Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Γυαλιά και μάσκα: Πώς θα αποφύγεις την ενοχλητική θαμπάδα;

 


3 συμβουλές για να αποφύγετε τα θολά γυαλιά όταν φοράτε μάσκα

Εύκολα τιπ για να μην θαμπώνουν τα γυαλιά σου όταν φοράς τη μάσκα

Μπορεί ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να αρνηθεί το εμβόλιο για την νόσο COVID-19;




Μετάφραση - Επιμέλεια
Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

Carolyn Buppert, MSN, JD

09/12/2020

Καθώς τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα αναπτύσσουν τα σχέδιά τους για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης κατά της COVID-19, έχει τεθεί ένα βασικό ερώτημα: 

Τι γίνεται αν ένας υπάλληλος - είτε νοσοκόμα, ιατρός ή άλλος εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης - αρνείται να λάβει το εμβόλιο; 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ»


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ «ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ» ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΣ

«Και αμέσως μετά τη θλίψη των ημερών εκείνων, ο ήλιος θα σκοτισθεί, και η σελήνη δεν θα δώσει το φως της, και οι αστέρες θα πέσουν από τον ουρανό, και οι δυνάμεις των ουρανών θα σαλευθούν. Και τότε θα φανεί το σημάδι του Υιού του ανθρώπου στον ουρανό. Και τότε θα θρηνήσουν όλες οι φυλές της γης, και θα δουν τον Υιόν του ανθρώπου να έρχεται πάνω στα σύννεφα του ουρανού με πολλή δόξα και δύναμη» (κατά Ματθαίο ΚΔ).

«Διότι όπως η αστραπή που αστράφτει στον ουρανό λάμπει στον ουρανό, έτσι θα είναι και ο Υιός του ανθρώπου στην ημέρα του» (κατά Λουκά ΙΖ:22-25)

Είναι εξαιρετικά λυπηρό το ότι, λόγω της παρερμηνείας των ανωτέρω εδαφίων, πολλοί θεωρούν ότι ο Ιησούς θα επανέλθει στη γη σαν αστραπή από τον ουρανό. Η κατά Χριστόν Συνειδητότητα  για την οποία μίλησε ο Ιησούς μπορεί να έρθει για δεύτερη φορά στον καθένα, οποιαδήποτε στιγμή – υπό τον όρο ότι ο πιστός θα διευρύνει τη συνειδητότητά του μέχρι να μπορέσει να χωρέσει τον άπειρο ωκεανό της κατά Χριστόν Συνειδητότητας. Ακόμα κι αν στέλνονταν στη γη χίλιοι Χριστοί, δεν θα λύτρωναν τους κατοίκους της αν αυτοί οι ίδιοι δεν γίνονταν σαν τον Χριστό, με το να εξαγνίσουν και να διευρύνουν την ατομική τους συνειδητότητα ώστε να λάβουν μέσα σ’ αυτήν τον δεύτερο ερχομό (τη Δευτέρα Παρουσία) της κατά Χριστόν Συνειδητότητας όπως αυτή ήταν εκδηλωμένη στον Ιησού. Είναι μάταιο να περιμένει κάποιος ότι ο Ιησούς θα έρθει ξανά μέσα από τα σύννεφα του ουρανού. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει ποτέ μια τέτοια θεαματική επίδειξη της δόξας Του μπροστά στα ασεβή μάτια φαύλων ανθρώπων.

ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΟΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

 



Γιατί;


Γιατί όλοι οι γάμοι ναυαγούν;

Επειδή δεν είναι προϊόν συνει­δητής επιλογής. Αν αγαπήσεις συνειδητά, τότε η αγάπη μπορεί να διαρκέσει αιώνια, γιατί με τη συνειδητότητα τα πάντα είναι αιώνια. Χωρίς αυτή, τα πάντα είναι εφήμερα.

Αν μπορείς να αγαπήσεις συνειδητά -κι όχι σαν θύμα των τεχνασμάτων της φύσης- με μια αγάπη συνειδητή, τότε δεν ολισθαίνεις προς τα πάνω, αλλά ανυψώνεσαι. Τότε η αγάπη γίνεται δύναμη που σε ολοκληρώνει. Δεν σε διαλύει. Γίνεται επί­γνωση. Τότε μέσα στη σχέση γίνεσαι όλο και πιο συνειδητός. Νοιάζεσαι για τον άλλον, μα δεν τον χρησιμοποιείς. Νοιάζεσαι και μοιράζεσαι, μα δεν κατέχεις. Ελευθερώνεις τον άλλον και με την απελευθέρωση του ελευθερώνεσαι κι εσύ. Γίνεστε δυο συνταξιδιώτες σε ένα ανώτερο ταξίδι.

ΠΑΡΤΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ – ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ!

 


Πάρτε νέες αποφάσεις σχετικά με το τι θα κάνετε και τι άνθρωποι θα γίνετε σ’ αυτόν τον επόμενο χρόνο. Καθορίστε ένα πρόγραμμα για τον εαυτό σας. Ακολουθήστε το πιστά και θα δείτε πόσο πιο ευτυχισμένοι θα γίνετε. Δεν έχετε κανένα μεγαλύτερο φίλο και κανέναν μεγαλύτερο εχθρό από τον εαυτό σας. Αν συμπαρασταθείτε στον εαυτό σας, θα πετύχετε. Δεν υπάρχει κανένας νόμος του Θεού που να σας εμποδίζει να γίνετε αυτό που θέλετε να γίνετε και να πετύχετε αυτό που θέλετε να πετύχετε.

Είναι η δύναμη της θέλησής σας που θα καθορίσει τι μπορείτε να κάνετε – τίποτα άλλο: ούτε οι παλιές σας συνήθειες, ούτε το παλιό σας κάρμα, ούτε το ωροσκόπιό σας. Επιλέξτε ποιες συνήθειες πρόκειται να εξαλείψετε κατά το Νέο Έτος.
Αποφασίστε σχετικά και παραμείνετε σταθεροί στην απόφασή σας. Αποφασίστε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στον Θεό – να διαλογίζεστε τακτικά κάθε μέρα και μία νύχτα κάθε εβδομάδα να διαλογίζεστε για πολλές ώρες ώστε να μπορείτε να αισθανθείτε την πνευματική σας πρόοδο προς τον Θεό.

ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ 202...1??

 


Ο χρόνος μπορεί να άλλαξε ημερολογιακά, αστρολογικά όμως όλοι καταλάβαμε πια ότι το 2020 συνεχίζει ακόμη. Το είπα στην εκπομπή με την Αλέκα, σκεφτόμουν από προχθές να το γράψω, αλλά προτίμησα να μη χαλάσω το γιορταστικό κλίμα της πρωτοχρονιάς, μέχρι που τα γεγονότα με πρόφτασαν.

Η αστρολογική περιρρέουσα αισιοδοξία των ημερών πιστεύω ότι στηρίχθηκε πάνω στη συζυγία Δία - Κρόνου, επειδή άλλαξαν περιβάλλον μπαίνοντας στον Υδροχόο. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Κατ' αρχάς ο συνοδικός κύκλος των δύο πλανητών διαρκεί 20 χρόνια οπότε θα αργήσει να δώσει την ενέργειά του. Ύστερα, όπως έχουμε τη γνωστή αναιρετική μοίρα κάθε ζωδίου, την τελευταία, έχουμε και την αφετική - την πρώτη (μηδενική). Και όπως ακριβώς στις αναιρετικές οι πλανήτες είναι «γερασμένοι», στις αφετικές μοίρες είναι ανώριμοι για δράση. Οπότε ναι, Δίας Κρόνος πέρασαν στον Υδροχόο και θα μας δώσουν πράγματα σαν μονάδες, αλλά ο κύκλος τους είναι ο προκαταρκτικός της σειράς των επόμενων 200 ετών που θα συναντιούνται σε περιβάλλον ζωδίου Αέρα οπότε ακόμη δεν θα μας δώσουν πολλά σαν ζεύγος. Για όσους μπερδεύτηκαν με τη θεωρία: η σύνοδος Δία - Κρόνου δεν έγινε σε ισχυρό σημείο και αστρολογικά χάνει από τη δυναμική της.

Ισραήλ: 240 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό αφότου έκαναν το εμβόλιο της Pfizer

 


Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ, 240 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό αφόρου έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer / BioNTech.

Οργάνωση Διάσωσης σε τροχαία ατυχήματα

 


''Οργάνωση Διάσωσης σε τροχαία ατυχήματα"   

  • Ορισμός της διάσωσης
  • Η ψυχολογία της διάσωσης
  • Σύνθεση διασωστικής ομάδας
  • Φάσεις διασωστικής επιχείρησης
  • Τύποι εγκλωβισμού
  • Είδη απεγκλωβισμού
  • Οργάνωση του τόπου του συμβάντος
  • Γρήγορη διαλογή περιστατικού

 Επιπυραγός Πυροσβεστικού Σώματος κ. Δημήτριος Μενεμενλής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα