Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Η ζωή και ο θάνατος αγωνίζονταν επί 19 συνεχείς ώρες". Το συγκλονιστικό γράμμα του Έλληνα καπετάνιου που έπεσε σε τυφώνα στον Ειρηνικό και μετά τη διάσωση η περιπέτεια έγινε εικόνισμα


SAMSUNG CSC
Η συγκλονιστική περιπέτεια του πλοίου «Κεφαλλονιά» που έπεσε σε τυφώνα στον Ειρηνικό Ωκεανό το 1948 είναι μια άγνωστη ναυτική ιστορία με πρωταγωνιστή τονπλοιάρχο Χαράλαμπο Μαρκόπουλο, που συγκίνησε και ενέπνευσε τον γνωστό αγιογράφο, Ελλάδιο Αντώνιο Κομνηνό, να  κάνει εικόνισμα το πλοίο με τον Αγιο Νικόλαο.
Η αγιογραφία αυτή έκανε γνωστή σε ένα μικρό κύκλο ανθρώπων την ιστορία του πλοίου και στην συνέχεια διαδόθηκε μέσα από την επιστολή-ντοκουμέντο του καπετάνιου προς τον ιδιοκτήτη του πλοίου, Ιωάννη Γερολυμάτο. Το φορτηγό πλοίο «Κεφαλλονιά» ταξίδευε το 1948 στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ξεκίνησε από την Σιγκαπούρη για την πόλη Κομπέ της Ιαπωνίας, όταν έπεσε μέσα στην δίνη ενός τροπικού τυφώνα.

Το σεξ κάνει καλό ή μπα;


269263-1264059a-240d-11e4-9470-02da78966387
Εσείς τι λέτε; Το σεξ μας κάνει μόνο να νιώθουμε καλά, ή ωφελεί και το σώμα μας και τις λειτουργίες του; Βοηθάει δηλαδή και ψυχολογικά και βιολογικά; Δηλαδή απ’ την μια μας δίνει αυτοπεποίθηση, κι’ από την άλλη κάνει καλό στην καρδιά;
Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Επιστήμονες ανακάλυψαν πως όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν στο αίμα υψηλότερα επίπεδα από τις πρωτεΐνες (λέγονται αντισώματα) που αναγνωρίζουν και εξουδετερώνουν ιούς, βακτήρια και άλλους «εισβολείς». Και δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος σεξ καθημερινά: μία ή δύο φορές την βδομάδα είναι αρκετές για να αυξηθεί το επίπεδο των αντισωμάτων στο αίμα, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν. (Α, οκ είμαστε μέσα στα όρια)
Τονώνει την… ερωτική επιθυμία! Αν θέλετε να έχετε πιο δραστήρια ερωτική ζωή, πρέπει να κάνετε σεξ. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες για τις γυναίκες κυρίως, το σεξ αυξάνει την ενυδάτωση του κόλπου, την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα και την ελαστικότητα του κόλπου, με αποτέλεσμα να αισθάνονται πιο άνετα όταν κάνουν σεξ και να το λαχταρούν περισσότερο.

Η ζωή μας πίσω από μία οθόνη


Πόσες οθόνες υπάρχουν στη ζωή μας; Η τηλεόραση, ο υπολογιστής, το κινητό; Πόσες ώρες περνάμε πίσω από αυτές τις οθόνες; Πόσες από αυτές τις ώρες είναι δημιουργικές, μάς προσφέρουν νέες γνώσεις και ερεθίσματα, μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους;

Πώς αισθανόμαστε όταν - επιτέλους -  ξεκολλήσουμε από αυτές τις οθόνες; Συνήθως έχουμε αδειάσει. Υπάρχει ένα αίσθημα κενότητας μέσα μας. Δεν έχουμε αντλήσει τίποτα το ουσιαστικό ∙ αντιθέτως, έχουμε σπαταλήσει όλη μας την ενέργεια και πλέον δεν υπάρχει διάθεση για τίποτα καινούριο.

Στις οθόνες αυτές, διαδραματίζονται οι - ψεύτικες συνήθως - ζωές των άλλων. Οι διαφημίσεις, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, οι σειρές, οι εκπομπές, τα μέσα μαζικής «επικοινωνίας» παρουσιάζουν τις εξιδανικευμένες ζωές των άλλων. Ονειρικές διακοπές, πεντακάθαρα, υπερπολυτελή σπίτια, ιδανικές σχέσεις, αγαπημένες οικογένειες, χαμόγελα και όλα αυτά εξαφανίζονται μόλις σβήσουν τα φλας και οι κάμερες.

Βγαίνουμε για να συναντήσουμε φίλους και κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης είμαστε κολλημένοι στην οθόνη του κινητού – μήπως χάσουμε τις εξελίξεις!

Η ηδονή της γκρίνιας

Μ.Βαμβουνάκη

…Υπάρχει μια κοφτή και καθαρή σαν όμορφος κρύσταλλος κουβέντα του Αριστοτέλη που συμβουλεύει: «Πίσω από κάθε πόνο σου στέκει ένα λάθος σου». Και από την άλλη συμπληρωματικά η καλοσυνάτη εξυπνάδα του Γέροντα Παϊσιου να λέει: «Να ζητάτε από τον Θεό αφού εσείς έχετε εξαντλήσει το ανθρωπίνως δυνατό για την υπόθεσή σας. Με λεβεντιά να πηγαίνετε στον Θεό, όχι σαν κλαψιάρηδες ζήτουλες».
        1 (1)
Η θεωρία πως η ζωή είναι μια ατέλειωτη, βασανιστική και ανερμήνευτη περιπέτεια δεν είναι πάντα μια τίμια θεωρία. Έχω προσέξει πως γύρω μου οι πιο γκρινιάρηδες είναι συνήθως εκείνοι που έχουν τα περισσότερα αγαθά, τις μεγαλύτερες ευκολίες. Επίσης είναι οι πιο τεμπέληδες. «Τεμπελιάζω», κατά τη γνώμη μου, σημαίνει κυρίως «αρνούμαι να δω και να αναλάβω την ευθύνη μου». Τον πραγματικό ρόλο μου στο «δράμα» που «κάθε τόσο με καταδιώκει».

Η πίστη στην αιώνια αγάπη

Χ.Μπουκάι

Ο πιο επιζήμιος και πιο διαδεδομένος μύθος γύρω από την αγάπη είναι εκείνος που προάγει την εσφαλμένη ιδέα πως η «αληθινή αγάπη» είναι παντοτινή. Όσοι υποστηρίζουν αυτήν την άποψη προσπαθούν να μας πείσουν ότι αν σ’ αγαπάει κάποιος, θα σ’ αγαπάει σ’ όλη του τη ζωή. Κι αν εσύ αγαπάς κάποιον, αυτό δεν θ’ αλλάξει ποτέ.
        υπαρκτο
Βέβαια, είναι θλιβερό και οδυνηρό ότι μερικές φορές το συναίσθημα πέφτει σε λήθαργο, ξεθυμαίνει, σβήνει και χάνεται… Κι όταν είναι έτσι τα πράγματα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πια.
Μιλάω για την περίπτωση που κάποιος παύει ν’ αγαπά. Όχι ότι αυτό συμβαίνει πάντα, μπορεί πάντως κάποιος να πάψει ν’ αγαπά.
Πιστεύοντας στην παντοτινή αγάπη, παραμένω δέσμιος της παιδιάστικης πλάνης ότι μπορώ να ξαναβρίσκω καθημερινά εκείνη τη σχέση που ήταν κάποτε πραγματική, ή αποτελούσε μια φαντασίωση: την αγάπη της μητέρας μου. Μια αγάπη απέραντη, άνευ όρων και παντοτινή.

Mια τελεία δε σημαίνει πάντα ένα τέλος. Μπορεί να σημαίνει και μια αρχή…

teleia_coverΤο μάθημα της ζωγραφικής είχε τελειώσει, αλλά η Λία δεν έλεγε να ξεκολλήσει απ’ το θρανίο της.
Το χαρτί της ήταν άδειο.
Η δασκάλα της Λίας έσκυψε πάνω στο κάτασπρο χαρτί.
« Α! Μια πολική αρκούδα σε χιονοθύελλα», είπε.
«Πολύ αστείο!», είπε μουτρωμένη η Λία. «Αφού, σας λέω, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ!»
Η δασκάλα της Λίας χαμογέλασε.
«Έλα, φτιάξε κάτι. Μια γραμμή, μια τελεία έστω… Κάνε με θάρρος την αρχή κι ό,τι βγει…»
Άρπαξε τότε η Λία ένα μαρκαδόρο και κάρφωσε με μανία τη μύτη του στο χαρτί.
«Ορίστε!»
Την επόμενη βδομάδα η Λία ήρθε στο μάθημα ζωγραφικής και τι να δει;

Γιατί πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους


αρχείο λήψηςΛένε πως μπαίνει κάποτε μια κυρία σ΄ένα εστιατόριο και παραγγέλνει για πρώτο πιάτο μια σούπα με σπαράγγια. Μετά από λίγο, ο σερβιτόρος της φέρνει το πιάτο της που αχνίζει και αποσύρεται.
“Γκαρσόν!” φωνάζει η κυρία, “Έλα εδώ.”
“Παρακαλώ, κυρία;” λέει ο σερβιτόρος πλησιάζοντας στο τραπέζι της.
“Για δοκίμασε τη σούπα!” τον προστάζει η πελάτισσα.
“Τι συμβαίνει κυρία; Δεν είναι αυτό που παραγγείλατε;”
“Δοκίμασε τη σούπα!” επαναλαμβάνει η κυρία.
“Μα, τι συμβαίνει…Θέλει παραπάνω αλάτι;”
“Δοκίμασε τη σούπα!!!”
“Είναι παγωμένη;”
“ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ!!!” ξαναλέει η κυρία σε έντονο ύφος.
“Μα, κυρία, σας παρακαλώ, πείτε μου τι συμβαίνει…” λέει ο σερβιτόρος.
“Αν θες να μάθεις τι συμβαίνει…δοκίμασε τη σούπα” του λέει η κυρία δείχνοντας το πιάτο.

10 αρχές για καλή συμπεριφορά


1. Ανταμείψτε τη σωστή συμπεριφορά, κι όχι την κακή. Ενισχύστε τα ευγενικά αιτήματα, όχι το κλαψούρισμα, τα πειράγματα και τα ξεσπάσματα. Ενισχύστε την ήρεμη συζήτηση, όχι τα επιχειρήματα και την ανταγωνιστική συζήτηση.
girl-sitting2. Σκεφτείτε προτού να μιλήσετε. Πείτε τι εννοείτε. Είναι σημαντικό να εννοείτε αυτό που θα λέτε. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για να είναι συνεπής.
3. Να περιμένετε την καλή συμπεριφορά από τα παιδιά σας. Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τι περιμένετε από αυτά και τι μπορούν να περιμένουν από εσάς. Όταν αυτά μπορεί να προβλέψουν πώς θα συμπεριφερθείτε ως αντίδραση σε αυτά, θα συμπεριφερθούν καλύτερα.
4. Τα παιδιά πιστεύουν ό, τι τους λέτε. Δώστε στα παιδιά σας τρόπους για να συμπεριφέρονται σωστά. Διδάξτε στα παιδιά σας ότι η προσπάθεια είναι ζωτικής σημασίας. Κάντε χρήση της επιβράβευσης. Όταν ενθαρρύνετε τα παιδιά σας, θα δείτε ότι τους έχετε εμπιστοσύνη και τα πιστεύετε, οπότε θα το έχουν από μόνα τους.

Πως να αντιμετωπίσετε την διάρροια, τον πόνο στην κοιλιά και τους εμετούς!


Για να να αντιμετωπίσουμε την διάρροια πίνουμε μισό φλιτζανάκι ξίδι του καφέ .

 Για τον πόνο στην κοιλία μας και τους εμετούς μια κούπα μεγάλη του τσαγιού χαμομήλι με μαγειρική σόδα .

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ

ΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ!


Είσαι παντρεμένος και με την γυναίκα σου χάνεται η ερωτική επιθυμία. Το αιώνιο πρόβλημα από την εποχή του Αδάμ και της Εύας. Οι δυο τους ήταν, δεν υπήρχε ακόμα τρίτο πρόσωπο κι όμως ο ένας είχε αρχίσει κιόλας να σκυλοβαριέται τον άλλον. Αναμενόμενο.
Έτσι γεννήθηκε το swinging. Η ανταλλαγή συζύγων. Σχεδόν έχει γίνει «θεσμός» στους συνειδητούς swinger.Εγώ με την γυναίκα σου, εσύ με την δική μου. Καθαρά πράματα. Και οι τέσσερις στο κόλπο. Και τα δυο ζευγάρια, παντρεμένοι με παιδιά, έχουν αποδεχθεί το νέο «άθλημα», που τους απελευθερώνει πνευματικά, συνειδησιακά και τους φουντώνει τη λίμπιντο.
Καλή η γυναίκα μας, πιθανόν πιο ωραία, πιο γκόμενα από την άλλη, όμως η άλλη είναι ξένη κι αυτό ντοπάρει τη σεξουαλικότητά σου.

Τα χέρια κοίτα… η αλήθεια κρύβεται εκεί

Άρθρο: Μένη Κουτσοσίμου
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
ΜΔΕ στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων
Μεταδιδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Ιωαννίνων στην Ποιότητα Υπηρεσιών
animartists
Τα χέρια κοίτα, μία κίνηση λέει πολλά, περισσότερα απ’ όσα έχεις μάθει να διαβάζεις. Κάθε μέρα περνάνε αρκετά από το οπτικό σου πεδίο, στα πήγαινε-έλα σου, στις διαδρομές σου. Είναι καχύποπτη αυτή η ζωή, ακολουθώντας τη ροή της, έμαθε κι εκείνη να μην πιστεύει στα μάτια τα δικά της και των άλλων.
Έχεις μπει ποτέ στη διαδικασία να κοιτάξεις προσεκτικά, να φιλτράρεις ό,τι βλέπεις; Η αλήθεια είναι στα χέρια, στην κίνηση. Όλα βρίσκονται εκεί, μπροστά σου, αρκεί να είσαι έτοιμος/η να αντιληφθείς τα μηνύματα. Όσο για μένα, η ζωή μου έμαθε ότι υπάρχουν χέρια πολλών ειδών… χέρια ευγενικά και ντροπαλά που σου δίνονται με συστολή, χέρια άπληστα που σε στραγγίζουν, χέρια διπρόσωπα που θα σε μπερδέψουν εσκεμμένα, χέρια άπειρα και άλλα δουλεμένα, χέρια που δεν ξεκλειδώνουν, δεν ανοίγουν γιατί η ψυχή τους είναι σφραγισμένη και η αγκαλιά τους φειδωλή.
Κι αν σ’ ενοχλεί η φασαρία της καθημερινότητας κι έχεις μάθει να κοιτάς επιλεκτικά, τι έχεις να πεις για τη ζωή που χάνεις; Όταν τα πάντα γύρω σου είναι εκπαίδευση, από πού θα αντλήσεις τη δύναμη να βγεις από το κουτάκι που σε έχουν τοποθετήσει; Όταν το σωστό και το λάθος περιπλέκονται με τέτοια μαεστρία, θέλει δύναμη για να συνειδητοποιήσεις ότι μέσα σε ένα λάθος βρίσκονται πολλά σωστά του κόσμου και θα σου πω ευθύς αμέσως τι εννοώ.

Υπομονή…

Συζητώντας με τους ανθρώπους, όταν ρωτάω τι έχουν κάνει ως τώρα για να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα, ακούω πολύ συχνά την απάντηση “υπομονή“. Και εξηγούν “νόμιζα ότι θα άντεχα”, “περίμενα ότι ο άλλος θα το καταλάβει από μόνος του”, “πίστευα ότι μετά δεν θα με πειράζει τόσο”.

Τι είναι λοιπόν η υπομονή; Την καταλαβαίνω σαν την προσπάθειά μας να δώσουμε μια δέυτερη ευκαιρία, να μην πούμε ένα οριστικό όχι, να μην απομακρυνθούμε από κάτι ή από κάποιον. Κάτι σαν πίστωση χρόνου, με τη σκέψη ότι με τον καιρό ο άλλος θα αλλάξει ή θα καταλάβει. Ή ότι με το χρόνο εμένα δεν θα με πειράζει πια. Την υπομονή συχνά τη στηρίζει η πεποίθηση πως ο χρόνος, που είναι “ο καλύτερος γιατρός”, θα δώσει μια λύση.

Ωστόσο εδώ υπάρχει ένα ερώτημα. Τι είναι αυτό που κάνει το χρόνο ιαματικό; Με ποιο τρόπο μπορεί να επιδράσει ο χρόνος έτσι ώστε να γίνει δυνατό το να αλλάξει ο άλλος ή εσείς, όταν όλα παραμένουν ίδια; Τι ιδιότητες “μαγικές” του αποδίδουμε περιμένοντας, με άφθονη υπομονή, να αλλάξει τον άντρα ή τη γυναίκα μας, τα παιδιά μας, τους φίλους ή τους συνεργάτες μας, δίχως τίποτε άλλο να αλλάξει; Δίχως καμία δική μας παρέμβαση, καμιά δική μας αλλαγή ή εξήγηση στον άλλον του τι μας δυσκολεύει;

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ

light-waves-particles-e1430687501285

Τα φωτεινά κύματα των quantum (κβάντα) δημιουργούν την Μουσική των Σφαιρών
Αυτά τα κύματα φωτός, είναι η Αιθερική Ουσία που χρησιμοποιεί η συλλογική μας συνείδηση (co-creation). Είναι η Ουσία που ο Πυθαγόρας εισήγαγε στους μαθητές του διδάσκοντας τους την Μουσική των Σφαιρών.
Τα φωτόνια είναι σωματίδια φωτός. Τα κύματα φωτός ταξιδεύουν με διάφορες συχνότητες ενώ τα ελαφρά σωματίδια έχουν στατικές συχνότητες. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι αν αδειάσει εντελώς το δοχείο του τίποτα, οπτικά ή φυσικά, θα είναι σε θέση να δουν τα φωτόνια στο δοχείο με μικροσκοπικά εργαλεία. Ωστόσο, τα φωτόνια αυτά είναι μια σούπα χωρίς οργάνωση. Όταν τοποθετηθεί ένα δείγμα DNA στο δοχείο με τα φωτόνια, τότε ακολουθούν τις ηχητικές του συχνότητες και οργανώνονται σε ευθυγραμμισμένα αρμονικά πρότυπα γύρω του.

Σημάδια ότι σας Θέλει για τα Λεφτά σας

Μοντέρνοι Προικοθήρες



Μήπως υποπτεύεστε ότι το άτομο με το οποίο βγαίνετε σας θέλει κυρίως για τα λεφτά σας;
Παρόλο που ο όρος ‘προικοθήρας’ είναι νομικά ξεπερασμένος, εφόσον δεν υπάρχει πια ο θεσμός της προίκας, ωστόσο πολλές γυναίκες αναρωτιούνται «αν δεν είχα χρήματα/ακίνητα/καλή δουλειά, κλπ θα με ήθελε ο σύντροφός μου;  Αν έχετε αμφιβολίες για τα κίνητρα του ανθρώπου σας, διαβάστε τα παρακάτω σημάδια που δείχνουν ότι αυτός εκτιμάει περισσότερο τα υλικά αγαθά που του παρέχετε και λιγότερο τις προσωπικές σας χάρες.

1. Έχετε (εσείς ή η πατρική σας οικογένεια) οικονομική σταθερότητα

Ακόμα και αν δεν σκορπάτε το χρήμα απλόχερα στο πέρασμά σας, η ιδέα ενός τραπεζικού λογαριασμού, πιστωτικών καρτών και της πρόσβασης που μπορεί να έχει στο προτοφόλι σας κάνει κάποιους άντρες να δουν πρωτίστως τον χρηματικό παράγοντα.

Η επιθυμία που δεν εκπληρώνεται






Όλοι οι άνθρωποι καθημερινά εύχονται να αποκτήσουν κάτι ή να γίνουν κάτι . Πολλές φορές παιρνούν όλη την ημέρα ευχόμενοι να τους συμβεί το ποθητό , προσεύχονται ίσως με τόση δύναμη που τους εξαντλεί ψυχικά . Το αποτέλεσμα όμως είναι πενιχρό μπροστά στην προσπάθεια αλλά και στην ενέργεια που έχουν ξοδέψει για να καταφέρουν να εκπληρώσουν τον στόχο τους .

Και όσο ο στόχος δεν εκπληρώνεται τόσο αυξάνονται τα αρνητικά συναισθήματα . Η απογοήτευση , ο θυμός , το αίσθημα της αναξιότητας του εαυτού και τόσα άλλα ! Άσε που τα βάζουνε και με τον θεό που δεν ακούει τις προσευχές τους .. μα καλά κουφός είναι ή με ξέχασε ή μήπως δεν ασχολείται με ασήμαντα πράγματα όπως το τι θέλω εγώ ? Μήπως πάλι είμαι αμαρτωλός και δεν ακούει τις προσευχές μου ? Ή μήπως 
αυτά που ζητάω δεν είναι και τόσο σημαντικό για να το λάβει υπ όψιν του ? Με σαχλαμάρες θα ασχολείται τώρα ? Έχει πιο σοβαρά πράγματα να κάνει !!

Και όμως δεν είναι έτσι . Καθόλου έτσι . Και θα μου πεις εσύ που το ξέρεις ? Μου το είπε ο θεός !!!

Συναισθηματικός χρόνος



   Οι συντροφικές σχέσεις και οι σχέσεις ευρύτερα παραμένουν ένα μυστήριο για τους περισσότερους ανθρώπους . Αυτό γιατί δεν έχουν εντρυφήσει αρκετά στο "γνώθις εαυτόν" ,τόσο τουλάχιστον, ώστε να αναγνωρίσουν ότι ο τρόπος που σχετιζόμαστε με τους άλλους είναι ο τρόπος που στην ουσία σχετιζόμαστε με τον ίδιο μας τον εαυτό .
Ας το πάρουμε από την αρχή . Εάν ένας άνθρωπος δεν έχει αγαπήσει αρκετά τον εαυτό του δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αγαπήσει πραγματικά τους άλλους . Τι σημαίνει αγαπώ πραγματικά ?
Αγαπώ χωρίς ιδιοτέλεια , χωρίς προσδοκίες , έχω πλήρη αποδοχή για τους άλλους ,πλήρη κατανόηση γι αυτό που είναι . Αφήνω στους άλλους χώρο να υπάρχουν ,τους αφήνω να είναι ο εαυτός τους , να εκφράζονται ελεύθερα . Ανεξάρτητα εάν  συμφωνώ με τις πράξεις τους ή με τα συναισθήματα τους .Το χρέος ενός ανθρώπου που αγαπά είναι να στηρίζει και να ενθαρρύνει τους άλλους να είναι αληθινοί .
.
 Όταν αγαπώ ,αγαπώ τα πάντα σαν μέρος μιας ολότητας . Έτσι ο άλλος είναι μέρος του εαυτού μου όπως και εγώ μέρος από την δική του ύπαρξη .Αυτό που αναγνωρίζω μέσα από την αγάπη , είναι ότι ο καθένας είναι μοναδικός και έχει έρθει σε αυτή την ζωή για να εκπληρώσει έναν ανώτερο σκοπό . Να βιώσει τον εαυτό του σε κάθε του πτυχή .
Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι ο σωτήρας , ο αναμορφωτής , ο καθοδηγητής κανενός γιατί 
ο καθένας από εμάς έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να ζήσει την ζωή του και να εκπληρώσει τον σκοπό του . Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη κανενός γιατί χρειάζεται πάντα να παίρνω την ευθύνη για τον εαυτό μου , τις πράξεις μου , τα συναισθήματα μου .Είναι το μόνο που μπορώ να ελέγξω και το μόνο που μπορώ να αλλάξω . Δεν μπορώ και δεν έχω την ευθύνη να αλλάξω κανέναν .

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ

Η σοβαρότητα είναι αρρώστια, δεν είναι τέχνασμα. Οδηγεί στο θάνατο, όχι στην αιώνια ζωή. Η ζωή είναι παιγνίδι, διασκέδαση, επειδή ολόκληρη η ύπαρξη είναι ένα τεράστιο τσίρκο. Είναι σκέτη διασκέδαση -όλα τα χρώματα των λουλουδιών, τόσα πολλά όμορφα ζώα, πουλιά, σύννεφα, και χωρίς κανένα σκοπό΄ δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Δεν υπάρχει κάποιος στόχος στη ζωή. Η ζωή είναι από μόνη της παιγνίδι. Είναι αφθονία ενέργειας, ενέργεια που ξεχειλίζει΄ η ύπαρξη επεκτείνεται συνεχώς.
Δεν την έχει δημιουργήσει κανείς Θεός, γιατί, όποτε δημιουργείς κάτι, υπάρχει κάποιος σκοπός. Όποτε δημιουργείς κάτι, υπάρχει κάποιο κίνητρο κι όταν το δημιουργεί κάποιος, το δημιούργημα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από μηχανή. Η ύπαρξη δεν έχει μια ορισμένη χρήση, παραμένει αιώνια, ένα αιώνιο παιγνίδι ενέργειας με εκατομμύρια μορφές.

To ντάρμα του σώματος-Όσσο

Το μέικ απ είναι κατά βάση υποκρισία

ΤΟ ΜΕΙΚ ΑΠ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Είμαι καλλιτέχνης τού μέικ απ στη Νέα Υόρκη και αισθάνομαι ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί το μέικ απ για να μεγεθύνει από πνευματική άποψη τη φυσική ομορφιά της γυναίκας. . . Παρατηρώ όμως ότι οι γυναίκες στο Θέρετρο Διαλογισμού δεν φορούν μέικ απ.
Το μέικ απ αποτελεί εφεύρεση των άσχημων ανθρώπων. Δεν είναι πως είναι άσχημο το μέικ απ, το ίδιο το μεικ απ όμως είναι εφεύρεση των άσχημων. Οι άσχημοι αισθάνονται κατώτεροι σε σύγκριση με όσους έχουν φυσική ομορφιά -ζηλεύουν, είναι ανταγωνιστικοί. Οι άσχημοι προσπαθούν να αναπληρώσουν με τεχνητές μεθόδους. Οι φυσικά όμορφοι δεν έχουν την ανάγκη για αναπλήρωση. Αλλά οι φυσικά όμορφοι άνθρωποι είναι πολύ λίγοι, έτσι λοιπόν το μέικ απ έχει γίνει σχεδόν πράγμα ρουτίνας.
Επί χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος προσπαθεί να κρύψει με κάθε δυνατό τρόπο κάθε τι δικό του που είναι άσχημο -στο σώμα, στο νου, στην ψυχή. Ακόμη και άνθρωποι που είχαν φυσική ομορφιά άρχισαν να μιμούνται τους άσχημους και τους τεχνητούς, για τον απλό λόγο ότι το τεχνητό μπορεί και ξεγελάει. Για παράδειγμα, το στήθος δεν είναι από φυσικού του το ίδιο όμορφο όσο μπορείς να το κάνεις να δείχνει. Ακόμη κι αν έχει μια γυναίκα στήθος με φυσική ομορφιά, θα αρχίσει να αισθάνεται ότι οι γυναίκες που δεν έχει φυσική ομορφιά το στήθος τους μπορούν τουλάχιστον να υποκρίνονται και να δείχνουν ότι είναι πολύ πιο όμορφες. Έτσι άρχισαν να τις μιμούνται κι εκείνες που είχαν φυσική ομορφιά.

ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΣΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΖΟΛΔΗΣ - Του JOSEPH BÉDIER


 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ : ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α Ν Τ. Β Ε Ν Τ Η Ρ Η
 
[Πρωτοκυκλοφόρησε το 1922 από τον εκδοτικό οίκο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ
σε εκατό αντίτυπα αριθμημένα από 1 έως 100 τυπωμένο στο
Τυπογραφείον I. Βάρτσου, Πραξιτέλους 21.  Το τονικό σύστημα έχει αλλάξει
από πολυτονικό σε μονοτονικό. Κατά τα άλλα έχει διατηρηθεί η ορθογραφία
του βιβλίου. Μονά εισαγωγικά έχουν παραμείνει, όπως φαίνονται στην έκδοση.]

Tεστοστερόνη: Η ορμόνη που “δουλεύει” διαφορετικά σε άντρες και γυναίκες!



Τι σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη “τεστοστερόνη”; Προφανώς σκέφτεσαι πως είναι η ορμόνη των αντρών. Αυτό που θα σε εκπλήξει είναι πως και οι άντρες και οι γυναίκες παράγουν τεστοστερόνη η οποία μειώνεται όσο μεγαλώνουν ηλικιακά.
Τι κάνει η τεστοστερόνη στους άντρες;
Ο ρόλος της τεστοστερόνης στους άντρες είναι πολύ πιο ξεκάθαρος από ότι στις γυναίκες. Αυτή επιτρέπει στους άντρες να βγάλουν τρίχες στο πρόσωπο, να χτίσουν δυνατούς μύες και να αποκτήσουν πιο μπάσα φωνή. Επίσης, τους βοηθά να παράγουν σπέρμα, να έχουν σεξουαλική επιθυμία και να λειτουργούν σεξουαλικά. Επίσης, η τεστοστερόνη ενθαρρύνει τους άντρες να παίρνουν περισσότερα ρίσκα στην καθημερινότητά τους.

Όταν η γυναίκα κανεί αυτό στο σεξ, τότε είναι πιο πιθανό να απατήσει τον σύντροφό της



Σε κάθε ζευγάρι υπάρχει το "πράσινο τερατάκι" της ζήλειας και της αμφισβήτησης για το κατά πόσον ο ένας είναι αφοσιωμένος και πιστός στον άλλο. Όσον αφορά τις γυναίκες, ωστόσο, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να "προδώσει" το αν έχουν απατήσει τον σύντροφό τους...
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανέλυσαν τα δεδομένα μιας έρευνας επάνω στις σεξουαλικές συνήθειες νεαρών ανθρώπων και -μεταξύ άλλων- διαπίστωσαν ότι όσο πιο συχνά προσποιείται μια γυναίκα τον οργασμό, όταν κάνει σεξ με τον σύντροφό της, τόσο πιθανότερο είναι να τον απατήσει κιόλας!
 
Αναλυτικότερα στην μελέτη συμμετείχαν 138 φοιτήτριες και 121 φοιτητές. Οι ερευνητές ήθελαν να ανακαλύψουν εάν τα άτομα που είναι ικανοποιημένα με τη σεξουαλική τους ζωή έχουν πιθανότητες να απατήσουν τον/την σύντροφό τους. 

Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε εξετάσεις για Check-Up, για να είναι αξιόπιστα, τα αποτελέσματά σας

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή Βιολόγος

Με τον όρο «προσυμπτωματικός έλεγχος» (Check-Up) εννοούμε την αναζήτηση κάποιας διαταραχής της υγείας μας, μέσω των εργαστηριακών διαγνωστικών εξετάσεων, προτού αυτή ακόμα εκδηλωθεί ή όπως αλλιώς λέμε, προτού αυτή μας «δώσει συμπτώματα».

Το check up δεν έχει ηλικία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος είναι απαραίτητος γιατί με τον τρόπο αυτό μπορεί έγκαιρα να εντοπισθούν παράγοντες κινδύνου που απειλούν την υγεία μας, πριν αυτοί οι παράγοντες να δημιουργήσουν προβλήματα στον οργανισμό μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρώιμη διάγνωση ορισμένων παθήσεων οδηγεί στην σωστότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους. Προληπτικός, όμως έλεγχος σήμερα γίνεται όχι μόνο για την πρώιμη διάγνωση παθήσεων αλλά και για την έγκαιρη επισήμανση παθολογικών εξετάσεων (π.χ. αυξημένου σακχάρου, χοληστερίνης, ουρικού οξέος, κλπ) που αν αφεθούν χωρίς αντιμετώπιση αποτελούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του ατόμου.

Μετά από μακροχρόνιες επιστημονικές έρευνες, η ιατρική σήμερα παραδέχεται ότι η σύγχρονη εξέλιξη στον τομέα των Εργαστηριακών Διαγνωστικών Εξετάσεων σε συνδυασμό με την εξέταση από τον Ειδικό Ιατρό προσφέρει ένα σίγουρο μέσο για τη σωστή και έγκαιρη Διάγνωση και Θεραπεία πολλών ασθενειών. Κυρίως όμως συντείνει στην πρόληψη τους που είναι ο πιο σύγχρονος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κυριοτέρων ασθενειών της εποχής μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι εξετάσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται μία φορά τον χρόνο (εκτός από ειδικές περιπτώσεις) ώστε οποιαδήποτε αλλαγή από χρόνο σε χρόνο να εντοπίζεται έγκαιρα και να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Πέντε smart tips για να χάσετε λίπος και θερμίδες

Πέντε smart tips για να χάσετε λίπος και θερμίδες

Αλλάζοντας κάποιες μικρές συνήθειες μέσα στην διατροφική σας ρουτίνα είναι δυνατόν να χάσετε λίπος και θερμίδες χωρίς να πεινάσετε.
Το μυστικό είναι να ελαττώστε τις λεγόμενες  «άδειες» θερμίδες , εκείνες δηλαδή οι οποίες δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό.
Μάθετε τι πρέπει να κάνετε

Σκασμένα χείλη: Ποιες είναι οι ένοχες αιτίες

Σκασμένα χείλη: Ποιες είναι οι ένοχες αιτίες

Τα σκασμένα και ξηρά χείλη είναι ένα πρόβλημα το οποίο εμφανίζεται όλες τις εποχές του χρόνου.
Όμως οι απότομες εναλλαγές του καιρού και το κρύο  ευνοούν την εμφάνιση του προβλήματος αυτού.
Ενώ δεν είναι μια σοβαρή κατάσταση, μπορεί να γίνει δυσάρεστη, αντιαισθητική και πολλές φορές επώδυνη αν αμεληθεί.
Ποιες είναι οι ένοχες αιτίες

Πρέπει να ψάξεις τη ζωή έξω από την οθόνη του υπολογιστή.

mbsbyksuxn552247a762ba6
Τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μονοπωλούν την πλειοψηφία του χρόνου μας και μας έχουν γίνει απαραίτητα σε ανησυχητικό βαθμό.
Μια επίσκεψη στις δημοφιλείς σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι η πρώτη μας φροντίδα το πρωί και η τελευταία το βράδυ. Αλλά και τις υπόλοιπες ώρες της μέρας, σίγουρα κάτι μας λείπει αν δεν ενημερωθούμε για φωτογραφίες που ανέβηκαν, status που σχολιάστηκαν και κοινοποιήσεις θέσεων και διαθέσεων…
Κι όμως, όσο κι αν δε μπορούμε να φανταστούμε πλέον τη ζωή μας χωρίς τα social media, μπορούμε να υπάρξουμε και χωρίς αυτά. Πως, άλλωστε τα καταφέρναμε τόσα χρόνια; Απλά είμαστε εθισμένοι σε αυτό τον τρόπο ζωής. Μια μέρα χωρίς αυτά, θα είναι μια μέρα που ο ήλιος θα ανατείλει κανονικά, ο ουρανός θα είναι γαλάζιος όπως πάντα και όλα θα βρίσκονται στη θέση τους.
Εμείς, όμως; Πως θα είμαστε εμείς αν αποφασίσουμε να εξορίσουμε από τη ζωή μας το δαίμονα της κοινωνικής δικτύωσης;

Γιατί έπεισα τον εαυτό μου ότι έχω καιρό, αύριο θα το κάνω, αύριο θα το πω!

Δρόμος ...
Το αυτοκίνητο συνέχιζε την πορεία του στον χιονισμένο δρόμο με τους δύο επιβάτες του να λογομαχούν ακατάπαυστα .
- Δεν έπρεπε να μαλώσεις την εγγονή σου .
- Δεν θα μου πεις εσύ τι να κάνω ! Μάνα και κόρη έχετε γίνει ένα και χαλάτε το παιδί .
- Δεν είναι αυτό . απλά …
- Όχι ! τέλος .
Και συνεχιζόταν για ώρα αυτός ο διαπληκτισμός στον χιονισμένο , γλιστερό δρόμο . Ο άντρας δε δεχόταν τίποτα παραπάνω από αυτό που πίστευε . Έπρεπε να της δώσει να καταλάβει το πόσο δίκαιο είχε .
Λίγο παρακάτω , από την απέναντι πλευρά , ένα διερχόμενο φορτηγό έχασε τον έλεγχο και χόρευε ακυβέρνητο στον δρόμο . Στην θέα του ο άντρας έστριψε το τιμόνι στα αριστερά για να αποφύγει τα χειρότερα . Το αμάξι βγήκε από τον δρόμο και χτύπησε με δύναμη σε ένα μικρό τοιχίο .
Λίγη ώρα αργότερα ο άντρας ήταν ξαπλωμένος στο φορείο ενός ασθενοφόρου , χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και με την γυναίκα πάντα στο προσκεφάλι του . Έμοιαζε σαν να έβλεπε την σκηνή λίγο πιο μακριά . Ένα ολόλευκο φως λίγο πιο μακριά τον καλούσε να πάει . Ανίκανος να του αντισταθεί πέρασε μέσα του . Μέσα σε μια στιγμή είδε όλη του την ζωή να περνάει από μπροστά του . Στην απέναντι πλευρά τον περίμενε ένας άγγελος . Ένας πανέμορφος , δυνατός , επιβλητικός άγγελος . Δεν παραξενεύτηκε από την παρουσία του . Μάλλον έδειχνε απογοητευμένος από αυτά που είδε στην αναδρομή του . Έσκυψε το κεφάλι στενάχωρα . Ο άγγελος του είπε .
- Έλα . Ήρθε η ώρα να φύγουμε . Τελείωσε η αποστολή σου στην γη .
- Όχι . Δεν τελείωσε . Υπάρχει κάτι ακόμα που πρέπει να κάνω . Σε παρακαλώ … δώσε μου μια ακόμα ευκαιρία !!
Ο άγγελος παραξενεύτηκε και τον κοίταξε παράξενα .
- Σαν τι έχεις να κάνεις ; 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα