Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση εξαρθρώνεται

Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση εξαρθρώνεται
Του Κλεάνθη Γρίβα: Το Ευρώ, μας διαλύει (οικονομικά και κοινωνικά). Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μας σώζει (από το ναζισμό).

«Όσο και να τεντώνεται, όσο και να διαδίδει φόβο, όσο και να προξένησε ελεεινότητα, ατίμωση, απελπισία, δάκρυα, αίμα και αυτοκτονία, όσο και να κάθεται τώρα στο βουνό του και νιώθει "μέρος της ιστορίας" – τίποτε δεν θα μείνει από τα λόγια του επειδή είναι λάθος, τίποτα δεν θα μείνει από τα έργα του γιατί είναι τιποτένια και η φήμη του θα είναι η ντροπή». Thomas Mann (1938
Αλλά, ας προσεχθεί και η προειδοποίηση:
«Ήταν δυνατό να γίνουν όλα αυτά και πάντα θα είναι δυνατό».
Karl Jaspers
ΟΙ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΘΙΝΗ ΕΠΟΧΗ
(όπου ανήκουν)

ΤΡΙΑ »ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ: ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΝΟΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ »ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ»


Γιατί σε κάποιες στιγμές μεγάλης ευτυχίας στη ζωή μας,μπορεί βαθιά μέσα μας να νοιώθουμε ανησυχία ή και θλίψη;
Γιατί μερικές φορές,μπορεί μόνοι μας να καταστρέψουμε την ευτυχία μας;
Ανακαλύψτε ποιοι είναι οι λόγοι που μας δημιουργούν ενοχές και πότε ο εαυτός μας,γίνεται ο χειρότερος εχθρός μας.
Στη ζωή όλων μας,υπάρχουν κάποια μυστήρια που δεν μπορούν να ερμηνευτούν λογικά.Μπορεί να βρισκόμαστε στην πλέον δημιουργική και ευτυχή περίοδο της ζωής μας,αλλά εμείς να αισθανόμαστε ο΄τι μέσα μας κάτι πεθαίνει,ή συλλαμβάνουμε τον εαυτό μας να μας αυτό-υπονομεύεται.Ενδεχομένως »πίσω» από τα συναισθήματα αυτά,να υπάρχει η ενοχή που μας ωθεί να ζητάμε την τιμωρία,που θα φέρει μια κάποια ανακούφιση.
Ενοχή για ποιο λόγο όμως; Ποια είναι η αξιόποινη πράξη;Ποιος άγραφος νόμος παραβιάστηκε;
Στις περιπτώσεις που θα δούμε,λογικά,δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και το »έγκλημα»,βρίσκεται μόνο μέσα στο μυαλό μας, συνήθως,κρυμμένο καλά,μέσα στο υποσυνείδητό μας.

Κορνήλιος Καστοριάδης: "Οι ρίζες του μίσους"... Ένα κείμενο ενός από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20ου αιώνα!

Ένα κείμενο του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου, οικονομολόγου και ψυχαναλυτή.

Από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20ου αιώνα, συνένωσε στο έργο του την πολιτική, τη φιλοσοφία και την ψυχανάλυση.

Αποκλήθηκε «φιλόσοφος της.... αυτονομίας», υπήρξε συγγραφέας του σημαντικού βιβλίου «Η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας» και συνιδρυτής του περιοδικού «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα».

«Υπάρχουν δύο ψυχικές εκφράσεις του μίσους: το μίσος για τον άλλο και το μίσος για τον εαυτό μας, το οποίο συχνά δεν παρουσιάζεται ως τέτοιο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι και τα δυο έχουν κοινή ρίζα, την άρνηση της ψυχικής μονάδας να δεχθεί αυτό που για την ίδια είναι ξένο. Η οντολογική αυτή διάρθρωση του ανθρώπου επιβάλλει αξεπέραστους εξαναγκασμούς σε κάθε κοινωνική οργάνωση και σε κάθε πολιτικό πλάνο. Καταδικάζει αμετάκλητα κάθε ιδέα για μία«διαφανή» κοινωνία, κάθε πολιτικό πλάνο που αποσκοπεί στην άμεση οικουμενική συμφιλίωση.

Επισημάνσεις Περί Χρυσής Αυγής

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ




*ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ. ΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1987 Η ΧΑ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΝΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΡΑ;ΠΟΙΟΥΣ ΕΥΝΟΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ;ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΥΝΟΕΙ;

*ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ. ΤΩΡΑ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΡΟ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΧΑ. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΕΠΙ ΖΑΝ ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ ΠΡΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΥΑΖΟΥΜΕ ΕΝΟΧΟΥΣ Ή ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ...ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΑ...

Το χτύπημα

photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com
Δημήτρης Καμπουράκης

Η ανήμπορη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, το νερόβραστο αστικό μας καθεστώς, το αναποφάσιστο και αναποτελεσματικό σύστημα διακυβέρνησής μας, χτύπησε ξαφνικά τα ξημερώματα με ασυνήθιστη σφοδρότητα. Από το πρωί του Σαββάτου, ο κόσμος παρακολουθεί έκπληκτος μια επιχείρηση που μοιάζει περισσότερο με σαρωτική επέλαση ιππικού, παρά με comme il faut αστυνομική επιχείρηση. 

Οι αδαείς Χρυσαυγίτες θα έπρεπε ίσως να έχουν μελετήσει τον περίφημο ιστορικό Victor Davis Hanson, ο οποίος το 2001 συντάραξε τα νερά της παγκόσμιας ιστοριογραφίας, με το βιβλίο του «Σφαγή και πολιτισμός». Σ’ αυτό το πόνημα, ο Hanson διατυπώνει τη θεωρία ότι το δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης που θεμελιώθηκε στην αρχαία Ελλάδα και απλώθηκε σ’ όλη την υφήλιο, είναι το πιο αμείλικτο σύστημα της παγκόσμιας ιστορίας, όταν τελικά αποφασίσει ή υποχρεωθεί να μπει σε πόλεμο.

Είσαστε σίγουροι; (Αρθρο φωτιά του Μ.Τριανταφυλλόπουλου για τις συλλήψεις)

http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/6c4e4d71d2400b5dbb9abc717bc24838_XL.jpg

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος
Αναρωτιέστε εάν είναι βιαστικά όλα όσα συνέβησαν. Εάν έγιναν ανεξήγητα γρήγορα. Ε, λοιπόν, ναι, φοβάμαι πως έτσι είναι! 
Άλλο πράγμα η σύλληψη ενός πολίτη, άλλο εκείνη του βουλευτή και εντελώς διαφορετικό η σύλληψη αρχηγού κόμματος. Στη συνείδηση μερίδας του απλού κόσμου δεν έχει παγιωθεί η πεποίθηση ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και διέπραξαν εγκλήματα για τα οποία πρέπει να συλληφθούν. Τα ερωτήματα είναι υπαρκτά.

Πώς ένας μηχανισμός που αδυνατεί να επιλύσει αποτελεσματικά άλλα προβλήματα κατόρθωσε εν μία νυκτί να στοιχειοθετήσει τις εγκληματικές πράξεις μιας οργάνωσης που έχει πολιτική υπόσταση και εκπροσωπείται επίσημα στο κοινοβούλιο.

Πέντε δημοφιλή αντικείμενα που “κρύβουν” κινδύνους για την υγεία

Χημική απειλή πέντε δημοφιλή αντικείμενα!...

Καθημερινά  δεκάδες αντικείμενα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους αφού κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη. Βρίσκονται μέσα σε κάθε σπίτι και ενώ φαινομενικά φαίνονται αθώα ελοχεύουν κινδύνους για την υγεία.
Ποια είναι όμως  αυτά τα αντικείμενα;
Σύμφωνα με το Reader’s Digest  αντικείμενα καθημερινής χρήσης όπως οι κουρτίνες του μπάνιου και τα έπιπλα κήπου,τα ξαναχρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια, οι παλιές και φθαρμένες κατσαρόλες και τηγάνια, αλλά και οι διάφορες συσκευασίες τροφίμων μιας χρήσης εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία.

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στο Πακιστάν




Σεισμός μεγέθους 7,4 σημειώθηκε το Σάββατο στην επαρχία του Μπαλοχιστάν στο δυτικό Πακιστάν. Σύμφωνα με το Κινεζικό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε βάθος 36 χιλιομέτρων και τοποθετείται βορειοανατολικά της πόλης Αβαράν.

Είναι το φεγγάρι στη θέση του όταν δεν το κοιτάζει κανείς;

wallpaper_acrylic_glass



Η θεωρία του Νιλς Μπορ ότι δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα και οι αντιρρήσεις του Αλβέρτου Αϊνστάιν: Οι δύο πυλώνες της σύγχρονης Φυσικής, η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, που περιγράφει το πολύ μεγάλο, και η Κβαντομηχανική, που περιγράφει το πολύ μικρό, είναι δύσκολο να κατανοηθούν από τον μέσο πολίτη, επειδή χρησιμοποιούν έννοιες ξένες στην καθημερινή ζωή. Αν όμως είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον τετραδιάστατο χωροχρόνο, στον οποίο «ζει» η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, η Κβαντομηχανική παρουσιάζει μια πολύ μεγαλύτερη πρόκληση: Φαίνεται να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει στον κόσμο γύρω μας αντικειμενική πραγματικότητα!

Σήμερα βλέπουμε που καταλήγουν οι ΗΛΙΘΙΟΙ όταν δεν είναι πια ΧΡΗΣΙΜΟΙ

Σήμερα βλέπουμε που καταλήγουν οι ΗΛΙΘΙΟΙ όταν δεν είναι πια ΧΡΗΣΙΜΟΙ

Eννέα σελίδες είναι το πόρισμα που έχει συντάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Δεν αναφέρονται λεπτομέρειες σε αυτό και πρόκειται για το πρώτο κομμάτι της έρευνας.

Σύμφωνα με τον Real Fm και τις πληροφορίες του Γιώργου Ντουδεσκέα, μέσα στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου περιγράφονται κακουργηματικές πράξεις που αφορούν σε πέντε ανθρωποκτονίες σε όλη την Ελλάδα, βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή του Βόλου, σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος περιγράφεται ως διευθύνων εγκληματικής οργάνωσης η οποία ήταν σε δράση.

Σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος παρ. 1 «Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Eπίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Bουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Bουλής.» Επομένως, σύμφωνα με το άρθρο αυτό δεν ήταν νόμιμο να συλληφθούν οι πιο πάνω βουλευτές.

Life is happier than you think


Γεννηθήκαμε όλοι με μια ταυτότητα, με μια ζωή, με ένα πλάνο πορείας, ή μάλλον σχεδόν όλοι. Τα περισσότερα πράγματα γύρω μας είναι δεδομένα γιατί γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε νομίζοντας τα εξ ορισμού δεδομένα.
Σε ένα κόσμο όλοι ζούμε, πεθαίνουμε, κλαίμε, γελάμε,(συν)υπάρχουμε ταυτόχρονα με άλλους ανθρώπους και άλλα πλάσματα.
Ξυπνάμε και με σημείο αναφοράς το άτομο μας , κρίνουμε από υποκειμενική σκοπιά τα πάντα.

Ίταλο Καλβίνο - Παλομάρ -Το δάγκωμα της γλώσσας


Σε μια εποχή και σε μια χώρα όπου όλοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διατυμπανίσουν κάποια γνώμη ή κρίση τους, ο κύριος Πάλομαρ απόκτησε τη συνήθεια να δαγκώνει τη γλώσσα του τρεις φορές πριν υποστηρίξει οτιδήποτε. Αν στο τρίτο δάγκωμα της γλώσσας είναι ακόμα πεισμένος για αυτό που ήθελε να πει, το λέει, αν όχι, μένει σιωπηλός .Πράγματι, περνά εβδομάδες ή και μήνες ολόκληρους στη σιωπή.
Δε λείπουν ποτέ οι κατάλληλες ευκαιρίες που τον βοηθάνε να σιωπά, συχνά όμως τυχαίνει να μετανιώνει γιατί δεν είπε κάτι που θα μπορούσε να πει την κατάλληλ στιγμή.Συνειδητοποιεί ότι τα γεγονότα επιβεβαίωσαν εκείνο που σκεφτόταν,και ότι αν τότε είχε εκφράσει τη σκέψη του, ίσως θα επηρέαζε θετικά - έστω και σ'ένα μικρό βαθμό- αυτά τα γεγονότα.Σ' αυτές τις περιπτώσεις μοιάζει διχασμένος ανάμεσα στην ικανοποίηση ότι είχε σκεφτεί σωστά και στην ενοχή που του δημιουργεί η υπερβολική επιφυλακτικότητά του.Κι είναι αυτά τα συναισθήματα τόσο δυνατά, ώστε προσπάθησε κάποια φορά να τα εκφράσει με λέξεις, αφού όμως δάγκωσε τη γλώσσα του τριες φορές,ή μάλλον έξι, πείστηκε ότι δεν έχει κανένα απολύτως λόγο είτε να υπερηφανευέτεαι είτε να έχει ενοχές.

Συνηθισμένα λάθη σε αρχαΐζουσες και όχι μόνο, εκφράσεις

Συνηθισμένα λάθη σε αρχαΐζουσες και όχι μόνο, εκφράσεις

Τις χρησιμοποιούμε, ας τις λέμε και σωστά!

Εκ των ων ουκ άνευ (και όχι: εκ των ουκ άνευ)
Υπέρ το δέον (και όχι: υπέρ του δέοντος)
Όσο(ν) αφορά το θέμα αυτό (και όχι: όσο αφορά στο θέμα αυτό, διότι αποτελεί μεταγλώττιση της λόγιας σύνταξης: όσον αφορά εις το θέμα αυτό. Ούτε, βεβαίως, ως αναφορά).
Στη διαπασών (και όχι: στο διαπασόν)
Βρέχει επί δικαίους και αδίκους (και όχι: επί δικαίων και αδίκων).

Τίποτα δεν είναι δεδομένο!


Όλα σε αυτή τη ζωή είναι απλά, εμείς όμως επιμένουμε να τα κάνουμε πολύπλοκα! Γιατί; Γιατί μας αρεσουν τα δύσκολα! Πάντα είναι διαφορετικό το συναίσθημα όταν έχουμε κατακτήσει κάτι μόνοι μας, από όταν μας έχει προσφερθεί απλόχερα. Κι αυτό συμβαίνει για ένα και μόνο λόγο: έτσι καταλαβαίνουμε την αξία του!!
Κάπως έτσι έχει το πράγμα και με τις σχέσεις. Όταν έχεις τον άλλο(άντρα ή γυναίκα) να σε κυνηγάει, να σε πολιορκεί και να προσπαθεί να σε κατακτήσει δεν σου καίγεται καρφάκι! Όταν όμως βρεθείς εσύ στη θέση αυτή όπου αρχίζεις να κυνηγάς και να πολιορκείς αλλάζει το story!

Η Φιλοσοφική Ψυχοθεραπεία στην Αρχαιότητα


Οι φιλοσοφικές σχολές τής ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής: Η αναζήτηση του εαυτού υπήρξε μια από τις προτεραιότητες όχι μόνο του ελληνικού νού αλλά και άλλων (π.χ. Ινδία, Κίνα κ.ά.). Στον Ηράκλειτο («εδιζησάμην εμαυτόν») αλλά και στην προμετωπίδα των Δελφών («γνώθι σαυτόν») εκδηλώνεται με σαφήνεια η συγκεκριμένη τάση.  Η ιδιαιτερότητα της ελληνικής περίπτωσης βρίσκεται, στο ότι η αναζήτηση του εαυτού διεξάγεται  κατ’ εξοχήν με επιστημονικό σκεπτικό και μεθοδολογία και δεν βασίζεται  σε απλά εμπειρικά, σε μυστικιστικά, ή σε διαισθητικά κριτήρια.   
Τα κυρίαρχα ρεύματα της φιλοσοφίας της ελληνιστικής και της ρωμαϊκής περιόδου (Επικουρισμός, Στωικισμός, ακόμα και ο προγενέστερός τους και λιγότερο συστηματικός, Κυνισμός) τόνισαν ακόμα περισσότερο αυτή την πλευρά της ελληνικής σκέψης. Γεννήθηκαν και  αναπτύχθηκαν ως ψυχολογικές αντιδράσεις  απέναντι στον πολιτισμικό κλονισμό, που επήλθε με την αποδυνάμωση των πόλεων ως πολιτικών κοινοτήτων, λόγω της ισχυροποίησης των αυτοκρατοριών. Τα προαναφερθέντα φιλοσοφικά ρεύματα(1) επεξεργάστηκαν τα νέα δεδομένα της κοινωνικής ζωής και επαναπροσδιόρισαν τους στόχους, που κατά την άποψή τους, όφειλε να θέσει όποιος επιθυμούσε να διατηρήσει την ψυχική του ισορροπία σε ένα κοσμοπολιτικό περιβάλλον.    

Θέλεις ένα μπισκοτάκι; Αυτοκυριαρχία και αυτοέλεγχος.



Φανταστείτε σ' ένα δωμάτιο εκατοντάδες τετράχρονα που απολαμβάνουν μπισκότα και νοστιμότατα ζαχαρωτά. Πριν όμως προλάβουν ν απολαύσουν το επόμενο μπισκοτάκι, ο ερευνητής τους προσφέρει δύο επιλογές:
  • να πάρουν αμέσως ένα τελευταίο μπισκότο
  • να πάρουν δύο μπισκότα, εφόσον όμως περιμένουν 15 λεπτά.
Μπορούν τα μικρά παιδιά να αντισταθούν στο γλυκό πειρασμό και να περιμένουν για 15 λεπτά, ή μήπως θα παραδοθούν στην άμεση ικανοποίηση της όρεξης τους ;
Αυτό το απλό τεστ θέλησης καθώς και ανάλογες μελέτες που ακολούθησαν τα μετέπειτα χρόνια, αποκάλυψαν την σημασία της αυτοκυριαρχίας και του αυτοελέγχου στα παιδιά,  και έδειξαν ότι αυτά τα χαρακτηριστικά επηρεάζουν τη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

Ομπάμα: "Η αυτοκρατορία των ΗΠΑ δεν υπάρχει πλέον"ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΕΝΟ ΗΓΕΣΙΑΣ



Μπροστά τους ηγέτες του κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί στα Ηνωμένη Εθνη, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρουσίασε τη χώρα του ως μια υπερδύναμη έτοιμη να αντιμετωπίσει τα χημικά του Ιράν και να σκοτώσει τους εχθρούς της αλλά και ως μια χώρα που δεν επιθυμεί πλέον να εμπλέκεται σε ατέλειωτες στρατιωτικές επεμβάσεις, όπως στη Συρία.

Και αυτό, όπως είπε, πρέπει να ανησυχήσει τον υπόλοιπο κόσμο.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έμαθαν την ταπεινότητα μέσα από μεγάλες δυσκολίες σε ό,τι αφορά την ικανότητά μας να καθορίζουμε την πορεία των γεγονότων σε άλλες χώρες» ομολόγησε ο Ομπάμα ενώπιον των 193 μελών του ΟΗΕ.

Η τελευταία στιγμή της Δημοκρατίας: Ένα άρθρο που πρέπει να διαβαστεί σε βάθος από όλους τους Έλληνες !!!!!



Του Σταύρου Καλεντερίδη
Τον 2ο αιώνα π.Χ. η Ρωμαϊκή Republic αρχίζει και αναδεικνύεται ως η κυρίαρχη δύναμη της Μεσογείου. Το 165 π.Χ. οι Ρωμαίοι κατανικούν και καθυποτάσσουν τους Έλληνες της Μακεδονίας. Ύστερα από την νίκη της αυτή η Ρωμαϊκή Γερουσία στράφηκε εναντίον των λοιπών Ελλήνων που αρνήθηκαν να την υποστηρίξουν στον πόλεμο για την κατάληψη της Μακεδονίας, και συγκεκριμένα, εναντίον της Ρόδου.
Ως αντίποινα, και αποδεικνύοντας περίτρανα πως η οικονομική της μαχητικότητα ήταν εξίσου δεινή με την πολεμική, η Ρώμη δημιουργεί ένα πανίσχυρο λιμάνι στη Δήλο, απαλλαγμένο από φορολογία, το οποίο και δίνει στην Αθήνα να το αξιοποιήσει. Σε διάστημα λίγων μηνών, η Ρόδος παύει να είναι το εμπορικό κέντρο της Μεσογείου και καταστρέφεται οικονομικά. Παράλληλα, οι Αθηναίοι αποκτούν μεγάλο πλούτο με απότομο και άπληστο τρόπο. 

Μια ιστορία για να γελά ο κόσμος και να κλαίει ο Θέμος

Του Κώστα Βαξεβάνη
«Το τελευταίο τέυχος του HOT DOC χτύπησε φλέβα» λέει μια φίλη.Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα,έγραψε ένα συκοφαντικό αρθρίδιο,για να αντιμετωπίσει όσα αποκάλυψε το περιοδικό για το μέτοχό της.Δεν τόλμησε καν να αναφέρει το όνομά του στο άρθρο-απάντηση.Μάλλον η φίλη μου έχει δίκιο.Χτυπήσαμε πιο δυνατά από ό,τι νομίζαμε.Εισαγγελείς και ανακριτές θα αναγκαστούν να πέσουν πάνω στην αποκάλυψη για το μέτοχο της εφημερίδας,Αναστάσιο Πάλλη,αλλά κυρίως πάνω στην Offshore εταιρεία με την οποία συμμετέχει στην εφημερίδα.
Το άρθρο εναντίον μου,το οποίο με απειλούσε για μηνύσεις αποδίδοντάς μου διάφορους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν υπάρχει πια.Ο Θέμος και η παρέα του, το κατέβασαν άρον άρον.Θεώρησα πως πρέπει να μάθετε αυτή την ιστορία,γιατί είναι πολύ διδακτική.

Φοβερές ιδέες για ιδιοκατασκευές

Κρεβατοκάμαρα με κουκέτες

Συνεξάρτηση: Πώς Να Φέρεις Ισορροπία στις Σχέσεις Σου


Ένιωσες ποτέ σου ότι βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα μέσα στη σχέση σου; Ότι ανέχεσαι περισσότερα απ?όσα μπορείς επειδή νιώθεις ότι ο/η σύντροφος σου σε χρειάζεται και δεν μπορείς να τον αφήσεις; Η επειδή θέλεις με κάθε τρόπο ν?αποφύγεις τη μοναξιά;
Οι ανθρώπινες σχέσεις χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ποικιλομορφία :καμμία δεν είναι ίδια με την άλλη. Γι?αυτό το λόγο είναι δύσκολο να τις κατηγοριοποιήσουμε και να τις βάλουμε σε καλούπια. Πέρα όμως από τη διαφορετικότητα , υπάρχει και ομοιότητα , κάποια κοινά χαρακτηριστικά και μοτίβα που προσδιορίζουν ορισμένες σχέσεις και τα οποία δημιουργούν μια συγκεκριμένη δυναμική.

Ο όρος συνεξάρτηση προήλθε αρχικά από τους Ανώνυμους Αλοκοολικούς για να υποδηλώσει τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονταν με τους αλκοολικούς συντρόφους τους οι μη αλκοολικοί σύντροφοι/σύζυγοι. Από τότε όμως η έννοια επεκτάθηκε και στο γενικό πληθυσμό. Στη συνεξαρτητική σχέση, το ένα μέλος βάζει διαρκώς σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό του και τις ανάγκες του προκειμένου να ικανοποιήσει το άλλο μέλος το οποίο συχνά μπορεί να βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση ή να εμφανίζει κάποια παθολογία( π.χ ανθρώπους εξαρτημένους σε ουσίες, ναρκισσιστές ή άλλους ανθρώπους με πολλαπλά προβλήματα). 

Ο Πυρήνας Του Γαλαξία Μας Αποκαλύπτεται!!! (Φωτογραφίες)


Καλλιτεχνική απεικόνιση της κεντρικής διόγκωσης του Γαλαξία μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα