Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Bushidō - Κώδικας πολεμιστού


Νικόδημος

1. Πριν τη μεταρρύθμιση Mejji (1868) η οποία έκανε τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας συνταγματικό μονάρχη με την εξουσία που είχε προηγουμένως ο shogun, οι πολεμιστές λέγονταν samurai και ακόμα παλαιότερα bushi. Ο κώδικας με τον οποίο ζούσαν, σκέπτονταν και συμπεριφέρονταν λεγόταν bushi-do και ήταν ένα κράμα από τη γηγενή θρησκεία Shinto και από ορισμένες ιδέες της διδασκαλίας του Κομφούκιου, του Λάο Τσε (ταοϊσμός) και του Βούδα, όλες από την Κίνα.

Αυτό το σύστημα νοοτροπίας και συμπεριφοράς που απαιτούσε θρησκευτική αφοσίωση αναπτύχθηκε σε μια περίοδο αιώνων από τον 8ο ως τον 18ο.

Ο όρος bushidō εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά το 1600 στην περίοδο γνωστή ως Edo (σημερινό Τόκιο), το κέντρο τότε εξουσίας μα και πολιτισμού, αν και υπήρχαν πολλά κείμενα για το ιδεώδες του πολεμιστή από τον 13ο αιώνα με πρώτο το επικό Η Ιστορία Χάικε που άρχισε να γράφεται στα τέλη του 12ου μα οριστικοποιήθηκε τον 14ο (Heike monogatari). Στα τελευταία κεφάλαια πρωταγωνιστεί ο μεγάλος samurai, ο Minamoto no Yoshitsune (1159-1189: βλ. Ένας θρύλος για τον Τζένγκις Χαν).

2. Ο Yamaga Sokō (1622-1685) θεωρείται γενικά ως ο ιστορικός-φιλόσοφος που καθόρισε τον κώδικα bushidō στον 17ο αιώνα. Αυτός δίδαξε για το πνεύμα bushidō – «Ο πρώτος και καλύτερος τρόπος να έχει ο πολεμιστής επικοινωνία με το Θείο είναι η φιλαλήθεια».

Νωρίτερα είχαν γράψει και άλλοι όπως ο μεγαλύτερος σαμουράι, Miyamoto Musashi (1584;-1645) – Go Rin No Sho ‘Το βιβλίο των 5 Δαχτυλιδιών’ και το Dokkōdō ‘Μονοπάτι της Μοναχικότητας’. Στο πρώτο γράφει πως όλες οι τεχνικές, οι τρόποι του πολεμιστή, που διδάσκονταν στις σχολές της εποχής του ήταν λαθεμένες και σημειώνει τα μειονεκτήματά τους. Στο τελευταίο κεφάλαιο (βιβλίο του Αέρα) κατευθύνει τον μαθητευόμενο να έχει τον νου παντελώς άδειο (μια συνειδησιακή ιδιότητα του Ζεν Βουδισμού): αυτός είναι ο ορθός τρόπος. Στο Dokkōdō έγραψε πολλές οδηγίες – όπως «Να αποδέχεστε τα πάντα όπως παρουσιάζονται… Μην επιδιώκετε την ευχαρίστηση για την ευχαρίστηση… Να μην ταυτίζεστε με επιθυμίες όλη σας τη ζωή… Ποτέ μη φθονείτε… Μην αφήνετε να σας καθοδηγήσει ερωτική επιθυμία… Μην κρατάτε πράγματα που δεν χρειάζεστε… Μη φοβάστε τον θάνατο…

Το λουλούδι της Ευτυχίας


Τι είναι η ευτυχία
Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Είναι η ευτυχία ένα λουλούδι, που ανθεί μόνο κοντά στα λουλούδια της ευτυχίας των άλλων.
Δυσεύρετο νομίζουν οι δύσπιστοι πως είναι, όμως αυτό αλλάζει μορφές και χρώματα, παραλλάσσεται και μεταμορφώνεται, για να μην καταλαβαίνουμε πως θάλλει μέσα στις ζωές και την ευτυχία των διπλανών.
Χωρίς αυτές δε ζει, δε μεγαλώνει, δεν μεταλαβαίνει την άνοιξη.
Κρυμμένο πάντα δίπλα μας, αόρατο με τη μεταμφίεση της απλότητας, χάνεται ώστε όλοι παράφορα να το ψάχνουν.
Λουλούδια πολλά προσπαθούν να του μοιάσουν, για να ξεγελάσουν τους αφελείς και να πλανέψουν τους αμύητους.
Αντιγράφουν τη μορφή, μιμούνται την υφή και προσποιούνται το κάλλος του.
Όμως ποτέ δεν μπορούν να προσεγγίσουν την οσμή του.
Όταν κάποιος το βρει, θα μαραζώσει, αν το μεταφυτέψει μακριά από τους κήπους των λουλουδιών της ευτυχίας των άλλων.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Εμπιστεύσου τον Ανώτερο Αγγελικό σου Εαυτό - MyMind.gr

Τα πάντα ρεί!
¨Όμως υπάρχουν έντονες αλλαγές που αντιπροσωπευουν το συλλογικό υποσυνείδητο της ανθρωπότητας , όπως ο κύκλος 2012-2021!
Σε αυτό το κύκλο 9 χρόνων η αφύπνιση περισσοτέρων μερών της ανθρωπότητας θα φέρει τον ΔΙΑ-χωρισμό των 2 ειδών συνειδήσεων.
Η εντροπία του 3ντι που υπάρχει στη Γη και γοητεύει τους περισσότερους ανθρώπους .
Αυτοί θα περιμένουν τη φύση να κάνει τη εργασία για αυτούς.
Η φύση όμως λειτουργεί μηχανικά και νομοτέλειάκά και θα φανούν τα γεγονότα σε όλα τα πεδία τα ενεργειακά, από τα πυκνά που λέμε ύλη ως τα αραιά που λέμε ενέργειες.
Οι "ελίτ" το γνωρίζουν αυτό εδώ και καιρό!
Προσπαθούν να τα φέρουν στα μέτρα τους τα γεγονότα, ώστε να επιβιώσουν από αυτά μαζί με την "αντζέντα" τους!

Οι αληθινά αναβαθμισμένοι Ανθρωποι τα γνωρίζουν αυτά και προσπαθούν να μειώσουν όσο μπορούν τον πόνο της αλλαγής που θα έρθει για την νέα ανθρωπότητα!
Οι πρώτη είναι ικανοί να καταστρέψουν το πλανήτη, αφού ανακλούν τον αυτοκτονικό αποκομένο ενστικτώδη εγώ μας!
Προσκολλημένοι στην πυκνή πραγματικότητα-"'ύλη" είναι ικανοί να θυσιάσουν τα πάντα για την επιβίωσή τους!

Είδη και οχήματα των θανατηφόρων τροχαίων το 2019
Αναλύουμε τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν το 2019, με βάση το είδος του ατυχήματος, καθώς και τα οχήματα που εμπλέκονταν σε αυτό.
Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο, κατά τη διάρκεια του 2019 βεβαιώθηκαν 665 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στα οποία έχασαν τη ζωή τους 701 άνθρωποι.
Με βάση τα στατιστικά δεδομένα που δημοσίευσε η Ελληνική Αστυνομία, καταγράφηκαν 5 διαφορετικά είδη συγκρούσεων, από τις οποίες υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός. 

ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑ..ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ..

Οι Αίτιες του  αυχενικου πόνου μπορει να οφειλονται.
Αυχεναλγία: O πόνος που "προτιμά" τις γυναίκες Planetnews ...
Στην κακή θέση ή στάση ή σε ψύξη.
Στη καθιστική ζωή, η στο computer που προκαλεί τον
μη  ειδικό πόνο του αυχένα.
Ο πόνος εντοπίζεται στο πίσω μερος του αυχένα  στον ώμο, κεφάλι βραχίονα, το αντιβράχιο,ή ολόκληρο το χέρι Υπάρχει συχνά περιορισμός των κινήσεων  του αυχένα, και μούδιασμα τοπικά. Ακατάλληλα υποδήματα,  παχυσαρκία, και άγχος,έχουν συνδεθεί με εμφάνιση πόνων στη σπονδυλική στήλη. 

Επιλόχειος κατάθλιψη. Χρήσιμες συμβουλές για όλη την οικογένεια.Όλη η οικογένεια περιμένει με μεγάλη αγωνία τον ερχομό του μωρού. Η γέννηση ενός μωρού σκορπίζει παντού χαρά. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τα συναισθήματα της μητέρας δεν είναι ευχάριστα μετά τη γέννηση του παιδιού. Μην πανικοβάλλεστε, χρειάζεστε στοργή και την κατάλληλη ιατρική φροντίδα και όλα θα πάνε καλά.

Μετά από την εγκυμοσύνη, οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας μπορούν να προκαλέσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνονται πολύ δύο ορμόνες, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη. Στις πρώτες 24 ώρες μετά από τον τοκετό, το ποσοστό αυτών των ορμονών μειώνεται γρήγορα, στα κανονικά προ εγκυμοσύνης επίπεδά τους. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η ταχεία αλλαγή στα επίπεδα των ορμονών, μπορεί να οδηγήσει στην επιλόχεια κατάθλιψη, ακριβώς όπως και οι μικρότερες αλλαγές στις ορμόνες μπορούν να έχουν επιπτώσεις στις διαθέσεις μιας γυναίκας πριν αρχίσει την εμμηνορροϊκή περίοδό της (το γνωστό προεμμηνορυσιακό σύνδρομο).
Περιστασιακά, τα επίπεδα ορμονών του θυρεοειδή αδένα μπορούν επίσης να μειωθούν μετά από τη γέννα.

Κωνσταντινούπολη 1453: Ευτυχισμένος είναι όποιος ξέρει ΙστορίαΗ Κωνσταντινούπολη έπεσε γιατί είχε πνιγεί μέσα στην ελεεινότητα του κλήρου και του εκφυλισμού της αυτοκρατορίας, ενώ ο εβραϊσμός επεδίωκε την επικράτησή του με τα μαυροφορεμένα και φανατισμένα τέρατα της νέας θρησκείας..

Φίλοι μου,

το να μην ξέρει κάποιος κάτι δεν είναι ντροπή, το να είναι ανιστόρητος και να θέλει να υποτιμήσει την νοημοσύνη των άλλων αυτό είναι επιλήψιμο και ντροπή, γιατί φανερώνεται το μέγεθος της αγνοίας του. Το να προσπαθεί κάποιος κατ’ επανάληψη, να εντυπωσιάσει τους άλλους με ανοησίες, δείχνει ότι υπάρχει το ακαταλόγιστο. Οι πρόγονοί μας έλεγαν την φράση "Όλβιος εστί όστις της Ιστορίας έσχεν μάθησιν" (Ευτυχισμένος είναι όποιος ξέρει Ιστορία) και κάποιοι "ξερόλες" που δεν έχουν διαβάσει ποτέ ιστορία παριστάνουν τους επαΐοντες.


"Το σιγάν κρείττον του λαλείν" έλεγαν οι πρόγονοί μας που είχαν μυαλό.

Στις 15 Φεβρουαρίου 1365 μ.Χ. ο Έλληνας αρματολός της Μάνης Ράλλης με 300 σκληροτράχηλους οπλαρχηγούς, ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάστηκαν στον συμπατριώτη τους αυτοκράτορα Ιωάννη Παλαιολόγο και έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεσή του, για την οριστική εξόντωση των Τούρκων.

Ο πατριάρχης Φιλόθεος Κόκκινος και ο πρωθυπουργός Ιωάννης Απόκαυκος, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στον αυτοκράτορα γιατί δέχθηκε στην Πόλη τους αιρετικούς ειδωλολάτρες, (Δωδεκαθεϊστές) και τους αφόρισαν όλους, όπως αναφέρει ο Γρηγοράς- Δούκας -Μετοχίτης. Την εποχή αυτή οι Μανιάτες δεν είχαν γίνει ακόμη χριστιανοί.

Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Απόκαυκος διατάζει τη σύλληψή τους και τον πνιγμό τους στον Βόσπορο. Στη συμπλοκή που επακολούθησε, σκοτώθηκε ο πρωθυπουργός.

Οι οπλαρχηγοί κατέφυγαν στην εκκλησία των ανακτόρων, γιατί πίστευαν ότι το άγιο κτήνος που λεγόταν Πατριάρχης θα σεβόταν την ιερότητα του χώρου, όπως έκαναν οι ειδωλολάτρες Έλληνες. Αυτός αντίθετα, διέταξε την παραβίαση του εκκλησιαστικού ασύλου και οι οπλαρχηγοί θανατώθηκαν όλοι, από το ευσεβέστατο ποίμνιο της αγίας του Χριστού εκκλησίας. (Β. Μισύρης - Μετοχίτης – Δούκας- Γρηγοράς).

Μετά τη σφαγή του Ράλλη και των οπλαρχηγών από τον πατριάρχη, διακόπηκαν οριστικά οι σχέσεις Αθηνών – Κωνσταντινουπόλεως και εφεξής οι Έλληνες θεωρούσαν εχθρική την Κωνσταντινούπολη.

Αυτό συνέβη διότι ο καταγέλαστος Ιουστινιάνειος Κώδικας που βελτίωνε τον Θεοδοσιανό, αποσκοπούσε στον απόλυτο αφανισμό των Ελλήνων, κυκλοφόρησε στις 7.4. 529 μ.Χ. και μετά από πέντε χρόνια κυκλοφόρησε δίτομος, στις 16.11.534 μ.Χ.

Το συνοπτικό περιεχόμενο του κώδικα είναι αυτό που ακολουθεί:

- Επιθυμούμε να κλείσουν όλοι οι ναοί των ειδωλολατρών, σε όλη την αυτοκρατορία για να μην μπαίνουν σ’ αυτούς και αμαρτάνουν. ( Άρθρο 1.11.1.)

Ο ΚΑΙΡΟΣ, η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, και το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ*28. 5. 2020
Ο ΚΑΙΡΟΣ,


Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,


ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ*

Λοιπόν


η Αστρολογία είναι


και Μετεωρολογία*


Ο Άρης στους Ιχθύς


σε Υγρή Ατμόσφαιρα


μαζί με τον Ποσειδώνα


φέρνει Βροχές Βροχές Βροχές*


Νερό Νερό Νερό*


Υγρασία*


Ο Άρης είναι η Δράση


και στους Ιχθύς κινητοποιεί


τα Νερά*


Ο Ποσειδώνας σε Τετράγωνο


με τον Ήλιο φέρνει Βροχές Βροχές


Βροχές*


H Επικείμενη Έκλειψη στις 5 Ιουνίου


Έκλειψη Σελήνης


επίσης κάνει νερά στον Καιρό*


Πάντα σε περίοδο Έκλειψης


ο Καιρός ''χαλάει''.

Η νεκρώσιμη ευχή «Καλό Παράδεισο» στέκει σημασιολογικά; Τι πρέπει να λέμε!

Καλό Παράδεισο, αγαπημένη μου ψυχή… | Οικογένεια: μια γωνιά του ...

Οι Έλληνες είμαστε στ’ αλήθεια ένας υπέροχος και ξεχωριστός λαός. Είμαστε το έθνος που έπαιξε και θα παίζει σημαντικό ρόλο σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Είμαστε αναμφίβολα η χώρα της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και του πολιτισμού!
Σεβόμαστε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ανταλλάσσουμε καθημερινά ευχές με την παραμικρή γιορτή κι εκδήλωση στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Έχουμε δημιουργήσει ευχές για εκπλήρωση των ευγενικών πόθων των συγγενών και των γνωστών μας, αλλά και ευχές, που μόνο ευχές δεν μοιάζουν.
Παρόλα αυτά, τις περισσότερες ευχές αναμφίβολα τις λέμε, για να δείξουμε το σεβασμό, την εκτίμηση και αγάπη μας προς το συνάνθρωπό μας, αλλά παράλληλα κάπου-κάπου ξεστομίζουμε κι ευχές που δεν ταιριάζουν, ή επειδή έτσι μας έμαθαν οι δικοί μας.
Έναυσμα και αφορμή των γραφομένων μου, (για δεύτερη φορά), είναι η καθιερωμένη τώρα τελευταία ευχή, που δίδεται καλοπροαίρετα και μάλιστα με τον προσήκοντα σεβασμό στους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν δυστυχώς το δράμα του αποχωρισμού ενός προσφιλούς τους προσώπου. 
Λέμε λοιπόν μια και περισσότερες φορές στις νεκρώσιμες τελετές τη φράση «Καλό Παράδεισο». Η φράση όμως αυτή, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία δεν είναι καινούργια, διότι την καταγράφουν στα έργα τους διάφοροι λογοτέχνες, όπως ο Παπαδιαμάντης και ο Κρυστάλλης και συνεχίζεται να λέγεται και σήμερα αθώα κι ευλαβικά από λόγιους ανθρώπους ακόμη και κληρικούς σε ανάλογες επιμνημόσυνες δεήσεις κι επιθανάτιες ευχές.

Διώξε ότι σε φθείρει. Κανε χώρο για αληθινούς ανθρώπους και όμορφα συναισθήματα

Άνοιξα το παράθυρο, να μπει λίγος καθαρός αέρας. Έχοντας την ελπίδα πως θα καθαρίσει τις σκέψεις μου. Τις σκέψεις που στοιβάχτηκαν σαν τα βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη της κουζίνας.
Ένιωθα ανήμπορη να μαζέψω οτιδήποτε. Χάος μέσα μου, χάος και γύρω μου.
«Ίσως αν αρχίσω να τακτοποιώ ό,τι βλέπω και με ενοχλεί, καθαρίσουν και οι μπερδεμένες σκέψεις μου» Σκέφτηκα..
Όμως όσο και αν καθάριζα το βρώμικο δωμάτιο, σύντομα, χωρίς να καταλάβω το πως, γινόταν άνω κάτω και πάλι.
Μέχρι που αποφάσισα να καθαρίσω τις σκέψεις μου και να τακτοποιήσω την ζωή μου.

ERC / COVID-19: Εισαγωγή νέων κατευθυντήριων οδηγιών [Ελληνική μετάφραση]
Μετάφραση οδηγιών: Γεώργιος Νικολακάκης
Επιμέλεια κειμένου: Θεόδωρος Καλύβας
Για τον ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές
και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας


Κεφάλαιο 1
Εισαγωγή JP. Nolan

Αυτή η κατευθυντήρια οδηγία δόθηκε στις 24 Απριλίου 2020 και θα υπόκειται στην εξέλιξη της γνώσης και εμπειρίας μας για το COVID-19. Καθώς οι χώρες βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της πανδημίας, μπορεί να υπάρξει διεθνώς κάποια παραλλαγή στην πράξη.

 

Εισαγωγή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει το COVID-19 πανδημία. Η νόσος προκαλείται από το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κοροναϊού 2 (SARS-CoV-2) και είναι πολύ μεταδοτική. Μια πρόσφατη συστηματική ανασκόπηση που περιελάμβανε 53.000 ασθενείς υποδεικνύει ότι το 80% των ασθενών έχει ήπια νόσο, το 15% έχει μέτρια νόσο και περίπου το 5% έχει σοβαρή νόσο που απαιτεί εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ICU). Σε αυτή την ανασκόπηση το ποσοστό θνητότητας ήταν 3,1%. Μεταξύ 136 ασθενών με σοβαρή πνευμονία COVID-19 και καρδιακή ανακοπή στο τριτοβάθμιο νοσοκομείο στο Γουχάν της Κίνας, 119 (87,5%) είχαν καρδιακή ανακοπή από αναπνευστική αιτία. Σε αυτούς τους 136 ασθενείς, ο αρχικός ρυθμός καρδιακής ανακοπής ήταν ασυστολία σε 122 (89,7%), άσφυγμη ηλεκτρική δραστηριότητα σε 6 (4,4%) και κοιλιακή μαρμαρυγή / άσφυγμη κοιλιακή ταχυκαρδία (VF / pVT) σε 8 (5,9%). 

Πεπτικό Σύστημα: Ο Πυλώνας της Υγείας


Οι διαταραχές του πεπτικού συστήματος είναι από τα πιο κοινά προβλήματα που μπορεί να μας ταλαιπωρούν. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, 4 στους 10 από εμάς έχουν κάποια διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος, ενώ 7 στους 10 θα παρουσιάσουν ένα πρόβλημα αυτού του είδους κάποια στιγμή στη ζωή τους.
Τέτοιες διαταραχές μπορεί να είναι:
  • Καούρες
  • Φούσκωμα
  • Αέρια
  • Ερυγές (ρέψιμο)
  • Δυσκοιλιότητα
  • Διάρροια
  • Κολίτιδα
  • Έλκη

Ο Ν.Τραμπ υπογράφει σήμερα διάταγμα για τα social media: Δεν θα μπορούν να λογοκρίνουν ειδήσεις που δεν τους αρέσουν!

Ο Ν.Τραμπ θα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που με την υπογραφή σχετικής εκτελεστικής εντολής σήμερα Πέμτπη, θα βάλει τάξη στην ασυδοσία των social media τα οποία εμποδίζουν την ελευθερία της έκφρασης και λογοκρίνουν τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου αλλά και το ειδησεογραφικό περιεχόμενο των συντηρητικών ιστοσελίδων και ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη, εμποδίζοντας την διάδωση των απόψεών τους.
Τις προθέσεις του Ρεπουμπλικανού προέδρου αποκάλυψε η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany, η οποία δήλωσε ότι ο πρόεδρος σκοπεύει να εκδώσει εκτελεστική εντολή «σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»
Mάλιστα όπως αποκάλυψε η Wall Street Journa με ένα προσχέδιο της διαταγής θα περιοριστούν οι νομικές προστασίες των εταιρειών social-media companies, διευκολύνοντας έτσι τους ομοσπονδιακούς ελεγκτές να καθιστούν υπόλογες τις εταιρείες για περιορισμό των δικαιωμάτων «ελεύθερης έκφρασης» των χρηστών.
Η εκτλεστική εντολή θα ανακαλέσει τις προστασίες που έχουν οι εταιρείες τεχνολογίας από τον νόμο 1996 Communications Decency Act που τους δίνει την δικαιοδοσία να ελέγχουν το περιεχόμενο και θα οδηγήσει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες στο να αποσύρουν διαφημιστικά συμβόλαια από εταιρείες που έχουν προχωρήσει σε τέτοιου είδους παραβιάσεις.

Αν θέλεις μια εικόνα του μέλλοντος, φαντάσου μια μπότα να πατάει το πρόσωπο ενός ανθρώπου - για πάντα.- Πώς βεβαιώνεται κάποιος για τη δύναμη του πάνω σε έναν άλλο, Ουίνστον;
Ο Ουίνστον σκέφτηκε:
- Κάνοντας τον να υποφέρει, είπε.
- Ακριβώς. Κάνοντας τον να υποφέρει. Η υπακοή δεν αρκεί.
Αν δεν υποφέρει, πως μπορεί να είσαι βέβαιος πως υπακούει στη δική σου θέληση και όχι στη δική του;
Δύναμη είναι να επιβάλλεις πόνο και ταπείνωση.
Δύναμη είναι να κομματιάσεις το ανθρώπινο μυαλό και να το συναρμολογήσεις πάλι δίνοντας του το σχήμα που θέλεις εσύ. Αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι κόσμο δημιουργούμε; Είναι ακριβώς το αντίθετο από τις ανόητες ηδονιστικές ουτοπίες που είχαν οραματιστεί οι παλιοί μεταρρυθμιστές.
Είναι ένας κόσμος φόβου και προδοσίας και βασανιστηρίων. Ένας κόσμος καταπιεστών και καταπιεζομένων, ένας κόσμος που όσο τελειοποιείται θα γίνεται όλο και πιο ανελέητος.

Κάνε μια προσπάθεια, αγάπησε τη ζωή σου!


Αν μέχρι τώρα δεν έχεις αγαπήσει τον ΕΑΥΤΟ σου ίσως είναι καιρός να αγαπήσεις τη ΖΩΗ σου…
Κάνε μια προσπάθεια…
Αυτή τη φορά αγάπησε τη ζωή σου!

Αν αγαπήσεις τη ζωή σου δεν θα αφήνεις τους άλλους να σε πληγώνουν γιατί ο ίδιος δεν θα πληγώνεις τον εαυτό σου. Θα τον σεβαστείς, θα τον αγαπήσεις και θα αρχίσεις σιγά, σιγά να αναγνωρίζεις την αξία σου…
Οι άλλοι θα συνεχίσουν να λένε διάφορα… θα εμμένουν… θα επιμένουν… όμως τα δικά σου αυτιά θα έχουν καθαρίσει από του ήχους των σειρήνων της δυστυχίας…
Θα σταματήσει ο πόλεμος με τους έξω γιατί θα έρθει η Ειρήνη μέσα.

Μέχρι τώρα τι κατάλαβες πολεμώντας; 


Ήσουν ο μεγάλος ηττημένος από μια μάχη που δεν σου ανήκε… 
Άστους να λένε, να ουρλιάζουν, να κάνουν οτιδήποτε για να συνεχίσουν να κλέβουν την ενέργεια σου… 
ΕΣΥ ΑΓΑΠΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ!!!

Άσε την ζωή που κάνεις και ψάξε την ζωή που χάνεις..

Ολοένα λες ότι δεν μπορείς. Καρφώνεις τα πόδια σου στο πάτωμα και δεν κάνεις βήμα μπροστά. Μόνο πίσω, πάντα πίσω. Στα σίγουρα, στα ασφαλή, στα οικεία.


Δεν ήσουν πάντα έτσι. Όχι, δε σε θυμάμαι έτσι.
Κάποτε τολμούσες. Τραβούσες μπροστά, στο άγνωστο, στο καινούργιο, στο αβέβαιο.
Χυμούσες μπροστά στη ζωή και την άφηνες να αποφασίσει εκείνη αν θα φας τα μούτρα σου ή όχι.
Κι ήταν φορές που κέρδιζες. Κι άλλες πάλι που χτυπούσες άσχημα.
Γέλαγες σε κάθε περίπτωση κι έλεγες “μαγκιά μου όπως τα κατάφερα”.
Το έλεγες και το πίστευες ότι η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της, έχει τα ζόρια και τα όμορφά της.
Και κάπως έτσι έφτασες στην κόκκινη γραμμή σου. Εκείνο το ορόσημο που έκανε το μέσα σου να αλλάξει.

Πώς αντιμετωπίζουμε τα κακά σχόλια εναντίον μας;Πού αναλώνουμε πολύ χρόνο; Σίγουρα στο πώς μας χαρακτηρίζουν άλλοι άνθρωποι. Δεν έχει σημασία σε ποιό μέρος είμαστε και αν διακυβεύονται επαγγελματικά ή προσωπικά μας ζητήματα. Δίνουμε σημασία στην αλληλεπίδρασή μας με άλλους ανθρώπους και οι δραστηριότητές μας και η αποτελεσματικότητά τους, επηρεάζονται από σχόλια. Αυτά είναι αρκετές φορές, αρνητικά σχόλια. Να θυμώσουμε ή όχι;
Σημασία για την υγεία και την καλή μας διάθεση έχει το πώς αντιμετωπίζουμε τα άσχημα και κακά σχόλια, όταν ενώνονται απέναντί μας, με σκοπό ακριβώς αυτό: να μας χαλάσουν τη διάθεση.
Αν χαλάσει η διάθεσή σου, θες να σταματήσεις ό,τι ήδη κάνεις. Να βυθιστείς σε σκέψεις μάταιες που αφορούν το ”γιατί” να λένε τέτοια λόγια για σένα. Δε μιλάμε για κριτική που θα δεχτείς και ξέρεις ότι σε πολλά που θα σου ασκηθεί, έχει βάση. Μιλάμε για πικρόχολα σχόλια και για χαρακτηρισμούς που ψάχνεις από πού ήρθαν. Είναι πολύ εύκολο να βγει από μέσα μας οργή ή θυμός, όταν ακούμε πράγματα άσχημα για μας και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Η οργή βγαίνει μαζί με παράπονο, όμως πριν θυμώσουμε, καλό είναι να δούμε κάποια πράγματα για τις πιθανές πηγές όσων κακών σχολίων ακούμε.
Βαρεμάρα
Τις περισσότερες φορές τα κακά σχόλια προκύπτουν από ένα απλό πράγμα. Τη βαρεμάρα. Τόσο απλουστευμένα; Ναι. Αυτούς που εμείς ονομάζουμε “κακεντρεχείς”, δεν είναι ότι γεννήθηκαν “κακοί” και “κακιασμένοι”. Το να σχολιάζεις αρνητικά πολλές φορές υποδηλώνει ότι απλώς βαριέσαι και θες κάτι να κάνεις. “Γιατί τότε δε λένε καλά λόγια;” θα σκεφτείς. Γιατί το καλό είναι αυταπόδεικτο. Είναι διαπίστωση. Το ”κακό” σχόλιο, έχει ίντριγκα και ανάλυση. Βέβαια, πριν θυμώσεις, μπορείς να βρεις και άλλες πηγές για τα πικρόχολα σχόλια που σου εκτοξεύουν.

Ο Άρης στους Ιχθύς* Πρόσεξε το Όνειρο*27. 5. 2020Ο Άρης στους Ιχθύς


αγκαλιά με τον Ποσειδώνα*


Μέχρι τις 27 Ιουνίου*


*


O Άρης


πάντα ο Άρης


η Ζωτική μας Δύναμη


η Ενέργεια μας


το Αίμα που ρέει καυτό


στις Φλέβες μας,


αν οι Φλέβες είναι του Ποσειδώνα


μπλέ και κυματιστές,


ο Άρης είναι το Αίμα


μέσα σε Αυτές,


και τώρα

Γαλαξιακή σύγκρουση μπορεί να έχει πυροδοτήσει τη διαμόρφωση του Ηλιακού μας Συστήματος


Η διαμόρφωση του Ήλιου, του Ηλιακού Συστήματος και η επακόλουθη ανάδυση της ζωής στη Γη ίσως να είναι συνέπεια της σύγκρουσης μεταξύ του Γαλαξία μας και ενός μικρότερου γαλαξία επονομαζόμενο Τοξότη (Sagittarius), που ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1990 να περιφέρεται γύρω από το γαλαξιακό μας σπίτι.
Οι αστρονόμοι γνωρίζουν ότι ο Τοξότης επανειλημμένα συγκρούστηκε με το δίσκο του Γαλαξία μας, καθώς η τροχιά του γύρω από τον πυρήνα του γαλαξία στενεύει ως αποτέλεσμα των βαρυτικών δυνάμεων. Προηγούμενες μελέτες υποστήριζαν ότι ο Τοξότης, ένας νάνος γαλαξίας, είχε σημαντική επίδραση στον τρόπο που κινούνται τα άστρα στον Γαλαξία μας. Ορισμένες ακόμη ισχυρίζονται ότι ο 10.000 μεγαλύτερης μάζας Γαλαξίας μας και η χαρακτηριστική σπειροειδής δομή του μπορεί να είναι αποτέλεσμα των τουλάχιστον τριών γνωστών συγκρούσεών του με τον Τοξότη κατά τη διάρκεια των περασμένων έξι δισεκατομμυρίων χρόνων.
Μια νέα μελέτη, που βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον πανίσχυρο χαρτογράφο του γαλαξία Gaia, της ESA, αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι η επιρροή του Τοξότη στον Γαλαξία μας μπορεί να είναι ακόμη περισσότερο ουσιαστική. Οι κυματισμοί που προκλήθηκαν από τις συγκρούσεις φαίνεται να έχουν πυροδοτήσει σημαντικά επεισόδια διαμόρφωσης άστρων, ένα από τα οποία χονδρικά συνέπεσε με το χρόνο της διαμόρφωσης του Ήλιου κάπου 4,7 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.
«Είναι γνωστό από υπάρχοντα μοντέλα ότι ο Τοξότης βούτηξε μέσα στον Γαλαξία μας τρεις φορές – η πρώτη περίπου πριν από πέντε ή έξι δισεκατομμύρια χρόνια, μετά περίπου πριν από δυο δισεκατομμύρια χρόνια και τέλος πριν από ένα δισεκατομμύριο χρόνια», αναφέρει ο Tomás Ruiz-Lara, ερευνητής στην Αστροφυσική του IAC (Instituto de Astrofísica de Canarias) στην Τενερίφη, στην Ισπανία και επικεφαλής συγγραφέας της νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Nature Astronomy.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα