Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Εξι μύθοι σχετικά με το υγιές σεξ

sex

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν ο καθένας απολαμβάνει το τέλειο σεξ; Εκτός φυσικά από εσάς και το σύντροφό σας. Οι περισσότεροι από εμάς αναρωτιούνται πώς απογειώνεται η σεξουαλική μας ζωή κι αυτό είναι φυσιολογικό.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να βιώσετε απίστευτους οργασμούς για να έχετε μια υγιή σεξουαλική σχέση. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι νομίζετε.
Διαβάστε παρακάτω έξι μύθους γύρω από το σεξ που δεν θα πρέπει να πιστεύετε:
Μύθος 1: Πρέπει και οι δύο να έχουν διάθεση
Είναι φυσιολογικό για το σεξ να είναι λίγο βαρετό για τον έναν ή και τους δύο συζύγους. Πολλοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεση για σεξ.
Ωστόσο, αντί να το αναβάλλετε μέχρι να… ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες, να έχετε σεξ όταν μπορείτε και να μην το ερμηνεύετε ως σημάδι μιας προβληματικής σχέσης. Αν ο άνθρωπός σας φαίνεται να μην έχει διάθεση, απλά να είστε στοργικοί και να ανυπομονείτε για την επόμενη φορά. Για να κρατήσετε την κατάσταση συναρπαστική, βγείτε κάποιες φορές έξω από τη ζώνη άνεσής σας, με νέες θέσεις, στάσεις και σέξι βίντεο.
Ωστόσο, αν κάποιος από τους δύο δεν έχει ποτέ τη διάθεση πια, σκεφτείτε να δείτε έναν θεραπευτή ή γιατρό για να αποκλείσετε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Τι είναι η περιστασιακή συγκοπή;

fainting

Η περιστασιακή συγκοπή είναι μια κατάσταση περισσότερο συχνή σε ηλικιωμένους άνδρες και εμφανίζεται συνήθως βράδυ μετά από έναν βαθύ ύπνο. Πρόκειται για μια λιποθυμία που συμβαίνει μετά ή κατά τη διάρκεια της ούρησης.

Μπορεί επίσης να συμβεί (σπανιότερα) κατά την αφόδευση ή μετά από έντονο βήχα και οφείλεται σε σοβαρή πτώση της αρτηριακής πίεσης.
Η ακριβής αιτία της περιστασιακής συγκοπής δεν είναι πλήρως κατανοητή. Αλλά μπορεί να συνδέεται με το άνοιγμα (αγγειοδιαστολή) των αιμοφόρων αγγείων που συμβαίνει όταν κάποιος σηκώνεται και στέκεται στην τουαλέτα ή προσπαθεί γρήγορα να εκκενώσει μια γεμάτη κύστη. Αυτό πιστεύεται ότι έχει ως αποτέλεσμα μια ξαφνική πτώση της αρτηριακής πίεσης.
Αλλοι παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο στην περιστασιακή συγκοπή περιλαμβάνουν:

10 τρόποι για να φάτε λιγότερο αλάτι

Eating-less-salt

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού καταναλώνει δύο φορές περισσότερο αλάτι από όσο είναι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη και οι πραγματικές ανάγκες του οργανισμού.

Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού, όμως, έχει συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση και με μια σειρά από άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα.
Το πρόβλημα είναι πως το αλάτι που κρύβεται σε απρόσμενα μέρη, δεν είναι εύκολο να το αφαιρέσετε από τη διατροφή σας.
Διαβάστε παρακάτω δέκα συμβουλές για να τρώτε λιγότερο αλάτι:
1. Κατά πάσα πιθανότητα δεν αποτελεί έκπληξη και δεν το ακούτε πρώτη φορά, αλλά το fast food είναι… διάσημο για τις υπερβολικές ποσότητες αλατιού που χρησιμοποιεί. Το αλάτι δεν εξαντλείται στις τηγανητές πατάτες, αλλά περιέχεται σε όλα τα επεξεργασμένα φαγητά του. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε μια… δόση γρήγορου φαγητού, σιγουρευτείτε ότι δεν θα πάρετε και παραπάνω αλάτι από όσο χρειάζεστε. Ευτυχώς, ειδικά η βιομηχανία των fast food έχει πια καθιερώσει την αναγραφή των θερμίδων και όλων των συστατικών των φαγητών (λίπη, νάτριο, ζάχαρη κ.λπ.), οπότε μπορείτε να γνωρίζετε τι ποσότητες καταναλώνετε.

Πού δεν πρέπει να έχεις τηλεόραση;



Η έκφραση «χαζεύω τηλεόραση» ίσως να μην απέχει τελικά πολύ από την πραγματικότητα. Μπορεί να μην έχει κυριολεκτική έννοια, αλλά η υπερβολική τηλεθέαση δημιουργεί μια κατάσταση στη ζωή μας όχι και τόσο ευχάριστη. Οπωσδήποτε μας αποτρέπει από άλλες πολύ πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και μας απομονώνει από αγαπημένους και φίλους περιορίζοντας την κοινωνική μας ζωή σε τέσσερις τοίχους και μια φωτεινή οθόνη. Με αποτέλεσμα σιγά – σιγά να αισθανόμαστε όλο και πιο δυστυχείς. Το τελευταίο αποτελεί και επιστημονική διαπίστωση: Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ, όσοι βλέπουν τηλεόραση επί πολλές ώρες κάθε μέρα δεν απολαμβάνουν άλλα ωραία της ζωής, όπως μια φιλική παρέα, το σεξ, τη γυμναστική ή διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες, που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο χαρούμενο. Και αποφάνθηκαν ότι οι δυστυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν 30% περισσότερη τηλεόραση από τους ευτυχισμένους.

Γιατί το άνοιγμα μαύρης ομπρέλας μέσα στο σπίτι θεωρείται γρουσουζιά;



Άνοιγμα της ομπρέλας μέσα στο σπίτι; Καταστροφική κίνηση, υπαίτια τουλάχιστον για ατύχημα, αφού στα χέρια ενός αδέξιου μπορεί να καταστρέψει αντικείμενα ή να απειλήσει το μάτι όποιου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Ή όχι μόνο;

Απελευθερώνονται δαιμόνια…

Το Μονοπάτι του Πολεμιστή είναι ένας Δρόμος Γνώσης…

...για αυτό και οι προστάτες των Πολεμικών Τεχνών ήταν, και είναι, η Αθηνά και ο Απόλλων.
Γνώση και Φως.
Το Φως της Γνώσης…
1.
Ο Πολεμιστής ζει σαν ο Κόσμος να ήταν όπως θα έπρεπε να είναι, για να δείξει σε όλους πως ο Κόσμος μπορεί να γίνει, όπως ο ίδιος πιστεύει πως είναι…
2.
Ο Φόβος, η Ανάγκη και η Επιθυμία είναι αυτά που μας κάνουν Ανθρώπους, αντί για άψυχες μηχανές… η ορθή χρήση αυτών των συναισθημάτων είναι αυτό που μας κάνει Πολεμιστές.
Ο Πολεμιστής δεν αποδιώχνει τα συναισθήματά του… γνωρίζει πως αυτά είναι η τροφή της ψυχής του, γνωρίζει πως στην Μάχη η Νίκη έρχεται σε όσους έχουν Δύναμη Ψυχής.
Ο Πολεμιστής δεν άρχεται από τα συναισθήματά του… κυριαρχεί επάνω τους και τα χρησιμοποιεί σαν κινητήρια δύναμη για να επικρατήσει στην Μάχη.
Στην ΚΑΘΕ του Μάχη…

«Το Τοτέμ της Αναζήτησης»


ΗραίοΥπάρχουν μέσα στην Ημέρα κάποιες Στιγμές κατά τις οποίες το Πέπλο ανάμεσα στους Κόσμους γίνεται πολύ αραιό, σχεδόν διάφανο, και το μάτι του Αναζητητή βλέπει μέσα από Αυτό Κόσμους μαγικούς που τον καλούν να τους περπατήσει και να γίνει κομμάτι τους.
Κάποιες φορές είναι δυνατή η Διάβαση σε έναν Άλλο Κόσμο, όχι μόνο συνειδησιακά, αλλά ακόμη και με το υλικό σώμα.
Κάποιες φορές δίχως επιστροφή…
Κάποιες μαγικές Στιγμές ένα μακρινό Κάλεσμα σαν το Τραγούδι των Σειρήνων ψιθυρίζει στο αυτί του Αναζητητή την Μελωδία της Ύπαρξης και του θεριεύει στην ψυχή την Φλόγα της Αναζήτησης.
Το Λυκόφως και το Λυκαυγές… η Δύση του Ηλίου και η Ανατολή του.
Και τα δύο έχοντας την ρίζα «λυκ-» από το λατινικό lux (φως).
Αλλά και από το δικό μας, το Ελληνικό “Λύκος”, τοτεμική μορφή του Απόλλωνος, του θεού του Φωτός και της Αέναης Φλόγας.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

της Βάσως Δενδροπούλου

"Είναι θεός πια, άφησε πίσω του τους πόνους και τους κόπους, εκεί ζει, όπου ζουν κι οι άλλοι κάτοικοι του Ολύμπου, αθάνατος, χωρίς να γερνά, έχοντας την Ήβη, τη θυγατέρα του Διός και της Ήρας".
Όταν τέλειωσε την υπηρεσία του στην Ομφάλη ο Ηρακλής, εκδικήθηκε τον Εύρυτο και τα παιδιά του επειδή γι΄ αυτούς τον τιμώρησε ο Δίας να πουληθεί σκλάβος. Κυρίεψε την Οιχαλία και σκότωσε τον Εύρυτο και τα παιδιά του, εκτός από την Ιόλη την κόρη του, την οποία έστειλε στην Τραχίνα. Κάποιοι αφηγητές, λένε πως ο Ηρακλής την κράτησε σαν παλλακίδα κι ότι την προτιμούσε από τη σύζυγό του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια πραγματική ερωτική ιστορία του ήρωα με την Ιόλη. Ακριβώς γι΄ αυτό,όμως, ότι δηλαδή ο υπηρέτης των γυναικών έγινε άρπαγας κοριτσιών, προετοίμασε το τέλος του. 

Αφού άφησε την Ιόλη στην Τραχίνα πήγε στο ακρωτήρι Κηναίο της Εύβοιας όπου έχτισε ένα βωμό για να τιμήσει τον Δία Κηναίο όπου ετοίμασε τα απαραίτητα για μια μεγαλόπρεπη θυσία. Είπε, επίσης, στον Λίχα, τον κήρυκά του, να του φέρει από το παλάτι έναν χιτώνα και ένα ιμάτιο που ήταν συνήθεια να φοράνε στις θυσίες. 

Η Δηιάνειρα, που ζήλεψε την Ιόλη παρόλο που διέταξε να την περιποιηθούν, θυμήθηκε το ερωτικό φίλτρο που της είχε δώσει ο Κένταυρος Νέσσος και θέλησε να χρησιμοποιήσει το φίλτρο για να ξανακερδίσει την αγάπη του Ηρακλή. 
Ανέσυρε την χάλκινη υδρία με το αίμα του Νέσσου και μ΄ ένα κομμάτι μαλλί άλειψε όλο το χιτώνα του Ηρακλή, προσέχοντας να το κάνει μακριά από το φως του ήλιου και τις φλόγες της φωτιάς. 

Αμέσως το έδωσε στον Λίχα με οδηγίες να μην φορέσει κανένας άλλος αυτά τα ρούχα.

Καζάν Ντιπί, το μεγαλείο σου


kazandibi_tarifi


Χειμωνιάτικες μέρες με ήλιο , η νενέ έβαζε φωτιές στα τσικάλια της κουζίνας της, προκειμένου να επιδοθεί στις μαγειρικές της αλχημείες για να πετύχει το τέλειο επιδόρπιο.

Ένα γεγονός, που για κάποιο λόγο τον οποίο αγνοώ, λάμβανε χώρα πάντα στις ηλιόλουστες μέρες του κατά τ” άλλα κρύου Φλεβάρη.


Τέλειο και αγαπημένο επιδόρπιο, το οποίο με ίδια εμφάνιση, ίδια γεύση, αλλά διαφορετικό τρόπο παρασκευής και αλλιώτικο αξάντ,  θεωρείται χάι κλας.


Οι κυρίες των γειτονιών της Σμύρνης ήταν μεταξύ των άλλων και  γαλλομαθείς.


Το έδεσμα αυτό όμως, σπάνια ακουγόταν με το γαλλικό αξάν-τ «crème brule» στα λημέρια τους.


Αντ”  αυτού, το μεγαλείο του «Μαλεμπί Καζάν ντιμπί» αγόραζε και πούλαγε ουρανίσκους και ένστικτα, γιατί παρόλο την καμένη του εμφάνιση, η γιαγιά έλεγε ότι είναι, πρώτον, «το γλυκό του έρωτος» διότι έχει γλυκόπικρη καραμελένια γεύση σαν τον έρωτα και δεύτερον το «γλυκό των κιμπάρηδων ανθρώπων» για το λόγο ότι τότε το γάλα ήταν πανάκριβο και προκειμένου να γίνει το Καζάν ντιπί απαιτούσε αρκετή ποσότητα γάλακτος, η οποία έπρεπε ν” αφαιρεθεί από το γάλα του σπιτιού.


Άρα, κιμπάρης άνθρωπος και δη, κιμπάρης άρχοντας. 

Στο διά ταύτα, το Καζάν ντιμπί είναι  ένα γλυκό 100% φερμένο από την Ανατολή.


Η ετοιμολογία της λέξης του είναι ο πάτος του καζανιού.


Ονομάστηκε έτσι γιατί το καζάνι αντέχει στη δυνατή φωτιά και έτσι έριχναν ζάχαρη στον πάτο  του, ώστε να καραμελώσει και να πάρει τη μαύρη κρούστα.


Πάμε να δούμε τη συνταγή.

Καλώς Ήλθατε στην Μυστικιστική Θεραπευτική Είσοδο



Σε αυτό το ιερό καταφύγιο μπορείτε να λάβετε και να στείλετε ενέργεια και αγάπη. Παρακαλώ πάρτε μια στιγμή για να χαλαρώσετε και να βρείτε το κέντρο σας. Επικεντρώστε όλη την επίγνωση σας στο λαμπερό σημείο του φωτός στο κέντρο των κυμάτων. Εκεί είναι μια μυστικιστική πύλη. Φανταστείτε ότι η αναπνοή σας σας μεταφέρει μέσω αυτής της δίνης και πάλι πίσω καθώς οραματίζεστε τα κύματα να κινούνται με κάθε αναπνοή.

Για να Πάρετε Ενέργεια

Οραματιστείτε τα κύματα να έρχονται προς το μέρος σας. Καθώς το κάνετε αυτό, να ξέρετε ότι μια αστραφτερή δύναμης ζωής, από τις εκατοντάδες των ανθρώπων που στέλνουν ενέργεια σε αυτήν την ίδια την εικόνα-ρέει στο κέντρο της καρδιάς σας και στο σώμα σας. Κύμα μετά το κύμα αφρώδης, ζωντανή ενέργεια γεμίζει ολόκληρη την ύπαρξή σας.

ΓΑΜ... ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!


Απευθύνομαι στους αρσενικούς, όλων των ηλικιών! Ναι, επειδή ακόμα και οι 50αρηδες, 60αρηδες, ακόμα και οι έμπειροι, και οι πιο περπατημένοι, δεν ξέρουν τι πράμα είναι η γυναίκα. Ούτε, βέβαιο είναι, θα λυθεί και στις επόμενες γενεές το «Μυστήριο» που λέγεται Γυναίκα.
Κύριοι, φθάσαμε μέχρι εδώ. Οι γυναίκες να λένε σήμερα «Δεν υπάρχουν άνδρες...». Όχι όλες, βέβαια. Όχι η κάθε γυναίκα, βέβαια. Ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες πολλές, πολύ περισσότερες από ποτέ γυναίκες προχώρησαν στην εν λόγω ανακάλυψη. Ένοιωσαν στο πετσί τους την πληροφορία ότι «Δεν υπάρχουν άνδρες αληθινοί...».
Απευθύνομαι, λοιπόν, στους άνδρες και κάνω την απλούστατη, συνάμα και τόσο ζόρικη ερώτηση! Πώς, εσύ συγκεκριμένα, την θέλεις την γυναίκα. Τι περιμένεις να πάρεις απ' αυτήν, στο κρεββάτι και όχι. Μέχρι σε ποιο σημείο την έχεις ανάγκη.
Πολύ δύσκολα τα ερωτήματα, επειδή πιθανόν δεν τα έχει βάλεις κάτω. Άσε τι σόι πράμα είναι η άλλη, εσύ ποιος είσαι, ποιος θέλεις να είσαι στο νταραβέρι σου με την γυναίκα. Που δεν είναι απλά μια γυναίκα, αλλά η αιώνια γυναίκα. Επειδή έτσι κτίστηκε. Καμμία σχέση με το ψυχισμό του άνδρα και το σώμα του.
Έχεις ανάγκη να την ερωτευθείς. Να σ' ερωτευθεί. Αυτή που δεν κουβαλάει μόνον την ερωμένη, αλλά και την σύζυγο, την σύντροφο, την μητέρα. Ξεκαθάρισε τη θέση σου, κύριε. Με τον εαυτό σου ξεκαθάρισέ το. Την θέλεις μόνον για γαμήσι; Και για ηθική στήριξη. Για φίλη. Να την κατακτήσεις, και γιατί. Να αισθάνεται εκείνη κατακτημένη, δεύτερη, αχρείαστη.

Ποιές τροφές περιέχουν μαγνήσιο;


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου
 
Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. Είναι απαραίτητο σχεδόν για κάθε λειτουργία και ιστό στο σώμα μας. Η έλλειψη του προκαλεί κράμπες, απαραίτητο για τα οστά, βοηθά το ανοσοποιητικό και την υγεία της καρδιάς, βοηθά στην μνήμη, αποτρέπει φλεγμονές που σχετίζονται με διάφορα είδη καρκίνου, βοηθά στην αποκατάσταση από εγκεφαλικό, ενώ μπορεί να αποτρέψει ακόμη και τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.

Σε ποιες τροφές υπάρχει το μαγνήσιο;
Είναι ένα ενδοκυττάριο μεταλλικό στοιχείο, το οποίο θα πρέπει να λαμβάνουμε σε συγκεκριμένες ποσότητες. Μια έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard, ανακάλυψε πως μια διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη έως και 33%, ενώ σύμφωνα με άλλες έρευνες φαίνεται πως καταπολεμά την  κατάθλιψη και τις ημικρανίες. Σίγουρα υπάρχουν διάφορα υποκατάστατα, όμως οι περισσότεροι από τους ειδικούς συμφωνούν πως είναι προτιμότερο να παίρνουμε μαγνήσιο φυσικά από τη διατροφή μας.

Οι άνθρωποι που θα γίνουν της ζωής σου, θα έρθουν αθόρυβα

Κάθεσαι και μετράς ανθρώπους που έφυγαν και δεκάδες πικρές στιγμές.
Μετράς λάθος εκτιμήσεις, προδοσίες, ψέματα κι απογοητεύσεις.
Και λες πως είσαι άτυχος, κατεβάζοντας ηττημένα το κεφάλι.
Λες πως οι ανθρώπινες επαφές, φιλίες, συγγένειες, έρωτες και συνεργασίες είναι λαχείο κι εσύ αιώνια γκαντέμης.
girl-autumn
Και λες, λες… Συνέχεια λες κι όλο κλαις.
Για εκείνα που πέρασαν και δεν ήταν όπως τα ήθελες και για αυτά που δεν ήρθαν ποτέ.
Και μισείς τα λάθη σου, απορείς με τα πάθη σου κι αναθεματίζεις τη μοναξιά σου.
Είσαι σίγουρος, όμως, γι’αυτό που λες;
Είσαι σίγουρος ότι στάθηκες άτυχος στη ζωή;
Δε νομίζω.
Δε λέω ότι σου ήρθαν όλα βολικά. Δε λέω πως σου στρώθηκαν κόκκινα χαλιά και σου φώναζαν πέρνα να σε ράνουμε ροδοπέταλα.
Δε θα είχε αξία, άλλωστε, η ζωή αν ήταν τόσο βολική. Θα τη βαριόμασταν όσο δεν παίρνει. Και με το δίκιο μας, δηλαδή. Αυτά που μας χαρίζονται με τη μία δεν τα εκτιμάμε.
Αντίθετα, τα καταχωρούμε στα αμελητέας σημασίας και τα αγνοούμε.
Και τη ζωή δεν επιτρέπεται να την αγνοήσεις…
Γιατί στο πρώτο σημάδι πως το έκανες, θα σου χώσει ένα χαστούκι που δε ξέρεις από που σου ήρθε.
Συμφωνούμε, λοιπόν, ότι δε σου ήρθαν όλα βολικά. Συμφωνούμε επίσης πως και οι άνθρωποι, γιατί πάνω από όλα αυτό σε καίει, δεν είναι πάντα αυτό που φαίνονται. Κι έτσι μπορεί να σε πλήγωσαν, να σε πρόδωσαν, να σε διέψευσαν.
Αλλά δεν είσαι μόνος.
Εγώ βλέπω να έχεις γύρω σου ανθρώπους που σε αγαπάνε.

Χορεύοντας με τις αναμνήσεις μιας εφήμερης ζωής

All that you touch, All that you see, All that you taste, All you feel, All that you love, All that you hate
All you distrust, All you save, All that you give, All that you deal, All that you buy, beg, borrow or steal.
All you create, All you destroy, All that you do, All that you say. All that you eat,And everyone you meet
All that you slight, And everyone you fight, All that is now, All that is gone, All that’s to come…
Eclipse, Pink Floyd
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Χορέψετε χορέψετε παπούτσια μη λυπάστε μα ‘κεινα ξεκουράζονται τη νύχτα που κοιμάστε
Τουτ’ η γης θα μας εφάει βαρ’τε ‘την με το ποδάρι βαρ’τε ‘την με το ποδάρι τούτ’ η γης θα μας εφάει
~
Η μνήμη είναι η βάση του εαυτού. Χωρίς αναμνήσεις είμαστε σκιές, όντα που γυροφέρνουν άσκοπα στο παρόν. Ζωντανοί σίγουρα, με αισθήσεις, συναισθήματα, σκέψεις, ορμέμφυτα, αλλά χαμένοι.

Η μνήμη είναι ταυτότητα.

Συλλογική μνήμη, ιστορική μνήμη, προσωπική μνήμη.
~
“Still Alice”. Μια γυναίκα μαθαίνει ότι έχει πρώιμο αλτσχάιμερ. Είναι επιστήμονας, μητέρα, σύζυγος, φίλη, φτιάχνει και πουτίγκα.
Τη λένε Άλις. Κι αρχίζει να χάνει τον εαυτό της.
~
Ο Βασίλης Χατζόπουλος ήταν ένας άνθρωπος μικρός στο μπόι. Γελαστός και κεφάτος, σαν εικονογράφηση νάνου για παιδικό παραμύθι. Μα όταν έπιανε το λαούτο του μεγάλωνε απρόσμενα. Έβγαζε φωνή δυσανάλογα ισχυρή για το σώμα του. Τον κοιτούσα κι αναρωτιόμουν που χώραγε τόση δύναμη.

Αληθινός Διαλογισμός κι αυταπάτες

By Still


Ο Αληθινός Διαλογισμός είναι Ολοκληρωτική Σιωπή της Ύπαρξης, Απόλυτη Σιγή του νου, Βαθιά Γαλήνη της ψυχής, Πλήρες Άφημα στο Ρεύμα της Ζωής. 


Πρακτικά Εκδηλώνεται σαν Απόλυτη Παρουσία, σαν μια Αντίληψη Ανοιχτή, Καθαρή και σε Πλήρη Επαφή με την Πραγματικότητα. 

Είναι η Αντίληψη του Εδώ Χωρίς «κέντρο», που τα Περιλαμβάνει Όλα, τα Αποδέχεται Όλα, χωρίς να κάνει διακρίσεις. 

Σαν Αντίληψη μπορεί να Ενοικεί Ταυτόχρονα στην Πραγματικότητα και στα Φαινόμενα, αναγνωρίζοντας τα σαν απλή δραστηριότητα της Ουσίας. 

Συνεπώς ο Αληθινός Διαλογισμός κινείται προς την κατεύθυνση της Πλήρους Ενεργούς Ζωντανής Παρουσίας, της Πλήρους Αφυπνισμένης Προσοχής, που Αντιλαμβάνεται το Όλο και τα μέρη και Ρέει στην Αιωνιότητα Χωρίς να Αλλοιώνεται μέσα σε Πλήρη Μακαριότητα. Επειδή Βρίσκεται Παντού,  όπου κι αν βρίσκεται τοπικά (στο επίπεδο των φαινομένων) Αισθάνεται Εδώ κι όχι περιορισμένο ον απέναντι σε ένα διαφορετικό κόσμο. 

Ο Αληθινός Διαλογισμός είναι πέρα από τις δραστηριότητες των ανθρώπων. 

Είναι Ένας Μυστικός Δρόμος που λίγοι ακολουθούν επειδή δεν θέλουν να τον ακολουθήσουν, αφού αισθάνονται πιο ασφαλείς μέσα στον απατηλό κόσμο που φτιάχνουν με την σκέψη τους, αφού αισθάνονται πιο ασφαλείς στο όνειρό τους.
Οι θρησκείες των ανθρώπων, οι μυστικές διδασκαλίες τους κι οι εσωτερικές σχολές που φτιάχνουν, όλα αυτά που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι χιλιάδες χρόνια τώρα έχουν ακριβώς την αντίθετη κατεύθυνση από τον Αληθινό Διαλογισμό. 


Στην πραγματικότητα όλες οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, τεχνικές διαλογισμού, γιόγκα, πρακτικές προσευχής, με τον λάθος τρόπο που τα χρησιμοποιούν, οδηγούν όχι στην Απελευθέρωση της Συνείδησης αλλά στην δραστηριοποίησή της μέσα στον απατηλό κόσμο. 

Όλες οι πρακτικές παρακινούν να κάνουμε κάτι. 

Καλή δύναμη- καλό κουράγιο

Δύο φράσεις που ακούγονται συνέχεια και δεν έχουμε ιδέα τι προκαλούμε όταν τις λέμε με ευκολία. Νομίζουμε ότι ευχόμαστε στον άλλον, αλλά μάλλον το αντίθετο κάνουμε.



Προκαλούμε και προσκαλούμε ακριβώς αυτό.
Όταν λέω στον άλλον καλή δύναμη, είναι σαν να πιστοποιώ ότι όλα αυτά που βιώνει είναι δύσκολα και άρα χρειάζεται δύναμη για να τα καταφέρει. Το ίδιο και με το κουράγιο. Και με έναν «μαγικό» τρόπο του παρατείνουμε στη ζωή του όλα όσα του συμβαίνουν. 

Λύτρωση …

Φωτογραφία του χρήστη Σιδηρόπουλος Παναγιώτης.



Χωρίς να το σκεφτεί καν έβαλε το μικρό μαχαίρι , αυτό που μπορούσες εύκολα να χαρακτηρίσεις φονικό , στο πίσω μέρος του παντελονιού . 

Έβαλε τα κλειδιά στην τσέπη και κατέβηκε τα σκαλιά , κλείνοντας την πόρτα πίσω του . 

Ένας άντρας δύο μέτρα . Σωστό παλικάρι και δυνατός σαν ταύρος , μα με τόσο αγνή ψυχή ….
 

Ο κεντρικός δρόμος σχεδόν άδειος . 

Η στάση τον περίμενε εδώ και ώρα . 

Σαν να είχαν ραντεβού . 

Έμεινε λίγο εκεί να περιμένει το λεωφορείο μα … ήταν καλύτερο να πάει με τα πόδια . 

Θα μπορούσε να σκεφτεί . 

Θα μπορούσε να αργήσει ακόμα … 

Έβαλε τα χέρια στην ζακέτα κάνοντας τα πρώτα βήματα . 

Εγώ, εγώ, εγώ!


Εγώ, εγώ, εγώ!

Μήπως είστε νάρκισσοι; Ο λέκτορας Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ δρ Κρεγκ Μάλκιν δημιούργησε ένα τεστ που καταδεικνύει πόσο ερωτευμένος μπορεί να είναι κανείς με τον εαυτό του.
Νάρκισσοι. Ματαιόδοξοι. Εγωμανείς. Ερωτευμένοι με τον εαυτό τους. Αυτοαναφορικοί, κουραστικοί τύποι. Είναι παντού. Δίπλα σας, μπροστά σας, πίσω σας. Στην παραλία, στο μετρό, στα μπαρ, στο Facebook, στην τηλεόραση, στην πολιτική, στη δουλειά. Μήπως όμως, τελικά, είναι και μέσα σας;

Είμαστε βαθιά χωμένοι στην εποχή του ναρκισσισμού. Δεν μπορεί να ονομαστεί διαφορετικά όλη αυτή η παράνοια των ανθρώπων να αυτοφωτογραφίζονται με ζαρωμένα τα χείλη, να καταγράφουν τις κατά κανόνα αδιάφορες ζωές τους στα social media, να κραυγάζουν τις απόψεις τους· όσο κοινότοπες, όσο κουραστικές και αν είναι, δημιουργώντας έναν διαρκή λευκό θόρυβο. Δεν μπορεί να μην εξηγηθεί επιστημονικά η εποχή που όλοι οι άνθρωποι έχουν επιτέλους τη δυνατότητα να μετατρέπουν τον εαυτό τους σε πρωταγωνιστή της δικής τους μέτριας ταινίας. Να εκδικούνται, για την ακρίβεια, τη χρόνια έκθεσή τους στις λεπτομέρειες της ζωής των σταρ. Τα 15 λεπτά δημοσιότητας του Γουόρχολ δεν ισχύουν πια· έχουν ήδη πάρει παράταση.

Ας μιλήσουν οι αριθμοί: Μέσα στο 2015, οκτώ άνθρωποι έχουν πεθάνει από επίθεση καρχαρία. Είναι λιγότεροι από τους 12 που έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να βγάλουν την ιδανική selfie. Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας 66χρονος Ιάπωνας έπεσε από το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία προσπαθώντας να βγάλει την ιδανική selfie. Είχε προηγηθεί ένας Iσπανός που τσαλαπατήθηκε από ταύρους στην Παμπλόνα ενώ προσπαθούσε να αυτοφωτογραφηθεί μαζί τους.

Ο σκύλος που με έκανε άνθρωπο

Δώρα Καρακεχαΐδου

 Με ρώτησαν τις προάλλες ποιο είναι το πιο ωραίο δώρο που μου έχουν χαρίσει ποτέ. Δεν άργησα να το βρω. Οι γονείς μου είχαν πάει σε έναν γάμο στη Δράμα πριν 9 χρόνια περίπου, και γυρνώντας βλέπω τη μαμά μου να μπαίνει στο σπίτι και να αφήνει ανοιχτή την πόρτα.





«Πού είναι ο μπαμπάς;» τη ρώτησα
«Τώρα έρχεται και σου φέρνει και ένα δώρο».
Δεν ξέρω γιατί, αλλά ο πρώτο πράγμα που είπα είναι «Σκυλάκι!»
Είχα πέσει μέσα. Από πάντα ήθελα ένα σκυλάκι αλλά μου το είχαν αποκλείσει σαν ενδεχόμενο και έτσι δεν επέμενα ιδιαίτερα. Έτσι κι αλλιώς κάθε εβδομάδα πήγαινα στον παππού και έπαιζα με το δικό του.

Και κάπου εκεί μπαίνει η Ρίτα στη ζωή μου. Μια τριχωτή μπαλίτσα που φοβόταν να ανέβει τα σκαλιά της πολυκατοικίας. Η μητέρα μου μου εξήγησε ότι καθώς γύριζαν, στο δρόμο, δίπλα στην καρότσα ενός αγροτικού, ήταν το σκυλάκι και άρχισε να γαβγίζει. Μόλις την χαϊδευαν σταματούσε. Τους πλησίασε το αφεντικό της και τους είπε ότι ψάχνει κάπου να την χαρίσει. Και την πήραν.
«Ρε μαμά άσχημο είναι…» είπα πριν έρθει στην αγκαλιά μου. Γιατί μετά από την πρώτη τρυφεράδα που μου έκανε την ερωτεύτηκα. Πλήρως και άνευ όρων. Κάνε κανένα αστείο τώρα να πεις το παιδί μου άσχημο. Στην καλύτερη, θα φύγεις με μώλωπες.

10+1 Κρυφά μυστικά του να Χαμογελάς (Δεν αφορά μόνο το ερωτικό κομμάτι)


photo Huffington post
Οι άνθρωποι συνηθίζουν να χαμογελάνε, ειδικά μπροστά σε άλλους, αλλά δεν  σημάνει ότι θα είναι και ευτυχισμένοι. Χρησιμοποιούμε καθημερινά  χαμόγελα για συγκεκριμένους κοινωνικούς σκοπούς, επειδή μπορούν να στείλουν όλα τα είδη των σημάτων που μπορεί να είναι χρήσιμη για εμάς.

 Στο άρθρο αυτό έχουμε συγκεντρώσει τους δέκα τρόπους που τα  χαμόγελα μπορεί να χρησιμοποιηθούν προς όφελός μας, στέλνοντας μηνύματα σχετικά με την αξιοπιστία μας, την ελκυστικότητα, την κοινωνικότητα κλπ.

1. Κάντε τους άλλους να σας εμπιστευθούν

 Σε έναν κόσμο όπου ο καθένας είναι για τον εαυτό του, οι οποίοι θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη. Ένα σήμα που υποδηλώνει ότι είμαστε αξιόπιστοι είναι ένα χαμόγελο. Γνήσια χαμόγελα είναι ένα μήνυμα που άλλοι άνθρωποι μπορούν να εμπιστεύονται και να συνεργαστούν μαζί μας. Οι άνθρωποι που χαμογελούν συχνότερα , είναι άνθρωποι που  τείνουν να είναι πιο γενναιόδωροι όσο και εξωστρεφείς.(Mehu et al., 2007).

 Οι οικονομολόγοι θεωρούν ακόμη ότι τα χαμόγελα έχουν μια τιμή. Σε μία μελέτη από Scharlemann et al. (2001) οι συμμετέχοντες ήταν πιο πιθανό να εμπιστεύονται ένα άλλο πρόσωπο, εφόσον άρχισε να χαμογελά. Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι ένα χαμόγελο αυξάνει την  προθυμία των ανθρώπων να εμπιστεύονται κατά περίπου 10%.


2. Χαμόγελο για επιείκεια


 Όταν οι άνθρωποι κάνουν κακά πράγματα συχνά χαμογελούν όταν συλλαμβάνονται. Είναι αυτό προς όφελός τους?


 Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από LaFrance και Hecht (1995), μπορεί να είναι προς όφελός τους. Αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που έχουν παραβιάσει τους κανόνες με περισσότερη επιείκεια αν χαμογελούν συνέχεια. Δεν έχει σημασία αν είναι ένα ψεύτικο χαμόγελο, ένα άθλιο χαμόγελο ή ένα πραγματικό χαμόγελο, όλα εργάζονται για να δώσουν στον αμαρτωλό ένα διάλειμμα.


 Αυτό φαίνεται να λειτουργεί, διότι οι άνθρωποι που χαμογελούν μετά την σύλληψή τους,η τιμωρία είναι πιο επιεικείς από αυτούς που δεν χαμογελούν.

Τι είναι οι Προσωπικότητες Τύπου Α και γιατί έχουν πολύ στρες;


thumbnail
Ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός σας; Μήπως το ψυχολογικό και διανοητικό στρες που -πιθανότατα αθέλητα- δημιουργείτε στον εαυτό σας; Το στρες είναι μια φυσιολογική αντίδραση του εαυτού μας σε δύσκολες ή αφύσικες καταστάσεις, όταν αισθανόμαστε ότι οι δυνατότητές μας δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουμε ένα εμπόδιο ή μια δυσκολία που συναντάμε.

Γράφει η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
 
Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά κανείς στο στρες μπορεί να είναι είτε φυσιολογικός, οπότε οι επιπτώσεις του στρες είναι παροδικές και, άρα, μηδαμινές, είτε πολύ έντονος, με αποτέλεσμα να σαμποτάρει το άτομο τον εαυτό του.

Καθένας έχει την εμπειρία του να έχει χάσει την υπομονή του με κάποιον άλλον, να έχει εκνευριστεί στο τιμόνι λόγω κίνησης και να έχει βρίσει, να έχει ξεσπάσει τα νεύρα του σε κάποιον που δεν του έφταιγε σε τίποτα, ή να δημιουργεί παρεξηγήσεις, εκνευρισμό και διανοητικό στρες επειδή η πίεση που αισθάνεται του θολώνει την κρίση.


Μερικοί άνθρωποι δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις στη ζωή τους αραιά και που, ενώ άλλοι άνθρωποι κάνουν αυτό το αυτό-σαμποτάρισμα τρόπο ζωής, δημιουργώντας διαρκώς ψυχικό και διανοητικό στρες στον εαυτό τους, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι είναι οι ίδιοι που το δημιουργούν και όχι τα γεγονότα ή άλλοι άνθρωποι.


Οι τρόποι που σαμποτάρει κανείς τον εαυτό του
 
Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι για να σαμποτάρει κανείς τον εαυτό του, χωρίς καν να το καταλάβει. Διαβάζοντας τις παρακάτω περιγραφές, που αποτελούν τα συχνότερα λάθη που κάνει κάποιος για να σαμποτάρει τον εαυτό του, μπορεί κανείς να εντοπίσει με ποιο τρόπο σαμποτάρει τον εαυτό του και με απλές τεχνικές να το διορθώσει.


Προσωπικότητα τύπου «Α»
 
Οι άνθρωποι με προσωπικότητα τύπου «Α» έχουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφοράς:

Αυτό που πονά δεν είναι Εσύ αλλά είναι αυτό που φεύγει.

 

Γνωρίζω ότι υπάρχουν χίλιοι λόγοι ίσως και χίλιοι δύο για να θυμώσεις με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζεις μες τη καθημερινότητα. 

Μπορεί ακόμη και να το εκλαμβάνεις ως φύσης-λογικό να αντιδράς με αμεσότητα και σθένος σε ότι σε ενοχλεί κι είναι πολλά όλο και περισσότερα αυτά που σε ενοχλούν κι όσο επιμένεις να εστιάζεις σ’ αυτά τόσο αυτά πληθαίνουν κι αυξάνουν.

Αναρωτήθηκες όμως ποτέ αν εν τέλει αντιδράς όπως η φύση θα ήθελε; 


Όπως ίσως θα ήταν όχι αναμενόμενο αλλά απρόσμενο ή μήπως όντως αντιδράς τόσο προβλέψιμα κι αναμενόμενα έτσι ώστε οι καταστάσεις να επαναλαμβάνονται με μια κυκλική τροχιά μέσα στο χρόνο μήπως κάποτε σου θυμίσουν ότι κάτι δεν κάνεις καλά.

Θα ήθελα να περιγράψω το φαινόμενο με μια απλή μεταφορά: Ο άνθρωπος πηγαίνει στο γυμναστήριο για να γυμνάσει το σώμα του και καθώς καταπονεί τους μυς του, ευχαριστιέται με την εικόνα που σχηματίζει το σώμα του, δε βρίζει τα όργανα που χρησιμοποιεί ούτε θυμώνει μαζί τους παρόλο που τον κουράζουν και τον ταλαιπωρούν. 


Αντιλαμβάνεται ότι είναι ωφέλιμα εργαλεία που έχουν σκοπό να σμιλεύσουν το φυσικό του σώμα έτσι ώστε να πάρει το δυνατόν μια τέλεια μορφή με βάση το μοντέλο-πρότυπο που έχει φανταστεί. Μέσα σε όλο αυτό το παιγνίδι πάντα θυμάται με ευκολία πως «Τι είναι ο πόνος μπρος τα κάλλη;»

Το γυμναστήριο της ψυχής όμως βρίσκεται μέσα στη ζωή και τα γεγονότα κι οι καταστάσεις είναι τα εργαλεία που απλόχερα προσφέρει η ζωή καθημερινά για να σμιλεύσουν τη δική της μορφή. 

ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ

 

Τι διαφορετικό έχει το πέταγμα του αετού απ’ των άλλων πτηνών που κάνει τον άνθρωπο να το θαυμάζει; 

Παρόλο που έχει μια υπερήφανη θωριά κι ένα αγέρωχο παράστημα η πραγματική μαγεία δε βρίσκεται στην εξωτερική θέα του φαινομένου. 

Το πέταγμα του αετού ξεχωρίζει γιατί δεν γίνεται καθ’ εαυτού για την πράξη ούτε για το ταξίδι που πιθανόν προσφέρει η κίνηση αυτή, με λίγα λόγια δεν είναι ένα απλό μέσα μεταφοράς. 

Η ανύψωση σε ανώτερα στρώματα , αυτή η υπεράνω όλων πανοραμική θέα έχει έναν σκοπό: Να καταστήσει την υποκειμενική όραση περισσότερο αντικειμενική κι ανεμπόδιστη από τις προσκολλήσεις που υπάρχουν στα χαμηλά στρώματα κι εμποδίζουν τη σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων. 

Ο αετός με το πέταγμα του απελευθερώνεται απ’ τα ρηχά χαμηλά κι επιφανειακά και καθώς ανυψώνεται παρατηρεί διεξοδικά με τη κοφτερή ματιά του όλο το οπτικό φάσμα που απλώνεται μπροστά του. 

Κατόπιν διακρίνει αυτό που επιθυμεί, εστιάζει το οξύ βλέμμα του πάνω σ’ αυτό και εν συνεχεία εφορμά αδίστακτα κι αποφασιστικά δίχως να λογαριάζει εμπόδια κι αποτυχίες.

Το πέταγμα του αετού ξεχωρίζει και για κάτι άλλο: Το ήρεμο στωικό ζύγισμα στον αέρα μια στιγμιαία ακινησία που μπορεί να διαρκέσει όσο χρειάζεται. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα