Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Πώς οι δασικές πυρκαγιές στις ΗΠΑ θα επηρεάσουν την πανδημία του κορωνοϊού

ΗΠΑ

Καθώς οι αμερικανικές Πολιτείες προετοιμάζονται για την περίοδο κλιμάκωσης των δασικών πυρκαγιών, αξιωματούχοι προειδοποιούν για έναν άλλο κίνδυνο κατά τη χρονιά που διανύουμε, την ατμοσφαιρική μόλυνση, η οποία απειλεί να αυξήσει την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 σε Πολιτείες, οι οποίες παλεύουν να περιορίσουν την εξάπλωσή της, σχολιάζει το POLITICO.
Έξαρση των δασικών πυρκαγιών αναμένεται στις Πολιτείες Καλιφόρνια και Νεβάδα, αλλά και στις βορειοδυτικές ακτές των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, με τις αμερικανικές Πολιτείες να εισέρχονται στην περίοδο των δασικών πυρκαγιών που αρχίζει τον Ιούλιο και διαρκεί όλο τον Αύγουστο, σύμφωνα με το αρμόδιο κέντρο ελέγχου (Τhe National Interagency Fire Center).

Επιβίωση στην πόλη: Μαρτυρία - οδηγίες απ τον πρόσφατο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας


Το να μας αποκλείσουν σε μία πόλη για ένα χρόνο σαφώς και είναι extreme σενάριο, αλλά η παρακάτω μαρτυρία έχει να κάνει με τον σχετικά πρόσφατο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, κάτι ούτε παλιό ούτε μακρινό σε σχέση με μας.

«…Είμαι από την πόλη… Μεταξύ του 1992 και του 1995, ήταν σκέτη κόλαση. Για ένα χρόνο, έζησα και επέζησα σε μια πόλη 6000 κατοίκων χωρίς νερό, ηλεκτρικό, βενζίνη, ιατρική βοήθεια, αστυνομία ή πολιτοφυλακή, εταιρείες προμηθειών και οποιαδήποτε συνηθισμένη υπηρεσία ή κεντρική διοίκηση.

Σήμερα η οικογένεια μου είναι καλά προετοιμασμένη, κι εγώ καλά οπλισμένος. Έχω εμπειρία. Δεν έχει σημασία το τι θα συμβεί: Σεισμός, πόλεμος, τσουνάμι, εξωγήινοι, τρομοκράτες, οικονομική διάλυση, εξέγερση. Το σημαντικό είναι ότι κάτι θα συμβεί.



Τα παρακάτω είναι η εμπειρία μου:

Η πόλη μου αποκλείστηκε από στρατό για ένα χρόνο, και η ζωή σε αυτή έγινε σκ… Δεν είχαμε στρατό ή αστυνομία. Είχαμε μόνο ομάδες ενόπλων. Όσοι είχαν όπλα προστάτευαν τα σπίτια και τις οικογένειες τους. Όταν άρχισαν όλα, κάποιοι από μας ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι. Αλλά οι περισσότεροι από τους γείτονες μου είχαν φαγητό μόνο για λίγες μέρες. Μερικοί είχαν πιστόλια. Κάποιοι είχαν ΑΚ-47 ή λειόκανα.

Μία Άλλη Άποψη (15-01-1995) - H στροφή του θανάτου


ANT1.com.cy | “Μακελειό” με λεωφορείο στη “στροφή του θανάτου”
Και να θέλεις ν' αγιάσεις δεν μπορείς. Αν και είχα υποσχεθεί να μην ξαναγράψω για τα «τροχαία ατυχήματα» και τον «Μολώχ της ασφάλτου», μια σειρά από πρόσφατα συμβάντα με κάνουν να παραβώ την υπόσχεση. Kι' αυτό διότι, τα περισσότερα απ' αυτά, εκτός από «τραγικά» είναι και άκρως αστεία. Στα τραγικά υπάγονται οι τραυματισμοί και η θάνατοι “παλικαριών που επέστρεφαν από γλέντι”, οικογενειών που πήγαιναν “εκδρομή στο χωριό” και άλλων περιπτώσεων που, τα τελευταία δέκα χρόνια, είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15-20.000 Έλληνες (τα στοιχεία διαφέρουν από υπηρεσία σε υπηρεσία, αλλά αυτός πρέπει να είναι ο μέσος όρος των νεκρών από τροχαία), να τραυματιστούν σοβαρά 25-30.000 και ελαφρά 120.000.
Δε χρειάζεται να πούμε ότι, σε σύγκριση μ' αυτό το θανατικό, ο πόλεμος στη Βοσνία μοιάζει με video game.

EDC: Ο καθημερινός μας εξοπλισμός




Το ακρωνύμιο EDC ακούγεται όλο και πιο συχνά τελευταία και αναφέρεται σε ένα ή περισσότερα χρήσιμα εργαλεία που κουβαλάμε πάντα μαζί μας. Το είδος και ο αριθμός των εργαλείων εξαρτάται από τις καθημερινές ανάγκες του κάθε ατόμου. Προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων EveryDay Carry.

Αντικείμενα που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως EDC είναι το κινητό μας τηλέφωνο, το πορτοφόλι μας και τα κλειδιά μας. 

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Πώς ένας από τους συχνότερους καρκίνους μπορεί να προληφθεί;





Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί μία από τις συχνότερες μορφές καρκίνου στον άνθρωπο. Η πιθανότητα ενός ατόμου που ζει στον δυτικό κόσμο να πάθει καρκίνο του παχέος εντέρου είναι περίπου 1 προς 20. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος στους άνδρες απ’ ό,τι στις γυναίκες, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς διαγιγνώσκονται σε ηλικία άνω των 60 ετών. Είναι ο τρίτος συχνότερος καρκίνος παγκοσμίως και η εμφάνισή του είναι συχνότερη σε βιομηχανικές και αστικές περιοχές.
Ο Διευθυντής Γαστρεντερολογικής Κλινικής Επεμβατικής Ενδοσκόπησης του Metropolitan General κ. Χρήστος Κωλέττας, Γαστρεντερολόγος-Ενδοσκόπος, αναλύει παρακάτω τους παράγοντες που προκαλούν το συγκεκριμένο τύπο καρκίνου, τα συμπτώματα που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αλλά και τις εξετάσεις πρόληψης που κυριολεκτικά σώζουν ζωές.

Σακχαρώδης διαβήτης: Ο δεκάλογος της σωστής διατροφής


Σακχαρώδης διαβήτης: Ο δεκάλογος της σωστής διατροφής

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια μεταβολική νόσος, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλές τιμές γλυκόζης στο αίμα. Η γλυκόζη είναι ουσιαστικά το απλό σάκχαρο που δίνει ενέργεια στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και εισέρχεται στον οργανισμό μέσω της διατροφής. Ο διαβήτης αναπτύσσεται όταν ο οργανισμός δεν παράγει ή δεν χρησιμοποιεί αποτελεσματικά μια ορμόνη που ονομάζεται ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση του πλεονάσματος γλυκόζης από το αίμα.

Έτοιμο για δοκιμές το πρώτο μη επανδρωμένο ταχύπλοο του Βασιλικού Ναυτικού




Μία μη επανδρωμένη έκδοση ενός ταχυπλόου που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, επιχειρήσεις για ναρκωτικά κ.α., αρχίζει να δοκιμάζει το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό.
Όπως αναφέρει το BBC, πάνω από 3 εκατ. λίρες έχουν επενδυθεί στο μη επανδρωμένο ταχύπλοο Pacific 24 και σε άλλα αυτόνομα σκάφη. Ταχύπλοα τέτοιου είδους θα μπορούσαν να αποστέλλονται είτε μεμονωμένα σε αποστολές είτε σε ομάδες, φτάνοντας ταχύτητες μέχρι και 38 κόμβων.
Το Pacific 24 χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις από πολεμικά πλοία του Βασιλικού Ναυτικού εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Ο ρόλος του είναι θεμελιώδης σε ένα μεγάλο εύρος επιχειρήσεων, από έρευνα και διάσωση μέχρι μεταφορές προσωπικού και εφοδίων.
Η νέα αυτή, «drone» έκδοση θεωρείται πως θα βελτίωνε τη χρήση του σε αυτές τις επιχειρήσεις ενώ θα μπορούσε να «ανοίξει» και κάποια νέα είδη αποστολών. Τα σκάφη θα ελέγχονται από ένα «μητρικό» πλοίο, όπως μια φρεγάτα ή ένα αντιτορπιλικό.

Πονοκέφαλος πίσω από τα μάτια: Από τι προκαλείται και πώς περνάει

Πονοκέφαλος πίσω από τα μάτια

Ως πονοκέφαλος ορίζεται ο πόνος σε οποιαδήποτε περιοχή του κεφαλιού. Ο πόνος μπορεί να εστιάζεται από τους κροτάφους και το μέτωπό σας μέχρι τη βάση του λαιμού, ή πίσω από τα μάτια.


Διάφοροι τύποι πονοκεφάλου, ή άλλων καταστάσεων μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο πίσω από τα μάτια (ή πίσω μόνο από το ένα). Εκτός από τον πόνο, οι πονοκέφαλοι σε αυτήν την περιοχή μπορεί επίσης να προκαλέσουν ευαισθησία στο φως και έντονη ταλαιπωρία των ματιών.

Από τι προκαλείται ο πονοκέφαλος πίσω από τα μάτια

Αίμα στην εγκυμοσύνη: Ποια είναι τα πιθανά αίτια και πότε είναι ανησυχητικό;

Τι μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στην εγκυμοσύνη και πότε πρέπει να ανησυχήσετε;

Αίμα στην εγκυμοσύνη: Ποια είναι τα πιθανά αίτια και πότε είναι ανησυχητικό;

Η αιμορραγία στην αρχή μίας εγκυμοσύνης είναι ένα αρκετά σύνηθες σύμπτωμα το οποίο όμως θορυβεί και αγχώνει τις μέλλουσες μανούλες. 
Το αίμα στην εγκυμοσύνη, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες κύησης, είναι κάτι αρκετά σύνηθες και στο 90% των περιπτώσεων δεν προκαλεί καμία επιπλοκή στην εγκυμοσύνη. Τα αίτια ποικίλουν, σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γυναικολόγο σας. 

Η ώρα που κοιμούνται οι έφηβοι επηρεάζει την υγεία τους

Οι έφηβοι που προτιμούν να μένουν ξύπνιοι έως αργά το βράδυ και μετά ξυπνούν αργά το πρωί είναι πιθανότερο να υποφέρουν από άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα και άλλες αλλεργίες, σε σύγκριση με όσους συνομηλίκους τους κοιμούνται και ξυπνούν νωρίς, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά κάνει αυτήν τη συσχέτιση.

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Περιμένει «ενέσεις» στο γηρασμένο στόλο-Λείπουν 600 ασθενοφόρα


Παρά τα προβλήματα το ΕΚΑΒ βρίσκεται στη μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή ετοιμότητα, ευελπιστώντας ότι αν προκύψει και δεύτερο κύμα κορονοϊού θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει με την ίδια επιτυχία, ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου

«Ενέσεις» στο γηρασμένο στόλο του ΕΚΑΒ αλλά και σε προσωπικό περιμένει ο πρόεδρός του Νίκος Παπαευσταθίου ενώ προσθέτει ότι παρά τα προβλήματα βρίσκεται στη μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή ετοιμότητα, ευελπιστώντας ότι αν προκύψει και δεύτερο κύμα κορονοϊού θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε με την ίδια επιτυχία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα