Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Ελευθερώνοντας τους εαυτούς μας από τις Καθοδικές Σπείρες της Ζωής



Typography Art Wallpapers 148 2560x1440

Μερικοί άνθρωποι τα αποκαλούν φαύλους κύκλους. Προτιμώ να τα σκέφτομαι σαν καθοδικές σπείρες ζωής. Αυτές οι περίοδοι μέσα στις οποίες όλοι μας μπορεί να παγιδευτούμε όπως η δίνη του νερού καθώς αποστραγγίζεται από το νιπτήρα. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί και προνοητικοί αυτές οι καθοδικές σπείρες μπορούν να ρουφήξουν τη ζωή από μέσα μας. Παρακάτω είναι μερικά απλά και αποτελεσματικά βήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελευθερωθείτε από τέτοιες περιόδους που ρουφάνε τη ζωή.

1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΠΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ.

Όπως είναι γνωστό, η αληθινή επίγνωση είναι το πρώτο βήμα για παρέμβαση. Η περισσότερη ισχύς μιας καθοδικής σπείρας απορρέει από το να συνεχίζουμε να μην γνωρίζουμε την κατεύθυνση της ζωής μας.
Όπως μια δίνη, η ισχύς της καθοδικής σπείρας αναπτύσσει δύναμη και ταχύτητα όσο περισσότερο είμαστε μέσα σε αυτήν. Ευνόητο είναι λοιπόν ότι όσο πιο νωρίς συνειδητοποιήσουμε ότι παγιδευτήκαμε σε μια καθοδική σπείρα, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αλλάξουμε την πορεία της ζωής μας. Είναι συχνά χρήσιμο να θυμόμαστε πως μια αντιστρεφόμενη καθοδική σπείρα, γίνεται μια σπείρα πληρότητας.

2. ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.

Όταν για πρώτη φορά αντιλαμβάνεστε πως βρίσκεστε σε μια καθοδική σπείρα, η τάση είναι η γοργή οπισθοχώρηση σε μια προσπάθεια απελευθέρωσης.

Αυτή η αρχική αντίδραση συχνά βασίζεται στο φόβο και μπορεί να εξοργίσει τη σπείρα. Αντί για αυτό, πάρτε το χρόνο σας και παρατηρείστε τι συμβαίνει από μια απομακρυσμένη θέση. Γίνετε μάρτυρας των γεγονότων της ζωής σας, βγαίνοντας έξω από αυτήν για λίγο. Ένας απλός τρόπος να το κάνετε είναι να φανταστείτε πως είστε στο σινεμά βλέποντας την ταινία «Η ιστορία της ζωής μου». Δείτε και παρατηρείστε.

Δεν είμαστε οι φόβοι μας…απλά είμαστε το κομμάτι του εαυτού μας που τους βιώνει

franklindroosevelt109480

Φοβάμαι



Φοβόμαστε για το παρόν, για το μέλλον , για το αν μπορούμε για το αν δεν μπορούμε , φοβόμαστε για πραγματικά γεγονότα ή για φανταστικά, ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ για τα πάντα.  

 ΓΙΑΤΙ?

Σας έχω καλά νέα. Για κάθε μέρος του εαυτού σας που φοβάται , υπάρχει συμπληρωματικά και κάποιο άλλου που γνωρίζει ότι μπορείτε να επιτύχετε .
Πως διώχνω τους φόβους μου?  Να ξέρετε ότι οι φόβοι χάνουν την δύναμή τους όταν τους κρατάτε ψηλά στο φως  της συνείδησης.

Καθώς αναγνωρίζετε κάθε φόβο , τον παραδέχεστε και τον αποδέχεστε με το όνομά του, αυτόματα οδηγείστε και στα μέσα για να τον καταπολεμήσετε. 

Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι να εξετάσετε κάθε πλευρά του εαυτού σας που σας προκαλεί πόνο και σαν αποτέλεσμα φόβο για το τι μπορεί να συμβεί και να το απελευθερώσετε με τον πιο κάτω τρόπο.

Τρομακτική θύελλα καταπίνει ολόκληρη πόλη!!

βίντεο καταιγίδα, θύελλα, καταιγίδα σύννεφο βίντεο, σύννεφα βίντεο, τα σύννεφα φωτογραφία Βραζιλία, τρομοκρατώντας τα σύννεφα καταπιεί πόλη στη Βραζιλία, τρομοκρατώντας τα σύννεφα Caxias do Sul, Caxias do Sul καταιγίδα, Caxias do Sul σύννεφα βίντεο

Αυτή είναι η τρομακτική στιγμή που μια βίαιη θύελλα καταπίνει την πόλη Caxias do Sul στις 16 Σεπτεμβρίου του 2015.

Κοιτάξτε την ταχύτητα ... Η πόλη ξαφνικά καλύφθηκε από ένα σύννεφο σκόνης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ... ανατριχιαστικό.

Τώρα παρακολουθήστε αυτή την τρομακτική καταιγίδα ... 

Προστασία από τα συναισθηματικά βαμπίρ. Τρόποι αναγνώρισής τους

Προστασία από τα συναισθηματικά βαμπίρ. Τρόποι αναγνώρισής τους

Φυσικά κανείς δε θέλει να παραδεχτεί ότι μπορεί να πέσει θύμα τέτοιων ανθρώπων και τέτοιας κακής ψυχολογικής μεταχείρισης, δυστυχώς όμως, καθένας μπορεί να πιαστεί στην παγίδα… Ο λόγος; Επειδή όλοι έχουμε παρόμοια ψυχολογικά χαρακτηριστικά και ανάγκες, που μας καθιστούν, κατά κάποιον τρόπο, ευάλωτους σε διάφορες επιρροές. Για παράδειγμα, όλοι είμαστε κοινωνικά όντα με τη βασική, κινητήρια ανάγκη να κάνουμε συναισθηματικούς δεσμούς, να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη. Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι με εντονότερες συναισθηματικές ανάγκες που είναι παράλληλα και πιο ευάλωτοι σε εξωτερικές πιέσεις, οπότε αυτοί οι άνθρωποι έχουν λιγότερη αντίσταση στα συναισθηματικά βαμπίρ. Σύμφωνα με τον Abraham Maslow, όλοι οι άνθρωποι έχουν βασικές ψυχολογικές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν για την εξέλιξη μας. Τα συναισθηματικά βαμπίρ εκμεταλλεύονται αυτές ακριβώς τις ανάγκες και «πατούν» πάνω στις ανθρώπινες αυτές ανάγκες.
Ποιες είναι οι πανανθρώπινες ανάγκες;
  • Σιγουριά και ασφάλεια, ώστε να αναπτυχθεί ο φυσικός και ο ψυχολογικός εαυτός του ανθρώπου.
  • Αυτονομία
  • Έλεγχος των πραγμάτων στη ζωή
  • Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση που κατακτώνται όταν κανείς πετυχαίνει τους στόχους του και ξεπερνά διάφορες δυσκολίες
  • Να είναι μέλος μιας ομάδας ή κοινότητας
  • Να έχει κοινωνική αναγνώριση και σεβασμό από άλλους
  • Να έχει στόχους στη ζωή του, να θεωρεί ότι η ζωή του έχει νόημα.

Πώς να Σκαρφαλώνεις Βουνά



Διάλεξε το βουνό που θέλεις να ανεβείς.

Μην επηρεάζεσαι από το τι λένε οι άλλοι: «εκείνο είναι πιο ωραίο» ή «το άλλο φαίνεται ευκολότερο». Πρόκειται να βάλεις πολύ ενέργεια και ενθουσιασμό στο να καταφέρεις τον στόχο σου, και είσαι το μόνο άτομο που είναι υπεύθυνο για την επιλογή σου, γι’ αυτό να είσαι απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό που κάνεις.

Μάθε πώς να φτάσεις στο βουνό.


Συχνά μπορείς να δεις το βουνό από απόσταση – ωραίο, ενδιαφέρον, γεμάτο προκλήσεις. Αλλά, όταν προσπαθήσεις να φτάσεις εκεί, τι συμβαίνει; Περιτριγυρίζεται από δρόμους, δάση εκτείνονται ανάμεσα σε σένα και τον στόχο σου. Και αυτό που μοιάζει ξεκάθαρο στον χάρτη είναι πολύ πιο πολύπλοκο στην πραγματικότητα. Έτσι, πρέπει να δοκιμάσεις όλα τα μονοπάτια και τα δρομάκια μέχρι που, μια μέρα, βρεθείς στην κορυφή που σκοπεύεις να φτάσεις.

Μάθε από κάποιον που έχει ήδη πάει εκεί.


Όσο μοναδικός και αν νομίζεις ότι είσαι, υπάρχει πάντα κάποιος που είχε το ίδιο όνειρο πριν από σένα, και ο οποίος θα έχει αφήσει σημάδια πίσω που θα κάνουν την αναρρίχηση λιγότερο επίπονη: το καλύτερο μέρος για να δέσεις ένα σχοινί, περπατημένα μονοπάτια, σπασμένα κλαδιά για να είναι πιο εύκολο να περάσεις. Αυτή είναι η δική σου αναρρίχηση και είναι και η δική σου ευθύνη, αλλά ποτέ μην ξεχνάς ότι οι εμπειρίες των άλλων ανθρώπων είναι πάντα βοηθητικές.

ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ



Για να μπορέσει το πνεύμα σας να είναι λαμπερό και τολμηρό, είναι σημαντικό να καθαριστεί από τα συναισθηματικά εμπόδια στο ενεργειακό σας πεδίο. Ένας από τους τρόπους να χρησιμοποιήσετε την τροφή για να το κάνετε αυτό και να διευκολύνετε τις πνευματικές αποκαλύψεις είναι απλά να κατανοήσετε την δύναμη της μυρωδιάς και τον τρόπο που εργάζεται ο εγκέφαλος. 

Έχετε ποτέ μυρίσει ή γευτεί κάτι που στην στιγμή σας εκτόξευσε πίσω σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο παρελθόν σας; Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Από όλες τις αισθήσεις, η όσφρηση είναι ο πιο δυνατός τρόπος να προσεγγίσετε δυνατές και ζωντανές αναμνήσεις. Η μυρωδιά του αρωματισμένου με δενδρολίβανου κοτόπουλου που ψήνεται στον φούρνο σας κάνει ίσως να σκεφτείτε την γιαγιά σας όταν ήσασταν παιδί. Και η μυρωδιά γλυκόριζας στον αέρα μπορεί να σας θυμίσει την ημέρα που τρώγατε γλυκό και ο αδελφός σας έπεσε από το ποδήλατο του. Και ακόμα και αν δεν θυμάστε συνειδητά το γεγονός από το παρελθόν σας, ενεργοποιείται μια συναισθηματική ηχώ της ανάμνησης.

Η μυρωδιά είναι τόσο δυνατό ερέθισμα για την μνήμη, επειδή το οσφρητικό νεύρο είναι πολύ κοντά στην περιοχή του εγκεφάλου που είναι συνδεδεμένο με τα συναισθήματα και τις συναισθηματικές αναμνήσεις. Στην πραγματικότητα, η μνήμη μας και η μυρωδιά είναι τόσο φανερά αλληλένδετα ώστε όταν το μέρος του εγκεφάλου που συνδέεται με την μνήμη υποστεί βλάβη, ένα άτομο συχνά χάνει την ικανότητα να αναγνωρίζει διάφορες μυρωδιές. Αυτό συμβαίνει για τον λόγο ότι αναγνωρίζουμε τις μυρωδιές επειδή έχουμε την ανάμνηση τους.

Πότε ο υποσυνείδητος νους ξεκουράζεται;


Ερώτηση: Πότε ο υποσυνείδητος νους ξεκουράζεται;
Απάντηση: Ποτέ
«Εντάξει», μπορεί να λέτε στον εαυτό σας, «συνειδητές ή ασυνείδητες πεποιθήσεις, ολογραφικές αναμνήσεις ή όχι, ας πούμε ότι όλα τα γεγονότα της ζωής μου είναι πραγματικά αποθηκευμένα κάπου. Γιατί ενδιαφέρομαι για τις περασμένες μου εμπειρίες; Είναι σημαντικές για μένα τώρα;

Να είστε σίγουροι ότι είναι! Και ορίστε το γιατί: Ο υποσυνείδητος νους είναι πολύ μεγαλύτερος και πιο δυνατός από τον συνειδητό. Αν και οι εμπειρίες από άτομο σε άτομο μπορεί να διαφέρουν, υπολογίζεται ότι μέχρι και το 90% της καθημερινής ζωής μας κατευθύνεται από υποσυνείδητο επίπεδο. Επειδή αυτό περιλαμβάνει τις λειτουργίες που μας κρατάνε ζωντανούς κάθε μέρα, για το μεγαλύτερο μέρος αυτών των αυτόματων λειτουργιών αυτό είναι καλό.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως θα ήταν η ζωή αν ο υποσυνείδητος νους δεν δούλευε σε αυτό το επίπεδο; Τι θα συνέβαινε αν θα έπρεπε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας, για παράδειγμα, πότε ήταν η ώρα να εισπνεύσετε και να εκπνεύσετε; Ή τι θα συνέβαινε αν έπρεπε να σταματήσετε ό,τι κάνατε μετά από ένα πολύ καλό γεύμα για να πείτε στο σώμα σας, «Εν τάξει, σώμα, έχω τελειώσει με το γεύμα μου. Σε παρακαλώ, άρχισε την διαδικασία της χώνευσης».

…What if?

…What if?

Της Πέρσας Μιχαλάτου (PersasVoice)
Υπάρχουν φορές που κάνουμε άλματα στην ζωή μας και υπάρχουν φορές, η μάλλον χρόνια, που νιώθουμε τα πόδια μας λες και έχουμε μια σιδερένια μπάλα και δεν  μπορούμε να πάμε μπροστά με τίποτα.
Στις σχέσεις μας, στην δουλεία μας, στην ζωή μας, ακόμη και σε αυτά τα διόδια, στον δρόμο προς την ευτυχία, έχει τόση κίνηση που είμαστε οι τελευταίοι στην ουρά.
Πότε δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί, μέχρι που θυμήθηκα ένα καλοκαίρι ολόκληρο παρακαλώ! που η μανα μου δεν με άφηνε πεισματικά , να πηγαίνω για μπάνιο στην Θάλασσα, με μια πολύ προχωρημένη να το πω έτσι! για την εποχή παρέα ,που έκανε θεαματικές βουτιές πάνω από ένα βράχο  στο νερό.
– Μην πας παιδί μου.
– Όχι θα πάω!
– Έλα μου ντε που δεν θα πας πουθενά!
Πολλοί οι τσακωτοί πολλά τα όχι της μάνας μου, μέχρι που μια μέρα μάθαμε για την Μαρία , σε μια από αυτές τις βουτιές που τόσο εγώ ήθελα να πάρω μέρος… Εκείνη η Μαρία από το κάτω χωριό, έσπασε το σβέρκο της. Εγώ σοκ!

Έμαθα πως..

Έμαθα:
Πως να μεγαλώνεις
δεν σημαίνει μονάχα να «κλείνεις» χρόνια.
.
 Πως η σιωπή
είναι η καλύτερη απάντηση όταν ακούς ανοησίες.
.
Πως να δουλεύεις
δεν σημαίνει μονάχα να κερδίζεις χρήματα.
Πως οι φίλοι
«αποκτούνται» δείχνοντας το πραγματικό μας πρόσωπο.
.
Πως οι αληθινοί και πραγματικοί φίλοι
βρίσκονται πάντα κοντά μας.
 .
Πως τα χειρότερα πράγματα
«κρύβονται» μέσα σε μια καλή εμφάνιση.
Πως η φύση
είναι το πιο όμορφο δημιούργημα σε αυτή την ζωή.
.

Πως όταν σκέφτομαι πως γνωρίζω τα πάντα
ακόμη δεν γνωρίζω τίποτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ



Είναι η δεύτερη φορά που μου δίνεται ακριβώς η ίδια επικοινωνία σε διάστημα 1,5 μήνα Την πρώτη φορά δεν το ανάρτησα . 

Βλέποντας όμως την επιμονή των Αγγέλων θεωρώ ότι πρέπει να το αναρτήσω . 
Σας ευχαριστώ πολύ 

Δεν υπάρχουν ποια κατώτεροι εαυτοί έστω κι αν είστε ακόμα στην ύλη Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτές τις ορολογίες που βγάζετε πια. 


Υπάρχουν μόνο άνθρωποι πολύ μπερδεμένοι με μια φαντασία κι ένα υπέρ εγώ που δεν λέγεται και που δεν κατόρθωσαν στα τόσα να το διορθώσουν.

Κάνετε αναδρομές για να δείτε τι είσαστε στις προηγούμενες ζωές σας. 


Μα ελάτε στα συγκαλά σας όλοι και όλες είσαστε μεγάλες προσωπικότητες ; Εντάξει ας το δεχτούμε . 

Τότε εξηγείστε μας πως γίνονται πόλεμοι , δολοφονίες βιασμοί , σκοτωμοί αφού όλοι εσείς είσαστε Θεοί, Θεές φιλόσοφοι, βασιλιάδες κλπ 

Λοιπόν όλοι αυτοί που σας δίνουν αυτά που σας δίνουν και κ΄νουν αναδρομές είναι κατά προσέγγιση. 

Αν σου λέγαμε πως είσαι δολοφόνος , βιαστής και αυτή που σκότωσες και βίασες είναι η σημερινή σου μάνα θα το άντεχες;

Μέλι για τη θεραπεία παθήσεων των ματιών!

μέλι για-θεραπεία-μάτι-ασθένειες


Τα βάλσαμα με βάση το μέλι εφαρμόζονται ευρέως όταν πρόκειται για αντιμετώπιση μιας πάθησης των ματιών. Το μέλι καταπραΰνει γρήγορα την φλεγμονή του κερατοειδούς, η οποία είναι η συχνότερη ασθένεια των ματιών.
Στις πρώτες 10 ημέρες από την εφαρμογή μπορείτε να συνδυάσετε το μέλι με βιταμινούχες σταγόνες. Τις ακόλουθες 10 ημέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο βιταμινούχες  σταγόνες. Για να το εφαρμόσετε, θα πρέπει να βάλετε 1-2 σταγόνες κάτω από τα βλέφαρα. Στην αρχή μπορεί να νιώσετε ένα ελαφρό μυρμήγκιασμα του ματιού, αλλά θα περάσει γρήγορα.
Το μέλι από ευκάλυπτο έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό επειδή ο ευκάλυπτος περιέχει πολλά αιθέρια έλαια που έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Η Ελληνική Κατάρρευση

 του Perry Anderson
Η ελληνική κρίση έχει προκαλέσει ένα προβλέψιμο μείγμα αγανάκτησης και αυτοϊκανοποίησης στην Ευρώπη, που ταλαντεύεται ανάμεσα στον θρήνο για τη σκληρότητα της συμφωνίας που επιβλήθηκε στην Αθήνα και στους πανηγυρισμούς για τη  διατήρηση, την υστάτη στιγμή, της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια – ή και τα δύο ταυτόχρονα. Και οι δύο αντιδράσεις είναι εξίσου άγονες. Καμία από τις δύο δεν έχει θέση σε μια ρεαλιστική ανάλυση.

To ότι η Γερμανία είναι και πάλι η ηγεμονική δύναμη της ηπείρου, δεν είναι κάτι το οποίο περιμέναμε να μάθουμε το 2015: είναι σαφές τουλάχιστον εδώ και είκοσι χρόνια. Το ότι η Γαλλία λειτουργεί ως υπηρέτης της, μια σχέση αρκετά παρόμοια με αυτήν που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο με τις ΗΠΑ, ούτε αυτό συνιστά πολιτική καινοτομία: μετά τον Ντε Γκολ, τα αντανακλαστικά του πολιτικού προσωπικού της Γαλλίας θυμίζουν τις αρχές της δεκαετίας του 1940:  όχι μόνο αποδοχή, αλλά ακόμα και θαυμασμός απέναντι στην κυρίαρχη δύναμη της περιόδου, πρώτα την Ουάσινγκτον και μετά το Βερολίνο.

Ακόμη μικρότερη έκπληξη προξενεί η τρέχουσα έκβαση της νομισματικής ένωσης.Από την αρχή, τα οικονομικά οφέλη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης –τα οποία θεωρούνται υποτίθεται ως δεδομένα από τις διάφορες ορθόδοξες απόψεις – ήταν πραγματικά πολύ περιορισμένα.

Το 2008 οι πιο προσεκτικές εκτιμήσεις, από δύο οικονομολόγους υπέρμαχους της ολοκλήρωσης, τον Barry Eichengreen και τον Andrea Bolth, κατέληξαν ότι το ΑΕΠ στην κοινή αγορά έχει αυξηθεί από 3 ως 4% στην περίοδο ανάμεσα στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και τα μέσα της δεκαετίας του 1970· ότι ο αντίκτυπος του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος ήταν ασήμαντος· ότι η Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη θα μπορούσε να προσθέσει άλλο 1%· και ότι η νομισματική ένωση δεν είχε καμία σχεδόν επίδραση είτε στο ρυθμό ανάπτυξης είτε στο επίπεδο της παραγωγής.

Αυτά συνέβαιναν προτού η παγκόσμια οικονομική κρίση πλήξει την Ευρώπη. 

Που βρίσκεται το κρυφό αλάτι στα τρόφιμα

Είναι γνωστό ότι η αυξημένη πρόσληψη νατρίου, που αποτελεί συστατικό του αλατιού, μέσω της διατροφής μας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ωστόσο ότι η δίαιτα Δυτικού τύπου οδηγεί συνήθως σε υψηλή πρόσληψη νατρίου, η οποία μάλιστα είναι σχεδόν τριπλάσια από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Σε γενικές γραμμές το νάτριο βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στα ζωικά τρόφιμα σε σχέση με τα φυτικά τρόφιμα.
Επιπρόσθετα, το νάτριο «κρύβεται» μέσα σε πολλά –υγιεινά ή λιγότερο υγιεινά- τρόφιμα όπως τα εξής:

Ο τελευταίος πειρασμός


Η ζωή ατενίζει ειρωνικά τις επικείμενες εκλογές. Λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή της, πιο αλλόκοτης, εκλογικής αναμέτρησης από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, η Ορθοδοξία τιμά τη μνήμη της Αγίας Σοφίας.
Τιμά τη Μητέρα της Αγάπης, της Πίστης και της Ελπίδας.
Πριν βιαστούν οι ετερόφωτοι μηδενιστές κάθε απόχρωσης να γελάσουν ειρωνικά με την επίκληση στις «δεισιδαιμονικές» μου πεποιθήσεις, προτείνω να καταπιούν τις κραυγές για μια φορά στη ζωή τους και να σκεφτούν με πνευματική και πολιτική ευθύνη.  Από πού αντλεί νομιμοποίηση η υπόσχεση που δίνουν οι επίδοξοι πάτρωνες (βλέπε κυβερνήτες/αντιπρόσωποι), όταν διεκδικούν την ψήφο μας; είναι κάτι διαφορετικό από την πίστη στην ειλικρίνεια τους, την εμπιστοσύνη του ψηφοφόρου στην κρίση του, την ελπίδα ότι θα πραγματοποιηθούν οι υποσχέσεις και την αγάπη για την ευημερία;  
Με πνευματική και πολιτική ευθύνη δηλώνω ότι διατηρώ την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, στην κριτική ικανότητα και την κρίση μου, με κόπο ομολογώ, αλλά παρά τον νοητό ιδρώτα που κυλάει κάθε μέρα από την ύπαρξη μου είμαι ακόμα ικανή να αναγνωρίζω το Μεγάλο Σχέδιο πίσω από την κυριαρχία της Βλακείας.
Τα ζόμπι, οι νεκροί που δεν ξέρουν ότι είναι νεκροί, δεν αντιστάθηκαν στον τελευταίο πειρασμό της Ύβρης απέναντι στον Άνθρωπο. Να καταλύσουν τη Σοφία του νου μας. Τη βιάζουν επανειλημμένα, στα χρόνια μας πρώτη φορά τόσο οργανωμένα, αποστειρωμένα και ολοκληρωτικά.

ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



-εθνικές συμφορές, προδοσίες, εθνικές ντροπές, χρεοκοπίες, μνημόνια -

Εδώ και 6 χρόνια η Πατρίδα μας ευρίσκεται εις ένα επικίνδυνο αδιέξοδο και ο Ελληνικός Λαός σε μία κατάσταση απόλυτης παραλυσίας, απόγνωσης, απίστευτης ένδειας αλλά ταυτόχρονα και διεθνούς απομόνωσης. Αποκλειστική ευθύνη φέρει  το Πολιτικό Σύστημα της χώρας μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω αναφερθεί εις την επικίνδυνη συμπεριφορά του απέναντι της Πατρίδος μας. Αλλά και ότι επιτακτική ανάγκη για την σωτηρία του Έθνους είναι η άμεση αποκαθήλωση του από τον Λαό και μόνο. Όμως για να γίνει αυτό συνείδηση όλων των Ελλήνων και ως εκ τούτου πράξη, πρέπει να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή εις το παρελθόν. 

Για να επισημάνουμε όχι μόνον τα σφάλματα και τις αποτυχίες του Πολιτικού Συστήματος, αλλά και τις αλλεπάλληλες εθνικές συμφορές, προδοσίες, εθνικές ντροπές, χρεοκοπίες, και τώρα τα θανατηφόρα μνημόνια της κοινωνικής γενοκτονίας που έχει προκαλέσει. Διότι η σημερινή κρίση που διέρχεται η χώρα, ο Λαός και το Έθνος μας, η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και η οικονομική υποδούλωση είναι πράγματι μία νέα εθνική συμφορά.

 Αυτά εις τα οποία αναφέρομαι εις το παρόν άρθρο μου ίσως θεωρηθούν από μερικούς ως μία αναθεώρηση της Ιστορίας της Νεωτέρας Ελλάδος. Όμως πράγματι περί αυτού και μόνο πρόκειται. Κεντρική ιδέα της Επανάστασης του 1821 ήταν η απελευθέρωση του Γένους από τον μακροχρόνιο τουρκικό ζυγό. Αυτή η ιδέα της ελευθερίας αναπτέρωσε τις δυνάμεις του για μία επιτυχή έκβαση του αγώνα του, παρά όλες τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε. Όμως η τότε μερική ανεξαρτησία της Πατρίδος μας και αυτή η ιδέα της ελευθερίας, τα όνειρα και τα συναισθήματα του Λαού μας για την σύσταση ενός σύγχρονου κράτους, κατά τα πρότυπα των άλλων λαών της Ευρώπης, ως αποτέλεσμα της Αναγέννησης και παράλληλα της  Γαλλικής Επανάστασης του 1789, δυστυχώς καπηλεύθηκαν από την πρώτη ήδη στιγμή από τους κοτζαμπάσηδες. Οι οποίοι εις την ουσία αντικατέστησαν την Τουρκική Διοίκηση, μετατρέποντας τώρα την Πατρίδα μας σε οικογενειακά φέουδα και τους Έλληνες σε ταπεινούς υποτελείς των. Εις την πραγματικότητα, αν και δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε, η τότε ίδρυση κομμάτων είναι προπέτασμα της επιβολής των κοτζαμπάσηδων επί του Ελληνικού Λαού, εκμεταλλευόμενοι  τις  δήθεν «δημοκρατικές διαδικασίες και την  ελεύθερη ψήφο του Λαού»!.

''ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ – ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ''

Αποτέλεσμα εικόνας για 'ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

ΤΟ KAΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 

Οι κυπριακές αρχές πήραν μόλις πρόσφατα τη λίστα Λαγκάρτ που περιέχει ονόματα φοροφυγάδων που είχαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία και μένει να δούμε πως θα αξιοποιηθεί.. Εάν όμως αποφασίσουν να μιμηθούν τις διαδικασίες άλλων χωρών, θα ήταν σωστό και φρόνιμο να πάρουν παραδείγματα από Γαλλία, Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία και η Γερμανία. Οι εν λόγο χώρες αξιοποίησαν και εκμεταλλεύτηκαν συγχρόνως τις πληροφορίες από τις λίστες και κατάφεραν και έβαλαν εκατομμύρια στα ταμεία του κράτους τους. Έφεραν λοιπόν, τους φοροφυγάδες ενώπιον της Δικαιοσύνης και τους ανάγκασαν να πληρώσουν τα κρυμμένα. Από τη λίστα «Φαλτσιανί», η Γαλλία έχει εισπράξει περίπου €1 δις εξετάζοντας μόνο τους 1.000 πιο σημαντικούς φακέλους, ενώ εξαιτίας της υπόθεσης κεφάλαια ύψους €7 δις επέστρεψαν στις γαλλικές τράπεζες. Η Ιταλία εισέπραξε €750 εκατ. Η Ισπανία υπολογίζεται ότι έχει εισπράξει γύρω στα €2 δις από άτομα που αναγκάστηκαν να πληρώσουν φόρους για τους παράνομους λογαριασμούς τους. Τέλος, η Βρετανία κατάφερε να ανακτήσει κεφάλαια ύψους €12 δις ενώ η Γερμανία μετρά εισπράξεις γύρω στα €200 εκατ.


ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

20 πραγματικά...ανατριχιαστικές φωτογραφίες!!

Δώσε μου ένα κομμάτι χαρτί σε παρακαλώ.

Οι σέρνεται είναι πραγματικά σε μια ζαριά με αυτό.

Καμμιά παραγγελιά; Μη διστάσετε να ουρλιάξετε.

Πώς να αποκτήσετε μαλακά χέρια σε λιγότερο από 1 λεπτό!!

ελαιόλαδο-ζάχαρη-Απολέπιση
Μαλακά και νεότερα χέρια είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε!! 
Ξέρετε ότι χρειάζεστε μόνο ένα λεπτό για να το επιτύχετε; 
Χρειάζεται μόνο αυτό το απλό scrub.
Απολέπιση με Ζάχαρη και ελαιόλαδο 
Συστατικά που απαιτούνται:
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Θεραπευτικές τροφές που μπορούν να σώσουν τη ζωή σας !!

5-τροφίμων-φαρμάκων-ότι-θα μπορούσε-πολύ-ενδεχομένως-save-σας-ζωή
Το σώμα χρειάζεται θρεπτικά συστατικά για να κρατήσει το πεπτικό σύστημα υγιές και το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό. Αυτό το άρθρο παρουσιάζει 5 θεραπευτικές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν την υγεία σας και την πρόληψη των ασθενειών:

Λοκούστα η Γαλάτισσα: βοτανολόγος κι επαγγελματίας δηλητηριάστρια


15901Της Νίνας Κουλετάκη

«Αυτή ήταν η διαβόητη Λοκούστα, μια γυναίκα που αργότερα καταδικάστηκε ως ένοχη για εξάσκηση παράνομων πρακτικών, αλλά χρησιμοποιήθηκε από το επίσημο κράτος προς εξυπηρέτηση σκοτεινών φιλοδοξιών.» 
Τάκιτος, Χρονικά

Εισαγωγή
Σε μιαν εποχή, όπου οι δολοφονίες ήταν κοινή πρακτική για την αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων κι ένα αποδεκτό μέσον για την γρήγορη αναρρίχηση στα αξιώματα, μια γυναίκα από την Γαλατία, τότε επαρχία της Ρώμης και σημερινή Γαλλία, έφτασε στη Ρώμη και κατόρθωσε να γίνει απαραίτητη στην ρωμαϊκή αυτοκρατορική αυλή. Ήταν η Λοκούστα της Γαλατίας.

Γεννήθηκε τον πρώτο αιώνα μ.Χ., στην Γαλατία που, τότε, ήταν μια από τις επαρχίες της αχανούς ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Μεγαλώνοντας στην Γαλατική εξοχή, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα φυτά και τα λουλούδια και να ανετρυφήσει στις ιδιότητές τους, τόσο τις θεραπευτικές όσο και τις θανατηφόρες. Αποφάσισε, λοιπόν, να γίνει βοτανολόγος και να χρησιμοποιεί τα φυτά ανάλογα με την ζήτηση.

Σε κάποια φάση της ζωής της πήγε να ζήσει στη Ρώμη, όπου υπήρχε πρόσφορο έδαφος για την εξάσκηση του «ταλέντου» της και –επομένως- πλούσιες οικονομικές απολαβές. Ήταν έξυπνη γυναίκα και γνώριζε ότι το επάγγελμά της θα την καθιστούσε μισητή και επικίνδυνη και δεν θα έλειπαν εκείνοι που, ενδεχομένως, να επιδίωκαν, κάποια στιγμή, τον χαμό της. Έτσι η Λοκούστα κατανάλωνε μικρές ποσότητες δηλητηρίου σε καθημερινή βάση, ώστε να αποκτήσει ανοσία. Ο οποιοσδήποτε προσπαθούσε να την δηλητηριάσει, θα αποτύγχανε οικτρά.

Μυθικά πλάσματα

Οι μυθολογίες και παραδόσεις των λαών είναι γεμάτες από αναφορές σε παράξενα πλάσματα, τα οποία είναι αρκετά έως πολύ διαφορετικά από τα πλάσματα που περιγράφονται στη Ζωολογία και τη Βιολογία που γνωρίζουμε.

Υπάρχουν διάφορες απόψεις που προσπαθούν να εξηγήσουν τις αναφορές αυτές. Η πλέον διαδεδομένη είναι εκείνη που θέλει τους αρχαίους λαούς να στερούνται των γνώσεων που έχουμε εμείς σήμερα, με αποτέλεσμα να γίνονται υπερβολικοί στις περιγραφές άγνωστων σε εκείνους πλασμάτων.
Μια άλλη θεωρία ισχυρίζεται ότι τα μυθικά αυτά πλάσματα ήταν παρακλάδια της Εξέλιξης που πλέον έχουν εξαφανιστεί και έχουν περάσει στη σφαίρα του μύθου. Μια τρίτη άποψη θέλει τα πλάσματα αυτά να είναι προβολές υποσυνείδητων φόβων των λαών και προσπάθεια να δώσουν μορφή, σχήμα και υπόσταση στους φόβους τους, προσωποποιώντας φυσικές δυνάμεις που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν αλλιώς. Μια τελευταία άποψη αναφέρει ότι τα πλάσματα εκείνα είναι υβριδικά, που προέκυψαν από γενετικά πειράματα στο παρελθόν, στα οποία ενεπλέκη η αρχαία υπερεπιστήμη και εξωγήινοι επισκέπτες του πλανήτη. Αυτή η τελευταία άποψη είναι και η λιγότερο δυνατό να ερευνηθεί, δεδομένου ότι τα πλάσματα αυτά δεν κυκλοφορούν ευρέως και δεν έχει καταστεί δυνατό να δοθεί οποιαδήποτε απόδειξη της ύπαρξής τους. Συνήθως γίνονται αντιληπτά από μάρτυρες που, για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατό να προσκομίσουν σοβαρά στοιχεία που να πιστοποιούν την αλήθεια, ενώ ερευνητικές αποστολές που οργανώθηκαν για τον εντοπισμό τέτοιων πλασμάτων κατέληξαν σε αδιέξοδο, τουλάχιστον επίσημα.

Ανάβοντας το φως στο διπλανό δωμάτιο


Ας ντυθούμε με τα όπλα του φωτός και τίποτα δεν θα μας εμποδίσει.


Επέστρεψα σπίτι μου αργά το βράδυ. Έπρεπε να μπω στο δωμάτιό μου και να ετοιμαστώ αλλά δεν γινόταν να ανοίξω το φως μιας και ο αδερφός μου κοιμόταν δίπλα. Από την άλλη, όμως, χωρίς το φως δεν θα μπορούσα να κάνω εκείνα που έπρεπε. Σκέφτηκα τότε να ανοίξω την πόρτα του διπλανού δωματίου, να ανάψω το φως του ώστε να μπορώ να δω, έστω και στο ημίφως και χωρίς να ενοχληθεί ο αδερφός μου. 


Έτσι και έγινε, όμως αυτή η διαδικασία, την οποία έχω επαναλάβει πολλές φορές, μου έδωσε και την απάντηση στα ερωτήματα που με απασχολούσαν σχετικά με τη μαθητεία στις σχολές και τους ομίλους Εσωτερισμού, αν αξίζουν τον κόπο, αν γίνεται σωστή δουλειά, κατά πόσο όλα αποτελούν αυταπάτες ή εάν η καθυστέρηση στην πρόοδο κάποιου ατόμου από την ομάδα εμποδίζει την πρόοδο των υπολοίπων, πόσω μάλλον εάν αυτό το άτομο έχει οριστεί οδηγός της ομάδας εκείνης.




Ανάβοντας το φως στο διπλανό δωμάτιο, το είδα να απλώνεται με διαφορετική ένταση στον περιβάλλοντα χώρο. Στο δωμάτιο μέσα ήταν πολύ ισχυρό, τα πάντα φαίνονταν ξεκάθαρα και καμία σκιά δεν υπήρχε. Όσο απομακρυνόμουν απο την πηγή του φωτός η έντασή του μειωνόταν και αντίστοιχα αυξάνονταν οι σκιές και το σκοτάδι. 

Είδα τότε πως όλη μας η ύπαρξη είναι σαν τα σωματίδια της σκόνης που επέπλεαν στο δωμάτιο. Σε κάθε μας ζωή κολυμπάμε κι εμείς μέσα σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει σκοτάδι, αλλού πυκνό κι αλλού πιο αραιό, όπως και Φως. 



 Κάπου στο βάθος, απροσδιόριστα, γνωρίζουμε ότι υπάρχει η πηγή του φωτός και προς αυτή προσπαθούμε να κατευθυνθούμε. Κάνουμε λάθη πολλές φορές, γιατί το φως είναι αμυδρό όσο πιο μακριά είμαστε από την πηγή. 

Ο ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ!!ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ..

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ
ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ

Στην Οδύσσεια, το σύμβολο της ψυχής είναι η Πηνελόπη. Αν δούμε τα δύο έργα συγκριτικά, μπορούμε να πούμε ότι η αθάνατη ψυχή του ανθρώπου, αυτή που δε χρειάζεται να εξελιχθεί γιατί είναι τέλεια, αυτή που μένει σταθερή στο κέντρο της είναι η Πηνελόπη. Και ο άνθρωπος-Οδυσσέας, που ήδη είναι παντρεμένος μαζί της, μετά από μακροχρόνιο αποχωρισμό, τείνει να ταυτιστεί μ’ αυτήν. Επιστρέφει μετά από πολλές μετενσαρκώσεις, δοκιμασίες κι εμπειρίες στην πηγή προέλευσής του, στην αθάνατη ψυχή του, στην Πηνελόπη.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι και η Ιλιάδα και η Οδύσσεια συμβολίζουν τον εσωτερικό πόλεμο, με κάποιες διαφοροποιήσεις όμως. Στη Ιλιάδα ο άνθρωπος μάχεται για τον έλεγχο και την κατάκτηση της προσωπικότητάς του, για τον έλεγχο του ψυχισμού του (Ελένη) και τελικά το καταφέρνει. Ας θυμηθούμε εδώ ότι οι Αχαιοί παίρνουν την Τροία χάρη στο σχέδιο του πολυμήχανου Οδυσσέα. Αυτό που κυριαρχεί λοιπόν είναι το Κάμα-Μάνας, ο βασιλιάς της προσωπικότητας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου, αλλά δεν είναι το τέρμα. 


Η συνέχεια δίνεται στην Οδύσσεια. Εδώ ο άνθρωπος Οδυσσέας μάχεται πλέον για να ταυτιστεί με το Εγώ του, για να κατακτήσει την ατομικότητά του, για να ταυτιστεί με την αθάνατη ψυχή του (Πηνελόπη). Και το όπλο του ανθρώπου σ’ αυτή την περίπτωση είναι η Σοφία. Γι’ αυτό βλέπουμε την Αθηνά να παίζει κυρίαρχο ρόλο στην Οδύσσεια. Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, στον τόπο προέλευσής του, μιλάει με την Αθηνά έχοντας πλέον την επίγνωση ότι μιλάει με την ίδια τη θεά. Εκεί, στο λιμάνι της Ιθάκης (ραψ. ν), η Αθηνά αποκαλύπτει την ταυτότητά της. 

Ο Οδυσσέας είναι εκείνος ο άνθρωπος που καταφέρνει να σωθεί από την ύλη (θάλασσα, Ποσειδώνας) και να κατευθυνθεί προς το βραχώδες νησί της Ιθάκης (Αθηνά-Σοφία). Αντίθετα, οι σύντροφοί του, τα κατώτερα στοιχεία του, οι κατώτερες επιθυμίες του πεθαίνουν, για να φτάσει ο ίδιος χωρίς περιττά βάρη στον τόπο προέλευσής του. Είναι σημαντικό να προσέξουμε και τους χαρακτηρισμούς που υπάρχουν μέσα στο έργο για τον Οδυσσέα: κανείς άλλος δε φτάνει τον Οδυσσέα στη γνώση, λέει ο Δίας (ραψ. α 67-68), είναι πολυμήχανος, σοφός, θεϊκός, πολύπαθος, πολύπειρος, πολύσοφος.  Ο Οδυσσέας, πριν φτάσει στην πατρίδα του, περνάει 12  δοκιμασίες, μοτίβο που βρίσκουμε και σε άλλους ήρωες που ξεπερνούν το ανθρώπινο επίπεδο εξέλιξης.

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 1561μχ: Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΑΧΗ ΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.


Ένα από τα πιο εκπληκτικά καταγεγραμμένα γεγονότα έλαβε χώρα στην Νυρεμβέργη το 1561.  Την αυγή της 14ης Απριλίου πάνω απ'τον ουρανό της πόλης έκανε την εμφάνιση της μια τεράστια γκάμα εκατοντάδων διαφόρων..
αγνώστων ποικιλόχρωμων αντικειμένων με φωτεινές  σφαίρες, κυλινδρικά τεράστια αντικείμενα, κάποια έμοιαζαν με "σταυρούς" και άλλα με "δόρατα". 

 Η μάχη μεταξύ των αγνώστων αντικειμένων κράτησε αρκετή ώρα.  

Μικρότερες σφαίρες έβγαιναν από τις μεγαλύτερες, άλλες διαλυόντουσαν στον ουρανό και ο κόσμος παρακολουθούσε τα ακατανόητα γι'αυτόν γεγονότα. 

 Όταν αναδείχθηκε νικητής ξαφνικά  ένα μαύρο σαν δόρυ αντικείμενο, ασύλληπτων διαστάσεων, έκανε και αυτό την εμφάνιση του..

Η Ναταλί Καμπρόλ, επικεφαλής του SETI, για τους εξωγήινους


Ισως κάποιοι εξωγήινοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μας αλλά δεν είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε την προσπάθεια τους

Μια ανατρεπτική και ολίγον… X-Files ιδέα διατυπώνει η Ναταλί Καμπρόλ, επικεφαλής του προγράμματος SETI που αναζητά σήματα εξωγήινων πολιτισμών. Σύμφωνα με την Καμπρόλ  είναι πιθανό ένας πιο προηγμένος από εμάς εξωγήινος πολιτισμός μπορεί να προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας αλλά χρησιμοποιώντας μεθόδους και τεχνικές τις οποίες εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε.
 

«Ισως είμαστε πολύ χαζοί για να εντοπίσουμε τα σήματα των εξωγήινων. Δείτε την πρόοδο της ανθρωπότητας τα τελευταία 100 έτη. Αν υπάρχει κάπου εκεί έξω ένας πολιτισμός που προηγείται χρονικά μόλις χίλια έτη από τον δικό μας ποιος ξέρει τι είδους τεχνολογίες έχουν καταφέρει να αναπτύξουν και ποιες μεθόδους επικοινωνίας χρησιμοποιούν» δήλωσε σε συνέντευξη της στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail η Καμπρόλ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα