Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

να μάθεις να φεύγεις


Από την ασφάλεια τρύπιων αγκαλιών
Από χειραψίες που σε στοιχειώνουν
Από την ανάμνηση μιας κάλπικης ευτυχίας
Να φεύγεις  - αθόρυβα, σιωπηλά, χωρίς κραυγές, μακρόσυρτους αποχαιρετισμούς
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο
Να τρέχεις μακρυά από δήθεν καταφύγια κι ας έχει έξω και χαλάζι
Να μάθεις να κοιτάς βαθιά στα μάτια όταν λες αντίο κι όχι κάτω ή το άπειρο
Να εννοείς τις λέξεις σου, μην τις εξευτελίζεις, σε παρακαλώ
Να μάθεις να κοιτάς την κλεψύδρα, να βλέπεις πως ο χρόνος σου τελείωσε
Όχι αγκαλιές, γράμματα, αφιερώσεις, κάποτε θα ξανασυναντηθούμε αγάπη μου
(Όλα τα βράδια και τα τραγούδια δεν θα είναι ποτέ δικά σας - αποδέξου το)
Να σταματήσεις να αγαπάς τον Μέλλοντα, όταν αυτό που έχεις είναι μόνο ο Ενεστώτας
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι - από 'κει που δεν ξέρουν γιατί σε κρατάνε
Να αποχωρίζεσαι τραγούδια που αγάπησες, μέρη που περπάτησες
Δεν έχεις τόση περιορισμένη φαντασία όσο νομίζεις
Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη Άνοιξη
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι
Από το δυσανάλογο, το μέτριο και το λίγο
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω - δεν τους το χρωτάς

ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ


ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ

Μπορείς να πεις κάτι για τούτα τα λόγια του Βούδα: ΄΄Να αγαπάς τον εαυτό σου και να παρατηρείς -σήμερα, αύριο, πάντοτε΄΄;
Η αγάπη είναι τροφή για την ψυχή. Όπως ακριβώς είναι το φαγητό για το σώμα, έτσι είναι και η αγάπη για την ψυχή. Χωρίς φαγητό, το σώμα είναι αδύναμο, χωρίς αγάπη, η ψυχή είναι αδύναμη. Και καμιά πολιτεία, καμιά εκκλησία και κανένα επενδεδυμένο συμφέρον δεν θέλησε ποτέ να έχουν οι άνθρωποι δυνατή ψυχή, γιατί ο άνθρωπος που έχει πνευματική ενέργεια είναι επόμενο να είναι εξεγερμένος.
Η αγάπη σε κάνει εξεγερμένο, επαναστατημένο. Η αγάπη σού δίνει φτερά να πετάξεις ψηλά. Η αγάπη σού δίνει ενόραση για τα πράγματα, ώστε να μην μπορεί να σε εξαπατήσει κανείς, να σε εκμεταλλευτεί, να σε καταπιέζει. Και οι ιερείς και οι πολιτικοί επιβιώνουν μόνο με το αίμα σου΄ επιβιώνουν μόνο με την εκμετάλλευση. Είναι παράσιτα, όλοι οι ιερείς και όλοι οι πολιτικοί.
Για να σε κάνουν αδύναμο πνευματικά, έχουν βρει μια σίγουρη μέθοδο, εκατό τοις εκατό εγγυημένη, και αυτή είναι να σε μαθαίνουν να μην αγαπάς τον εαυτό σου΄ γιατί αν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αγαπά τον εαυτό του, δεν μπορεί να αγαπά και κανέναν άλλο επίσης. Η διδασκαλία αυτή είναι πολύ πονηρή. Λένε: Να αγαπάς τους άλλους -γιατί ξέρουν ότι αν δεν μπορείς να αγαπάς τον εαυτό σου, δεν μπορείς να αγαπάς καθόλου. Λένε όμως συνεχώς: Να αγαπάς τους άλλους, να αγαπάς την ανθρωπότητα, να αγαπάς το Θεό, να αγαπάς τη φύση, να αγαπάς τη γυναίκα σου, να αγαπάς τον άντρα σου, τα παιδιά σου, τους γονείς σου, αλλά να μην αγαπάς τον εαυτό σου, γιατί αν αγαπάς τον εαυτό σου είναι εγωιστικό αυτό το πράγμα σύμφωνα με εκείνους.
Επικρίνουν την αγάπη για τον εαυτό τόσο όσο δεν επικρίνουν τίποτε άλλο΄ και έχουν κάνει τη διδασκαλία τους να φαίνεται πολύ λογική. Λένε: Αν αγαπάς τον εαυτό σου, θα γίνεις εγωιστής, αν αγαπάς τον εαυτό σου θα γίνεις ναρκισσιστής. Δεν είναι αλήθεια αυτό. Ο άνθρωπος που αγαπά τον εαυτό του βλέπει ότι δεν υπάρχει εγώ μέσα του. Το εγώ προβάλει όταν αγαπάς τους άλλους χωρίς να αγαπάς τον εαυτό σου, όταν προσπαθείς να αγαπάς τους άλλους.

Να μάθεις να φεύγεις

Δώρα Κουτσογιάννη

Κανείς δεν ξέρει πώς χτυπά η καρδιά σου κάθε φορά που αποφασίζεις να φύγεις. Κανείς δεν ξέρει πόσο παλεύεις κάθε βράδυ ν’ αποφασίσεις τι πρέπει να κάνεις. Δεν είναι εύκολο να φεύγεις από μια κατάσταση.


Πολλοί λένε πως πονάει αυτός που μένει πίσω, στα συντρίμμια μιας χαμένης αγάπης. Πως του είναι πιο δύσκολο, γιατί βρέθηκε προ εκπλήξεως, πως δεν υπολόγιζε τον χωρισμό και διάφορα τέτοια.

Μάθαμε να κατηγορούμε αυτούς που φεύγουν, να τους αποκαλούμε δειλούς, άνανδρους, τιποτένιους. Γιατί; Επειδή βρήκαν τα κότσια να προχωρήσουν; Επειδή κατάφεραν ν’ αποδεχτούν πως μια σχέση τελείωσε; Επειδή είχαν το θάρρος να ομολογήσουν πως κάτι τους τελείωσε; Πως δε νιώθουν πια το ίδιο;

Κι εσύ τι κατάλαβες που έμεινες πίσω; Τι κατάφερες που δεν μπόρεσες ποτέ να δεχτείς, πως ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει και χωρίς εσένα;

Έχουμε μάθει να εξιδανικεύουμε στο μυαλό μας τις ανθρώπινες σχέσεις και να περιμένουμε απ᾽ τον άλλον ό,τι ακριβώς φανταστήκαμε. Μόνο που οι άνθρωποι δεν είναι μαριονέτες για να τους κρατάς και να τους χειρίζεσαι όπως εσύ θέλεις. Έχουν δική τους προσωπικότητα, δικά τους συναισθήματα και, ναι! Πολλές φορές τα συναισθήματα αυτά δεν ταιριάζουν με τα δικά σου.

Είχατε μία σχέση, ερωτευτήκατε, περάσατε καλά, χαμογελάσατε, κλάψατε κι ο σύντροφός σου αποφάσισε ότι δε θέλει να συνεχίσει. Είτε γιατί δε γουστάρει να στεναχωριέται, είτε γιατί του πέρασε ο έρωτας, είτε για πολλούς λόγους.

ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΑ & Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ


Τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί στον Ελληνικό Χώρο η δραστηριότητα ομάδων που ερευνούν στοιχειωμένες περιοχές και αναζητούν τις τυχόν πνευματικές οντότητες (Φαντασματα;) που κατοικούν στα Στοιχειωμενα Σπιτια.
Ποια είναι η ερμηνεία που δίνεται για αυτά τα πνεύματα αλλά και τις κατοικίες στις οποίες παραμένουν προσκολλημένα στον σύχρονο Πολιτισμό;
‘Your house is your larger body. It grows in the sun and sleeps in the stillness of the night; and it is not dreamless.’ Kahlil Gibran The Prophet
Ο Αξιόλογος Ψυχικός ερευνητής A.D Cornell πιστεύει πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των πνευμάτων και των στοιχειωμένων σπιτιών με μία άλλη οπτική. Στο Fortean Times  UnConvention του 1997 ανέφερε: « Για αρκετό καιρό τώρα οι περισσότεροι Ψυχικοί ερευνητές επικεντρώνονται στην καταγραφή της αναζήτησης των πνευματικών οντοτήτων,χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία καταγραφής με σχετικά λίγα αποτελέσματα στην αναζήτησή τους. Το σημείο που παραβλεπόταν στο παρελθόν ήταν οι διανοητικές πτυχές των στοιχειωμάτων και αυτό γιατί τα «Στοιχειωμενα Σπιτια» παραμένουν σχεδόν κατ’αποκλειστικότητα ο χώρος έρευνας των ερασιτεχνών, ενώ οι Επαγγελματίες Παραψυχολόγοι ενδιαφέρονται για την επαναλαμβανόμενη Ψυχοκίνηση και τα πειράματα υπεραισθητικής αντίληψης δίχως να βοηθούν στην εξέλιξη της έρευνας των στοιχειωμένων σπιτιών.»
Κάθε κοινότητα σε κάθε γωνιά του κόσμου έχει ένα «Στοιχειωμένο Σπίτι», ένα κτίριο που έχει μετατραπεί σε ισχυρό πολιτισμικό σύμβολο μέσα στο συνειδητό και ασυνείδητο μυαλό μας.Ο Συγγραφέας και Λαογράφος Andrew Lang παρατήρησε πως τα Στοιχειωμενα Σπιτια «είναι οικεία στον άνθρωπο από τότε που τοποθέτησε μία σκεπή πάνω από το κεφάλι του». Τα Στοιχειωμενα Σπιτια έχουν αναγνωριστεί ως παραδοσιακό αφηγηματικό μοτίβο καιρό τώρα. Αν προσεγγίσουμε τα Στοιχειωμενα Σπιτια από μία λαογραφική/Ψυχολογική οπτική θα κατανοήσουμε πως αντιπροσωπεύουν ένα αυθαίρετο σημάδι στο συλλογικό ασυνείδητο της κοινότητας. Η παραδοξότητά του μετατρέπει το σπίτι στα μάτια της κοινότητας σε μία σύγχρονη αναπαράσταση της Αμαρτίας. Απορροφά τους φόβους και τις ανησυχίες της. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και όταν έχει διαπραχθεί κάποιος τρομερός φόνος μέσα στο σπίτι τότε θα εγκαταλειφθεί και το κοινό αίσθημα είναι πως το σπίτι μαζί με τις αναμνήσεις του θα πρέπει να καταστραφούν δια παντός.

Στοχειωμενα Σπιτια  – Μεταφορα Εντασεων

Ο ίλιγγος της εκμηδένισης

bruckner19
[…]
Βραχύβιοι ή διαρκείας, οι έρωτές μας δεν μας διδάσκουν τίποτα: καμιά αισθηματική αγωγή δεν συνοδεύει τη συγκεχυμένη τους διαδοχή. Το μόνο που θέλουμε είναι να ξαναζήσουμε – ακόμα μια φορά και για πάντα. Δεν είμαστε σοβαροί όταν στα πενήντα μας ερωτευόμαστε παράφορα τον πρώτο τυχόντα: ίδια καρδιοχτύπια με τους εικοσάχρονους, ίδια αποβλάκωση…Αν το να είσαι ενήλικας σημαίνει σταθερότητα, όρια, ψυχραιμία, πάσχουμε σίγουρα από χρόνια εφηβεία. Έχουμε συνέπεια στις ερωτικές μας σχέσεις αλλά ασυνέπεια στη σχέση μας με τον χρόνο. Το ουσιώδες είναι να μην ξαναβάλουμε, λαθραία, στη ζωή το πνεύμα του φανατισμού: ο κόσμος πρέπει να έχει χώρο και για τους φλογερούς και για τους συναισθηματικούς, και για τις πλατωνικές και για τις παθιασμένες σχέσεις – για όλα δηλαδή. 

Ιδού τι πρέπει να κάνει πάντα πρώτος ένας άντρας

Στη σημερινή εποχή και με την αναβλητικότητα και το μπλαζέ στυλάκι πολλών ανδρών, έχουμε φτάσει εμείς τα θηλυκά, να κάνουμε την πρώτη κίνηση σε μια σειρά πραγμάτων που αφορούν τη γνωριμία και τη σχέση. Μήπως υπάρχουν κάποιες κινήσεις που οφείλει εκείνος να κάνει πάντα πρώτος; Δες και άφησέ του την πρώτη κίνηση.
love
1. Να σου προτείνει να βγείτε ένα αληθινό ραντεβού Ξέρω, θα σου πουν πολλοί κάνε την πρώτη κίνηση, ζήτα το νούμερο του τηλεφώνου του (ή το facebook του) αλλά ως εκεί. Αν φτάσεις ως εκεί μην πάρεις την πρωτοβουλία να του ζητήσεις και να βγείτε. Γιατί να τον περιμένεις; Γιατί θέλεις έναν άντρα που μπορεί να μην έχει τα κότσια να ζητήσει πρώτος το τηλέφωνό σου αλλά τουλάχιστον μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία να βγείτε ένα αληθινό ραντεβού. Τουλάχιστον, αυτή η κίνηση θα σου δείξει αν ψάχνεται για κάτι της μιας βραδιάς ή αν θέλει να δαπανήσει έστω μια όμορφη βραδιά μαζί σου και χωρίς να προδιαγράφεται το σεξ.
2. Να πληρώσει στο πρώτο ραντεβού: Το πρώτο ραντεβού είναι πολύ σημαντικό για να δεις τι άνθρωπος είναι γενικά σε σχέση με τα χρήματα. Αν υπάρξουν επόμενα ραντεβού μπορείτε να μοιραστείτε το λογαριασμό, μπορείς να προσφερθείς να πληρώσεις αλλά στο πρώτο ραντεβού πρέπει να αναλάβει το βάρος τούτο. Γιατί να πληρώσει; Γιατί έτσι πρέπει από ευγένεια. Κι αν είναι άνεργος- φοιτητής-φαντάρος ας κάνει το πρώτο ραντεβού εκεί που μπορεί να αντέξει η τσέπη του. Θα εκτιμήσουμε περισσότερο τη σουβλακερί που θα πληρώσει παρά το μπιστρό που θα σου πει ότι ξέχασε το πορτοφόλι του.

Έντονες ρυτίδες – 6 Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

έντονες ρυτίδες



Οι γυναίκες φαίνεται να αγχωνόμαστε λίγο όταν η πρώτη ρυτίδα κάνει την εμφάνισή της στο πρόσωπό μας και αυτό γιατί ουσιαστικά γνωρίζουμε πως έπεται και συνέχεια. Έχουμε συνδέσει τις έντονες ρυτίδες με την γήρανση αλλά αυτό που θα ήταν καλό να κάνουμε είναι να τις συνδυάσουμε με την ωριμότητα γενικότερα. Έτσι οι υπερβολικές αντιδράσεις και η υστερία με την πρώτη τους εμφάνιση είναι περιττά! Πέρα όμως από όλα αυτά οι γυναίκες λατρεύουμε να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας. Θέλουμε να φαινόμαστε λαμπερές και φρέσκες πάντα, γι’ αυτό ψάχνουμε να βρούμε όλα αυτά τα μυστικά περιποίησης που θα μας το προσφέρουν και θα απογειώσουν την εμφάνισή μας. Χρειάζεται όμως αρχικά να κατανοήσουμε πως η πρόληψη είναι αυτή που θα κρατήσει το δέρμα μας ελαστικό και ενυδατωμένο. Οι έντονες ρυτίδες θεωρούμε πως δεν βοηθούν στο να διατηρήσουμε την νεανικότητά μας και έχουμε την ανάγκη από ένα δέρμα σφριγηλό χωρίς έντονα σημάδια. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται να ασχοληθούμε με το μακιγιάζ βλέπουμε περισσότερο τις ρυτίδες μας θεωρώντας πως μας αλλάζουν κατά κάποιο τρόπο το αποτέλεσμα που είχαμε στο μυαλό μας.
Κυκλοφορούν πάρα πολλές θεραπείες και προϊόντα που μας υπόσχονται εξάλειψη των ρυτίδων. Είναι τόσα πολλά που πλέον μπερδευόμαστε και αδυνατούμε να καταλήξουμε πιο είναι τελικά το κατάλληλο για εμάς. Η αλήθεια είναι πως οι βαθιές και έντονες ρυτίδες είναι πολύ δύσκολο να εξαφανιστούν αλλά σίγουρα μπορούμε να μειώσουμε την έντασή τους. Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι πως υπάρχουν τελείως φυσικά προϊόντα τα οποία μπορούμε να τα παρασκευάσουμε μόνες μας αγοράζοντας μόνο τις πρώτες ύλες! Θα μας κοστίσουν πολύ λιγότερο και τα αποτελέσματά τους είναι εκπληκτικά. Ήδη αρκετές γυναίκες έχουν στραφεί προς τα φυσικά προϊόντα για να αντιμετωπίσουν τις έντονες ρυτίδες χωρίς να βλάψουν γενικότερα την υγεία τους. Μπείτε στην κουζίνα σας, απολαύστε την διαδικασία και με λίγη υπομονή θα αποκτήσετε την επιδερμίδα που επιθυμείτε παρατηρώντας σιγά σιγά τις έντονες ρυτίδες να μειώνονται αισθητά!
Έντονες ρυτίδες – Φυσικές θεραπείες

Σημάδια κερατώματος – Μάθετε αν σας κερατώνει

σημάδια κερατώματος

Υπάρχει ποτέ περίπτωση μια γυναίκα να είναι σίγουρη πως ο σύντροφός της ήταν, είναι και θα είναι πιστός; Μάλλον όχι, ακόμα και αν θεωρητικά έχουμε γνωρίσει τον ιδανικό και πιο πιστό σύντροφο! Στην άκρη του μυαλού μας υπάρχει πάντα η αμφιβολία. Μπορεί να δημιουργείται από ζήλια, από καχυποψία ή ακόμα και από έλλειψη αυτοπεποίθησης. Οι γυναίκες έχουμε την τάση να ασχολούμαστε με τα “σημάδια”, δηλαδή να προσπαθούμε να καταλάβουμε από μία απλή κίνηση ή ένα βλέμμα του συντρόφου μας τι θέλει να πει, τι θέλει να κάνει ή τι έχει σκοπό να κάνει. Πόσο εφικτό είναι όμως κάτι τέτοιο; Η αλήθεια είναι πως όταν ο σύντροφός μας θέλει να κρύψει κάτι από εμάς θα βάλει τα δυνατά του για να το καταφέρει. Αυτό όμως που δεν μπορούν να υπολογίσουν οι άντρες είναι η γυναικεία διαίσθηση και το ένστικτο! Επίσης συνηθίζεται οι γυναίκες να αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα κάποια πράγματα κι αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί φροντίζουμε να μαθαίνουμε καθημερινά όσο γίνεται περισσότερα για τον σύντροφό μας.
Οι άντρες είναι λίγο πιο χαλαροί και στηρίζονται περισσότερο σε αυτό που βλέπουν. Πόσο εύκολο είναι όμως να καταλάβουμε αν ο σύντροφός μας, μας “κερατώνει”; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα θέλαμε να είμαστε οι τελευταίες που θα το μάθουμε. Μερικές φορές μοιάζει να εθελοτυφλούμε αφού δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάποιες καταστάσεις. Υπάρχουν άραγε σημάδια κερατώματος που μπορούν να μας ειδοποιήσουν πως κάτι συμβαίνει ή πως κάτι βρίσκεται πολύ κοντά; Η αλήθεια είναι πως αν παρατηρήσουμε κάποια μικροπράγματα στην συμπεριφορά του ή κάποιες κινήσεις, μπορούμε τουλάχιστον να ακούσουμε το καμπανάκι που χτυπάει. Τώρα μπορείτε, λοιπόν, να πάρετε μία ιδέα από τα σημάδια κερατώματος που συνήθως είναι κοινά σε κάθε περίπτωση αλλά πάντα με επιφύλαξη αφού σίγουρα υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. Πολύ σημαντικό είναι να στηριζόμαστε και στην γενικότερη συμπεριφορά του συντρόφου μας και όχι απλά σε μεμονωμένα περιστατικά. Επίσης δώστε σημασία και στο αν κάποιες καταστάσεις επαναλαμβάνονται και πόσο συχνά.
Σημάδια κερατώματος

Ποια βότανα νικούν τις «λευκές νύχτες»;

βοτανα2
Οι διαταραχές ύπνου είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι. ‘Ανδρες και γυναίκες πολύ συχνά υποφέρουν από αυπνία και δεν κλείνουν μάτι τη νύχτα αν και δεν συντρέχει κάποιος λόγος υγείας.

Πολύτιμος σύμμαχος κατά της αυπνίας μπορεί να αποδειχθούν τα βότανα. Μάθετε ποια είναι αυτά που θα που θα σας ρίξουν στην αγκαλιά του Μορφέα.

Φυσική συνταγή για τη θεραπεία 100 ασθενειών

Ενώ το ωμό σκόρδο έχει αντισηπτικές, μυκητοκτόνες, βακτηριοκτόνες και αποτοξινωτικές ιδιότητες χάρη στην αλλισίνη, το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που ωφελούν την υγεία της καρδιάς σας και συμβάλλουν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.
Φυσική συνταγή για τη θεραπεία 100 ασθενειών

Όλοι προσπαθούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας με διαφορετικούς τρόπους επειδή, καθώς τα χρόνια περνούν, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουμε διάφορες ασθένειες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μας.
Γνωρίζουμε ότι, για να απολαύσουμε μια καλή υγεία για πολύ καιρό και για να ζήσουμε πολλά και καλά χρόνια, είναι ουσιαστικό να αναπτύξουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτός περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή, σωματική δραστηριότητα και άλλες ωφέλιμες συνήθειες που μας βοηθούν να διατηρούμε μια καλή σωματική και ψυχική κατάσταση. Ωστόσο, μπορούμε να ωφελήσουμε ακόμα περισσότερο το σώμα μας εξασφαλίζοντας τακτικά τις ουσίες που χρειάζεται για την πρόληψη και την καταπολέμηση ενός μεγάλου αριθμού ασθενειών.
Αυτή η επιπλέον ωφέλεια, που μπορούμε να προσφέρουμε στο σώμα μας, προέρχεται από δύο πολύ ισχυρά συστατικά που είναι πολύτιμα για την υγεία μας και τα οποία, σε συνδυασμό, μπορούν να αποτελέσουν θεραπεία για εκατό διαφορετικές ασθένειες, οι οποίες σχετίζονται με το αναπνευστικό σύστημα, το ανοσοποιητικό σύστημα, το καρδιαγγειακό σύστημα, το συκώτι, τα νεφρά και το λεμφικό σύστημα.

Τι περιλαμβάνει αυτή η ισχυρή αρχαία συνταγή;

Αυτή η φυσική συνταγή περιλαμβάνει τις ιδιότητες του σκόρδου και εκείνες του κόκκινου κρασιού, για τη δημιουργία ενός ισχυρού ποτού που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία μας και να προλάβει ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών.

Ποιες είναι οι ωφέλειες του σκόρδου για την υγεία μας;

Όταν το Χόλιγουντ μας λέει ψέματα για το σεξ!

sex-couple
Όλες θα θέλαμε το σεξ να είναι τέλειο με ελάχιστες ατέλειες αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια.
Κάπως έτσι το Χόλυγουντ μας το παρουσιάζει αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική υπόθεση. Τα μαλλιά κάπου θα «πιαστούν», αρκετά πράγματα… πονάνε και κόσμος πέφτει μέχρι και από τα κρεβάτια του!
Ορίστε λοιπόν τα 10 ψέματα γύρω από το σεξ που μάς σερβίρει η βιομηχανία του Χόλυγουντ:
  • Τα ζευγάρια ολοκληρώνουν ταυτόχρονα
Η ιδέα του ταυτόχρονου οργασμού στην πραγματικότητα αποτελεί ότι για τον κόσμο η αναζήτηση του… Δισκοπότηρου! Φυσικά σε όλες τις ταινίες οι πρωταγωνιστές κορυφώνουν ακριβώς την ίδια στιγμή, ωστόσο στην πραγματική ζωή είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Φυσικά το ότι δεν υπάρχει ταυτόχρονο τέλος δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει αγάπη. Απλά είναι θέμα συγκυριών και timing…
  • Φούστα πάνω και… σεξ!
Ναι στις ταινίες γίνεται αυτό κατά κόρον. Χαρακτηριστική η σκηνή στο 8 Mile. Ωστόσο ξέρεις πως αμφότεροι, τόσο ο άντρας τόσο και η γυναίκα χρειάζονται λίγο χρόνο πριν προχωρήσουν στο σεξ!

Γιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πλένεις το πρόσωπό σου όταν κάνεις μπάνιο

showr

Εντάξει, ένα σοκ το πάθαμε…
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν μπαίνεις στο ντους; Φυσικά να πλύνεις το πρόσωπό σου. Λάθος! Μην σοκάρεσαι πολύ γιατί η επιστήμη έχει τις απαντήσεις.
Συγκεκριμένα ο δερματολόγος Dr.Tanzi, ο οποίος δηλώνει skin expert, τόνισε πως πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις γιατί πολύ απλά κάνεις κακό στο δέρμα σου.
«Η θερμοκρασία δεν είναι ποτέ η ενδεδειγμένη γιατί είναι υψηλή. Κάτι που μπορεί να κάνει πολύ κακό σε μια ευαίσθητη επιδερμίδα, που έχει περισσότερα οφέλη αν πλυθεί με κρύο νερό», δήλωσε ο Tanzi.

Δείτε τι δεν πρέπει να κάνετε όταν είστε άρρωστοι

αρρωστοι

Το κρυολόγημα μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι και να έχετε γρήγορη ανάρρωση αν διακόψετε κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες.

Δείτε τι δεν πρέπει να κάνετε όταν είστε άρρωστοι
Όχι στα πολλά φάρμακα
Προσπαθήστε να αποφεύγετε να λαμβάνετε πολλά φάρμακα ώστε να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα ή μια ίωση. Πάντα να ζητάτε τη συμβουλή του θεράποντα ιατρού σας και πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες του κάθε φαρμάκου.
Όχι στους καφέδες
Ο καφές, τα αναψυκτικά και όσα περιέχουν καφείνη καλό είναι να αποφεύγονται να καταναλώνονται τις ημέρες που είστε άρρωστοι αφού προκαλούν ακόμα περισσότερη αφυδάτωση του οργανισμού και επιβράδυνση της ανάρρωσης. Βάλτε στο πιάτο σας φρούτα και λαχανικά που θα δώσουν ώθηση στον οργανισμό σας

Καρδιά: Τι να κάνετε για να μη σας προδώσει;

καρδια

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με την ανθυγιεινή διατροφή βλάπτουν σοβαρά την υγεία της καρδιάς μας.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε σε καθημερινή βάση για να μην «ραγίσει» η καρδιά σας.
Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βάση ερευνών όσοι το καταναλώνουν σε καθημερινή βάση, αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων.
Σκόρδο
Μπορεί να αποφεύγεται να χρησιμοποιείται το σκόρδο στο φαγητό σας λόγω της έντονης μυρωδιάς του αλλά η τακτική του κατανάλωση συνδέεται με μειωμένη αρτηριακή πίεση, χαμηλά τριγλυκερίδια και χοληστερίνης.

Για το καλό της καρδιά σας
Η σωματική άσκηση και πολύ περισσότερο η αερόβια προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, αφού μας βοηθά να χάσουμε τα περιττά κιλά, να μειώσουμε την αρτηριακή μας πίεση και να αυξήσουμε την «καλή» μας χοληστερίνη. Όμως για το καλό της θα πρέπει να γυμναζόμαστε 3-4 φορές την εβδομάδα.

ΦΑΝΗΚΕ ο ΝΙΜΠΙΡΟΥ από τον ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ; (Βίντεο)

νιμπιρου
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Ένα άγνωστο σφαιρικό αντικείμενο καταγράφεται από κάμερα μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Οι πρώτες υποθέσεις που έγιναν για αυτό λογαριάζουν πως εθεάθη ο πλανήτης των Ανουνάκι, ο Νιμπίρου.
Δείτε αρχικά ένα Βίντεο που σύμφωνα με τον Éric Deslongchamps που το ανέβασε, προέρχεται από κινητή κάμερα:

Ninite - Η εφαρμογή που αγάπησαν πολλοί!


Το Ninite αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους στη γη, αφού να φανταστείτε, εγκαθίστανται και γίνονται update πάνω από 500.000 προγράμματα την ημέρα.

Τι είναι όμως το Ninite που τόσο πολύ αγαπάει ο κόσμος;
To Ninite είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει τις βασικές εφαρμογές που χρειάζεται ένας υπολογιστής/χρήστης  και δημιουργεί έναν installer, όπου στην ουσία με ένα κλικ, εγκαθίστανται όλες οι εφαρμογές που έχουν επιλεγεί από τον χρήστη.

Ας το κάνουμε όμως πιο «λιανά» ε; Μπαίνετε στο ninite.com, βλέπετε τα διαθέσιμα προγράμματα ανά κατηγορία, επιλέγετε αυτά που θέλετε, πατάτε το μεγάλο πράσινο κουμπί «Get Installer» και δημιουργείται ένας installer (εγκαταστάτης ελληνιστί), όπου με ένα κουμπί, εγκαθίστανται στον υπολογιστή όλα τα προγράμματα που επιλέξατε.

Μυστήριο γύρω από τον 12ο Πλανήτη και τους Σουμέριους

νιμπίρου
Το κείμενο που ακολουθεί ανήκει στον φίλο αναγνώστη ΑΘΗΝΑΙΟΣ. Το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον και το αναρτώ, αφού είχε την καλή διάθεση να μου το στείλει.
Αν η Λατινική γλώσσα είναι νεκρή, τότε η Σουμερική βρίσκεται στο στάδιο της μετενσάρκωσης. Ομιλούμε για μια πολύ παλαιά γλώσσα, ενός παμπάλαιου πολιτισμού. Κατά τα φαινόμενα ενός πολύ μεγάλου πολιτισμού που άνθισε στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται νότιος Μεσοποταμία.
Η γραφή των Σουμερίων είναι η πιο παλαιά που γνωρίζουμε και είχε σφηνοειδή μορφή. (Κατά τη γνώμη μου δεν είναι η πιο παλαιά, αλλά ίσως αργότερα το εξηγήσουμε). Οι σοβαρότατοι Σουμέριοι ομιλούσαν και έγραφαν στη γλώσσα τους την τρίτη χιλιετία π.Χ. και οι γλωσσολόγοι δεν κατάφεραν να αποδείξουν κάποια σχέση της Σουμερικής γλώσσας με οποιαδήποτε άλλη.
Η γλώσσα των Σουμερίων έχει κι αυτή τις αποχρώσεις της και χωρίζεται σε τέσσερις περιόδους-μορφές: Στην αρχαϊκή, στην παλαιά ή κλασική, στη νέα και στην μετά Σουμερική. Η περίοδος της αρχαϊκής αρχίζει γύρο στο 3.100 και τελειώνει γύρω στο 2.500 π.Χ. και αντιπροσωπεύεται από εμπορικά, διοικητικά, καθώς και από… σχολικά κείμενα. Μάλιστα κύριε. Αν εμείς είχαμε ιδρώσει μέχρι να μάθουμε το «φεγγαράκι μου λαμπρό» σκεφτείτε τι είχαν τραβήξει οι έρμοι οι Σουμέριοι μπόμπιρες με τη σφηνοειδή λίνγκο!
Η συγκεκριμένη μορφή της Σουμερικής είναι φοβερά δύσκολη και πολλοί γλωσσολόγοι είχαν σηκώσει τα χέρια και ασχολήθηκαν με «παιχνιδάκια» όπως τα Αιγυπτιακά ιερογλυφικά.
Λίγοι είναι αυτοί που μελέτησαν επίμονα κι επισταμένα και τελικά κατάλαβαν την Σουμερική γραφή. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Ζαχαρίας Σίτσιν, ένας Εβραίος λόγιος και μέγας μελετητής της Παλαιάς Διαθήκης παιδιόθεν.
Ο Σίτσιν δεν είχε κάνει το λάθος που έκαναν και κάνουν πολλοί, δηλαδή να μελετούν τα κείμενα από μεταφράσεις. Ούτε η σύγχρονη Εβραϊκή μετάφραση ήταν αρκετή για τον Σίτσιν. Έμαθε την αρχαία εβραϊκή και διάβασε τα πρωτότυπα. Είχε τρελαθεί με τη Γένεση, η οποία του άνοιξε νέους (ή παλαιούς αλλά κλειστούς) δρόμους.
Άλλη μια μικρή παρένθεση: ΚΑΜΙΑ μετάφραση δεν μπορεί να αποδώσει πλήρως το νόημα του πρωτοτύπου. Λόγω έλλειψης μιας συγκεκριμένης λέξης, που αποδίδει ακριβώς ένα συγκεκριμένο νόημα στην γλώσσα στην οποία μεταφράζεται ένα κείμενο, συχνά χρησιμοποιείται μια «παραπλήσια» λέξη, ή μια λέξη, που κατά τον μεταφραστή, αποδίδει το επιθυμητό νόημα. Και τότε υπάρχει πρόβλημα, για να μην πούμε ότι γίνεται βιασμός και σφαγή του νοήματος.

Δώδεκα μυστικά που έχουν ξεχαστεί από την ανθρωπότητα


Όσο περισσότερο αναλογίζομαι την ζωή του ανθρώπου σήμερα, τόσο περισσότερο φτάνω σε ένα ακλόνητο συμπέρασμα: Η μεγαλύτερη κατάρα και η αιτία της δύσκολης κατάστασης του σύγχρονου ανθρώπου είναι η λήθη. Όπως μια υφέρπουσα κακουχία, η απώλεια μνήμης έχει εισέλθει ολοκληρωτικά μέσα στην ύπαρξη του ανθρώπου. Ατομικά, συλλογικά, ιστορικά ή πολιτισμικά, είμαστε μαγεμένοι να ξεχάσουμε.
Έχουμε ξεχάσει όχι μόνο το παρελθόν μας, αλλά και την θέση μας στο παρόν και την ευθύνη μας για το μέλλον. Σε προσωπικό επίπεδο, η εγωκεντρική κατάσταση της συνείδησης μας βρίσκεται σε αποστολή. Η αποστολή δεν είναι άλλη, από το να μας κρατήσει σε αυτή την κατάσταση της λήθης - να διαχωρίσει την ύπαρξή μας από το ΟΛΟΝ. Σε συλλογικό επίπεδο, η αμνησία διαιωνίζεται και ενισχύεται από κοινωνικά και πολιτιστική μέσα - κυρίως με το να καθοδηγούμαστε σε μια πραγματικότητα ασυνείδητου καταναλωτισμό, συμμορφωμένου τρόπου ζωής και υλιστικής νοοτροπίας.
Η φωτεινή πλευρά όλου αυτού είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε την σύνδεση με τον εαυτό μας και το σύμπαν γενικότερα. Η δύναμη της ανάμνησης βρίσκεται στο κέντρο του πνευματικού μονοπατιού, της αυτο-ανακάλυψης και της αυτοπραγμάτωσης.
Παρακάτω είναι μια λίστα με αυτά που νομίζω ότι έχουμε ξεχάσει, ή καλύτερα μια λίστα για να μας βοηθήσει να ξαναθυμηθούμε.
1. Ξεχάσαμε τη θέση μας στον φυσικό κόσμο:
Τα τελευταία εκατό χρόνια έχουμε αποσπάσει τους εαυτούς μας από την φύση. Για να κατευνάσουμε την απληστία μας έχουμε εκμεταλλευτεί και λεηλατήσει την φύση. Προσπαθήσαμε να αποστασιοποιηθούμε από τον φυσικό κύκλο της ζωής. Έχουμε ξεχάσει πώς να ακούμε και να κατανοούμε τους φυσικούς ρυθμούς και κύκλους της γης – τα σημάδια που μας δείχνει και την γλώσσα που μας μιλάει. Ξεχάσαμε να ακολουθούμε τον δρόμο της φύσης και να ζούμε σε ισορροπία με αυτήν.
2. Ξεχάσαμε τη σύνδεσή μας με τη ζωή και το σύμπαν:
Αποσπώντας τον εαυτό μας από τη φύση, ξεχάσαμε ότι είμαστε βαθιά συνδεμένοι με αυτήν και με τους κύκλους του σύμπαντος. Μερικές φυλές στις παρυφές του «πολιτισμού», οι οποίες εξακολουθούν να ακολουθούν προγονικούς τρόπους, έχουν διατηρήσει αυτή τη σύνδεση με σεβασμό και ευλάβεια. Εμείς, από την άλλη πλευρά έχουν εμφυσήσει την αίσθηση της χωριστικότητας που μας οδήγησε έξω από την ισορροπία και στην ασθένεια. Έχουμε ξεχάσει πώς όλων η συνείδηση είναι διασυνδεδεμένη και συνυφασμένη σε έναν όμορφο χορό.
3. Έχουμε ξεχάσει την αρχαία σοφία μας:
Έχουμε ξεχάσει την προγονική σοφία μας. Στην αναζήτηση απόκτησης επιστημονικής γνώσης μέσω του εξορθολογισμού του μυαλού μας, έχουμε ξεχάσει την σοφία μέσα από το άνοιγμα της καρδιάς μας. Ξεχάσαμε τις αρχαίες ιστορίες και την λαϊκή σοφία που παραδόθηκε από μάντεις και σοφούς της αρχαιότητας που ζούσαν σε αρμονία με το σύμπαν.
4. Έχουμε ξεχάσει την πορεία μας και τα όνειρά μας:
Ξεστρατίζοντας μακριά από την εσωτερική πορεία μας ξεχάσαμε να ονειρευόμαστε το όνειρο της ζωής. Το πιο σημαντικό που ξεχάσαμε είναι πώς να ξυπνήσουμε μέσα στο το όνειρο και να δούμε την πραγματική μας φύση ως συν-δημιουργοί της ζωής - όπως οι ονειροπόλοι. Έχουμε ξεχάσει ότι έχουμε τη δύναμη να υφάνουμε τα όνειρα μας και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή της πρόθεσης για να κατευθύνουμε αυτά τα όνειρα σε εκδήλωση.

Η διδασκαλία των μυημένων, Κρίσνα




Ο Κρίσνα αναγνωρίστηκε από τους αναχωρητές ως ο  αναμενόμενος και διαλεγμένος από την μοίρα διάδοχος του Βασίστα. Έκανε μέσα στο δάσος τη σράντα ή επικήδεια τελετή του άγιου γέροντα και ο γιος της Δεβάκη αφού εκτέλεσε μπροστά στους γεροντότερους αναχωρητές αυτούς που ξέρουν απ έξω τις τρεις Βέδες, τη θυσία της φωτιάς, πήρε το ραβδί με τους επτά κόμπους, σύμβολο αρχηγίας. Μετά αποτραβήχτηκε στο όρος Μερού για να διαλογιστεί εκεί τη διδασκαλία του και την οδό σωτηρίας των ανθρώπων. 

Οι διαλογισμοί του και οι σκληραγωγίες του κράτησαν εφτά χρόνια. Αντιλήφθηκε τότε πως είχε δαμάσει τη γήινη φύση του με τη Θεία φύση του και πως είχε ταυτιστεί γιος του Θεού. Τότε μονάχα κάλεσε κοντά του τους αναχωρητές και τους νέους και τους παλιούς για να τους αποκαλύψει τη διδασκαλία του. Εκείνοι βρήκαν τον Κρίσνα εξαγνισμένο και μεγαλωμένο. Ο ήρωας είχε μεταμορφωθεί σε Άγιο, δεν είχε χάσει τη δύναμη του λιονταριού, είχε όμως αποκτήσει και την γλυκύτητα των περιστεριών. Ανάμεσα σε αυτούς που έτρεξαν από τους πρώτους ήταν και ο Αρτζούνα, ένας απόγονος των ηλιακών βασιλιάδων, ένας από τους Παντάβας που εκθρόνισαν οι Κουράβας ή απόγονοι της σελήνης βασιλιάδες. 

Ο νεαρός Αρτζούνα ήταν όλο φωτιά, εύκολα όμως αποθαρρυνόταν και τον καταλάμβανε η αμφιβολία. Προσκολλήθηκε με πάθος στον Κρίσνα. Καθισμένος κάτω από τους κέδρους του όρους Μερού, μπροστά στο Χιμαβάτ, ο Κρίσνα άρχισε να μιλάει στους μαθητές του για τις αλήθειες τις απρόσιτες στους ανθρώπους που ζουν αιχμάλωτοι των αισθήσεων.


Δίδαξε το δόγμα της αθάνατης ψυχής, των αναγεννήσεών της και της μυστικής της ένωσης με τον Θεό. Το σώμα, έλεγε, περικάλυμμα της ψυχής που το χρησιμοποιεί για κατοικία της, είναι κάτι πρόσκαιρο. Η ψυχή όμως που κατοικεί μέσα του είναι αόρατη, αστάθμητη, αδιάφορη, αιώνια.

Οι ορμόνες του έρωτα. Πώς ο έρωτας περνά από το στομάχι;


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος

Η ερωτική έλξη είναι καθαρά θέμα βιοχημικών μεταβολών στο σώμα μας. Η φάση της Έλξης χαρακτηρίζεται από παραγωγή φαινυλεθυλαμίνης που απελευθερώνει ντοπαμίνη και σεροτονίνη, νευροδιαβιβαστές που ευθύνονται για τη ρύθμιση συναισθημάτων χαράς, ευτυχίας και ενθουσιασμού. Το αποτέλεσμα είναι ένα αίσθημα ευδαιμονίας. Τα προβλήματα προσωρινά εξαφανίζονται, το ίδιο και αισθήματα άγχους ή στρες, και κάποιες φορές παρατηρείται και αναλγητική δράση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί εδώ πως, χημικά, τα αποτελέσματά της σεροτονίνης στην ερωτική τρέλα, είναι παρόμοια με τα συμπτώματα ανθρώπων με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, πράγμα που μπορεί να εξηγήσει γιατί οι ερωτευμένοι δεν μπορούν να σκεφτούν τίποτε άλλο. Το ερωτικό πάθος, το «κουμαντάρει» η ορμόνη ντοπαμίνη. Είναι ο νευροδιαβιβαστής που έχει άμεση πρόσβαση στο κέντρο «επιβράβευσης – ικανοποίησης» του εγκεφάλου. Ανάλογα με την ποσότητα της ντοπαμίνης έχουμε και την μεγαλύτερη ή μικρότερη αίσθηση της ηδονής.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ διαφθορά βρίσκεται πίσω από τα ΠΑΝΤΑ στη χώρα...θέμα ζωής και θανάτου ένα ΑΜΕΣΟ ΙΣΧΥΡΟ RESET (αυτοσυντήρησης) της Ελληνικής Κοινωνίας...κάποιοι λένε πως "κατ' ανάγκην θα' ναι ΑΙΜΑΤΗΡΟ".




γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Η διαφθορά κατά των κο Ρακιντζή (δες παραπομπή στο τέλος), αν εκπορεύεται από το 10% του πληθυσμού, τότε μπορεί να την χειριστεί η κοινωνία και η Πολιτεία.

Όταν όμως εκπορεύεται από το 90% του πληθυσμού, τότε κανείς δεν μπορεί να την καταπολεμήσει.

Η διαφθορά, για να παίζει σε τόσο υψηλά επίπεδα «κοινωνικής διείσδυσης» σημαίνει πως «αγγίζει τα πάντα»...


Από το πιο χαμηλό σκαλί μέχρι το υψηλότερο βάθρο της Πολιτείας...

Ποιός Πολιτικός λοιπόν θα την χειριστεί;
Ο εκ προοιμίου διεφθαρμένος;

Ποιός Δικαστής;
Ο εκ προοιμίου διεφθαρμένος;

Ποιά Ανεξάρτητη Αρχή;
Η εκ προοιμίου διεφθαρμένη;

Ποιές Υπηρεσίες Ασφαλείας;
Οι εκ προοιμίου διεφθαρμένες;

Ποιός Στρατός;
Ο εκ προοιμίου διεφθαρμένος;

Ποιά Πολιτεία;
Η εκ προοιμίου διεφθαρμένη;

Σημάδια ότι είστε θύμα συναισθηματικής χειραγώγησης


Η συναισθηματική χειραγώγηση συμβαίνει, όταν ένας ή και οι δύο σύντροφοι σε μια σχέση αποτυγχάνουν να επικοινωνήσουν ανοιχτά ο ένας με το άλλο. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι ότι μεταξύ του ζευγαριού επικρατεί μία υπόγεια μορφή επικοινωνίας, που παίρνει τον έλεγχο μέσω του χειρισμού των συναισθημάτων του συντρόφου που χειραγωγείται.

Η συναισθηματική χειραγώγηση είναι μια μορφή βίας, η οποία οδηγεί τον σύντροφο που υφίσταται την χειραγώγηση να αισθάνεται αδύναμος, φοβισμένος, αντιπαθής και παρεξηγημένος. Δείτε στο παρακάτω βίντεο 11 κρυφά και καθόλου ευδιάκριτα σημάδια συναισθηματικής χειραγώγησης.

Οσα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα σας αντιπροσωπεύουν, τόσο περισσότερο βιώνετε την πραγματικότητα μιας χειριστικής σχέσης με τον σύντροφό σας.

1. Το βλέμμα της ενοχής 
Οταν θα είστε στη μαύρη λίστα του συντρόφου σας για ο,τιδήποτε κάνατε ή δεν κάνατε σωστά, θα σας κοιτάζει με εκείνο το βλέμμα που θα σας κάνει να νοιώθετε ενοχή.

2. Λυπημένες σιωπηρές αγκαλιές
Ο σύντροφός σας που σας χειρίζεται, είναι απογοητευμένος μαζί σας. Για να σας κάνει να το συνειδητοποιήσετε, θα θέλει και οι δυο σας να βυθιστείτε στη θλίψη μαζί.

3. Απαγορεύονται τα "Οχι"
Όταν λέτε «όχι» θα πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, αλλά ακόμα και τότε, αυτό δεν θα είναι αρκετό.

4. "Λυπάμαι τον εαυτό μου"
"Τίποτα καλό δεν μου συμβαίνει. Κανείς δεν με αγαπά. Η ζωή είναι τόσο δύσκολη όταν δεν παίρνω αυτό που θέλω"...manipulator speaking....

Τις επιγνώσεις μας τις αποκτούμε πάντα εκ των υστέρων


rilke3
Καταλαβαίνεις πάντα πολύ αργά αυτό που θα ‘πρεπε να έχεις καταλάβει πολύ νωρίς. Καταλαβαίνεις πάντα εκ των υστέρων αυτό που θα ‘πρεπε να έχεις καταλάβει εκ των προτέρων, ακριβώς επειδή είχες την εντύπωση ότι τα πράγματα ήταν αυτά που είχες καταλάβει εξαρχής.
 Τα πράγματα δεν ήταν άλλα από αυτά που κατάλαβες ότι ήταν εκ των υστέρων. Τα πράγματα ήταν ακριβώς αυτά που ήταν εκ των προτέρων. Εντούτοις, η διαπίστωση αυτή γίνεται πάντα εκ των υστέρων, όταν ήδη είναι πολύ αργά. 
Συγκεντρώνεις τις σκέψεις σου μία μία, ανασύρεις γεγονότα και λεπτομέρειες, συνδέεις τις λεπτομέρειες μεταξύ τους (οι λεπτομέρειες συνδέονται πάντα μεταξύ τους, κι ας είναι από δυο χωριά) και πάντα πέφτεις απ’ τα σύννεφα. 

Σε αγαπάς;

Τελικά προλαβαίνουμε να σκεφτούμε σε αυτή τη ζωή; Πραγματικά,πόσο χρόνο αφιερώνουμε για να σκεφτούμε; Όλα αυτά τα μεγάλα που τα κοροϊδεύουμε και κάπως.

Ποιος είμαι, πού πάω, τι κάνω όσο ζω..Ναι αυτά τα βαρύγδουπα που τα βάζουμε στην άκρη γιατί έχουμε να σκεφτούμε ποια cover photo να βάλουμε.

«Eμένα δε με έκανες tag».

Και τελικά καταλήγουμε να σκεφτόμαστε μόνο αυτά.Και πόσο εύκολο είναι θα μου πεις, μέσα στο τρέξιμο να αρχίσεις και τις εσωτερικές αναζητήσεις.Εδώ ίσα που προλαβαίνεις να φτιάξεις κάτι να φας,για να μην πάρεις πάλι απ'έξω.

Κι ο άστεγος; Αυτός λογικά δεν έχετε τέτοια διλήμματα.Ή μήπως αυτός τα παρατηρεί όλα καλύτερα;

Και οι άρρωστοι; Εκείνοι δεν έχουν δικαίωμα για να χαζολογήσουν όπως εμείς κάνουμε κατά κόρον;

Όταν οι λέξεις παύουν πια μόνο λέξεις να ‘ναι

Φορές-φορές συνδέονται οι λέξεις με τ' αποτελέσματα τα άμεσα, με μια σκοπιμότητα φανερή είτε κρυφή τ' ανθρώπου.

"Ψυχή" Νικόλαος Γύζης

Κυρίως με τη βιολογική του αναγκαιότητα της επικοινωνίας. Για να επιβιώσει, μέσα του φυτεύει λέξεις-σπόρους και τους ανθαίνει με παρέα. Γιατί χωρίς κανείς δεν θα μπορεί να αξιολογήσει την ομορφιά: να πει «όμορφο λουλουδάκι» είτε «υπάρχουν και καλλίτερα». Είναι η κοινή μας γνώμη αυτή η παραπάνω. Κάθε κοινότητα και μια δική της.


Υπάρχουν στιγμές που ο άνθρωπος τις μπογιατίζει και με χρωματισμούς: μ' επιφωνήματα χαράς-λύπης-επιθυμίας και όλης της συνθετικής γεωμετρικής πυραμίδας των σπινοζικών παθών. Πότε σου βγαίνουν ο θαυμασμός, ήτοι μιαν έκπληξη αδιάφορη έως δυνατή και πααίνεις να πεις «αχ!». Πότε λες «θέλω κι άλλα να είπω» και να βάνεις κομματοσύμβολα. Είτε πολλά άλλα. Ζωγραφιστά, όμορφα και ακαλαίσθητα. Και κάτι που ξεχνώ πάντοτε και μιαν αγαπημένη μου χαράσσει σαν την παρθενική μου ακρόαση, μέσα στα φυλλοκάρδια και το οποίο κατιτίς έρχεται περίπου ούτως: «Θανάση, κρίμα που τέλεψες το «Α» το αρχικό σου. Κ' ήσουν τόσο κοντά στην αθανασία». Το ανέφερε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος. Ακόμη ζωντανός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα