Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

Η καταδικαστική απόφαση του Γαλιλαίου

Ο Γαλιλαίος πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε κατ’ οίκον περιορισμό –αποτέλεσμα της δίκης του από την Ιερά Εξέταση. Η κατηγορία εναντίον του αφορούσε την υποστήριξη από μέρους του της Ηλιοκεντρικής θεωρίας. Ο Γαλιλαίος πέθανε το 1642, την ίδια χρονιά που γεννήθηκε ο Νεύτωνας.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την απολογία του Γαλιλαίου, την ανακοίνωση της καταδίκης του και την δήλωση μεταμέλειας του επιστήμονα, όπως βρίσκονται στο βιβλίο Η δίκη του Γαλιλαίου (εκδ. Κυριακάτικη Ιστορικά, 2011, για τη σειρά Οι Μεγάλες Δίκες), στο κεφάλαιο «Τεκμήρια από τη δίκη του Γαλιλαίου».
«Όταν ρωτήθηκα αν γνωστοποίησα την απαγόρευση που μου ανακοινώθηκε προσωπικά περίπου πριν από δεκαέξι χρόνια, με εντολή της Αγίας Έδρας, να μην υποστηρίζω, να μην υπερασπίζομαι και “με οποιονδήποτε τρόπο” να μη διδάσκω την αρχή της κίνησης της Γης και της σταθερότητας του Ήλιου, απάντησα ότι δεν το έκανα. Και επειδή δεν ερωτήθηκα σχετικά με τους λόγους που δεν το γνωστοποίησα, δεν είχα την ευκαιρία να προσθέσω τίποτα περαιτέρω. Τώρα μου φαίνεται αναγκαίο να διατυπώσω το λόγο για να δείξω την αγνότητα των προθέσεών μου…
Όταν άκουσα ότι κυκλοφορούσαν από κακόβουλους ανθρώπους ψίθυροι ότι με κάλεσε ο Καρδινάλιος Bellarmine για να αποκηρύξω ορισμένες από τις γνώμες και τα διδάγματά μου και να μετανοήσω γι’ αυτά, αναγκάστηκα να ζητήσω από τον Καρδινάλιο Bellarmine να μου δώσει ένα πιστοποιητικό όπου θα εξηγείται ο λόγος για τον οποίο με είχε καλέσει. Αυτό το πιστοποιητικό το έλαβα, είναι με το δικό του γραφικό χαρακτήρα και σας το κατέθεσα. Από αυτό προκύπτει με αδιαμφισβήτητο τρόπο είναι ότι απλώς μου ανακοινώθηκε ότι η αρχή που αποδίδεται στον Κοπέρνικο για την κίνηση της Γης και τη σταθερότητα του Ήλιου δεν πρέπει να υποστηρίζεται ή να υπερασπίζεται, αλλά πέρα από αυτή τη γενική ανακοίνωση που ισχύει για τον καθένα, δεν υπήρχε τίποτα ειδικότερα που να αφορούσε εμένα.
Έχοντας τότε ως υπενθύμιση αυτό το αυθεντικό πιστοποιητικό με τη γραφή του ίδιου του ανθρώπου που με πληροφόρησε για την εντολή (απαγόρευσης), δεν έκανα καμία σκέψη ως προς τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν όταν μου ανακοίνωσαν προφορικά την εντολή να μην υποστηρίζω ή υπερασπίζομαι τη συγκεκριμένη αρχή. Έτσι, λοιπόν, οι δύο φράσεις της εντολής -εκτός από την απαγόρευση να μην “υποστηρίζω” και να μην “υπερασπίζομαι”- δηλαδή, “να μη διδάσκω” και “καθ’ οιονδήποτε τρόπο”, οι οποίες πληροφορούμαι ότι συμπεριλαμβάνονται στην εντολή που μου δόθηκε, μου φάνηκαν ως κάτι καινούργιο, που δεν είχα ακούσει πριν. Και δεν νομίζω ότι πρέπει να μη γίνω πιστευτός όταν ισχυρίζομαι ότι στη διάρκεια δεκατεσσάρων με δεκαέξι χρόνων το είχα ξεχάσει εντελώς, ειδικά αφού δεν είχα λόγο να το σκέφτομαι, έχοντας στην κατοχή μου ένα τόσο αυθεντικό (έγγραφο) υπενθύμισης.

Επιστήμονες εξηγούν πως το Σύμπαν «μας μιλά»


Η ζωή όπως ξέρουμε, εντοπίζεται πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια- όπου ένας μονοκύτταρος οργανισμός, με συνείδηση όχι περισσότερη από αυτή ενός βράχου, εξελίχθηκε σε θαυματουργές και ποικίλες μορφές ζωής. Πρώτα, ας συζητήσουμε τις δύο επικρατέστερες απόψεις για την ύπαρξη εκτός της θρησκευτικής.
  1. Τα ανθρώπινα όντα εξελίχθηκαν από ένα άλλο ζωντανό ον- συχνά αναφερόμενο ως «Θεός», «το Σύμπαν», «το Μεγάλο Πνεύμα» όπου όλα έχουν μια ανώτερη νοημοσύνη.
  2. Και οι απλοί και οι σύνθετοι οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου των ανθρώπων, εξελίχθηκαν μέσα από μια τυχαία σειρά αμέτρητων γεγονότων κατά τη διάρκεια δισεκατομμυρίων χρόνων φυσικής επιλογής.
Η μια άποψη βασίζεται σε μια μορφή ανώτερης νοημοσύνης. Η άλλη βασίζεται στην εντελώς υλιστική (Νευτώνεια ) πραγματικότητα.
«Αν μπορούσαμε να δούμε πριν από αυτόν τον μονοκύτταρο οργανισμό και μετά τον τελευταίο άνδρα και γυναίκα, μόνο εσύ θα παρέμενες- εσύ, το Μεγάλο Πρόσωπο, εκείνη η συνείδηση της οποίας ο τρόπος σκέψης περιέχει αυτόν τον κόσμο». Robert Lanza, «βιοκεντρισμός».
Αυτό το άρθρο δεν έχει γραφτεί για να πείσει κανέναν με κανένα τρόπο- αλλά για να παρουσιάσει την άποψη μιας επιστημονικής μειοψηφίας.
Τώρα που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ας συζητήσουμε την άποψη ενός «επιστήμονα συνείδησης». Παρακάτω, δε θα μιλήσουμε πολύ για τα στοιχεία που σχετίζονται με την έρευνα.

«Η ζωή είναι βασικά γνωστική και συνειδητή».

ΤΟΞΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΤο ακούσαμε κι΄αυτό τοξικός άνθρωπος ή τοξικοί άνθρωποι. Όσο γερνάμε όλο και κάτι μαθαίνουμε. 

Αντε να μας έλεγαν πρίν απο 40 χρόνια για τοξικό άνθρωπο, α καλά πέρα θα έβρεχε και στον καρβασαρά θα χιόνιζε. 

Τοξικοί άνθρωποι είναι οι τύποι ανθρώπων που όχι απλά δεν έχουν κάτι χρήσιμο να σου προσφέρουν αλλά θα προσπαθήσουν να σε τραβήξουν στο δικό τους νοσηρό επίπεδο. 

Σίγουρα έχεις και εσύ κάποιους από αυτούς στον κύκλο σου. 

Μερικές φορές οι τοξικοί άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται πολύ κοντά σας και ίσως να μην καταφέρνετε να διακρίνετε ότι σας επηρεάζουν αρνητικά. 

SpotMini: Το ρομπότ-σκύλος αντιδρά δυναμικά στον ενοχλητικό άνθρωπο και ανοίγει κανονικά την πόρτα… [Video]Μόλις πριν από λίγες ημέρες είδαμε την εξέλιξη του SpotMini, το ρομπότ-σκύλος της Boston Dynamics, με την προσθήκη ενός εξαρτήματος στο επάνω μέρος που το βοηθά να ανοίγει με ευκολία τις πόρτες

Αυτή τη φορά, όμως, το βλέπουμε να αντιδρά δυναμικά όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να το εμποδίσει.
Στο video που ακολουθεί θα δείτε το SpotMini να ανοίγει και πάλι την πόρτα, αλλά αυτή τη φορά βρίσκεται εκεί ένας άνθρωπος με μπαστούνι του χόκευ και το εμποδίζει να περάσει. Το SpotMini επιμένει και συνεχίζει κανονικά, αλλά αυτή τη φορά ο άνθρωπος γίνειται πιο επιθετικός και το τραβά από το λουρί προς τα πίσω, ώσπου τελικά το αφήνει να κάνει τη δουλειά του.

Ο τροχός της ζωήςΥπάρχουν χρόνοι στις ζωές μας όταν έρχεται ένα σημείο επιλογής: συνήθως υπό μορφή κρίσης!..

Ακριβώς όπως το φίδι ρίχνει το δέρμα του τακτικά έτσι ώστε να μπορεί να γίνει μεγαλύτερο…., έτσι μπορούμε επίσης ήπια και με τιμή και σεβασμό, να  αφήσουμε το παρελθόν μας να φύγει, να βηματίσουμε έξω από τις συνθηκολογήσεις μας, τις προσωπικές μας ιστορίες ως πόνος και βάσανα.

Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα κομμάτι του παρελθόντος μας έχουμε την πιθανότητα να μεγαλώσουμε. 
 Όταν αφαιρούμε τις συνδέσεις που μας κρατούν πίσω στο παρελθόν ή μας κρατούν μικρούς έχουμε την ευκαιρία να προωθηθούμε μπροστά, για να μεγαλώσουμε & να αναπτυχθούμε πλήρως σε κάθε νέο στάδιο των ζωών μας. 

Κατόπιν ζούμε στη σωστή ισορροπία και την αρμονία με μας και στη σωστή σχέση με τη γη. 
 Κατόπιν περπατάμε στο δρόμο της  ομορφιάς.

Όταν εξετάζουμε τη φύση βλέπουμε ότι υπάρχει ένας φυσικός κύκλος σε όλα: ένας σπόρος φυτεύεται, έχει θρέψει και αυξάνεται με τις ρίζες στη γη, κατόπιν όπως η ζεστασιά του ήλιου λάμπει  επάνω του & αυτός αυξάνεται με έναν μίσχο, κατόπιν ωριμάζει και τελικά ένα όμορφο λουλούδι, μετά φρούτα, έπειτα σπόροι.

Η διασπορά των σπόρων στη γη, οι εγκαταστάσεις πεθαίνει και οι αποσυνθέσεις βλάστησης και τρέφει τη γη, η σκοτεινή γη κρατά το σπόρο έως ότου είναι έτοιμη να αυξηθεί και έτσι ο κύκλος επαναλαμβάνεται επανειλημμένως σε όλο το χρόνο.

Λογική και συναίσθημα . Με την καρδιά ή το μυαλό;


«Νουν ηγεμόνα ποιού»
ΣόλωνΠολλοί είναι εκείνοι που τάσσονται υπέρ της άποψης πως η λογική βοηθάει το άτομο στην επίλυση των προσωπικών του προβλημάτων αλλά και στη βελτίωση των διαπροσωπικών του σχέσεων. Κι αυτό, διότι η λογική εξοπλίζει το άτομο με κριτική ικανότητα, οξυδέρκεια και νηφαλιότητα ενώ παράλληλα διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες. Συνάμα, ο άνθρωπος με την αρωγή της λογικής καλλιεργεί την αρετή της αυτογνωσίας. Ως απόρροια, έχοντας μια πολυπρισματική αντίληψη για τον κόσμο μπορεί να ερμηνεύσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τα γεγονότα και διαπνεόμενος από ώριμη και νηφάλια σκέψη μπορεί να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα του παρουσιαστούν.

Ταυτόχρονα το λογικό στοιχείο- ταυτιζόμενο με τον αρχαίο Έλληνα θεό Απόλλωνα - το συνθέτουν η περίσκεψη, η αυτοκυριαρχία, η φρόνηση και η πνευματική γαλήνη. Κατέχοντας αυτά, το άτομο αποκτά «συνείδηση της συνείδησής» του, την ειδοποιό, δηλαδή, διαφορά του από τα άλλα έμβια όντα. Ο άνθρωπος , λοιπόν, με την συμβολή του Απολλώνιου-λογικού στοιχείου εξανθρωπίζεται, μέσω της θέσπισης ενός ηθικού κώδικα αξιών με βάση τον οποίο αξιολογεί τις πράξεις του, προδιαγράφει τα καθήκοντά του και γενικότερα οριοθετεί την ύπαρξή του.
Επίσης, με οδηγό την αυτογνωσία καλλιεργεί την έμφυτηκοινωνικότητά του και είναι σε θέση να αποδεχτεί-συνειδητοποιήσει πως η κοινωνική ένταξη δεν απαιτεί κατάργηση της ατομικότητάς του αλλά την υπέρβασή της. Καθίσταται, λοιπόν, εναργής ο τρόπος με τον οποίο η λογική συμβάλλει καταλυτικά στην επίλυση των προσωπικών ζητημάτων του ατόμου αλλά και στην υπέρβαση της ατομικότητάς του.
«Η καρδιά έχει τους λόγους της που η λογική δεν ξέρει»                              Pascal

«Βιβλική καταστροφή» προβλέπουν οι επιστήμονες για την Ελλάδα - Ποιες πόλεις κινδυνεύουν

«Βιβλική καταστροφή» προβλέπουν οι επιστήμονες για την Ελλάδα  - Ποιες πόλεις κινδυνεύουν

Η Αθήνα ξεχωρίζει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά για αρνητικό λόγο, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας νέας διεθνούς επιστημονικής μελέτης, θα γνωρίσει στο μέλλον την μεγαλύτερη αύξηση τόσο σε καύσωνες όσο και σε ξηρασίες, σε σχέση με όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.
Οι ερευνητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ, με επικεφαλής τη Σέλμα Γκουερέιρο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικών ερευνών "Environmental Research Letters", χρησιμοποίησαν όλα τα διαθέσιμα κλιματικά μοντέλα (με βάση τρία σενάρια) για να προβλέψουν πώς θα εξελιχθούν σε 571 ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2050 ή το 2100 τρία βασικά φαινόμενα: οι πλημμύρες, οι ξηρασίες και οι καύσωνες.
Η μελέτη προβλέπει αύξηση της μέγιστης θερμοκρασίας και χειρότερους καύσωνες και στις 571 πόλεις (ακόμη και με το πιο αισιόδοξο από τα τρία σενάρια), αυξημένη ξηρασία ιδίως στη Νότια Ευρώπη, αύξηση στις πλημμύρες ιδίως στη βορειοδυτική Ευρώπη και γενικότερη επιδείνωση των κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις.

«Κοτζάτεπε»: Η μαρτυρία του Τούρκου πιλότου που βύθισε το τουρκικό πολεμικό στην εισβολή της Κύπρου

«Κοτζάτεπε»: Η μαρτυρία του Τούρκου πιλότου που βύθισε το τουρκικό πολεμικό στην εισβολή της Κύπρου
Σαράντα τέσσερα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και μια ιστορία που στοίχησε στους εισβολείς δεκάδες θύματα, παραμένει σχετικά άγνωστη. Είναι η ιστορία της βύθισης του τουρκικού θωρηκτού Κοτζά Τεπέ από τους…ίδιους τους Τούρκους!
21 Ιουλίου 1974. Ή ώρα έδειχνε 2 και 35 μ.μ. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κοτζά-Τεπέ», μέλος τουρκικής νηοπομπής μαζί με άλλα δύο πλοία, μετά από την πέμπτη και χαριστική επίθεση πού είχε δεχτεί από τα τουρκικά F-104, βυθίζονταν στα ανοιχτά της Πάφου παίρνοντας στον υγρό τάφο του και ένα μεγάλο αριθμό από το πλήρωμα του θύματα της…. υπέρμετρης «πολεμικής αρετής» των Τούρκων, που μόλις πριν μια μέρα είχαν αποβιβαστεί στο βόρειο ανυπεράσπιστο τμήμα της Κύπρου.
Έκτοτε πέρασαν πολλά χρόνια, και οι πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης, όσοι φυσικά επέζησαν, κρατούσαν κλειστά τα στόματα τους. Αρχηγός του τουρκικού ναυτικού ήταν τότε ό Ναύαρχος Κεμάλ Καγιατζάν ενώ αρχηγός της αεροπορίας ήταν ό Πτέραρχος Εμίν Άλπκαγια.
Ό μόνος πού είχε περιγράψει και αποθανατίσει εκείνες τις στιγμές, ήταν ό γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος-συγγραφέας, Αλί Μπιράντ, ό οποίος καταλόγισε ευθύνες για την τραγωδία, πού είχε γελοιοποιήσει για άλλη μία φορά την τουρκική στρατιωτική μηχανή, στην ασυνεννοησία μεταξύ των επιτελείων της αεροπορίας και του ναυτικού.

ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ – ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.
Όταν παγιδευόμαστε στον φόβο, τον θυμό, την απληστία ή οποιοδήποτε άλλο βίαιο συναίσθημα σημαίνει ότι ξεχνάμε τον Θεό. Αν οι αισθήσεις σας, οι οποίες κυβερνούν τα συναισθήματά σας, είναι κάτω από τον έλεγχό σας, είστε άγιοι. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από σας τους ίδιους αν είστε κυρίαρχοι των αισθήσεών σας ή σκλάβοι τους. Να θυμάστε, οτιδήποτε ανατρέπει τον αυτοέλεγχό σας οδηγεί το νευρικό σας σύστημα στην καταστροφή. Ο λαίμαργος τρώει και ο άνθρωπος με αυτοέλεγχο επίσης τρώει. Ο ένας τρώει για το καλό του σώματός του και ο άλλος τρώει περισσότερο απ’ όσο πρέπει για την ικανοποίηση των αισθήσεών του. Αν η αγάπη κάποιου είναι πιο επικεντρωμένη στον Θεό και λιγότερο στις αισθήσεις, τότε αυτός θα μπορεί να ξεπεράσει κάθε κατάχρηση των αισθήσεων. Όταν μπαίνετε στον πειρασμό, να προσεύχεστε στον Κύριο: «Κάνε τον Εαυτό Σου πιο δελεαστικό από τους πειρασμούς. Όπως κι αν με δοκιμάσεις, Κύριε, θα κρατιέμαι γερά από Σένα». Όταν το νευρικό σας σύστημα είναι γεμάτο με γαλήνιες σκέψεις αγάπης για τον Θεό, τα νεύρα σας αναζωογονούνται με τη δύναμή Του. Ο Κρίσνα είπε: «Όταν το συναίσθημα είναι απόλυτα υποταγμένο και είναι ήρεμα εδραιωμένο στον Εαυτό (την ψυχή), ο γιόγκι, απαλλαγμένος έτσι από προσκόλληση σε οποιαδήποτε επιθυμία, αποκαλείται ενωμένος με τον Θεό» (Μπάγκαβαντ Γκίτα VI:18).
Οι αστέρες του κινηματογράφου και άλλοι επαγγελματίες διασκεδαστές θεωρούνται οι όμορφοι άνθρωποι της Αμερικής. Γιατί όμως η προσωπική τους ζωή είναι χάλια από τη δυστυχία και τα πολλαπλά διαζύγια? Οι περισσότεροι απ’ αυτούς ζουν με υπερβολική ποσότητα ενέργειας συγκεντρωμένη στις αισθήσεις. Η λαιμαργία, το έκλυτο σεξ, η μέθη με ποτά ή ναρκωτικά – όλα δημιουργούν μια πλαστή ευτυχία. Μόνο στον Θεό βρίσκει κάποιος την εκπλήρωση όλων των επιθυμιών. Μόνο στον Θεό βρίσκει κάποιος πάντα ανανεούμενη χαρά, που δεν μπορεί να δώσει καμία από τις αισθήσεις. Αν είστε υπό το κράτος κατάχρησης οποιασδήποτε αίσθησης –κι αυτό σημαίνει οποιασδήποτε απ’ αυτές– να διαβεβαιώνετε συνεχώς τον εαυτό σας ότι είστε ελεύθεροι: «Δεν είμαι υποδουλωμένος απ’ αυτή τη συνήθεια. Η αγάπη μου για τον Θεό είναι υπέρτατη, μεγαλύτερη απ’ ό,τι για οτιδήποτε άλλο».

'Οποιος είναι ανίκανος για το καλό……κάνει πάντα κακό!!!!! Νόμος!!!!!!

Με παίρνει τηλέφωνο μια γνωστή να μου ευχηθεί καλή Σαρακοστή….
Και με την «ευκαιρία» να μάθει....
Πως πέρασα την ημέρα των ερωτευμένων!!!!
Της υπενθυμίζω πως δεν έχω σχέση σε περίπτωση...
Που το είχε ξεχάσει!!!

Η επιμονή όμως να ζητάει λεπτομέρειες «γιατί» και «πως»…
Μου έδωσε να καταλάβω πως ήταν άλλος ο λόγος...
Που επικοινώνησε και όχι αυτός που υποστήριξε αρχικά!!!

Την άφησα λοιπόν να δω που θέλει να καταλήξει….
Όταν κάποια στιγμή την ακούω να λέει με στόμφο….
Πόσο άδικο είναι να μην έχω σύντροφο!!!!

Άδικο… γιατί;;; Τόσοι άνθρωποι είναι μόνοι τους!!!!

Να συνάπτουμε δηλαδή σχέση με όποιον βρίσκεται μπροστά μας….
Μόνο και μόνο για να λέμε πως έχουμε κάποιον….
Βιώνοντας την πιο οδυνηρή μορφή μοναξιάς στο πλευρό του;

Έκανε πως δεν άκουσε το λογικό επιχείρημα….
Γιατί ήθελε οπωσδήποτε να δηλώσει πώς είναι προβληματικοί….
Όσοι  επιλέγουν να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο…..
Και έπρεπε επειγόντως…..να το εξετάσουν!!!!

Για φαντάσου!!!!!
Να καταστρέψουμε δηλαδή την ζωή μας με τον κάθε τυχάρπαστο….
Για να μην αναρωτιέται  ο «κόσμος», όπως επισήμανε…..
Τι στραβό έχουμε και δεν μπορούμε…να κάνουμε σχέση!!!!!

Μάλιστα!!!!
Είχε λύσει όλα τα δικά της θέματα και το μοναδικό…
Που την απασχολούσε ήταν αυτό…το οποίο σημειωτέον έθετε….
Με μεγάλη «ευγένεια».… «τακτ»… και «διακριτικότητα»!!!!!

Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε θυμάται όποτε τον βολεύει

paneraki751

Πάντα με ενοχλούσαν οι περαστικοί, τόσο που σταδιακά άρχισα να αναπτύσσω μια αλλεργία απέναντί τους. Όχι αυτοί στο δρόμο, στο λεωφορείο ή το καφέ, αυτοί είναι αδιάφοροι και κάποιες φορές χρήσιμοι για να ρωτήσεις κατά πού πέφτει καμιά οδός ή να ζητήσεις καρέκλα και φωτιά αν ξεμείνεις από αναπτήρα.

Μα ως εκεί, οι περαστικοί χωρούσαν στη ζωή μου μόνο ως άγνωστοι, εκείνες οι φιγούρες-σκιές που ξεχνάς πως συνάντησες κι αδιαφορείς αν θα πετύχεις ποτέ ξανά στο διάβα σου. Δεν είχαν πρόσωπο ούτε κι όνομα. Ήταν απλά εκείνοι οι «Συγγνώμη, να σας ρωτήσω κάτι;».

Η αλλεργία μου αφορά εκείνους τους άλλους, τους περαστικούς που έχουν πρόσωπο κι όνομα, που έχουν κομμάτια τους στις σκέψεις και τις αναμνήσεις σου, που δεν ξέρεις γιατί ήρθαν ούτε πόσο θα κάτσουν και βλακωδώς έκανες όνειρα αντί για έναν καφέ κι έξω απ’ την πόρτα.

Σε εκείνους δε ζήτησες συγγνώμη κι αν και σου χρωστάνε μία, δεν τους ρώτησες ποτέ πώς το κάνουν αυτό το μαγικό, να εμφανίζονται όποτε τους βολεύει κι ύστερα πάλι να γίνονται καπνός. Μα όσο καπνό κι αν εισέπνευσες εσύ, δε βρήκες απαντήσεις ούτε κι εκείνους όσο κι αν τους αναζήτησες.

Θα εμφανιζόντουσαν πάλι όταν οι ίδιοι το αποφάσιζαν, όταν κάτι θα ήθελαν να ζητήσουν -ή μάλλον απλώς να το πάρουν, αυθαίρετα κι αβίαστα αφού στην πραγματικότητα ποτέ δεν έδειξες να προβάλεις και μεγάλες αντιστάσεις.

Είναι αστείο το πόσο συχνά κάνουμε λόγο, μούτρα και παράπονα γι’ αυτούς που μόνο παίρνουν χωρίς να δίνουν, δίχως να νοιάζονται, εκείνους τους μονίμως απόντες με κάποιες σκόρπιες παρουσίες ίσα για να καλύψουν τα κενά τους και να χορτάσουν το συμφέρον τους με ό,τι κι αν λαχταρούσε αυτό.
Μα ποιον κοροϊδεύουμε; Δεν κλέψανε τίποτα, δεν πήραν με το ζόρι το ενδιαφέρον σου ούτε σε ανάγκασαν να δώσεις χώρο, χρόνο και συναίσθημα. Τα ΄χες –κι είσαι τυχερός που μπορείς κι αισθάνεσαι ακόμα στην πιο άνιωθη εποχή- κι ήθελες να τα χαρίσεις κάπου. Ήξερες πως μόνο όταν μοιράζονται, αξίζουν κι όσο κι αν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου πως σε ξεγέλασαν, ποτέ δεν ήσουν βλάκας, απλώς επιμένεις να πιστεύεις σε ρομάντζα κι έρωτες.

24 Γιατροί με το Θάρρος να Πούνε την Αλήθεια για το Αποσταγμένο Νερό-I


24 Αλήθεια για το Αποσταγμένο Νερό--I

Η Αλήθεια για το Αποσταγμένο Νερό-Μέρος 1ο


Φίλοι

Το αποσταγμένο νερό είναι ΤΟ νερό το οποίο τρέχει μέσα σε ΟΛΕΣ τις μορφές ζωής με βάση το νερό. Έχω βάλει μαζί συγκεκριμένα γραπτά είκοσι τεσσάρων γιατρών που όλοι τους υποστηρίζουν τα οφέλη του Αποσταγμένου Νερού. Οι πρώτες σελίδες του βιβλίου του Dr. Hanish (Γιατρός #24) [σε όλο το κείμενο η Αγγλική λέξη doctor θα αποδίδεται στα Ελληνικά ως γιατρός] στο τέλος του κειμένου, είναι πραγματικά εκπληκτικές. Εάν, αφού διαβάσετε αυτό το κείμενο, νομίζετε ότι θέλετε να δοκιμάσετε αποσταγμένο νερό, σας προτείνω ΙΔΙΕΤΑΙΡΟΣ να ακολουθείτε τις οδηγίες του. Όποιων γνωρίζουμε να έχει ακολουθήσει τις οδηγίες του, είχε τα αποτελέσματα μιας ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ φύσης.
Στην υγειά σας...

Όλοι πρέπει να αλλάξουν το πόσιμο νερό τους σε αποσταγμένο νερό.
Μισό γαλόνι [1,89 L λίτρα] την ημέρα το ΕΛΑΧΙΣΤΟ, κατά προτίμηση ένα γαλόνι [3,79 L λίτρα - μονάδα μέτρησης το Αμερικάνικο γαλόνι για υγρά 1US gal lqd=3,79 λίτρα], ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κατά την περίοδο αποκατάστασης.


*** DOCTOR #1 ***

Αυτά τα λέει ο Δρ Allen Banik...


"Το αποσταγμένο νερό είναι ο σπουδαιότερος διαλύτης στη γη. (Είναι) το μόνο νερό που μπορεί να ληφθεί στο σώμα χωρίς να βλάψει στους ιστούς. Αυτό που εμείς ως επιστήμονες και το κοινό δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ποτέ, είναι ότι τα μεταλλικά στοιχεία [minerals] που μαζεύονται στο σώμα από το νερό είναι όλα ανόργανα μεταλλικά στοιχεία [ανόργανα άλατα], τα οποία δεν μπορούν να αφομοιωθούν (χωνευτούν) από το σώμα. Τα μόνα μεταλλικά στοιχεία που μπορεί να αξιοποιήσει το σώμα είναι τα οργανικά μεταλλικά στοιχεία (από φρούτα και λαχανικά). Όλοι οι άλλοι τύποι μεταλλικών στοιχείων είναι ξένες ουσίες για το σώμα και πρέπει να απορριφθούν ή να εξαλειφθούν. Σήμερα, πολλοί προοδευτικοί γιατροί συνταγογραφούν αποσταγμένο νερό στους ασθενείς τους. Όλα τα μηχανικά νεφρά λειτουργούν με αποσταγμένο νερό. "- Allen E. Banik, M.D. Συγγραφέας “Η Επιλογή Είναι Ξεκάθαρη” [The Choice is Clear].


*** DOCTOR #2 ***

Αυτά τα λέει ο Δρ Paul Bragg...


"Οι μεγαλύτερες βλάβες που προκαλούνται από τα ανόργανα μεταλλικά στοιχεία (σκληρά) – συν την κηρώδη χοληστερόλη και το αλάτι - είναι στις μικρές αρτηρίες και άλλα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου ([που είναι] 75% νερό). Η σκλήρυνση των αρτηριών και η ασβεστοποίηση των αιμοφόρων αγγείων αρχίζει την ημέρα που αρχίζει να παίρνει το σώμα μας ανόργανες χημικές ουσίες (και μέταλλα από το νερό της βρύσης)."


"Όταν το αποσταγμένο νερό εισέρχεται στο σώμα, δεν αφήνει κανενός είδους υπόλειμμα. Δεν περιέχει άλατα και νάτριο. Είναι το τελειότερο νερό για την υγιή λειτουργία των νεφρών ([που είναι] 83% νερό). Είναι το τέλειο υγρό για το αίμα ([που είναι] 83% νερό), το ιδανικό υγρό για την αποτελεσματική λειτουργία των πνευμόνων ([που είναι] 86% νερό), το στομάχι, το συκώτι ([που είναι] 85% νερό) και άλλα ζωτικά όργανα. Γιατί; Επειδή είναι απαλλαγμένο από όλα τα ανόργανα μεταλλικά στοιχεία. Είναι τόσο καθαρό ώστε όλες οι συνταγές υγρού φαρμάκου να συνταγοποιούνται με αποσταγμένο νερό.
Dr. Paul Bragg, N.D. Ph.T., από το βιβλίο του: "Η συγκλονιστική αλήθεια για το νερό" [The Shocking Truth About Water].


*** DOCTOR #3 ***

Αυτά τα λέει ο Dr. James Balch


"Υπάρχει μόνο ένα νερό, και αυτό είναι καθαρό, αποσταγμένο με ατμό νερό. Καμία άλλη ουσία στον πλανήτη μας δεν κάνει τόσα πολλά για να μας κρατήσει υγιείς και να μας κάνει καλά όπως κάνει το νερό ».
Διατροφική ευεξία [Dietary Wellness] 1993 Dr. James Balch, M.D.

Η συνοικία όπου ζωντανοί «συγκατοικούν» με νεκρούς. Έχτισαν τα σπίτια μέσα στο νεκροταφείο και οι σαρκοφάγοι έγιναν τραπέζια. Οι κάτοικοι απλώνουν τα ρούχα ανάμεσα στα μνήματα και τα παιδιά τριπλάρουν τους μακαρίτες ...


Χρησιμοποιούν σαρκοφάγους για τραπέζια και τα παιδιά παίζουν ανάμεσα σε τάφους. Είναι η «πόλη των νεκρών» που βρίσκεται λίγο έξω από το Κάιρο. Εκεί ζουν πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι.
Λίγο πιο μακριά από το κέντρο της πολύβουης αιγυπτιακής πρωτεύουσας βρίσκεται η παραγκούπολη που έχει χτιστεί μέσα στο μουσουλμανικό νεκροταφείο Bab el Nasr. Ανάμεσα σε τάφους και μαυσωλεία συναντά κανείς μικρά αυτοσχέδια σπίτια, καταστήματα και εργαστήρια. Στους «δρόμους» βλέπει παιδιά να παίζουν και πλανόδιους να πωλούν την πραμάτεια τους.

Το νεκροταφείο αρχικά κατασκευάστηκε τον 7ο αιώνα και μερικούς αιώνες αργότερα άρχισαν να φτιάχνονται επιβλητικοί ισλαμικοί τάφοι για να «φιλοξενήσουν» σουλτάνους και χαλίφηδες και τις οικογένειές τους. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, πάνω και γύρω από τους τάφους έχτιζαν και δωμάτια για το πένθος των συγγενών.


Η μετατροπή των τάφων σε σπίτια ξεκίνησε εδώ και πολλές δεκαετίες.

Από τη δεκαετία του ΄50 και μετά η έντονη αστικοποίηση τους Καϊρου και το υψηλό κόστος ζωής ανάγκασαν φτωχούς Αιγύπτιους και μετανάστες να βρουν καταφύγιο στο νεκροταφείο.

Τι είναι ένας άγιος;

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι είναι ένας άγιος;
Είναι πολύ σημαντικό ο καθένας από εμάς να γίνει τελικά ένας άγιος, επειδή η αγιότητα είναι ο σταθμός στο δρόμο που μας οδηγεί στην τελειότητα· είναι ένας σταθμός που δεν μπορούμε να παρακάμψουμε.

Τώρα, τι είναι ένας άγιος; Ένας άγιος είναι ένας άντρας ή γυναίκα που έχει πάρει την Τρίτη Μύηση. Αυτός ή αυτή έχει εξαγνιστεί σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά - ένας άσπιλος άνθρωπος. Φυσικά δεν είναι εύκολο να είσαι άσπιλος. Θα είστε άσπιλοι νοητικά, συναισθηματικά, σωματικά, με τις εκφράσεις σας, με τα λόγια και τις πράξεις σας, και με τις αντιδράσεις. Θα είστε ένας άνθρωπος που είναι απόλυτα ισορροπημένος σύμφωνα με τις αρχές και τους νόμους του Σύμπαντος.

Η αγνότητα των σωματικών, συναισθηματικών και νοητικών σωμάτων των αγίων φέρνει στο σύστημά τους μια τεράστια δύναμη. Εάν έχετε βρεθεί στη παρουσία ενός αγίου μπορείτε να το αισθανθείτε. Είναι φορτισμένος με ψυχική ενέργεια. Έχει ισχύ.

Η αγιότητα σας κάνει τόσο όμορφους. Κάποιο είδος ομορφιάς και γοητείας έρχεται στο πρόσωπό σας, στο σώμα σας.

Σε καθέναν από εμάς, στην καρδιά μας, υπάρχει κάτι που προσβλέπει σε σπάνιες στιγμές και λέει, "Μακάρι να ήμουν τόσο αγνός". Όλες οι προσπάθειές μας, όλοι οι αγώνες μας πρέπει τελικά να στραφούν προς την αγιότητα. Δεν είναι εύκολο. Ο δρόμος της αγιότητας είναι αγώνας, μάχη, άγρυπνες νύχτες, αποτυχίες και μάχες στη συνείδησή σας, μάχες με τον εαυτό σας.

Δεν μπορείτε να είστε άγιοι μέχρι να καθαρίσετε το κάρμα σας. Θα πληρώσετε· δεν μπορείτε να γίνετε πρόεδρος μέχρι να πληρωθούν οι φόροι σας. Επομένως, μην αυξάνετε το κάρμα σας.

Η πνευματική αφύπνιση (ή φώτιση) είναι μια μόνιμη κατάσταση;


Ο δάσκαλος αυτογνωσίας Μούτζι απαντάει στην ερώτηση που του θέτει μαθητής του, αν η πνευματική αφύπνιση, ή αυτό που ονομάζουμε "φώτιση", είναι μια σταθερή και μόνιμη κατάσταση, ή αν είναι άλλη μια παροδική εμπειρία.
Μούτζι: Αν η αφύπνιση βιωθεί από τη μεριά του ατόμου, τότε δεν είναι μια σταθερή κατάσταση. Η αφύπνιση δεν γίνεται για το εγώ. Δεν είναι το εγώ αυτό που αφυπνίζεται και απελευθερώνεται. Η αφύπνιση είναι η απελευθέρωση από το εγώ.

Το σημαντικό που πρέπει να καταλάβουμε εδώ είναι το πώς αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου μέσα σε όλο αυτό. Όλα όσα εμφανίζονται και έχουν μορφή, είτε είναι σκέψεις, αντικείμενα, αναμνήσεις, φαντασία, χρόνος, όλα αυτά απαιτούν να υπάρχεις ως παρατηρητής. Χωρίς εσένα δεν υπάρχει αντίληψη, δεν υπάρχει κόσμος.

Όταν ο νους επιστρέφει μετά την εμπειρία της αφύπνισης, οι περισσότεροι νιώθουν ότι χάθηκε η γαλήνη. Αλλά ξέρεις ότι μπορείς να είσαι απόλυτα γαλήνιος ακόμα και όταν μέσα σου συμβαίνει ένα τσουνάμι από σκέψεις;

Κριτική: οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ποτέ δεν σχολιάζουν τους άλλους

Κριτική: οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ποτέ δεν σχολιάζουν τους άλλους

Αντί να ασχολείστε με την κριτική των άλλων ή τον σχολιασμό των άλλων, αφιερώστε το χρόνο σας βελτιώνοντας τον εαυτό σας και τον περίγυρό σας.

«Το άτομο που αφιερώνει χρόνο για να βελτιώσει τον εαυτό του δεν έχει χρόνο για να σχολιάσει τους άλλους» – Μαρία Τερέζα της Καλκούτα.

Στη ζωή υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι πολύ εξαντλητικά όπως το να ακούμε κάποιον να σχολιάζει διαρκώς τους άλλους. Όχι μόνο δεν μας αφήνει να ζήσουμε ελεύθεροι αλλά μας φυλακίζει σε μια παγίδα αρνητικής συμπεριφοράς και μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα.
Οι πράξεις και τα λόγια των αδιάκριτων θα σας κουράσουν και θα καταστρέψουν το μυαλό σας.

Όταν λοιπόν αντιμετωπίζετε μια τέτοια κατάσταση έχετε δυο επιλογές: να απομακρυνθείτε ή να προσπαθήσετε να τους βοηθήσετε. Και όπως επισημαίνουμε στην αρχή του άρθρου: δεν υπάρχουν πιο συναισθηματικά και ζωτικά αδύναμοι άνθρωποι από εκείνους που αφιερώνουν το χρόνο τους σχολιάζοντας τους άλλους.

Με αυτή την έννοια, δεν υπάρχει κάτι πολυτιμότερο από μια ήρεμη ζωή και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει πάντα να προστατεύετε το φυσικό και ψυχολογικό σας χώρο. Η καρδιά σας δεν πρέπει να επηρεάζεται από καμία μη δημιουργική κριτική. Οι λέξεις πονούν μόνο όταν προέρχονται από άτομα που είναι σημαντικά για μας και ανάλογα με το τι και πώς θα το πουν.

Να επιζητάτε συναναστροφή με ανθρώπους που σας κάνουν καλύτερους, όχι με εκείνους που ενθαρρύνουν τον χειρότερο σας εαυτό


Πολλές φορές, μετά από μια βραδιά που περάσαμε μαζί με άλλους, λέμε: «Απόψε το κανιβαλίσαμε». Τι σημαίνει αυτό; Το αισθητικό μας επίπεδο έπεσε, η συμπεριφορά μας αλλοιώθηκε λόγω της ύπαρξής μας στο εσωτερικό μιας ομάδας. Η ομάδα εξασκεί μια μορφή πίεσης, μας κάνει όλους λίγο πολύ όμοιους, μας ισοπεδώνει.
Χρειάζεται προσοχή: όταν συναναστρεφόμαστε ανθρώπους, είτε γινόμαστε ίδιοι με αυτούς («Αν ο γείτονάς σου είναι βρόμικος, θα σε βρομίσει κι εσένα» λέει ο Επίκτητος) είτε εκείνοι ακολουθούν τους δικούς μας τρόπους. Οι περισσότεροι από μας δεν καταφέρνουμε να κατευθύνουμε τις συναναστροφές μας — αφηνόμαστε να μας κατευθύνουν εκείνες. Η οχλοκρατία είναι η ακραία μορφή αυτής της συμπεριφοράς: το άτομο αποποιείται κάθε ευθύνη και συμπεριφέρεται σαν μέλος ενός κοπαδιού.
Λέει ο Βρετανός συγγραφέας Τέρρυ Πράτσετ: «Το IQ του όχλου ισούται με το IQ του πιο ηλιθίου που βρίσκεται μέσα σ’ αυτόν διαιρεμένο διά του πλήθους του».
Συχνά παρασυρόμαστε από χυδαίες αντιλήψεις, χρησιμοποιούμε χυδαία γλώσσα, η αυτοάμυνά μας εξασθενεί. Κατά κάποιον τρόπο χάνουμε τον εαυτό μας — ο Όσκαρ Ουάιλντ έλεγε: «Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι».

Τι είναι ο έρωτας; Όταν ο Νους αγάπησε με την Ψυχή του


 Ο Διάλογος Της Διοτίμας Και Του Σωκράτη Για Τον Έρωτα


«Μα τι τέλος πάντων», είπα, «θα μπορούσε να είναι ο Έρωτας; Μήπως θνητός;»
«Σε καμιά περίπτωση.»
«Τότε τί;»
«Όπως και στα παραδείγματα που αναφέραμε προηγουμένως, κάτι μεταξύ θνητού και αθανάτου.»
«Δηλαδή, Διοτίμα, τι;»
«Δαίμων μέγας, Σωκράτη. Αφού βέβαια καθετί δαιμονικό βρίσκεται μεταξύ θεού και θνητού.»

«Και ποια είναι», είπα εγώ, «η ιδιαίτερη ικανότητά του;»
«Να διερμηνεύει και να μεταφέρει στους θεούς όσα προέρχονται από τους ανθρώπους, και στους ανθρώπους όσα προέρχονται από τους θεούς: τις δεήσεις και τις θυσίες των μεν, τις εντολές και τις ανταποδόσεις των δε. 


Και καθώς βρίσκεται στη μέση μεταξύ των δύο συμπληρώνει το κενό, ώστε το σύμπαν να αποτελεί ένα αδιάσπαστο σύνολο. Μέσω αυτής της δαιμονικής ικανότητας λειτουργεί τόσο ολόκληρη η μαντική όσο και η τέχνη των ιερέων που σχετίζεται με θυσίες, τελετουργίες, εξορκισμούς και γενικά με κάθε είδους μαγεία και μαγγανεία.

Ο θεός δεν έρχεται σε επαφή με τον άνθρωπο.
Με τη μεσολάβηση αυτού του δαίμονα υπάρχει οποιαδήποτε επικοινωνία και συνομιλία των θεών με τους ανθρώπους, επικοινωνεί και ενόσω είναι ξάγρυπνοι αλλά και όταν κοιμούνται. (στα όνειρα τους).

Όποιος είναι γνώστης αυτών των πραγμάτων είναι άνδρας δαιμόνιος, όποιος γνωρίζει μόνον άλλα πράγματα, είτε πρόκειται για το χώρο της επιστήμης είτε των χειρωνακτικών εργασιών, αυτός είναι χυδαίος. Τέτοιοι, λοιπόν, δαίμονες υπάρχουν πολλοί και πολλών ειδών. Ένας από αυτούς είναι και ο Έρωτας.»

σχόλιο: δαίμονες είναι όλες οι ειδικές ενέργειες όπως ο έρωτας για το Νου, αλλά ταυτόχρονα είναι και όλες οι καθολικές ενέργειες του έρωτα για τα θνητά και υλικά πράγματα.

«Ποιος είναι ο πατέρας του», ρώτησα τότε εγώ, «και ποια η μητέρα του;»
«Αυτό», απάντησε, «απαιτεί περισσότερο χρόνο για να στο διηγηθώ. Θα στο πω όμως.
«Όταν ήρθε στον κόσμο η Αφροδίτη, είχαν τραπέζι οι θεοί, με τους άλλους μαζί και ο Πόρος, ο γιος της Μήτιδας. Σαν απόφαγαν, ήρθε, όπως θα περίμενε δα κανείς σε μεγάλο φαγοπότι, η Πενία για να ζητιανέψει, και στεκόταν εκεί κοντά στην πόρτα. Ο Πόρος τότε μεθυσμένος από το νέκταρ -κρασί δεν υπήρχε ακόμη- βγήκε έξω στον κήπο του Δία και, καθώς είχε βαρύνει, έπεσε και κοιμήθηκε. 

Ανακαλύφθηκε ακέφαλο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης στο Μετρό ΘεσσαλονίκηςΈνα ακέφαλο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλόνικης. Την είδηση για το σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Μυλόπουλος.

Σύμφωνα με ανάρτησή του κ. Μυλόπουλου το άγαλμα βρέθηκε...
στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα.

«Το πιο πρόσφατο ανάμεσα στα 300.000 και ίσως ένα από τα πιο... καλλίγραμμα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι αυτή η ακέφαλη Αφροδίτη. Βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας, πολύ κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα» γράφει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της εταιρείας «Αττικό Μετρό Α.Ε.».
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

«Η ώριμη αγάπη είναι όταν αγαπάς, όχι όταν αγαπιέσαι.» ― Irvin D. Yalom

«Η ώριμη αγάπη είναι όταν αγαπάς, όχι όταν αγαπιέσαι.» ― Irvin D. Yalom
«Κάθε άνθρωπος πρέπει να επιλέγει πόση αλήθεια μπορεί να αντέξει» ― Irvin D. Yalom, Όταν έκλαψε ο Νίτσε
«Η απελπισία είναι το τίμημα που πληρώνει κανείς για να φτάσει στην αυτογνωσία. Κοιτάξτε βαθιά στη ζωή σας και θα διαπιστώσετε ότι η απελπισία βρίσκεται παντού» – Irvin D. Yalom, Όταν έκλαψε ο Νίτσε
«Μόνο ένας πληγωμένος θεραπευτής μπορεί πραγματικά να θεραπεύσει» ― Irvin D. Yalom, Στο Ντιβάνι
«Μια μέρα, σύντομα, ίσως σε σαράντα χρόνια, δεν θα ζει κανείς από αυτούς που με έχουν γνωρίσει. Τότε θα είμαι πράγματι νεκρός – όταν δηλαδή δεν θα υπάρχω πια στη μνήμη κανενός. Σκέφτηκα ότι κάποιος, που είναι πολύ ηλικιωμένος είναι το τελευταίο ζωντανό πλάσμα πάνω στη γη που έχει γνωρίσει κάποιο άλλο άτομο ή κάποιo πλήθος ατόμων προσωπικά και που τώρα έχουν φύγει από ζωή. Όταν το άτομο αυτό πεθάνει, πεθαίνει μαζί του και το πλήθος αυτών, εξαφανίζεται από τη ζωντανή μνήμη. Αναρωτιέμαι, για μένα ποιος θα είναι αυτός ο άνθρωπος, τίνος ο θάνατος θα με κάνει να πεθάνω πραγματικά;» ― Irvin D. Yalom, O Δήμιος του Έρωτα κι άλλες Ιστορίες Ψυχοθεραπείας.
«Αν ανέλθουμε αρκετά ψηλά στην κοινωνία, θα φτάσουμε κάποια στιγμή σε ένα ύψος από το οποίο η τραγωδία παύει να φαίνεται τόσο τραγική» ― Irvin D. Yalom, Όταν Έκλαψε ο Νίτσε
«Η ζωή είναι μια σπίθα ανάμεσα σε δύο όμοια κενά, το σκοτάδι πριν τη γέννηση και το σκοτάδι μετά τον θάνατο». ― Ιrvin D. Yalom, Όταν έκλαψε ο Νίτσε
«Είναι λάθος να κάνεις παιδιά από ανάγκη, λάθος να χρησιμοποιείς το παιδί σου για να ανακουφίσεις τη μοναξιά σου, λάθος να δίνεις σκοπό στη ζωή σου με την αναπαραγωγή ενός αντιγράφου του εαυτού σου. Είναι λάθος επίσης να αναζητάς την αθανασία με το να σπέρνεις τον σπόρο σου στο μέλλον, νομίζοντας ότι περιέχει τη συνείδησή σου! » ― Irvin D. Yalom, Όταν έκλαψε ο Νίτσε
«Το πνεύμα του ανθρώπου οικοδομείται από τις επιλογές του» ― Irvin D. Yalom, Όταν Έκλαψε ο Νίτσε

6 λόγοι που δε θα αφήσει ποτέ τη γυναίκα του για σένα.Έχεις σχέση με έναν παντρεμένο άντρα κι ελπίζεις ότι θα γίνει δικός σου μια μέρα… Σκέψου το ξανά. Όσο κι αν το θες να είστε μαζί επίσημα, η αλήθεια δυστυχώς πονάει. Έρευνες έχουν δείξει ότι λιγότερο από το 10% των ανδρών με εξωσυζυγική σχέση, φτάνει τελικά στο διαζύγιο.
Γιατί δε θα αφήσει ποτέ τη γυναίκα του;
  1. Τα έχει όλα.
Έχει μια σύζυγο που τον προσέχει, τον φροντίζει, του καθαρίζει, του μαγειρεύει, προσέχει τα παιδιά του κι από την άλλη απολαμβάνει τη συντροφικότητα και το σεξ μαζί σου, χωρίς δεσμεύσεις. Έχει δύο γυναίκες να του κάνουν τα χατίρια! Γιατί να χαλάσει το συνδυασμό και να μείνει μόνο με μία;
  1. Το διαζύγιο πονάει.
Ένα διαζύγιο είναι μια ταλαιπωρία. Θα πρέπει να τρέχει στους δικηγόρους, τα παιδιά θα αναστατωθούν, θα υπάρχουν τσακωμοί και διαφωνίες. Γιατί να βάλει τον εαυτό του και την οικογένειά του σε μία τέτοια διαδικασία;
  1. Δε θέλει.
Εάν αυτός ο τύπος σ ‘αγαπούσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, τότε, παρά τον πόνο του διαζυγίου και της εγκατάλειψης της οικογένειάς του, θα είχε ήδη αφήσει τη γυναίκα του. Αν ήθελε να είναι μαζί σου και αν σε αγαπούσε τόσο όσο νομίζεις, θα το έκανε. Σκέψου το. Δεν την έχει αφήσει επειδή δεν το θέλει. Τόσο απλό.

Δώδεκα συμβουλές για να κατανοήσεις την ζωή

Τρόποι για να κατανοήσεις την ζωή που ζεις και την συμπεριφορά σου και με αποφασιστικό τρόπο να προχωρήσεις μπροστά. Στον δικό σου καλύτερο τρόπο ζωής.


  • Όλα είναι όπως θα έπρεπε να είναι.Είναι τρελό πως καταλήγεις πάντα εκεί που προορίζεσαι να είσαι – πως, ακόμα και οι πιο τραγικές και αγχωτικές καταστάσεις τελικά σε διδάσκουν σημαντικά μαθήματα που ποτέ δεν είχες ονειρευτεί ότι θα είχες την ευκαιρία να μάθεις. Να θυμάσαι, πολλές φορές, όταν τα πράγματα καταρρέουν, στην πραγματικότητα βρίσκουν επιτέλους τη θέση τους.
  • Δεν μπορείς να αρχίσεις να βρεις τον αληθινό σου εαυτό, πριν χαθείς σε αυτό τον κόσμο.Το να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις χαθεί είναι το πρώτο βήμα για να ζήσεις τη ζωή που θέλεις. Το δεύτερο βήμα είναι να αφήσεις τη ζωή που δεν θέλεις. Το να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου είναι αρκετά τρομαχτικό. Αλλά ξέρεις τι είναι ακόμα πιο τρομαχτικό; Το να μετανιώνεις. Το όραμα χωρίς δράση είναι ονειροπόληση και η δράση χωρίς όραμα είναι ένας εφιάλτης. Η καρδιά σου είναι ελεύθερη, έχε το θάρρος να την ακολουθήσεις.

Πέντε Πλανήτες στους Ιχθείς* Χάσε τον Εαυτό σου, για να βρεις ποιός πραγματικά Είσαι*20. 2. 2018

Η Αφροδίτη από τους Ιχθείς


πλησιάζει τον Ποσειδώνα


που είναι επίσης στους Ιχθείς*


Ο Ήλιος έχει μπει στους Ιχθείς


μαζί με τον Ερμή,


και ο Χείρωνας είναι κι αυτός εκεί*


Στους Ιχθείς*

Όλη η Επικοινωνία γίνεται και θα γίνεται


κάτω από τον Βυθό


σε αργή κίνηση


στην Κίνηση που σου επιτρέπει


ο Ποσειδώνας,


εδώ κάτω από τον Ωκεανό


άλλοι Νόμοι και Κανόνες,


στην Χώρα των Ιχθύων


τα λόγια και οι κινήσεις


μετράν αλλιώς,


πέντε πλανήτες στους Ιχθείς,


και το Γίγνεσθαι


σε παρακινεί να αφεθείς


στην γλυκιά Ροή της Διαίσθησης σου*

Αφέσου,


μην βιάζεσαι καθόλου αυτήν


την περίοδο,


παραδώσου με Εμπιστοσύνη


στον Δημιουργό,


έχε συμπόνοια για τον Εαυτό σου


και τους Άλλους,


συγχώρεσε,


χώρεσε...


όπως χωράει όλους ο Ωκεανός,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα