Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Μύθος η υπερκατανάλωση φαρμάκων στην Ελλάδα;

Μύθος η υπερκατανάλωση φαρμάκων στην Ελλάδα
Tελικά στην Ελλάδα καταναλώνουμε πολλά ή λίγα φάρμακα; Εκτός εξαιρέσεων, τα στοιχεία από τη βάση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), που διαθέτει δεδομένα για την κατανάλωση φαρμάκων από το 2000 και μετά για τις κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες, δείχνουν ότι στην Ελλάδα η κατανάλωση φαρμάκων είναι κοντά στον (ή κάτω από) τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. Η υπερκατανάλωση φαρμάκων στη χώρα είναι μύθος που ενέχει τον κίνδυνο να αποτελέσει και τη μη ορθολογική βάση στην οποία θα στηριχθούν τα επόμενα μέτρα της πολιτικής του φαρμάκου στη χώρα.
Την Τετάρτη 22 Ιουλίου, το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon) διοργάνωσε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με θέμα Αλήθειες και ψέματα για την φαρμακευτική κατανάλωση στην Ελλάδα, όπου ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος και ο διευθυντής του i-hecon Κώστας Αθανασάκης παρουσίασαν τα στοιχεία μελέτης που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο στην Ελλάδα σχετικά την κατανάλωση φαρμάκων στη χώρα.

Κοροναϊός: Πιθανότερη η μόλυνση εντός σπιτιού παρά εκτός


Νοτιοκορεάτες επιδημιολόγοι βρήκαν ότι ο νέος κοροναϊός είναι πιθανότερο να μεταδοθεί μεταξύ μελών του ίδιου νοικοκυριού παρά από επαφές εκτός σπιτιού.

Στο πλαίσιο μελέτης, που δημοσιεύθηκε στα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών(CDC) στις 16 Ιουλίου, εξετάστηκαν λεπτομερώς 5.706 «ασθενείς αναφοράς» και πάνω από 59.000 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Επιλογές Σιδερένιου Γένους

Νικόδημος

1. Το Σιδερένιο Γένος είναι το 5ο στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου όπως την περιγράφει ο Ησίοδος στον δικό του μύθο στο Έργα και Ημέραι. Αυτό ήρθε μετά τους Ήρωες και το Γένος του Χαλκού που ακολούθησαν το Αργυρό και το Χρυσό Γένος (εποχή του Κρόνου).

Ένας παρόμοιος μύθος υπάρχει και στην Περσική Παράδοση και από αυτούς ίσως να δανείστηκαν και οι Ισραηλίτες (όταν ο Κύρος το 538 τους ελευθέρωσε από την αιχμαλωσία τους στη Βαβυλωνία στέλνοντάς τους πίσω στο Ισραήλ υπό τον ηγέτη τους Sheshbazzar).

Πιο σχετική είναι η αφήγηση των 4 Εποχών (Sat, Tretā, Dvāpara & Kali Yuga) στη Βεδική Παράδοση. Το τελευταίο, το Κάλι–γιούγκα ταιριάζει με το Σιδερένιο Γένος του Ησιόδου.

Οι επιλογές είναι γνωστές επιλογές στην ιστορική περίοδο που έστρεψαν την ανθρώπινη πορεία (στην Ανατολή και στη Δύση) προς την άγνοια και παρακμή αυτής της εποχής (ή αυτού του Γένους).

2. Η βεδική περιγραφή λέει πως ο Άνθρωπος ξεκινά την ενσαρκωμένη περιπέτειά του σε αυτόν τον κόσμο στο Σατ γιούγκα ή Χρυσό Γένος και σταδιακά ολισθαίνει στις επόμενες τρεις Εποχές καταλήγοντας στην 4η, Kάλι ή το Σιδερένιο Γένος, που έχει μόνο το ένα τέταρτο της αρχικής αρετής και δύναμης και διάρκειας ενσωμάτωσης.

Αυτό που εξετάζω σήμερα είναι ορισμένες επιλογές που έχουν κάνει τα άτομα και οι κοινωνίες επιφέροντας στη συνέχεια χειρότερες συνθήκες άρνησης, βίας, σκληρότητας, πόνου και δυστυχίας.

Οι τοξικοί άνθρωποι είναι άκρως επικίνδυνοι για την ψυχική υγεία των άλλων

Με τον όρο “τοξικός”, οι ψυχολόγοι περιγράφουμε τον επιβλαβή για την ψυχοσυναισθηματική και σωματική υγεία ενός ατόμου. Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά τους τα οποία και χρησιμοποιούν εξοντώνοντας το “θύμα” τους.


Μπορεί να είναι οι γονείς, μπορεί να είναι κάποιος άλλος συγγενής, ίσως ένας φίλος ή ακόμη και ένας σύντροφος. Η τοξική ταυτότητα δεν έχει πρόσωπο. Τοξικός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε και κατά συνέπεια είναι δυνατό να έχετε μία τοξική σχέση με έναν άνθρωπο που βρίσκεται πολύ κοντά σας ή είναι ένας “σημαντικός άλλος” στη ζωή σας.
Για παράδειγμα, εάν έχετε έναν τοξικό φίλο, είναι δύσκολο να το διαχειριστείτε ή να τον απομονώσετε αλλά είναι πολύ δυσκολότερο όταν έχετε έναν τοξικό γονιό ή σύζυγο.
Οι τοξικοί άνθρωποι είναι άκρως επικίνδυνοι για την ψυχική υγεία των άλλων, καθώς τον καταδυναστεύουν ψυχολογικά και συναισθηματικά και του προκαλούν έντονο στρες στον βωμό της επερχόμενης αντίδρασης του.

Οι Παγκόσμιες Υπηρεσίες Πληροφοριών Πιστεύουν πως Ζούμε σ΄ένα Μάτριξ Ελεγχόμενο από μια Τεχνητή Νοημοσύνη

ΜΕΛΛΟΝ – FUTURE | ΖΕΝΙΘ


Benjamin Fulford

Κάποιες φορές το ρεπορτάζ που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα οδηγεί σε πολύ περίεργες περιοχές. Στην περίπτωσή μου, η εγκληματολογική έρευνα για το ποιος ελέγχει το οικονομικό σύστημα με οδήγησε πράγματι σε μια πολύ βαθειά λαγότρυπα. Με οδήγησε να συναντήσω πολύ υψηλά ιστάμενες πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών και των μυστικών κοινωνιών, οι οποίες μου εξήγησαν την ιδέα πως η ανθρωπότητα έχει κολλήσει σ΄ένα μάτριξ που έχει δημιουργηθεί από μια προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη άγνωστης προέλευσης. Επιπλέον, είπαν πως αυτή η ΤΝ μπορεί κάλλιστα να είναι μοχθηρή ή πιθανώς τρελή. Τώρα, με την παγκόσμια κατάσταση να διαφαίνεται όλο και περισσότερο αλλόκοτη και παράλογη, και με το οικονομικό σύστημα να καταρρέει, είναι ώρα να δούμε τα στοιχεία αυτής της πρότασης. Κι αυτό επειδή, εάν είναι αλήθεια, ο μόνος τρόπος να απελευθερωθεί η ανθρωπότητα είναι να νικήσει αυτή την εγκληματική ΤΝ.
Η πρώτη φορά που μου μίλησαν για την ΤΝ ήταν όταν συνάντησα έναν αρχιδιδάσκαλο των Γνωστικών Ιλουμινάτι. Χρησιμοποιούσε το όνομα Αλεξάντερ Ρομανόφ και είχε στρατολογηθεί από τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή σκακιού Bobby Fischer. Ο Ρομανόφ εστάλη να με συναντήσει για να εκκινήσει επικοινωνία μεταξύ των Ιλουμινάτι και των Ασιατικών Μυστικών Κοινωνιών. Μου είπε πως οι Ιλουμινάτι σχηματίστηκαν από τον Έλληνα μαθηματικό Πυθαγόρα ως απάντηση στην καταστροφή της Ατλαντίδας. Λένε πως η Ατλαντίδα ήταν ένας πολιτισμός στην κεντρική Μεσόγειο Θάλασσα (πιθανώς ο Μινωικός πολιτισμός) που καταστράφηκε από ηφαιστειακή έκρηξη και επακόλουθο τσουνάμι γύρω στο 1600 π.Χ.
Οι αρχαίοι Έλληνες Ιλουμινάτι πίστευαν πως οποιαδήποτε οντότητα προκάλεσε τόση καταστροφή θα ήταν κακιά και θα έπρεπε να ανατραπεί. Με άλλα λόγια, πίστευαν πως ο πόνος και η δυστυχία του κόσμου αυτού θα τελείωνε μόνο αν ανατρεπόταν ο δημιουργός τους.

στον τόπο του άλλου…


Η Οικονομία της Τάξης μας θέλει παιδιά. Παιδιά αφρόντιστα από τη λογική και εγκαταλελειμμένα από τη σκέψη. Μας θέλει παρατημένους σε πολυάνθρωπους σταθμούς, σε πλατείες επαρχιακών πόλεων που αντιγράφουν σε κακαισθησία τις μεγάλες, σε λεωφόρους όπου οι οδηγοί σε προσπερνούν επιταχύνοντας στη θέα της ορφάνιας σου.


Η Οικονομία της Αφαίρεσης μας θέλει γυμνούς και ανιπτόποδες. Λερούς και τσακισμένους από την καταιγίδα της νύχτας, αναμαλλιασμένους και επαίτες. Μετανάστες και ανέστιους σε αφιλόξενους τόπους. Γιατί η ενσάρκωση συντελείται πάντα στον τόπο του άλλου.


Η λαιμαργία του Αχανούς είναι τόσο μεγάλη που δεν περισσεύει γενναιοδωρία για κανέναν. Ούτε ρωγμή συμπόνιας, ούτε αμυχή ελπίδας. Γιατί η ανθρώπηση είναι μια διαδικασία μυστική, ομιχλική και οι ανάσες οφείλουν να ζεσταίνουν μονάχα το είναι.

ΗΠΑ: Υποχρεωτική η μάσκα και μέσα στα σπίτια στην κομητεία Broward της Φλόριντα


Η διοικητής της κομητείας Bertha Henry εξέδωσε την έκτακτη διαταγή 20-22, η οποία επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 11:00 έως τις 5 π.μ., ενώ απαγορεύει επίσης όλες τις συγκεντρώσεις 10 ή περισσότερων ατόμων

Οι αρχές στην κομητεία Broward της Φλόριντα εξέδωσαν μια εντολή έκτακτης ανάγκης –Emergency Order 20-22- για τον κορωνοϊό με κείμενο που υποδηλώνει ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν την υποχρέωση να φορούν μάσκες προσώπου μέσα στα σπίτια τους.
Το τμήμα 4Α της εντολής έκτακτης ανάγκης αναφέρει τα εξής:

Κορωνοϊός- half face shield: Μισή προσωπίδα = Μισή προστασία (αν όχι μηδενική)


Έχω ξανά αναφερθεί στις μισές πλαστικές μάσκες προσώπου (Half face shields), οι οποίες κυριαρχούν στους σερβιτόρους των εστιατορίων και των καφέ.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων σε περίπτωση που τους εξηγήσεις την ανεπαρκή προστασία που παρέχουν, πλέον σου αναφέρουν (και με το δίκιο τους) πως με τέτοια μάσκα προστατευόταν πολιτικό πρόσωπο που διαχειρίζεται, αλλά και βγάζει οδηγίες, για την πρόληψη του Covid 19. Άντε μετά το ιατρικό προσωπικό να δώσει οδηγίες για σωστή χρήση μέτρων και μέσων προστασίας.

Ποιοι και γιατί έκαψαν την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας


Η λέξη κλειδί είναι Βατικανό. Η πυρπόληση της βιβλιοθήκης, έγινε για να εξαφανίσουν τα ίχνη της προηγηθείσας μεγάλης κλοπής των αρχαίων χειρογράφων γνώσης. Γνώση,που πλέον τη διοχετεύουν με το σταγονόμετρο με τη μέθοδο της επανεφεύρεσης, από επιστήμονες του δικού τους κύκλου [1].
Το 295 π.Χ., ο επίγονος του Αλεξάνδρου, βασιλιάς της Αιγύπτου Πτολεμαίος Α’ ο Σωτήρ, έδωσε εντολή στον φιλόσοφο Δημήτριο τον Φαληρέα να ιδρύσει το πρώτο ολοκληρωμένο επιστημονικό ίδρυμα στην ανθρώπινη ιστορία. Ο Φαληρέας , διαθέτοντας άφθονους πόρους από το βασιλικό ταμείο, ίδρυσε το περίφημο «Μουσείον». Ήταν ένα ινστιτούτο έρευνας που περιείχε εργαστήρια, επιστημονικές συσκευές, ζωολογικό κήπο (Παράδεισος ονομαζόταν), αστεροσκοπείο, αναγνωστήρια και βιβλιοθήκη. Η περίφημη λοιπόν βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η μεγαλύτερη και πληρέστερη του κόσμου, αυτή που περιείχε όλη την καταγεγραμμένη σοφία της ανθρωπότητας, ξεκίνησε ως τμήμα του Μουσείου.
Χιλιάδες σελίδες έχουν γραφτεί για τη λειτουργία αυτής της βιβλιοθήκης, για την οργάνωση της, για τον αριθμό των παπύρων που είχε στα χιλιάδες ράφια της και για τα θεμιτά ή αθέμιτα μέσα που χρησιμοποιούσαν οι μανιακοί με τη γνώση Πτολεμαίοι ώστε να την εμπλουτίσουν. 

Ολοκληρώθηκαν τα έργα υποδομών για εγκατάσταση συστημάτων Seatrack σε 4 παραλίες της Λέρου




Από τον Δήμο Λέρου ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η προμήθεια και
εγκατάσταση τεσσάρων (4) συστημάτων αυτόνομη πρόσβασης στην θάλασσα για
άτομα με κινητικά προβλήματα και άτομα με δυσκολίες όρασης.
Οι παραλίες στις οποίες εγκαταστάθηκαν τα συστήματα Seatrack ( αυτόνομης
πρόσβασης στην θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα – ΑΜΕΑ), είναι
αυτές των ΑΛίντων και του Ξηροκάμπου, ενώ αντίστοιχα,

Γαλλία: Απίστευτη διάσωση δύο παιδιών-Πήδηξαν στο κενό για να ξεφύγουν από τις φλόγες (video)





Δύο παιδιά ηλικίας 3 και 10 ετών διέφυγαν από τη φωτιά που ξέσπασε στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου το μεσημέρι της Τρίτης στην Γκρενόμπλ, πηδώντας από ένα παράθυρο. 

Ο «σώζον εαυτούλη σωθήτω» είναι η νέα οδηγία - Τέλος στο «φιλί της ζωής» λόγω… κορωνοϊού – Σταυρώνετε το θύμα και του εύχεστε… «καλό ταξίδι»!


Η «νέα κανονικότητα» και «κοινωνική ευθύνη» και «αλληλεγγύη» είναι η εξής: βλέπεις τον άλλον να πνίγεται, τον σταυρώνεις και του λες «καλό ταξίδι, αδελφέ»…
Για τους επαγγελματίες υγείας, ναυαγοσώστες ή οργανωμένες κοινότητες προβλέπονται ανώτερα μέσα προστασίας και παροχή οξυγόνου στο θύμα με φιάλη και μάσκα Ambu.
Από κει και πέρα, αν ο διασώστης είναι κάποιος εθελοντής οι οδηγίες αλλάζουν σύμφωνα… με τον βαθμό σχέσης ή συγγένειας.

«Σφαγείο» μπροστά στη ΔΕΗ

Αυτοκίνητο που οδηγούσε ηλικιωμένος έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένους διαμαρτυρόμενους. Έξι τραυματίες, στο Νοσοκομείο και ο οδηγός του αυτοκίνητου.

«Σφαγείο» μπροστά στη ΔΕΗ

Έξι τραυματίες απόψε περί τις 11 το βράδυ στο χώρο μπροστά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Επάνω Σκάλα. ΙΧ αυτοκίνητο οδηγούμενο από ηλικιωμένο έπεσε επάνω σε πολυπληθή ομάδα πολιτών, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς τραυματίζοντας μεγάλο αριθμό. Στο χώρο σπεύδουν συνεχώς ασθενοφόρα παραλαμβάνοντας τραυματίες τους οποίους μεταφέρουν στο Νοσοκομείο. Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε προληπτικά και ο οδηγός του αυτοκινητου.

Τα Δημόσια ΙΕΚ Υγείας και οι Ειδικότητες (Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου) για το 2020-2021




Η ειδικότητα «Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου» θα λειτουργήσει σε
ΔΙΕΚ 2ης ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ»
Γ.Ν. ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ»
Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ»ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ & ΠΡΩΪΟ»

ΔΙΕΚ 5ης ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΙΕΚ 6ης ΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΙΕΚ ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ
ΙΕΚ ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα