Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Η ΜΠΟΥΓΑΔΑ


Ο Κολοκοτρώνης απευθύνεται στις ευρωπαϊκές δυνάμεις, τις οποίες ενημερώνει πως ο Ιμπραήμ πασάς αντί να πολεμάει καίει ό, τι βρίσκει μπροστά του στον Μορηά. Από τη ναυαρχίδα της Αυτού Μεγαλειότητας της Βρετανίας ο Άγγλος, ο Γάλλος και ο Ρώσος ναύαρχος που κυκλοφορούν με τους στόλους τους στην Ελλάδα στέλνουν αυστηρή διακοίνωση στον Αιγύπτιο στρατάρχη, με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου, σα σήμερα, το 1827.
“Υψηλότατε”, έτσι τον αποκαλούν επτά φορές οι τρεις ναύαρχοι τον Ιμπραήμ, στην επιστολή τους, αφού με απεσταλμένους διεπίστωσαν ότι πράγματι συμβαίνουν όλα όσα τους κατήγγειλε ο Κολοκοτρώνης. Και του λένε ότι αυτές είναι πράξεις υπέρτατης βίας να βάζουν φωτιές οι άνδρες σου, να ξεριζώνουν δένδρα, να ερημώνουν τον τόπο, έξω από το διεθνές δίκαιο και αντίθετα με την ανακωχή που έχεις συμφωνήσει.

Εγώ μάσκα δεν φόρεσα ποτέ....

Εγώ μάσκα δεν φόρεσα ποτέ....
Έχω την ειλικρίνεια μου, και 
τον χαρακτήρα μου, που λάμπουν....
Δεν χρειάστηκε ποτέ, να κρυφτώ 
πίσω από μάσκα, ούτε ανθρώπους....
Ότι έχω να πω, θα το πω πάντα
με σεβασμό, και όχι με προσβολή....
Ναι θα ακουστεί η φωνή μου,
η γνώμη μου, χωρίς να φοβάμαι
κάθε αντίδραση.....
Δεν θα μετάχειριστώ ποτέ κανέναν 
για να φανώ εγώ ανώτερη.....
Ευτυχώς έχω αυτοπεποίθηση, 
και εμπιστοσύνη, στον εαυτό 
μου και μπορώ και κρίνω..... ποιά
άτομα κρατώ στον κύκλο μου.....
Τελικά έχω χάρισμα, στην αθωότητα....
Μάσκα δεν θα φορέσω ποτέ, διότι
δεν φοριέται εκτός καρναβαλιού....
Εγώ ζω στον κόσμο, που οι
άνθρωποι έχουν συναισθήματα,
και σεβασμό, ο ένας για τον άλλον....
Εσείς μείνετε στον μίζερο
κόσμο της υποκρισίας σας.......
Niki.Karagiannis

Εγώ μάσκα δεν φόρεσα ποτέ....


Έχω την ειλικρίνεια μου, και 
τον χαρακτήρα μου, που λάμπουν....


Δεν χρειάστηκε ποτέ, να κρυφτώ 
πίσω από μάσκα, ούτε ανθρώπους....

Ότι έχω να πω, θα το πω πάντα
με σεβασμό, και όχι με προσβολή....

Ναι θα ακουστεί η φωνή μου,
η γνώμη μου, χωρίς να φοβάμαι
κάθε αντίδραση.....

Η 3η …αλχημιστική μέθοδος! και … Οι τρεις βασικές αρχές ενός Αλχημιστή.


 awake dream

Ο νείρεμα:


Μια Πράξη μετουσίωσης και το σπάσιμο του φράγματος της Αντίληψης!
Είναι μία διαδικασία μαγική και πέρα από κάθε φαντασία, κατά την οποία
ο άνθρωπος αποκτά τα Φτερά του και γίνεται ο Άγγελος που ήταν πάντα!

Αυτό επιτυγχάνεται με την σύνδεση της Δεξιάς πλευράς του ανθρώπου με την Αριστερή χτίζοντας μια γέφυρα ανάμεσα τους, που να τις ενώνει.Ούτως ή άλλως ο άνθρωπος ‘πετάει’ συνέχεια με την σκέψη και την φαντασία του,
άλογα, τις περισσότερες φορές και άσκοπα,
αλλά μπορεί και να το συστηματοποιήσει αυτό , να το προάγει και να το ολοκληρώσει., τιθασεύοντας πολλά από τα άγρια άλογα ένστικτα του.
Αντιστοιχεί στον τελευταίο σταθμό του Οδυσσέα , στην Μνηστηροφονία,
κατά την διάρκεια του οποίου , ο ταλαιπωρημένος βασιλιά της Ιθάκης ,
χάνει την ανθρώπινη μορφή και μετατρέπεται σε Υπεράνθρωπο Ηρακλή,
ξαναγεννημένος από την Αλκμήνη και τον Δία.
Με αυτό τον τρόπο και πετώντας τα κουρέλια της κάμπιας,
εισέρχεται θριαμβευτής στο Άγνωστο, ευθυγραμμίζοντας τα 12 τσεκούρια- κέντρα και περνώντας την φωτεινή σαΐτα του Απόλλωνα ανάμεσα τους , από τα πόδια μέχρι το κεφάλι.

Το άτοπο της ιστορίας με την Περσεφόνη

Αμφίπολη 17/10/2014
Κοκκινομάλλα Περσεφόνη;;;

Με κοκκινοτρίχη Αδη [πλούτο]!!!
Ο Ερμής συνοδεύει τον Αδη και την Περσεφόνη ;;; Που;;;
Τα ανάκτορα του Αδη μας λέει ο Ησίοδος βρισκόταν κάτω από την γη .

Ο Μύθος, μας ενημερώνει, πως άνοιξε η γη και ο Αδης την πήρε στα ανάκτορα του, στα βάθη της γης, ενώ μάζευε λουλούδια με την μητέρα της Δήμητρα.
Για να την κάνει γυναίκα του, όχι για κάτι άλλο. «Γάμος» ήταν που ευλογήθηκε από τους θεούς.

Η Περσεφόνη δεν πεθαίνει όταν την κατεβάζει ο Αδης στα ανάκτορα του. Περνά μια χαρά και κάθε έξι μήνες κάνει και την βόλτα της στην επιφάνεια.

Τι σχεση μπορεί να έχει η εικόνα της Αμφίπολης με την ιστορία της Περσεφόνης;;;

Καμία κατά την άποψη μου.

Πως να βρεις το σημείο της δύναμής σου


Μην επιδιώκεις την ασφάλεια. Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο.
Χίου Γουάλπολ

Όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής Μπόμπι ΜακΦέριν βαρέθηκε να δίνει παραστάσεις, βρέθηκε μπροστά σ? ένα σταυροδρόμι στην καριέρα του. Μετά την τεράστια επιτυχία του το 1988 με το τραγούδι “Don?t worry, be happy ” ξεκίνησε μια μεγάλη και εξαντλητική περιοδεία, αλλά μετά από λίγο έπαψε πια να νιώθει χαρά. “Δεν ήταν δίκαιο ούτε για το κοινό μου ούτε για μένα”, εξομολογήθηκε ο ΜακΦέριν. “Δεν ήμουν παρών. Δεν ένιωθα πια αγωνία”. 
Ο ΜακΦέριν εγκατέλειψε τη δουλειά του για δύο χρόνια, πέρασε κάποιον ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια του και διερεύνησε καινούριες μουσικές φόρμες. Επέστρεψε ανανεωμένος και γεμάτος φαντασία, ίδρυσε την πρωτοποριακή ορχήστρα Σινκέστρα, εκτέλεσε ντουέτο με το διάσημο τσελίστα Γιο Γιο Μα και έγινε μαέστρος κλασικής μουσικής.
 Παρακολούθησα το πιο πρωτοποριακό κοντσέρτο του Μπόμπι ΜακΦέριν, κατά τη διάρκεια του οποίου τόσο εγώ όσο και το υπόλοιπο ακροατήριο περιμέναμε όλο το βράδυ να μας τραγουδήσει το ?Don?t worry, be happy”. Δεν το τραγούδησε.

Το σεξ δείχνει πόσο σοβαρή είναι η σχέση σου !!


Είναι σοβαρή η σχέση σας; Αν μπορείτε να μιλάτε ανοιχτά και με ειλικρίνεια για ό,τι αφορά το σεξ, ναι!
Το εύρημα αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που χρηματοδότησε το βρετανικό υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο εκστρατείας για να πάψει να αποτελεί θέμα ταμπού το σεξ και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περισσότερο από 1.200 έφηβοι και νέοι (ηλικίες 15 έως 24 ετών), οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα για τα κριτήρια με βάση τα οποία χαρακτηρίζουν τη σχέση τους σοβαρή, αλλά και για το αν μιλάνε για το σεξ.

Όπως είπαν, οι συζητήσεις γύρω από το σεξ είναι το απόλυτο κριτήριο για το αν η σχέση τους είναι σοβαρή απ? ό,τι το να γνωρίσουν τους γονείς του/της συντρόφου τους.

Ωστόσο, το 73% παραδέχθηκαν ότι δεν συζητούν για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα πριν κάνουν σεξ με έναν νέο ερωτικό σύντροφο, ενώ το 30% είπαν πως δεν αισθάνονται άνετα να ζητήσουν από ένα νέο σύντροφο να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό.

Το ψηφιδωτό του… Διαστήματος

Τι σχέση μπορεί να έχει το Διάστημα με την Αμφίπολη; Και όμως, το εντυπωσιακό ψηφιδωτό που μόλις αποκαλύφθηκε συνδέεται «ονομαστικά» με τη διαστημική έρευνα
Το ψηφιδωτό του… Διαστήματος
Ερμής, Πλούτωνας και Περσεφόνη αποτελούν «αντικείμενα» μελέτης εκτός από τους αρχαιολόγους και από τους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στον διαστημικό τομέα

Ο Ερμής, ο Πλούτωνας και η Περσεφόνη που πρωταγωνιστούν στο εντυπωσιακό ψηφιδωτό της Αμφίπολης πρωταγωνιστούν και στον… επιστημονικό τομέα. Η Περσεφόνη έχει δανείσει το όνομά της σε ένα φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα ενώ οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Ερμή και τον Πλούτωνα, τους δύο πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
Τα μυστήρια του Ερμή

Aσκήσεις αυτοεκτίμησης



Ασκήσεις Αυτοεκτίμησης

1.Γράφε σε ένα τετράδιο τι είσαι ικανός να κάνεις .
Μπορώ να καθαρίσω το αυτοκίνητο, μπορώ να οδηγήσω ...
Αρχικά άρχισε με αυτά που όντως μπορείς να κάνεις και κάνεις.

2.Γράφε προτάσεις για πράγματα που έχεις καταφέρει να κάνεις αρχίζοντας με την λέξη μπράβο.
Μράβο μου που ....
Πολλές φορές εστιάζόμαστε μόνο σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε και ξεχνάμε τι έχουμε καταφέρει.

Μπορεί ένας άντρας να καταλάβει αν η γυναίκα είναι παρθένα;

Μπορεί ένας άντρας να καταλάβει αν η γυναίκα είναι παρθένα;
Την πρώτη φορά που κάνει σεξ ένα ζευγάρι, είναι δυνατό ο άνδρας να καταλάβει αν η γυναίκα είναι παρθένα; Όλες οι γυναίκες διαθέτουν τον περιβόητο παρθενικό υμένα που σπάει και αιμορραγεί κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή;
Το ερώτημα αυτό έθεσε ένας αναγνώστης στην ιστοσελίδα Sex & Psychology του Δρ Justin J. Lehmiller. Ο Δρ Lehmiller ειδικεύεται στην Κοινωνική Ψυχολογία και έχει τιμηθεί δις με το Πιστοποιητικό Διδακτικής Αριστείας από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Μεταξύ άλλων, οι έρευνές του αφορούν στο περιστασιακό σεξ και τις εξωσυζυγικές σχέσεις.
Σύμφωνα με το Lehmiller, επικρατούν αρκετοί μύθοι γύρω από το τι συμβαίνει την πρώτη φορά που κάνει σεξ μια γυναίκα.

Αποκαλυπτικό, δείτε πως γράφτηκε το Imagine του Lennon


Η ‘μεγαλη’ Αλβανια

this-banana-tastes-funny
Δεν τη ξερετε? Ειναι αυτη που ξεκιναει λιγο εξω απο το Dover ( το κοντινοτερο μερος στο Calais που περναμε το British Channel), καταληγει δυτικα στις Πορτογαλικες ακτες του Ατλαντικου και φυσικα περιλαμβανει και το Γιβραλταρ μεσα. ‘Τσακωνωνται’ τα γατακια οι Ισπανοι με τους Αγγλους για το βραχο βεβαια αλλα που να ξερουν οι αφελεις οτι απο πισω ειναι ο ξυπολυτος γιγαντας και θα τους κανει μια χαψια. Παρενθεση: οι Γιβραλταρνοι (δε ξερω πως να τους πω sorry) μολις εμαθαν οτι ο Κλανιερι ανελαβε την Εθνικη ιδρυσαν και την δικια τους Εθνικη με την ελπιδα να κληρωθουμε σε κανα ομιλο για να κανουν την πρωτη νικη τους..
Ανατολικα η ‘μεγαλη’ φτανει στα συνορα Ουκρανιας-Vladimir (πιο περα δε παμε γιατι θα φαμε φουσκο που θα γινει ο σβερκος μας πιο κοκκινος και απο τη σημαια) και νοτια ειναι στα ανοιχτα της Κρητης. Απο τη κατω μερια ετσι? Προς Αφρικη. Μη μπερδευεστε.
Η ‘σημαια’ που ειδαμε προχτες δεν ειναι η ‘μεγαλη’ αλβανια. Η πρωτευουσα ειναι μονο κατα τους ξυπολητους.
ΠΡΙΝ συνεχισω το κειμενο που ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου αποψη οπως παντα, θελω να ξεκαθαρισω την αποψη μου για τους Αλβανους. Μαζι με τους Φριτς θα ηθελα απλα να μην υπαρχουν. ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ. Ουτε σκυλος να μη μεινει. Ουτε γλαστρα με βασιλικο. Αυτοι οι δυο λαοι ειναι οτι πιο σιχαμενο και βρωμιαρικο υπαρχει στο πλανητη. Επισης θα πω οτι δεν υπαρχει Βορειος Ηπειρος. Η μαλλον υπαρχει οσο υπαρχει Νοτιος Αλβανια. Οπως ο καθε λαος ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ τα συνορα του. Σε ΟΛΑ τα συνορα υπαρχουν πλυθησμοι και απο τις δυο μεριες. Πολλες δε φορες ο απεναντι λαος ειναι κατα πολυ περισσοτερος απο τον ‘ντοπιο’.

Μάσκα ομορφιάς με ασπιρίνη!


Μάσκα ομορφιάς με ασπιρίνη!
Αν και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε από μόνη της αφού την λιώσετε (2-3 ασπιρίνες) σε δυο κουταλιές νερό, είναι προτιμότερο να την συνδυάσετε με ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω φυσικά συστατικά:
στραγγιστό γιαούρτι  
ζελέ αλόης
φυσικό άργιλο
μέλι και μισή κουταλιά ελαιόλαδο.

Αναπνοή από τη μύτη ή το στόμα; Ποιο είναι το σωστό...

Αναπνοή από τη μύτη ή το στόμα; Ποιο είναι το σωστό...
Όλοι γνωρίζουν ότι η αναπνοή είναι μία απολύτως απαραίτητη λειτουργία του οργανισμού μας. Ωστόσο, αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό, είναι ότι υπάρχει σωστός και λανθασμένος τρόπος αναπνοής.
Ορισμένοι, για παράδειγμα, αναπνέουν μόνιμα ή παροδικά από το στόμα και όχι από τη μύτη, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα του αέρα που φτάνει τελικά στους πνεύμονές μας.
Γιατί είναι σωστό να αναπνέουμε από τη μύτη και όχι από το στόμα

Αναθάρρησαν πάλι οι δραχμοκομπιναδόροι

Του Γιώργου Κράλογλου




Ας τους χαίρεται τώρα η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση που με ανοησίες και με ασυναρτησίες για το χρέος αναστάτωσαν τη χρηματαγορά και έβγαλαν στους δρόμους, στα καφενεία και στις αίθουσες... τους «ντίλερ» των δραχμοκομπιναδόρων, να τους φταίει το ευρώ και η κακοτυχία της χώρας στην ευρωζώνη. Μαζέψτε τους τώρα αν μπορείτε και τρέξτε να φυλάξατε τα σύνορα από τους καιροσκόπους αλλά και ντους αφελείς. 

Να λοιπόν τώρα που ο αγώνας δρόμου στο λαϊκίστικο ανταγωνισμό για το ποιος θα μετατρέψει πρώτος τα μνημόνια σε χαρτί τουαλέτας ή ποιος θα τα πρωτοσκίσει κατέληξε σε ανώμαλη προσγείωση μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι, τη συνάντηση με την Μέρκελ, τις δηλώσεις Ντράγκι και τέλος τη θέση Λαγκάρντ και ΔΝΤ. Μπορεί η κατάληξη να έφερε ήδη σε αμηχανία τους πρωταγωνιστές της ανωμαλίας αλλά τα “χαστούκια” και το πολύ ξύλο... τα έφαγαν η χρηματαγορά και τα spreads. 

Και ενώ η αμηχανία περνάει (από προχθές) και στην επιχειρηματική αγορά μέσα στην γενική παραζάλη, τη σκυτάλη της φαυλότητας παίρνουν και οι δραχμοκομπιναδόροι ετοιμάζοντας κύκλο εκδηλώσεων με ομιλίες «σοφών». 
Ακροατήριο, γνωστοί καιροσκόποι και όλοι αυτοί που περιμένουν κέρδη από μια (απίθανη βέβαια) νομισματική ανατροπή. 

Αυτοί που περιμένουν να ανακτήσουν επιχειρήσεις και περιουσίες με δανεικά, τα οποία ακόμη δεν επέστρεψαν αν και μοσχοπούλησαν με ευρώ εγκαταστάσεις και οικόπεδα. 

Αποκαλύφθηκε η μοναδική Περσεφόνη της Αμφίπολης



Η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, παρουσία του ψυχοπομπού Ερμή, είναι η εικόνα που αναπαριστά το ψηφιδωτό μεγέθους 4,5μΧ3, το οποίο αποκαλύφθηκε στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, όπως έγινε γνωστό κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, στο Μουσείο της Αμφίπολης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού sυνεχίζεται η ανασκαφική εργασία στον λόφο Καστά, από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Αφαιρούνται από τον λόφο οι επιχώσεις και τα μπάζα της ανασκαφής Λαζαρίδη. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η αφαίρεση στη δυτική πλευρά και συνεχίζονται οι εργασίες πίσω και ανατολικά από τη θόλο. 

Σήμερα που αφαιρέθηκαν και τα τελευταία στρώματα χωμάτων από την ανατολική πλευρά του ψηφιδωτού, αποκαλύφθηκε η τρίτη μορφή της παράστασης, πίσω από τον γενειοφόρο άνδρα, ο οποίος -εκτός από το στεφάνι- φοράει και κόκκινο ιμάτιο. 

Πρόκειται για γυναικεία νεανική μορφή, με κόκκινους ανεμίζοντες βοστρύχους, η οποία φοράει λευκό χιτώνα που συγκρατείται με κόκκινη λεπτή ταινία στο ύψους του στήθους. Φέρει κόσμημα στον καρπό του αριστερού της χεριού. Είναι προφανές ότι πρόκειται για την μυθολογική παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, με την παρουσία του θεού Ερμή ως ψυχοπομπού, όπως είθισται σε ανάλογες αναπαραστάσεις.

Ρομαντικός Επίλογος - Νίκος Καρούζος


Μὴ μὲ διαβάζετε ὅταν δὲν ἔχετε
παρακολουθήσει κηδεῖες ἀγνώστων
ἢ ἔστω μνημόσυνα.
Ὅταν δὲν ἔχετε
μαντέψει τὴ δύναμη
ποὺ κάνει τὴν ἀγάπη
ἐφάμιλλη τοῦ θανάτου.

Ὅταν δὲν ἀμολήσατε ἀϊτὸ τὴν Καθαρὴ Δευτέρα
χωρὶς νὰ τὸν βασανίζετε
τραβώντας ὁλοένα τὸ σπάγγο.

Ὅταν δὲν ξέρετε πότε μύριζε τὰ λουλούδια
ὁ Νοστράδαμος.

Ὅταν δὲν πήγατε τουλάχιστο μιὰ φορὰ
στὴν Ἀποκαθήλωση.

Ὅταν δὲν ξέρετε κανέναν ὑπερσυντέλικο.

Τι ήταν εκείνο που δεν γνώριζε αλλά ήταν σιγουρος πως συμβαίνει συνέχεια


 


Ήταν κάποτε ένας ιδιότροπος γέρος που ζούσε σε μια σπηλιά, όπου είχε καταφύγει για να σωθεί από το θόρυβο των χωριών. Ο κόσμος έλεγε πως είναι μάγος και γι’ αυτό ο γέρος είχε μαθητές που έλπιζαν να μάθουν απο αυτόν την τέχνη της μαγείας. Ο ίδιος όμως δεν ενδιαφερόταν καθόλου γι αυτό. 

Το μόνο που ήθελε ήταν να μάθει τι ήταν αυτό που δε γνώριζε, αλλά που ήταν σίγουρος πως συμβαίνει συνέχεια.... 

Αφού διαλογίστηκε για πάρα πολύ καιρό πάνω σε εκείνο που βρίσκεται πέρα απο το διαλογισμό, δεν έβλεπε καμία άλλη διέξοδο απο το να πάρει ένα κομμάτι κόκκινη κιμωλία και να αρχίσει να σχεδιάζει κάθε είδους διαγράμματα πάνω στους τοίχους της σπηλιάς, για να βρει τι μορφή μπορεί να έχει αυτό που δεν ήξερε. Μετά από πολλές προσπάθειες ανακάλυψε τυχαία τον κύκλο. 

Πλούτωνας Και Περσεφόνη



Είναι γεγονός ότι οι νεκρικές αντιλήψεις και οι ταφικές συνήθειες ενός λαού προσφέρουν ένα εξαιρετικά πρόσφορο πεδίο για τη μελέτη της «βιο-κοσμοθεωρίας» του. Συνηθίζεται μάλιστα το γεγονός του θανάτου να συνδέεται με μια χωροταξική διαίρεση του Κοσμικού σύμπαντος σε Απάνω (επίγειο) Κόσμο των ζωντανών και σε Κάτω (υπόγειο) Κόσμο, όπου είναι η ζοφερή περιοχή των νεκρών ψυχών και η «επικράτεια του Χάρου». Έτσι λοιπόν και ο ελληνικός λαός φαντάζεται τον Άδη σαν έναν απέραντο υπόγειο Χώρο μέσα βαθιά στη γη, κοινό τόπο όλων των νεκρών, δικαίων και αδίκων, αλλά χωρισμένο οριστικά και διακριτά σε χώρο δικαίων και σε χώρο αμαρτωλών, όπως δηλαδή πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες τουλάχιστον από την κλασική εποχή και ύστερα, οι Εβραίοι της Π. Διαθήκης και όλοι σχεδόν οι λαοί της γης.

Ειδικότερα οι ιδέες και οι παραστάσεις της νεότερης λαογραφικής μας παράδοσης για τον Άδη, σαν κοινό τόπο διαβίωσης των νεκρών, είναι ανάλογες με αυτές των αρχαίων Ελλήνων, της Π. Διαθήκης, της Κ. Διαθήκης, της δογματικής διδασκαλίας των μεγάλων Πατέρων και των εκκλησιαστικών συγγραφέων, της υμνογραφίας της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας και της βυζαντινής αγιογραφίας, χωρίς βέβαια να εκλαμβάνονται κατά γράμμα αυτές οι τοπογραφικές ιδέες και περιγραφές του Άδη.

Συνεπώς, όπως σχεδόν σε όλες τις αρχαίες θρησκείες γίνεται λόγος για έναν κόσμο (σύμπαν) χωρισμένο σε τρία επίπεδα, δηλαδή στον κόσμο του ουρανού, της γης (ή της θάλασσας) και στον κάτω κόσμο του Άδη, έτσι και στην αρχαία ελληνική θρησκεία βλέπουμε ότι ακόμη και ο μέγιστος Δίας, «ο πατήρ θεών τε και ανθρώπων», μολονότι απέναντι στο σύνολο των άλλων θεών έχει την υπέρτατη εξουσία, εμφανίζεται στη σύνθεση μιας «ιερής Τριάδας (sic) μαζί με τον Ποσειδώνα και τον Άδη για να ορίσει τα κοσμικά πεδία».

Το Ευαγγέλιο της Αιώνιας Φιλίας: 20 τρόποι να μείνετε οι Καλύτεροι Φίλοι… για πάντα!

EMPNEYSH-VASO FATOYROY-TO EYAGGELIO THS AIONIAS FILIAS
Στο δημοτικό σκαλίζαμε στα ξύλινα παγκάκια τα αρχικά των ονομάτων μας και γράφαμε δίπλα BFF(BestFriendsForever). Ουτοπικό;
Εάν θες να μείνεις για πάντα η κολλητή της κολλητής σου και ο κολλητός του κολλητού σου, θυμήσου να ακολουθείς τις παρακάτω συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την πολύτιμη φιλία σου για χρόνια!

ΕΥΧΗ, ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΣΧΕΣΗ


Μια κυρία, 32 χρονών, παντρεμένη, καθηγήτρια, είχε ερωτική σχέση με 14χρονο μαθητή της. Το καλύτερο! Έτσι λέω εγώ. Αν ήμουν ο πατέρας του πιτσιρικά, κακώς τον λέω πιτσιρικά, θα το πανηγύριζα. Κι όμως! Το κορίτσι, λέω για την 32χρονη, το καταδίκασαν όλοι, και την περάσανε από δίκη, και την έδιωξαν από το σχολείο. Μεσαιωνικά πράγματα, λέω εγώ.
Κατ' αρχήν. Έχουμε να κάνουμε με φαινόμενο, όχι μεμονωμένη περιπέτεια. Συμβαίνει, δηλαδή, δασκάλες να πηδιούνται με μαθητές. Σκέψου πόσες τέτοιες υποθέσεις υπάρχουν, πέρα από τις πολλές που γνωστοποιούνται. Κάθε τόσο και σκάει μια τέτοια περίπτωση. Να, γιατί μιλάω για φαινόμενο.
Παρακάτω. Κακώς χαρακτηρίζουν ανήλικο του 14χρονο.

Τι θα κερδίσετε αν τρώτε τα μακαρόνια κρύα!

Τι θα κερδίσετε αν τρώτε τα μακαρόνια κρύα!
Εάν συχνά σας περισσεύουν μακαρόνια, μην τα κοιτάζετε με περιφρόνηση και σε καμία περίπτωση μην τα πετάξετε.
Μπορεί να σας φανεί απίστευτο, αλλά τα κρύα ζυμαρικά, όχι μόνο δεν επιβαρύνουν, αλλά κάνουν και καλό στην υγεία μας!
Αυτό προέκυψε από μία πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Surrey, με επικεφαλής τη δρ. Denise Robertson, που εστίαζε στους άπεπτους υδατάνθρακες.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν ζυμαρικά που είχαν προμαγειρευτεί. Οι μισοί από αυτούς τα έφαγαν κρύα και οι άλλοι μισοί ξαναζεσταμένα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ


«Πραγματική Ζωή», είναι η ακολουθία του Πνεύματος.

Η Εσωτερική Ώθηση, που ταυτιζόμενος  μαζί της,
Αυτή είναι που λειτουργεί «μέσα από σένα», και όχι πια εσύ.

Γιατί εσύ, κάποιο εσύ ταυτότητας, δεν υπάρχει για να αναγνωρίσεις.

Δρας, φέρεσαι και λειτουργείς,
όπως ακριβώς η Ώθηση αυτή επιβάλει ανά πάσα στιγμή.

Είσαι, αυτή η ίδια η Ώθηση,
και απλά Ενεργείς…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα