Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΕΚΑΝΕ ΠΑΣΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ


 


Ιστορία αληθινή. Από τότε που πρωτοέκανε έρωτα με τη γυναίκα του αδελφού του, την Αλεξία, ο Πάνος δεν ελέγχει τον εαυτό του. Η νύφη του του έχει πάρει τα μυαλά. Δεν σκέπτεται τίποτα άλλο, παρά μονάχα πότε θα βρεθεί μαζύ της, αν είναι δυνατόν κάθε ημέρα, και δυο φορές την ημέρα.
Δεν πάει πίσω και η Αλεξία. Τον αποζητά σε κατάσταση αμόκ. Δεν μπορείς να πεις ποιος από τους δύο πάσχει βαρύτερα σε σεξουαλική υστερία. Θα τους τσακώσουν στα πράσα, έτσι όπως πάει το πράμα, είναι σίγουρο. Αφηνιασμένο παράνομο ζευγάρι, δεν παίρνουν μέτρα προστασίας, με την παραμικρή ευκαιρία κάνουν σεξ παθιασμένο. Άγριο. Ο ένας ανεκάλυψε στον άλλον σεξουαλικές ακρότητες, δίχως φραγμό.
Η Αλεξία απορεί με τον εαυτό της. Αναγνωρίζει ότι είναι αχαρακτήριστη πέρα για πέρα η συμπεριφορά της. Δεν ήταν τέτοια. Ούτε καν είχε φανταστεί πως θα πήγαινε μ' άλλον, μάλιστα με τον παντρεμένο αδελφό του Λεωνίδα. Δεν βρίσκει καμμία δικαιολογία, ούτε ότι κοντά στα τρία χρόνια ήταν νηστική, επειδή παρουσιάστηκε το πρόβλημα στον άνδρα της. Από τα 50 του κιόλας χρόνια να μην είναι σε θέση να την ικανοποιήσει. Το όργανό του να είναι χρήσιμο μόνον για την τουαλέτα, όχι το κρεββάτι. Κι αυτήν σχεδόν να μην την δυσαρεστεί η αδυναμία του Λεωνίδα να έχει στύση. Φαινόμενο σύνηθες είπαν οι γιατροί, πιθανότατα να αποκατασταθεί η στυτική του δυσλειτουργία. Το αποτέλεσμα είναι άκαπνος ο μεν Λεωνίδας, στο απυροβόλητο η δε Αλεξία.

Ινδία: Κοντά στους 50° η θερμοκρασία και στους 1000 νεκρούς από τον καύσωνα!



Κύμα καύσωνα που πλήττει την Ινδία τις τελευταίες μέρες και αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα 

Κάθε ώρα που περνά ανεβαίνει και ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό από το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες μέρες την Ινδία οι νεκροί πλησιάζουν τα 1000 άτομα. (BBC news)
Ινδοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι ο καύσωνας που πλήττει τμήματα της νότιας, αλλά και της βόρειας Ινδίας, αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα. Οι θερμοκρασίες αγγίζουν σχεδόν τους 50º Κελσίου.
Τα περισσότερα από τα 539 επίσημα καταγεγραμμένα θύματα ήταν εργάτες οικοδομών, ηλικιωμένοι και άστεγοι.
Η πιο υψηλή θερμοκρασία καταγράφηκε στην Αλαχαμπάντ, μια πόλη στο βόρειο ομόσπονδο κρατίδιο του Ούταρ Πραντές, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 47,7° Κελσίου την Κυριακή, ενώ στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί καταγράφηκε ανώτατη θερμοκρασία 43,5° Κελσίου.
Τα περισσότερα από τα επίσημα καταγεγραμμένα θύματα ήταν εργάτες οικοδομών, ηλικιωμένοι και άστεγοι.

Όλος Ο Κόσμος Ένα Γκέτο


Don’t you know that it’s true
That for me and for you
The world is a ghetto
WAR
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Είναι μια σκηνή απ” τους «Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης», των Μόντυ Πάιθονς.
Ο όχλος έχει πιάσει μια γυναίκα και φωνάζει να την κάψουν, επειδή είναι μάγισσα. Την πάνε στον φρουρό.
«Πού το ξέρετε ότι είναι μάγισσα;» ρωτάει αυτός.
«Μα μοιάζει με μάγισσα», λέει ο όχλος. «Κοιτάξτε τη μύτη της.»
«Είναι ψεύτικη», λέει ο φρουρός.
«Αυτοί μου τη φόρεσαν», λέει η μάγισσα, κι ο όχλος το παραδέχεται.
«Κοιτάξτε το μυτερό καπέλο της», λέει ο όχλος.
«Εσείς μου το φορέσατε», λέει η μάγισσα, κι ο όχλος το παραδέχεται.
Για μια στιγμή αμηχανία.
«Έχει μια ελιά!» φωνάζει κάποιος κι ο όχλος εν χορώ: «Κάψτε τη μάγισσα, κάψτε τη μάγισσα».

Που Οδηγεί ο Πραγματικός Διαλογισμός


Ο Πραγματικός Διαλογισμός είναι στην πραγματικότητα Εγρήγορση (awarenesss), στην χριστιανική παράδοση νήψις (nepsis), δηλαδή μια κατάσταση εσωτερικής ακινησίας, που γίνεται πλήρης προσοχή σε αυτό που συμβαίνει.

Είναι μια Δράση όπου δεν υπάρχει καμία εσωτερική δραστηριότητα, σκέψη, επεξεργασία, σχολιασμός,(mind) αλλά μόνο καθαρή επίγνωση αυτού που συμβαίνει.

Είναι μια βαθιά απόλυτη σιωπή του νου (nous, no mind), που αναδεικνύει το πραγματικό. Το βάθεμα μιας τέτοιας δράσης, το να ζούμε στην σιωπή της δραστηριότητας, αλλά ταυτόχρονα ζωντανοί και σε ετοιμότητα να συλλαμβάνουμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει, αναδεικνύει την Πραγματική Ουσία μας που Είναι Παρουσία, Επίγνωση, ανεξάρτητα από αυτό που συμβαίνει.

Φιλόσοφοι και φιλοσοφία

Αν αναλύσουμε από ετυμολογική άποψη τον όρο Φιλοσοφία στα συνθετικά στοιχεία του, φιλία – σοφία, δηλώνεται η τάση, η εσωτερική διάθεση για τη γνώση του κόσμου. Όταν μάλιστα η τάση αυτή κορυφώνεται, τότε μεταστοιχειώνεται σε έναν έρωτα διαρκή για τη γνώση του κόσμου και του εαυτού του.
manΜε δεδομένο ότι η γνώση αυτή για τον άνθρωπο δεν είναι ποτέ πλήρης, δικαιολογεί και τη διαρκή αναζήτηση, το αδιάκοπο κυνήγι της γνώσης, τη συνεχή έρευνα. Έτσι, είναι ευνόητο πως η μάθηση που παράγεται και δημιουργείται από την πίεση της φιλίας αυτής προς τη γνώση ονομάζεται Φιλοσοφία.
Ο όρος φιλοσοφία, φιλόσοφος, φιλοσοφικός είναι καθαρά ελληνικός και με τον ελληνικό τύπο χρησιμοποιείται σε όλες τις γλώσσες της οικουμένης.
Πρώτος ο Πλάτων χρησιμοποιεί στα έργα του τον όρο φιλοσοφία, αλλά από τους προσωκρατικούς ο Ηράκλειτος αναφέρει τον όρο φιλόσοφος στο απόσπασμα 35: «Χρη γαρ ευ μάλα πολλών ιστόρας φιλοσόφους άνδρας είναι» (είναι απαραίτητο οι άνδρες που είναι φίλοι της σοφίας να έχουν ερευνήσει πάρα πολλά πράγματα).

Για τις Δυνάμεις Της Σκέψης ...

Δεν υπάρχει τίποτε το κακό στο ίδιο το γεγονός του να θέλει κανείς να γνωρίσει τις δυνάμεις της σκέψης. Αλλά γι' αυτόν τον σκοπό, δυστυχώς, υπάρχουν κάθε είδους άνθρωποι χωρίς ηθική και χωρίς συνείδηση που θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις γνώσεις προς την κατεύθυνση που τους συμφέρει. Η κατώτερη φύση είναι πάντα αυτή που αρχίζει να εκδηλώνεται στον άνθρωπο για να τον σπρώξει να επωφεληθεί απ' όλα τα μέσα που τυχαίνουν μπροστά του. Να γιατί πολλές ανθρωπότητες εξαφανίστηκαν ήδη, και η δική μας επίσης θα εξαφανιστεί αν η ηθική πλευρά, η αγάπη, η καλοσύνη, δεν υπερισχύσουν. Όταν αφήνει κανείς να υπερισχύσει η νόηση, καθώς αυτή δεν έχει από μόνη της καμιά ηθική, δεν ασχολείται παρά μόνο να βάζει νέα επιστημονικά και τεχνολογικά μέσα στη διάθεση του ανθρώπου, χωρίς να αναρωτιέται πως αυτός θα τα χρησιμοποιήσει. Και το ίδιο συμβαίνει και με τις απόκρυφες επιστήμες. Γιατί δεν πρέπει να πιστεύει κανείς πως, αν οι άνθρωποι έλκονται από τις απόκρυφες επιστήμες, είναι γιατί έχουν πνευματικές επιθυμίες, μια ώθηση προς την πνευματικότητα. Καθόλου. Μπορούν μάλιστα να είναι και οι μεγαλύτεροι υλιστές. Αλλά καθώς κατάλαβαν ότι θα μπορούσαν να βρουν εκεί το μέσο να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους, να έχουν επιτυχίες, λένε: "Γιατί όχι; Ας δοκιμάσουμε, θα δούμε", και δοκιμάζουν.
Οι άνθρωποι έχουν επιθυμίες, ανάγκες...

Καμμιά φορά, αισθάνεστε ξαφνικά ευτυχισμένος...


Καμιά φορά, αισθάνεστε ξαφνικά ευτυχισμένος, ανακουφισμένος, χωρίς να ξέρετε το γιατί. Κι όμως αυτό είναι πολύ απλό. Δε σας έτυχε ποτέ, βαδίζοντας στο δρόμο να συναντήσετε κάποιον που σας άρεσε πολύ και στον οποίον στείλατε στο πέρασμα μια σκέψη, ένα ειλικρινές συναίσθημα αγάπης; Αυτό το πρόσωπο ίσως μάλιστα να μη σας είδε καν, δέχτηκε όμως αυτό που του δώσατε έτσι, και σίγουρα αισθάνθηκε εμπλουτισμένο. Ε, λοιπόν, όταν ξαφνικά είστε ευτυχισμένος, σημαίνει ασφαλώς ότι ένας κάτοικος του αόρατου κόσμου, περνώντας από κοντά σας, σας κοίτακε και σας έριξε μια ακτίνα αγάπης που άγγιξε την καρδιά σας.
Ναι, στον αόρατο κόσμο υπάρχουν όντα που σας αγαπούν, κι όταν σας συναντούν, ρίχνουν επάνω σας μια καλή ματιά. Μπορεί όμως επίσης να συναντήσετε ένα εχθρό, και τότε αισθάνεστε απότομα πληγωμένος, χτυπημένος. Παντού στη γη πλήθη ανθρώπων συναντιούνται, ανακατεύονται και κάνουν στο πέρασμά τους ανταλλαγές. Το ίδιο συμβαίνει και στον αόρατο κόσμο: κι εκεί επίσης, κινούμαστε στο μέσο μιας πληθώρας όντων, άλλα μας στέλνουν ευεργετικά κύματα, άλλα βλαβερά κύματα, κι έτσι εξηγούνται πολλές από τις καταστάσεις μας. Η δύναμη του βλέμματος είναι τεράστια και συμβαίνει μερικά πρόσωπα να πέφτουν άρρωστα επειδή, είτε στον ορατό κόσμο, είτε στον αόρατο κόσμο, όντα που δεν τα αγαπούν τα κοίταξαν με κακοήθεια.

Μην Ερωτεύεσαι όταν ο Ποσειδώνας κάνει Νερά*







26. 5. 2015



Ταφ Τετράγωνο 

Άρης ~ Ερμής, Σελήνη, Ποσειδώνας*





Αν παρεμπιπτόντως 

ερωτευτήκατε αυτές τις μέρες

ή τις προηγούμενες,

κρατήστε ομπρέλα 

σωσίβιο και βατραχοπέδιλα

για το μακροβούτι στην Ψευδαίσθηση*

( Την ομπρέλα απλά κρατήστε την

για τα πολλά λόγια που θα ακούτε 

ή σε περίπτωση που βρέξει πριν το μακροβούτι)

Τίποτα Δεν Ισχύει Είπαμε Αυτές Τις Μέρες*

Αν θέλετε να δείτε αν το Αίσθημα σας 

( και του Άλλου) είναι αληθινό 

περιμένετε μετά τις 12 Ιουνίου* (sic)

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΝΙΖΕΙ ΣΕΞ ΜΑΝΙΩΔΩΣ


Αξεπέραστος και διαχρονικός ο μαγνητισμός του σεξ. Ποιος λέει “Όχι” σε οτιδήποτε έχει σχέση με σεξ, πορνογραφικό κι όχι; Ό, τι προκαλεί αισθησιακά στο σινεμά, στη διαφήμιση, στα μήντια, αρέσει και έχει τους αμέτρητους μπανιστές του.
Αυτή, όμως, η δίψα του μπανίζειν δεν εκφράζει στην πράξη και τους... χρήστες της ερωτικής πράξης. Θέλω να πω ότι πολύ λιγώτεροι, ελάχιστοι, είναι εκείνοι που κυνηγούν το αληθινό σεξ, που θέλουν να κάνουν σεξ, σε σύγκριση με την παγκόσμια κοινωνία που αρκείται στην ερωτική οφθαλμολαγνεία.
Τελικά, ο άνθρωπος είναι ντροπαλός. Δεν ξέρει τι θέλει ο άλλος. Κι αν το ξέρει, ότι ο άλλος, η άλλη θέλουν να κάνουν σεξ, δεν ξεπερνάει τη ροζ γραμμή. Δεν φλερτάρει, δηλαδή, δεν “επιτίθεται” στον άλλον, στην άλλη, με τον δέοντα τρόπο βέβαια, για να βρεθούν οι δυο τους στη διαδικασία της συνουσίας.

ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Στέκομαι στο σκηνικό, ζωντανό, αληθινό, όχι κινηματογραφικό, όπου ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, προσκεκλημένος από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, λέει δυο λόγια από το βήμα στους αποφοίτους του τμήματος Καλών Τεχνών. «Την πουτσίσατε, μάγκες μου» τους είπε ο βετεράνος του Χόλυγουντ.
Είναι η τελετή αποφοίτησης, τα παιδιά τρισετυτυχισμένα που πήραν το πτυχίο τους και ο καταξιωμένος... συνάδελφός τους, που κάνει πρωταθλητισμό εδώ και περισσότερο από 50 χρόνια στο σινεμά, τους λέει: «Τα καταφέρατε, λοιπόν. Αποφοιτήσατε. Αυτό σημαίνει ότι την γαμήσατε!».

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 36 ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ


Το 1821 ξεσηκώνεται ο κόσμος να διώξει τον Οθωμανό κατακτητή. Ποιοι, ρε, ήταν έτοιμοι να βάλουν το χέρι στο σπαθί και το ντουφέκι. Οι καπεταναίοι, βέβαια. Οι άνθρωποι των όπλων, που για γλώσσα ξέρανε, αυτή που γράφεται με αίμα. Τι, όμως, να έκαναν μόνοι τους οι οπλαρχηγοί, όπως τους λέγανε, άντε από κοντά και τα παλληκάρια τους. Το μυστικό ήτανε να μπουν στο παιχνίδι οι απλοί άνθρωποι, αγρότες και μαστοράτζες, από τη φτωχολογιά, από τη λαϊκιά τάξη. Το στοίχημα παιζόταν μ' αυτούς, η δουλειά της Φιλικής Εταιρείας ήταν να μπολιάσει πατριωτισμό σ' αυτούς, όχι στους καλοβολεμένους με τους αγάδες κοτζαμπάσηδες. Τους προύχοντες που έτρεμαν μήπως χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια έτσι και επικρατήσει η Επανάσταση. Έτσι και δεν ελέγχεται η Επανάσταση από τους ίδιους.
Τι γινότανε. Αμοληθήκανε οι Έλληνες και όποιον πάρει ο Χάρος.

«Άντρες μην αυνανίζεστε, θα μείνει έγκυος το… χέρι σας»

«Άντρες μην αυνανίζεστε, θα μείνει έγκυος το… χέρι σας» - Media
Μια... τρομερή προειδοποίηση για τους άνδρες που αυνανίζονται κάνει τον γύρο του κόσμου!
Ο μουσουλμάνος τηλεοπτικός ευαγγελιστής, Mucahid Cihad Han, στην τουλάχιστον περίεργη δήλωσή του, είχε ισχυριστεί ότι οι άνδρες που αυνανίζονται θα βρουν έγκυο το… χέρι τους στη μετά θάνατον ζωή!

ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ, ΙΝΔΙΑ, ΙΡΑΝ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

karadeniz_kiyisinda_kuresel_sahin_krizi_h70650_3287eΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αυξάνεται επικίνδυνα η ένταση στην Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με επισήμανση της ρωσικής εφημερίδας Pravda, αλλά και της τουρκικής Aydınlık, εξ αιτίας της αυξανόμενης νατοϊκής παρουσίας και της εμπλοκής τουρκικών F-16 με ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες στην πρόσφατη σύνοδο για την Διεθνή Ασφάλεια που έλαβε χώρα στην Μόσχα και στην οποία πήραν μέρος οι υπουργοί Άμυνας Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας και Ιράν, ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Valery Gerasimov, απεύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία γιατί έδωσε άδεια πτήσεων μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αμερικανικών αεροσκαφών στην Μαύρη θάλασσα και κατά μήκος των τουρκικών ακτών, προφανώς για λόγους κατασκοπείας των ρωσικών θέσεων στην περιοχή.

Ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων και ο καρκίνος του προστάτη





Τα ευρήματα μιας νέας μελέτης ενδέχεται να εκπλήξουν ευχάριστα πολλούς άνδρες, αφού υποστηρίζουν ότι όσοι έχουν στο ενεργητικό, στην ζωή τους περισσότερες από 20 σεξουαλικές συντρόφους έχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Αντιθέτως όμως, η σεξουαλική επαφή με περισότερους από 20 συντρόφους του ιδίου φύλου βρέθηκε να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη.

Οι ερευνητές όμως τονίζουν ότι η σχέση ανάμεσα στη σεξουαλική δραστηριότητα παραμένει αμφιλεγόμενη. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιες μελέτες έχουν συνδέσει την έντονη σεξουαλική δραστηριότητα με μεγαλύτερο κίνδυνο ενώ άλλες έχουν βρει το αντίθετο.

Στη νέα μελέτη οι ερευνητές θέλησαν να διερευνήσουν εάν ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να επηρεάσει τον εν λόγω κίνδυνο. Στη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 3200 άνδρες. Οι μισοί περίπου από αυτούς είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη ενώ οι άλλοι μισοί όχι. Όλοι οι συμμετέχοντες έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική τους δραστηριότητα, καθώς και με δημογραφικά χαρακτηριστικά και παράγοντες που σχετίζονταν με το περιβάλλον τους και τον τρόπο ζωής τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ερευνητές βρήκαν πως οι άνδρες που είχαν συγγενή με καρκίνο του προστάτη είχαν διπλάσιες πιθανότητες να τον εμφανίσουν και οι ίδιοι. Το οικογενειακό ιστορικό αυτού του τύπου του καρκίνου, άλλωστε, είναι ένας ήδη καλά τεκμηριωμένος παράγοντας κινδύνου.

Τα σκυλιά Pit Bull είναι μία από τις πιο ανθρωποκεντρικές φυλές και μία από τις φυλές με την μεγαλύτερη ανοχή και υπομονή σε κάθε λάθος (ακόμα και κακή) μεταχείριση από τον άνθρωπο. Με λίγα λόγια, δαγκώνουν ανθρώπους πολύ σπανιότερα σχεδόν από οποιαδήποτε άλλη φυλή σκύλου.

Παρόμοιοι τίτλοι με τον δικό μας, χωρίς το ερωτηματικό, κοσμούν πολλές σελίδες του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα. Αφορμή ένα περιστατικό σε βενζινάδικο, στην Θεσσαλονίκη, όπου ένας σκύλος Pit Bull φέρεται να τραυμάτισε 9 άτομα, κατά άλλους, 7 άτομα. Η είδηση (αν και δεν αποτελεί είδηση όταν ένας σκύλος δαγκώσει άνθρωπο, όπως έχει πει και διάσημος εκδότης και συμφωνούμε) «έπαιξε» και στα δελτία ειδήσεων με ρεπορτάζ από το σημείο, μαρτυρίες και ένα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του βενζινάδικου.
Διαβάσαμε τα περισσότερα από τα «άρθρα» για το θέμα και δεν είχαν μεγάλες διαφορές, τα περισσότερα αποτελούσαν απλά αναδημοσιεύσεις και copy/paste ακολουθώντας πιστά τα καινούργια ήθη δημοσιογραφίας και αρθρογραφίας. Είδαμε και τα περισσότερα δελτία ειδήσεων όπου εκεί το ρεπορτάζ στο σημείο και οι 2-3 μαρτυρίες, καθώς και τα πλάνα από τους τραυματίες (που ποτέ δεν ξεπέρασαν τους 3) έδωσαν περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό.
Οι τραυματίες έχουν δαγκωνιές, όχι ιδιαίτερα σοβαρές (δηλαδή δεν λείπει κομμάτι ή δεν έσπασε κάποιο οστό) και γρατσουνιές, ενώ τα πλάνα από το βίντεο του κλειστού κυκλώματος δείχνουν τον σκύλο να κυκλοφορεί νευρικά και με έκδηλο στρες (αν βέβαια μπορεί κανείς να το αναγνωρίσει), αλλά οι άνθρωποι να συνεχίζουν να βάζουν βενζίνη, για παράδειγμα και μόνο όταν δαγκώνει την φόρμα του ανθρώπου που βάζει βενζίνη, αυτός να τρομοκρατείται (και δεν κατηγορούμε φυσικά τον άνθρωπο που αντιδρά έτσι).

Σύνδεση καισαρικών με διάφορες ασθένειες

Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι παιδιά που γεννήθηκαν με καισαρική έχουν 23% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν αργότερα στη ζωή τους νεανικό σακχαρώδη διαβήτη, 22% πιο πιθανό να παρουσιάσουν άσθμα, 37% πιο συχνό να εμφανίσουν αλλεργίες και 80% μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν από κοιλιοκάκη,
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Υγεία
H καισαρική τομή αποτελεί μία από τις συχνότερες χειρουργικές επεμβάσεις στον κόσμο που διενεργείται με όλο και μεγαλύτερο ρυθμό σε χώρες με υψηλά και μεσαία εισοδήματα. Το 30% των τοκετών στις ΗΠΑ, πάνω από το 35% στην Ελλάδα και πάνω από το 50% σε κάποιες περιοχές της Λατινικής Αμερικής, γίνονται με καισαρική. Παράλληλα, αυξάνονται και οι ενδείξεις ότι αυτές συνοδεύονται, όχι μόνο από βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στη μητέρα και στο βρέφος, αλλά και από μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ζωή του παιδιού. Μια νέα έρευνα Ελλήνων επιστημόνων από Αθήνα και Σουηδία δείχνει ότι οι προγραμματισμένες καισαρικές αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης του πιο κοινού τύπου λευχαιμίας σε παιδιά.

"Άλματα θανάτου στη μυθολογία"

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Είναι πολλά τα περιστατικά που γνωρίζουμε, όπου ερωτικές απογοητεύσεις ή άλλες αιτίες ωθούν συνανθρώπους μας να πάρουν φόρα και να πηδήξουν στο κενό.
Σε τρεις τέτοιου είδους ιστορίες θα αναφερθούμε σήμερα διανύοντας τα τελευταία μέτρα της μαραθώνιας θεματικής περί μυθικών αυτοχείρων...
Πρόσωπα, που πορεύονται στο δρόμο του έρωτα, της απογοήτευσης, της ανελπισιάς και της απόγνωσης...στο δρόμο του θανάτου.
"Ο έρωτας αναδύεται από τα αφριμένα κύματα και τους απλώνει το χέρι..."
Μια ερωτική ιστορία κι ένα τραγικό ζευγάρι μαθαίνουμε από το Φιλόστρατο, που περιγράφει χωρίς να αναφέρει ονόματα, μια βραχώδη ακτή, όπου δυο όμορφοι νέοι, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, μαθητές του ίδιου δασκάλου, ερωτεύτηκαν.
Όταν συνειδητοποίησαν πως δεν διαφαινόταν καμμιά περίπτωση να αγκαλιάσουν ο ένας τον άλλο, αποφάσισαν να πεθάνουν πηδώντας στη θάλασσα σε ένα πρώτο και τελευταίο εναγκαλισμό.

Ο Σκώληξ... Η προστασία των Αρχαίων Θησαυρών

(τής Αρετής Μαρκέλλου)
Διαδεδομένος στις βόρειες χώρες, ο Σκώληκας είναι ένας από τους φοβερότερους Δράκους. Ζεί βαθιά μέσα στη γη, φυλάσσοντας με ζήλο θησαυρούς. Αυτό το πελώριο τέρας καλύπτεται από λέπια σκληρά σαν ατσάλι. Προστατεύει τα αδύνατα σημεία του, που είναι ο λαιμός και η κοιλιά του,, με τα δόντια του, τα γαμψά νύχια του και τη φωτιά που βγάζει από το στόμα του. 
Συχνά αγκαλιάζει με το σώμα του ολόκληρους λόφους και ερημώνει την ύπαιθρο τρομοκρατώντας τους πάντες.

Ο γνώστότερος από τους Σκώληκες ήταν ο φονιάς τού Βασιλιά-πολεμιστή Μπέογουλφ (Beowulf). Αυτός ο Δράκος φύλαγε ένα μεγάλο θησαυρό για εκατοντάδες χρόνια. 

Κρούγκμαν: Αν η Ελλάδα κερδίσει τη μάχη του Grexit, τρέξτε να κρυφτείτε

Προειδοποίηση


Ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα στην Ευρώπη για τις επιπτώσεις ενός Grexit επισημαίνοντας και τον «εκλογικό σεισμό», όπως αναφέρει, στη ζώνη του ευρώ μετά τη «νίκη των Podemos στις τοπικές εκλογές σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη». Συμπερασματικά ο Πολ Κρούγκμαν τονίζει πως σε περίπτωση που η Ελλάδα κερδίσει τη μάχη ενός Grexit τότε οι θεσμοί θα πρέπει... να τρέξουν να κρυφτούν για αυτό που θα ακολουθήσει.
Στο άρθρο του στους New York Times, με τίτλο «Grexit η επόμενη ημέρα», o Πολ Κρούγκμαν γράφει:

ΓΑΙΟΚΤΟΝΙΑ: Δείτε πως οι Άνθρωποι ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ τη Ζωή στον Πλανήτη Γη…

«Η Γη δεν πεθαίνει, δολοφονείται. Κι αυτοί που τη δολοφονούν έχουν ονόματα και διευθύνσεις».

Γιούτα Φίλιπς

Είμαστε προσωρινοί ένοικοι, ενός υπέροχου εύθραυστου πλανήτη, αλλά συμπεριφερόμαστε σαν απερίσκεπτοι ιδιοκτήτες.  Δεν είναι μόνο η κλιματολογική αλλαγή και η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη που θέτει σε κίνδυνο την εύθραυστη ισορροπία της Γης. Ο υπερπληθυσμός, η ρύπανση, η ραδιενέργεια, η λαθροθηρία, η εξόρυξη ορυκτών καυσίμων και πρώτων υλών, είναι μερικές μόνο από τις εκφράσεις που παίρνει η έλλειψη σεβασμού του ανθρώπου προς το ίδιο του το σπίτι:  τον πλανήτη Γη, που δεν υπάρχει δεύτερος σε ολόκληρο, ίσως το Σύμπαν.

«Η Καταστροφή της βιολογικής μας κληρονομιάς, θα είναι μεταξύ όλων των δεινών, αυτό που θα μας συγχωρέσουν λιγότερο οι απόγονοι μας».  Έντουαρτ Ουίλσον 

Υπάρχουν πτυχές των συνεπειών της συμπεριφοράς μας, ή της ανοχής μας, που συμβαίνουν πολύ μακριά από μας, δεν τις βλέπουμε και δεν τις λαμβάνουμε υπόψη όσο σοβαρά θα έπρεπε.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες…

Σερφ μέσα στα… σκουπίδια. Ο Ινδονήσιος σέρφερ Dede Surinaya δαμάζει ένα κύμα – και μαζί πλαστικά και άλλα σκουπίδια, στην Ιάβα της Ινδονησίας.

Αν θέλεις να γίνεις, είσαι




Μία εσωτερική φωνή- δύναμη σε οδηγεί να θέλεις να γίνεις. Ο δρόμος δημιουργείτε εκεί μέσα σε μας. Από εκεί ξεπηδά από την πηγή της εσωτερικής μας ύπαρξης η διαδρομή αυτή. Ένα θέλω γεννιέται. Όταν το θέλω γεννιέται, αρχίζει η διαδρομή του και εμείς αναζητούμε τα πρώτα βήματα. Όμως νομίζουμε ότι όλο αυτό είναι έξω από μας και αρχίζουμε να αναζητούμε τα πάντα από έξω, για να δομήσουμε αυτό το «θέλω να γίνω». Όσο ψάχνουμε έξω από μας, απομακρυνόμαστε από το σημείο αναφοράς μας, που είναι εκεί μέσα μας. Όχι δεν είναι βαθιά μέσα μας, αλλά πάνω πάνω, αφού μας μίλησε: «θέλω να γίνω». 

Κάθε τι που μας μιλά από μέσα μας και μας λέει «θέλω να γίνω», απλώς είναι έτοιμο να παρουσιαστεί. Είναι έτοιμο να εκδηλωθεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς είναι να το αναγνωρίσουμε. Κάθε «θέλω να γίνω» εκεί δίπλα του έχει και το πώς.

Το Μέγαρο Μουσικής Και Ένα Σχολείο Υπό Κατεδάφιση


Όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ας ξεκινήσουμε αυτό το πεζό κείμενο με μια ερώτηση: Ποιος είναι πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης;
Ο κύριος κύριος Αλέξανδρος Μπακατσέλος.
Δεν τον γνωρίζετε; Ίσως να γνωρίζετε την κόρη του, την κυρία κυρία Βασιλική Μπακατσέλου, τη σύζυγο του κυρίου κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου.
Και φυσικά όλοι γνωρίζουν τις άριστες σχέσεις που έχει ο κύριος κύριος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον «αναρχικό» δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, τον κύριο κύριο Μπουτάρη.
~~
Μπροστά απ” το Μέγαρο Μουσικής υπάρχει ένα σχολείο, το 12ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.
Είναι μια προκάτ αντισεισμική κατασκευή, που τοποθετήθηκε «προσωρινά» πριν 30 χρόνια, προκειμένου να καλύψει την έλλειψη σχολικών κτιρίων στην περιοχή.
Σ” αυτό το σχολείο, δεν έχει γίνει συντήρηση τα τελευταία χρόνια, παρά τα αιτήματα της διεύθυνσης και του συλλόγου Γονέων.
«Δεν υπάρχουν χρήματα», θα πουν οι καλοπροαίρετοι αφελείς.

Ποικιλίες της Ψευδαισθητικής Αντίληψης




Υπάρχει Μια και Μόνο Πραγματικότητα που τα Αγκαλιάζει Όλα. Η Άμεση Βίωση, Όραση, Θέαση, Αντίληψη, Αυτής της Πραγματικότητας Είναι Αυτοσυνειδησία που Αναγνωρίζει την «Πραγματικότητά» Της, σε Όλο το Αχανές Βάθος Της και σε Όλη την Απεριόριστη Έκτασή Της, πέρα από Χώρο, Χρόνο, πέρα από όλα τα όρια.
Όταν Αυτή η Πραγματικότητα δεν Αναγνωρίζεται, τότε αυτόματα η Αντίληψη είναι Περιορισμένη στα Όρια της Γνώσης της. Κι Αυτός είναι ο Αντιληπτικός Χώρος που βιώνει την Πραγματικότητα, και «ενοικεί». Ένας περιορισμένος Αντιληπτικός Χώρος. Αυτή είναι η Κατάσταση της Μεταφυσικής Άγνοιας, κι ο Χώρος της Δημιουργίας (αυτό που η Αντίληψη συλλαμβάνει σαν Δημιουργία).
Μια Τέτοια Περιορισμένη Αντίληψη είναι ήδη από την Φύση της διασπασμένη σε Αντίληψη (Συνείδηση) και «Χώρο», σε Υποκείμενο και Αντικείμενο, και διακρίνει το Πραγματικό (που είναι έξω από τον Χώρο της) σαν Αλήθεια, σαν Αίτημα Ολοκληρωμένης Γνώσης (που πρέπει να κατακτήσει), από αυτό που βιώνει εμπειρικά.

Τικ τακ


Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω και πολλά για τα πολιτικά της Ισπανίας αλλά επειδή βλέπω ότι οι πάντες ασχολούνται από το πρωί με την επιτυχία του PODEMOS στις περιφερειακές ισπανικές εκλογές, σκέφτηκα ότι δεν είναι σωστό να μείνω πίσω.

Το παραδέχομαι. Είμαι ένας σκλάβος της επικαιρότητας.

Θα γράψω λοιπόν αυτά τα λίγα που έχω καταλάβει για το PODEMOS και σας παρακαλώ όπου κάνω λάθος να με διορθώσετε.

Υπάρχουν πολλοί που συγκρίνουν τον Πάμπλο Ιγκλέσιας με τον Αλέξη Τσίπρα κι όχι άδικα, αφού είναι το ίδιο νέος, ωραίος (;) και πολιτικά άφθαρτος. Επίσης είναι - διστακτικά - υπέρ του ευρώ και χρησιμοποιεί την ίδια (δημιουργική) ασάφεια όσον αφορά σε καυτά θέματα που απασχολούν την ισπανική κοινή γνώμη.

Συγκρίνουν επίσης το PODEMOS με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν μου φαίνεται και πολύ σωστό, αφού το PODEMOS γεννήθηκε στις ισπανικές πλατείες, ενώ οι ελληνικές πλατείες το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και να βάλουν τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή.

Επιπλέον, το PODEMOS πριν γίνει κόμμα ήταν κίνημα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να κατεβάσει στο δρόμο ούτε 20.000 άτομα.

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΓΧΩΜΕΝΟΙ, ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟΙ; ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΙΑ!


Πριν πείτε «Μα εγώ δεν τιμωρώ τον εαυτό μου!» σκεφτείτε τα παρακάτω:

  • Μήπως νιώθετε μπλοκαρισμένοι;
  • Μήπως αισθάνεστε ότι διαρκώς περνάτε μια δύσκολη φάση;
  • Μήπως δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να φτάσει εκεί που μπορεί;
  • Μήπως νιώθετε ενοχές;
  • Μήπως ο εσωτερικός σας μονόλογος είναι αρνητικός και λέτε άσχημα πράγματα στον εαυτό σας;
  • Μήπως αμφιβάλλετε για τις δυνάμεις σας;
  • Μήπως βάζετε στον εαυτό σας τρικλοποδιές;
  • Μήπως είστε τελειομανής;
  • Μήπως έχετε άγχος;
  • Μήπως έχετε κατάθλιψη;
  • Μήπως δεν ευχαριστιέστε τη ζωή;
Αυτά –και πολλά άλλα- είναι μερικά ενδεικτικά σημάδια ότι ‘τιμωρείτε’ τον εαυτό σας!

Συνάδελφοι που εύχεσαι να μην είχες

Τα γραφεία είναι μαγικοί χώροι. Είναι, επίσης, κατά βάση μικρογραφίες των κοινωνιών στις οποίες βρίσκονται. Ταυτόχρονα, όμως, έχουν τους δικούς τους «εξωκοινωνικούς» αλλά ενδογραφειακούς κώδικες. Αυτό το τελευταίο σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι μπορείς να συναντήσεις πανομοιότυπες συμπεριφορές σε γραφεία που απέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα μεταξύ τους, σε χώρες οι κουλτούρες των οποίων δεν έχουν σχεδόν τίποτα κοινό. Ιδίως αν κάθεσαι δίπλα σε ή δουλεύεις με…
synadelfoi_1
…Αυτόν που μονίμως βαριέται
Ενώ όλοι έχουμε μέρες που δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από το να χαζεύουμε βίντεο με ζωάκια στο YouTube και να κουτσομπολεύουμε με τους άλλους μέχρι το τέλος του οκταώρου, αυτός ο συγκεκριμένος τύπος συναδέλφου έχει μόνο τέτοιες μέρες. Με κάποιον μαγικό τρόπο καταφέρνει να περνά απαρατήρητος –ή σε εξελιγμένα στάδια να δίνει την εντύπωση ότι πήζει στη δουλειά– καθώς περνά έξι από τις οκτώ ώρες της ημέρας του στο Facebook. Τις άλλες δύο τρώει, παραγγέλνει καφέδες, πετάγεται για τσιγάρα, ή απλώς εξαφανίζεται χωρίς κανείς να ξέρει πού είναι. Δεν θα μας ενοχλούσε καθόλου αν δεν α. μας παρέσερνε τακτικά σε μια δίνη τεμπελιάς που ως γνωστόν είναι μεταδοτική και από την οποία κανείς δε γλιτώνει και β. (χειρότερα) δεν χρειαζόταν να φορτωθούμε οι υπόλοιποι τη δουλειά που ποτέ δεν κάνει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα