Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

«Επιτροπή Πολιτισμού» υπέρ του «όχι»



Με σύνθημα: «Ήρθε η ώρα του μεγάλου ΟΧΙ», σημειώνεται στο κείμενο της Επιτροπής Πολιτισμού για την Υπεράσπιση του ΟΧΙ, ότι "o Ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή στο δημοψήφισμα λέει ΟΧΙ:
  • στις προτάσεις των δανειστών που προβλέπουν απάνθρωπα μέτρα λιτότητας-
  • στα μνημόνια εξάρτησης και υποτέλειας του ελληνικού λαού
  • στη διαρκή εξαθλίωση, ανεργία, φτώχεια
  • στην κατάργηση της ελεύθερης βούλησης ενός λαού να επιλέγει το παρόν και το μέλλον του
  • στην αποικιοκρατική αντίληψη των δανειστών.
  • στην ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού από Τρόικα.
  • στα τελεσίγραφα και στους εκβιασμούς των δανειστών.
  • στην καταδίκη της επόμενης γενιάς.
  • στην Ευρώπη των λίγων και ισχυρών.
  • στον φόβο.
Λέει ΟΧΙ γιατί είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και τη λαϊκή του κυριαρχία. Ζητάμε τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων πολιτών που πιστεύουν στη Δημοκρατία, για μια Ευρώπη των λαών, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης. Λέμε ΟΧΙ, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πούμε ΝΑΙ στη ΖΩΗ. ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών, της Αλληλεγγύης και της Ειρήνης. Την ΚΥΡΙΑΚΗ ψηφίζουμε ΟΧΙ για την αξιοπρέπειά μας".
Το μήνυμα υπέρ του "Όχι", υπογράφουν σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ερμηνευτές, μουσικοί και εν γένει προσωπικότητες από όλους τους τομείς του πολιτισμού:

ΤΣΙΠΡΑ, ΑΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΧΩΣΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!


Δεν αντέχω άλλο αξιοπρέπεια. Να μου πουλάνε αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια αυτοί που έχουν άμεση ευθύνη για τα χάλια μας. Για την κατάντια μας.
Φτάνει πια το παραμύθι για την αντίσταση του ελληνικού λαού, για την απανθρωπιά των δανειστών, που θέλουν να μας πνίξουν, να μας στραγγαλίσουν οικονομικά και εθνικά, να μας πιουν το αίμα μας, να μη μας αφήσουν να ζήσουμε να ξοδεύουμε περισσότερα απ' όσα κερδίζουμε.

Μπορεί το νερό με λεμόνι να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;


Το ρόφημα νερό με λεμόνι είναι πολύ δημοφιλές και όλο και περισσότεροι το προτιμάνε. Ο λόγος όμως, που ο καθένας το προτιμάει, δεν είναι πάντα ίδιος και συνήθως αυτός που κυριαρχεί είναι η απώλεια κιλών. Αλλά, κατά πόσο είναι αληθινό, ότι το νερό με το λεμόνι βοηθάει στην απώλεια βάρους; Δεν υπάρχει κανένα μαγικό χαπάκι, ρόφημα ή τρόφιμο που να προκαλεί από μόνο του μια απώλεια κιλών. Αν δεν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, δεν θα χάσετε βάρος. Ωστόσο, αν αυτό το ποτό αντικαθιστά κάποια άλλα που είναι υψηλότερης θερμιδικής αξίας, όπως είναι καφέδες με ζάχαρη και σαντιγί ή ένα ρόφημα με παγωτό, τότε μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Ημέρες Βαϊμάρης ζει η Ευρώπη

Ημέρες Βαϊμάρης ζει ολόκληρη η Ευρώπη
Η σημερινή καταχρεωμένη και βυθισμένη στην ύφεση Ευρώπη μοιάζει με την απελπισμένη Γερμανία λίγο πριν «πέσει» στα χέρια τού Χίτλερ. Άνθρωποι απελπισμένοι και απογοητευμένοι ψάχνουν «σωτήρες» στις «μπυραρίες» τής σημερινής εποχής, που είναι τα σημερινά chat rooms στo ίντερνετ .»Σωτήρες» της «ώρας», σαν τον Βαρουφάκη, που με ένα περίεργο μπουφάν και μερικά «πιασάρικα» Photoshop διατηρείται στην επικαιρότητα.
Τι χρειάζεται λοιπόν, για να έχουμε την εξώθηση της Ευρώπης στην ολέθρια εξέλιξη, που αποτελεί μίμηση της ιστορίας; Μια απειλή χρεοκοπίας της. Μια απειλή, η οποία θα τους επιτρέψει να επέμβουν σαν χρηματοδότες και άρα σαν «σωτήρες» της. Όμως, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προκληθεί μια τεράστια κρίση χρέους στην Ευρώπη. Μια τεχνητή κρίση χρέους, την οποία θα την προκαλέσουν οι ίδιοι όταν θα είναι έτοιμοι να την διαχειριστούν και άρα όταν τους βολεύει.
Σε αυτό το σημείο τούς είναι χρήσιμη η μικρή Ελλάδα με τον παγκόσμιο ρόλο της και σημασία της, όπως μας διαβεβαίωσε ο Ομπάμα. Το πρόβλημα της μικρής Ελλάδας θα γίνει ό,τι και η δολοφονία του Αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάρδου, η οποία «πυροδότησε» τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα γίνει ό,τι και η εισβολή τού Χίτλερ στην Πολωνία, η οποία «πυροδότησε» τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο λόγος είναι πλέον προφανής.
Όπως για να πυροδοτηθεί η πιο ισχυρή βόμβα απαιτείται ένας μικρός πυροκροτητής, έτσι και στην περίπτωση αυτήν απαιτείται ένας «πυροκροτητής» και αυτός είναι η Ελλάδα.
Τι είναι ο «πυροκροτητής;» Μια μικρή «βόμβα» μέσα σε μια μεγάλη.
Η «έκρηξη» της Ελλάδας θα πυροδοτήσει την «έκρηξη» της Ευρώπης.
Το χρέος τής Ελλάδας, συγκεκριμένα, θα «πυροδοτήσει» το χρέος τής Ευρώπης. Τον ρόλο εκείνον, τον οποίο «έπαιξαν» τα δημόσια χρήματα που έδωσε ο Καραμανλής στις ιδιωτικές τράπεζες, καταστρέφοντας την «ισορροπία» τού ελληνικού δημόσιου χρέους, θα τον «παίξει» το χρέος τής Ελλάδας για την «ισορροπία» τού χρέους τής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το χρέος της Ελλάδας, επειδή επηρεάζει το σύνολο σχεδόν των κρατών τής Ευρώπης, θα γίνει χρέος τής Ευρώπης, αλλάζοντας την «ισορροπία» του, ώστε να την φέρει σε αδυναμία δανεισμού και άρα στο έλεος των «Αγορών» και των ΗΠΑ.
Θα γίνει αυτό που είπαμε πιο πάνω ότι αποτελεί την στρατηγική τους επιδίωξη. Με τον τρόπο αυτόν ο χρεοκοπημένος υπερατλαντικός γίγαντας θα βρει την ευκαιρία να «ξεχρεώσει». Το σημερινό δικό του πρόβλημα θα γίνει η «λύση» για το πρόβλημα εκείνο, το οποίο θα προκαλέσει ο ίδιος σε κάποιον άλλο. Είναι σαν να έχει κάποιος – εξαιτίας της αρρώστιας του – εξασθενημένους «ιούς» και να κολλάει συνειδητά την αρρώστια του σε προεπιλεγμένα θύματα, ώστε να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους, προκειμένου να τους πουλήσει το «εμβόλιο» Μιλάμε για έγκλημα τεραστίων διαστάσεων. Έγκλημα, όμως, το οποίο το έχουμε «ξαναδεί» .από τους ίδιους μάλιστα «εγκληματίες».
Αυτό κάνουν σήμερα οι τοκογλύφοι και είναι το ίδιο που έκαναν και μετά το μεγάλο «Κραχ» του 1929 οι ίδιοι άνθρωποι.
Κόλπο είναι.

To ΔΝΤ σε Ευρώπη και Αθήνα: Μη βιώσιμο το χρέος, χρειάζεστε 60 δις ευρώ

To ΔΝΤ σε Ευρώπη και Αθήνα: Μη βιώσιμο το χρέος, χρειάζεστε 60 δις ευρώ
Το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο, αποφαίνεται προσχέδιο ανάλυσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2015.
Σύμφωνα με την ανάλυση, το χρέος θα επανέλθει σε μονοπάτι βιωσιμότητας εάν η ελληνική κυβέρνηση επαναφέρει τις μεταρρυθμίσεις και οι Ευρωπαίοι εταίροι καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες τα προσεχή έτη. Διαφορετικά, θα καταστεί αναγκαίο ένα κούρεμα του χρέους.
ΟΛΗ Η ΕΚΘΕΣΗ: REPORT-IMF-BIOSIMOTHTA-02JULY2015
Το ΔΝΤ επισημαίνει πως πρόκειται για ένα προσχέδιο που δεν έχει τεθεί ακόμη υπόψιν των έτερων συμβαλλόμενων μερών στις διαπραγματεύσεις, ενώ δεν έχει συζητηθεί ή εγκριθεί από το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Σημειώνεται δε, ότι από όταν συντάχθηκε το προσχέδιο, οι ελληνικές αρχές έθεσαν τις τράπεζες σε αργία, επέβαλαν ελέγχους στις κινήσεις κεφαλαίων και καθυστέρησαν την καταβολή πληρωμής δόσης προς το Ταμείο. Οι εξελίξεις αυτές ενδέχεται να έχουν δυσμενείς οικονομικές και χρηματοοικονομικές επιπτώσεις που δεν αποτυπώνονται στο προσχέδιο.

Κόλαφος η έκθεση του ΔΝΤ: Μόνη λύση για την Ελλάδα η μείωση του χρέους




Το βαθύ χάσμα των πιστωτών για την Ελλάδα επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο στην, επίμαχη, έκθεση του ΔΝΤ για τη (μη) βιωσιμότητα του χρέους που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το απόγευμα.
Σύμφωνα με την έκθεση το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, χρειάζεται «μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση», ενώ παράλληλα η χώρα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο 50 δις για την επόμενη τριετία. Στην πραγματικότητα, δε, το πακέτο αυτό φθάνει τουλάχιστον στα 60 δις, καθώς στην έκθεση υπολογίζονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες από τον Οκτώβριο του 2015 έως το 2018 και δεν λαμβάνονται υπ' όψιν οι πρόσθετες ανάγκες της Ελλάδας, περίπου 10 δις, από σήμερα έως το φθινόπωρο.

Τι άλλο φοβάσαι;

Τι άλλο φοβάσαι;
«Τι άλλο φοβάσαι, πες μου, και θα γίνω
κι ας έχω τόσα πολλά κι ωραία να χάσω.
Κι ούτε στιγμή μη ρωτάς τι θα απογίνω,
μου φτάνει που δε γουστάρω να ησυχάσω»
                                            Active Member
Ο φόβος, αυτό το ανακλαστικό συναίσθημα από τη φαντασίωση μιας επικείμενης απώλειας που στην παρούσα ιστορική περίοδο που διανύει η χώρα ενεργοποιείται από την αδυναμία ελέγχου του απρόοπτου αλλά και της ραγδαίας αλλαγής που συντελείται, μπορεί να χρησιμεύσει είτε ως εργαλείο επιβίωσης των «από κάτω» είτε ως εργαλείο επιβολής των «από πάνω».
Μπορεί δηλαδή να διαμορφώσει είτε τον ανθρωπάκο του Βίλχελμ Ράιχ, αυτόν που υποκύπτοντας στον κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό δύναμης των δανειστών αποδέχεται την απώλεια της αξιοπρέπειάς του, δηλαδή της κεκτημένης κοινωνικοπολιτικής του ταυτότητας, προκειμένου να διατηρήσει την ειδική κοινωνική του θέση στο πεδίο της επιβολής και της υποταγής της εξουσίας, ή αλλιώς την ήσυχη, αδιατάραχτη πορεία προς την καταστροφή, είτε να αναδείξει την ισχύ της ανυπακοής, της αξίας του σεβασμού εκείνου που αποφασίζει να παλέψει για το φως, όταν γύρω του πέφτει το σκοτάδι, δηλαδή για την ελευθερία.

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ… «HOTEL CALIFORNIA»

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Το ξέρετε ότι το άρθρο 352 της συνθήκης ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Article 352 of the Treaty on the Functioning of the European Union, (TFEU), επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει οικονομικό πόλεμο σε κάθε κράτος μέλος, επιβάλλοντας με εξαναγκασμό της θέλησή της επάνω στους πολίτες των χωρών, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν ;;
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος, Martin Armstrong, αυτή είναι μια καταπληκτικα απολυταρχική θέση και δεν πρόκειται απλά για την επιδίωξη με αυτόν τον τρόπο διατήρησης ενός ενιαίου νομίσματος μεταξύ των χώρων της Ένωσης, αλλά ξεκάθαρα για την δημιουργία ενός συγκεντρωτικού απολυταρχικού Κέντρου που θα κατευθύνει με εκβιαστικό τρόπο τις ζωές των Ευρωπαίων σύμφωνα με τα ιδιοτελή του συμφέροντα.

Η ερωτική απογοήτευση ενός εφήβου. Πώς θα τον βοηθήσετε;


Από την ψυχολόγο - παιδοψυχολόγο - συγγραφέα  Αλεξάνδρα Καππάτου
Η ερωτική απογοήτευση είναι αρκετά συχνό φαινόμενο στην εφηβεία.
Και παρότι είναι αναμενόμενη, η πρόγνωση δεν πρέπει επ' ουδενί να κάνει τους γονείς να πλαγιοκοπούν την πρώτη ερωτική σχέση του παιδιού τους σαν Κασσάνδρες.
Πώς θα βοηθήσετε τον απογοητευμένο έφηβο;

Για να φύγουν τα σπυράκια

για τα σπυράκια

Ένας τρόπος για να φύγουν τα σπυράκια με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι:
  • Λιώσε ή κοπάνισε μια ασπιρίνη
  • Ανακάτεψε την κοπανισμένη ασπιρίνη με χυμό λεμονιού και φτιάξε πολτό

Η ΝΕΑ ΓΕΝΝΗΣΗ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

lifehub-apopseis-53 
Η βδομάδα που διανύουμε , το καλοκαίρι που διανύουμε και ιδιαίτερα οι μέρες έως και την Κυριακή είναι το σκηνικό μιας ΝΕΑΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, μιας γέννησης μιας νέας συλλογικής συνείδησης . Η προηγούμενη που έμαθε από τους προγόνους και ανατράφηκε με ένα συγκεκριμένο τρόπο από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους και έως τις μέρες μας τελειώνει, τα παιδιά ενηλικιώθηκαν και ήρθε η ώρα να φύγουν από το πατρογονικό σπίτι. Μια ανατροφή που έφερε πίκρες, πολέμους , σοφίες, μεγαλώματα, ωριμάνσεις. Στη φύση τα αιωνόβια δέντρα κάποια στιγμή πεθαίνουν, τα μικρά ζώα είναι το φαΐ των μεγαλυτέρων, ο Ήλιος πάντα βγαίνει μετά την βροχή, οι τυφώνες ακολουθούν την νηνεμία και τα ηφαίστεια <<χαλάνε>> την ηρεμία και την ομορφιά τροπικών νησιών στην Γη. ΟΛΑ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΕΠΟΙΗΣΕ.
Οι κύκλοι ανοίγουν για να κλείσουν. Κανένα φύλλο δεν παραπονέθηκε που έπεσε στο έδαφος, κανένα πουλί δεν διαμαρτυρήθηκε που του χάλασαν την φωλιά και ποτέ η αληθινή ομορφιά δεν έσβησε από τον πλανήτη. Η Αγάπη του Δημιουργού, της Γαίας που μας υποστηρίζει είναι πάντα εδώ παρούσα στον αέρα που αναπνέουμε.
Τι μας χωρίζει από την αποδοχή ότι πάντα εδώ θα είμαστε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να βιώνουμε την αφθονία του πλανήτη και του Ουρανού, είμαστε παιδιά του Ουρανού και της Γης και σαν τέτοια είμαστε εφοδιασμένοι με τις θεϊκές λύσεις και εμπνεύσεις, όπως και με τα μέσα να τις εφαρμόσουμε.

'ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ;


ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΜΥΑΛΟ.ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ.

''ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ;;

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΟΘΑΝΑΤΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ;;

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ;;;''

«Οι Θεσμοί πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους», λέει ο Νόαμ Τσόμσκι


«Οι πολιτικές της λιτότητας που υποβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν παράλογες από οικονομικής απόψεως και απολύτως καταστροφικές για την Ελλάδα», προσθέτει, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα «φρικτή». 
«Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι στόχος τους είναι να καταστήσουν ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνει ανεκτή η περιφρόνηση των τραπεζών του Βορρά  και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών  και ότι οι σκέψεις  περί Δημοκρατίας και επικράτησης  της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να εγκαταλειφθούν. 
Δεν υπάρχει λόγος, αν εξαιρέσεις το ζήτημα  εξουσίας,  να συνεχιστεί η ντροπιαστική φάρσα, χάρη  στην οποία οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες κερδοφορούν από τα βάσανα του ελληνικού λαού που υποφέρει . 
Το χρέος θα έπρεπε να έχει αναδιαρθρωθεί ριζικά εδώ και  πολύ καιρό ή απλώς να είχε κηρυχθεί  “επαχθές» και να έχει ακυρωθεί. 

Ν. Λυγερός - Χρειαζόμαστε αντοχές / Το πεδίο δράσης του δημοψηφίσματος / Πολιορκητική Αντίσταση / Άλλο παρουσίαση κι άλλο εμφάνιση

Νίκος Λυγερός - Χρειαζόμαστε αντοχές / Το πεδίο δράσης του δημοψηφίσματος / Πολιορκητική Αντίσταση Άλλο παρουσίαση κι άλλο εμφάνιση.
Χρειαζόμαστε αντοχές και να μην κάνουμε βιαστικές κινήσεις, αλλά συγκρατημένες πράξεις. Από σήμερα ζούμε μια αλλαγή φάσης, εφόσον λειτουργούμε στο πλαίσιο άλλου προγράμματος και μετά την καταληκτική ημερομηνία. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε νέες προτάσεις που θα εξεταστούν στο νέο έκτακτο Eurogroup, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι πλευρές συνεχίζουν την διαπραγμάτευση για να επιτευχθεί η επίλυση του προβλήματος. Είμαστε λοιπόν σε μια φάση επέκτασης που αποτελεί ακόμα μια ενδιάμεση κατάσταση. Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ρευστή η κατάσταση. Και το πλαίσιο του δημοψηφίσματος λειτουργεί και ως μοχλός πίεσης αν και φυσικά μερικοί θέλουν να το βλέπουν μόνο ως ένα ουδέτερο στοιχείο. Σε κάθε περίπτωση το δημοψήφισμα έχει ήδη αλλάξει, αφού μιλάμε ήδη με άλλα δεδομένα. Και πρέπει να παιχτεί αυτό το χαρτί σε αυτό το παίγνιο, διότι ενεργοποιεί καταλυτικά στοιχεία. Με άλλα λόγια, η δυνατότητα να παίξουμε ακόμα είναι σημαντική και μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε δυναμικά αυτά τα νέα δεδομένα. Και πάλι όσοι έχουν προαποφασίσει τι θα κάνουν εκ των υστέρων θα αναγκαστούν να δουν ότι θα αλλάξουν γνώμη, για να βοηθήσουν πιο πρακτικά την Ελλάδα που υποφέρει, αλλά αντέχει λόγω στρατηγικής.

ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΝΑΙ» ΚΑΙ «ΟΧΙ»


Γράφει η Amodini Κωστάκη
H Ελλάδα κρέμεται από μια κλωστή.Την κλωστή αυτή την αποτελούν οι άνθρωποι που διατηρούν το ήθος τους και την ανθρωπιά τους μέσα στην παράνοια και την χωριστική νοοτροπία και συμπεριφορά. Η κλωστή αυτή είναι φτιαγμένη από άτομα και συλλογικότητες που βάζουν την αλήθεια πάνω από τα κοντόφθαλμα και βραχυπρόθεσμα πολιτικά συμφέροντα, που πιστεύουν στην δημοκρατία στην πράξη καθημερινά και όχι μόνο μέσω ...κουκιού στις εκλογές.
Η κλωστή αυτή αποτελείται από ψυχές που νιώθουν προσωπικά υπεύθυνες για κάθε αποτυχία, για κάθε λάθος, για κάθε ανοησία, αδυναμία, που έχει συμβεί σ' αυτή την χώρα από καταβολής κόσμου!
Από το βράδυ της 30ης Ιούνη μέχρι και σήμερα το πρωί, με είχε καταβάλλει μια θίψη, μια αγωνία, σα να με πλάκωνε ένα μαύρο σύννεφο. Ενιωθα ένοχη για μια σειρά επιλογών και προσπαθούσα μάταια να βρω μια διέξοδο στο τούνελ, λίγο φως στο σκοτάδι. Ηταν σα να είχα βουτήξει μες το συλλογικό εθνικό ασυνείδητο, μαζί με το δικό μου προσωπικό σκοτεινό βαθύτερο υπόγειο. Δεν το έκανα με την θέληση μου. Οδηγήθηκα από την συγκυρία των γεγονότων της ζωής, προσωπικών και ιστορικών, κοινών για όλους μας.
Ηταν μια στιγμή εσωτερικού ξεγυμνώματος, μια στιγμή αλήθειας. Εξω από τα δόντια.
Είμαι ένοχη γιατί το 1981 ψήφισα ΠΑΣΟΚ για να φύγει η δεξιά που δολοφόνησε τον Κουμή και την Κανελοπούλου το 1980. Ηταν η πρώτη φορά που ψήφισα στην ζωή μου, σιχαινόμουν τον λαοπλάνο, χειραγωγό Ανδρέα Παπανδρέου και είχα για ευαγγέλιο τις κρίσεις του Αλέκου Παναγούλη για κείνον. Ομως το έκανα, ο Παναγούλης ήταν στον τάφο, εγώ ήμουν ζωντανή και ήθελα να ζήσω χωρίς τη δεξιά νταβατζή στο κεφάλι μου!

ΜΕ ΛΕΝΕ JACOB ROTHCHILD ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ…

111


… ο επικεφαλής μιας δυναστείας που εδώ και αιώνες σταθερά και με απόλυτη μυστικότητα σχεδιάζει να αποκτήσει απόλυτη κυριαρχία πάνω στην ανθρωπότητα. Είμαι αρχηγός της λέσχης Μπίλντεμπεργκ που μαζί με έξι μεγιστάνες Τραπεζίτες και πέντε βασιλικές οικογένειες το 1953 σχεδιάσαμε την δημιουργία της Ευρωπαικής Ένωσης για να ελέγχουμε τα έθνη της Ευρώπης και στο τέλος να τα καταργήσουμε με το να κατασκευάζουμε και να ελέγχουμε τους πολιτικούς σας σε κάθε πολιτικό κόμμα άσχετα από ιδεολογίες.

.
Κάποιοι μας συνδέουν με τους Μασώνους, τους Ιλουμινάτι και άλλες μυστικές και πανίσχυρες οργανώσεις …
Δεν ξέρουν πως όλες αυτές οι οργανώσεις αποτέλεσαν εξελικτικούς κρίκους στην διαδρομή μας για κυριαρχία επί της ανθρωπότητας ελέγχουμε το χρήμα έχοντας βάλει τις κυβερνήσεις να περάσουν νόμους που δίνουν σε εμάς αποκλειστικά το δικαίωμα να τυπώνουμε χρήμα
Σχεδόν κάθε κεντρική Τράπεζα στον πλανήτη είναι ιδιοκτησία μας ενώ έχουμε καταφέρει να πιστεύετε πως αυτές ελέγχονται από τις κυβερνήσεις σας
Τυπώνουμε χαρτιά, χρήμα, δηλαδή αέρα κοπανιστό και μετά το δανείζουμε σε εσάς, τις επιχειρήσεις σας και τις κυβερνήσεις σας και παίρνουμε τόκους από το τίποτα ενώ εσείς δουλεύετε για σας φορολογούν οι κυβερνήσεις σας και να τα παίρνουμε εμείς

Το κέρατο πάει σύννεφο στην Ελλάδα!!!


apistia708
Σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τις διαπροσωπικές και σεξουαλικές σχέσεις των ζευγαριών σε ποσοστό 46%. Η απιστία, επομένως, ως «αντίδοτο» στα προβλήματα είναι για πολλούς μονόδρομος.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι άνδρες σε ποσοστό 36% και το 27% των γυναικών οδηγήθηκαν στην απιστία εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της οικονομικής κρίσης. [Δηλαδή για να το καταλάβω: «Γαμώτο τίποτα δεν πάει καλά, ας πάω να πηδήξω μια Ρωσίδα να στανιάρω»; Ή «πάλι δεν βρήκε δουλειά ο χαμένος, θα πάω στον γείτονα να του πετάξω τα μάτια έξω»;]
Παλαιότερη έρευνα στην χώρα μας, που είμαστε θερμόαιμοι και σεξουλιάρηδες πανάθεμα μας, υποστηρίζει ότι το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν εποχή που ευνοεί την απιστία. Από τους συνολικά 750 ερωτηθέντες (460 άνδρες και 290 γυναίκες), το 41% απάντησε ότι αυτό συμβαίνει «γιατί τότε υπάρχουν περισσότεροι πειρασμοί». Στην ερώτηση μάλιστα αν «έχετε απιστήσει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών», σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες (48%) παραδέχτηκαν ότι απάτησαν τους συντρόφους τους τη συγκεκριμένη περίοδο [οι άλλοι μισοί είπαν ψέματα]. Καταλαβαίνεις, βλέπει η άλλη το τεκνό με το σορτσάκι και το ξωμάνικο, και ανάβει. Ή ξέρεις τι είναι να είσαι άντρας και να βλέπεις τα ουρί του παραδείσου με κολάν και τον βύζο τούμπανο; Θέλεις να κάνεις γιούργια στον νταβλά με τα κουλούρια…

ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές για να κρυβόμαστε. Η χρεοκοπία της χώρας πρέπει να γίνει αφορμή για γενική κάθαρση. Ανοίξτε, λοιπόν τα κιτάπια για να δούμε πόσοι και ποιοι πολιτικοί έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό το τελευταίο εξάμηνο. Πόσοι και ποιοι είχαν ιδιαίτερη πληροφόρηση ότι η χώρα ήταν σε τροχιά χρεοκοπίας και έπραξαν σύμφωνα με τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Οι πονηροί, βέβαια, έχουν έτοιμη την απάντηση τους. Το να βγάλει κανείς τα χρήματα του στο εξωτερικό δεν είναι παράνομο, θα μας πουν. Έστω κι αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραπαίει.
Απάντηση. Ναι, αν καλύπτονται από το πόθεν έσχες κι αν η φυγή τους σε άλλη χώρα δεν έγινε γιατί οι κάτοχοι τους γνώριζαν την επιβολή του μέτρου capital control.

Η Ηθική στον Σενέκα


SenecaΤα φιλοσοφικά έργα του Σενέκα (Διάλογοι ή Επιστολές) είναι προσανατολισμένα στη στωική φιλοσοφία, η οποία εξακολουθούσε να διδάσκεται στον αρχαίο κόσμο (Αρχαία, Μέση και Νεότερη Στοά) για 600 συνεχόμενα χρόνια. Οι Στωικοί ήταν οι Έλληνες φιλόσοφοι της μεταγενέστερης αρχαιότητας, που έδωσαν υψηλό ηθικό τόνο στη διδασκαλία τους και έβλεπαν τον άνθρωπο, πάνω από όλα, ως ένα λογικό ον. Στα φιλοσοφικά του έργα, ο Σενέκας, δεν ασχολείται με τη βελτίωση της θεωρίας αλλά με την προσαρμογή της ελληνικής στωικής φιλοσοφίας στη ρωμαϊκή εποχή. Ο ίδιος προσπάθησε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ φιλοσοφίας και πρακτικής ζωής. Με την προσπάθειά του αυτή ήθελε να τοποθετήσει την επίτευξη του φιλοσοφικού ιδεώδους μέσα στα όρια των δυνατοτήτων του μέσου ανθρώπου, να το καταστήσει ζωντανή δύναμη προσπελάσιμη στα άτομα μέσα στην κοινωνία προκρίνοντας από τα διάφορα ηθικά δόγματα των Στωικών εκείνα, που θεωρούσε ορθότερα και πιο ωφέλιμα, για να βασίζεται σε αυτά η ζωή.
Μολονότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες ο Σενέκας έδειξε αδυναμίες και ταλαντεύσεις στη ζωή του, η προσπάθειά του είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη σε καιρούς όπου ο άνθρωπος χρειαζόταν πολύ θάρρος, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κακία της ζωής στον παράλογο και τραγικό κόσμο που γεννήθηκε. Τις τελευταίες ώρες του ανταποκρίθηκε με θάρρος στα στωικά ιδανικά. Γαλήνιος στο έπακρο, τερμάτισε με σωκρατική καρτερία τη ζωή του το έτος 64 ανοίγοντας θεληματικά τις φλέβες του, συνεπής με τα φιλοσοφικά κηρύγματα του στωικισμού για την εύλογον από τη ζωήν έξοδον.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ;


ΦοτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολλοί αυτές τις μέρες αναρωτιούνται πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση. Πολλοί που κυκλοφορούν στους δρόμους με τα κλειστά μαγαζιά με τις ουρές στις τράπεζες, αναρωτιούνται πως η άλλοτε αμέριμνη και «ευτυχισμένη» αυτή χώρα που οι κάτοικοι της το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το πώς θα περάσουν πιο ωραία τις διακοπές τους, το που θα πάνε το βραδύ να φάνε, βρίσκετε σήμερα σε αυτή την τραγική κατάσταση. Πολλοί πολίτες αυτής της χώρας απορούν γιατί δεν μπορέσαμε να ορθοποδήσουμε μέσα σε πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας, με τόσες οικονομικές και κοινωνικές απώλειες, χάριν όμως ενός προγράμματος που το μόνο που έφερνε, ήταν το σημερινό αδιέξοδο.
Ερωτήματα που βγαίνουν από ένα λαό που επί χρόνια ψήφιζε και ανέβαζε στην εξουσία ότι χειρότερο υπήρχε στο κοινωνικό δυναμικό του τόπου. Ερωτήματα από ένα λαό που επιβράβευε υπουργούς απατεώνες, βουτηγμένους στα σκάνδαλα, πολιτικούς ηγέτες που είχαν προδώσει εν ψυχρώ την χώρα, πολιτικούς κλεφτές και προδότες, που κυκλοφορούν ελεύθεροι γιατί είχαν φροντίσει να ψηφιστούν νομοί ασυλίας των σκανδάλων τους, των πιο κραυγαλέων παρανομιών τους. Ερωτήματα από ένα λαό που είχε επιτρέψει μια πολιτική κλίκα να δίνει ασυλία στα χειρότερα πολιτικά και οικονομικά της εγκλήματα.

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ ΜΑΣ

david
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και που μας τρομάζει για τις επόμενες εξελίξεις, γεννιούνται μερικά αυτονόητα ερωτηματικά που όμως δεν θέλουμε, όπως πάντα υπεκφεύγοντας, να τα δούμε κατάματα και πολύ περισσότερο να τα απαντήσουμε.
Και πρώτο και καλύτερο. Πίστεψε κανείς ότι μετά την εκλογική νίκη του Σύριζα στις τελευταίες εκλογές η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είναι σήμερα θα τον άφηνε να παραμείνει στην εξουσία ; Πίστεψε κάνεις ότι η παρέα των Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούργκερ, Σουλτς και σια, θα άφηνε τον Σύριζα να αλλάξει τους κανόνες της που έχουν επιβάλλει σε όλη την Ευρωζώνη με το έτσι θέλω ; Πίστεψε κανείς ότι οι μαγκιές του κ Βαρουφάκη και τα διαγγέλματα του κ Τσίπρα, θα συγκινούσαν αυτή την παρέα και θα έσπευδαν να δηλώσουν ότι έκαναν λάθος στα καταστροφικά προγράμματα που επέβαλλαν χωρίς να ρωτήσουν κανένα στην χώρα μας ; Πίστεψε κανείς ότι τα άλλα, περιορισμένης κυριαρχίας ουσιαστικά δορυφορικά της Γερμανίας κράτη της Ευρωζώνης, θα διαχώριζαν την θέση τους από τον Γερμανό αφέντη και θα έσπευαν να στηρίξουν τον κ Τσίπρα ; Πίστεψε τέλος κανείς βλέποντας τις ωμές παρεμβάσεις τους στις τελευταίες εκλογές υπέρ των σαμαροβενιζελικών ανδρείκελων, ότι θα αποδέχονταν την εκλογική νίκη του Σύριζα και τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον κ Τσίπρα ;

Ο Φόβος τελειώνει με τον Έρωτα

Έρωτας που νικά το φόβο, είναι η αποκατάσταση όλων αυτών, η αποκατάσταση των γεύσεων, των αρωμάτων, των αγγιγμάτων, των χαμένων κορμιών, έξω από τις πολύχρωμες συσκευασίες μας. Έρωτας που νικά το φόβο, είναι το Όχι στις συσκευασίες των δανειστών. Είναι το Όχι στις δανεικές μέρες, στις δανεικές προσευχές και στους δανεικούς έρωτες.
Η χολιγουντιανή υπερπαραγωγή των Τριακοσίων, αν και στηριγμένη στην εξαιρετική μυθιστορία του Στίβεν Πρέσσφιλντ «Οι Πύλες της Φωτιάς», προφανώς, δεν θα μπορούσε –για λόγους που δεν είναι καθόλου τυχαίοι- να απεικονίσει κινηματογραφικά το μέγιστο ερώτημα που -κατά τον Πρέσσφιλντ- ο Λεωνίδας θέτει στους μαχητές λίγο πριν τη κρίσιμη μάχη στις Θερμοπύλες. "Ποιο είναι το αντίθετο του φόβου;» ρωτά ο Σπαρτιάτης βασιλιάς τους άνδρες του, για να λάβει τις συνήθεις, εύλογες σε όλους μας απαντήσεις. «Το θάρρος, η ανδρεία, η τόλμη, η γενναιότητα, η αφοβία κ.λπ.».

Αμερικανοί επενδυτές στο Reuters:«Οι Ελληνες πρέπει να είναι πάρα πολύ φοβισμένοι αυτή τη στιγμή και θα ψηφίσουν «Ναι»!

Αμερικανοί επενδυτές στο Reuters: Οι 'Ελληνες θα ψηφίσουν «Ναι» - Καταστροφική η κατάσταση μετά το «Όχι»


Αμερικανοί επενδυτές στο Reuters: Οι 'Ελληνες θα ψηφίσουν «Ναι» - Καταστροφική η κατάσταση μετά το «Όχι»

Αμερικανοί επενδυτές εκτιμούν ότι οι Έλληνες θα στηρίξουν τη συμφωνία στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, σύμφωνα με έρευνα του Reuters που έγινε αυτή την εβδομάδα
Το πρακτορείο ήρθε σε επαφή με μεγάλους διαχειριστές κεφαλαίων στις ΗΠΑ και από τους 21 οι 15 δήλωσαν πως πιστεύουν ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν «Ναι».
«Οι Ελληνες πρέπει να είναι πάρα πολύ φοβισμένοι αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Ντέιβιντ Κέλι, επικεφαλής της JPMorgan Funds, που διαχειρίζεται κεφάλαια 800 δισ. δολαρίων. «Τα πράγματα στην Ελλάδα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολο όσο συνεχίζεται η εβδομάδα και αν ο κόσμος ψηφίσει ''Οχι'', θα είναι κατά κάποιο τρόπο μία καταστροφική κατάσταση», συμπλήρωσε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα