Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Το Ταυ του Ταύρου είναι ο Σταυρός* Δηλαδή Το Σώμα σου* Και το Σώμα Σου Ξέρει*








21. 4. 2014



Κάνε μια Παύση. 

Άκου το Σώμα. Σου.




Έκανες πολύ φασαρία 

το τελευταίο διάστημα*

Πήγες Ήρθες 

Ανέβηκες Κατέβηκες 

Μίλησες Ακούσες

Εργάστηκες 

Τα Δωσες Όλα στην Εργασία Λες και Θα 

Πάρεις Κανένα Βραβείο*

Και Δώστου η Διαρροή της Ενέργειας*

Και Δώστου Το Άδειασμα*





Βρέθηκες με Κόσμο*

Με Χιλιάδες Κόσμο*

Που να Ακούσεις Αυτό 

Που Σου Ψιθύριζε το Σώμα Σου*

ΓΙΑ ΤΗΝ 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ 1821


Θα γρατσουνίσουμε λίγο το εργαλείο ρίχνοντας κάποιες πενιές για την 21η Απριλίου 1967. Η καλύτερη σου. Ποιος φταίει για τη χούντα; Εκείνη την ημέρα έγινε διπλό πραξικόπημα. Οι συνταγματάρχες έπιασαν τους μαλάκες τους στρατηγούς στον ύπνο και πρόλαβαν αυτοί να βγάλουν τα τανκ. Πήρες χαμπάρι σε ποια χώρα ζεις; Πήρα να λες. Οι ανώτεροι αξιωματικοί του ένδοξου και τιμημένου ελληνικού στρατού ήταν και κορόϊδα αφού ουσιαστικά τους καθαίρεσαν, έστω τους αγνόησαν ιεραρχικά, οι κατώτεροι τους, από λοχαγούς μέχρι συνταγματάρχες.
Τους έδωσες σαν πατρίδα τα όπλα για να σε προστατεύουν από τον εχθρό και αυτοί άρχισαν να κυνηγάνε τον ανύπαρκτο κομουνιστικό κίνδυνο. Ίδιοι Δον Κιχώτες, που κυνηγούσε ανεμόμυλους. Διπλό προδοτικό κίνημα, και ενάντια της Ελλάδος και ενάντια της ιεραρχίας.
Ποιοι φταίνε για τη χούντα στην Ελλάδα;

ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΤΡΕΛΛΑΔΙΚΟ




Πολύ μεγάλη μέρα για την Ελλάδα η 21η Απριλίου. Είναι αληθινά μια μέρα γεμάτη φως. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Και ο αποδυτηριάκιας δεν σνιφάρει την τέφρα του πατέρα του μπερδεμένη με κόκα, όπως ο ίδιος ο Κήθ Ρίτσαρντς, αυτός ο αληταράς των Ρόλινγκ Στόουνς, δήλωσε ότι διέπραξε. 

Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 1967, που έγινε σα χθες, σου φωτίζει πόσο ξευτύλα κοινωνία είσαι. Τι, δηλαδή; Να πλακώσουμε κι εμείς τις γνωστές σκοταδιστικές μαλακίες όλων αυτών που αέρα πατέρα καταδικάζουν τους χουντικούς και να μη δούμε κατάματα την αλήθεια; Να χαρμανιάσουμε για τη δόξα των πατέρων ημών και το πόσο τρανοί και δοξασμένοι ήντουσαν στο παρελθόν και να μη βλέπουμε τη σημερινή κατάντια; Έτσι είναι. Αν ήσουν πολιτικά ανεπτυγμένη κοινωνία δεν υπήρχε περίπτωση να βγάζανε τα τανκ έξω από τα στρατόπεδα οι γαλονάδες για να καταλάβουν υπουργεία και ΕΡΤ, βουλή και ΟΤΕ.

Γνώριζες ότι το μήλο μπορεί να απορροφήσει το παραπάνω αλάτι από το φαγητό;

Ξεχάστε τη μηλόπιτα και μάθετε πώς τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν στο σπίτι!



1. Ψήστε ένα ζουμερό κοτόπουλο
Εάν το κοτόπουλο που ψήνετε, έχει την τάση να βγαίνει από το φούρνο ξερό και στυφό, μην στεναχωριέστε. Την επόμενη φορά που θα ψήσετε κοτόπουλο, βάλτε ένα μήλο μέσα στο πουλί πριν το τοποθετήσετε στο ταψί. Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, βγάλτε το μήλο και πετάξτε το.

2. Κρατήστε τα κέικ φρέσκα 
Θέλετε ένα απλό και αποτελεσματικό τρόπο για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του σπιτικού σας κέικ; Αποθηκεύστε το με μισό μήλο. Βοηθά το κέικ να διατηρήσει την υγρασία του πολύ περισσότερο.

"Πώς έσωσα τον γάμο μου κάνοντας σκληρό σεξ"

Ο όρος BDSM, που ίσως έχετε ακουστά, είναι τα αρχικά των εξής λέξεων: Bondage (που σημαίνει δέσιμο), Dominance (δηλαδή κυριαρχία), Sadism (σωστά μαντέψατε, σημαίνει σαδισμός) και  Masochism (που, συγχαρητήρια και πάλι, ναι, σημαίνει μαζοχισμός).  Στο βρετανικό site The independent, δημοσιεύτηκε ένα κείμενο που μας τράβηξε την προσοχή. Μια μαμά, η Jessica Cocker, έγραψε για το πώς ο κόσμος του BDMS, των σκληρών δηλαδή ερωτικών παιχνιδιών, όχι μόνο τη συνεπήρε, αλλά έσωσε τον γάμο της.
"Με τον άνδρα μου γνωριστήκαμε όταν ήμασταν κι οι δύο πολύ νέοι. Και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Πριν ακόμη παντρευτούμε, η σεξουαλική μας ζωή περιελάμβανε σεξουαλικά παιχνίδια, πιο... σκληρά. Έτσι, τα ερωτικά παιχνίδια κυριαρχίας βρήκαν εύκολα τον δρόμο για την κρεβατοκάμαρά μας. Πριν ακόμη ανακαλύψουμε το BDSΜ,το μεταξύ μας σεξ δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί «γλυκό».

Αλόη βέρα: «Το φυτό θαύμα» για την υγεία του ανθρώπου

Φωτογραφία του χρήστη LR   Οραμα   Ιδεα   Στοχος.


Mία από τις πιο φημισμένες αναφορές που αφορούν την αλόη βέρα είναι αυτή 
του Xριστόφορου Kολόμβου, που έγραψε: «Tέσσερα φυτά είναι απαραίτητα για 
την υγεία του ανθρώπου: το σιτάρι, η άμπελος, η ελιά και η αλόη βέρα.

Tο πρώτο τον τρέφει, το δεύτερο αναζωογονεί το 

πνεύμα του, το τρίτο τού χαρίζει αρμονία, το τέταρτο τον 

θεραπεύει». 

Η αλόη βέρα θεωρείται ότι δρά ως αντισηπτικό, 

αυξάνοντας τη διάχυση του αίματος στην 

τραυματισμένη περιοχή και διεγείρει τους ιστούς και τα 

κύτταρα του δέρματος που είναι υπεύθυνα για την 

θεραπεία της πληγή. 

Συμβάλει στη επούλωση μικρών εγκαυμάτων.

Aνάμεσαστα θρεπτικά συστατικά της Αλόης Βέρα 

περιλαμβάνονται οι βιταμίνες A, C και E. 

H βιταμίνη A (ρετινόλη) φημίζεται για τις αναπλαστικές 

της ιδιότητες στα κύτταρα και χρησιμοποιείται ευρέως 

στην κοσμητολογία ωςαντιρυτιδικόσυστατικό. 

H Bιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες καιενισχύει 

το ανοσοποιητικό, ενώ βοηθά να δημιουργηθεί το 

κολλαγόνο του δέρματος και να διατηρηθεί η υγεία του.
H Bιταμίνη E, με τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές 

της ιδιότητες, προστατεύει το δέρμα, προλαμβάνοντας 

τις βλάβες της κυτταρικής μεμβράνης. 

H αλόη βέρα είναι επίσης πλούσια πηγή μεταλλικών 

στοιχείων (π.χ. σιδήρου, χρωμίου, μαγγανίου, 

φωσφόρου, καλίου, ψευδαργύρου κ.ά.), ενζύμων (έχουν 

εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και τους 

ιστούς), αμινοξέων και άλλων θρεπτικών συστατικών. 

Το φυτό θεωρείται ότι κάνει καλό σε παθήσεις του 

πεπτικού συστήματος, όπως το έλκος του στομάχου, η 

δυσπεψία, η δυσκοιλιότητα και η ελκώδης κολίτιδα. 

Μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους ασθενείς, με 

αρθρίτιδες και διαβήτη, λόγω της ενίσχυσης του 

ανοσοποιητικού τους συστήματος, σε συνδυασμό 

πάντα με τα φάρμακα που χρειάζονται για την κάθε 

πάθηση.
Τα κυριότερα οφέλη της αλόης βέρα είναι:

ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΟΗ


Φωτογραφία του χρήστη LR   Οραμα   Ιδεα   Στοχος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο από κύτταρα και συστατικά κυττάρων (που ονομάζονται μόρια). Ο φυσιολογικός ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να προστατεύει τον οργανισμό και να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια, ιούς και άλλα μικρόβια που εισβάλλουν στο σώμα. Όταν κάποιος πάσχει από ένα αυτοάνοσα νόσημα, το ανοσοποιητικό του σύστημα λανθασμένα επιτίθεται εναντίον του ίδιου του σώματός του, στοχεύοντας τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανά του. Η συσσώρευση κυττάρων και μορίων του ανοσοποιητικού συστήματος σ' ένα σημείο του σώματος που δέχεται επίθεση, είτε φυσιολογικά στα πλαίσια λοίμωξης, είτε "λανθασμένα" σε ένα αυτοάνοσα νόσημα αναφέρεται ευρέως ως φλεγμονή.
Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά αυτοάνοσα νοσήματα, καθένα από τα οποία μπορεί να προσβάλλει τον οργανισμό με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, η αυτοάνοση αντίδραση στρέφεται εναντίον του εγκεφάλου στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας και εναντίον του εντέρου στη νόσο του Crohn. Σε άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, οι ιστοί και τα όργανα που προσβάλλονται μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή, όλοι όμως πάσχουν από την ίδια νόσο. Ένας ασθενής με "Λύκο" μπορεί να έχει προσβολή του δέρματος και των αρθρώσεων, ενώ κάποιος άλλος (να έχει προσβολή) του δέρματος, των νεφρών και των πνευμόνων. Τέλος, η βλάβη που προκαλείται από το ανοσοποιητικό σύστημα σε ορισμένους ιστούς μπορεί να είναι μόνιμη, όπως συμβαίνει με την καταστροφή των κυττάρων του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη στο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι ή παροδική.

Ο σπόρος και η σκιά του Πλάτωνα? Πλάτανου? Πλανήτη?



Τόσες χιλιάδες χρόνια στον πλανήτη μας, έχουν «πέσει» τόσοι «σπόροι»- «γόνοι», για να αποκτήσουμε εμείς κάποτε μία«σκιά»*.
(σκιά* =βλέπε τη σημείωση κάτω- κάτω στο τέλος του κειμένου) .


Γόνοι – σπόροι που αν για λίγο κανείς ασχοληθεί μαζί τους, θα δει ότι ήταν δημιουργήματα ενός Ανώτερου Νοητικού Πόλου. Ούτε του Νότιου, ούτε του Βόρειου, αλλά του Υπερσυμπαντικού Νου.

Εκείνου του Νου, που κάνει προσπάθειες να μας αφυπνίσει. Μέχρι που στον Μεγαλύτερο Γόνο Του τον Ιησού, του ανέθεσε να μας δείξει και να μας πιστοποιήσει το Μεγαλείο του Θεοί Εστέ, του ότι Είμαι Είστε.

Όλα αυτά από την εποχή του Πλάτωνα μέσα από το σπήλαιο και από την πολιτεία υπήρχαν κρυμμένα κλειδιά τα οποία μέσα από την διάνοιξή τους, υπάρχει όλο το Υπερσυμπαντικό σχέδιο και ο τρόπος του Θεοί Εστέ σε απόλυτη εφαρμογή.

Όλο το σχέδιο στηρίχθηκε πάνω στον Ορφέα και όλη η γνώση δομήθηκε από εκεί και μετά. Τα Ορφικά ήταν αυτά που έδωσαν τις βάσεις για να δομηθεί και να αναπτυχθεί κάθε γόνος. Οι γνώσεις αυτές χάθηκαν ανά τους αιώνες, γιατί πολύ απλά κανείς δεν μπήκε στη διαδικασία να τα θέσει σε εφαρμογή και μάλιστα ο καθένας έκανε αυτά που νόμιζε. Η γνώση χάθηκε, εκεί πίσω. Μόνο που δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ανασκαφές για να την ανακαλύψουμε, δεν είναι θαμμένη, όπως τάφοι και μνημεία. 

20 Απριλίου 1941 - Η άγνωστη βαλκανική ιστορία των γενεθλίων του Χίτλερ


Γράφει ο Γιώργος Στάμκος
Τρεις ημέρες μετά τη συνθηκολόγηση της Γιουγκοσλαβίας, στις 20 Απριλίου του 1941, ο Αδόλφος Χίτλερ γιόρτασε το 52ο έτος της ηλικίας του. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε μια ειδική αμαξοστοιχία, η οποία ήταν και το “Κεντρικό Αρχηγείο του Φύρερ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη”(Führerhauptquartier Südos). Από εδώ ο Χίτλερ παρακολούθησε την εξέλιξη της επίθεσης της Βέρμαχτ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και της Ελλάδας, τον Απρίλιο του 1941, γνωστή και ως “Επιχείρηση Μαρίτσα” (Μαρίτσα = Έβρος).
Το ειδικό αυτό Επιτελικό Βαγόνι τοποθετήθηκε στην έξοδο μιας σιδηροδρομικής σήραγγας κοντά στην πόλη της Menihkirhen στη Στυρία, περίπου πενήντα χιλιόμετρα βορείως των γιουγκοσλαβικών συνόρων. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους για τον εορτασμό των γενεθλίων του αρχηγού του Γ’ Ράιχ, εκτός από ανώτατους αξιωματικούς της Βέρμαχτ και την ηγεσία του Ναζιστικού Κόμματος, ήταν και ο κόμης Τσιάνο (Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας), ο Ούγγρος ναύαρχος Horthy και ο βασιλιάς Μπορίς της Βουλγαρίας, οι οποίοι ως όρνια συγκεντρώθηκαν γύρω από το πτώμα της Γιουγκοσλαβίας, ενώ σχεδίαζαν και τον διαμελισμό της Ελλάδας που ακόμη αντιστέκονταν.

Τι λέει το σχήμα της κοιλιάς σας για την ικανότητά σας να χάσετε βάρος!

Θα σας δώσουμε οδηγίες για να απαλλαγείτε από μερικούς τύπους στομαχιών.
Θα πρέπει να αποκαλύψετε γιατί η κοιλιά σας είναι μεγαλύτερη, πριν από την έναρξη κάποιας ιδιαίτερης διατροφής.
Τι το σχήμα της κοιλιάς σας λέει για την ικανότητά σας να χάσετε βάρος
Θα χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στο τρόπο ζωής σας, έτσι ώστε να κάνετε κάποιες διορθώσεις με την κοιλιά σας. Εδώ είναι μερικά από τα είδη των στομαχιών:

Το λεμόνι στην υπηρεσία της ομορφιάς!

Το λεμόνι χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική, προσθέτοντας μια νόστιμη γεύση, αλλά είναι επίσης γνωστό και χρησιμοποιείται ευρέως, για τις ιδιότητές του, στην υγεία και, βεβαίως, στην ομορφιά. Αυτό το φρούτο έχει απολυμαντικές και στυπτικές ιδιότητες, και ενεργεί σαν ένα φυσικό λεύκανσης για το δέρμα και τα μαλλιά. 

7 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε λεμόνια για την ομορφιά
Σας παρουσιάζουμε τους καλύτερους 7 τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνια για την ομορφιά:

Είσαι ζωντανός..

Είσαι ισχυρός …
όταν πάρεις τη θλίψη σου και της διδάξεις να χαμογελάει.

Είσαι γενναίος …
όταν θα ξεπεράσεις τον φόβο σου, και βοηθήσεις τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Είσαι ευτυχισμένος …
όταν βλέπεις ένα λουλούδι, και είσαι ευγνώμων για αυτή την ευλογία.

Είσαι τρυφερός …
όταν ο δικός σου πόνος, δεν τυφλώνει τον πόνο των άλλων.

Είσαι σοφός …
όταν ξέρεις τα όρια της σοφίας σου.

Είσαι αληθινός …
όταν παραδέχεσαι ότι υπάρχουν φορές, που κοροϊδεύεις τον εαυτό σου.

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΤΟΥΑΖ



Καθημερινά δεχόμαστε επιρροές από πολλές και διαφορετικές πηγές, όπως οικογένεια, φίλοι, κοινωνικός περίγυρος, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και άλλα. Κατά  πόσο οι αποφάσεις που παίρνουμε και οι αλλαγές που κάνουμε είναι προσωπική μας επιλογή και κατά πόσο επηρεάζονται από τρίτους; Σε αυτή την περίπτωση ανήκει και η απόφαση να  κάνουμε ένα τατουάζ στο δέρμα μας.



Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τατουάζ ή όπως λένε στην καθομιλουμένη ‘’χτυπάνε’’ τατουάζ, που από μόνη της η λέξη ‘’χτυπάω’’ περιέχει μία βιαιότητα που μας βάζει σε σκέψεις του κατά πόσο είναι επιθυμία του ανθρώπου το τατουάζ ή αποτέλεσμα μόδας και άλλων επιρροών. Το να στιγματίσουμε το σώμα μας  για όλη τη ζωή είναι πολύ σημαντικό και κρύβει πολλά για την προσωπικότητα του ίδιου του  ατόμου. Το θέμα είναι μεγάλο, βαθύ και όχι επιδερμικό. Πώς σκέφτονται οι νέοι και πώς οι μεγαλύτεροι για τα τατουάζ. Σημασία έχει γιατί το κάνεις, πότε το κάνεις και τι σχέδιο κάνεις. Μήπως είσαι φορτισμένος συναισθηματικά, ή απλά για λογούς αισθητικής; Μήπως θέλεις να μιμηθείς  κάποιον άλλον ή θέλεις απλά να φαίνεσαι διαφορετικός από την μάζα;

ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ ΑΤΟΜΟ


Όταν έρχεσαι σε μένα για βοήθεια, θέλω πραγματικά να σε βοηθήσω....
Ελπίζω να με αφήσεις! Δεν μπορώ να γνωρίζω τα μυστικά σου αν δεν μου τα πεις......
Ελπίζω να μου τα πεις.....

Πες μου, σε παρακαλώ τις σκέψεις σου για την αυτοκτονία.
Πρέπει να αισθάνεσαι τρομαγμένος για να μου πεις.
Όταν σε ρωτάω αν σκέφτεσαι να αυτοκτονήσεις, προσπαθώ να σε βοηθήσω να νιώσεις ασφαλής.
Δεν σε καταδικάζω!
Δεν σε κατακρίνω!
Δεν σε κατηγορώ!
Δεν σε απορρίπτω! Δεν πανικοβάλλομαι!

Θα ακούω υπομονετικά όσο εσύ λες την ιστορία σου....
Με τις δικές σου λέξεις, με τον δικό σου τρόπο έκφρασης.....
Η αυτοκτονική σκέψη πιθανώς σου λέει να μη το πεις σε μένα.
Σου ψιθυρίζει ότι είμαι ο εχθρός σου.
Η αυτοκτονική σκέψη λέει ψέματα!

Μεγαλώνουμε μια κουρασμένη γενιά...



Αν ρωτήσουμε τους γονείς γιατί δε βλέπουμε πλέον παιδιά να παίζουν στους δρόμους, το πρώτο που απαντάνε είναι γιατί πλέον δεν είναι ασφαλή. Κι όμως ζούμε σε μία ασφαλή χώρα όπου δεν γίνονται αρπαγές παιδιών και η εγκληματικότητα με θύμα τα παιδιά είναι πολύ μικρή σε ποσοστά. Η πραγματική αιτία λοιπόν είναι οι πολλαπλές δραστηριότητες των παιδιών. Σε μία απλή ερώτηση σε μια μαμά «τι κάνει το παιδί σου», υπάρχουν πολλές πιθανότητες αντί να σου πει «καλά», να απαντήσει «μπάσκετ, μουσική, καράτε, αγγλικά, κολυμβητήριο, σκάκι, θεατρικό παιχνίδι ….».


Μήπως λοιπόν μεγαλώνουμε μια κουρασμένη γενιά;;; πλέον τα παιδιά μπαίνουν σε πρόγραμμα από πολύ μικρή ηλικία. Πάνε παιδικό σταθμό πριν κλείσουν καν τα 3 και ξεκινάνε παράλληλα δραστηριότητες. Το απλό γονεϊκό ένστικτο που κάποτε αρκούσε για να μεγαλώσεις το παιδί σου, πλέον γίνεται project. Όπως στη δουλειά. Θέτεις στόχους για το παιδί και προσπαθείς να γίνεις ο τέλειος γονιός. Μήπως γιατί προβάλουμε τις δικές μας επιθυμίες και ανάγκες; Μήπως γιατί ανταγωνιζόμαστε την διπλανή «τέλεια» μαμά;;; Πάει ο Νίκος μπάσκετ, πρέπει να πάει και ο Θανάσης που είναι φίλος!

Οι μεγάλες στιγμές δεν υπήρξαν ποτέ ιδανικές



Οι μεγάλες αλήθειες δεν ειπώθηκαν ποτέ κάτω από ιδανικές συνθήκες.

Τα μεγάλα «σ΄αγαπώ» δεν ακούστηκαν ποτέ σε ιδανικές βραδιές.
Οι μεγάλοι πόθοι δεν έσβησαν ποτέ σε ιδανικά κρεβάτια.

Οι μεγάλες επιθυμίες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ σε ιδανικές μέρες.
Οι μεγάλες προσδοκίες δεν γεννήθηκαν ποτέ σε ιδανικές εποχές.
Οι μεγάλες στιγμές δεν υπήρξαν ποτέ ιδανικές.

Το «μεγάλο» δεν είναι συνώνυμο του «ιδανικό» και
το «ιδανικό» δεν είναι συνώνυμο του «ανθρώπινο».
Ανθρώπινες είναι οι στιγμές όταν όλα έμοιαζαν εναντίον του ιδανικού.

Πόρνη ή Αγία;




Πέρασα μέσα απατηλά απ’ την κιθάρα σου
ήθελα πόσο σ’ αγαπώ για να σου δείξω
κι όπως μπερδεύτηκα στα τάστα και τα χάδια σου
άντεξα λίγο μοναχά για να σ’ αγγίξω.

Έλιωσα μάτια μου στο βλέμμα της αγάπης σου
και στις χορδές, νυχτιές γαντζώθηκα του πόθου
με πήρες μέσα λιγωμένη απ’ την ανάγκη σου
ζητιάνα, σκλάβα, ενός φιλιού έρωτα νόθου.

Αποτυπώματα




Θλιμμένα
παλιά αποτυπώματα 
έμειναν πάνω
στα γυμνά κορμιά μας.

Στα χείλη σου,
ένα τσιγάρο
που έφτανε στο τέλος του.

Ο καπνός έβγαινε
απ'το στόμα σου και γέμιζε
το δωμάτιο 
με απόπειρες
από απέραντα δειλά 
όνειρα.

Τώρα,
ένα αποτύπωμα μονάχα
κυμαίνεται σε όλο το
κορμί μου.

Εκείνο,
πάντα με προφταίνει,
και ύστερα μελανιάζει.

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ. 3ο Μέρος


ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ

Απομονώνομαι. Απομονώνομαι, και ψάχνω μέσα μου. Αποδέχομαι, πως ότι κι αν εξετάζω, μια και υπάρχει στην Αντίληψη μου, όλα αυτά είμαι εγώ. Από εδώ ξεκινάω τώρα. Δεν υπάρχει κάτι που έρχεται από έξω λοιπόν, και που μου κάνει κάποιος, το οποίο και πρέπει να αποφύγω. Όλα, είναι κομμάτια μιας ενότητας. (Αυτό είναι το σκεπτικό). Όλα, είναι αυτού του πλάσματος που είμαι. Οπότε βλέπω τις σκέψεις που κάνω, τα συναισθήματα που έχω (εξαιτίας αυτών των σκέψεων), και παρακολουθώ, αν όλα όσα σκέφτομαι, είναι και έτσι. (Μια και κάπου διάβασα, «πως όλα τα έχουμε μέσα μας», και έχει σημασία «ο τρόπος που βλέπουμε, και όχι τι  βλέπουμε»).

Κάνω λοιπόν σε αυτή τη φάση την παρατήρηση μου πιο διεξοδική, και ασχολούμαι, (αφήνοντας για λίγο τους άλλους έξω από μένα), πιο επικεντρωτικά μόνο με μένα.

Παρατηρώ τι «με ενοχλεί», (αφήνοντας απ’ έξω τον κάθε έναν που με ενοχλεί), για να βρω, αν πράγματι η ενόχληση είναι δική μου. Κι αυτό το κάνω, για κάθε τι που με παιδεύει στη ζωή μου. Για τις σπουδές σε σχέση με τη μόρφωση, για την επιτυχία που επιδιώκω, για τα χρήματα που χρειάζομαι, την ασφάλεια που αναζητώ γενικά, έναν καλό γάμο που επίσης θα μπορούσε να με εξασφαλίσει, για το ζήτημα του να μ’ αγαπάει κάποιος, για το ζήτημα του να γίνω «κάποιος»… Τα πιάνω, ΟΛΑ! Ένα προς ένα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. 2ο Μέρος


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Κάπως, κάτι γίνεται λοιπόν στη συνέχεια μέσα μου, (και είναι ένα άλλο θέμα που ίσως κάποια στιγμή να αναπτυχθεί), που με κάνει και Αντιλαμβάνομαι, πως Βαθιά μου, «δεν μπορώ να δεχτώ» όλο αυτό που (όπως περιγράφηκε παραπάνω) συμβαίνει.

Συνειδητοποιώ, πως δεν μπορεί να με βοηθήσει κανείς όμως, (μια και όλοι γύρω μου απλά υπομένουν την κατάσταση «όπως έχει», και δείχνει το πράγμα πως είμαι ο μόνος τελικά από το στενό περιβάλλον μου που προβληματίζεται για ποιο λόγο, και «γιατί» να λειτουργεί έτσι ο καθένας μας, και κατ’ επέκταση ολόκληρος ο πλανήτης. «Υποτίθεται», πως οι άνθρωποι είναι Νοήμονα όντα. Που γίνεται το λάθος; Εμείς δεν αποτελούμε τον Πλανήτη; Από εμάς δεν λειτουργεί το όλο σύστημα;

Φυσικά από εμάς λοιπόν, (τον καθένα μας) ξεκινάει όλη αυτή η κατάσταση. Άρα, κατανοώ πως χρειάζεται, (για να αντιληφθώ όλο το ανθρώπινο είδος, και το λάθος, ή την παρανόηση σε ευρεία κλίμακα), πρώτα να κατανοήσω τη δική μου Ατομική Λειτουργία. Γιατί ότι ακριβώς μου παρέχει η Φύση ως «εργαλεία», είναι αυτά τα ίδια εργαλεία που έχει και ο κάθε άνθρωπος. Δυο χέρια, δυο πόδια, κλπ, Στοιχειώδη Λογική, Ικανότητα Συναισθήσεως, Συνείδηση... Και μόνο που είμαι άνθρωπος λοιπόν, σημαίνει πως έχω τη δυνατότητα να ψάξω, εξετάζοντας πρώτα εμένα. Κατ’ αρχήν, το «πως» λειτουργώ. Τι κάνω.

ΑΓΝΟΙΑ. 1ο Μέρος


ΑΓΝΟΙΑ

Πιστεύω κάθε Σκέψη και Συναίσθημα που συλλαμβάνω, και θεωρώντας τα Αληθινά, γίνονται για μένα τα Δεδομένα, που αποτελούν τη βάση από την οποίο λειτουργώ. Αυτή λοιπόν η λειτουργία, είναι και η ανταπόκριση μου προς τα έξω, προς το περιβάλλον. Κι αυτό, γιατί βάση αυτών των δεδομένων, με τον ανάλογο τρόπο πράττω εξωτερικά.

Ζω όμως τελικά κατ’ ουσίαν στη Φαντασία μου. Κι αυτό, γιατί ότι σκέφτομαι (και αισθάνομαι), είναι η ερμηνεία μόνο που δίνω σε σχέση με τις εξωτερικές καταστάσεις που εμφανίζονται, και όχι καθαρή κατανόηση αυτών που πραγματικά διεξάγεται μπροστά μου. Ερμηνεία, εξαιτίας των (μη συνειδητοποιημένων εσωτερικών) φόβων, ανασφαλειών, και οριοθετημένων περιοριστικών Αντιλήψεων που κουβαλάω, και έχουν να κάνουν με την Πίστη, την Ηθική, τη Δικαιοσύνη και Ισότητα, που ακριβώς επειδή προϋπάρχουν μέσα μου ως οριοθετημένα δεδομένα κάνουν την «εμφάνιση» τους, με ότι κι αν συλλαμβάνω ότι πραγματώνεται έξω από μένα, το οποίο είναι η αφορμή ερεθισμού και ενεργοποίησης τους. 

Η ιστορία της μικρής ομάδας που δεν κέρδισε ποτέ!


Η ιστορία της μικρής ομάδας που δεν κέρδισε ποτέ!
H Μαργατανία είναι μια παιδική ομάδα της Καταλωνίας η οποία συμμετέχοντας στα διάφορα πρωταθλήματα και αγώνες δε μπορούσε ποτέ να κερδίσει και ακόμη περισσότερο δε μπορούσε να βάλει ούτε ένα γκολ.
 Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα το γεγονός ότι τα λιγότερα γκολ που έχει δεχτεί σε ένα παιχνίδι είναι 11 γκολ. 
Το υπέροχο αυτό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του 2012, παρουσιάστηκε σε πολλά φεστιβάλ και μέσα από αυτό η ιστορία των 14 παιδιών της ομάδας έχει διαδοθεί παντού. 
Μέσα από αυτό τα παιδιά αποδίδουν σε όλο τους το μεγαλείο τους λόγους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο απεικονίζοντας το πώς είναι το σπουδαιότερο άθλημα στον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών. 
Το cyprusacademies.com σας παρουσιάζει την ταινία την οποία όλοι όσοι ασχολούνται με το παιδικό ποδόσφαιρο προπονητές, παιδιά και γονείς πρέπει να δουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα