Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Εντυπωσιάζει το μυστήριο του έφιππου ηγεμόνα που βρήκαν στον βυθό ψαράδες της Καλύμνου


0c1da11846e663aba3a81c8f1c3719dcΙδιαίτερη αναφορά στον έφιππο ηγεμόνα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Καλύμνουκάνει η εφημερίδα«Καθημερινή» στο πλαίσιο αφιερώματος στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων που βρίσκεται επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στον ίσκιο της Ακρόπολης.              
Οι συντηρητές μιλούν για το πλέον εντυπωσιακό εύρημα που είναι κλεισμένο σε μια βιτρίνα στον ισόγειο χώρο της εφορείας.
«Πρόκειται για τα τμήματα ενός μεγάλου αγάλματος της ύστερης ελληνιστικής περιόδου, το οποίο έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία. Το 2006 ένας ψαράς ανέσυρε ένα χάλκινο πόδι αγάλματος με τα δίχτυα του στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κάλυμνο και την Κω. Λίγο αργότερα ένας άλλος ψαράς, συγγενής του πρώτου, βρήκε το άλλο πόδι στην ίδια περιοχή. Το 2009 εντόπισε το τμήμα ενός θώρακα, ενώ προφανώς στο σύμπλεγμα αυτό που είναι ένας έφιππος ηγεμόνας ανήκει και ένα εντυπωσιακό κεφάλι που βρέθηκε και αυτό στα ίδια νερά. Το αξιοπερίεργο είναι ότι πραγματοποιήθηκε αρχαιολογική έρευνα στο σημείο όπου υπέδειξαν οι ψαράδες αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Με απόσταση ετών, πάντως, συμπληρώθηκε σταδιακά ένα παζλ, το οποίο δείχνει έναν ρωμαλέο άνδρα με ένα καπέλο που ονομάζεται καψία. Με το ένα χέρι του κρατά τα γκέμια και με το άλλο απευθύνει χαιρετισμό.
Από το σύμπλεγμα απουσιάζει το άλογο. Όλα τα τμήματα έχουν συντηρηθεί αλλά κάποια δεν βρίσκονται στην εφορεία.

Πως να ρίξετε την πίεση σας με 3 κινήσεις μέσα σε 5 λεπτά χωρίς φάρμακα!

 Από τον γιατρό της Σπαρτάκ Μόσχας

002

Σήμερα, η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι η μία από τις πιο επικίνδυνες νόσους, η οποία προκαλείται από την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, στο κάπνισμα, στα αλμυρά τρόφιμα, στην παχυσαρκία, στην στέρηση ύπνου, και το άγχος.Ο τρόπος ζωής είναι παίζει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της υψηλής πίεσης του αίματος. Εάν το διαχειριστείτε σωστά με ένα υγιεινό τρόπο ζωής, μπορείτε να μειώσετε ή να καθυστερήσετε την ανάγκη για φάρμακα.
Αυτό το πρόβλημα είναι εξαιρετικά κοινό!
Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης, φροντίστε να παρακολουθείτε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση για να εξασφαλίσει ότι είναι σε ένα υγιές επίπεδο.
Ο dr Lu Hun Sen είναι γιατρός στην ποδοσφαιρική ομάδα της πρωτεύουσας της Ρωσίας που ονομάζεται «Σπαρτάκ», και αποκάλυψε από την αρχαία κινεζική ιατρική αυτό το υστικό που θα σας βοηθήσει στην εξισορρόπηση της πίεσης του αίματος σας.

ΤΑΛΩΣ, O ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Βάσω Δενδροπούλου
Η Κρήτη με τις εκατό απροστάτευτες από τείχη πόλεις, με τις μυστηριακές της τελετές στο φως της μέρας μπρος στα μάτια όλων, διατηρούσε κάτι το παιδιάστικο και το φευγαλέο, δυσανάλογο με τη σημασία του πολιτισμού της. Κρήτη: αριθμημένα πιθάρια με σιτηρά στις αποθήκες, σφραγιδόλιθοι με συμπλέγματα ζώων, απαλές τοιχογραφίες, κόμποι σε ελεφαντόδοντο, κατάλογοι προσφορών, μέλι, χαραγμένες κάψες παπαρούνας, βούκρανα και δίστομοι πελέκεις. 
Κολόνες από κυπαρισσόξυλο, ανάκτορα με σκάλες και πηγάδια φωτισμού, ταφικές πλάκες χωρίς όνομα, Μικροσκοπικά ειδώλια συσσωρευμένα, καθόλου αγάλματα, καθόλου αντίγραφα λαξευμένα στην πέτρα. 
Κανένα ίχνος από τη θεϊκή όρθια στάση, απουσιάζει η παραισθησιογόνα παρουσία της κάθετα λαξευμένης πέτρας. Κρήτη: προστατευμένη από τον Τάλω...
Σύμφωνα με τις παραδόσεις της Κρήτης, ή είχε πατέρα τον Κρήτα και γιο τον Ήφαιστο ή ήταν ταύρος, ή ήταν Ηφαιστότευκτος, κατασκεύασμα του θεού Ήφαιστου. Λέγεται πως ήταν χάλκινος, με μια φλέβα που ξεκινούσε από τον αυχένα του και τελείωνε στα σφυρά του, όπου τη συγκρατούσε ένα καρφί, κι ότι τον είχε χαρίσει ο Ήφαιστος στο Μίνωα για να προστατεύει την Κρήτη. 

Ο Τάλως συνήθιζε να τρέχει, φέρνοντας τρεις φορές την ημέρα το γύρο του νησιού, ώσπου είδε το πλοίο Αργώ στα παράλια και του πέταξε βράχια αλλά έχασε τη ζωή του από τον Αργοναύτη Ποίαντα, που τον τόξευσε στα σφυρά.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΛΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ!!;;!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!!

CREATURE 2
Πριν λίγο καιρό ο Leo Stiller ( Λεό Στίλερ ) ανέβασε με βίντεο ένα πολύ περίεργο αλλά και παράξενο τρομακτικό πλάσμα!!!! Πραγματικά έχει πολύ ενδιαφέρον το όλο ζήτημα και ειδικά άμα διαβάσετε τα σχόλια που δίνουν οι αναγνώστες του!!!! Ειδικά εκεί που λέει μια ότι είναι αρκούδα σε αποσύνθεση!!!! Για παρατηρήστε το καλά να δείτε είναι αρκούδα!;!
Θυμίζει πολύ έντονα τα πλάσματα του Mάουντακ όπου μπορείτε να διαβάσετε για αυτά ΕΔΩ!!!! Όπου και για αυτά λέγανε ότι ήταν από κουνάβια ή ακόμα και πτώματα από Ρακούν!!!! Και όπως πάντα στα συρτάρια κλεισμένα οι εξετάσεις κτλ. κτλ.!!!!!
Με το συγκεκριμένο πλάσμα όμως έχουμε να κάνουμε με κάτι το πολύ κακό!!!! Έχει ανθρώπινα άκρα μυτερά αυτιά τεράστιους κυνόδοντες χωρίς να ανήκουν σε κάποιο γνωστό ζώο!!!! Τα μάτια του είναι τεράστια και αυτό αποδεικνύει ότι έχει κατασκευαστεί για να βλέπει πολύ καλά νύχτα και μέρα!!!! Το σώμα είναι σε κανονική αποσύνθεση και οι μύγες είναι η απόδειξη που πετάνε πάνω από το πτώμα του αλλά και κάθονται πάνω σε αυτό ότι είναι πραγματικό και όχι κάτι άλλο όπως κούκλα ή από πηλό φτιαγμένο!!!!
Θυμίζει πολύ έντονα τα λαγωνικά των Δρακονιανών όπου έχουν στην μέση γη με την μόνη διαφορά ότι του λείπουν οι φολίδες!!!! Αν δεν είναι κάποιο είδος γεννητικής μετάλλαξης τότε είναι πολύ σίγουρο ότι πρόκειται για κάποιο είδος από κάποια άλλη διάσταση!!!! Παίζει όμως πολύ και να είναι κάποιο είδος πειράματος από κρυφά εργαστήριά και αν είναι αλλοίμονο μας για το μέλλον της ανθρωπότητας!!!! Διότι δεν φαίνεται και πολύ φιλικό!!!!
Από όσο δείχνει ο τόπος του συμβάν όπου βρίσκεται το παράξενο αυτό πλάσμα δείχνει να το έκανε κομμάτια το τρένο την ώρα που προσπαθούσε να περάσει…!!!! Δυστυχώς το βίντεο δεν λέει σε ποια τοποθεσία είναι ή σε ποια χώρα!!!! Αυτό το κάνει ακόμα ποιο αυθεντικό διότι ο βιντεολήπτης δεν δίνει καθόλου στοιχεία για αυτό!!!! Οπότε μπορούμε να πούμε ότι ίσως είναι και από ομάδα έρευνας του πλάσματος όπου στην συνέχεια κάποιος από αυτούς διέρρευσε το βίντεο αυτό!!!!
Από την κατασκευή της σιδηρόραγας φαίνεται να είναι ή στην Αργεντινή ή στο Νότιο Περού!!!! Αυτά είναι τα μόνα στοιχεία τα οποία μπορούμε να προσκομίσουμε το από πού μπορεί να τραβήχτηκε αυτό το πλάσμα!!!!

ΛΥΚΑΩΝΕΣ - Οι Νόμοι Τους (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)


Λυκάωνες - Οι 12 Φυλές Και Οι Νόμοι Τους! (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)


lycan coin 1
Eδώ είμαστε και πάλι, σήμερα θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε για τον τρόπο ζωής των Λυκάωνων λίγους νόμους από τους πολλούς που έχουν, κάποιες ιδιαιτερότητες και κάποια στοιχεία ως απόδειξη ότι υπάρχουν και δεν είναι της φαντασίας κάποιων!!!!
ΝΟΜΟΙ:
  1. Η κάθε φυλή ανεξαίρετος υποχρεώνεται να κρατά όχι μόνο τις πόλης αλλά και όλη την χώρα καθαρή ως υπόδειγμα νοημονφροσύνης και αξιοπρέπειας!!!! Καλούνται όλοι οι Λυκάωνες εκτός των αναπήρων και των αρρώστων με διαταγή του Πατέρα και της Μητέρας να αναλαμβάνουν χώρους καθαριότητας με την σειρά η κάθε οικογένεια ανά ημέρα!!! Παράβαση νόμου = Εξορία!!!! 
  2. Ο Αρσενικός Λυκάων πρέπει να σέβεται τον θηλυκό διότι φέρει στην ζωή του Λυκάωνες!!!! Οποιαδήποτε βιοπραγία τιμωρείτε ή χλέβας ως ψυχολογικό πόλεμο απαγορεύτε αυστηρά!!!! Με διαταγή του Πατέρα και της Μητέρας!!!! Παράβαση Νόμου = Θάνατος!!!!
  3. Οποιοσδήποτε θηλυκός Λυκάωνας θα πρέπει να σέβεται τον αρσενικό Λυκάωνα διότι είναι αυτός που θα προστατεύσει αυτήν την οικογένεια του αλλά και την τιμή της πατρίδας του!!!! Με διαταγή του Πατέρα και της Μητέρας!!!! Παράβαση νόμου = Τύφλωση!!!!
  4. Όλοι οι Λυκάωνες πρέπει να ακούν τις διαταγές αλλά και τους παλαιούς νόμους αλλά και τους καινούριους του καθεστώς Σαμάνου!!!! Ο Σαμάνος είναι ψυχή του Πατέρα και της Μητέρας το οποίο και δώρισαν στους Λυκάωνες για να μπορούν να ξεχωρίζουν τις αδικίες αλλά και τις ίντριγκες ακόμη τα ψέματα και τις αλήθειες!!!! Πρέπει να δίνεται ο μέγιστος σεβασμός όταν αντικρίζεται τον Σαμάνο διότι αυτός είναι που θα πέσει πρώτος από όλους στο πεδίο της μάχης για να στηρίξει τον λαό του με θάρρος και θάνατο αν χρειαστεί ακόμα!!!! Ο Σαμάνος αναγνωρίζεται από την ασημένια πλάτη ( τρίχωμα που διαθέτει ) αλλά και από την χαίτη γύρω από τον λαιμό του!!!! Όλο το άλλο τρίχωμα είναι βαθύ Γκρι προς το μολυβί!!!! Είναι ο μοναδικός Λυκάων που δεν φέρει χρώματα φυλών!!!! Οποιοσδήποτε μη σεβασμός στον Σαμάνο σημαίνει άμεση εκτέλεση από την δυνατή και άρτια εκπεδευμένη φρουρά του δημοσίως εκτός και αν την αναίρεση ο Σαμάνος!!!! Ο Σαμάνος είναι αυτός που δίνει την γαλήνη στην Λυκαωνία όλη αλλά και την θεραπεία για οτιδήποτε χρειαστεί κάποιος Λυκάωνας!!!! Είναι αυτός που αποφασίζει για τα πάντα και αυτός που βγάζει οπουδήποτε νόμο επιτόπου!!!! Μπορεί να καταργήσει παλιούς νόμους εκτός αυτών που έχει δώσει ο Πατέρας και η Μητέρα!!!! Είναι αυτός που θα δώσει την ζωή του το πνεύμα του την ψυχή του αλλά και το αίμα του αν ζητηθεί για να σωθεί κάποιος Λυκάωνας αν χρειαστεί!!!! Ο Σαμάνος θα πρέπει να φιλοξενείτε από τον κάθε Λυκάων ή την οικογένεια του οποτεδήποτε ζητηθεί!!!!

Λυκάωνες - Οι 12 Φυλές Και Οι Νόμοι Τους! (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Ας μιλήσουμε σήμερα όχι για αποδείξεις  αν υπάρχουν Λυκάωνες γιατί για μένα υπάρχουν αλλά για τους ίδιους τους Λυκάωνες!!!!
lycan
Οι Λυκάωνες χωρίζονται σε 12 φυλές όπου όλοι μαζί φτιάχνουν την μια δυνατή και ενωμένη!!!! Ας ξεκινήσουμε να δούμε ποιες είναι οι φυλές αυτές:
1. Η φυλή των ΑRHLERK- ΑΡΧΛΕΡΚ η οποία φέρει κοκκινωπό τρίχωμα με ξανθιές ανταύγειες!!!! Είναι φιλόξενοι αλλά και δύστροποι αναμεταξύ τους με πολλές εντάσεις για καυγάδες όπως ακριβώς γίνεται στο Γαλατικό χωριό από το κόμικ Αστερίξ και Οβελίξ – http://www.mamouthcomix.gr/asterix/ !!!! Είναι όλοι τους δεινοί πολεμιστές μέχρι εσχάτων από άντρες, γυναίκες, γέρους, νέους…!!!! Τους αρέσει πολύ το ψάρεμα και η πολιτεία τους ( μεγάλο χωριό ) σαν την Άρτα βρίσκεται δίπλα στην λίμνη ονόματι ERTHREK – ΕΡΘΡΕΚ όπου σημαίνει << Βαθυνή >>!!!! Η αρχηγός αυτής της φυλής είναι η ονόματι KHIRLA – ΚΧΙΡΛΑ όπου και διοικεί την φυλή της με δίκαιο λόγο και πράξεις εδώ και 475 χρόνια!!!
 2. Η φυλή των VERCKLORH – ΒΕΡΚΛΟΡΧ η οποία φέρει ξανθό τρίχωμα με μαύρες ανταύγειες!!!! Είναι πολύ φιλόξενοι, και φέρουν την ευθήνη της προφορικής ιστορίας των Λυκάωνων όπως έχει από την ημέρα που ο Πατέρας και η Μητέρα πάτησαν το πόδι τους στην γη!!!! Τους αρέσει πολύ το κυνήγι αλλά και τα παιγνίδια στα χιόνια….!!!! Η πολιτεία ( μεγάλο χωριό ) ονομάζετε KRARHR – ΚΡΑΡΧΡ όπου σημαίνει << Φωτεινό >> γιατί βρίσκεται κοντά με τα σύνορα των Ξωτικών!!!! Παρεξηγούνται με το παραμικρό αλλά και συγχωρούν πολύ εύκολα…!!!! Είναι όλοι τους δεινοί πολεμιστές μέχρι εσχάτων από άντρες, γυναίκες, γέρους, νέους…!!!! Αρχηγός της φυλής αυτής είναι η URKHAL – ΟΥΡΚΧΑΛ όπου και διοικεί την φυλή της με δίκαιο λόγο και πράξεις εδώ και 390 χρόνια!!!!

Ευημερία – Πλούτος – Πενία

Ευημερία – Πλούτος – Πενία

Το χρήμα είναι σαν την κοπριά.
Όταν συσσωρεύεται, τρέφει παράσιτα και παράγει δυσοσμία,
αλλά όταν διασπείρεται στη φύση, φέρνει αποτελέσματα και χαρίζει αφθονία.
Η συσσώρευση χρημάτων στους λίγους βλάπτει σοβαρά την υγεία των πολλών.

Ο πλούτος και η πείνα είναι δίδυμα τέκνα του καπιταλισμού. Αδικημένοι και αδικούντες εναλλάσσονται, όπως οι ισχνές και οι παχιές αγελάδες των φαραώ, καθώς οι θυσίες των αμνών (μεσαία τάξη) συνεχίζονται. Όσο το χάσμα του χρήματος μεγεθύνεται τόσο βαθαίνει το ρήγμα της εθνικής ομοψυχίας. Μόνο η πείνα διαιρεί ομοεθνείς και ομοθρήσκους σε δύο μισητούς εχθρούς. Οι άνθρωποι οργανώθηκαν σε κοινωνίες για να πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητές τους μπροστά στα πολλαπλά μειονεκτήματα του μεμονωμένου βίου. Η ιδέα παραμένει άριστη, η εφαρμογή χωλαίνει. Η πενία αφυπνίζει. Η οργή κυοφορεί επαναστάσεις. Ριζικές αλλαγές καταστάσεων και προσώπων. Αυτές οδηγούν σε ολική αναμόρφωση του πολιτεύματος. Διακηρύξεις ισονομίας και ισοπολιτείας επανεφαρμόζονται. Σοφοί και Θεοί επιστρατεύονται, θεραπεύοντας και οι δύο πληγές με το θαυματουργό ίαμα, την (κοινωνική) Αγάπη.

Τον 9 αι. μ.κ.ε. ένας έμπορος ονομαζόμενος Μωάμεθ επαναστατεί ενάντια στην χαοτική αδικία των προϊσλαμικών καθεστώτων. Κάθε φύλαρχος ήταν κληρονόμος του τοπικού Θεού. Τον 20 αι. μ.κ.ε. ο Bin Laden επιχειρεί να ανασυντάξει τους πιστούς του Ισλάμ (islam = υποταγή στον Προφήτη) ενάντια στους διεφθαρμένους ηγέτες των ισλαμικών καθεστώτων της ίδιας περιοχής. Η ίδια η γέννηση του Ισλάμ πριν από 1.300 έτη σηματοδοτεί τη ρήξη με την προϊσλαμική αραβική παράδοση και την αρχή των τρομοκρατών μουσουλμάνων.

Πώς έχασα 5 κιλά σε μία εβδομάδα με αυτήν την παράξενη δίαιτα με αυγό!

Λοιπόν, έχουμε αυτό που χρειάζεστε. Αυτή η δίαιτα με αυγό για την απώλεια βάρους είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί και μπορείτε να χάσετε 5 κιλά σε μόλις μία εβδομάδα!
πώς-i-χάσει-12-κιλά-σε-ένα-εβδομάδα-με-αυτό-παράξενο-αυγό-διατροφή-600x402
Αυτό το αποτελεσματικό πρόγραμμα απώλειας βάρους είναι στην πραγματικότητα μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων που προορίζεται για γρήγορη απώλεια βάρους, αλλά όχι για μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους. Το σώμα σας χρειάζεται θερμίδες για ενέργεια, και στερώντας τες για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να βλάψει το σώμα σας, να αποδυναμώσει τον μεταβολισμό σας και να αυξήσει τον κίνδυνο για πολλές παθήσεις.
Όμως, αν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα, θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη δίαιτα με αυγό και να γίνεται μάρτυρες των αποτελεσμάτων οι ίδιοι.
 Δίαιτα με αυγό
Τα αυγά είναι πολύ υγιεινά, δεδομένου ότι είναι γεμάτα από πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Με την συνεχή κατανάλωση αυγών, το σώμα σας εφοδιάζετε με την πλειοψηφία των απαιτούμενων βιταμινών και θρεπτικών ουσιών. Με την κατανάλωσή τους και την αποτοξίνωση από ανθυγιεινά τρόφιμα για μια εβδομάδα, θα χτίσετε σημαντικά τον μεταβολισμό σας και θα αρχίσετε να ρίχνετε το βάρος.
Εκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται ότι υπάρχει πολύ φαγητό, αλλά τα αυγά θα παρέχουν κορεσμό. Στο τέλος των επτά ημερών, θα χάσετε 5 κιλά αφού ακολουθήσετε αυτή τη δίαιτα αυγού για την απώλεια βάρους.

Φιλία: σημαντική σχέση για την ψυχική υγεία του ανθρώπου


friendship
Η ανθρώπινη επαφή είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή των ανθρώπων και γι αυτό τον λόγο αποκτούμε τους πρώτους μας φίλους σε ηλικία μόλις τριών ετών. Από εκείνη την ηλικία και σε όλη την διάρκεια της ζωής μας επιλέγουμε συνεχώς ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε όσα συμβαίνουν στην ζωή μας. Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι φίλοι για την ζωή μας;
Η παρουσία φίλων στην ζωή μας παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην ψυχική μας ισορροπία όσο και στην ολοκλήρωση μας ως ανθρώπινες οντότητες. Χρειαζόμαστε ανθρώπους δίπλα μας, οι οποίοι θα είναι πρόθυμοι να μοιραστούν ό,τι συμβαίνει στην ζωή μας και όλα τα συναισθήματα που συνοδεύουν κάθε γεγονός, χαρά, λύπη, αποτυχία, επιτυχία. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από ακροατές και συνοδοιπόρους σε κάθε βήμα της ζωής τους.
Διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα της ψυχολογίας και ψυχιατρικής, αλλά και σπουδαίοι φιλόσοφοι έχουν κατά καιρούς αναλύσει την σπουδαιότητα της φιλίας στην ψυχική υγεία αλλά και στην αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου.

Αυτά είναι τα 8 τρόφιμα που χρειάζεσαι για να ενισχύσεις τη μνήμη σου



Καλός είναι ο καφές, αλλά πρέπει να προσέχεις τη διατροφή σου. Μπορεί κατά καιρούς να δημοσιεύονται πολλές έρευνες για τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ στη μνήμη, όμως πρέπει να ακολουθείς και μια ισορροπημένη διατροφή.
Το άγχος, η καθημερινή κούραση και ο όγκος πληροφοριών, που συλλέγουμε καθημερινά επιβαρύνουν τη μνήμη μας. Αν και εσύ θες συνέχεια να πεις ή να κάνεις κάτι και το ξεχνάς, τότε άκου το καμπανάκι που σου χτυπά ο οργανισμός σου και διάλεξε αυτές τις 8 τροφές για να ενισχύσεις τη μνήμη σου.
Οι 8 αυτές τροφές είναι πλούσιες σε φυτοχημική ανθοκυάνη, που δίνει το μωβ και κόκκινο χρώμα στα λαχανικά και φρούτα και ενισχύει τη μνήμη.

ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ

Αγριεύουν τα πράματα σύντροφοι. Ήταν που ήταν μπάχαλο πέρσι το καλοκαίρι, μπήκε κι αυτό το δίσεκτο έτος, και χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Αυτά τα φορολογικά, τα ασφαλιστικά και τα αγροτικά, μοιάζουν πασατέμπος μπροστά στα άλλα. Τα εθνικά δηλαδή θέματα, τα οποία πλέον έρχονται στην χειρότερη στιγμή μας ή μήπως έρχονται στο κατάλληλο timing ;
Η κυβέρνηση είτε είναι εντελώς ανίκανη, είτε είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι εκπληκτικό οτι τα έχει βάλει με όλες τις εργασιακές ομάδες, την ώρα που η ανεργία καλπάζει, η πραγματική οικονομία έχει στεγνώσει, ενώ και η καρτούν οικονομία του χρηματιστηρίου, έχει αρχίσει και βρίσκει ορυκτά στο υπέδαφος.
Και την ώρα που δήθεν διαπραγματεύονται οι κυβερνώντες – ήθελα νάξερα σε ποιά γλώσσα το κάνουν -, χρησιμοποιούν κάτι γελοία θέματα σαν τις άδειες της τηλεόρασης, για να ρίχνουν στρακαστρούκες αλλού. Ή μήπως και τα άλλα ανοικτά θέματα, δεν είναι αντιπερισπασμός για να μην ασχολούμαστε με τα εθνικά θέματα και την συγκυριαρχία του Αιγαίου που πλέον είναι ορατότατη με την απόφαση που πήρε ο αδαής αμόρφωτος που ηγείται της τσόντας που στηρίζει τον Σύριζα στις καρέκλες;
Θα υπάρχουν λέει περιπολίες στα σύνορα μας από σκάφη του ΝΑΤΟ, τα οποία όμως θα περιορίζονται στα διεθνή ύδατα καθότι τα τουρκικά σκάφη θα επιτηρούν τα δικά τους νερά, όπως και τα δικά μας θα τα προσέχουμε εμείς. Λογικό; Λογικοφανές σύντροφοι. Διότι ο στολίσκος του ΝΑΤΟ που πρόκειται να κάνει αυτήν την δουλειά υπό την γερμανική διοίκηση – κάποιοι ακόμα δεν έχουν μάθει τον ρόλο της Γερμανίας στην Μικρασιατική καταστροφή – έχει στην δύναμη του κι ένα ελληνικό κι ένα τουρκικό πλοίο.

Ως προς που κινείται ο Γαλαξία μας;

Γνωρίζουμε ότι οι μεγάλες κοσμικές δομές του Σύμπαντος περιλαμβάνουν τα σμήνη των γαλαξιών, τα γαλαξιακά υπερσμήνη και τέλος τα "μεγάλα τείχη" (μια διάταξη από γαλαξίες σε μορφή εκτεταμένου φύλλου), που εκτείνονται σε μήκος εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών φωτός. Υπάρχει όμως και μια άλλη υπερμεγέθης συγκέντρωση μάζας, ο ¨Μεγάλος Ελκυστής", που ασκεί τεράστια ελκτική βαρυτική δύναμη ώστε να αποτελεί μαζί με τις υπόλοιπες δομές της κοσμικής ύλης, την αιτία της κίνησης όχι μόνο γαλαξιών, όπως ο δικός μας, αλλά και του σμήνους της Παρθένου στον οποίο ανήκει και η τοπική ομάδα του Γαλαξία μας, με εκπληκτικά μεγάλες ταχύτητες.
o-GALAXY
Η μέτρηση αυτών των κοσμικών ταχυτήτων γίνεται με πλαίσιο αναφοράς το Κοσμικό Υπόβαθρο Μικροκυμάτων. Έτσι ακριβείς μετρήσεις έδειξαν ότι κινούμεθα προς το τμήμα του Ουρανού, που βρίσκεται ο αστερισμός του Λέοντα.
Ο Γαλαξίας μας μαζί με άλλους (Ανδρομέδας, τα Νέφη του Μαγγελάνου και τριάντα ακόμη μικρότερους γαλαξίες), αποτελούν μια τοπική ομάδα που κινείται με ταχύτητα περίπου 600 km/sec προς την κατεύθυνση ενός μικρού αστερισμού, στο Νότιο ημισφαίριο του Ουρανού, την Αντλία. Πρέπει να εξηγήσουμε όμως ότι η κίνηση αυτή δεν οφείλεται στην διαστολή του Σύμπαντος αλλά σε τέσσερις διαφορετικές αιτίες.

Διαρκής ηλεκτρική εκκένωση




Πόσες υπέρ πάντων μάχες έχεις να δώσεις
ενάντια στις πολυμήχανες αντανακλάσεις σου;

Πόσοι συναγερμοί θα πρέπει να χτυπήσουν
για να σου γίνει αισθητή η ανάγκη;

Πόσες φορές σου ξεγλίστρησε απ'το κεφάλι
η υποψία ότι μπορεί και όλα να'ναι λάθος;

Πόσοι γενναίοι είναι να έρθουν ακόμη
με όπλο πότε τη φωτιά πότε τη γνώση τους
για να υποφέρουν προσφέροντάς σου λύτρωση;

Πόσα ενδύματα θα προβάρεις με ζήλο
για να μάθεις ότι ο βασιλιάς παραμένει πάντα γυμνός;

Πόσες καλοκουρδισμένες στρώσεις θα αποβάλλεις
για να χαρείς το κάλλος της γύμνιας σου;

Εμείς δεν θα πεθάνουμε από έρωτα μωρό μου



Εμείς δεν θα πεθάνουμε από έρωτα. Εμείς δεν θα βιώσουμε την απελπισία του να μην μπορείς να αγγίξεις το αντικείμενο του πόθου σου, να λιώνεις από ανυπομονησία να τρέμεις από ανάγκη.

Εμείς που πιστεύαμε πως θα κλαίγαμε από έρωτα, και θα πίναμε για να ξεχάσουμε και θα χορεύαμε όπως στις ελληνικές ταινίες, εμείς που ονειρευόμαστε πως θα κάνουμε την διαφορά θα γίνουμε οι άλλοι δεν θα ζήσουμε έτσι.

Εμείς ζούμε μέσα στα σκατά. Εμείς ζούμε μέσα στο άγχος. Εμείς φοβόμαστε ακόμα και την σκιά μας. Να τα κάνεις όλα στην ώρα τους, να πάρεις πτυχίο μεταπτυχιακό να βρεις δουλειά να βγάλεις λεφτά να κάνεις σωστή ζωή να να να...

Εμείς δεν θα το σκάσουμε για το πουθενά. Εμείς δεν θα κλεφτούμε. Γιατί δεν χωράει στην ζωή που μας χτίσανε η ελευθερία, δεν χωράει στην ζωή η ζωή.

Ο κόσμος πεινάει, υποφέρει, ζητάει πνίγεται.
Εμείς πεινάμε υποφέρουμε ζητάμε πνιγόμαστε.

Η ΝΑSA απαγορεύει τη λέξη “Ιησούς” στους εργαζόμενους της

Το όνομα του Ιησού δεν είναι ευπρόσδεκτο στο ενημερωτικό δελτίο Johnson Space Center, σύμφωνα με καταγγελία που κατατέθηκε από μια ομάδα Χριστιανών που εργάζονται για τη NASA

Σύμφωνα με το FoxNews, το νομικό τμήμα της NASA απαγόρευσε τη χρήση του ονόματος «Ιησούς», σε ομάδα Χριστιανών που εργάζονται στη διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ.  
Στην καταγγελία αναφέρεται ότι το όνομα του Ιησού δεν είναι ευπρόσδεκτο στο ενημερωτικό δελτίο της οργάνωσης Johnson Space Center, μιας ομάδας λατρείας του Χριστού που αποτελείται από εργαζόμενους στη NASA.
Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ενημερώθηκαν για αυτό από τους δικηγόρους της υπηρεσίας.    
«Ήταν συγκλονιστικό για όλους μας και πολύ απογοητευτικό» ανέφερε η μηχανικός της NASA, Sofia Smith, που σημείωσε ότι «η NASA έχει μια μακρά ιστορία σεβασμού της θρησκευτικής έκφρασης» και εξέφρασε την απορία «γιατί δεν θα μας επιτρέπουν να βάλουμε το όνομα του Ιησού στην ανακοίνωση για το σύλλογο μας;»  

Το μυστήριο του Κασπάρ Χάουζερ


Το μυστήριο του Κασπάρ Χάουζερ
Η 26η Μαίου του 1828 ήταν αργία και οι δρόμοι της Νυρεμβέργης ήταν σχεδόν άδειοι. Στις 4-5 το απόγευμα ο Georg Weickmann, ένας τσαγκάρης που ζούσε στην πλατεία Unschlitt, είδε ένα παράξενο αγόρι 15-18 χρονών, ντυμένο με ρούχα χωρικού, να περπατά περίεργα, σα να ήταν μεθυσμένο. Ο τσαγκάρης το πλησίασε και το αγόρι του έτεινε ένα σφραγισμένο φάκελο ο οποίος απευθυνόταν «στον Αξιότιμο Διοικητή της 4ης Ίλης, του 6ου Συντάγματος Ελαφρού Ιππικού, στη Νυρεμβέργη».
Ο Weickmann πήγε το παράξενο αγόρι στο σπίτι του διοικητή. Οι υπηρέτες τους προσέφεραν φαγητό και ποτό, όμως το αγόρι δεν κατάπινε τη μπύρα και το λουκάνικο που του έδωσαν, δείχνοντας να μην ξέρει τί είναι. Δέχτηκε μόνο ένα λιτό γεύμα από μαύρο ψωμί και νερό, το οποίο και έφαγε με ιδιαίτερη βουλιμία, αν και φαινόταν να μην ξέρει να χρησιμοποιήσει σωστά τα δάχτυλά του. Επίσης έδειχνε να πονά και έκλαιγε συνεχώς δείχνοντας τα πόδια του. Ο Weickmann και οι υπηρέτες προσπάθησαν να του μιλήσουν, όμως τα μόνα λόγια που του απέσπασαν ήταν μια συνεχής επανάληψη των φράσεων «δεν ξέρω» και «θέλω να γίνω καβαλάρης, όπως και ο πατέρας μου». Τελικά, μή μπορώντας να συνεννοηθούν, τον έβαλαν στο στάβλο, όπου ο νέος αποκοιμήθηκε αμέσως.
O διοικητής, ο λοχαγός Wessenig, δεν κατόρθωσε, όπως και όλοι οι άλλοι νωρίτερα, να συνεννοηθεί μαζί του, και μή ξέροντας τί άλλο να κάνει, πήγε το αγόρι στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί, οι αστυνομικοί προσπάθησαν και αυτοί να μιλήσουν με το αγόρι, όμως το μόνο που αυτό τους έλεγε ήταν «δεν ξέρω», ή «πηγαίνετε με σπίτι». Έδειχνε να μην αντιδρά σε οποιοδήποτε ερέθισμα, σαν να βρισκόταν σε μια κατάσταση λήθαργου ή έκστασης, και όταν ένας αστυνομικός του έδωσε ένα νόμισμα για να παίξει ενθουσιάστηκε και άρχισε να φωνάζει «Άλογο! Άλογο!». Ένας αστυνομικός είχε τη φαεινή ιδέα να του δώσει χαρτί και μελάνι και να του πεί να γράψει. Προς έκπληξη όλων έγραψε το όνομα «Kaspar Hauser», με αυστηρά, ευδιάκριτα γράμματα.
Ο Κασπάρ είχε ύψος περίπου 1,60, καστανά σγουρά μαλλιά και ήταν γεροδεμένος με φαρδιούς ώμους. Το δέρμα του ήταν πολύ ανοικτό και απαλό, παρότι δεν έδειχνε ασθενικός, τα χέρια του μικρά και απαλά και τα όλο φουσκάλες πόδια του υποδήλωναν πώς μάλλον δεν είχε ποτέ του φορέσει παπούτσια. Είχε μια πληγή στο δεξί του χέρι και, σύμφωνα με κάποιες πηγές, ένα σημάδι εμβολίου που ίσως υποδήλωνε καταγωγή από την ανώτερη τάξη.
Φορούσε ένα στρογγυλό καπέλο χωρικού, ένα ζευγάρι παλιά ημιμποτάκια με ψηλά τακούνια τα οποία δεν του έκαναν, ένα μαύρο μεταξωτό μαντήλι, γκρίζο πανωφόρι και παντελόνι. Είχε πάνω του ένα άσπρο μαντήλι όπου ήταν ραμμένα με κόκκινη κλωστή τα αρχικά Κ.Η., ένα πιθανότατα γερμανικής κατασκευής κλειδί, ένα μικρό φάκελο με χρυσόσκονη (!) και ένα κεράτινο κομπολόι. Στις τσέπες του υπήρχαν επίσης μερικά γράμματα, κάποια έντυπα θρησκευτικά κείμενα, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό εγχειρίδιο με τίτλο «Η τέχνη της αντικατάστασης του χαμένου χρόνου και των ετών που ξοδεύτηκαν άσκοπα», ένας μάλλον κυνικός τίτλος, αν λάβει κανείς υπόψιν όσα έγιναν αργότερα γνωστά για την ιστορία του.

Το Πείραμα της Φιλαδέλφεια: Ιστορία και μύθος


DE-173 EldridgeDE-173 Eldridge
Το Πείραμα της Φιλαδέλφεια, συνεχίζει να εξάπτει τη φαντασία και την περιέργεια του κοινού για σχεδόν 50 χρόνια από τις πρώτες αναφορές σε αυτή την παράξενη ιστορία. Προϊόν της φαντασίας ενός ανθρώπου, ή πραγματικότητα που ξεπερνά τα όρια της επιστημονικής φαντασίας; Ακόμα και σήμερα είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα. Ας δούμε όμως τα γεγονότα.

Η δημιουργία ενός μύθου

Η ιστορία που με το πέρασμα του χρόνου έγινε γνωστή με τον τίτλο το «Πείραμα της Φιλαδέλφεια» γεννήθηκε μέσα από μια σειρά παράξενων γεγονότων, με βασικό πρωταγωνιστή μια πραγματικά μυστηριώδη φιγούρα. Στα μέσα της δεκαετίας του 50 και συγκεκριμένα το 1955 κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ ένα βιβλίο με τίτλο "The expanding case for the UFO" (Η υπόθεση των UFO). Το βιβλίο αυτό έμελλε να γίνει διάσημο όχι τόσο για το περιεχόμενό του, όσο για τα γεγονότα που ακολούθησαν.
PE_gr_jessup
Morris Jessup
Συγγραφέας του ήταν ο Morris K Jessup, αστρονόμος, με πτυχιακές σπουδές στην αστρονομία στο Πανεπιστήμιο του Michigan όπου είχε διδάξει και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, και μανιώδης ερευνητής των UFO. Με την έκδοση του βιβλίου του ο Jessup ξεκίνησε μια σειρά παρουσιάσεων με κύριο στόχο την προώθησή του.
Τον Ιανουάριο του 1956 ο Jessup έλαβε ένα γράμμα προερχόμενο από κάποιον που παρακολούθησε κάποια από τις διαλέξεις του και είχε διαβάσει το βιβλίο του. Το γράμμα σχολίαζε διάφορες από τις θέσεις του Jessup σχετικά με τα UFO και σε κάποιο σημείο έκανε μια αναφορά σε ένα ασυνήθιστο περιστατικό. Σύμφωνα με την επιστολή, τον Οκτώβριο του 1943 είχε λάβει χώρα ένα πείραμα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που είχε ως αποτέλεσμα ένα ολόκληρο αντιτορπιλικό να γίνει αόρατο ενώ έπλεε στη θάλασσα.
Το γράμμα υπέγραφε κάποιος Carl Allen ο οποίος όμως χρησιμοποιούσε επίσης και την παράφραση του ονόματός του ως Carlos Miguel Allende. Σύμφωνα με τα γραφόμενα το πείραμα βασιζόταν σε μια πρακτική εφαρμογή της θεωρίας των ενοποιημένων πεδίων του Einstein.

Γιατί ο Χριστόφορος Κολόμβος δεν κατάλαβε ποτέ ότι ανακάλυψε μια νέα ήπειρo;

Γιατί ο Χριστόφορος Κολόμβος δεν κατάλαβε ποτέ ότι ανακάλυψε μια νέα ήπειρo;
Στις 12 Οκτώβρη του 1492 ο Ιταλός θαλασσοπόρος Χριστόφορος Κολόμβος (Cristóbal Colón) με τα τρία πλοία, που η βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας του είχε παραχωρήσει, ύστερα από περιπέτειες και ταξίδι δυόμισι μηνών (το πλήρωμα του ήταν έτοιμο να στασιάσει εναντίον του, καθώς ταξίδευαν καιρό πολύ χωρίς να εντοπίζουν στεριά πουθενά στον ορίζοντα) φτάνει σ’ ένα από τα νησιά στις νοτιοδυτικές Μπαχάμες, το οποίο ονόμασε Σαν Σαλβαντόρ (Άγιος Σωτήρας). Ο δυναμικός θαλασσοπόρος θέλησε το 1492, πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία να πραγματοποιήσει, ένα ταξίδι προς την Ινδία με διαφορετική πορεία από τις προηγούμενες. Επηρεασμένος από την άποψη του Φλωρεντινού γεωγράφου και χαρτογράφου Πάολο Τοσκανέλλι, ότι θα μπορούσε να φθάσει κανείς στην Κίνα πλέοντας προς τα δυτικά, θέλησε να πραγματοποιήσει πρώτος το ταξίδι αυτό.
Για πολλά χρόνια ο Χριστόφορος Κολόμβος προσπαθούσε να πείσει τους ηγεμόνες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας να τον βοηθήσουν, να υλοποιήσει το παράτολμο σχέδιό του για την προσέγγιση των Ανατολικών Ινδιών από τους θαλάσσιους δρόμους της Δύσης. Ο Κολόμβος γεννήθηκε στη Γένοβα το 1451, μια από τις ισχυρότερες ναυτικές δυνάμεις της εποχής και από πολύ μικρός, από 10 ετών, έλεγε ο ίδιος, άρχισε να ταξιδεύει. Το 1474 βρέθηκε στο Αιγαίο, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τη χαμένη Ατλαντίδα και το 1477 ταξίδεψε στην Ισλανδία, όπου πληροφορήθηκε από Βάσκους φαλαινοθήρες ότι υπήρχε μια στεριά κατά το μέρος που βασίλευε ο ήλιος. Το 1481 πήγε στη Γουινέα, όπου άκουσε την παράδοση των ιθαγενών ότι «πέρα από τη μεγάλη θάλασσα, κατά τα δυτικά, στην άλλη άκρη της Γης, υπάρχει μεγάλη στεριά, όπου κατοικούν άνθρωποι με κόκκινο δέρμα». Η αρχική του υποψία σχετικά με τη σφαιρικότητα της Γης του έγινε σχεδόν έμμονη ιδέα και αποφάσισε να το διαπιστώσει μ’ ένα ταξίδι.
Το 1481 μετά το γάμο του με τη δόνα Φιλίππα Περεστρέλο, χάρη στον πεθερό του που ήταν διοικητής της Μαδέρας, κατόρθωσε να προσληφθεί στην υπηρεσία του βασιλιά της Πορτογαλίας Ιωάννη Β΄, στον οποίο υπέβαλε υπόμνημα με το οποίο του ζητούσε να ναυλώσει τρία καράβια, για να ανακαλύψει δρόμο από τα δυτικά για την Ινδία. Ο βασιλιάς Ιωάννης, επηρεασμένος πιθανόν από τους συμβούλους του κι ίσως και από το δύσκολο του εγχειρήματος και καθώς η χώρα ήταν ήδη εξαντλημένη από τον πόλεμο με τους Μαυριτανούς, το απέρριψε. 
Στο τέλος του 1492 οι Ισπανοί κατέλαβαν τη Γρανάδα και μόνο τότε, σε μία ανάπαυλα του πολέμου, ενδιαφέρθηκε η βασίλισσα της Ισπανίας Ισαβέλλα για το σχέδιο του Κολόμβου. Τον εξουσιοδότησε να συγκροτήσει ένα στολίσκο σε συνεργασία με την εφοπλιστική οικογένεια των Πινθόν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα