Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Οι Θεοί Των Σεισμών Στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία



Οι Θεοί των Σεισμών
Οι ρίζες του Αρχαιοελληνικού Πολιτισμού συνδέονται με τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών. Η ελληνική μυθολογία δεν είναι παρά ένα περίβλημα που κρύβει τους θησαυρούς μιας μυστηριακής θρησκείας όπου οι πρώτοι φιλόσοφοι έκρυψαν τη γνώση τους των μεγάλων νόμων του φυσικού κόσμου.
Μεγάλο τμήμα της Ελληνικής Μυθολογίας ταυτίζεται με την γεωλογική εξέλιξη του Ελλαδικού χώρου, με αποτέλεσμα να έχει και μία φυσικογεωλογική ή γεωμυθολογική διάσταση.
Πολυετής ερευνητική δραστηριότητα έχει δείξει ότι η Θεογονία του Ησιόδου, τα έργα του Ομήρου και των άλλων συγγραφέων, αντιπροσωπεύουν την φυσικο-γεωλογική εξέλιξη του Αιγαιακού και Περι-Αιγαιακού χώρου για το χρονικό διάστημα μεταξύ 18.000 και 6.000 χρόνια πριν από σήμερα κυρίως.

Εαρινή Ισημερία - Η Πρώτη Μέρα Της Άνοιξης


Εαρινή Ισημερία
Κατά τους αρχαίους Έλληνες, αυτή είναι η ώρα επιστροφής της Περσεφόνης από τον Άδη στη Γη και τη μητέρα της, τη Δήμητρα. Αυτή είναι η αρχή της Άνοιξης. Στην αστρονομία, ισημερία ονομάζεται η μέρα κατά την οποία έχουμε χρονικά ίση μέρα και ίση νύχτα. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στον αέναο «χορό» της Γης γύρω από τον εαυτό της και τον Ήλιο.
Επειδή ο άξονας περιστροφής της Γης δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιφοράς της, η διάρκεια τόσο της μέρας όσο και της νύχτας μεγαλώνει ή αντίθετα μικραίνει. Ωστόσο, δύο φορές τον χρόνο, μία ως αρχή της Άνοιξης και μία ως αρχή του Φθινοπώρου, η Γη παίρνει τέτοια θέση που οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν κάθετα στον ισημερινό, εξισώνοντας ακριβώς τη μέρα και τη νύχτα.

Οι θνήσκοντες θεοί


Κάθε χρόνο καλούμαστε να γιορτάσουμε την ανάμνηση του Θείου Δράματος. Οι απανταχού χριστιανοί συμμετέχουν ευλαβικά στο θεανθρώπινο πάθος και συναισθάνονται με κατάνυξη τους διαχρονικούς συμβολισμούς του. Πόσο διαχρονικοί όμως είναι αυτοί οι συμβολισμοί; Μήπως τα βασικά μοτίβα αυτού του εορτασμού συναντιόνται εδώ και αιώνες μέσα στην ανθρώπινη ιστορία ;  

Φόρος καταθέσεων και στην Ισπανία!



Η "τάση" εξαπλώνεται, αφού δεν ενώθηκε ο ευρωπαϊκός νότος απέναντι στην επίθεση της ληστοσυμμορίας της Γερμανίας και των δορυφόρων της...

Όπως αναφέρει σήμερα η ισπανική εφημερίδα Expansion, ο Ισπανός υπουργός οικονομίας Κ. Μοντόρο δήλωσε χθες ότι θα επιβληθεί ένας χαμηλός φόρος στις καταθέσεις των ισπανικών τραπεζών.

Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ....


Η αντίληψη μας....για τη ζωή.

 

Oι πέντε αισθήσεις.....μας πλαισιώνουν και περιβάλλουν τον κόσμο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα….αλλά αυτό όμως μπορεί να δημιουργεί και ορισμένες πλάνες. Ο οφθαλμός μας δεν είναι τέλειος συλλέκτης ακτινοβολιών....γιατί ΑΔΕΛΦΙΑ...δεν αντιλαμβάνεται ακτινοβολίες εκτός του ελάχιστου εύρους των ορατών μηκών κύματος, οπότε αντιλαμβανόμαστε μόνον ένα απειροελάχιστο κομμάτι του Σύμπαντος Κόσμου που μας περιβάλλει κι έτσι ορισμένες παράμετροι αυτής της αδυναμίας μας καθιστούν στο να βλέπουμε μια σειρά αντικειμένων ή γεγονότων που παραμένουν αόρατα για τον άνθρωπο, εφόσον τα μήκη κύματος της ακτινοβολίας την οποία εκ­πέμπουν δεν καταγράφονται από τον οφθαλμό μας. 

Το μέλλον μοιάζει πιο κοντινό σε σχέση με το παρελθόν



Το μέλλον μοιάζει πιο κοντινό σε σχέση με το παρελθόν
Όσοι είστε γνώστες κάποιων βασικών εννοιών φυσικής πιθανόν γνωρίζετε το φαινόμενο Ντόπλερ, το οποίο εμφανίζεται στη φύση σε πολλές μορφές, κυρίως κατά τη μετάδοση του ήχου ή του φωτός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το φαινόμενο αυτό, όσο πιο μακριά είναι η πηγή ενός σήματος (π.χ. ήχος) σε σχέση με τον παρατηρητή τόσο πιο ασθενές γίνεται αντιληπτό αυτό το σήμα. Καθώς η πηγή πλησιάζει τον παρατηρητή, το σήμα γίνεται όλο και πιο ισχυρό. Φανταστείτε ένα τραίνο το οποίο πλησιάζει το σημείο στο οποίο στέκεστε. Όταν είναι μακριά, δεν ακούγεται τόσο δυνατά, αλλά όσο πλησιάζει τόσο αυξάνεται ο θόρυβος που παράγει, ο οποίος εξασθενεί εκ νέου καθώς αυτό φεύγει από εσάς.

Κοινωνική Ευθανασία και Κατάθλιψη

Σύμφωνα µε τις στατιστικές των φιλοζωικών οργανώσεων, κάθε χρόνο εγκαταλείπονται περίπου 80.000 ζώα στη χώρα μας. Κάποια από αυτά θα τα δούμε νεκρά στην άκρη ενός δρόμου και το θέαμα δεν θα μας προξενήσει έκπληξη διότι πρόκειται για κάτι σύνηθες, μια εικόνα που την βλέπουμε χρόνια και έχουμε όλοι απευαισθητοποιηθεί. Μερικά από αυτά θα καταλήξουν σε κάποιο “πάρκο” φιλοξενίας το οποίο εάν δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει τα έξοδα τους και δεν καταφέρει βρει για αυτά σπίτι θα τα στείλει για ευθανασία.

Κάνε την ανατροπή,άλλαξε αυτόν τον ΚΑΚΟ κόσμο




Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που κάνουμε στους εαυτούς μας αλλά και στο κοινωνικό περιβάλλον μας είναι η σκληρότητα που βγαίνει μετά από κάποιου είδους αποτυχία...
Σε έναν κόσμο κακό γινόμαστε άθελά μας συνένοχοι

Πάρα πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας πιστεύουν ο,τι μία κακιά εμπειρία στην ζωή τους μπορεί 
να καλυφθεί με μία ανάλογη στάση από τους ίδιους σε άλλους..Έτσι διαιωνίζεται μία κατάσταση 
που μας κρατάει εγκλωβισμένους σε έναν φαύλο κύκλο γεμάτο από ανασφάλεια, καχυποψία, απαισιοδοξία, απογοήτευση και μίσος.

Τι Ειχε Μέσα ο «Χρυσός Δίσκος» του Voyager;


                                apioneernasa
“Θεωρώ ότι ήταν μία καταπληκτική ιδέα από την αρχή,” λέει ο Timothy Ferris που κατασκεύασε έναν δίσκο γραμμοφώνου που περιείχε εικόνες και ήχους της ανθρωπότητας, τον οποίο και έστειλε στο ηλιακό μας σύστημα.
Μέχρι τη δεκαετία του 1970, οι αστρονόμοι Carl Sagan και Frank Drake είχαν ήδη μία εξοικείωση με την αποστολή μηνυμάτων στο διάστημα. Είχαν κατασκευάσει δύο χρυσές αναδυόμενες πλάκες αλουμινίου που είχαν προσαρμοσθεί στα διαστημόπλοια  Pioneer 10 και Pioneer 11 αντίστοιχα. Η καλλιτέχνης και σύζυγος του Carl Sagan, Linda Salzman Sagan ζωγράφισε ένα σκίτσο ενός γυμνού  άνδρα και μίας γυναίκας μαζί με πληροφορίες σχετικά με το χρόνο και την τοποθεσία που βρισκόταν ο πολιτισμός μας.

Πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση για το σταμναγκάθι!

                   

                          


Το άγριο χόρτο που φυτρώνει στα δύσβατα ορεινά της Κρήτης αναγνωρίζεται διεθνώς!
Ο Ελληνικός Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD Group, πραγματοποίησε την πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση για την καλλιέργεια σταμναγκαθιού (spiny chicory) με βάση το πρωτόκολλο GLOBALG.A.P. v4. για την εταιρεία καλλιέργειας CRETAN GAIA, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία πιστοποίησης και για τη βιολογική του παραγωγή, επίσης από την TÜV HELLAS.

Αναστρέψιμα τα γηρατειά;

Κοντά στην ανακάλυψη φαρμάκου που καταπολεμά τα γηρατειά και θα βοηθάει τους ανθρώπους να ζουν ακόμη και έως τα 150 χρόνια, ισχυρίζονται ότι βρίσκονται αμερικανοί επιστήμονες από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ. Οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε ζώα και ανακάλυψαν ότι το κύριο συστατικό του κόκκινου κρασιού, η ρεσβερατρόλη, ενεργοποιεί μία πρωτεΐνη που προάγει την υγεία και την μακροζωία.

Γι αυτό οι άνθρωποι παίρνουν ναρκωτικά;

Οι άνθρωποι παίρνουν ναρκωτικά γιατί θέλουν (λένε) να αλλάξουν κάτι σχετικά με τη ζωή τους, με εύκολο και άκοπο τρόπο. Να μερικοί από τους λόγους, όπως μας ανέφεραν οι νέοι, για τους οποίους πήραν ναρκωτικά. Ας δούμε πόσες δκαιολογίες εφευρίσκουν για να καταστρέψουν τον εαυτό τους και τον κόσμο τους.

ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ



Ο ελληνικός καφές "κλειδί" για την προστασία των αρτηριών και τη μακροζωία, σύμφωνα με νέα ελληνική έρευνα στην Ικαρία.
Η μακροζωία έχει διάφορα μυστικά και ένα από αυτά φαίνεται πως είναι τόσο απλό όσο ο ελληνικός καφές. Μια νέα έρευνα ελλήνων επιστημόνων, που εστιάστηκε ιδιαίτερα στα καρδιοαγγειακά μυστικά της μακροζωίας των κατοίκων της Ικαρίας, οι οποίοι φημίζονται διεθνώς για το μεγάλο προσδόκιμο ζωής τους (από τα μεγαλύτερα σε όλο τον κόσμο), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα φλιτζάνι βραστού ελληνικού καφέ κάθε πρωί παίζει καθοριστικό ρόλο στην καλή υγεία των ηλικιωμένων του νησιού.

Τι αντιπροσωπεύει στ’ αλήθεια το «όχι» της Κυπριακής Βουλής;

 

Είναι πολύ όμορφο και ρομαντικό να ονειρεύεται κανείς ότι στην εσχατιά του ελληνισμού, κάποιοι πατριώτες πολιτικοί είπαν «όχι» στον πρόσωπο του νέου κατακτητή. Ωραίο θα ήταν, μόνο αν ήταν αληθινό. Και δεν είναι. Το «όχι» της Κυπριακής Βουλής αφορά μόνο στο «κούρεμα» των καταθέσεων και όχι την υποταγή της Κύπρου στην αποικιοκρατική κηδεμονία της τρόικας και των Ευρωπαίων (βλέπε κυρίως Γερμανών). Πρόκειται για ένα «όχι» εντελώς προσχηματικό μιας και δεν πρόκειται να σώσει ούτε καν τις καταθέσεις. Κυρίως τις λαϊκές αποταμιεύσεις των νοικοκυρών της Κύπρου.

Λόγος – Ἀλήθεια – Λογική

                               

Τρεῖς Ἑλληνίδες Λέξεις, κατ’ ἐξοχήν νοηματικαί καί οὐσιώδεις. Εἶναι γνωστόν, ὅτι αἱ ἀνωτέρω λέξεις, εὑρίσκονται εἰς χρῆσιν νοημόνων Ἑλλήνων, ἀπό παναρχαίας ἐποχῆς. Τό ἄφωνον ΛΑΜΒΔΑ, τό ὁποῖον κατά τόν κώδικα τῆς Ἑλληνικῆς Γλώσσης σημαίνει τόν φωτισμόν (διά δέ τά γήινα πράγματα σημαίνει τά ὑγρά), ἐμφανίζει καί τάς τρεῖς λέξεις, ὡς ἐχούσας σχέσιν πρός τήν ἔννοιαν τοῦ φωτός, εἴτε τοῦ φυσικοῦ, εἴτε τοῦ διανοητικοῦ.

Σπονδυλική Στήλη

                             

Ἡ σπονδυλική στήλη ἀποτελεῖται ἀπό 33 ἤ 34 σπονδύλους καί εἶναι τό βασικόν στήριγμα τοῦ σώματος.
 

Στήν παροῦσαν, βέβαια, ἐργασίαν δέν πρόκειται νά ἀναφερθοῦμε στήν ἰατρικήν ἐπιστήμην, ἀλλά νά ἐξετάσωμε τήν Λέξιν ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ, ὥστε νά λάβωμεν πολυτίμους πληροφορίας.

Αἱ Ἑλληνίδες Λέξεις εἶναι σοφές δασκάλες καί μᾶς φανερώνουν τό νόημά τους, ἄν ἐμεῖς τίς ἐρωτήσωμε. Ἀκούοντας τήν λέξιν Σπονδυλική, ὁ νοῦς μου πάει στό ρήμα Σπένδω καί στήν Σπονδήν.

Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά προκαλούν ετησίως 200.000 θανάτους;



 

Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά μπορούν να προκαλέσουν περίπου 200.000 θανάτους ετησίως σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης.


Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα μεγάλης έρευνας που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο τις παγκόσμιες ασθένειες ώστε να υπολογίσουν την θνησιμότητα που σχετίζεται με την κατανάλωση αναψυκτικών καθώς και άλλων ποτών με γλυκαντικές ουσίες.

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΡΙΟΥ – ΖΥΓΟΥ

Πριν ξεκινήσουμε την εξέταση της πρώτης εαρινής Πανσελήνου, θέλουμε να τονίσουμε πως στα 14 χρόνια που αναλύουμε κάθε μήνα Πανσελήνους και Νέες Σελήνες, λίγες φορές έχουμε δει τόσο εκρηκτική Πανσέληνο που, σίγουρα, θα σφραγίσει εξελίξεις.

Ας πάμε λοιπόν στην Πανσέληνο.

Γίνεται στις 27 Μάρτη του 2013, ώρα 11.25, στην 7ο περίπου του άξονα Κριού – Ζυγού, πάνω στον Πλούτωνα της Ελλάδας και σε τετράγωνο με το Δία της.


ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ


Το όρος Σινά είναι γνωστό σε όλους από τα παιδικά μας χρόνια αφού από τα πρώτα βήματα μας στο δημοτικό σχολείο διδασκόμαστε την ιστορία του Μωυσή ο οποίος ανέβηκε στο βουνό και παρέλαβε τις 10 εντολές από τον Κύριο...10 εντολές,10 νόμοι οι οποίο γράφτηκαν από τον Θεό για να υπακούν οι πιστοί,ο εκλεκτός λαός του...

Πιο Τρομακτικό Από Κάθε Ταινία Τρόμου Που Έχετε Δει Ποτε!!! (Βίντεο)


Το Μέλλον Της Ρομποτικής ...Και Του Αμερικάνικου Στρατού
Κυρίες Και Κύριοι Την Έχουμε Και Επίσημα Πατήσει!!!
Δημιουργώντας Στην Πραγματική Ζωή ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ!!!

Ολοένα λιγότερα τα συναισθήματα, αλλά περισσότερος ο φόβος στα λογοτεχνικά βιβλία



Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο λιγότερες συναισθηματικές λέξεις περιέχουν τα νέα λογοτεχνικά βιβλία, με εξαίρεση τις λέξεις που μεταφέρουν το συναίσθημα του φόβου, οι οποίες αυξάνονται σταδιακά ιδίως μετά τη δεκαετία του ’70. Σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξε μια πρωτότυπη μελέτη ερευνητών από τη Βρετανία, μεταξύ των οποίων και ένας ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι ανέλυσαν, με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, τις διαχρονικές τάσεις στη χρήση λέξεων, που μεταδίδουν μια πληθώρα συναισθημάτων (χαρά, θυμός, φόβος, λύπη, έκπληξη, αηδία κ.α.).

TO ΚΤΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ


ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ  ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.

του Ιωάν. Αθ. Μπαλτζώη
Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Ισραήλ, την 20/3/13, ένα γεγονός «επισκίασε» την επίσκεψη και «γελοιοποίησε» θα λέγαμε  τις δύο καλύτερες υπηρεσίες ασφαλείας  σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά μιλάμε για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Το γεγονός αυτό, αν και δεν αναφέρεται από τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ έχει σχέση με το 
προεδρικό ΚΤΗΝΟΣ (The Beast), όπως είναι το παρατσούκλι του. Ποιο είναι το κτήνος; Είναι το επίσημο προεδρικό αυτοκίνητο, με το οποίο κινείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, παντού όπου και αν πηγαίνει.  Τι συνέβη στο Ισραήλ; Αυτό που κανείς δεν θα φανταζόταν. Το προεδρικό όχημα, η λιμουζίνα που θα μετέφερε τον πρόεδρο Ομπάμα, από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ, έμεινε στον δρόμο!!!

Έτοιμη για έξοδo από την ευρωζώνη η Κύπρος - Θυσιάζουν το νόμισμα-σώζουν τις καταθέσεις!!



Έτσι οι Κύπριοι αν δουν τα αλεπάλληλα εναλλακτικά σχέδιά τους να απορρίπτονται, παγιδευμένοι όντες στην απόφαση του Eurogroup από μία καθαρά μειοδοτική συμπεριφορά του προέδρου του Ν.Αναστασιάδη και του υπουργού Οικονομικών Μ.Σαρρή, είναι έτοιμοι για κάτι που θα εκπλήξει πολλούς: Να φύγουν από την ευρωζώνη και να αναλάβουν μόνοι τους τις τύχες του κράτους τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα