Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΝΙΑΣ ΠΡΕΣΕΝΚΟ

ΟΙ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΝΙΑΣ ΠΡΕΣΕΝΚΟ

Στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, όπως είναι γνωστό από πολλών ετών διεξάγονταν παραψυχολογικές έρευνες. Αυτές οι έρευνες συνήθως γίνονται σε ινστιτούτα τα οποία διαθέτουν τέλειο επιστημονικό εξοπλισμό και επιχορηγούνται από το κράτος. 

Με τη μέθοδο της φωτογραφίας Κίρλιαν (Εφευρέθηκε από τη Βαλεντίνη Κίρλιαν, προ τριακοπενταετίας περίπου) έχουν σημειωθεί μεγάλες πρόοδοι στους τομείς της τηλεπάθειας, ψυχοκίνησης και στη μελέτη της αύρας των ζωντανών οργανισμών. 

Δυστυχώς οι Ρώσοι με τη φειδωλή πληροφόρηση τους επάνω σε κάθε μορφής επιστημονικής έρευνας δεν αφήνουν περιθώρια στη δύση να μάθουν περισσότερα για τα επιτεύγματα τους ή όταν συμβεί κάτι τέτοιο γίνεται αρκετά μεταχρονισμένα.

Η παρούσα περίπτωση αφορά την εμπειρία μίας μαθήτριας της Τάνια Πρενσέκο από το Λένινγκραντ έγινε γνωστή στη Δύση αρκετά αργότερα. 

Η Τάνια σε κάθε Πανσέληνο, βγαίνει από το σώμα της και περιφέρεται για πολλές ώρες με το αστρικό της σώμα σε διάφορα μέρη.

Σαν σήμερα ο RAY CHARLES…

…  γεννήθηκε το 1930 στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σε ηλικία 5 ετών άρχισε να χάνει σταδιακά την όρασή του, ώσπου σε διάστημα 2 ετών έμεινε τελείως τυφλός. Ακόμη και τότε όμως δεν το έβαλε κάτω.
Σε ηλικία 15 ετών έχασε και τους δυο γονείς του, κατάφερε ωστόσο να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του σε ειδικό σχολείο στην Φλόριντα.
Μερικά χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Σιάτλ. Εκεί ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο.

ΠΥΑΝΕΨΙΩΝ (29 ΗΜΕΡΕΣ) 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Πυανεψιών είναι ο 4-ος στη σειρά μήνας στο Αττικό ημερολόγιο, που αντιστοιχούσε με το χρονικό διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου μέχρι 22 Οκτωβρίου, αφιερωμένος στον Απόλλωνα.
Κατά το μήνα αυτό ετελείτο στην αρχαία Αττική η γιορτή Πυανέψια ή Πυανόψια προς τιμή του θεού Απόλλωνα, η οποία κατά τους κλασικούς χρόνους αποτελούσε μέρος της μεγάλης εορτής των Θησείων. 
Στους Μιλήσιους ήταν γνωστός ως Πυανοψιών.
Κυριότερες γιορτές κατά αυτό το μήνα ήταν επίσης τα Προηρόσια, τα Οσχοφόρια και τα Θεσμοφόρια.
Μία από τις λιγότερο γνωστές εορτές των αρχαίων Αθηναίων ήταν και η «κουρεότις», η οποία γινόταν κατά τον μήνα αυτό, την τρίτη ημέρα των Απατουρίων.
Την τελευταία μέρα του μήνα εορτάζονταν τα Χαλκεία (πρώην Εργάνεια) προς τιμήν της πολιούχου θεάς Αθηνάς.
Την 7η ημέρα του ετελούντο τα Πυανέψια ή Πυανόψια προς τιμήν του θεού Απόλλωνα και της Σκιράδος Αθηνάς (Πλουτ. Θησ. ΚΒ’).
Από αυτήν ακριβώς τη γιορτή προήλθε η ονομασία του.

7 αναπάντητα ερωτήματα της Φυσικής

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών από 28 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2013, συναντήθηκαν σχεδόν 700 φυσικοί από περίπου 100 πανεπιστήμια και εργαστήρια, για να καθορίσουν τις βασικές κατευθύνσεις της έρευνας στη μελλοντική φυσική και τα αντίστοιχα πειράματα που πρέπει να σχεδιαστούν.
Παρά την (φαινομενικά) αλματώδη εξέλιξη στο χώρο της φυσικής παραμένουν ακόμη αναπάντητα βασικά ερωτήματα. Με τη λήξη του συνεδρίου, κατέληξαν σε επτά ερωτήματα.
Συνοπτικά, τα 7 ερωτήματα είναι τα εξής:

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ GEORGE ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Πως θα γίνει πρωθυπουργός ο άνθρωπος, λέγαμε όλοι όταν δεν ξέρει καλά τα ελληνικά; Όταν δεν τα λέει καλά. Όταν στις προεκλογικές του ομιλίες συλλαβίζει τις λέξεις. Κι όμως κληρώθηκε κι αυτός πρωθυπουργός. Γιατί; Δυο πράματα μέτρησαν.
Το ένα, βέβαια, γιατί λέγεται Παπανδρέου. Και το άλλο γιατί στην κόντρα του με τον άλλον τεράστιο πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, κεντρικό σύνθημα είχε το γνωστό και διαχρονικό που κόβει εισιτήρια. ΑΛΛΑΓΗ.
Τρομερό! Μια λέξη φθάνει. Λες «Αλλαγή» και ανοίγουν οι πόρτες στο Μαξίμου. Ακόμα και σήμερα, ναι, σήμερα, ο Γιώργος δεν έχει να πει τίποτα παρά μόνον την πιο μεταχειρισμένη λέξη στην πολιτική της Ελλάδος. «Αλλαγή».

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ


Βλέπουμε στο σινεμά το παλληκάρι, τον πρωταγωνιστή της ταινίας, να τα βάζει με πέντε, και με δέκα. Όποιον βρίσκει μπροστά του να τον ξαπλώνει. Κάθε εμπόδιο να το εξουδετερώνει. Να του στήνουν παγίδες κι αυτός να ξεφεύγει. Να τον κυνηγάνε περιπολικά της αστυνομίας, ελικόπτερα στρατού, όμως κανένας να μη τον συλλαμβάνει.
Αυτά γίνονται στο σινεμά μόνο, σκέπτεσαι. Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι τύποι, εκπαιδευμένοι κι όχι, που έχουν τα σωματικά προσόντα και τις πνευματικές αρετές να είναι ανίκητοι. Να είναι λιοντάρι και αλεπού μαζύ, ελέφαντας και λαγός.
Λέει κάτι το όνομα Σοριν Ματεϊ; Γεννημένος κομάντο.

Το bank run του Άδωνι Γεωργιάδη

Κάνοντας μια βόλτα στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι από το πρωί το μισό facebook ασχολείται με τη δήθεν εξωφρενική δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη στην πρωινή εκπομπή του Mega. 

Για όσους τυχερούς δε γνωρίζουν, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι αν πέσει η κυβέρνηση θα βγάλει τα λεφτά του από την τράπεζα για να μην του τα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ κι ότι γενικά δε θα μείνει φράγκο στις τράπεζες επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο επιστροφής στη δραχμή, δήλωση που θα μπορούσε να θεωρηθεί κι ως προτροπή για bank run.

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει 28 φορές κι εμείς ακόμα θεωρούμε εξωφρενικές τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, αφού πρώτα τον κάναμε υφυπουργό και κατόπιν υπουργό. 

Θα πω δυο πράγματα για τον Άδωνι Γεωργιάδη κι υπόσχομαι να μη μιλήσω ποτέ ξανά για αυτόν.

Πάρε μια ανάσα επιτέλους!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΜΑΡΩ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ-Πάρε μια ανάσα επιτέλους
Ήταν περασμένες δύο όταν αποφάσισα να κλείσω τον υπολογιστή και να πάω για ύπνο. Καθώς βούρτσιζα τα δόντια μου κοίταξα τυχαία στον καθρέφτη κι έμεινα εκεί να κοιτάζω… «Πάρε μία ανάσα επιτέλους» είπα στον εαυτό μου και στιγμιαία πέρασαν από το μυαλό όλα όσα είχα θυσιάσει τον τελευταίο καιρό, μην γνωρίζοντας ούτε εγώ η ίδια το γιατί.
«Πάρε τηλέφωνο τη γιαγιά σου να δεις τι κάνει γιατί ήταν στο νοσοκομείο» μου είπε ο μπαμπάς μου. Πέρασαν τρεις ημέρες από τότε και θυμήθηκα ότι είχα ξεχάσει να το κάνω. Τώρα τελευταία πλήθαιναν όλα αυτά που θυμόμουν ότι είχα ξεχάσει να κάνω. Μήπως τελικά είχα ξεχάσει να ζω μέσα σε αυτή την τόσο πολυάσχολη ζωή μου;

Πόνος και κάμψη στο πέος; Επισκεφθείτε γρήγορα τον γιατρό σας

peyronie.jpg4Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ και η ξαφνική κάμψη του πέους είναι σύμφωνα με τους ανδρολόγους δυο από τα βασικά συμπτώματα της νόσου Peyronie, η οποία πλήττει το 10% των ανδρών παγκοσμίως!
Η μη άμεση αντιμετώπιση της δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη σεξουαλική επαφή αλλά μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη στυτική δυσλειτουργία!
 «Πρόκειται για μια σκληρή πλάκα που δημιουργείται κάτω από το δέρμα του πέους και την ψηλαφούν οι άνδρες συνήθως ξαφνικά»τονίζει ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος κ Θάνος Παλλαντζάς και προσθέτει.
 «Πολλές φορές παρουσιάζεται σαν ένα περίεργο στράβωμα του φαλλού που εμποδίζει ακόμα και την συνουσία, μπορεί δε να συνοδεύεται από πόνο στη στύση, ενώ αρκετές φορές συνυπάρχει με στυτική δυσλειτουργία. Όταν κάποιος άνδρας έχει τα συμπτώματα αυτά θα πρέπει άμεσα να συμβουλευτεί τον ανδρολόγο του για την αντιμετώπιση της νόσου».

Πώς ο εγκέφαλός σας μπορεί να πάρει αποφάσεις, κατά τη διάρκεια του ύπνου;

brain2Των: Thomas Andrillon και Sid Kouider, ερευνητών στο Ecole Normale Supérieure de Paris  *
Η πεποίθηση ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου το μυαλό μας «κλειδώνει» την επικοινωνία του με τον έξω κόσμο, είναι παλιά και ακόμη βαθιά ριζωμένη στις απόψεις μας για τον ύπνο μέχρι και σήμερα, παρά τις εμπειρίες μας από την καθημερινή ζωή και τις πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις, που αποδεικνύουν ότι στην πραγματικότητα ο εγκέφαλός μας δεν αποσυνδέεται ποτέ από το περιβάλλον μας.
Αντίθετα, ο εγκέφαλός μας μπορεί να κρατήσει την πόρταBRAIN …λίγο ανοιχτή. Για παράδειγμα, ξυπνάμε πιο εύκολα, όταν ακούμε το όνομά μας ή έναν ιδιαίτερα διαπεραστικό ήχο, όπως ένα ξυπνητήρι ή έναν συναγερμό, σε σύγκριση με εξίσου δυνατούς αλλά μικρότερης σημασίας ήχους.

Ανακούφιση στα Σκόπια: Ο τάφος της Αμφίπολης δεν είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου...





Σαν ηρεμιστικό χάπι επέδρασαν οι δηλώσεις από το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, ότι ο τεράστιος τάφος της Αμφίπολης δεν είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου!


Με ιδιαίτερη έμφαση η  σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, ‘Βέτσερ’,  αναφέρει ότι «ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας απέκλεισε το ενδεχόμενο ο τάφος που ανακαλύφθηκε στη βόρεια Ελλάδα, στην Αμφίπολη να είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου», σημειώνει και συνεχίζει:

Νεοελληνική κρίση λογικής

Fellini cover

Μια ψυχαναλυτική προσσέγγιση της Νεοελληνικής κρίσης: Παραμένει αληθές, νομίζω, ότι τα ΕΓΩ ποτέ δεν συγκροτούν απλές «συλλογές μονάδων». Αντίθετα, ακόμη κι όταν μοιάζουν ότι ζουν εξατομικευμένα, προσδιορίζονται μέσα από τις σχέσεις που συνάπτουν ή είναι υποχρεωμένα να συνάπτουν μεταξύ τους.
Αυτό βεβαιώνουν οι αντιλήψεις στην ψυχολογία και – ω του θαύματος-  οι πιο «οπισθοδρομικές» απόψεις μιας λησμονημένης και στρεβλωμένης ελληνικής παράδοσης.
Αφημένο στον εαυτό του, το εγώ, χάνει τις αναγκαίες κοινωνικές αναφορές. Κατά βάσιν ζει μια ζωή δίχως νόημα και υπαρξιακό περιεχόμενο. Περιορίζεται η δυνατότητα του στοχασμού, καθώς αυτή πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από το λόγο και τα αισθήματα. Εξασθενεί ο συναισθηματικός εξοπλισμός, που θα μπορούσε να νουθετήσει την οργή ενάντια στην ανελευθερία και εκτοπίζεται η κοινωνικότητα που είναι απαραίτητη για να κινητοποιήσει την όποια επιθυμία για ριζική αλλαγή. Αίρεται, τέλος, η υπευθυνότητα που θα μπορούσε να γεννήσει την κοινωνική δράση. “Ότε ήμουν νήπιος ως νήπιος ελάλουν”, ομολογεί η δικιά μας παράδοση. Ποιά οργή απέναντι στην ανελευθερία; Το πολύ πολύ μια καπριτζιόζα αγανάκτηση, όπως στα βρέφη όταν χάνουν την πιπίλα του αδιάκοπου θηλασμού τους.

Ἄλλο Ἀλβανοὶ κι ἄλλο Ἀρβανῖτες

Ἄλλο Ἀλβανοὶ κι ἄλλο Ἀρβανῖτες.Άγνοια ή και διαστρέβλωση της Ιστορίας προδίδει η καινοφανής άποψη που ακούσθηκε ότι δηλαδή μεγάλοι ήρωες του 1821 και των μετέπειτα εθνικών αγώνων υπήρξαν Αλβανοί.
Γίνεται σύγχυση με τους Αρβανίτες, τους αρβανιτόφωνους Έλληνες. Άλλο, όμως, Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και εξηγούμεθα :
Ο Μάρκος Μπότσαρης, στην μνήμη του οποίου ασεβούν πολλοί, ήταν Έλλην αρβανιτόφωνος, όπως όλοι οι Σουλιώτες. Η ελληνική του συνείδηση φαίνεται και από την περίφημη φράση που είπε όταν πρωτοπάτησε στα Επτάνησα : «Ο Έλλην δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος εκεί όπου κυματίζει η Βρεττανική σημαία».
Το δε Λεξικό που έγραψε ήταν της αρβανίτικης – όχι αλβανικής – και ρωμαίικης απλής (νεοελληνικής). Άλλωστε δεν θα μπορούσε να έχει αλβανική εθνική συνείδηση, διότι κάτι τέτοιο εμφανίζεται μόλις το 1878 με την Λίγκα της Πριζρένης – Κοσσυφοπεδίου και μάλιστα ως τεχνιτό κατασκεύασμα ξένων δυνάμεων και θρησκευτικών προπαγανδών.

Τι ήταν οι «Καρυάτιδες»

-Orna149-Karyatiden-Atlanten

Πρόσφατα, αποκαλύφθηκαν δύο περίτεχνα γυναικεία αγάλματα, που αμέσως αναγνωρίστηκαν ως «Καρυάτιδες». Και αυτές, με τη σειρά τους, εξήψαν τη φαντασία και έδωσαν τροφή σε αυθαίρετες παρατηρήσεις (περί γυναικείου τάφου ή πρωτόγνωρου στη μακεδονική τέχνη) και άνευ νοήματος ερωτήματα (αν τα χέρια εκτείνονται οριζόντια ή υψώνονται κατακόρυφα). Τι σημαίνει όμως «Καρυάτιδα», ποια η προέλευση, η τυπολογία και η εικονογραφία του μοτίβου στην αρχαία αρχιτεκτονική;
Οι καρυάτιδες έχουν πλούσιους βοστρύχους, που καλύπτουν τους ώμους τους, φέρουν ενώτια, και φορούν χειριδωτό χιτώνα. Βιτρούβιος Λόγο για Καρυάτιδες κάνει ο Ρωμαίος αρχιτέκτων

Μην αργείς.Τούτο μόνο σου λέω.Μην αργείς



Μην αργείς.Τούτο μόνο σου λέω.Μην αργείς
Γιατί, σε λίγο,σαν θα χτυπάς την πόρτα μου,
θα νομίζω πως είναι τα γηρατειά,
πως είν' ο χειμώνας,πως είν' ο θάνατος.
Μην αργείς.

Στάσου κι αφουγκράσου κάτω απ' τα σπίτια,
κι απ' τους δρόμους που περνάς.
Απ' τα παράθυρα κρέμουνται τα χέρια μου
και σε καλούν.


Στάσου κι αφουγκράσου κάτω απ' τα σπίτια.
Σ' όλα κυλάει ο αέρας σου.
Ολα ξέρουν τ'ονομά σου.
Μην αργείς.

Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ



Λοιπόν, πολλοί φίλοι , μου έχουν πει πως μιλώντας την αλήθεια μου, βλέπουν, πίκρες, χαστούκια, βλέπουν ταρακουνήματα, βλέπουν ξεσηκωμό , και εσωτερική επανάσταση και αφύπνιση μέσα τους από το λήθαργο, με βίαιο τρόπο!

Οκ συμφωνώ, αλλά θα σας πάω λίγο πιο εσωτερικά στη προσέγγισή σας αυτή!

¨Όλα οφείλονται στο πρώτο επίπεδο διαχωρισμού, μέσα σας στην δική σας αναβαθμιστική πορεία(αναγνώριση του εαυτού), ανάμεσα σε αυτό το καλό "εγώ" που θέλει να κυριαρχήσει πάνω στο ατίθασο "εγώ" σας!

Αυτό σημαίνει οτι θέλετε να προσπαθήσετε, για να δείξετε τη δύναμη και να πονέσετε ένα κομμάτι σας, για να υποταχθεί!

Να δείξετε στον εαυτό σας, ότι πιστεύετε παραπάνω το καλό σας "εγώ", από το αρνητικό σας!

Η ψυχολογία της χυλόπιτας: Να επιζητάς την ανασφάλεια...


Μου λένε συχνά στο γραφείο, ιδιαίτερα νεαροί άντρες: «Είμαι δειλός, συνεσταλμένος, γιατί φοβάμαι μην φάω χυλόπιτα…».

Κι εγώ τους λέω: «Κοίτα να αρχίζεις μεθοδευμένα και συστηματικά να αρχίζεις να τρως χυλόπιτες!»

Εννοώντας, πως έχει πολύ μεγάλη αξία να δοκιμάζει κανείς τα όρια της εφευρετικότητας, της συναισθηματικής διαχείρισης της «αποτυχίας», των ανοχών, και των ικανοτήτων που ούτε καν φαντάζεται πως έχει.

Κι όμως Υπάρχουν! Συμβουλές για μια Πετυχημένη Σχέση

Σχεδόν κάθε άνθρωπος θέλει να ξέρει πώς μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις του και, κυρίως, πώς να κρατήσει μια ερωτική σχέση ή τον γάμο του.  Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις στην ψυχολόγο είναι: «πώς μπορώ να κάνω πιο δυνατό το ‘δέσιμο’ και την αγάπη στη σχέση μου;».  





Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι σχέσεις δεν είναι σαν ένα πιάτο καλό φαγητό το οποίο μπορούμε να μαγειρέψουμε ακολουθώντας μια συνταγή και να είμαστε σίγουροι για την επιτυχία του αποτελέσματος.  Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες στρατηγικές οι οποίες μπορούν σαφώς να βελτιώσουν την ποιότητα μιας σχέσης και να σας βοηθήσουν να πάρετε αυτό που θέλετε από τη σχέση σας.

Νεκροταφείο ονείρων..


24 χρονών κι ακόμα ...τελειόφοιτη.

Τελειόφοιτη γιατί δεν είχα τη δυνατότητα να επιλέξω αν θα συνεχίσω τις σπουδές μου ή αν θα ψάξω απεγνωσμένα για δουλειά για να υπάρχει ένα ελάχιστο έστω εισόδημα στο σπίτι μου.

Σ' ένα σπίτι τεσσάρων ατόμων, όπου τα τρία είναι άνεργα.

Και με έναν πατέρα που από τα 46 του είναι άνεργος.

Ο κλήρος πέφτει σε μένα.

Προτεραιότητες για σπουδές; Ούτε λόγος!

Και ποιες σπουδές δηλαδή; Σπουδάζεις για να μαθαίνεις τελικά να κρατάς καλύτερα τον δίσκο και να είσαι ο καλύτερος στη λάντζα;

Οι 2 "ύπουλοι" πόνοι που φανερώνουν καρκίνο

Οι 2 "ύπουλοι" πόνοι που φανερώνουν καρκίνο
Ο πόνος είναι η πλέον χαρακτηριστική ένδειξη δυσλειτουργίας ζωτικών οργάνων και αποτελεί ένα "ηχηρό" σύμπτωμα που μας παροτρύνει να λάβουμε άμεση δράση. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι φαινομενικά αθώοι πόνοι, όπως ο πόνος στη μέση ή το χέρι μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη καρκίνου.
Δείτε ποιοι είναι οι πόνοι που δεν πρέπει να αγνοήσετε και σε ποιο τύπο καρκίνου αντιστοιχούν, σύμφωνα με το δημοφιλή γιατρό, παρουσιαστή και συγγραφέα Δρ Οζ.

Τι μπορούμε να κάνουμε όταν τα πράγματα πάνε στραβά;


EPITYXIA-MONEY SAVER-TI MPOROYME NA KANOYME OTAN TA PRAGMATA PANE STRAVA FB
Όλες οι μεγάλες εταιρίες έχουν εξειδικευμένες ομάδες διαχείρισης κρίσεων που αναλαμβάνουν να σώσουν την κατάσταση κάθε φορά που κάτι πάει στραβά. Συχνά, οι ομάδες αυτές δουλεύουν επάνω σε πιθανά σενάρια κρίσεων ώστε να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο πριν ακόμα αυτό συμβεί. Το ίδιο ίσως θα έπρεπε να κάνουμε και εμείς στην προσωπική μας ζωή!
Αυτή τη στιγμή ολόκληρη η χώρα είναι σε κρίση. Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε προβλήματα, άλλοι μικρότερα κι άλλοι μεγαλύτερα. Το θέμα όμως είναι κατά πόσο είμαστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουμε και να αντιδράσουμε με έναν εποικοδομητικό τρόπο. Γιατί πολλοί υποφέρουν σιωπηλά και κλείνονται στο «καβούκι τους», περιμένοντας να περάσει η μπόρα. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί έτσι από μόνο του. Πρέπει κι εμείς να κάνουμε τα σωστά βήματα.

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ (αυθεντικό περιστατικό)

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ

Το ακόλουθο περιστατικό, επιλέχθηκε από τα αρχεία της «εταιρίας ψυχικών ερευνών» του Λονδίνου, θεωρείται κλασικό στο είδος του. Έχει διερευνηθεί σε βάθος από το μεγάλο ερευνητή ψυχικών φαινομένων και διάσημο επιστήμονα Ουϊλλιαμ Κρουζ, γεγονός που προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη εγκυρότητα.

Τον Ιούλιο του 1914, σε ένα προάστιο του Λονδίνου, ζούσε ο Ρόμπερτ Λάιονς, μηχανοδηγός στους σιδηροδρόμους. Η οικογένεια του αποτελείτο από τη γυναίκα του τη Μάργκαρετ και τη μικρή τους κορούλα τη Λίλιαν, ηλικίας τότε 4 ετών. Η Λίλιαν ήταν ένα χαριτωμένο, πολύ ήσυχο, υπάκουο και κλεισμένο στον εαυτό του κοριτσάκι. Μιλούσε πολύ λίγο, αλλά ήταν πολύ έξυπνο. 

Εκείνη την εποχή ο Ρόμπερτ εργαζόταν μέρα παρά μέρα, στη γραμμή Λονδίνου - Λίβερπουλ

Την πόλη του Λίβερπουλ τη γνώριζε πολύ καλά, διότι καταγόταν από εκεί, αλλά συμπτωματικά δεν έτυχε ποτέ να επισκεφτεί αυτήν πόλη με την οικογένεια του. 
Κάποια μέρα η γυναίκα του ζήτησε να αγοράσουν μία καινούρια σόμπα, του πρότεινε η αγορά της να γίνει στο Λίβερπουλ, επειδή γενικά οι τιμές ήταν φθηνότερες από ό,τι στο Λονδίνο.

 Τότε ξαφνικά μπήκε στη συζήτηση η μικρή Λίλιαν, η οποία είπε «πατέρα να προτιμήσεις το μαγαζί του Ιταλού Τζιοβάνι, στην οδό Λέστερ 84. Εκεί θα βρεις φθηνή και καλή σόμπα για τη μαμά». 

Τρία κείμενα για την αγάπη και τον έρωτα από το βιβλίο :’Eσσε: 66 μαθήματα καθημερινής σοφίας

anapnoes.gr : amanti Τρία κείμενα για την αγάπη και τον έρωτα από το βιβλίο :Eσσε: 66 μαθήματα καθημερινής σοφίας
Συγγραφέας και µύστης, ο Έρμαν Έσσε γράφει απλά και κατανοητά για τα καίρια ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Τα αποφθέγματά του για τον έρωτα, την αγάπη, το φόβο, το μίσος και την κοινωνία, αποτυπώνονται στο εγχειρίδιο του Άλαν Πέρσι, Έρμαν Έσσε: 66 μαθήματα καθημερινής σοφίας, ο οποίος αναλύει τον Έσσε και προσφέρει τη δική του οπτική, για µια ζωή λιγότερο περίπλοκη και πιο ουσιώδη. Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη, κι εμείς διαλέξαμε τρία αποσπάσματα για την αγάπη και τον έρωτα.

Τα 4 σημάδια, ότι είναι άγρια στο κρεβάτι


Βλέπεις μία κοπέλα και λες με σιγουριά...


ότι αυτή θα κάνει “παπάδες” στο κρεβάτι. Μην αυταπατάσαι.….

Η πρώτη εντύπωση δεν είναι πάντα και η σωστή. Υπάρχουν, σύμφωνα με έρευνες, 4 βασικά στοιχεία που θα σε κάνουν να καταλάβεις αν μια κοπέλα θα σε κάνει να …καλοπεράσεις.

Ο Άνθρωπος που Νόμιζε πως Ηταν Νεκρός - Μια διδακτική ιστορία



Ήταν μια φορά ένας άνθρωπος που φοβόταν πάρα πολύ τις ασθένειες και, προπαντός, έτρεμε τη μέρα που θα ερχόταν ο θάνατος.

Μια μέρα, μέσα σε τόσες παλαβές ιδέες, σκέφτηκε ότι μπορεί και να ήταν ήδη νεκρός. Τότε, ρώτησε τη γυναίκα του:


«Για πες μου γυναίκα. Μήπως είμαι πεθαμένος;»


Εκείνη γέλασε και του είπε να πιάσει τα χέρια και τα πόδια του.


«Βλέπεις; Είναι ζεστά! Άρα, είσαι ζωντανός. Αν ήσουν πεθαμένος, τα χέρια και τα πόδια σου θα ήταν παγωμένα.


Του φάνηκε πολύ λογική η απάντηση αυτή και ηρέμησε.


Λίγες βδομάδες αργότερα, μια μέρα που χιόνιζε, πήγε να κόψει ξύλα στο δάσος. 

Ο θυρωρός του πορνείου – Χόρχε Μπουκάι

ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ των σπουδών μου και, όπως πολλοί άλλοι φοιτητές, άρχιζα να αμφιβάλλω για την απόφαση μου να σπουδάσω. Μίλησα γι' αυτό με τον ψυχοθεραπευτή μου. Καταλάβαινα ότι πίεζα τον εαυτό μου και ζοριζόμουν για να συνεχίσω τις σπουδές.

«Αυτό είναι το πρόβλημα» είπε ο Χοντρός. «Όσο συνεχίζεις να πιστεύεις ότι "πρέπει" να σπουδάσεις και να πάρεις πτυχίο, δεν υπάρχει περίπτωση να το απολαύσεις. Κι όσο δεν απαιτείς λίγη ικανοποίηση, ορισμένες πλευρές της προσωπικότητας σου παίζουν άσχημα παιχνίδια».


ο Χόρχε επαναλάμβανε μέχρι αηδίας ότι δεν πίστευε στον καταναγκασμό. Έλεγε ότι τίποτα χρήσιμο δεν κατορθώνεται με το ζόρι. Ωστόσο, σ' αυτήν την περίπτωση, νομίζω ότι έκανε λάθος. Ή ίσως να ήμουν η εξαίρεση που επιβεβαίωνε τον κανόνα.


«Μα, Χόρχε, δεν μπορώ να διακόψω τις σπουδές μου» είπα. «Δεν νομίζω ότι στον κόσμο που μου έλαχε να ζω θα καταφέρω να κάνω κάτι αν δεν έχω ένα πτυχίο. Κατά κάποιον τρόπο, το πτυχίο είναι μια εξασφάλιση.»


«Μπορεί» είπε ο Χοντρός. «Ξέρεις τι είναι το Ταλμούδ;»
«Ναι.»
«Υπάρχει ένα διήγημα στο Ταλμούδ που μιλάει για έναν κοινό άνθρωπο. Ήταν»ο θυρωρός ενός πορνείου.»


Δεν υπήρχε σ' εκείνο το χωριό πιο κακόφημη και πιο κακοπληρωμένη δουλειά από αυτή του θυρωρού στο πορνείο... όμως τι άλλο να έκανε εκείνος ο άνθρωπος;

Πώς θα κάνεις άσκηση αυτοσυγκέντρωσης βλέποντας τηλεόραση;

Ξοδεύουμε που ξοδεύουμε χρόνο μπροστά στο χαζοκούτι, τουλάχιστον ας το εκμεταλλευόμαστε κάνοντας ασκήσεις για το μυαλό και την πνευματική μας εγρήγορση.

Ψυχολογία και δερματικά νοσήματα: Πως σχετίζονται μεταξύ τους

Ψυχολογία και δερματικά νοσήματα: Πως σχετίζονται μεταξύ τους

Συγγραφή: Καραδουλαμά Γεωργία
Στις περισσότερες περιπτώσεις τα δερµατικά νοσήματα έρχονται στην επιφάνεια σε περιόδους έντονου στρες. Ο ψυχολογικός παράγοντας λοιπόν παίζει σηµαντικό ρόλο, αφού µπορεί να πυροδοτήσει και να επιδεινώσει µια δερµατική πάθηση.
Υπάρχουν µέλη οικογενειών µε χρόνιες δερµατικές ασθένειες που ενώ παραµένουν κοιμισμένες επί χρόνια, έρχονται ξαφνικά στην επιφάνεια λόγω στρες. Επομένως θα µπορούσαµε να πούµε ότι όταν βλέπουμε τα συμπτώματα διαφόρων δερµατικών παθήσεων, όπως ψωρίαση, έρπητας, έκζεμα, κ.τ.λ. να χειροτερεύουν, υποψιαζόμαστε ότι το άτοµο µπορεί να διανύει περίοδο στρες. 

20 Συμπεριφορές Για να Τελειοποιήσετε Τις Σχέσεις Σας

20 Συμπεριφορές Για να Τελειοποιήσετε Τις Σχέσεις Σας

Η οικογένεια δεν είναι μόνο εξ αίματος. Οικογένεια είναι και οι άνθρωποι στην ζωή σας, που εκτιμούν την ύπαρξή σας στην δική τους, είναι οι άνθρωποι που σας ενθαρρύνουν να βελτιώσετε την ζωή σας και που όχι απλώς αγκαλιάζουν τον εαυτό σας στο παρόν αλλά και τον εαυτό που θέλετε να κατακτήσετε. Οι άνθρωποι αυτοί – που είναι η πραγματική σας οικογένεια – είναι που έχουν την περισσότερη σημασία. Εδώ είναι 20 συμβουλές για να σας βοηθήσουν να βρείτε και να κρατήσετε τις ιδιαίτερες σχέσεις αυτές.

Ποιος φοβάται την αγκαλιά;

 Φωτεινή Τέντη


Προχθές τους άκουσα να μιλούν. Εκεί που ταξίδευα πάνω από την πόλη και μοίραζα όνειρα στον ύπνο των ανθρώπων, έκανα κάτι που δεν πρέπει να κάνει ποτέ ένα Ξωτικό των Ονείρων όπως εγώ.

Όταν μπήκα στον κόσμο δύο εραστών που κοιμόντουσαν ευτυχισμένοι ύστερα απ’ τον έρωτα που μόλις είχαν κάνει, έκατσα κι άκουσα όσα έλεγαν μεταξύ τους.
Είναι εκείνη η ώρα που συναντιούνται οι ψυχές απαλλαγμένες από τους περιορισμούς της συνειδητής ζωής κι ανοίγονται λέγοντας μόνο αλήθειες.

Ό,τι είχα φτάσει κι άκουσα εκείνον να τη ρωτάει:
«…Τι λαχτάρησες πιο πολύ στη ζωή σου;».
Κι αυτή χωρίς ν’ αφήσει κενό χρόνο για να σκεφτεί, απάντησε:
...Τι λαχτάρησα; Ένα πράγμα μόνο. Αυτό που τυλίγει την ύπαρξη του καθένα μας όταν αφήνεται στον άλλον, με τον απλούστερο και ευκολότερο τρόπο. Την αγκαλιά…Αυτή λαχτάρησα.

25 συμβουλές ζωής...από έναν βοσκό



Γράφει ο Γιώργος Γιώτης.

Η διαδρομή προς τον προορισμό δεν είναι ποτέ ευθεία. 
Για να φτάσουμε στο χειμαδιό περνάμε στροφές, κακοτράχαλα εδάφη, έχουμε απώλειες…

Άσε πίσω το παρελθόν.
Αν σου φάει ο λύκος την κατσίκα την έφαγε, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό.
Απλά την επόμενη φορά φρόντισε να είσαι πιο προσεκτικός.

Μην κεφαλαιοποιείς πολλά, μη γίνεσαι σπαγγοραμένος.
Μην αναβάλλεις την απόλαυση της χαράς για το μέλλον. Κάντο τώρα.
Κάνε τη σκληρή εργασία σου, να αξίζει ακόμη περισσότερο.

Αγωνίσου, πάλεψε. 
Εσύ είσαι ο μοναδικός υπεύθυνος για τον εαυτό σου.
Μην είσαι φυγόπονος, μην περιμένεις να κάνουν στο κοπάδι σου όλη τη δουλειά τα σκυλιά.

Οι αδύναμοι δεν κλαίνε, μονάχα οι δυνατοί




Οι αδύναμοι δεν κλαίνε.
Είναι φυγόπονοι. Κρύβονται πίσω από ένα παγερό προσωπείο, κράμα από γύψο και πέτρα, καμουφλαρισμένοι με περισσή αυτοπεποίθηση και μοιάζουν ατσαλάκωτοι.

Οι αδύναμοι, είναι οι πιο τσαλακωμένοι.
Φευγατίζουν τις μαύρες σκέψεις όπως-όπως, αρνούνται να έρθουν αντιμέτωποι με τις γυμνές αλήθειες κι έτσι, στο μετωπό τους στέκει πάντα αυλακωμένη μια ρυτίδα.
Αυτή που τους υπενθυμίζει ξανά και ξανά πως στάθηκαν δειλοί, γι’ αυτό και δεν κοιτάζονται στον καθρέφτη, παρά μόνο για να σιάξουν το κατά τα άλλα αψεγάδιαστο είδωλό τους.

Υπέρταση: Ο πιο απίστευτος τρόπος να την αποφύγετε

Υπέρταση: Ο πιο απίστευτος τρόπος να την αποφύγετε
Είναι γνωστό ότι η διατροφή, η καλή φυσική κατάσταση και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι οι βασικότεροι παράγοντες για να ελέγξετε την πίεση του αίματος και να την διατηρείτε πάντα σε καλά επίπεδα.
Τώρα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, έρχονται να προσθέσουν ακόμα έναν παράγοντα για να αποφύγετε την υπέρταση:

Ξεχάστε το σημείο "G". Ο οργασμός είναι στο σημείο "O" (Βίντεο)

Ξεχάστε το σημείο "G". Ο οργασμός είναι στο σημείο "O" (vid)
Άντρες και γυναίκες επιδίδονται σε μαραθώνιους... ανεύρεσης του διαβόητου "σημείου G" στον κόλπο της γυναίκας, το οποίο υποτίθεται ότι εκτοξεύει την σεξουαλική ικανοποίηση.
Τώρα, η ειδική σεξολόγος δρ Jennifer Berman έρχεται να μας... λυτρώσει από την αναζήτηση αυτή, αφού, όπως περιέγραψε στην αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή "Conan", υπάρχει ένα άλλο σημείο στον κόλπο της γυναίκας, το "σημείο Ο", το οποίο αν ερεθιστεί σωστά φέρνει απέραντη ικανοποίηση στην γυναίκα.
Όπως υποστηρίζει η δρ Berman το "σημείο Ο" βρίσκεται πιο βαθιά στον κόλπο της γυναίκας, ακριβώς πίσω από τον τράχηλο της μήτρας.

Καρκίνος του δέρματος: 20 φωτογραφίες που σώζουν ζωές

Καρκίνος του δέρματος: 20 φωτογραφίες που σώζουν ζωές
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, γίνονται σε ετήσια βάση περίπου δύο με τρία εκατομμύρια διαγνώσεις καρκίνου του δέρματος σε όλο τον κόσμο.
Το οικογενειακό ιστορικό και η απόχρωση της επιδερμίδας αποτελούν παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του δέρματος, ωστόσο ο σημαντικότερος υπαίτιος είναι η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
Οι συνηθέστερες μορφές καρκίνου του δέρματος είναι το βασικοκυτταρικό και το ακανθυκυτταρικό καρκίνωμα. Αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά εάν εντοπιστούν έγκαιρα. Το μελάνωμα, από την άλλη, είναι η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος.
Ο έγκαιρος εντοπισμός του καρκίνου του δέρματος σώζει ζωές. Ο φωτογραφικός οδηγός που θα δείτε στη συνέχεια παρουσιάζει τις προκαρκινικές αλλοιώσεις της επιδερμίδας και τις διάφορες μορφές καρκίνου του δέρματος.

Ορια.....



Καθημερινά παλεύουμε με τα θέλω κ τα πρέπει τα δικά μας κ των άλλων...Εχουμε τους στόχους κ τα όνειρά μας να τα πραγματοποιήσουμε, να τα ζήσουμε..έχουμε κανόνες στους οποίους χρειάζεται να ανταποκριθούμε...κάποιες φορές αποτυχαίνουμε, άλλες πετυχαίνουμε...κάποιες φορές δεν έχουμε επιλογή...βιώνουμε αδιέξοδα...

Μας διαφεύγουν τις περισσότερες φορές τα όρια που θα φέρουν ισσορροπία στις επιλογές μας, στα συναισθήματά μας, στις σχέσεις μας με τους άλλους...κ όλοι μιλάμε για όρια...ιδίως εμείς οι ειδικοί...μα οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν ποια είναι αυτά τα όρια κ πως να τα αξιοποιήσουν....πως να κρατήσεις μία σχέση, αν δεν δείξεις το πιο όμορφό σου πρόσωπο, πως να κρατήσεις μία δουλειά, αν δεν υποστείς ταπεινωτικές προσβολές, πως να επιβιώσεις αν δεν κάνεις υποχωρήσεις...Μέχρι που επιτρέπεται να υπομείνεις...κ πως να αλλάξεις τα δεδομένα που έδινες..σε υπερθετικό βαθμό..όταν κάποτε συνηδητοποιήσεις ότι δεν είσαι υπεράνθρωπος;;

Οι άντρες περνούν μαμά

Τα μωρουδιακά μου όλα γαλάζια. Οι παιδικές μου φωτογραφίες λίγο πριν οι ξανθές μου μπούκλες φτάσουν στους ώμους ,μάλλον θυμίζουν αγόρι. «Τότε δεν υπήρχε παιδί μου αυτό το μάρκετινγκ και η δικτατορία του ροζ για τα κοριτσάκια» μου είπες κάποτε απαντώντας στις κατηγορίες μου και για να μου χρυσώσεις το χάπι να σου και το κομπλιμέντο. «Με μάτια γαλανά σαν τον ουρανό σου πήγαιναν καλύτερα τα μπλε».

Έχεις δίκιο, μαμά. Κάτι το φτωχό μάρκετινγκ της εποχής, κάτι η κοκεταρία που δεν είχες έμφυτη ποτέ σου, σε πλήρη αντίθεση με την 40άρα πια κόρη σου, δε μ? άφησε να μεγαλώσω σ? έναν ροζ κόσμο. Ή μήπως όχι; Μήπως τελικά μου στέρησες το τρισχαριτωμένο περιτύλιγμα μονάχα αλλά άφησες το εσωτερικό να βαφτεί ροζ, στις αποχρώσεις της μοναδικής τσιχλόφουσκας εκείνης της εποχής; Δεν ήσουν ποτέ συνηθισμένη μαμά.

10 διαπιστώσεις για τον πόνο της απόρριψης

Η απόρριψη πονάει. Γεγονός. Όμως εκτός από το συναισθηματικό πόνο, μπορεί να έχει και αρνητικές επιπτώσεις στη σκέψη και τη συμπεριφορά μας.

Ιδού 10 λιγότερο γνωστά γεγονότα που περιγράφουν και εξηγούν τα εφέ της απόρριψης, τις αιτιολογίες τους και γιατί ένα ...παυσίπονο ή οι καλοί μας φίλοι, μπορούν να κάνουν την πληγωμένη μας καρδιά να νιώσει λίγο καλύτερα.

Η απόρριψη πονάει και σωματικά
Κι όμως, η απόρριψη διοχετεύεται και στις φυσικές οδούς του πόνου στον εγκέφαλο.

Μελέτες δείχνουν ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται όταν βιώνουμε την απόρριψη, είναι ίδιες με αυτές που ενεργοποιούνται όταν βιώνουμε σωματικό πόνο.

Αυτός είναι ο λόγος που η απόρριψη πονάει τόσο πολύ (νευρολογικά μιλώντας).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα