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Άρα η ερμηνεία της πραγματικότητας είναι μοναδική για τον καθένα από εμάς.

Ερμηνεύουμε την πραγματικότητα βάσει κοινής παραδοχής

Κάτι άλλο που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν είναι ότι ο τρόπος που ερμηνεύουμε κάποια πράγματα βασίζεται σε μία από κοινού παραδοχή για την πραγματικότητα. Ας το δούμε με ένα παράδειγμα. Όταν ήμασταν μωρά δεν γνωρίζαμε ούτε σχήματα, ούτε χρώματα. Έπρεπε να έρθει κάποιος και να μας εκπαιδεύσει να τα αναγνωρίζουμε.
Έτσι, την πρώτη φορά που σου έδειξαν κάτι μαύρο, δεν ήξερες ότι λέγεται έτσι, ούτε ότι το μαύρο είναι αυτό το χρώμα. Πως ξέρουμε όμως ότι και οι δύο βλέπουμε το ίδιο πράγμα; Ότι το ερέθισμα που λαμβάνουμε είναι το ίδιο και ότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και για τους δύο μας;
Η αλήθεια είναι ότι δεν το ξέρουμε.

Οι κυριότερες σεξουαλικές φοβίες αντρών και γυναικών

Οι κυριότερες σεξουαλικές φοβίες αντρών και γυναικών
Το σεξ είναι μια ιδιαίτερα ωφέλιμη και αναμφισβήτητα απολαυστική δραστηριότητα, όμως για πολλούς αποτελεί πηγή στρες, ενοχής ή ακόμη και φόβου.
Οι ανησυχίες σεξουαλικής φύσεως αφορούν θέματα όπως οι πιθανές συνέπειες της σεξουαλικής συνεύρεσης ή οι ανασφάλειες, με αποτέλεσμα το σεξ να είναι για ορισμένους συνυφασμένο κυρίως με αρνητικές παρά με θετικές σκέψεις.
Προκειμένου να εξερευνήσουν το φαινόμενο αυτό, ειδικοί της διαδικτυακής πλατφόρμας ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών Superdrug Online Doctor ζήτησαν από 2.000 άντρες και γυναίκες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να μοιραστούν τις σεξουαλικές ανησυχίες και φοβίες τους.
Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις τους μέσα από μια σειρά γραφημάτων.
35798C7900000578 3650185 Most people feared their partner having an STI while unintended a 18 1466414161745
Όπως φαίνεται στο γράφημα, οι 10 κυριότερες σεξουαλικές φοβίες και για τα δύο φύλα είναι οι εξής:

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Αν προσέξεις τα παρακάτω, η μαύρη σοκολάτα θα έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία σου.
Ψάξε για την περιεκτικότητα σε κακάο, που είναι ένας δείκτης και της περιεκτικότητας των αντιοξειδωτικών φλαβονολών. 
Ακόμα και 10 γραμμάρια την ημέρα σοκολάτας με 70% κακάο μπορεί να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς σου, σύμφωνα με έρευνα από την Πορτογαλία. 
Στη συνέχεια διάβασε τα συστατικά. 

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Ποια είναι τα πιο συχνά ατυχήματα που μπορεί να σου συμβούν κατά τη διάρκεια του σεξ;



Μια επείγουσα κατάσταση που απαιτεί άμεση ανάταξη και στη συνέχεια περιτομή είναι η παραφίμωση, όπου μετά από στύση, το πετσάκι δεν μπορεί να επιστρέψει στη θέση του και να σκεπάσει τη βάλανο, αλλά τη σφίγγει προκαλώντας έντονο πόνο και πρήξιμο. 


Προκειμένου να αποφευχθούν μόνιμες βλάβες, πρέπει μέσα σε λίγες ώρες, επίσης, να αντιμετωπιστούν το κάταγμα πέους (ρήξη των σηραγγωδών σωμάτων που εκδηλώνεται με οξύ έντονο πόνο και αιμάτωμα), η συστροφή όρχεος (εμφανίζεται με οξύ πόνο και πρήξιμο και απειλεί με νέκρωση) και ο πριαπισμός (παρατεταμένη επώδυνη στύση). 

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ JOSEPH DUNFORD ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Benjamin Fulford 20 Ιουνίου, 2016
Ας αρχίσουμε με το ότι ο ανώτατος Αμερικανός διοικητής, Στρατηγός Joseph Dunford, απευθύνεται στον ΟΗΕ ως αρχηγός της Δημοκρατίας των Ην. Πολιτειών.
Στις 17 Ιουνίου, σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο Αμερικανός Ανώτατος Διοικητής Στρατηγός Joseph Dunford απευθύνθηκε στην ειρηνευτική διάσκεψη κορυφής των Ηνωμένων Εθνών και έθεσε το θέμα της μετατροπής του στρατού των ΗΠΑ σε μια παγκόσμια δύναμη για την ειρήνη. Σύμφωνα με την πρόταση, οι Δυνάμεις των ΗΠΑ θα αντικαταστήσουν τα διεφθαρμένα και ανεπαρκώς εκπαιδευμένα ειρηνευτικά στρατεύματα του ΟΗΕ τα οποία έχουν προκαλέσει πολλά σκάνδαλα που αφορούν σε βιασμούς, κλοπές, κλπ.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του εδώ: http://usun.state.gov/remarks/7340
Παρατηρήσεις από την Πρέσβειρα Samantha Power και τον στρατηγό Joseph F. Dunford σε Συνεδρίαση του ΟΗΕ για το θέμα της Ειρήνης.



Samantha Jane Power (γεννηθείσα 21 Σεπτ, 1970) είναι αμερικανο-ιρλανδή, συγγραφέας και διπλωμάτις και επί του παρόντος υπηρετεί σαν Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Οι τρόποι που οι αισθήσεις επηρεάζουν τις αποφάσεις μας

4
Οι αποφάσεις που παίρνουμε μπορεί να επηρεαστούν από αντικείμενα ή ασήμαντα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας, ενώ εμείς αγνοούμε απολύτως την επίδρασή τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Organizational Behavior and Human Decision Processes.
Το αίσθημα αηδίας για παράδειγμα που μας προκαλεί κάτι, μπορεί να μας κάνει πιο επιρρεπείς στο να εξαπατούμε τρίτους, ενώ η καθαριότητα μάς προτρέπει να γινόμαστε δίκαιοι και ειλικρινείς.
Ο καθηγητής Μάρκετινγκ, Vikas Mittal, από το πανεπιστήμιο Rice στο Χιούστον του Τέξας, εξηγεί τον μηχανισμό που βρίσκεται πίσω από αυτή τη φαινομενικά περίεργη σχέση: «Η αηδία, ως συναίσθημα, έχει σχεδιαστεί ως μέσο προστασίας. Το ένστικτο του καθενός είναι να προστατεύσει τον εαυτό του. Όταν οι άνθρωποι νιώθουν αηδία, τείνουν να απομακρύνουν τον εαυτό τους από μια κατάσταση. Εστιάζουν περισσότερο στον εαυτό τους και είναι λιγότερο πιθανό να σκέφτονται άλλους ανθρώπους. Και κάπως έτσι αρχίζουν να εμφανίζονται οι μικρές εξαπατήσεις».

Διαφορές μεταξύ αντρών-γυναικών στον τρόπο που συνεργάζονται με τους άλλους

men-women
Η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων είναι μια πολύ σύνθετη υπόθεση και η υπόθεση επιτυχία μέσα από αυτή δεν είναι πάντοτε δεδομένη. Ειδικά, όταν πρόκειται για συνεργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών υπάρχουν διαφορές στην προσέγγιση του συγκεκριμένου ζητήματος ανάμεσα στα δυο φύλα.
Συγκεκριμένα, νέα αμερικανική έρευνα δείχνει για πρώτη πρώτη φορά ότι οι διαφορές αυτές αφήνουν ένα διακριτό νευρωνικό αποτύπωμα στον εγκέφαλο, το οποίο είναι διαφορετικό στα δύο φύλα.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχιατρικής Άλαν Ράις, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Scientific Reports”, πειραματίσθηκαν με 222 εθελοντές, που χωρίσθηκαν σε ζεύγη και κλήθηκαν να συνεργασθούν σε μια δραστηριότητα στον υπολογιστή.
Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες κατέγραφαν με μεθόδους απεικόνισης τους εγκεφάλους των ατόμων και διαπίστωσαν οι άνδρες και οι γυναίκες είχαν διαφορετικά «αποτυπώματα» εγκεφαλικής δραστηριότητας στη φάση της συνεργασίας. Από αυτό, οι ερευνητές έκαναν την εκτίμηση πώς πιθανώς η συνεργατική συμπεριφορά στα δύο φύλα εξελίχθηκε με διαφορετικό τρόπο εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, πράγμα που συνεχίζει να αντανακλάται στον εγκέφαλό τους μέχρι σήμερα.
«Το θέμα δεν είναι ότι οι άνδρες ή οι γυναίκες είναι καλύτεροι στη συνεργασία ή ότι δεν μπορούν να συνεργασθούν μεταξύ τους, αλλά ότι υπάρχει διαφορά στο πώς συνεργάζονται», δήλωσε ο Ράις.

“Για το καλό σου”.



Σαν Παλιό Σινεμά

Στο παλιό “καλό” κινηματογράφο ήμασταν μάρτυρες - και ήμαστε ακόμα, στο βαθμό που κάθε βράδυ υπάρχει και μια παλιά ταινία στην τηλεόραση - μιας ψευδό-αντιπαράθεσης ανάμεσα στους γονείς και τα “παιδιά” με στόχο την αποκατάσταση τους μέσω του γάμου. Ο γάμος, εκείνη την εποχή, ήταν το ζητούμενο για την επιτυχή αναπαραγωγή της κοινωνίας. Ήταν το γεγονός το οποίο θα έλυνε όλα τα προβλήματα του “παιδιού” χωρίς να αναφέρεται στο τι προβλήματα προκύπτουν μετά από αυτόν. Ήταν ένας οικογενειακός στόχος ο οποίος δεν είχε συνέχεια εφόσον οι όλες σχεδόν οι ταινίες τελείωναν με τους νεόνυμφους να βγαίνουν από την εκκλησία.

Ο γάμος ήταν η ιερή στιγμή όπου συναντιόνταν η φτώχεια και ο πλούτος. Ήταν η επίλυση του κοινωνικού προβλήματος μόνο σαν οικονομικού γι' αυτό το κριτήριο για την επιτυχία του ήταν η εργασία του μέλλοντα γαμπρού, ή, η προίκα της νύφης. Η όλη πλοκή λοιπόν συγκεντρωνόταν στην επιλογή του μέλλοντος γαμπρού, ή της μέλλουσας νύφης όπου η επέμβαση των γονέων ήταν καταλυτική. 

Αυτό το σημείο μας ενδιαφέρει όπου παρουσιάζει το δικαίωμα των γονέων να διαχειρίζονται το παρόν και το μέλλον “των παιδιών τους” σαν να είναι δικά τους Δικαιωματικά όριζαν και καθόριζαν τόσο την επιλογή του προσώπου που θα νυμφευόταν “το παιδί τους” όσο και τις περαιτέρω διαδικασίες που αφορούσε την σχέση πριν και μετά από το μυστήριο. Όλη αυτή η οικογενειακή επιχείρηση της επιβολής έβρισκε την δικαίωσή της στην έκφραση “Για το καλό σου”.

Έτσι το “Για το καλό σου” ήταν ο βασικός λόγος πάνω στον οποίον κτιζόταν η κυριαρχία του γονέα και η αναγκαστική υποχώρηση και η αναγνώριση της από “το παιδί”. Όμως σε αυτή την αντιπαράθεση “τα παιδιά”, ήταν ενήλικες, της παντρειά που λέμε, ο λόγος τους όμως δεν είχε καμιά πέραση στην αντιπαράθεση με τον γονέα. Στον παλιό “καλό” σινεμά λοιπόν ήμαστε μάρτυρες τις ατελείωτης κυριαρχίας του γονέα, όχι πάνω σε ανήλικα “παιδιά” αλλά σε ενήλικες οι οποίοι δεν είχαν το δικαίωμα να αποφασίσουν για το μέλλον τους. 

Μετά από τον παλιό καλό σινεμά, παρακολουθώντας μερικά σύγχρονα σήριαλ διαπιστώνουμε ότι οι καταστάσεις δεν έχουν αλλάξει πολύ, απλά στο “Για το καλό σου” σήμερα το λόγο δεν έχουν μόνο οι γονείς, αλλά όλη η ευρύτερη οικογένεια. Μέα από τα σήριαλ που παρουσιάζουν οικογενειακές σχέσεις το υποκείμενο φαίνεται περισσότερο μπερδεμένο διότι δεν έχει να κάνει μόνο με την γνώμη των γονέων, αλλά για το “Για το καλό σου” πρέπει να υπολογίσει αδέλφια, ξαδέλφια, πεθερές και πεθεροί κ.λ.π. Έτσι το δικαίωμα απόφασης δεν ανήκει στο υποκείμενο, αλλά είναι μια διαδικασία την οποία μοιράζεται ολόκληρη η οικογένεια.

Το Αυτοκτονικό Βιβλίο, η Βιολογία του Φιλοδωρήματος και η Επιλογή ως Παράξενη Επιστήμη

επιλογή και εγκέφαλος
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η διαδικασία με την οποία κάνεις μια επιλογή; Έχουν υπάρξει φορές  που, ενώ πήρες μια απόφαση, η επιλογή που έκανες έμοιαζε περίεργη όχι μόνο στους γύρω σου αλλά και για εσένα; Αν οι παραπάνω ερωτήσεις σου φαίνονται γνώριμες, τότε αξίζει να διαβάσεις παρακάτω.
Δύο Πολύ Παράξενες Περιπτώσεις
Σε ένα Ψυχολογικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε σε ένα κοινό 1700 ατόμων, εξετάστηκαν δύο διαφορετικές περιτπώσεις για την επιλογή της αγοράς δύο ειδών υπολογιστών. Στην πρώτη περίπτωση, εμφανιζόταν αρχικά ως επιλογή στον αγοραστή να αγοράσει έναν υπολογιστή τσέπης. Ο υπολογιστής κόστιζε 20 δολάρια. Αφού ο αγοραστής συμφωνούσε να τον αγοράσει ο πωλητής του έθετε το εξής ερώτημα: αν περίμενε μια ακόμα μέρα τότε θα είχε έκπτωση 5 δολάρια!
Στη δεύτερη περίπτωση και σε διαφορετικό κατάστημα, ο αγοραστής εκδήλωσε το ενδιαφέρον να αγοράσει έναν κανονικό υπολογιστή αξίας 2. 000 δολαρίων. Όταν έφτανε η ώρα της πληρωμής ο πωλητής του έθετε για άλλη μια φορά την εξής επιλογή:αν περίμενε για μια ακόμα ημέρα θα αγόραζε τον υπολογιστή στην τιμή των 1980 δολαρίων.
Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το αποτέλεσμα του πειράματος;

6.000 ΒΑΘΜΟΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 150 ΕΚ. ΧΛΜ


Ο ήλιος βασιλεύει, λέει ο μαλάκας ο άνθρωπος. Το ηλιοβασίλεμα, λέει. Δεν λέει ο βασιληάς ήλιος, ο κυρίαρχος ήλιος, ο επικυρίαρχος ήλιος αυτός που τα κρίνει και τα αποφασίζει όλα, τα πάντα όλα. Ο ήλιος ανατέλλει, λέει, ο ήλιος δύει. Όχι, κύριε. Ο ήλιος δεν κινείται, δεν γυρίζει, δεν βολτάρει.
Ο άνθρωπος, όμως, πάντα θεωρούσε ότι αυτός είναι το κέντρο του κόσμου. Η εξουσία του σύμπαντος. Λάθος, κύριε. Άμα τραβήξει το διακόπτη ο ήλιος, τελείωσες. Έσβησες. Δεν υπάρχεις. Εξαρτάσαι από τον Ύψιστο, εννοώ τον ήλιο, όχι Εκείνος από εσένα. Γι αυτό κάποιοι μαλάκες αρχαίοι λαοί είχαν για Θεό τον ηλιάτορα, τον αληθινό αυτοκράτορα της γης και του γαλαξία.
Δυο κουβέντες σήμερα, 21 Ιουνίου, που είναι η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου η μεγαλύτερη νύχτα, κοντά στις 14,5 ώρες. Λόγω του θερινού ηλιοστασίου. Άλλη λανθασμένη ονοματοδοσία στο φαινόμενο.
Πιο σωστά αποκαλείται ''ηλιοτρόπιο''. Όταν λες Ηλιοστάσιο, λες ότι ο ήλιος...

Η αλήθεια είναι, ότι είμαστε όλοι φυγάδες...


Προσπάθησες ποτέ να το σκάσεις από το σπίτι όταν ήσουν παιδί; Μερικοί από εμάς μπορεί να το σκάσανε για έναν καλό λόγο. Άλλοι το έσκασαν επειδή δεν γινόταν το δικό μας, γιατί θέλαμε την προσοχή, το είδαμε σε μια ταινία, ή ένας φίλος το έκανε.
Οι περισσότεροι από εμάς στην ενήλικη ζωή συνεχίζουν αυτό το μοτίβο της φυγής. Μόνο που φαίνεται απλά διαφορετικό. Μια από τις καλύτερες φίλες μου αποκαλεί τον εαυτό της «serial dater”  κατ’ εξακολούθηση ερρωμένη). Δεν μπορεί να ΜΗΝ είναι σε μια σχέση. Δεν είναι εντάξει με το ποια είναι, έτσι δεν μπορεί να είναι μόνη της. Χρησιμοποιεί τις σχέσεις για να ξεφεύγει από τις ανασφάλειες της. Για μένα, με κοινωνικό άγχος, το μυαλό μου μπορεί να επινοήσει αυτόματα 15 δικαιολογίες όσον αφορά το γιατί πρέπει να φύγω εκείνη ακριβώς την στιγμή, ακριβώς τώρα, και βρίσκω έναν τρόπο να «αποδράσω».
Κάποιοι από μας φεύγουν από τον σωματικό ή συναισθηματικό πόνο με τη χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ. Πιστεύουμε ότι είναι εντάξει επειδή η κοινωνία μας λέει ότι είναι αποδεκτό να μεθάμε κάθε φορά που έχουμε μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, ή όταν αγχωνόμαστε, ή επειδή πίνουμε «μόνον» την τάδε ποσότητα. Το θέμα δεν είναι η ποσότητα. Το πρόβλημα έγκειται στον τρόπο που επιλέγουμε να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα της ζωής.

Μπόχα

dead greece

Πάντα στις «μικρές» ειδήσεις βρίσκεις πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χώρα και την κοινωνία στην οποία συμβαίνουν.
Πριν από μερικά χρόνια, στα «Νέα», είχα διαβάσει για έναν Γερμανό, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μετά από 3-4 χρόνια στην 14ώροφη πολυκατοικία που ζούσε· αν θυμάμαι καλά, ήταν στο Μόναχο.

Όσο οι λογαριασμοί του πληρώνονταν μέσω τραπέζης, κανείς δεν τον αναζήτησε.
Μόλις έπαψαν να πληρώνονται οι λογαριασμοί, τότε τον αναζήτησαν και τον βρήκαν καθισμένο μπροστά στη χαλασμένη τηλεόραση.

Δηλαδή, όσο πλήρωνε …ζούσε. Σε αυτή την ιστορία, υπάρχει όλη η ουσία των καπιταλιστικών κοινωνιών της Δύσης.

Διάβασα την είδηση για την ηλικιωμένη στη Μαγνησία που ζούσε επί δέκα με δεκαπέντε μέρες στο ίδιο σπίτι με τον νεκρό γιο της.

Για εκείνους που είναι πολύ τεμπέληδες για να γυμναστούν και θέλουν επίπεδο στομάχι!

λίπος θεραπεία του στομάχου

Κανείς δεν θέλει λίπος στο στομάχι. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι είναι είτε πολύ τεμπέληδες για να ξεκινήσουν γυμναστική ή απλά δεν έχουν το χρόνο.
Αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, σας έχουμε μια λύση.
Αυτό το ποτό είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το να κάνετε 100 κοιλιακές ασκήσεις.
Συνδυάζοντας το με υγιεινή διατροφή, θα συμβάλει στη μείωση της περιφέρειας σας κατά μερικά εκατοστά.

Γιατί με τα χρόνια δύο σύντροφοι αρχίζουν να μοιάζουν μεταξύ τους;


Σου αρέσει πολύ η εξωτερική εμφάνιση του/της συντρόφου σου; Αν ναι, καλώς, γιατί υπάρχει σημαντική πιθανότητα να αρχίσεις να του/της μοιάζεις όσο περνάνε τα χρόνια. Φυσικά κάτι θα πάρει και εκείνος/η από σένα.

Όσο πιο ευτυχισμένοι, τόσο μεγαλύτερη η ομοιότητα

Ο Πολωνός ψυχολόγος Robert Zajonc από το πανεπιστήμιο του Michigan, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πλέον ειδικούς στην παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, είχε στο παρελθόν την περιέργεια να εξετάσει κατά πόσο αυξάνει η ομοιότητα στα χαρακτηριστικά του προσώπου δύο συντρόφων, όταν ζουν για πολλά χρόνια μαζί. Έτσι έβαλε κάτω από το μικροσκόπιό του τις φωτογραφίες συζύγων στην ηλικία που ήταν νεόνυμφοι και τις σύγκρινε με αντίστοιχες φωτογραφίες τους 25 χρόνια μετά. Το συμπέρασμα ήταν ότι είχαν αρχίσει να μοιάζουν μεταξύ τους – περισσότερο ή λιγότερο – με την πάροδο του χρόνου. Ο παράγοντας ευτυχία φάνηκε μάλιστα να συντελεί στην αύξηση αυτής της ομοιότητας.

Το φαινόμενο της εμπάθειας

Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΤΡΟΠΟΣ, τμήμα β – ΥΨΙΣΤΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ


Υπάρχει μια εξαιρετικά μοναδική μεταφυσική τεχνική με την οποία οι μεγάλοι Δάσκαλοι και οι εξελιγμένοι γιόγκι μπορούν να απαλλαχθούν από τα συσσωρευμένα ίχνη πολλών, πολλών ζωών δεσμευτικών καρμικών πράξεων. Όταν μια τέτοια εξελιγμένη ψυχή, στην έκσταση του βαθέος διαλογισμού ταυτίζει τη συνειδητότητά της με τον Θεό, αλλάζει την κατάστασή του από θνητό ον με κάρμα κι τη μετατρέπει σε μια τέλεια εικόνα του Θεού ή θεϊκής ψυχής. Μέχρι όμως να απελευθερωθεί απόλυτα, πρέπει να επανέρχεται στην ανθρώπινη κατάστασηόταν κατέρχεται από τη διαλογιστική έκστασή του. Έτσι, ο νόμος του κάρμα με την αποφασιστική κρίση του έρχεται για να φέρει τιμωρία σ’ αυτόν που άλλαξε προσωρινά. 
Αυτός όμως λέει στον νοήμονα νόμο: «Δεν μπορείς να με τιμωρήσεις για τα σφάλματα και τα ελαττώματα ενός θνητού όντος που λόγω της αυταπάτης ονειρεύτηκα προηγουμένως ότι ήμουν. Με τη σοφία ανέκτησα τη συνειδητότητα του αληθινού Εαυτού μου, μιας τέλειας εικόνας του Θεού, ελεύθερης από τις αλυσίδες του κάρμα». Ο νόμος όμως του κάρμα επιμένει: «Είτε είσαι Δάσκαλος τώρα είτε ήσουν ένα συνηθισμένο ανθρώπινο ον παλιότερα, είσαι ακόμα το ίδιο εξατομικευμένο ον και επομένως πρέπει να πληρώσεις για το παλιό κάρμα σου που δεν αντισταθμίστηκε».
Ο Δάσκαλος, βρίσκοντας τέτοια εναντίωση, υιοθετεί μια ιδιοφυή μέθοδο να «ξεπληρώσει» ο ίδιος όλη την καρμική οφειλή του και να ικανοποιήσει τον νόμο του κάρμα εναντίον του. Ο Δάσκαλος ή γιόγκι εισέρχεται σε μια κατάσταση ψυχικής συνειδητοποίησης και βρίσκει στα αρχεία του υπερσυνειδήτου του επακριβώς όλα τα δεσμευτικά καρμικά ίχνη των παλιών πράξεών του. 
Τότε προχωρά στην εξόφλησή τους σε ένα ή δύο ή πολλά σώματα, τα οποία δημιουργεί σε όραμα –μια αληθινή εμπειρία στη ζωή. Για παράδειγμα, αν για πέντε ενσαρκώσεις ο γιόγκι ζούσε μια εγκόσμια ζωή στην οποία οι υλικές συνήθειες δεν υπερνικήθηκαν ή οι επιθυμίες δεν εκπληρώθηκαν ακόμα, στο όραμά του δημιουργεί πέντε σώματα τα οποία υφίστανται τις αναγκαίες εμπειρίες και παίζουν τους ρόλους αυτών των πέντε ενσαρκώσεων σε λίγες ώρες. Τότε ο Δάσκαλος λέει στον νόμο του κάρμα: «Εκεί στο όραμα, με την ένταση της αυτοσυγκέντρωσής μου και της θεϊκής συνειδητότητας, βίωσα στις υλοποιημένες πέντε ζωές όλα τα αποτελέσματα του κάρμα μου, και τώρα είμαι ελεύθερος».

Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, 5 ΤΡΟΠΟΙ, τμήμα α




Περιληπτικά, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι να υπερβούμε τα αποτελέσματα των παλιών φαύλων πράξεων, να λάβουμε «συγχώρεση αμαρτιών», άρση των καρμικών αποτελεσμάτων που είναι αντίθετα στην ευημερία του αληθινού Εαυτού κάποιου ή που με οποιονδήποτε άλλο τρόπο φέρνουν ανεπιθύμητες συνέπειες:
1. Ο θεϊκός διαλογισμός –κυρίως καθώς ο πιστός προοδεύει σε ανώτερες καταστάσεις συνειδητοποίησης της ψυχής και συνειδητότητας του Θεού– είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να κάψει τα προγεννητικά και μεταγεννητικά ίχνη όλων των φαύλων πράξεων και να διεγείρει τα ίχνη των καλών πράξεων.
2. Ένας αποτελεσματικός αλλά πιο αργός τρόπος να εξουδετερώσει το κακό κάρμα σταδιακά είναι να φέρει όλες του τις υλικές πράξεις και τις σκέψεις του σε αρμονία με τους αιώνιους νόμους της σωστής συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένης της βαθιάς προσευχής, της αφοσίωσης και της πίστης.
3. Μια εξελιγμένη ψυχή, ή ένας απεσταλμένος του Θεού όπως ήταν ο Ιησούς, έχει τη δύναμη με την ισχύ της θέλησής του να φορτίσει τον εγκέφαλο του δεκτικού πιστού με συμπαντική ενέργεια, η οποία καυτηριάζει τις ρίζες των παλιών καρμικών δεινών και των αχρείων συνηθειών που είναι σφηνωμένες στα εγκεφαλικά κύτταρα και διαποτίζουν τον νου.

ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ – ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ – ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ


Από την αρχή των μαθημάτων, τονίζεται ότι ο στόχος του γιόγκι είναι η διακοπή της αναπνοής και της καρδιάς, ολότελα, και για όσο χρόνο θέλει ο γιόγκι. Μόνο έτσι μπορεί να μπει σε σαμάντι (ένωση με τον Θεό). Για όλους όσους έχουν πάρει τα μαθήματα, και όσους βέβαια είναι και κάπως προχωρημένοι, αυτό είναι κοινός τόπος, δηλαδή κανείς δεν το αμφισβητεί, αντίθετα σε όλους μας φαίνεται εντελώς φυσιολογικό. Η ίδια η Μπάγκαβαντ Γκίτα το αναφέρει αυτό σε δύο σημεία και ο μέγιστος αρχαίος σοφός Πατάντζαλι (αν τον ξέρετε, έγραψε τους διάσημους Αφορισμούς της Γιόγκα, τις Γιόγκα Σούτρα) το αναφέρει επίσης. Ο Πατάντζαλι μάλιστα περιγράφει όλα τα βήματα της γιόγκα (8 στον αριθμό) και αυτό είναι ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΟΚΤΩ!!!!
Πώς γίνεται να διαβάζετε μια σελίδα για γιόγκα και να μην πιστεύετε στις αποκαλούμενες υπερφυσικές δυνάμεις (που είναι μόνο δυνάμεις που απλώς δεν ανακαλύφθηκαν ακόμα)?? Η επιστήμη της φυσικής, που καλείται να τις εξηγήσει, βρίσκεται στα σπάργανα. Ας μην ξεχνάμε ότι τα αληθινά θεμέλια της φυσικής τέθηκαν το 1927 από τον Αϊνστάιν, δηλαδή ούτε καν 100 χρόνια πριν! Κι όμως, αν δείχναμε σ' έναν ζουλού της ζούγκλας ένα απλό κινητό τηλέφωνο, θα έλεγε σίγουρα ότι πρόκειται για θαύμα!!
Δείτε μια αληθινή ιστορία:
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ: Θα αφηγηθώ λίγα αυθεντικά, ιστορικά αληθή, θαυματουργά κατορθώματα των γιόγκι της Ινδίας, που αποδεικνύουν ότι ζούσαν πολύ πιο μπροστά από τη σύγχρονη εποχή κι έκαναν θαύματα που είναι ακόμα πολύ μακριά από την κατανόηση της σύγχρονης υλικής επιστήμης.
Πριν από περίπου εβδομήντα χρόνια, οι άνθρωποι στην ιερή πόλη του Μπενάρες ήταν συνεπαρμένοι από τα θαύματα του Τραϊλάνγκα Σουάμι. Ήταν διακοσίων πενήντα ετών και λέγεται ότι συνήθιζε να παραμένει κάτω από τα νερά του Γάγγη ή επιπλέοντας στην επιφάνεια για δύο ή τρεις μέρες συνεχόμενα. Διάβαζε τον νου των ανθρώπων σαν βιβλίο. Ήπιε δηλητηριώδη υγρά από γαβάθες χωρίς να πεθάνει και απ’ ό,τι φαινόταν είχε κάνει όλων των ειδών τα θαύματα, σαν τον Χριστό. Η ιστορία λέει ότι μια φορά τον έβαλαν στη φυλακή γιατί αγνόησε τους νόμους της πόλης. Το επόμενο λεπτό τον είδαν να περπατάει στη στέγη. Είχε πολλές θαυμαστές δυνάμεις. 
Μπορεί η επιστήμη να μας δείξει κάποιον άλλον που να έζησε διακόσια πενήντα χρόνια?

Υπάρχουν δύο τρόποι αναπαραγωγής: η σωματική και η ψυχική

post-353

Ο πόθος της αναπαραγωγής είναι ένα ακόμη στοιχείο του έρωτα. Υπάρχουν δύο τρόποι αναπαραγωγής: η σωματική και η ψυχική. Οι ερωτευμένοι άνθρωποι ενώνουν τα σώματά τους για να αναπαραχθούν. Η συνουσία είναι θείο πράγμα, λέει η Διοτίμα, όμως ο ψυχικός τρόπος αναπαραγωγής είναι ανώτερος, γιατί η ψυχή γεννά σε μια άλλη άφθαρτες ιδέες και αισθήματα. Αυτοί που εγκυμονούν στην ψυχή συλλαμβάνουν μέσω της σκέψης.

Ο άνθρωπος είναι απόλυτα ελεύθερος και γι’ αυτό είναι απόλυτα υπεύθυνος

Κανείς δεν μπορεί να υποδείξει στον καθέναν τι πρέπει να πράξει λέει ο Σαρτρ. Δεν υπάρχει καμιά συνταγή για το πώς οφείλουμε να ρυθμίσουμε τη ζωή μας. Καθένας από μας θα πρέπει να βασιστεί στο συναίσθημά του και στη λογική του, προκειμένου να διακρίνει ποιο είναι στην εκάστοτε δεδομένη στιγμή το ηθικό χρέος του.
99247470_o
«Είναι και το Μηδέν» (L‘ être et le néant)
Αποδεχόμενος να αποφασίσει μόνος του ένας άνθρωπος είναι υποχρεωμένος συγχρόνως να αναλάβει ολόκληρη την ευθύνη για τις συνέπειες της όποιας απόφασής του.
Το 1943, σε ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του «Το Είναι και το Μηδέν», ο Σαρτρ ανέπτυξε τις σκέψεις του πάνω σε έννοιες όπως η ανθρώπινη συνείδηση, η ελευθερία του ατόμου και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το 1946, και αφού είχε εστιάσει την προσοχή του στον άνθρωπο, αποφάσισε να αναδείξει στο επόμενο του έργο, «Ο Υπαρξισμός είναι ένας ανθρωπισμός», το θέμα της κοινωνικής υπευθυνότητας.  Έτσι, καταπιάστηκε με την έννοια της ελευθερίας όχι μόνο ως αξία ή ως στόχος αλλά σαν αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης που συνεπάγεται την κοινωνική υπευθυνότητα.
Η εμπειρία του τρόμου, που προκαλεί στον άνθρωπο η απόλυτη ελευθερία του στην επιλογή των πράξεών του, τον αναγκάζει πολλές φορές να καταφεύγει σ’ αυτό που ο Σαρτρ ονομάζει κακή πίστη.
Πρόκειται για τη λήψη των αποφάσεών του βάσει ενός καθιερωμένου κώδικα αξιών, όπως, για παράδειγμα, η ιδεολογία, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, η πίστη κλπ, σύμφωνα προς τις οποίες καλούμαστε να ρυθμίσουμε τη συμπεριφορά μας.

10 πράγματα που οι άντρες βρίσκουν σέξι στις γυναίκες

Μπορεί να μη βρίσκεστε στην περίοδο του ζευγαρώματος, αλλά έρχονται στιγμές που θέλετε να νιώθετε επιθυμητή και αυτό που λέμε“σέξι”, έστω και αν ο κυρίως στόχος σας είναι, απλώς, ο σύζυγός σας. Για να θυμηθούμε, λοιπόν, μερικά πράγματα που θυμίζουν στους άντρες ότι υπάρχετε, όχι μόνο για να τους βασανίζετε, αλλά και για να μοιράζεστε μαζί τους τις χαρές του φλερτ...
10 πράγματα που οι άντρες βρίσκουν σέξι στις γυναίκες

1. Να γελούν με τ’ αστεία τους (των αντρών)

Το να μπορείς να κάνεις τον άλλον να γελά είναι, σίγουρα, κάτι που εκτιμάται εκατέρωθεν. Στην περίπτωση των αντρών, όμως, το γέλιο σας πυροδοτεί και άλλα ένστικτα, πέραν της χαράς που το χιούμορ πέτυχε το στόχο του.

2. Τις μικρές τους ατέλειες

Ξοδεύετε χρόνο και χρήμα να τις καλύψετε ή να τις εξαφανίσετε και βρίσκεστε ν’ απορείτε πώς οι «λιγότερο επιμελείς» ζευγαρώνουν πριν από σας. Απλώς, για πάρα πολλούς άντρες εκεί έξω, το φυσικό και ανεπιτήδευτο είναι και σέξι.

3. Να φορούν γυαλιά

Εντάξει, στο σχολείο δεν ήταν διαβατήριο προς τη δημοφιλία, αλλά στον πραγματικό κόσμο, ένα στιλάτο ζευγάρι γυαλιά συμπληρώνει το πρόσωπο ή το ντύσιμό σαςκαι προσθέτει στην εικόνα σας κάτι από διανοοούμενη ή δασκάλα που κάνει τους άντρες... μπουρλότο.

Τα απόκρυφα του Λιαντίνη


 
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ένα νέο βιβλίο για τον Δημήτρη Λιαντίνη, τον καθηγητή που εξαφανίστηκε την 1η Ιουνίου του 1998 και το πτώμα του βρέθηκε σε μια σπηλιά κοντά στην κορυφή του Ταΰγετου το 2005.  

 Άγνωστες επιστολές του, σημαντικό αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και προσωπικές σημειώσεις του για την πλούσια ερωτική ζωή του περιλαμβάνονται στις σελίδες του βιβλίου, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του. Μάλιστα, η σύζυγος του αείμνηστου καθηγητή και φιλόσοφου Νικολίτσα Γεωργοπούλου-Λιαντίνη απαίτησε άμεσα την...

αναστολή της κυκλοφορίας της βιογραφίας, κάνοντας λόγο για καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων της. Σε διαδικτυακή ανάρτησή της προειδοποίησε για τις περαιτέρω προθέσεις της τον εκδοτικό οίκο Ελευθερουδάκης, που προχώρησε ωστόσο κανονικά στην έκδοση της βιογραφίας «Λιαντίνης - Εζησα μόνος και ισχυρός», διά χειρός Δημήτρη Αλικάκου.  

 Η καθηγήτρια και ο συγγραφέας είναι παλιοί γνώριμοι, από τότε που εκείνος εργαζόταν στην ΕΡΤ και του παραχώρησε συνέντευξη για την εξαφάνιση του συζύγου της.  

 Ομως οι φιλικές σχέσεις τους «χάλασαν» πριν από 10 χρόνια, όταν το 2006 ο Δημήτρης Αλικάκος έγραψε το πρώτο βιβλίο του για τη ζωή του Λιαντίνη. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος στη δεύτερη και πιο εμπλουτισμένη βιογραφία, η οποία κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες και παρουσιάζει επτασφράγιστα έως τώρα μυστικά.  

 «Ο άνθρωπος αυτός δεν γνώρισε ποτέ τον σύζυγό μου, ωστόσο επιθυμεί να κάνει καριέρα στο όνομα της οικογένειάς μου. Εργαζόταν κάποτε ως ρεπόρτερ, πριν από 18 χρόνια, και συνεχίζει από τότε να παρουσιάζεται ως δημοσιογράφος» δηλώνει η Νικολίτσα Γεωργοπούλου-Λιαντίνη στην «Espresso», παίρνοντας ανοιχτά θέση απέναντι στον βιογράφο του άνδρα της.  Τι ανταπάντησε εκείνος σε δήλωσή του; «Είναι αδιανόητο για μένα να αντιπαρατεθώ με έναν άνθρωπο, ο οποίος πιστεύει ότι ο Δημήτρης Λιαντίνης είναι “εξαφανισμένος”, την ώρα που τα οστά του έχουν ταυτοποιηθεί και ενταφιαστεί στο νεκροταφείο των Κεχρεών Κορινθίας. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του στοχαστή».  

Ναργιλές: Αυτά που πρέπει να ξέρετε


Η χρήση του ναργιλέ αυξάνεται ανησυχητικά στους νέους
Ο ναργιλές είναι συσκευή που χρησιμοποιείται για κάπνισμα. Κατά τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε μια εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης του ναργιλέ, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.
Ο ναργιλές είναι γνωστός εδώ και 400 περίπου χρόνια. Η χρήση του είναι μεγάλη στις Αραβικές χώρες, στην Τουρκία, στην Ινδία, στο Πακιστάν. Με την παγκοσμιοποίηση, η χρήση του έχει σήμερα ξαπλωθεί σε πολλές άλλες χώρες, στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στον περασμένο αιώνα, η χρήση του ναργιλέ είχε περιορισθεί και ήταν χαρακτηριστικό ηλικιωμένων ανδρών στα παζάρια και καφενέδες Ανατολίτικων χωρών. Σήμερα έχει γίνει μόδα που επικράτησε και ξαπλώνεται επηρεάζοντας τους νέους και τις γυναίκες.
Ο ναργιλές αποτελείται από διάφορα μέρη. Υπάρχει πήλινο δοχείο, ο λουλάς. Σε αυτόν καίγεται με τη βοήθεια κάρβουνου, καπνός ή μείγματα καπνού (τουμπεκί και άλλα) μαζί με πρόσθετα που μπορεί να είναι φρούτα, ναρκωτικά, αλκοόλ και άλλα.
Ο καπνός που παράγεται διέρχεται πρώτα από φιάλη νερού για σκοπούς ψύξης και φιλτραρίσματος. Ακολούθως περνά στο μαρκούτσι. Αυτό είναι ένας μακρύς και ευλύγιστος σωλήνας που διοχετεύει τον καπνό στο στόμα του καπνιστή.
Οι επιπτώσεις στην υγεία του ναργιλέ είναι σοβαρές. Όμως είναι άγνωστες στο πλατύ κοινό. Οι γιατροί και άλλοι επαγγελματίες της υγείας δεν γνωρίζουν αρκετά για το κάπνισμα με ναργιλέ και τους κινδύνους του.
Έχει επικρατήσει ο μύθος ότι το κάπνισμα με το ναργιλέ είναι λιγότερο επικίνδυνο από ότι άλλες μορφές καπνίσματος όπως το τσιγάρο. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ναργιλές είναι περισσότερο επικίνδυνος από άλλους τρόπους καπνίσματος.
Ο καπνός του ναργιλέ περιέχει περισσότερη νικοτίνη, πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα και βαριά μέταλλα από ότι ο καπνός του τσιγάρου. Οι διάφορες τοξικές ουσίες δεν φιλτράρονται κατά τη διέλευση του καπνού από το νερό του ναργιλέ.
Το μείγμα του καπνού που τοποθετείται στο ναργιλέ για σκοπούς καπνίσματος, είναι ανεξέλεγκτο. Μπορεί να περιέχει διάφορες ποικιλίες καπνού, αρώματα και φρούτα. Είναι ακόμη δυνατόν να προστεθούν ναρκωτικά και αλκοόλ που καθιστούν το κάπνισμα με ναργιλέ ακόμη πιο επικίνδυνο.

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ «ΑΜΑΡΤΙΑ» – Ο ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ – ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ



«Αυτός που σφάλλει» είναι η σωστή λέξη αντί για «αμαρτωλός». Μπορεί να καταδικάζετε το σφάλμα, αλλά όχι αυτόν που το διαπράττει. Οι αμαρτίες είναι σφάλματα που διαπράχθηκαν κάτω από την επίδραση της άγνοιας ή αυταπάτης. Όμως ίσως κι εσείς να είστε στην ίδια θέση, απλώς σε διαφορετικό βαθμό γνώσης.
Άσχετα όμως με το πόσες φορές αμαρτήσατε στο παρελθόν, ποτέ μην αποκαλείτε τον εαυτό σας αμαρτωλό, γιατί αυτό είναι η μεγαλύτερη αμαρτία ενάντια στην εικόνα του Θεού μέσα σας. Είναι καλύτερα να διαβεβαιώνετε πάντα τον εαυτό σας ότι είστε ένα παιδί του Θεού, γιατί αυτό είστε. Μόλις πείτε ότι είστε αμαρτωλοί, ο νους σας αποδέχεται αυτήν την ετυμηγορία, η θέληση σταματά να λειτουργεί και είστε ξοφλημένοι. Ο Θεός ψάχνει πρόθυμες καρδιές που θέλουν να είναι ελεύθερες. Κι αν είστε πρόθυμοι, όλα τα χρόνια των παλιών σας λαθών δεν θα σας εμποδίσουν να γυρίσετε πίσω σ’ Αυτόν.
Πώς μπορείτε να είστε αμαρτωλοί? Ο Θεός είναι ο Πατέρας σας. Σας έπλασε κατ’ εικόνα Του. Η κληρονομιά αυτή είναι αναφαίρετη. Ποτέ ξανά μην ταυτίσετε τον εαυτό σας με το κακό. Μπορεί να κάνατε ένα λάθος, αλλά ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΕΣΑΣ αν το αποκηρύξετε. Καταστρέψτε το κάρμα σας με τη σοφία. Ζήστε στη συνειδητότητα του Πνεύματος.
Να λέτε στον εαυτό σας: «Δεν έχει σημασία αν οι αμαρτίες μου είναι βαθιές σαν τον ωκεανό και ψηλές όσο τα αστέρια, εγώ εντούτοις δεν ηττήθηκα, γιατί είμαι το Ίδιο το Πνεύμα». Το σκοτάδι μπορεί να βασιλεύει σε μια σπηλιά για χιλιάδες χρόνια, αλλά μόλις μπει μέσα το φως, το σκοτάδι εξαφανίζεται σαν να μην υπήρξε ποτέ. Παρόμοια, όποια κι αν είναι τα ελαττώματά σας, δεν είναι πια δικά σας όταν φέρνετε μέσα σας το φως της καλοσύνης. Το φως της ψυχής είναι τόσο μεγάλο που ολόκληρες ενσαρκώσεις φαυλότητας δεν μπορούν να το καταστρέψουν. Το αυτοδημιουργημένο όμως προσωρινό σκοτάδι της φαυλότητας κάνει την ψυχή δυστυχισμένη, γιατί μέσα σ’ αυτό το σκοτάδι υποφέρετε. Μπορείτε να το διώξετε ανοίγοντας το πνευματικό μάτι στον βαθύ διαλογισμό, γεμίζοντας τη συνειδητότητά σας με το θεϊκό του φως.

Ο Ντέμης, ο γιος μου


Δεν τον ήθελα. Μόλις είχαμε χάσει το πρώτο μας σκυλί και δεν ήθελα να ξαναπεράσω τον ίδιο συναισθηματικό πόνο. Η γυναίκα μου όμως μου το ξεκαθάρισε. Το σκυλί θα μείνει, αν δεν σ’αρέσει, τα μπογαλάκια σου κι αλλού. Κι επειδή εγώ δεν σηκώνω εκβιασμούς...τον άφησα να μείνει.
Μπήκε στο σπίτι και ομόρφυνε τη ζωή μας. Μας συνόδευσε στα νιάτα μας, στο φτιάξιμο της οικογένειας μας, στις γεννήσεις των παιδιών μας, στον θάνατο αγαπημένων μας προσώπων.
Μικροκαμωμένος όπως ήταν, κοιμόταν πάντα στα πόδια της γυναίκας μου κρατώντας της συντροφιά τις νύχτες που δούλευα. Δεν έτρωγε πολύ, κάθε μεσημέρι. Τα βράδυα όμως ζητούσε με επιμονή μια φέτα τυρί ένταμ. Σήκωνε εκείνα τα απίστευτα αυτιά του και άντε μετά να του αρνηθείς.
Για να μπει ξένος στο σπίτι περνούσε από εξονυχιστικό έλεγχο. Έγινε, πολύ σύντομα η μασκότ της γειτονιάς. Αγαπήθηκε από όλα τα παιδιά. Απίστευτα παιχνιδιάρης και καλαμπουρτζής. Υπήρξε και μεγάλος εραστής αν και νάνος.
Δεν είχα καταλάβει ότι είχε μεγαλώσει μέχρι που πήγαμε στον κτηνίατρο και μας είπε για τα προβλήματα της καρδιάς...αντιμετώπιζε και επιλειπτικές κρίσεις. 13 ετών πια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα