Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Από τι κινδυνεύουν οι φαλακροί;

 

Οι άνδρες με πιο αραιά μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού ίσως είναι πιο πιθανό να έχουν καρδιακά προβλήματα σε σύγκριση με τους συνομηλίκούς τους άνδρες χωρίς τριχόπτωση, σύμφωνα με ιάπωνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο.
Η έρευνα διεξήχθη σε περισσότερους από 37.000 άνδρες και δημοσιεύθηκε online στην BMJ Open.

TA BΛΕΠΕΤΕ....ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΣΕ ΕΜΑΣ.../ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ....ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ....ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ....

 


- 162 δισ. ευρώ το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα
- Αν το Βερολίνο κατέβαλε τις κατοχικές αποζημιώσεις, θα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους
- Τι αναφέρει η απόρρητη έκθεση Ελλήνων εμπειρογνωμόνων για το χρέος της Γερμανίας
- «Δεν είναι η ώρα να ξεκινήσουμε διαμάχη με το Βερολίνο», δηλώνει ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος

Ένα μικρό κόλπο για να φορτίσετε το κινητό σας πιο γρήγορα

 

 Πόσες φορές σας έχει τύχει να πρέπει να φύγετε γρήγορα από το σπίτι και το κινητό σας να έχει ελάχιστη μπαταρία... Επειδή το κάθε δευτερόλεπτο μετράει, καλό είναι να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τον χρόνο που σας απομένει.

Όταν αγοράζουμε γάλα προσοχή στον πάτο της συσκευασίας

                        Αποσύρθηκε το γάλα στο οποίο βρέθηκε καρκινογόνος τοξίνη 

 Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο;

Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.

Η σημασία του αγγίγματος

                                   Αγγιγμα 

Εκτεταμένη έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας του Αγγίγματος από το Πανεπιστήμιο του Μαιάμι  έχει αποκαλύψει ότι το ανθρώπινο άγγιγμα έχει πολλαπλά φυσικά και συναισθηματικά οφέλη για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και ομάδας.

Σύμφωνα με πειράματα που έγιναν από το Ινστιτούτο το άγγιγμα ελλατώνει τον πόνο, βελτιώνει την λειτουργία των πνευμόνων, αυξάνει την ανάπτυξη στα βρέφη, μειώνει την γλυκόζη στο αίμα και βελτιώνει την λειτουργία του ανοσιοποιητικού συστήματος.

Ένα μοναδικό βίντεο απόδειξης ύπαρξης των εξωγήινων-Προσοχή πολλές από τις εικόνες μπορεί να είναι σκληρές!

 


«Είναι αλήθεια ότι εκατομμύρια άνθρωποι σ' ολόκληρο τον κόσμο πιστεύουν ακράδαντα στην πραγματικότητα ύπαρξης ιπτάμενων δίσκων και στη δυνατότητα εξωγήινων επισκέψεων από άλλα πλανητικά συστήματα...
Φυσικά, το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει ζωή στο διάστημα, ότι κατά καιρούς θα πρέπει να έχουν ανθήσει διάφοροι πολιτισμοί στο σύμπαν και ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να είναι το μοναδικό λογικό ον ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των γαλαξιών, είναι κάτι που όλοι σχεδόν οι επιστήμονες αποδέχονται σήμερα σαν κάτι το πιθανό.

Έφυγε πλήρης ημερών η ηθοποιός Κάκια Παναγιώτου



Κάκια-ΠαναγιώτουΜια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της αρχαίας τραγωδίας, ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου για πάνω από τρεις δεκαετίες αλλά και πρωταγωνίστρια στα δράματα του Νίκου Φώσκολου, του Γιάννη Δαλιανίδη και του Ντίνου Δημόπουλου, η Κάκια Παναγιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923 και φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, συνήθιζε να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Ταχύτητα του φωτός στο κενό δεν είναι πραγματικά σταθερή...Α, και ένα κενό δεν μπορεί να είναι πραγματικά κενό της ύλης!!

Light from the sun speeds toward Earth 

Μπορείτε να εμπιστευθείτε τίποτα στη ζωή; Μία νέα έρευνα φυσικής υποδηλώνει ότι η ταχύτητα του φωτός στο κενό δεν μπορεί να είναι σταθερή, και ότι ένα κενό αέρος δεν είναι στην πραγματικότητα εντελώς κενό.

ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ!

( Αφιερωμένο σε έναν αληθινό πατέρα - κουράγιο, που δεν τον αφήνουν να ορθοποδήσει)

Φτάνει ρε φίλε.
Χρόνια καταπίνω την οργή μου, σφίγγω τα δόντια, κρατώ σφιχτά το χέρι της γυναίκας μου και του παιδιού μου και προχωρώ, σε έναν δρόμο που δεν φαντάζεσαι πόσο δύσκολος είναι και αν και μου συπεριφέρεσαι σαν εχθρός, δεν σου εύχομαι ποτέ να τον βαδίσεις!

Τώρα όμως, θα σου μιλήσω και θα σου μιλήσω δημόσια, για να μαθουν όλοι, πόσο άνανδρος, πόσο μικρόμυαλος, πόσο ρατσιστής, πόσο επικίνδυνος εντέλει για την κοινωνία είσαι, αυτήν που υποτίθεται εκπροσωπείς με την στολή σου και σε πληρώνει για να την προστατεύεις.

Φυσικά, δραστικά, σπιτικά σιρόπια για το βήχα!

Φυσικά, δραστικά, σπιτικά σιρόπια για το βήχα! 
Ο καιρός διαρκώς αλλάζει, μια κρύο, μια ζέστη και οι ιώσεις κάνουν party. Ο βήχας είναι από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματά τους και η... αντιμετώπισή του είναι ο μόνιμος μπελάς μας. Πως όμως μπορούμε να τον καταπολεμήσουμε μόνοι μας; Η απάντηση είναι δημιουργώντας τα δικά μας σπιτικά σιρόπια, μόνες μας, στο σπίτι μας, με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας.

Οι πιο... πονηρές, υγιεινές τροφές.

 


Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και οι περισσότεροι φροντίζουμε να προσέχουμε τη σιλουέτα μας. Οι πιο συνηθισμένοι και εύκολοι τρόποι υγιεινής διατροφής είναι πάνω κάτω οι ίδιοι για όλους: Μια μπάρα δημητριακών για επιδόρπιο, ένα γιαούρτι για ενδιάμεσο σνακ, μια χούφτα με αποξηραμένα φρούτα για να κόψουμε τη λιγούρα που νιώσαμε στο γραφείο ή μπιφτέκι γαλοπούλας για μεσημεριανό που είναι ελαφρύ και…. «άπαχο».

Ποια πρέπει να είναι η συχνότητα των γευμάτων;

 


Όταν ένα άτομο λαμβάνει όλες τις θερμίδες που χρειάζεται (θερμιδικό ισοζύγιο), σε ένα ή δύο γεύματα ανά ημέρα, τότε το πιο πιθανό που μπορεί να συμβεί σε αυτό το άτομο είναι η αύξηση του σωματικού λίπους με την σύγχρονη μείωση του μυικού ιστού του σώματος, ακόμη και εάν αυτό το άτομο προσλαμβάνει την σωστή αναλογία από υδατάνθρακες, πρωτεϊνες και λίπος. Αυτό θα συμβεί κυρίως λόγω της σχέσης μεταξύ λήψης τροφής και έκκρισης ορμονών.

Τρώτε φυτικές ίνες για να γλυτώσετε το εγκεφαλικό.

   


Λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο έχουν οι άνθρωποι που καταναλώνουν συστηματικά φυτικές ίνες, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Leeds.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανέλυσαν τα στοιχεία οκτώ προηγούμενων ερευνών που διεξήχθησαν μεταξύ του 1990 και του 2012.

... διαχείριση αναπνοής

                            
H μόνη λύση για να αποφύγουμε τα δεινά που προκαλεί το σύστημα, είναι να στηρι­χτούμε μόνοι μας στα πόδια μας. Γι' αυτό, σ' ό,τι έχουμε αναφερθεί μέχρι τώρα, κάντέ το πρά­ξη από την ίδια τη στιγμη, χωρίς επανάστασεις, χωρίς να προκα-
λείται οποιοδηποτε κακό.
O σοβαρότερος σύμμαχος σ' αυτη σας την προσπάθεια, εί­ναι να αποκτήσετε γνώσεις και φυσικά, όχι αυτές τις γνώσεις που εντέχνως το σύστημα σας μαθαίνει, αλλά εκείνες τις γνώσεις, ει­δικά, αυτές τις εσωτερικές γνώσεις, που όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι, άγιοι και ιδρυτές θρη­σκειών, έχουν αναφερθεί.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ

                                     

Η πειθαρχία πρέπει να είναι στην συμπεριφορά.Η εφαρμογή του καλού προυποθέτει τον έλεγχο του εαυτού.Οι Πλατωνικοί και οι Νεοπλατωνικοί εφήρμαζαν αυτόν τον έλεγχο.Η χριστιανοσύνη θεώρησε να βρεί έναν τρόπο πειθαρχείας και θεοσέβειας με την νηστεία. Επίσης και ένα εξεληγμένο ιδανικό αγίων όπου ο πιστός ακολουθεί τα βήματά τους.

Μερικές σκέψεις για το χρήμα που η κάθε μια είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για συζήτηση.


Με μοναδικό τρόπο στέκουμε σήμερα στην αυγή μιας τελείως νέας οικονομικής εποχής.
                                
Ο κύκλος που εγκαινιάζεται τώρα στον κόσμο είναι εκείνος της Ανάπτυξης δια μερισμού
η μάζα της ανθρωπότητας μαθαίνει τα μαθήματα του οικονομικού μερισμού
και σε αυτό αδελφοί μου βρίσκεται η μοναδική ελπίδα του κόσμου.

Όπως το χρήμα στο παρελθόν εξυπηρέτησε την προσωπική και οικογενειακή ανάγκη,
έτσι στο μέλλον πρέπει να εξυπηρετήσει την ομαδική και παγκόσμια ανάγκη.

ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΟΥ ΕΓΩ

Ας επιχειρήσουμε διερεύνηση του Εγώ του ανθρώπου φιλοσοφικά, ψυχολογικά, μυστηριακά.

Πρώτος δίδαξε το τριμερές του Εγώ ο πρώτος των φιλόσοφων, ο Θαλής ο Μιλήσιος (643 - 548 π.Χ.), όταν ρωτήθηκε, "τις ο ευδαίμων;"· "ο το μεν σώμα υγιής, την δε ψυχήν εύπορος (ευκολοπροσάρμοστος, γαλήνιος), την δε φύσιν ευπαίδευτος" (ικανότητα, χάρισμα από έμφυτο για μάθηση, για πνευματικότητα)· βλ. Διογένους Λαερτίου Βίοι φίλος. Θαλής βιβλ. Ι § 37.

Σώμα, ψυχή και Νου (ή πνεύμα) δίδαξε και ο μεγαλύτερος απ' τους φιλοσόφους, ο μύστης Πλάτων (428 - 347 π.Χ.).

Το μυστικό τού δακτυλιδιού


                                                        
Ενας βασιλιάς ρώτησε τους σοφούς του αυλικούς, ΄΄Φτιάχνω ένα πολύ όμορφο δαχτυλίδι για τον εαυτό μου. Εχω ένα από τα πιο καλά διαμάντια που υπάρχουν. Θέλω να κρατήσω κρυμμένο μέσα στο δαχτυλίδι κάποιο μήνυμα που ίσως να με βοηθήσει σε ώρα απόλυτης απελπισίας. Πρέπει να είναι πολύ μικρό, έτσι ώστε να μένει κρυμμένο κάτω από το διαμάντι τού δαχτυλιδιού.΄΄

Ηταν όλοι τους σοφοί άνθρωποι, ήταν όλοι τους σπουδαίοι λόγιοι΄ θα μπορούσαν να γράψουν μεγάλες πραγματείες. Να του δώσουν όμως ένα μήνυμα όχι πάνω από δυο-τρεις λέξεις που θα τον βοηθούσε σε στιγμές απόλυτης απελπισίας... Σκέφτηκαν, έψαξαν μέσα στα βιβλία τους, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα.

Η ΑΛΚΥΟΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ


Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν παρατηρήσει κάποιες μέρες καλοκαιρίας μέσα στον χειμώνα κατά το διάστημα 15η Δεκεμβρίου έως και την 15η Φεβρουαρίου, με μεγαλύτερη συχνότητα το διάστημα 15-31 Δεκεμβρίου και 16-31 Ιανουαρίου. Ήταν ηλιόλουστες ημέρες, δίχως δυνατούς ανέμους. Αυτές τις μέρες τις ονόμασαν Αλκυονίδες μέρες, από το πουλί την Αλκυόνη που σύμφωνα με το μύθο πριν γίνει πουλί ήταν μία πανέμορφη γυναίκα κόρη του Θεού των ανέμων Αίολου και της Ενάρετης.

Εμπόδια

  

 Περπατώ σ’ ένα μονοπάτι.
Αφήνω τα πόδια μου να με οδηγήσουν.
Η ματιά μου στέκεται στα δέντρα, στα πουλιά, στις πέτρες. Στον ορίζοντα  διαγράφεται  το περίγραμμα  μιας πόλης.  Οξύνω την ματιά μου για να ξεχωρίσω καλύτερα.
Αισθάνομαι ότι η πόλη με έλκει.
Χωρίς να ξέρω πως,  συνειδητοποιώ ότι  σ’ αυτή την πόλη μπορώ να βρω όλα όσα επιθυμώ.  Όλους μου τους στόχους, τους σκοπούς, τα μελλοντικά μου επιτεύγματα. Οι φιλοδοξίες και τα όνειρά μου βρίσκονται σ’ αυτή την πόλη.

Πως μπορώ να αλλάξω τις περιοριστικές μου πεποιθήσεις ;








 
Tο 90% της συμπεριφοράς των ανθρώπων έχει προγραμματιστεί μέχρι την ηλικία των 7 ετών!

 Τι σημαίνει αυτό ;
Η εικόνα που έχει ο καθένας μας για τον εαυτό του καθώς και οι σχέσεις μας με τους άλλους και οι βασικές μας πεποιθήσεις δεν είναι τίποτε άλλο από ένας ασυνείδητος προγραμματισμός που έγινε στην παιδική ηλικία μας . Ιδιαίτερα οι επιδράσεις των γονιών μας έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην διαμόρφωση των πεποιθήσεων που θα έχουμε σαν ενήλικες .

Κοβοντας τις χορδες που μας απομυζούν ενέργεια. / Tεχνικη

Στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους δίνουμε και παίρνουμε ενέργεια. Υπάρχουν όμως ορισμένα άτομα (συνήθως του στενού μας περιβάλλοντος) που συστηματικά μας απαμυζούν ενέργεια με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε "πεσμένοι".
                        
 
 Γι αυτό φανταζόμαστε μια χονδρή χορδή να ξεκινάει από το ηλιακό μας πλέγμα (τρία δάκτυλα πάνω από τον αφαλό) και να διακλαδίζεται συνδεόμενη με όλους αυτούς (καλούς ή κακούς) που μπορεί να μας απομυζούν. 

Η τέχνη του ανώτατου ορίου (Tai Chi)


Η παραδοχή ότι η σωματική υγεία είναι αλληλένδετη με τη συναισθηματική και τη διανοητική είναι μια από τις βασικές αρχές που διέπει το Tai Chi, την τέχνη του ανώτατου ορίου: σώμα ήσυχο, σε εγρήγορση, καρδιά ανοιχτή, γενναιόδωρη, νους διαυγής. Με τη διαρκή και συστηματική άσκηση οξύνεται η προσοχή, διευρύνεται η αντίληψη, ανακαλύπτουμε ξανά την ευαισθησία, τη γαλήνη και την αίσθηση της ολότητας που πολύ συχνά χάνουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Οι αγαπημένοι της Μέρκελ στο λάκκο με τις… φούσκες

Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΛΙΠΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...
 
Ενα στα έξι ολλανδικά νοικοκυριά αποδείχτηκε υπερχρεωμένο σε βαθμό που προκάλεσε σοκ στην υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Γέτα Κλάινσμα. Αν η κυβέρνηση δεν βοηθήσει οικονομικά 500.000 από αυτά, σύντομα η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με κοινωνική έκρηξη. Ταυτόχρονα η ανεργία καλπάζει, τα επισφαλή δάνεια απειλούν τις τράπεζες και οι τιμές των ακινήτων πέφτουν με πάταγο.

ΔΕΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ

Οι δραστηριότητες που σας απορροφούν εντελώς προσφέρουν ευτυχία
                          

-Επιλέξτε στόχους Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεται, η ευτυχία κρύβεται στις νέες προκλήσεις. Σύμφωνα με τον Αμερικανό ψυχολόγο Κεν Σέλντον, για να την αγγίξει κάποιος πρέπει να θέτει στόχους και να τους επιτυγχάνει. "Δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσουμε αυτό που είναι καλύτερο για μας. Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο από τις προσδοκίες των άλλων, που δε μας αφορούν. Σημασία έχει να αφοσιωθούμε συστηματικά σ' εκείνες τις πλευρές της ζωής που είναι πραγματικά σημαντικές για μας. Ο καθένας οφείλει να επωμιστεί την ευθύνη των επιλογών και των προσπαθειών του", εξηγεί ο Σέλντον. Και προειδοποιεί: "Δε γινόμαστε ευτυχείς όταν αγγίζουμε στόχους που δεν έχουμε επιλέξει ή που έχουν προκύψει λόγω φόβου, αισθήματος ενοχής ή κοινωνικής πίεσης. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν αυτό που κάνετε είναι πραγματικά ενδιαφέρον ή διασκεδαστικό. Αν η απάντηση είναι όχι, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύετε", τονίζει ο Σέλντον "τότε γιατί πρέπει να προσπαθείτε για κάτι που δε σας διασκεδάζει, δε σας ενδιαφέρει και δεν πιστεύετε σ' αυτό";

Επίκτητος: Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα συναισθήματά μας!


                                         

Αμέσως μόλις κάνεις μια δυσάρεστη σκέψη  πες στον εαυτό σου:» εντύπωση είσαι και ένα  απατηλό φαινόμενο» Έπειτα μελέτησέ την με αυτά κριτήρια που διαθέτεις. Πρώτα και κύρια πρέπει να βεβαιωθείς αν ανήκει σε αυτά που εξουσιάζουμε ή όχι. Και αν τύχει να είναι απ΄ εκείνα που δεν εξουσιάζουμε πρέπει να μπορείς αμέσως να πεις στον εαυτό σου: «αυτό δεν με αφορά.»

ΝΟΣΤΟΣ - Η ΘΕΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ

                       

«Ας φύγουμε για την αγαπημένη μας πατρίδα!»,  να η πιο σωστή συμβουλή.
-Ποιος είναι λοιπόν ο δρόμος της φυγής και πώς θα τον ακολουθήσουμε;
-Θα ξανοιχτούμε, όπως -καθώς, αλληγορικά μου φαίνεται, λέει ο ποιητής- ο Οδυσσέας από τη μάγισσα Κίρκη ή την Καλυψώ, ο οποίος δεν αρκέστηκε να παραμείνει εκεί,παρ᾽ όλο που είχε ηδονές των ματιών και βρισκόταν ανάμεσα σε πολλή αισθητή ομορφιά. Η πατρίδα μας, απ᾽ όπου ήρθαμε, κι ο πατέρας μας είναι εκεί.

«Να ζεις, ν’ αγαπάς και να μαθαίνεις» Λέο Μπουσκάλια

 
 
 
«Θεωρούμε το «εγώ» μας σαν κάτι ουσιαστικό, τον εαυτό που κατασκευάσαμε. Θα σας πω όμως μια αλήθεια, δεν τον κατασκευάσατε εσείς αυτό τον εαυτό. Άλλοι τον έφτιαξαν. Οι άλλοι σας είπαν ποιος πρέπει να είστε και ποιος όχι, πώς πρέπει να κινείστε, να μυρίζετε και να κάνετε τα περισσότερα πράγματα που κάνετε. 

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ






Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 10 Απρίλη 2013, ώρα 12.36 (θερινή) στην 21ο Κριού, πάνω στο δύσκολο απλανή Baten – Kaitos (που συνδέεται με «ναυάγια» κάθε μορφής και σε ακριβές τετράγωνο με τον Ποσειδώνα της Ελλάδας, που είναι στις 21ο του Αιγόκερω).

Στενή σύνοδο με την Νέα Σελήνη κάνουν ο Άρης και η Αφροδίτη (22ο και 23ο του Κριού αντίστοιχα), άρα εμπλέκονται και αυτοί με τετράγωνο στο γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας. Έντονο το «Ποσειδώνιο» στοιχείο σ’ αυτήν τη Νέα Σελήνη, πολύ περισσότερο που ο Ποσειδώνας της ημέρας είναι σε σκληρή όψη 45ο με τη Νέα Σελήνη.

Ψυχολογία ντυσίματος

                           

Από τα αρχαία χρόνια τα ρούχα δεν ικανοποιούσαν μόνο την ανάγκη προστασίας από το κρύο και τη ζεστή, αλλά εξυπηρετούσαν εκφραστικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Στις μέρες μας τα ρούχα δίνουν την πρώτη εντύπωση για ένα άτομο και εκφράζουν στοιχεία της προσωπικότητάς του καθένα μας. Η εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου μας δίνει πληροφορίες όπως η καταγωγή του, το επάγγελμά του, η οικονομική του κατάσταση και η κοινωνική του θέση. 
 
 Σύμφωνα με αρκετές μελέτες δεν μπορούμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος μας. Αυτό ισχύει και για τη μόδα, και αν δεν το κάνουμε συνειδητά, ακολουθούμε ως προς κάποιο βαθμό τα πρότυπα της εποχής μας.

Το ντύσιμο θεωρείται σαν ένας τρόπος να εκφράσουμε τον εαυτό μας. 

Συναισθήματα και λήψη τροφής

 Πολλές συμπεριφορές όπως είναι και η λήψη τροφής  εκδηλώνονται ανάλογα με τη συναισθηματική μας κατάσταση. Παρατηρώντας τη συμπεριφορά μας και συσχετίζοντας την με την συναισθηματική μας κατάσταση μπορούμε να συλλέξουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τις διατροφικές μας συνήθειες.
Έρευνες έχουν δείξει ότι κάποια συναισθήματα σχετίζονται με την λήψη τροφής και το ψυχολογικό προφίλ ενός παχύσαρκου ατόμου. Τα συναισθήματα αυτά είναι τα εξής:

Kατεβάστε ολόκληρα albums από το Facebook με ένα κλικ

Η δυνατότητα online αποθήκευσης φωτογραφιών στο Facebook είναι ίσως η δημοφιλέστερη λειτουργία του. Τα εκατομμύρια αρχεία και οι τεράστιες συλλογές albums δυσχεραίνουν την δυνατότητα εύκολης και μαζικής αποθήκευσης.



Αν σερφάρετε μέσω του Firefox, το κατέβασμα ολόκληρων albums των φωτογραφιών των φίλων σας, είναι εύκολη υπόθεση...

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ Οι περιπέτειες Ενός Διστακτικού Μεσσία (RICHARD BACH)


ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Οι περιπέτειες  Ενός  Διστακτικού  Μεσσία   RICHARD BACH


1.      'Ήταν μια φορά ένας Μεσσίας
που γεννήθηκε στην άγια γη
της Ινδιάνας και μεγάλωσε
στους γεμάτους μυστήριο
λόφους, ανατολικά του Φορντ  Ουαίην.

Η σκέψη είναι ενέργεια…

              think
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκέψη είναι προιόν της ύλης. Η φυσική ή η φυσιολογία δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν την ποιότητα αυτού του προιόντος. Κι αν κρίνουμε από τη…σκέψη των πολιτικών μας, τότε αβασάνιστα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι πρόκειται για ένα “σάπιο” προιόν που μόνο δηλητηρίαση της ψυχής προκαλεί…
του Στέλιου Συρμόγλου

Είναι ένα προϊόν, ωστόσο, χωρίς διαστάσεις και βάρος. Η παρουσία της όμως είναι αισθητή. Υπάρχει επομένως στον κόσμο ένα φαινόμενο που είναι απροσδιόριστο. Είναι, προφανώς, άυλο. Ολα τα φαινόμενα, και τα πιο λεπτότερα στη φύση, όπως είναι τα ηλεκτρομαγνητικά, έχουν εξηγηθεί και προσδιοριστεί. Το άυλο αυτό προιόν βγαίνει από ένα υλικό υπόστρωμα.

Δέκα κόλπα για να «επανεκκινήσετε» τον εγκέφαλό σας

                       


Μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να «ανανεώσετε» το μυαλό σας.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το μυαλό μας μπορεί αποτελεσματικά να επικεντρωθεί και να συγκεντρωθεί συνεχώς για έως και 25 λεπτά.

Μετά τον παραπάνω χρόνο αρχίζει να "περιφέρεται γύρω γύρω";. Η ψυχική εξάντληση είναι τόσο επικίνδυνη όσο και σωματική εξάντληση. Άτομα που ασχολούνται με ορισμένα επαγγέλματα όπως οι συγγραφείς και οι μηχανικοί των οποίων οι θέσεις εργασίας απαιτούν πολλές σκέψης αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό σε τακτική βάση. Σε μια αγχωτική κατάσταση είναι συχνά απαραίτητο να «ανανεώσετε» το μυαλό σας και να επαναλάβετε τη βαθμονόμηση σε όλες τις λειτουργίες του.

To Internet σας αργεί; Κάντε αυτό το απλό κόλπο! [Βίντεο]

                       

 Το Internet σέρνεται; Ενισχύστε το σήμα του ως και 2 μπάρες με αυτό το κόλπο που... έδειξε το Hack College.

Δοκιμάστε καταρχάς να μεταφέρετε το router σας σε διαφορετικό σημείο του σπιτιού.

'Επειτα πάρτε ένα κουτάκι μπίρας ή αναψυκτικού και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Κόψτε στα σημεία που πρέπει κι έπειτα βάλτε το επάνω στην κεραία.

Αγαπώ τον εαυτό μου...!!!


ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ Που νιώθει μεγαλύτερη γαλήνη;
Ταξιδέψτε εκεί νοερά για λίγο. Μπορεί να βρεθείτε σε 
ένα ήσυχο ακρογιάλι που το μόνο που ακούγεται είναι 
ο επαναλαμβανόμενος παφλασμός των κυμάτων. Ή σε 
ένα πανέμορφο κήπο γεμάτο ευωδιές και χρώματα. 

7 Λόγοι για να προσέξετε τα όνειρα σας





            Τι είναι αυτές οι παράξενες και φανταστικές εμπειρίες που βιώνουμε όταν κλείνουμε τα μάτια;

Είναι μήπως εμπειρίες του αστρικού σώματος που απελευθερώνεται από το φυσικό σώμα κατά την
διάρκεια του ύπνου;

Είναι μήπως μια καθαρή ψευδαίσθηση, ένα παιχνίδι του εγκεφάλου που ανακυκλώνει τα καθημερινά ερεθίσματα για να «καθαρίσει» την μνήμη;

10 Λόγοι γιατί δεν είστε "πλούσιος"!!!




Ο λόγος για τον οποίο δεν είστε εκατομμυριούχος (ή έχετε τις προοπτικές να γίνετε) είναι πραγματικά απλός. Υποθέτετε ότι είναι επειδή δεν βγάζετε αρκετά χρήματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, το εάν γίνεστε ή όχι εκατομμυριούχος εξαρτάται πολύ λίγο από το χρηματικό ποσό. Είναι ο τρόπος που μεταχειρίζεστε τα χρήματα καθημερινά.

Αναδημιουργήστε τον κόσμο μέσα από το πάθος σας.


Κοιτάξτε τον κόσμο γύρω σας. Νιώστε ποιο είναι το πάθος σας. Αφήστε το να σας πει ποιο μέρος του κόσμου γύρω σας επιθυμεί να αναδημιουργήσει. Μετά χρησιμοποιείστε τα εργαλεία που σας έχουν δοθεί για να αρχίσετε την δημιουργία. Χρησιμοποιείστε τα εργαλεία της κοινωνίας σας: τα εργαλεία της θρησκείας, της εκπαίδευσης, της πολιτικής, της οικονομίας, και της πνευματικότητας. Μπορείτε να κάνετε δηλώσεις με αυτά τα εργαλεία, δηλώσεις του Ποιοί Είστε.

Τιμοκατάλογος αμαρτιών και ποινές (Εξομολογητάριον)

Άλλη μιαν "επιστημονικήν" διατριβήν δια τον αυνανισμόν (εγκεκριμένην από το πατριαρχείον)
Μερικές απίθανα διεστραμμένες ερωτήσεις που κάνουν κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης (από το Εξομολογητάριο σελίδα 105) οι ρασσοφόροι κόρακες:
Μήπως τέκνον μου εμοίχευσες καμία γυναίκα παντρεμένη;Μήπως επόρνεψες με γυναίκα ανύπαντρη; Με ξένη γυναίκα επόρνεψες ή με συγγένισά σου; Με λαϊκή ή καλόγρια; Με χριστιανή ή με αλλόφυλη και αρετική; Και σε ποιό τόπο επόρνεψες; Σε σπίτι ή σε εκκλησία ή σε νάρθηκα εκκλησίας; Και σε ποιό καιρό επόρνεψες; Σε καθημερινή, σε μέρα Κυριακή και γιορτή; Και πόσες φορές επόρνεψες και σε πόσο καιρό;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα