Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Μετά τη Νεκρανάσταση … Σιωπή Τί είδε ο Λάζαρος;

Έγερση Λαζάρου
Μια εβδομάδα αλλιώτικη απ’ τις άλλες. Σίγουρα όχι για όλους. Μόνο για εκείνους … που λιγότερο ή περισσότερο … κάτι περίεργο έχουν αισθανθεί ότι συμβαίνει στον κόσμο ετούτο.  
Έχουν αισθανθεί ότι η παρούσα κοσμικότητά τους δεν είναι η αρχή ούτε το τέλος της ιστορίας. Είναι απλά ένα κομμάτι της ιστορίας … που έπεται συνέχεια.
Το ότι μπορούν να δουν πέρα απ’ το ΕΔΩ και ΤΩΡΑ και να πιστέψουν σε κάτι ανθρωπίνως μη ορατό … για κάποιους φαντάζει ως απόδειξη ψυχικής αδυναμίας, που επιζητά αποκούμπια για να καταλαγιάσει ο φόβος του Θανάτου.
Αυτό, όμως, θα μπορούσε να αναγνωστεί κι αλλιώς … ότι, δηλαδή, η έλλειψη πίστης είναι αυτή που φαντάζει ως απόδειξη ψυχικής υστέρησης, που δύναται να δει μόνο το δέντρο και όχι το δάσος.
Ακολουθεί, λοιπόν, μια ενδιαφέρουσα ανάλυση της νεκρανάστασης του Λαζάρου ως ερέθισμα για λίγη εσωτερίκευση μέρες που είναι, διότι η σιωπή του ήταν όντως εκκωφαντική:
«Την κοινήν Ανάστασιν προ του σού Πάθους πιστούμενος». Έτσι μεταφράζει με μια πρώτη και άμεση προσέγγιση η εκκλησιαστική υμνογραφία το μυστήριο της έγερσης του τετραημέρου Λαζάρου.

Καρότα-σπιτικό σιρόπι καρότων που διαλύει τα φλέματα, και ανακουφίζει από το βήχα


Ένα σπιτικό σιρόπι με καρότα που διαλύει τα φλέματα, και ανακουφίζει από το βήχα


Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ο βήχας με φλέματα είναι μια πολύ-πολύ  συνηθισμένη ενόχληση και τις περισσότερες φορές είναι άμεσο επακόλουθο του κρυολογήματος.


Και όταν είμαστε κρυωμένοι ένα πιάτο ζεστής σούπας με πρωταγωνιστή το καρότο τονώνει και αναζωογονεί τον οργανισμό μας.
Και εάν το κρυολόγημά μας το ακολουθεί βήχας με φλέγματα,τότε,μπορούμε να ετοιμάσουμε και ένα σιρόπι,πάλι με πρώτο συστατικό το καρότο.
Σίγουρα έχουμε ακούσει πολλά για το πώς τα καρότα είναι ιδανικά για τα μάτια μας, αλλά πιθανότατα δεν έχουμε ακούσει ποτέ ότι είναι ιδανικά για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία του βήχα.
Ναι, τα καρότα έχουν την ιδιότητα να αφαιρούν το φλέγμα και να ανακουφίζουν από το βήχα,ειδικά όταν συνδυάζονται με άλλα συστατικά όπως το μέλι.
Ένα σπιτικό,λοιπόν,σιρόπι που διαλύει τα φλέματα, και μας ανακουφίζει από το βήχα είναι το σιρόπι καρότων σε συνδυασμό με μέλι και τζίντερ.


Και εργαζόμαστε ως εξής:


Θα χρειαστούμε:


Μισό κιλό καρότα
3-4 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο τζίντζερ


Και:

«Κανείς δεν έγινε φτωχός, δίνοντας»



Από τα πιο συγκινητικά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει, το Ημερολόγιο της Άννα Φρανκ, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα έργα που έχει πολλά να μας μάθει για την ανθρώπινη φύση. Μέσα από αυτό το Ημερολόγιο, μαθαίνουμε για την παιδική ψυχή και για το πώς έζησε την κτηνωδία της ανθρωπότητας, εκείνη που προκάλεσαν οι ναζί. Το κουράγιο και η αγνή παιδικότητα της Άννα Φρανκ, βγάζουν την παραπάνω, μαγική ρύση.
Ο λάθος τρόπος ερμηνείας της δύναμης.
Έχουμε αναρωτηθεί ποιόν άνθρωπο θεωρούμε δυνατό; Να είμαστε ειλικρινείς. Ξεκινάμε από τους συνειρμούς που συντροφεύουν τη δύναμη στο μυαλό μας: Πλούσιος, άνθρωπος με κύρος και επιρροή, γοητεία σε κάθε του πτυχή. Ισχυρός είναι ένας άνθρωπος που ελέγχει άλλους, που οι άλλοι εξαρτώνται από τη δική του συμπεριφορά. Άρα; Είναι ένας άνθρωπος ισχυρός, όταν μπορεί να παίρνει και να κατακτά. Όση μεγαλύτερη είναι η ικανότητα «απόκτησης» του ανθρώπου αυτού, τόσο πιο εύκολα τον χαρακτηρίζουμε «ισχυρό».
Υπάρχει και άλλη μια ερμηνεία για την δύναμη. Είναι αυτή της αντοχής και της ανθεκτικότητας. Σύμφωνα με αυτήν την ερμηνεία, θεωρούμε ισχυρό έναν άνθρωπο ο οποίος αντιμετωπίζει με θάρρος τα προβλήματα, τις αντιξοότητες και τις κακουχίες. Τον υπομονετικό, τον πεισματάρη, τον θαρραλέο και εκείνον που δε «σπάει», με ό,τι και αν συγκρουστεί. Και οι δύο ερμηνείες, έχουν κάποιο σωστό υπόβαθρο. Η δύναμη έχει και αυτές τις μορφές. Είναι όμως μόνο αυτές οι μορφές που έχει η δύναμη;

Η ημερομηνία γέννησης σας δεν είναι τυχαία- Πως να αποκρυπτογραφήσετε τον σκοπό της ζωής σας


Το να βρείτε τον αριθμό πορείας ζωής σας μπορεί να βοηθήσει στο να αποκρυπτογραφήσετε τον σκοπό της ζωής σας, να απελευθερώσετε τις εσωτερικές σας δυνατότητες και να βρείτε το μέρος όπου ανήκετε σε αυτόν τον κόσμο.

Υπάρχουν τρόποι για να βρείτε την πορεία στη ζωή σας και να ανακαλύψετε τον σκοπό που λάβατε όταν γεννηθήκατε. Το να αναγνωρίσετε τον αριθμό πορείας ζωής είναι ένας από αυτούς.

Κατά καιρούς, δεν μπορείτε παρά να αναρωτηθείτε αν είστε στο σωστό μονοπάτι για να ανακαλύψετε τον σκοπό της ζωής σας. Όταν έχετε σαφή σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σας και ξέρετε πώς να ακολουθήσετε τη διαίσθηση σας, συνήθως ξέρετε ποιο είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνετε για να φτάσετε πιο κοντά στο να συνειδητοποιήσετε τον σκοπό σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα φαίνονται χαμένοι και μόνο οι καταστάσεις κρίσης τους υπενθυμίζουν την ανάγκη για πνευματική ανακάλυψη του εαυτού.

Πως η ημερομηνία γέννησης σας καθορίζει τον σκοπό της ζωής σας

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να περιγράψετε την δονητική ενέργεια που έχει κάθε ημερομηνία. Μπορείτε να το κάνετε μέσω της Αστρολογίας η οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι πλανήτες επηρεάζουν το ενεργειακό πεδίο του ηλιακού συστήματος. Υπάρχει επίσης η Νουμερολογία η οποία σας δίνει ένα τρόπο να ανακαλύψετε τη σημασία των αριθμών στην ημερομηνία γέννησης σας και τα αρχέτυπα πίσω από αυτές. Η Νουμερολογία πιθανώς δεν είναι τόσο γνωστή όσο η Αστρολογία. Ωστόσο, προσφέρει γνώσεις και μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον σκοπό της ζωής σας.

Οι περισσότεροι νουμερολόγοι συμφωνούν πως ο Πυθαγόρας ήταν ο πρόγονος της Νουμερολογίας. Ήταν πιθανώς ο πρώτος γνωστός πνευματικός επιστήμονας που μπόρεσε να συνδέσει την «συμφωνία της κοσμικής ενέργειας» με τους αριθμούς. Υπάρχει ακόμα και τρόπος να περιγράψουμε την εξέλιξη της συνείδησης μέσω της Νουμερολογίας.

Σύμφωνα με τον Πυθαγόρα, η σημασία των αριθμών βρίσκεται στα θεμέλια των πάντων στο Σύμπαν. Άντρες και γυναίκες, ζωντανοί και νεκροί, όπως και άλλα φαινόμενα στον κόσμο ακολουθούν τους νόμους του ενεργειακού πεδίου που μπορεί να περιγραφεί από αριθμούς.
«Οι αριθμοί κυβερνούν το Σύμπαν». –Πυθαγόρας
Μέσω της Νουμερολογίας και της κατανόησης για το ποια δονητική ενέργεια αντιπροσωπεύει κάθε αριθμός, μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά που μπορούν να σας βοηθήσουν στον δρόμο σας για την ανακάλυψη του εαυτού σας, ακόμα και στο να ενεργοποιήσετε ανώτερα επίπεδα της συνείδησης.

Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο να βρουν ταίρι; Η επιστήμη απαντά

Οι ευφυείς άνθρωποι είναι συνήθως αυτοί που έχουν περισσότερα προβλήματα στο να βρουν την αγάπη. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η εξυπνάδα μπορεί επίσης να είναι ένα μειονέκτημα για κάποιον που σκέφτεται πολύ.

Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο να βρουν ταίρι; Η επιστήμη απαντά

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών του London School of Economics και του Birbeck College, οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι όταν έχουν να κάνουν με βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης ζωής, όπως για παράδειγμα ο γάμος ή τα παιδιά, δεν τα πάνε και τόσο καλά.

Τα παρακάτω στοιχεία εξηγούν γιατί μερικές φορές είναι τόσο δύσκολο για τους ευφυείς ανθρώπους να ερωτεύονται και να είναι σε μια σοβαρή σχέση:

Οι ευφυείς άνθρωποι είναι περισσότερο ανεξάρτητοι

Είναι ένα γεγονός ότι ένα ευφυές ένα άτομο εκτιμά περισσότερο την ανεξαρτησία ως ένα χαρακτηριστικό. Γι ‘αυτό έχουν ένα μυστικό φόβο της δέσμευσης, δεδομένου ότι φοβούνται ότι μια σχέση μπορεί να αλλάξει ανεξάρτητο τρόπο ζωής τους. Φυσικά αυτό δεν είναι αλήθεια. Μια σοβαρή, ουσιαστική σχέση ποτέ δεν θα βλάψει την ανεξαρτησία τους.

Οι ευφυείς άνθρωποι είναι πιο καχύποπτοι

Όταν κάποιοι σκέφτονται πάρα πολύ, υπάρχει μια πιθανότητα ότι θα αρχίσετε να σκέφτονται άσχημα πράγματα. Μερικές φορές οι ευφυείς άνθρωποι γεμίζουν τη σκέψη τους με ανασφάλειες. Δεν μπορούν εύκολα να ξεγελαστούν, αλλά αυτό είναι ακριβώς επειδή φοβούνται να ξεγελαστούν! Είναι πάρα πολύ προσεκτικοί όταν παίρνουν έναν συνεργάτη ή ακόμα και έναν φίλο και γι ‘αυτό καταλήγουν να είναι μόνοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι ευφυείς άνθρωποι εστιάζουν περισσότερο στην καριέρα τους

Οι έξυπνοι άνθρωποι θέλουν να πετύχουν στη ζωή και αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Ωστόσο, το γεγονός ότι επικεντρώνονται στη δουλειά τους, μερικές φορές τους αφήνει χρόνο για εμπλουτίσουν την κοινωνική τους ζωή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι έξυπνοι άνθρωποι είναι εκείνοι που εξοικειώνονται κάπως αργά σε ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον.

Η σύνδεση με τον Θεό δημιουργεί μαγνητισμό που προσελκύει όλους εκείνους που θα σας βοηθήσουν

Αποτέλεσμα εικόνας για Θεό

Η σύνδεση με τον Θεό δημιουργεί μαγνητισμό και ο μαγνητισμός σας προσελκύει όλους εκείνους τους ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να εκτελέσετε μια αποστολή. Μπορείτε να βρείτε συνεργάτες στο γραφείο σας, στην επιχείρησή σας, αλλά και στην οικογενειακή σας ζωή. Ιδανικά, μια οικογένεια είναι μια ομάδα συνεργατών.

Θυμάμαι τη γιαγιά μου, που έφτασε ενενήντα έξι χρονών. Υπήρχαν σχεδόν ογδόντα μέλη της οικογένειας που ζούσαν στο πολύ μεγάλο σπίτι μας, και εκείνη ήταν ο μοχλός, ο μαγνήτης της οικογένειας. Όλα τα μέλη της οικογένειας - γιατροί, δικηγόροι, φιλόσοφοι - συνήθιζαν να ζητούν τη συμβουλή της για τα προβλήματά τους.

Μια μέρα ένας από τους δικηγόρους στην οικογένειά μας πήγε στη γιαγιά για προσωπικές συμβουλές. Ήμουν περίεργος γιατί ένας δικηγόρος χρειαζόταν συμβουλές από εκείνη, γι 'αυτό πήγα κρυφά να ακούσω. Της είπε: "Η γυναίκα μου και εγώ αντιμετωπίζουμε προβλήματα, με σκοτίζει. Έχετε κάποιες συμβουλές;" "Ντροπή σου!" είπε. "Είσαι δικηγόρος, δεν μπορείς να βρεις τους τρόπους και τα μέσα για να ευχαριστήσεις τη γυναίκα σου και να την κάνεις να σε ευχαριστεί; Φύγε από εδώ!" Μια ώρα αργότερα επέστρεψε για να πει: "Τα καταφέραμε, όλα είναι καλά, και είμαστε ευτυχισμένοι τώρα". Τότε η γιαγιά του είπε: "Πρώτα να εφαρμόζεις το νόμο στο σπίτι σου, και ύστερα στην αγορά."

Κατά φαντασίαν «άσχημη»

Κατά φαντασίαν «άσχημη»

Oταν μια ατέλεια γίνεται αποκλειστικά το μόνο πράγμα που βλέπεις στον καθρέφτη.
Ζούμε στην εποχή των selfies, όπου λίγο πολύ όλοι ασχολούμαστε με την εμφάνισή μας. Είμαστε διαρκώς εκτεθειμένες σε αναρίθμητες εικόνες «τελειότητας» και άλλες τόσες πληροφορίες για τον... σωστό και υγιεινό τρόπο ζωής.
Τα πάντα γύρω μας φαντάζουν ως μία αδιάκοπη σειρά υποδείξεων για το πώς να βαφόμαστε, πώς να ντυνόμαστε και τι να τρώμε. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον είναι εύκολο να παραβλέψουμε κάποια ανησυχητικά συμπτώματα που ίσως είναι ενδείξεις μιας σοβαρής πάθησης.
Μιλάω για τη Σωματοδυσμορφική Διαταραχή (Body Dysmorphic Disorder-BDD).
Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορεί να κάνει μία γυναίκα σήμερα για να νιώσει καλύτερα με την εικόνα της. Γυμναστήρια, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, κρέμες περιποίησης και αντιμετώπισης κάθε πιθανής ατέλειας. Οι αισθητικές παρεμβάσεις δεν είναι πια ταμπού και συχνά μονοπωλούν τις γυναικείες συζητήσεις.
Είμαστε τυχερές που υπάρχουν τόσοι τρόποι για να αλλάξουμε κάτι που δε μας αρέσει επάνω μας. Μία απλή κρέμα ή μία επέμβαση αισθητικής χειρουργικής μπορεί να φανεί πολύ σημαντική για την αυτοπεποίθησή μας.
Ολα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα. Αποκλειστικός στόχος τους είναι το να φροντίσουμε και να χαρούμε τον εαυτό μας.
Τι συμβαίνει όμως όταν όχι απλώς δεν εισπράττουμε χαρά από τα αποτελέσματα, αλλά η όποια ατέλειά μας γίνεται αποκλειστικά το μόνο πράγμα που μπορούμε να δούμε στον καθρέφτη;

Σεξ: 5 πράγματα που δεν θα σας πει ο γιατρός

Η ετήσια επίσκεψή σας στον γυναικολόγο ήρθε και έφυγε και παρά το γεγονός ότι σάς ρώτησε αν έχετε οποιεσδήποτε άλλες ανησυχίες ή ερωτήσεις, εσείς δεν μπορούσατε να ρωτήσετε το παραμικρό.

Ηταν επειδή όντως δεν είχατε κάποιες σεξουαλικές ανησυχίες, ή μήπως επειδή αισθάνεστε αμηχανία ή νοιώθετε άβολα να ρωτήσετε κάποια πράγματα;
Πολλές γυναίκες έχουν διάφορα θέματα που «σαμποτάρουν» την σεξουαλική τους ζωή, αλλά παρόλα αυτά δεν ανακινούν το ζήτημα.
Θα έπρεπε όμως να το κάνουν, γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα για το σεξ που ο γιατρός σας δεν πρόκειται να αναφέρει αν εσείς δεν τα ρωτήσετε.
Γνωρίζετε για παράδειγμα ότι…
1. Ο διαβήτης μπορεί να αποτελεί το εμπόδιο που σας στερεί τη δυνατότητα να φτάσετε σε οργασμό. Ο γιατρός σας, σάς ρωτάει για παράδειγμα αν έχετε μειωμένη αίσθηση στα πόδια σας, αλλά δεν θα σας αναφέρει ότι και η κλειτορίδα σας μπορεί επίσης να είναι λίγο μουδιασμένη από αγγειακές ή νευρολογικές αλλαγές που συχνά συμβαίνουν με τον διαβήτη.
2. Ο δονητής δεν δημιουργεί πρόβλημα στο βηματοδότη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μοιραστείτε με τον καρδιολόγο την ανησυχία σας για το ότι η χρησιμοποίηση ενός δονητή μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στον βηματοδότη σας κι εκείνος φυσικά δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να έχετε τέτοιου είδους ανησυχία. Μπορείτε, όμως, να μείνετε ήσυχη, οι δονήσεις του αιδοίου ή του κόλπου δεν επηρεάζουν τον βηματοδότη.

ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΘΟΛΟΣ 9 χλμ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ στη ΣΕΛΗΝΗ



Πολλά ευρήματα στην Σελήνη οδηγούν σε προφανή συμπεράσματα. Σε κάποιες περιπτώσεις η ανθρώπινη φαντασία μας, συμβάλει πολύ. Τι γίνεται, όμως, όταν οι πληροφορίες έρχονται από διαρροές;…

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τον χάκερ Gary McKinnon σε διάφορες συνεντεύξεις του, υποτίθεται ότι παρακολουθούμε μία εγκαταλελειμμένη βάση εξωγήινων την οποία εντόπισε η NASA και αφού βεβαιώθηκε πως στα σίγουρα είχε εκκενωθεί έστειλε, ή είχε σκοπό να στείλει και να σταθμεύσουν εκεί 1000 Αμερικανοί πεζοναύτες -ή κάπως έτσι.

Αν τα μισά από αυτά που ειπώθηκαν είναι αλήθεια, τότε ο θόλος που βλέπουμε πάνω στον κρατήρα αποτελεί την πρώτη βάση ή πόλη κάποιων εξωγήινων, που της δόθηκε πρόχειρα το όνομα «Luna».

Η ηλικία του θόλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εκατομμυρίων ετών, ενώ οι λόγοι εγκατάλειψης -αν πραγματικά δεν είναι ακόμα επανδρωμένος- παραμένουν άγνωστοι. Η διάμετρός του υπολογίζεται περίπου στα 9 μίλια.
Η κατασκευή μοιάζει να είναι διαφανής, οπότε ίσως είναι οικοδομημένη από γυαλί. Λαμβάνοντας υπόψη την χαμηλή βαρύτητα και την έλλειψη οξυγόνου, ίσως, να μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί ακόμα παραμένει ο θόλος όρθιος και στη θέση του. Φυσικά, δεν αποκλείεται να είναι κατασκευασμένος από διαφανές ατσάλι ή ακόμα και από διαφανές τιτάνιο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα