Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

To φαγητό δεν είναι σκουπίδι

To φαγητό δεν είναι σκουπίδι

Ήταν αιώνες πριν, το 1616 όταν ο βασιλιάς Ιάκωβος ο Α’ της Αγγλίας διατύπωσε την περίφημη ρήση του που στις μέρες μας είναι γνωστή ως «no news, good news»
Όταν δεν έχει ειδήσεις, είναι καλό νέο μόνο που οι κανόνες – και κανόνας, δυστυχώς, ήταν αυτός του γαλαζοαίματου- είναι για να σπάνε, αφού η εβδομάδα που διανύουμε είχε και μία εξαιρετική είδηση, που σε αντίθεση με τις «αδερφούλες» της δεν πέρασε στα ψιλά.
Η Γαλλία, λοιπόν, με νόμο απαγορεύει στις αλυσίδες σουπερμάρκετ να πετούν τα τρόφιμα που περισσεύουν, υποχρεώνοντάς τις να τα διανέμουν στους ανθρώπους που τα έχουν απόλυτη ανάγκη. 
Και το καλύτερο; Ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκίνησε η πρωτοβουλία που έφτασε να γίνει νόμος του κράτους, ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης Courbevoie Αράς Ντεραμπάρς σκοπεύει να μην παραδώσει τα όπλα, αλλά να κάνει παγκόσμια καμπάνια ώστε όλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Γάλλων

Μάθε να μην παραδίνεις τα όπλα

Βασιλειάδη Τσαμπίκα - Συγγραφέας - Αρθρογράφος
Μάθε να μην παραδίνεις τα όπλα
Ναι μιλάω σε σένα που σε κάθε σου μάχη παίζεις εκ του ασφαλούς και όταν κουραστείς πέφτεις στα γόνατα, σηκώνεις λευκή σημαία και παραδίνεσαι. Μιλάω σε σένα που έμαθες να έχεις τα πάντα έτοιμα στα πόδια σου καταβάλλοντας την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια. Μιλάω και σε μένα -όπως και στον καθένα που μου μοιάζει- που δειλιάζω και αλλάζω πλεύση όταν τα πράγματα ζορίζουν.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέρμα σε όλες αυτές τις ανολοκλήρωτες μάχες. Ούτως ή άλλως καμία μάχη δεν είναι χαμένη, αν το πολέμησες με όλες σου τις δυνάμεις μέχρι το τέλος. Σηκώστε ανάστημα και πάρτε βαθιά ανάσα γιατί μας περιμένει τρελή δουλειά. Κι αυτό είναι το όμορφο με την ζωή, να κατακτάς τα θέλω σου, να πολεμάς για τα πιστεύω σου και να μαθαίνεις από την κάθε σου ήττα. 

Γιατί βασιζόμαστε τόσο στους άλλους;


Γιατί βασιζόμαστε τόσο στους άλλους;
Εξαρτάται πραγματικά η ευτυχία μας από τους άλλους ή έτσι θέλουμε να πιστεύουμε για να βγάλουμε από πάνω μας το βάρος των επιλογών μας κι αναπόφευκτα και των λαθών μας;

Μια γυναίκα γνωρίζει έναν άντρα και λέει πως αυτός αξίζει πραγματικά γιατί την κάνει ευτυχισμένη. Τι σημαίνει όμως αυτό; Είναι για αυτήν κάτι σαν κλόουν, διασκεδαστής; Κάτι σαν υπηρέτης που προλαμβάνει κι εκπληρώνει την κάθε της επιθυμία πριν ακόμα την εκφράσει; Μπορεί επίσης να καταλαμβάνει τη θέση που άφησαν οι γονείς της μετά την ενηλικίωσή της (αν αυτό συνέβη ποτέ) ως προστάτης και σύμβουλος. Αυτό όμως που δεν ξέρουμε αν συνειδητοποιεί εκείνη τη στιγμή που ξεστομίζει αυτά τα λόγια είναι το κατά πόσο ο άντρας είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί στο ρόλο που του έχει δοθεί. Προφανώς το “μαγικό αυτό τζίνι” θα πρέπει αιωνίως να κάνει τις ευχές της πράξεις γιατί αν κάποια στιγμή σταματήσει δεν θα “την κάνει πια ευτυχισμένη” και θα πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης. 

Η αληθινή αγάπη δεν είναι ν’ αγαπάς ένα τέλειο, σημαντικό και δυνατό άτομο, αλλά να αγαπάς ένα ασήμαντο και με ελαττώματα πρόσωπο, δυνατά!!

180420_Wallpaper-kids-boy-girl-sunset-lake-pier-love-desktop_1500x1027 

Μια δασκάλα έχει αποφασίσει να παίξουν ένα παιχνίδι στην τάξη της. Λέει λοιπόν στα παιδιά, να φέρει το κάθ’ ένα, μια πλαστική σακούλα, που θα περιέχει μέσα μερικές πατάτες. Σε κάθε πατάτα θα δώσει ένα όνομα από τα πρόσωπα που μισεί.Έτσι, ο αριθμός των πατατών που κάθε παιδί θα βάλει στη σακούλα του θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ανθρώπων που μισεί.


Την άλλη μέρα κάθε παιδί, έφερε από μια σακούλα με πατάτες, με το όνομα των ανθρώπων που μισούσαν, γραμμένο σε κάθε πατάτα. Κάποια παιδιά είχαν δύο πατάτες μέσα στη σακούλα, άλλα τρεις, άλλα πέντε και άλλα περισσότερες. Η δασκάλα λέει μετά στα παιδιά, να κουβαλούν μαζί τους την πλαστική σακούλα με τις πατάτες, όπου και αν πηγαίνουν (ακόμη και στην τουαλέτα), για μερικές μέρες…
Ύστερα από αρκετές μέρες, τα παιδιά άρχισαν να διαμαρτύρονται, λόγω της δυσάρεστης οσμής που άφηναν οι πατάτες οι οποίες άρχισαν να σαπίζουν. Άλλωστε, αυτοί που είχαν περισσότερες πατάτες στη σακούλα, έπρεπε να αντέξουν και το μεγαλύτερο βάρος τους. Κάποιες μέρες αργότερα, το παιχνίδι τελείωσε και τα παιδιά ανακουφίστηκαν και από την απαλλαγή τους από το βάρος αλλά και από τη δυσοσμία των χαλασμένων πατατών.

«Διαχείριση του θυμού»

«Διαχείριση του θυμού» της ψυχολόγου Μαρίνας Κόντζηλα
Είναι γεγονός πως στις μέρες μας υπάρχει στον περισσότερο κόσμο συσσωρευμένος θυμός. Η ανεργία, οι αυξημένες υποχρεώσεις, η δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, το ασταθές πολιτικό κλίμα, η ανασφάλεια για τη μελλοντική εξέλιξη της χώρας μας, τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά στο οικογενειακό περιβάλλον, η τρομοκρατία που δεχόμαστε από τα Μ.Μ.Ε., η ένταση και η πίεση που επικρατεί στον εργασιακό χώρο, η αρνητική διάθεση και η απαισιοδοξία που κυριαρχούν γύρω μας, προκαλούν απογοήτευση, αυξάνουν το άγχος και οδηγούν σε νευρικότητα και θυμό.
Αναμφισβήτητα ο θυμός είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό συναίσθημα και είναι απαραίτητος για την επιβίωσή μας, ωστόσο μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα επηρεάζοντας την ποιότητα της ζωής μας εάν ξεφύγει από τον έλεγχό μας και δε μπορούμε να τον διαχειριστούμε με υγιή τρόπο. Δεν είναι βέβαια ο θυμός που μπορεί να προκαλέσει καταστροφή, αλλά η πράξη που απορρέει από αυτόν.

Επιθετικοί άνθρωποι κατασπαράσουν ζώα και ανθρώπους

Επιθετικοί άνθρωποι κατασπαράσουν ζώα και ανθρώπους
Μετά το χθεσινό φιάσκο που είδαμε όλοι για ακόμα μία φορά στα κεντρικά δελτία ειδήσεων μεγάλων καναλιών, οφείλουμε να λάβουμε θέση προς αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι αφορά το δάγκωμα των 5-7-9-15 (όσους θέλει ο κάθε δημοσιογράφος) ανθρώπων από “μανιασμένο” pitbull στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.
Από τα αποσπάσματα του βίντεο που επέλεξαν να “παίξουν” τα μεγάλα κανάλια, αυτό που μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε υγιής νους που δεν επηρεάζεται από τον ομιλητή είναι ότι βλέπει ανθρώπους να χτυπάνε με μανία ένα ζώο το οποίο σαφώς και υπερασπίζεται εαυτόν. Το ίδιο θα έκανε και ένας άνθρωπος αν κάποιος τον χτυπούσε.
Οι δε μάρτυρες οι οποίοι για κάποιο λόγο “κόπηκαν” – σύμφωνα με πληροφοριες – είναι αυτοί που δηλώνουν ότι το ζώο εγκαταλείφθηκε την ίδια μέρα στην περιοχή και παρόλο το στρες του, στην αρχήέπαιζε με πολλούς από τους παρευρισκομένους στον χώρο.
Τι μεσολάβησε και το ζώο άρχισε να αμύνεται ενώ μέχρι λίγη ώρα πριν έπαιζε με τους πελάτες και το προσωπικό του βενζινάδικου; – θα ρώταγε ένας υγιής νους.
Είναι αυτό το κάτι, που σίγουρα δεν θα δείτε σε κανένα μεγάλο κανάλι, που δεν θα βγάλει ποτέ στην δημοσιότητα το βίντεο αμοντάριστο.

10 ευγενικές κινήσεις που έχουν εκλείψει στις μέρες μας

Πριν μερικά χρόνια κανένα παιδί δεν θα τολμούσε να μην πει «ευχαριστώ» ή παρακαλώ» όποτε ζητούσε ή έπαιρνε κάτι. Πλέον, όμως, ακόμα κι αυτό έχει αρχίσει να σπανίζει και οποιαδήποτε ευγενική κίνηση προκαλεί αίσθηση. Ιδού, ορισμένες ευγενικές χειρονομίες που δύσκολα βλέπουμε πια.
cigarette-gentlemen-lady1. Τα ευχαριστήρια σημειώματα.
2. Να καλωσορίζουμε το νέο γείτονα, προσφέροντας μερικά μπισκότα ή λίγο σπιτικό κέικ.
3. Να δίνουμε τη θέση μας στις συγκοινωνίες στους μεγαλύτερους, τις γυναίκες που διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης ή άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...Η....



 ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ …Η ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΜΑΣ;

Εάν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς το αγαθόν είναι αναγκαίο να αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας προς το αγαθόν….Αυτήν την οπτική την έχουμε καθόλου κατά νου;  
Εάν αποφασίσουμε πραγματικά να αλλάξουμε τον εαυτό μας προς το αγαθόν… έχουμε καθόλου σκεφθεί με ποιον τρόπο    μπορεί αυτό να γίνει καλύτερα;
Έχουμε αναρωτηθεί αν μπορούμε να αλλάξουμε έτσι απλά, στα γρήγορα, στα πρόχειρα, με την …μαγκιαά μας;;;;  Ή μήπως εάν στοχασθούμε βαθύτερα θα διαπιστώσουμε ότι ίσως  χρειαζόμαστε μια εσωτερική συστηματική εκπαίδευση με βάση τους κανόνες που εμείς οι  ιδιοι θα ορίσουμε για να επιτύχουμε το ζητούμενο;
Ο κοινωνικός αναμορφωτής, έχει ευθύνη:

ΤΟ ΝΗΡΟΝ ΥΔΩΡ-ΝΕΑΡΟΝ ΥΔΩΡ- ΝΕ(Α)ΡΟ ΝΕΡΟ



ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΥΔΑΤΟΣ;


Το μυστικό στο ύδωρ είναι η κίνηση. Η Φύση χρησιμοποιεί καταλλήλως εκείνο τον μηχανισμό και τον τύπο κίνησης του ύδατος γιανα ανοικοδομεί και να αναζωογονεί τα συστατικά της Σήμερα η τεχνολογία  χρησιμοποιεί μονάχα την κίνηση τηςαποσύνθεσης, όμως έτσι μεταμορφώνεται σε νεκρή τεχνολογία. Η επικρατούσατεχνολογία χρησιμοποιεί αυτές τις λανθασμένες μορφές κίνησης. Οι μηχανές μαςκαι οι μέθοδοι μας…διοχετεύουν τα στοιχεία της Φύσης, όπως τον αέρα, το νερόκαι τα άλλα υγρά αέρια, σε έναν τύπο κίνησης που η Φύση τον χρησιμοποιεί μονάχαγια να αποσυνθέτει και να διαλύει την ύλη. Μια καταστροφική τεχνολογία τελικά…μολύνειμε τον έναν ή τον άλλο τρόπο…όλο και πιο επικίνδυνα το φυσικό μας περιβάλλον.
Αν όμως εμείς οι άνθρωποι χρησιμοποιήσουμε την αναζωογονητική αρχή τηςΦύσης…δηλαδή την «κυκλωτική σπειροειδή κίνηση»…τότε θα διακρίνουμε την εσωτερικήθεραπευτική δύναμη του ύδατος, όπου το ύδωρ γίνεται πιο χρηστικό και χρήσιμο…όταντελικά μπορούμε να το διοχετεύουμε  κατάτην διάρκεια της νύχτας μέσα από τα αρδευτικά κανάλια, ώστε να μπορέσει να μας δώσειπολύ μεγαλύτερη σοδειά από τα γειτονικά χωράφια που αρδεύονται διαφορετικά.

Μια σπάνια φωτογραφία ενός τεράστιου συγκροτήματος...

Μια σπάνια φωτογραφία ενός τεράστιου συγκροτήματος...

Το μεγαλύτερο άγχος των συγκροτημάτων είναι να μαζέψουν κόσμο στο μαγαζί όπου εμφανίζονται. Να μην παίξουν σε άδειες καρέκλες! Γι' αυτό και νωρίτερα θα μάθουν αν έγινε η κατάλληλη προετοιμασία από τον επιχειρηματία που τους φέρνει στο μαγαζί του, αν έγινε αφισοκόλληση, αν έγινε διαφήμιση!
Μια σπάνια φωτογραφία ενός τεράστιου συγκροτήματος...
Και είναι σίγουρα μεγάλη η απογοήτευση αν τελικά δεν εμφανιστεί ο κόσμος... Αναμφίβολα μία τέτοια δύσκολη στιγμή έζησε το πιο πετυχημένο συγκρότημα της ιστορίας. Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 1961 όταν οι Beatles έπαιξαν σε... 18 μόλις άτομα που βρέθηκαν στο "The Palais Ballroom Aldershot".

Σπουδαία έρευνα: Ο ιός του έρπητα μπορεί να καταπολεμήσει τον καρκίνο του δέρματος



Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μια γενετικά τροποποιημένη εκδοχή του ιού που προκαλεί έρπη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μια πολλά υποσχόμενη νέα θεραπεία για τον θανατηφόρο καρκίνο του δέρματος μέσα σε ένα χρόνο.
Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από προχωρημένο στάδιο κλινικής έρευνας, που αφορούσε ασθενείς με επιθετικό, ανεγχείρητο καρκίνο του δέρματος, έδειξαν ότι η θεραπεία αυτή μπορεί να εξαλείψει τους όγκους και να σταματήσει την ανάπτυξή τους!
 
Η νέα θεραπεία, ονομάζεται Τ-Vec, είναι μια “νέας γενιάς” θεραπευτική μέθοδος και βασίζεται σε φάρμακα που κατασκευάζονται από υπάρχοντες ιούς.
 
Περιέχει τον ίδιο ιό του έρπητα που προκαλεί τα γνωστά σημάδια στο δέρμα του ανθρώπου, γενετικά τροποποιημένο, όμως, ώστε να είναι αβλαβής για τους ασθενείς, αλλά θανατηφόρος για τον καρκίνο.
 
Ο τροποποιημένος ιός δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε υγιή κύτταρα του δέρματος, αλλά μόνο σε καρκινικά κύτταρα, τα οποία τελικά σκοτώνει.

Μην βιαστείτε να κόψετε τον ομφάλιο λώρο στην γέννηση. Δείτε το γιατί!



Το να περιμένει η νέα μητέρα και ο γιατρός της λίγα λεπτά προτού κόψει τον ομφάλιο λώρο μετά τη γέννηση του παιδιού, συνδέεται με καλύτερες κινητικές δυνατότητες και αυξημένες κοινωνικές δεξιότητες αργότερα στην παιδική ηλικία του νεογέννητου -ειδικά για τα αγόρια- σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Pediatrics.
Η ολιγόλεπτη καθυστέρηση της κοπής του ομφάλιου λώρου είναι ήδη γνωστό ότι ωφελεί τα βρέφη αυξάνοντας τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα τους για τους πρώτους μήνες της ζωής τους.
 
Για τις ανάγκες της νέας έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 263 παιδιών από τη Σουηδία που γεννήθηκαν από υγιείς μητέρες.

Σακούλες κάτω από τα μάτια: Απαλλαγείτε φυσικά!



Οι σακούλες κάτω από τα μάτια αποτελούν ένα αντιαισθητικό πρόβλημα το οποίο απασχολεί και γυναίκες και άνδρες.
Μάθετε τι να κάνετε για να τις εξαφανίσετε!

Τι μπορεί να πάθει κάποιος άνδρας που εκσπερματώνει τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα;

MANSEX3
Ένας άνδρας που κάνει συχνά σεξ και εκσπερματώνει ακόμη συχνότερα, μειώνει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο να παρουσιάσει καρκίνο του προστάτη. Και μπορεί ο συγκεκριμένος καρκίνος να έχει να κάνει με τα γονίδια και το οικογενειακό ιστορικό, η συχνή εκσπερμάτιση όμως συμβάλει στη μείωση του κινδύνου.
Αμερικάνοι επιστήμονες σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση JAMA, συσχέτισαν για πρώτη φορά την συχνή εκσπερμάτιση με τον μειωμένο κίνδυνο για προστάτη. Στην πραγματικότητα μιλούν για μια ευεργετική επίδραση που έχει η εκσπερμάτιση ενάντια στον συγκεκριμένο καρκίνο. Οι επιστήμονες μελέτησαν 32.000 άνδρες από 20 μέχρι 70 ετών για ένα χρονικό διάστημα 18 ετών.

Θα θελα Δάσκαλε, να μάθω τα μυστικά της ζωής και του σύμπαντος.. !



      -  Θα 'θελα Δάσκαλε, να μάθω  τα μυστικά της  ζωής και του σύμπαντος!

Η  πραγματική γνώση παιδί μου, δεν μεταδίδεται. Μπορώ μόνο να σου δείξω τον δρόμο, οι απαντήσεις στα ερωτήματα σου,  θα πρέπει να είναι δική σου 'κατάκτηση'.   Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να περιχαρακώνεται από κάθε είδους δόγματα και φανατισμούς. Μην πιστεύεις αυτούς που λένε πως κατέχουν την αλήθεια, αλλά αυτούς που την αναζητούν. Η αλήθεια δεν τεμαχίζεται, παρόλα αυτά,  όλοι υποστηρίζουν πως την κατέχουν, κατηγορώντας τους άλλους ως πλανεμένους…

Η δική μου οπτική αφορά την δική μου ατραπό, τον δικό μου  δρόμο όπως εγώ τον επέλεξα, σύμφωνα με αυτά που μου δίδαξαν, φιλτραρισμένη μέσα από τα δικά μου φίλτρα. Με αυτόν τον τρόπο όμως,  θα μάθεις θεωρίες και γνώσεις άλλων, δεν θα είσαι ο εαυτός σου. Την δική σου αλήθεια δεν μπορεί κανένας να σου τη μάθει! Μπορείς μόνο να τη βιώσεις. Και το δικό σου βίωμα, θα έχει άλλες αποχρώσεις, ξεχωριστές και μοναδικές!

ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ & ΤΩΡΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Είμαστε σαν τα ποτάμια. Λαμπεροί στην επιφάνεια σφύζουμε από ζωή αλλά βαθιά μέσα μας κυλούν πανίσχυρα, αόρατα ρεύματα ψυχικών αναμνήσεων και επιθυμιών. Είναι οι συναθροισμένες μνήμες όλων των γήινων ενσαρκώσεων που φέρει η ψυχή μας. Αυτές μας κάνουν να αγαπάμε ένα άτομο και να απεχθανόμαστε κάποιο άλλο. Να νιώθουμε υπέροχα συναισθήματα και δονήσεις με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο σε μια φάση της ζωής μας και σε κάποια άλλη φάση να νιώθουμε απαίσια και άβολα με το ίδιο εκείνο πρόσωπο. Τα πρότυπα και οι συνήθειες έχουν πάρει σχήμα και μορφή μέσα στην εσώτερη συνειδητότητά μας και αποφασίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα φερθούμε στους ανθρώπους γύρω μας.

Κάθε άτομο που βρίσκεται στον περίγυρο της παρούσας ζωής μας, βρισκόταν παρόμοια στον περίγυρο περασμένων ζωών μας. Οι γονείς, τ’ αδέλφια, οι σύντροφοι, τα παιδιά, οι φίλοι, οι συνάδελφοι, τα αφεντικά, ακόμα και οι εχθροί μας άρχισαν να μοιράζονται τη ζωή μαζί μας πολύ πιο πριν από την παρούσα ζωή μας.
Τα αποτελέσματα εκείνων των περασμένων εμπειριών αντανακλώνται στις συνθήκες των σημερινών μας σχέσεων. Είναι επόμενο, οι δικές τους μνήμες των κοινών μας περασμένων εμπειριών να επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους προς εμάς, σήμερα.

Αντιμετωπίζοντας τον Θάνατο

Δεν υπάρχει θάνατος. Μια ψυχή δεν μπορεί να πεθάνει.
Σ’ ένα σημείο, όλοι μας ερχόμαστε πολλές φορές αντιμέτωποι με τον θάνατο, όταν συλλογιζόμαστε τη δική μας θνητότητα ή κάποιου άλλου με τον οποίο είμαστε κοντά, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι αυτός δεν είναι το τέλος. Μας έχουν προγραμματίσει να πιστεύουμε ότι τα αγαπημένα μας πρόσωπα χάνονται όταν πεθαίνουν, όταν στην πραγματικότητα είναι τόσο ζωντανά όσο ποτέ άλλοτε, απλά βρίσκονται σε διαφορετικό τόπο.
Όταν φοβόμαστε το θάνατο, του δίνουμε δύναμη, όμως, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό τον φόβο αν κατανοήσουμε ότι ζούμε σε μια βαθιά πνευματική πραγματικότητα και το πεδίο της ύπαρξής μας είναι μόνο ένα από τα πολλά που υπάρχουν, τα οποία διαθέτουν ζωή με διάφορες μορφές.
Υπάρχουν χαμηλότερες και υψηλότερες σφαίρες συνειδητότητας πέρα ​​από την δική μας πραγματικότητα στις οποίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση με τον διαλογισμό και άλλες πνευματικές πρακτικές. Όταν αρχίζουμε να προσεγγίζουμε τη φώτιση αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει θάνατος όπως τον αντιλαμβανόμαστε - υπάρχει μόνο η μετάβαση από το ένα επίπεδο συνειδητότητας στο άλλο.

Αν επιτύχουμε τη φώτιση σ’ αυτή τη ζωή, τότε μπορούμε να υπερβούμε τη μετενσάρκωση εντελώς και να εξασφαλίσουμε ότι ποτέ δεν θα επανέλθουμε σε αυτό το πεδίο παρά μονάχα αν το θελήσουμε… αλλά είμαι σίγουρη ότι οι πιο πολλοί από εμάς θα θέλουν να παραμείνουν στις ανώτερες δονήσεις που θα έχουμε φτάσει. Μετά από τη σκληρή δουλειά που θα έχουμε «ρίξει» για να φτάσουμε εκεί, φαντάζομαι ότι το τελευταίο που θα επιζητούμε είναι να επιστρέψουμε στη γη και να ξαναρχίσουμε τη διαδικασία από την αρχή.

Ο σκοτεινές δυνάμεις σάς κάνουν δέσμιους της γης



Ο σκοτεινές δυνάμεις σάς κάνουν δέσμιους της γης. Προσπαθούν να σας κάνουν δέσμιους της γης με το να σας προσκολλήσουν σε αποκτήματα και σε υλικές αξίες - δανεισμό, αυτοκίνητα, χρήματα, σεξ, σπίτια, γη, επενδύσεις, ασφάλειες - μέχρι να πιαστείτε θύματα. Μόλις προσκολληθείτε σε υλικές αξίες, οι υψηλότερες αξίες δεν θα γίνουν ποτέ αντιληπτές σε σας γιατί είστε πνευματικά νεκροί. Μπορείτε να έχετε το καλύτερο αυτοκίνητο, πολλά σπίτια και ακριβά κοσμήματα, αλλά δεν πρέπει να προσκολλάστε σε αυτά. Να είστε έτοιμοι να τα αποποιηθείτε ανά πάσα στιγμή, εάν είναι απαραίτητο.

Να προσπαθείτε να είστε δίκαιοι



Στην προσωπική σας ζωή θα πρέπει να προσπαθείτε να είστε δίκαιοι. 

Για παράδειγμα, αν κάποιος σάς κάνει κακό η ισορροπία σας μετατοπίζεται προς το ιδιοτελές συμφέρον σας και τον εγωισμό σας, και αρχίζετε να χρησιμοποιείτε άδικη γλώσσα προς το μέρος του και, ενδεχομένως, δράτε άδικα εναντίον του. 

Αν ήσασταν δίκαιοι ή αν είχατε ισορροπία, θα εξετάζατε πρώτα τον εαυτό σας πολύ προσεκτικά και θα βλέπατε τον εαυτό σας όπως είναι, και κατόπιν θα εξετάζατε το άλλο άτομο χωρίς προκατάληψη.

Βρώμα και δυσωδία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Συλλήψεις στη FIFA από το FBI

Βρώμα και δυσωδία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Συλλήψεις στη FIFA από το FBI

«Βόμβα» μεγατόνων έπεσε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις τάξεις της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της συνελήφθησαν στο ξενοδοχείο “Baur au Lac” της Ζυρίχης,όπου είχαν καταλύσει για το ετήσιο συνέδριό τους, μετά από επιχειρήση του FBI.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των «New York Times» τα νυν και πρώην στελέχη της FIFA που συνελήφθησαν αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

5 βασικοί λόγοι εξαιτίας των οποίων θα πρέπει να τρώτε φράουλες

5-κλειδί-λόγοι-γιατί-του-η οποία-you-να-φάει-φράουλες


Ίσως δεν το γνωρίζετε, αλλά αυτό το γευστικό κόκκινο μούρο έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό και το δέρμα σας.
Οι φράουλες είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα πολλών ανθρώπων. Δεδομένου ότι η εποχή τους έχει ήδη αρχίσει, θα πρέπει να τις τρώτε συχνά, όχι μόνο λόγω της γεύσης τους, αλλά και για τα οφέλη υγείας που μπορείτε να αποκτήσετε.
1. Βοηθούν στην απώλεια βάρους
Θέλετε να χάσετε κάποιο βάρος πριν πάτε στην παραλία; Οι φράουλες θα σας βοηθήσουν. Αυτό το νόστιμο μούρο περιέχει ανθοκυανίνες που βοηθούν στην καύση της διαδικασίας λίπους, επειδή το σώμα τις χρησιμοποιεί ως καύσιμο.
2. Εκτονώνουν τον πόνο 
Έχει αποδειχθεί ότι οι φράουλες έχουν αντι-φλεγμονώδη δράση και βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι φράουλες μειώνουν  τους  δείκτες φλεγμονής. Είναι καλό να τις καταναλώνετε  τρεις φορές την εβδομάδα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της φλεγμονής.

10 λόγοι για να φάτε σπανάκι

10 λόγοι για-να-φάει-σπανάκι


Η άνοιξη είναι η εποχή του φρέσκου σπανακιού, έτσι  λάβετε την ευκαιρία να το συμπεριλάβετε στο μενού σας. Αυτό το πράσινο λαχανικό αποτελεί μεγάλο όφελος για το σώμα και σίγουρα δεν θα μετανιώσετε αν το καταναλώνετε τακτικά.
1. Ενισχύει την ανοσία
Το σπανάκι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, λόγω της βιταμίνης Α που περιέχει, η οποία είναι ένα σημαντικό συστατικό στην διατήρηση του σωστού επίπεδυο των λεμφοκυττάρων που προστατεύουν το σώμα από μόλυνση και ασθένεια.
2. λίγες θερμίδες
Οι στατιστικές λένε ότι σε 100 g. σπανακιού περιέχονται μόνο 7 θερμίδες, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή υγιεινής τροφής.

Δημιουργήστε τα δικά σας επιθέματα αποτοξίνωσης



make-your-own-αποτοξίνωση, μπαλώματα

Τα επιθέματα αποτοξίνωσης έχουν διπλή δράση στο σώμα μας:

- Τονώνουν τα σημεία ρεφλεξολογίας

- Απορροφούν τις τοξίνες από τον οργανισμό.

 Είναι πολύ ακριβά για να αγοραστούν, έτσι σας παρουσιάζουμε πώς να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι.

Πάρτε ένα αλουμινόχαρτο και κόψτε ένα κομμάτι 10 x 6 εκατοστά. 

Κάντε ένα μείγμα από αποξηραμένα φυτικά συστατικά (κουρκούμη, πράσινο τσάι, χαμομήλι, τσίλι σε σκόνη και σκόνη βιταμίνης C από το φαρμακείο). 

Το καλύτερο είναι να τα συνθλίψετε χρησιμοποιώντας γουδοχέρι μέχρι να γίνουν σκόνη.

Τέλος, τα σκεπάζουμε με ένα κομμάτι γάζας και το οποίο τοποθετούμε  στο πόδι. 

Αφήνουμε το έμπλαστρο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του επιθέματος αποτοξίνωσης;

Αντί για ασπιρίνη, φάτε μερικά κεράσια!

αντί-του-ασπιρίνης-τρώνε-κάποια-κεράσια


Για αιώνες, οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα κεράσια είναι πολύ νόστιμα και θεραπευτικά φρούτα.
 Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από πολλές επιστημονικές μελέτες. 
Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, και η έρευνα έχει δείξει ότι έχουν ευνοϊκή επίδραση ενάντια στις καρδιακές παθήσεις, στις παθήσεις των οστών και στην ανακούφιση του πόνου. Πέραν του ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα κεράσια είναι, επίσης, πλούσια σε φλαβονοειδή.
Αυτό το μυρωδάτο φρούτο περιέχει μεγάλες ποσότητες ανθοκυανινών, οι οποίες πιστεύεται ότι μειώνουν τον πόνο. 

Ρόφημα πράσινου τσαγιού που ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος

πράσινο τσάι-ποτών-ότι-ρυθμίζει-σακχάρου του αίματος


Το πράσινο τσάι μπορεί να εμπλουτιστεί με διάφορα υλικά, αλλά αν θέλετε να χάσετε το περιττό βάρος, είναι καλύτερο να συνδυάζεται με πορτοκάλι.
Ένα κουταλάκι του γλυκού αυτού του τσαγιού την ημέρα επιταχύνει τον μεταβολισμό κατά 12%, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Πολλοί δεν αγαπούν την ιδιαίτερη γεύση του πράσινου τσαγιού, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζουμε μια συνταγή με πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ, ο οποίος είναι ένας ιδανικός και γευστικός συνδυασμός. Παρά την παράξενη γεύση, θα ενθουσιαστείτε με τα αποτελέσματά του - την απώλεια βάρους.

Για Έλληνες που ήρθαν από τα άστρα μιλάει Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΥ ΙΔΑΛΙΟΥ;


Αποτέλεσμα εικόνας για πινακιδα ιδαλιου

Νομίζω ότι έφθασε η ώρα με την ευκαιρία για την πινακίδα του Ιδαλίου, για να πούμε μερικά πράγματα που δεν πρόκειται ν’ ακούσετε ποτέ από επίσημα χείλη. Κι αυτό γιατί οι κρατούντες θέλουν να μας κρατούν στο σκοτάδι. Να μην γνωρίζουμε τίποτα για τη ράτσα μας. Ο Έλληνας σήμερα δεν ξέρει «ποιος είναι». Δε ξέρει από πού έρχεται, τι εκπροσωπεί, τι θέλει να πετύχει, ως που μπορεί να φτάσει. Και το σημαντικότερο όλων. 

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ!... Πόσοι από εσάς, για παράδειγμα, γνώριζαν ή έστω είχαν ακούσει για μια ορειχάλκινη πινακίδα που έχει βρεθεί στο αρχαίο Ιδάλιον της Κύπρου και το βασικότερο (ακόμα και τώρα που ακούσατε γι’ αυτήν), ποιο είναι το περιεχόμενό της, δηλαδή, τι γράφει; Ένας… Κανένας;

Τώρα θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η πινακίδα του Ιδαλίου με το θέμα μας. Κι όμως έχει γιατί είναι ένα κομμάτι από τη χαμένη γνώση. Γιατί μας δείχνει πόσο πίσω, πόσο βαθιά στην ιστορία και προϊστορία, βρίσκονται οι ρίζες αυτού του παράξενου, για την αντίληψη που έχουμε σήμερα, πολέμου που διεξάγεται αιώνες τώρα πάνω στην Ιερή γη της πατρίδας μας, με σκοπό την υποδούλωση και τον αφανισμό της ράτσας μας και ποιοι είναι αυτοί οι προαιώνιοι εχθροί μας. Ας δούμε, λοιπόν, τι γράφει η πινακίδα αυτή του Ιδαλίου που είναι μεσοκυπρομινωϊκής γραφής Γραμμικής Β΄ και είναι δύο όψεων. Η αποκρυπτογράφηση έγινε με την μέθοδο Chadwick σε συλλαβές. Η πινακίδα αρχίζει με μια δέηση στον Θεό Ήλιο - Σείριο. Η δέηση είναι η εξής: «Σε ‘σένα θεέ Σείριε δέομαι. Συ πάντα σε υιό (από) πατέρα ρέεις εις τον ιδικό σου ναό, του Σειρίου του ασημένιου. Σε ‘σένα πρέπει μεγάλη δόξα, γιατί χάρη σε ‘σένα, Διογενή, ο ήλιος ρέει».

Ας δούμε τώρα το αρχαίο κείμενο και την νεοελληνική απόδοση της ορειχάλκινης πινακίδας από τον Καλλίμαχο Διογένους, καθώς και τα σχόλια του Γεωργίου Πετρόπουλου από την πρώτη δημοσίευση στο περιοδικό Δαυλός.

Ανάγνωση στην νεοελληνική της Κυπριακής πινακίδας του Ιδαλίου, με συλλαβές τύπου Chadwick, σε ελεύθερη απόδοση, αρχίζοντας από το σημείο Π1.

Οι σκέψεις και όχι τα γονίδια καθορίζουν την υγεία

Από την Γεωργία Μεταξά
Η δραστηριότητα των γονιδίων μπορεί να αλλάξει
Σύμφωνα με τον δρα Μπρους Λίπτον, η υγεία του σώματος επηρεάζεται από τις σκέψεις που κάνουμε καθημερινά και όχι από τα γονίδια.
02903426656457Η βασική ιδέα του δρα Μπρους Λίπτον είναι ότι τα γονίδια αλλάζουν σε καθημερινή βάση σύμφωνα με το πώς σκεπτόμαστε. Πηγή: Supplied
ΑΝ, σύμφωνα με το καθιερωμένο μοντέλο, οι σκέψεις σου αντικατοπτρίζουν τη χημεία του σώματός σου και αν το νευρικό σου σύστημα διαβάζει και ερμηνεύει το περιβάλλον και μετά ελέγχει τη χημεία του αίματος, τότε μπορείς να αλλάξεις τη μοίρα των κυττάρων σου κυριολεκτικά, αλλάζοντας τη σκέψη σου.
Οι έρευνες του δρα Μπρους Λίπτον δείχνουν ότι αλλάζοντας την αντίληψή σου, το μυαλό σου μπορεί να αλλάξει τη δραστηριότητα των γονιδίων σου και να δημιουργήσει πάνω από 30.000 ποικιλίες προϊόντων από κάθε γονίδιο. Επειδή τα προγράμματα των γονιδίων βρίσκονται στον πυρήνα των κυττάρων, μπορεί κανείς να ξαναγράψει αυτά τα γενετικά προγράμματα αλλάζοντας την χημεία του αίματος.
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεπτόμαστε, αν θέλουμε να θεραπεύσουμε τον καρκίνο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα