Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΔΙΚΑΙΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ Ο «ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΥ»

egkefalos_nevroepistimiesΗ γνωστική περιπέτεια τον 21ο αιώνα
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να διαπιστώσει ότι τα τελευταία χρόνια, χάρη στην εντυπωσιακή ανάπτυξη των Νευροεπιστημών, ο εγκέφαλός μας, έδρα των πιο ανομολόγητων συναισθημάτων μας και των πιο μύχιων σκέψεών μας, έχει γίνει όχι μόνο διαφανής στην επιστημονική γνώση αλλά και πολύ πιο εύκολα χειραγωγήσιμος από τη σύγχρονη βιοεξουσία, η οποία τελικά διαχειρίζεται αυτή τη γνώση.
Σε αυτή την ιδιοτελή διαχείριση της γνώσης υπεισέρχεται και η «νευρομανία», η κυρίαρχη σήμερα μόδα να ανάγονται σχεδόν τα πάντα στον… εγκέφαλο.
Πρόκειται για ένα εξόφθαλμα απλοϊκό ιδεολόγημα που, ωστόσο, γίνεται ευρύτατα αποδεκτό επειδή οι Νευροεπιστήμες είναι όντως σε θέση να εντοπίζουν και να αναλύουν -με αυστηρά νευροβιολογικούς όρους- τις εγκεφαλικές δομές που εμπλέκονται όταν π.χ. ερωτευόμαστε, όταν μαθαίνουμε ή απομνημονεύουμε κάτι, όταν λέμε ψέματα, όταν κοιτάζουμε ένα έργο τέχνης ή ένα αγαπημένο μας πρόσωπο.
Στο σημερινό άρθρο θα παρουσιάσουμε τη σημασία της συντελούμενης στις μέρες μας «νευροεπιστημονικής επανάστασης», ενώ στο επόμενο θα εξετάσουμε τα επιστημονικοφανή μυθεύματα που δημιουργούν στο μυαλό των ανθρώπων αυτές οι επιστημονικές εξελίξεις.

ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ (Στο Θέατρο της Ζωής)



Αν θέλαμε να δώσουμε ένα πραγματικό ορισμό της Ζωής, που να μπορεί να συμπεριλάβει «κάθε μορφή ζωής», θα έπρεπε να ορίσουμε την Ζωή σαν Κίνηση Μεταβολή, Εξέλιξη και Επιστροφή (Θα εξηγήσουμε πιο κάτω γιατί συμπεριλαμβάνουμε σε αυτό τον ορισμό την «επιστροφή»). Αυτό δεν είναι ένας γενικός ορισμός, τόσο ευρύς που μπορεί να τα χωρέσει όλα. Αντίθετα, από την άλλη μεριά μπορεί να είναι περιοριστικός αφού αποκλείει από την ζωή ό,τι δεν αλλάζει: Αυτό σημαίνει πολύ απλά τρία πράγματα:

Πρώτον η Ζωή είναι ένα σύνθετο φαινόμενο, συνδυασμός στοιχείων και συνεχής αλλαγή των σχέσεών τους που εμφανίζεται σαν εξέλιξη.

Δεύτερον η Ζωή είναι μια Διαρκής Αλλαγή (τουλάχιστον όπως εμφανίζεται).

Τρίτον Ολόκληρη η Ύπαρξη (αόρατη και ορατή) είναι ζωντανή. Το ορατό σύμπαν είναι όλο (σχεδόν) ζωντανό.

Η Ζωή είναι Μια Διαρκής Αλλαγή χωρίς τίποτα σταθερό: Θα έπρεπε να μιλάμε για Ρεύμα Ζωής κι όχι για φαινόμενο ζωής, όντα, για ζωντανά πλάσματα, κλπ. (γιατί είναι ανακριβείς όροι).
Που όμως Ξεκινάει το Ρεύμα της Ζωής; Κι υπάρχουν πραγματικά στεγανά χωρίσματα ανάμεσα στις διάφορες μορφές της Ζωής; Μεταβολή υπάρχει στην Ίδια την Επίγνωση. Αλλαγή υπάρχει στην Σκέψη. Διαφοροποίηση υπάρχει στην Δύναμη της ζωής. Και συνεχής ροή και εξέλιξη υπάρχει στα φαινόμενα της αντίληψης και των κόσμο των αισθήσεων: Υπάρχουν πολλοί Κόσμοι κι Επικοινωνούν μεταξύ τους κι αλληλοπεριέχονται κι αλληλοεπιδρούν.

Αν και οι θρησκευτικές παραδόσεις μιλούν, εδώ και χιλιάδες χρόνια, για Αόρατους Κόσμους, εντούτοις κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ή να πείσει κάποιον (παρεκτός με την λογική των επιχειρημάτων) ότι υπάρχουν αυτοί οι Κόσμοι, ο Κόσμος της Ενότητας της Κοσμικής Συνείδησης, ο Νοητικός Κόσμος του Πλάτωνα, ο Αστρικός Κόσμος των Αποκρυφιστών. Ακόμα ακόμα και η Υπερφύση κάποιων επιστημόνων που βλέπουν ότι η ζωή δεν μπορεί να κλειστεί μέσα στα στενά βιολογικά όρια.

Ο γλάρος Ιωνάθαν

"Ο "Γλάρος" του R.Bach είναι ένα από τα συγκινητικότερα βιβλία που κυκλοφόρησαν ποτέ, ένα μοναδικό παραμύθι που ξεφεύγει από την προσγειωμένη και ανιαρή καθημερινότητα, ένα πέταγμα που σε προκαλεί να αφήσεις τον φόβο πίσω σαν κακή ανάμνηση, και μέσα από τις σελίδες του γεύεσαι, οσφρίζεσαι και βλέπεις ένα από τα πιο θεμελιώδη και θεωρητικά αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου στην ζωή : την ελευθερία.
jonathan_livingston_seagull
Την ελευθερία της ψυχής, την ελευθερία των επιλογών, την ελευθερία των πτήσεων στα όνειρα και στην περιπέτεια και γνώση που λαχταρά το ανθρώπινο πνεύμα. Ένα βιβλίο που σε κάνει να αναζητάς την αίσθηση του αέρα στο πρόσωπό σου, ένα βιβλίο που σε κάνει να αναζητάς τα δικά σου φτερά. Η ανάγνωση του βιβλίου και ο ενστερνισμός της ελευθερίας της πτήσης χρειάζεται την γενναιότητα που συναντά κανείς μόνο στην παιδική ηλικία. Τότε που οι μπαμπούλες δεν ήταν τίποτα άλλο παρά σκιές στην ντουλάπα οι οποίες, δειλές όπως όλες οι σκιές έφευγαν με την πρώτη αναλαμπή του φωτός."
"Το να βρούμε αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερο από κάθε άλλο πράγμα στην ζωή μας και να τραβήξουμε προς τα εκεί με θάρρος και αποφασιστικότητα και επιμονή όπως αλληγορικά περιγράφεται στις περιπέτειες του Ιωνάθαν είναι ο δρόμος όλων εκείνων που τολμούν να είναι ευτυχισμένοι"

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ





Οι δαίμονες απετέλεσαν ίδιον καθεστώς έχοντας ως αρχή την αντιπαλότητα κατά «παντός αγαθού» και με μια άμεσα αντιληπτή δραστηριότητα, με προσβάσεις στα πάθη της ανθρωπότητας. Εδώ, θα παραθέσουμε μερικά από τα καθοδηγητικά όργανα του κακού τα οποία αποδέχεται και η χριστιανική Εκκλησία, που δοξολογούν τον διάβολο και εκτελούν τις εντολές του. Έτσι ο διάβολος με οποιοδήποτε όνομα και αν είναι γνωστός, είναι ο καταστροφέας μέσα από τον οποίο τα πάντα οδηγούνται στο μηδέν...

Εωσφόρος (Lucifer) εβραϊκά χελάλ: Ο πλανήτης Αφροδίτη σαν λαμπρό άστρο του πρωινού. Πριν από την Μίλτον η λέξη Lucifer δεν υπήρξε ποτέ ως όνομα του διαβόλου. Η αδελφότητα των Μασόνων στο παρελθόν και ιδιαίτερα στην Ιταλία, ταυτίστηκε με τους Λουσιφεριανούς και αποβλήθηκε της Καθολικής Εκκλησίας. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως οι Λουσιφεριανοί είναι η ανάσταση του Μανιχαϊσμού. Το προσευχητάριό τους περιέχει φόρμουλες σατανιστικής επίκλησης και μια σειρά σατανιστικών διθυράμβων σπάνιας βλακείας. Είναι ο φωτοδότης και αρχηγός των έκπτωτων αγγέλων που μεταμορφώθηκε σε δαίμονα του σκότους. Άλλα ονόματα που του αποδίδονται είναι τα εξής: «Διάβολος, Όφις αρχαίος, Πλάνος της οικουμένης, Άρχοντας αυτού του κόσμου, Πονηρός, Πειράζων, Απολλύων, Αβαδδών, Βελλίαλ, Βεελζεβούλ» κ. ά. Είναι αυτός που εξωθεί τους ανθρώπους στην αμαρτία και στην αποστασία από τον Θεό.

Βεελζεβούλ: Ο πρώτος άγγελος των Σεραφείμ. Αρχικά χαανανιτικής καταγωγής. Ο Κύριος των μυγών και της κοπριάς. Παρασύρει τους ανθρώπους στο αμάρτημα της υπερηφάνειας.

Λεβιάθαν: Έκπτωτος άγγελος της τάξεως των Σεραφείμ. Σχετίζεται με τη Φοινικική μυθολογία και το θηρίο Λόταν των κειμένων της Ουγκαρίτ. Είναι ο θαλάσσιος δράκοντας της Παλαιάς Διαθήκης. Δαίμονας του χάους και αρχηγός των αιρετικών.

Συκώτι: Το καρμπιρατέρ του σώματος



o-LIVER-HEALTH-facebook

Πολύ σημαντικό όργανο για την ψυχοσωματική μας υγεία είναι το συκώτι μας. Το συκώτι είναι το καρμπιρατέρ του σώματος. Από εκεί περνούν και διυλίζονται τα πάντα: τροφές, φάρμακα, σκέψεις . Εκεί διαχωρίζονται τα άχρηστα από τα χρήσιμα, τα ευεργετικά από τα βλαβερά.

Στο συκώτι παράγονται επίσης πλήθος ουσιών, απαραίτητων για τη λειτουργία του οργανισμού μας, όπως η χοληστερόλη, που χρησιμεύει για την επισκευή των αγγείων μας, η χολή που χρησιμεύει για τη γαλακτωματοποίηση του λίπους των τροφών, στοιχεία του αίματος, καθώς κι ένα μεγάλο μέρος των αμινοξέων. Εκεί γίνεται η αποδόμηση του γλυκογόνου σε γλυκόζη και το αντίστροφο, εκεί παράγονται οι παράγοντες πήξης του αίματος.
Το συκώτι έχει επίσης σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα, λειτουργώντας σαν κόσκινο για αντιγόνα.
Δεν θα επεκταθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες. Όλα τα παραπάνω αναφέρθηκαν για να αντιληφθούμε τη σημασία του για τη διατήρηση της υγείας και της ζωής μας και να πεισθούμε να το φροντίσουμε ανάλογα.
Όταν το συκώτι για κάποιο λόγο χάσει την ικανότητά του να λειτουργεί σωστά, διαταράσσονται άμεσα ή έμμεσα, σχεδόν όλες οι λειτουργίες του σώματος και εκτός των άλλων, οι τοξίνες κυκλοφορούν δραστικές και ελεύθερες σε κάθε μας κύτταρο. Η κατάρρευση του οργανισμού είναι θέμα χρόνου.
Μια καλή αποτοξίνωση του συκωτιού από καιρού εις καιρό, αναζωογονεί το συκώτι και μπορεί να προφυλάξει τον οργανισμό μας από ποικίλα προβλήματα. Το γαϊδουράγκαθο (Milk Thistle), η χλωρέλλα, το άγριο ραδίκι και άλλα βότανα, μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά σε αυτό. Συνήθως προτείνεται μια τρίμηνη αποτοξίνωση με χλωρέλλα, που ακολουθείται από μια τρίμηνη αποτοξίνωση με γαϊδουράγκαθο,μετά για 15-20 μέρες αφέψημα ραδικιού και πάλι από την αρχή.

Αισθησιασμός και αιθέρια έλαια

Ο αισθησιασμός υπήρξε ανέκαθεν το πιο αγαπημένο συναίσθημα των μεγάλων. Τα παιγνίδια των αισθήσεων ελκύουν τον άνθρωπο από την προεφηβική ακόμη ηλικία και κορυφώνονται με την ερωτική συνεύρεση. Η φαντασία οργιάζει, κάθε τετραγωνικό εκατοστό της επιδερμίδας διεγείρεται και οι ενδορφίνες ξεχύνονται σαρώνοντας στο πέρασμά τους πόνους, σκέψεις, δισταγμούς.
Τα αιθέρια έλαια συμβάλουν σ’ αυτό το παιγνίδι δημιουργίας ζωής με ποικίλους τρόπους. Άλλωστε είναι οι ίδιες αυτές ουσίες που ελκύουν τα έντομα να γίνουν μέρη της ορχήστρας στην αισθησιακή συνεύρεση των φυτών.
Το αιθέριο έλαιο έχει τη δύναμη να διεγείρει συνειρμούς σε ποσότητα μικρότερη της μιας σταγόνας και να ανεβάσει τη διάθεση για τον ερωτικό χορό των ορμονών.
Βυθισμένο σε έλαια μασάζ, κρέμες, βούτυρα σώματος, κεριά φωτισμού, ή απλώς σαν σταγόνες στο χώρο, μπορεί να προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες, ιδιαίτερα στην φρενήρη εποχή μας, όπου το στρες, οι αγωνίες και η κούραση, σωματική και ψυχική, στέκουν εμπόδιο στην απόλαυση στιγμών γλυκιάς προσέγγισης και αισθησιακών συνευρέσεων.

Διαχειριζόμενοι σωστά τη ζωτική μας ενέργεια

beautiful girl enjoying the summer sun

Τα νεφρά είναι η αποθήκη του φόβου και της ζωτικής μας ενέργειας. Αν αισθανόμαστε φόβο, οποιονδήποτε φόβο, να ξέρουμε ότι κάτι κάνουμε που έχει καταπονήσει τα νεφρά μας. Μπορεί να έχουμε υπέρταση ή διαβήτη και δεν το γνωρίζουμε, μπορεί ακόμη να έχουμε, στρες. Το στρες και ο φόβος είναι από τις καλύτερες μεθόδους για να καταστρέψουμε τα νεφρά μας. Κι όσο αυτά αδυνατίζουν, τόσο μεγαλύτερο στρες και φόβος προκαλείται. Ένας φαύλος κύκλος.

Στα νεφρά επίσης είναι αποθηκευμένη η δύναμη της ζωής του υλικού σώματος, η ζωτική μας ενέργεια. Υγιή νεφρά υποστηρίζουν ζωτικότητα και μακροβιότητα του υλικού σώματος. Αν ξυπνάμε με μάτια πρησμένα ας ελέγξουμε την υγεία των νεφρών μας. Ειδικά το οίδημα κάτω από το κάτω βλέφαρο, είναι ένδειξη προβλήματος στα νεφρά.
Τα διάφορα όργανα στο σώμα συνδέονται και αλληλεπιδρούν. Δεν υπάρχει όργανο που να λειτουργεί ανεξάρτητα από τα άλλα. Αν επιθυμούμε λοιπόν μια υγιή πορεία στον χρόνο πρέπει όλα τα όργανα να τα φροντίζουμε και όχι μόνο αυτά που θεωρούμε σημαντικά. Κάθε όργανο είναι σημαντικό. Ακόμη και το δέρμα που δεν το θεωρούμε ζωτικό όργανο. Κι όμως, αν καταστραφεί το δέρμα μας σε μεγάλη έκταση π.χ. από ένα γενικευμένο έγκαυμα, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από δηλητηρίαση από ουρικό οξύ. Βλέπετε το ουρικό οξύ αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω του δέρματος. Οι άνθρωποι που πεθαίνουν από εγκαύματα, πεθαίνουν ακριβώς εξαιτίας αυτής της τοξίνωσης.

Η ΖΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.



Κάθε πρωί που ξυπνάτε καλημερίστε τον ήλιο και κοιτάξτε τον μόλις χαράξει. Θα σας βοηθήσει τα μάτια σας. Αυτό ισχύει και για τη δύση του ήλιου. 

Επίσης κάντε ασκήσεις για τα μάτια σας, όπως πάνω κάτω π.χ. 5 φορές κατόπιν δεξιά αριστερά, μετά διαγώνια και στο τέλος κυκλικά αριστερόστροφα και δεξιόστροφα. 

Επαναλαμβάνετε ακριβώς τις ίδιες ασκήσεις....αλλά τώρα θα έχετε ολόκλειστα τα μάτια. 

Μετά ξεκινήστε από το πιο κοντινό σημείο και πηγαίνετε προοπτικά στο πιο μακρινό σημείο και επιστρέφετε πάλι πίσω. 

Για κάθε σημείο μετρήστε έως το 30. 

Στο τέλος εστιάστε σε ένα συγκεκριμμένο σημείο σταθερό και κουνείστε μόνο το κεφάλι σας δεξιά αριστερά...5 φορές. 

Δεν πειράζουμε καθόλου τα μάτια μας με τα δάχτυλά μας. 

Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

Νεκρός εντοπίστηκε στο σπίτι του στο Διόνυσο ο πρόεδρος της Jetoil, Κυριάκος Μαμιδάκης στα 84 του χρόνια. Βρέθηκε από τον γαμπρό του στον Διόνυσο όπου διέμενε (Αχιλλέως 4).
Ειδικότερα, προανάκριση από την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, διενεργείται για τον θάνατο του επιχειρηματία Κυριάκου Μαμιδάκη, 84 ετών, ο οποίος αποδίδεται και επίσημα σε αυτοκτονία.
Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 84χρονου συνιδρυτή και ιδιοκτήτη της Jet oil, απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας.
Ο Κυριάκος Μαμιμάκης αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του, στην οδό Αχιλλέως στον Διόνυσο. Το όπλο βρέθηκε δίπλα του.
Αρχικά, ο 84χρονος πυροβόλησε μια φορά με το όπλο στον τοίχο του γραφείου και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του.
Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος όπως είπε, άκουσε δύο πυροβολισμούς και όταν έτρεξε στο γραφείο αντίκρισε το τραγικό θέαμα.
Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό τού αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού και ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.
Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι δεν βρέθηκε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έχουν αμφιβολία πως σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Jet Oil.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Mamidoil Jetoil είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Στην αίτησή της επικαλέστηκε πρόβλημα ρευστότητας, ενώ οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές και το Δημόσιο έφθαναν στο τέλος του 2015 τα 314 εκατ. ευρώ (από αυτά 173 εκατ. σε τράπεζες και 78 σε προμηθευτές) και τα ταμειακά διαθέσιμα περί τα 600.000 ευρώ - ενώ οι απαιτήσεις της εταιρείας από πελάτες κ.λπ. ήταν 174 εκατ.

Καλώς Ήλθατε στο Κλιματικό Χάος! (Βίντεο)



Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει μια «άνευ προηγουμένου» γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος των εποχών όπως τις ξέρουμε. 

Μετά τα ρεύματα από το Βόρειο Ημισφαίριο όπως το El Ninio εντοπίστηκαν αεροχείμαρροι να διασχίζουν τον ισημερινό οι οποίοι συνδέονται με άλλους που έρχωνται από τον Νότο. 
 

Συνήθως στον ισημερινό υπήρχε θερμός αέρας ο οποίος λειτουργούσε και ως εμπόδιο στο να δημιουργηθούν ρεύματα αέρος από τον Νότιο προς τον Βόρειο πόλο και αντίστροφα. 

Αυτό το νέο όμως μοντέλο προβληματίζει τους επιστήμονες, γιατί μπορεί να...
προκαλέσει κλιματολογικό χάος! 

Μη φτύνετε τα κουκούτσια από το καρπούζι!

karpouzi

Τα κουκούτσια, το πιο ενοχλητικό ίσως χαρακτηριστικό του αγαπημένου μας καλοκαιρινού φρούτου, αποδεικνύονται πολύτιμο superfood.
Τα κουκούτσια του καρπουζιού όπως και εκείνα του πεπονιού και ο λιναρόσπορος είναι πλούσια σε πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά όπως σελήνιο, κάλιο, χαλκό και ψευδάργυρο τα οποία συνήθως δεν λαμβάνουμε σε επαρκείς ποσότητες από τη διατροφή μας. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνης και καλών λιπαρών. Έτσι, τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι εξαιρετικά για την υγεία της καρδιάς, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και κρατούν υπό έλεγχο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Πώς μπορείτε να τα φάτε
Όχι ωμά μαζί με το καρπούζι σας – αν και τα μαλακά λευκά κουκούτσια μπορείτε να τα φάτε μαζί με το φρούτο σας. Τα πιο σκληρά, σκούρα κουκούτσια, βγάλτε τα προσεκτικά και χειριστείτε τα όπως τον πασατέμπο.

Εσείς ξέρατε τι υπάρχει μέσα σε ένα «μαύρο κουτί» αεροπλάνου;

7c1ee7f3378b2224e972635345d29f29_XL

Τι είναι τελικά αυτά τα «μαύρα κουτιά» των αεροπλάνων, που ακούμε συχνά μετά από αεροπορικές τραγωδίες; Γιατί είναι τόσο πολύτιμα και πώς βοηθούν στην καταγραφή των λόγων που ένα αεροπλάνο παρουσίασε βλάβη κατά τη διάρκεια μιας πτήσης;
Το «μαύρο κουτί» αντέχει σε θερμοκρασίες 982 βαθμών Κελσίου για μία ώρα και υδροστατική πίεση σε βάθος 6.000 μέτρων. Σκοπός του είναι η καταγραφή των συνομιλιών των πιλότων και συγκεκριμένων δεδομένων που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής πτήσης.
Αποτελείται από δυο τμήματα, το CVR (Cockpit Voice Recorder) και το FDR (Flight Data Recorder). Από την άλλη, το FDR είναι μια ηλεκτρονική συσκευή σχεδιασμένη έτσι ώστε να καταγράφει και να αποθηκεύει πλήθος παραμέτρων σχετικών με την κατάσταση του αεροσκάφους και την πτήση.

Γιατί τα κατοικίδια μας κάνουν ευτυχισμένους; Οι επιστήμονες απαντούν!


stogiatrokatoikidia.jpg
Αν είστε ιδιοκτήτης κατοικίδιου ή ανήκετε στους λάτρεις των ζώων, γνωρίζετε από πρώτο χέρι πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας.
Πίσω από αυτή τη μοναδική σχέση υπάρχει και η επιστημονική εξήγηση.
Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Science αποκαλύπτει τον συναρπαστικό λόγο πίσω από αυτή την αμοιβαία αγάπη.
Όταν οι άνθρωποι και τα σκυλιά κοιτάζονται στα μάτια, και οι δύο νιώθουν μια έκλυση της ορμόνης ωκυτοκίνη, της ορμόνης της αγάπης, η οποία είναι η ίδια ορμόνη που βρίσκεται πίσω από τον έντονο συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους νέους γονείς και τα μωρά τους. Πώς κατέληξαν οι επιστήμονες σε αυτό το αποτέλεσμα;

Τα κρυφά οφέλη του sex

stogiatroofelisej.jpg
Η σεξουαλική μας ζωή αποτελεί δείκτη σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, που όπως είναι φυσικό δεν την έχουν αφήσει έξω από τα πεδία μελέτης τους.
Διαβάστε για τα 10 κρυφά οφέλη του σεξ -πέρα από την απόλαυση, που θα σας κάνουν να επιστρέψετε στο κρεβάτι. Ωστόσο, για να τα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο, είναι σημαντικό η επαφή με το έτερόν σας ήμισυ να είναι ποιοτική, γιατί δεν αρκεί το πλημμύρισμα των αισθήσεων για να κρατήσετε τον οργανισμό σας σε… φόρμα, αλλά χρειάζονται και τα έντονα συναισθήματα μιας ουσιαστικής σχέσης.
1. Adios stress 

Μήπως η πρωινή συνάντηση που έχετε με τον διευθυντή δεν σας αφήνει να ηρεμήσετε και να κλείσετε μάτι; Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από την ένταση και το άγχος είναι να περάσετε μια υπέροχη νύχτα με τον ή τη σύντροφό σας. Το αποτέλεσμα; Εκτός από τα ευκόλως εννοούμενα, κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής απελευθερώνονται ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, οι οποίες ενεργοποιούν το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου, δημιουργώντας παράλληλα αισθήματα οικειότητας και χαλάρωσης.
2. Ύπνος 5 αστέρων 

Οι ορμόνες που σας βοηθούν να καταπολεμήσετε το στρες είναι και αυτές που βοηθούν το μυαλό και το σώμα σας να χαλαρώσουν και ταυτόχρονα σας χαρίζουν έναν βαθύ και καλό ύπνο. Συγκεκριμένα, κατά την εκσπερμάτιση απελευθερώνεται στον εγκεφάλου ένα κοκτέιλ χημικών ουσιών που φαίνεται να προάγει τον ύπνο.
3. Μήπως πονάτε; 

Αλλάξτε το σενάριο και ξεχάστε το «αγάπη μου, δεν μπορώ, με πονάει το κεφάλι μου». Η λύση για τον πονοκέφαλο που σας ταλαιπωρεί μπορεί να βρίσκεται στο κρεβάτι σας, αφού μετά τη σεξουαλική επαφή ο κατακλυσμός του οργανισμού από ορμόνες βοηθάει στην αντιμετώπιση του πόνου. Συγκεκριμένα, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλο δρουν σαν φυσικά παυσίπονα και ανακουφίζουν από την κεφαλαλγία τάσης, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στη χαλάρωση των τεντωμένων μυών, ανακουφίζοντας ακόμα και περιπτώσεις ήπιου μυϊκού πόνου στη μέση ή στον αυχένα.

Εκμεταλλεύσου τις νεκρές ώρες

You are the Master

Συζητώντας με φίλους και γνωστούς σχετικά με βιβλία, παρατήρησα πως οι περισσότεροι δεν διαβάζουν όσο θα ήθελαν λόγω έλλειψης χρόνου. Ως αφορμή αυτής  μας της συνήθειας, θα μοιραστώ μαζί σας ένα σκεπτικό και ένα εργαλείο το οποίο δεν απαιτεί ριζική αλλαγή στο πρόγραμμα σας. Αν τα αξιοποιήσετε σωστά, σήμερα θα είναι η τελευταία μέρα που δεν θα έχετε χρόνο για διάβασμα.
Η λύση βρίσκεται στην επόμενη πρόταση  Εκμεταλλεύσου πλήρως τις «νεκρές» ώρες.”
Με την λέξη «νεκρές» ώρες αναφέρομαι στις ώρες που περιμένεις κάτι να γίνει. Για παράδειγμα όταν είσαι στο λεωφορείο, στο τρένο, περιμένοντάς τον φίλο σου/ φίλη σου να ετοιμαστεί. Ακόμη, όταν οδηγείς να πας στη δουλειά ή κατά την διάρκεια της διαδρομής ενός  ταξιδιού. Στις περισσότερες από αυτές τις ώρες ή απλώς περιμένεις είτε επιλέγεις να ακούσεις  μουσική από το ραδιόφωνο και χιλιάδες διαφημίσεις. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνες ο μέσος άνθρωπος βλέπει/ ακούει 590 διαφημίσεις την ημέρα από τα μέσα ενημέρωσης. Εσύ πόσες ακούς;

Πως μπορώ πρακτικά να εκμεταλλευτώ τις «νεκρές» ώρες;

ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑΣ τμήμα 3...ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ



Μια άλλη σπουδαία αιτία της νευρικότητας είναι τα αγενή λόγια. Ποτέ να μην κουτσομπολεύετε ούτε να μιλάτε άσχημα για άλλους. Να ασχολείστε με την αναμόρφωση του εαυτού σας. Εξασκηθείτε στα καλά λόγια. Μην είστε εριστικοί. Αν η σύζυγος ή ο σύζυγός σας θυμώσει και σας κάνει να οργιστείτε, κάντε ένα μικρό περίπατο και ηρεμήστε πριν απαντήσετε. Αν σας μιλήσει με δριμύτητα, μην απαντήσετε με τον ίδιο τρόπο. Είναι καλύτερα να παραμένετε σιωπηλοί μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.
Προσπαθήστε να μην είστε ξεροκέφαλοι ή ψεύτικα συγκαταβατικοί, αλλά ταυτόχρονα μην εμπλακείτε και σε καυγά. Περιμένετε μέχρι, και οι δύο, να αποκτήσετε και πάλι ήρεμη λογική. Ποτέ μην επιτρέπετε σε κανένα να σας κλέψει την εσωτερική σας γαλήνη. Και μην κλέβετε κι εσείς τη γαλήνη των άλλων με φραστικές παρεκτροπές. Η κακή χρήση του λόγου είναι ένα όπλο που πληγώνει πιο πολύ απ’ όλα. Μέσα στον θυμό σας ή την έντονη έξαψη μπορεί να πείτε κάτι που δεν εννοείτε πραγματικά και μετά να λυπάστε που το είπατε. Όμως, για είκοσι χρόνια ή και παραπάνω το άλλο πρόσωπο θα το θυμάται. (Απ’ αυτήν την άποψη, η μνήμη είναι κακό πράγμα. Η δύναμη να θυμόμαστε είναι ευλογία όταν χρησιμοποιείται με το σωστό τρόπο, αλλά είναι επιβλαβής αν χρησιμοποιείται σαν αποθήκη κάθε κακού που έκαναν οι άλλοι εναντίον μας.)
Αν η σύζυγός σας στριγκλίζει κι εσείς απαντήσετε με τον ίδιο τρόπο, θα υποφέρετε διπλά – μια φορά για τα σκληρά της λόγια κι άλλη μια φορά για τα δικά σας. Πρωτίστως βλάπτετε τον εαυτό σας. Όταν θα έχει περάσει ο καυγάς, θα νιώθετε ότι δεν έχει μείνει τίποτα μέσα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον υπάρχουν τόσα πολλά διαζύγια.

ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑΣ τμήμα 2...ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΕΥΡΙΚΟΥΣ



ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΕΥΡΙΚΟΥΣ
Οι περισσότερες νευρικές ασθένειες οφείλονται σε υπερδιέγερση του νου. Αυτή προέρχεται από πολλές αιτίες. Εξετάστε τον εαυτό σας για να δείτε αν είστε νευρικοί και μετά προσδιορίστε τι είναι αυτό που σας κάνει νευρικούς. Όταν εξοργίζεστε, για παράδειγμα, στέλνετε τρομακτική ποσότητα βολτ από ενέργεια στον εγκέφαλο και την καρδιά. 
Συναισθήματα όπως ο θυμός ή ο φόβος μπορούν να υπερφορτώσουν τόσο πολύ τα νεύρα, που μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργίες στο σώμα, ακόμα και να σταματήσουν την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο. Αν διοχετεύσετε ένα εκατομμύριο βολτ σ’ ένα καλώδιο που αντέχει μόνο λίγα βολτ, το καλώδιο θα καεί. 
Όταν βρίσκεστε σε έξαψη, διοχετεύετε πάρα πολλή ενέργεια σε μια ορισμένη περιοχή και στερείτε άλλα νεύρα απ’ αυτή τη δύναμη της ζωής. Ο ήρεμος άνθρωπος, αντίθετα, ταΐζει τα νεύρα του καλά, με ισορροπημένη ροή ενέργειας, ώστε κανένα μέρος του σώματος να μην είναι επιζήμια υπερφορτωμένο ή στερημένο απ’ αυτήν.

Η νευρικότητα είναι η ασθένεια του πολιτισμού. Θα έπρεπε να έχουμε ώρα να απολαμβάνουμε διάφορα πράγματα –τις ομορφιές της δημιουργίας του Θεού, τις πολλές ευλογίες της ζωής– αλλά ν’ αποφεύγουμε την αδικαιολόγητη υπερδιέγερση, ανησυχία και αιφνίδια συναισθήματα που καταστρέφουν το νευρικό σύστημα.
Η φλυαρία, συμπεριλαμβανομένης της συνήθειας της πολύωρης ομιλίας στο τηλέφωνο, δημιουργεί νευρικότητα. Οι ακούσιες μυϊκές συσπάσεις –όπως το παίξιμο των δακτύλων ή η κινήσεις των ποδιών– καίει ενέργεια στα νεύρα. Μια άλλη αιτία νευρικότητας, αν και μπορεί να μην έχετε επίγνωση αυτής, είναι ο θόρυβος του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης όταν παίζουν για συνεχόμενες ώρες. Όλοι οι ήχοι κάνουν τα νεύρα να αντιδρούν. Μια μελέτη που διεξήγαγε το αστυνομικό τμήμα του Σικάγο έδειξε ότι αν οι άνθρωποι δεν υπόκειντο στο βομβαρδισμό των ήχων της σύγχρονης ζωής, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα απότομοι στις πόλεις, θα μπορούσαν να ζήσουν αρκετά περισσότερα χρόνια.
Μάθετε να απολαμβάνετε τη σιωπή. Μην ακούτε ραδιόφωνο και μη βλέπετε τηλεόραση για ώρες, αδιάκοπα, ούτε να έχετε αυτές τις συσκευές να βγάζουν διαπεραστικούς ήχους όλη την ώρα, χωρίς να δίνετε σημασία, κάνοντας άλλες δουλειές. Υπάρχει αρκετή «τηλεόραση» αγίων και μουσικής στις σφαίρες που διαπερνούν όλο το σύμπαν, ώστε να μη χρειάζεται να ακούτε τη «συσκευασμένη» μουσική ή να βλέπετε «συσκευασμένες» ταινίες. Μέσω της ηρεμίας της εσωτερικής σιωπής, μάθετε να συντονίζεστε στα θαυμαστά προγράμματα του Θεού.
– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑΣ τμήμα 1



Όλοι οι άνθρωποι κάποιες φορές νιώθουν νευρικότητα, λίγη ή πολλή, χωρίς να ξέρουν το γιατί. 
Μπορώ να ταρακουνήσω αυτό το κομμάτι ύφασμα και να πω ότι είναι νευρικό, αλλά τι είναι αυτό που κάνει το ύφασμα να κινείται? 
Όταν σταματάω να κινώ το χέρι μου, το ύφασμα μένει ακίνητο. 
Πάντα θεωρείτε ότι άλλα πράγματα φταίνε που νευριάσατε, αλλά ποτέ δεν κατηγορείτε τον εαυτό σας. 
Εντούτοις εσείς οι ίδιοι φταίτε που νευριάζετε. Ενενήντα εννέα τοις εκατό είναι δικό σας το φταίξιμο. 
Η ανησυχία, η συναισθηματική έξαψη, συγκεντρώνει υπερβολική ενέργεια στα νεύρα, τόσο που αρχίζουν να φθείρονται. 
Μετά από πολλά χρόνια τα ανθυγιεινά αποτελέσματα αυτής της νευρικότητας αρχίζουν να φαίνονται. 
Τα νεύρα είναι πολύ γερά –ο Θεός τα έκανε έτσι γιατί πρέπει να διαρκέσουν για μια ζωή– αλλά είναι απαραίτητο να τα φροντίζουμε σωστά.
 Όταν σταματήσετε να υπερφορτώνετε το νευρικό σύστημα, όπως όταν κοιμάστε βαθιά ή στην κατάσταση της ηρεμίας στο διαλογισμό, δεν είστε καθόλου νευρικοί. 
Στην έκσταση του διαλογισμού τα νεύρα ξεκουράζονται και αναζωογονούνται εξαιρετικά.
Τα Υγιή Νεύρα Είναι Ουσιώδη για ένα Υγιές Σώμα

ΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ, ΑΠΛΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ… ΑΥΤΟ-ΕΚΤΙΜΗΣΗ



Σε δύσκολες εποχές θα μπορούσαμε όλοι να πάρουμε ένα μάθημα σχετικά με την αυτό-εκτίμηση από έναν άνδρα με το όνομα Charles Steinmetz, ο οποίος ήταν πρωτοποριακή ιδιοφυΐα στην αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας. 
Κατ’ αρχήν, λίγα λόγια για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο Steinmetz. 
Υπέφερε από νανισμό και ήταν καμπούρης. 
Όταν έφτασε στην Ηνωμένες Πολιτείες από την Γερμανία, βρήκε εργασία στην General Electric. 
Αμηχανία, δυσάρεστες συναντήσεις, δυσκολίες με την εγκατάσταση σε μια νέα χώρα – όλα αυτά καταδίωκαν το νεαρό άνδρα. Ένας πανέξυπνος άνθρωπος, η έρευνα του Steinmetz ήταν πρωτοποριακή. 
Ακόμα και μετά την συνταξιοδότηση του, οι πρώην εργαζόμενοι στην GE συνέχισαν ακόμα να στηρίζονται σε αυτόν όταν κάποια πολύπλοκη μηχανή πάθαινε βλάβη. 
Όταν οι ειδικοί δεν μπορούσαν να βρουν την αιτία της δυσλειτουργίας φώναζαν τον Steinmetz να ρίξει μια ματιά. 
Αφού εξέταζε διάφορα μέρη, ο Steinmetz σημάδευε το χαλασμένο ανταλλακτικό με μια κιμωλία. 

Τότε έδινε έναν λογαριασμό 10,000 δολαρίων:

Για το σημάδι με την κιμωλία: 1.00 δολάριο.

Για την γνώση πού να σημαδέψω: 9,999.0 δολάρια.
Lewis Timberlake
«Ο Θεός δεν έκανε λάθος όταν σε έφτιαξε. Πρέπει να δεις τον εαυτό σου όπως σε βλέπει ο Θεός». - Joel Osteen
«Η μεγαλύτερη ανακάλυψη τα τελευταία 100 χρόνια είναι η εικόνα του εαυτού. Επιλέγει το ταίρι μας, τους φίλους μας, το επάγγελμα μας, καθορίζει ακόμα και τα όρια των ικανοτήτων μας να δημιουργούμε». - Dr. Joyce Brothers
«Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώθεις κατώτερος χωρίς την συγκατάθεση σου». - Eleanor Roosevelt
«Να είσαι πάντα μια πρώτης τάξης έκδοση του εαυτού σου, αντί για μια δεύτερης τάξης έκδοση κάποιου άλλου». - Judy Garland
«Μην εύχεσαι να είσαι οτιδήποτε εκτός από αυτό που είσαι, και προσπάθησε να είσαι αυτό τέλεια». - St. Francis De Sales
«Η ομορφιά έρχεται με όλες τις ηλικίες, τα χρώματα, τα σχήματα, και τις μορφές. Ο Θεός δεν κατασκευάζει σκουπίδια». - Kathy Ireland



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Tι συμβολίζει το φίδι;


Τι συμβολίζει το φίδι;

Μα φυσικά τον διττό κόσμο στον οποίο ζούμε, πρόκειται για έναν νοητό διττό κόσμο όπου το κάθε τι έχει και το αντίθετο του, αναπνοή-εκπνοή, δράση-αντίδραση, η αθανασία υπάρχει όχι ατομικά αλλά μέσα από το σύνολο τα γένη και τα είδη που γεννιούνται, ο εγκέφαλος μας είναι διττός αποκωδικοποιεί την διττή πληροφορία και την μεταβάλλει σε εικόνα σε πρότυπο της αληθινής ζωής, του Αρχέτυπου πρότυπου, σύμφωνα με το οποίο γεννιούνται όλα τα επόμενα κατώτερα δημιουργήματα

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική κωφών γυναικών! (pics/video)

Άκουσε κανείς φασαρίες και κορναρίσματα στους δρόμους?..Μπράβο κορίτσια!!!



Μια σπουδαία διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό έφερε η Εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών που κατέκτησε την κορυφή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, επικρατώντας 52-41 της Λιθουανίας στον τελικό. 
Στην κορυφή της Ευρώπης σκαρφάλωσε η Εθνική μπάσκετ κωφών γυναικών, πανηγυρίζοντας μια τεράστια επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα. 
Η ομάδα της Αθηνάς Ζέρβα με την ξέφρενη πορεία της στη διοργάνωση έφτασε στον τελικό, όπου δεν δυσκολεύτηκε ν επικρατήσει 52-41 της Λιθουανίας και να ανέβει στην πρώτη θέση. 
Όσο για την Εθνική Κωφών Ανδρών τερμάτισε στην πέμπτη θέση, επικρατώντας της Πολωνίας 69-54 στο ματς κατάταξης. 
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν: 

Ο Juncker ΔΗΛΩΣΕ ότι ΜΙΛΗΣΕ με ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ; (video)

Jean-Claude Juncker
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Μια συγκλονιστική δήλωση έγινε από τον Jean-Claude Juncker, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πριν λίγε μέρες κατά την έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας σχετικά με το Brexit, στις Βρυξέλλες…
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, κατά δήλωση του στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να μίλησε τις τελευταίες ημέρες με «αρκετούς ηγέτες άλλων πλανητών, οι οποίοι είναι πολύ ανήσυχοι, διότι θέτουν ερωτήσεις σχετικά με την πορεία που ακολουθεί η ΕΕ».
Ο Juncker συνιστά στους Ευρωπαίους να αντιληφθούν ότι οι εξωγήινοι δείχνουν μεγάλη φροντίδα για την Γη. Ωστόσο, ο πρόεδρος είπε ότι θα πρέπει να καθησυχάσουμε όσους μας παρατηρούν από μακριά ότι παίρνουμε τις καλύτερες αποφάσεις για την εδραίωση της ειρήνης και της παγκόσμιας οικονομίας.
«Πρέπει να γνωρίζουmε ότι αυτοί που μας παρατηρούν από μακριά ανησυχούν πολύ για εμάς.

Θέλω

post-373

Θέλω να με ακούς χωρίς να με κρίνεις
Θέλω τη γνώμη σου χωρίς συμβουλές
Θέλω να με εμπιστεύεσαι χωρίς απαιτήσεις
Θέλω τη βοήθεια σου, κι όχι v’αποφασίζεις για μένα
Θέλω να με προσέχεις χωρίς να με ακυρώνεις
Θέλω να με κοιτάς χωρίς να προβάλλεις
τον εαυτό σου σε μένα
Θέλω να με αγκαλιάζεις χωρίς να με κάνεις να ασφυκτιώ
Θέλω να μου δίνεις ζωντάνια χωρίς να με σπρώχνεις
Θέλω να με υποστηρίζεις χωρίς να με φορτώνεσαι

Ξενάκια

greek immigrants

Ήρθαν τα μνημόνια και έφυγαν οι άνθρωποι. Πρώτη φορά, επίσημη κρατική έκθεση -από την ΤτΕ- δίνει μια εικόνα για το τρίτο κύμα μετανάστευσης που σάρωσε την χώρα κατά τον 20ό αιώνα.
Από το 2010 και μετά έχουν φύγει 427.000 Έλληνες ηλικίας 16-64 ετών.
Τα μικρότερα παιδιά που φύγανε δεν τα μετράνε, όπως δεν μετράνε και τα χιλιάδες παιδιά που γεννιούνται στις νέες πατρίδες.

Δεν αξίζουν κανένα σχολιασμό τα προτεινόμενα μέτρα από την ΤτΕ για την ανάσχεση του φαινομένου, αφού πρόκειται ουσιαστικά για ευχολόγια και google μεταφράσεις γερμανικών κειμένων.

Αν δεν δουλέψουμε πάνω στο παραγωγικό μοντέλο που ταιριάζει στην χώρα και αν δεν εγκαταλείψουμε την ευρωζώνη και την ΕΕ, σωτηρία δεν πρόκειται να δούμε.

Αξίζει όμως να σταθεί κανείς σε κάποιες από τις επισημάνσεις που η έκθεση κάνει.

Πχ, πως την χώρα -σε αντίθεση με το παρελθόν- την εγκαταλείπουν μαζικά οι πλέον καταρτισμένοι και ανταγωνιστικοί από τους εργαζόμενους.

Οι νεομετανάστες δεν αφήνουν τα παιδιά τους πίσω στην γιαγιά και τον παππού, τα παίρνουν μαζί τους, γεννούν στους νέους τόπους κατοικίας και σκέφτονται την επιστροφή στην Ελλάδα, αφού πρώτα αποκτήσουν κάποια σύνταξη από το εξωτερικό.

Η Ελλάδα σβήνει.

Δεν θα μείνει στο τέλος παρά μονάχα αυτή η αίσθηση του κενού και η θλίψη που αφήνει παντού το ανεκπλήρωτο μιας ευτυχίας που προσδοκούσαμε αλλά δεν ήρθε, ενός έρωτα που έσβησε πριν καν να γεννηθεί.

Μιας νοσταλγίας παράλογης και αβάσταχτης για κάτι που ποτέ μας δεν ζήσαμε.

Θα μένει μονάχα η θλίψη παντού.

Πρεσβυωπία: Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται γυαλιά νωρίτερα από τους άνδρες;

Πρεσβυωπία: Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται γυαλιά νωρίτερα από τους άνδρες;
Η πρεσβυωπία είναι πάθηση των ματιών που οφείλεται στη γήρανση του οπτικού συστήματος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να εστιάζει σε κοντινά αντικείμενα.
Εμφανίζεται σε ηλικίες άνω των 38 ετών και είναι συχνότερη σε όσους πάσχουν από μυωπία και υπερμετρωπία.
Η πρεσβυωπία παρουσιάζεται στην αρχή ως δυσκολία στο διάβασμα υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η διάγνωση του προβλήματος τίθεται όταν ο ασθενής δεν βλέπει να διαβάσει τα μικρά γράμματα, ελέγχοντας κάθε μάτι χωριστά.
Έρευνα επιχείρησε να εξηγήσει γιατί οι γυναίκες συνήθως φορούν γυαλιά πρεσβυωπίας νωρίτερα από τους άνδρες.

Υπέρταση: 3 φυσικοί τρόποι για να «ρίξεις» την πίεση

Υπέρταση: 3 φυσικοί τρόποι για να «ρίξεις» την πίεση
Προσέχετε τη διατροφή σας και κάνετε άσκηση, αλλά η αρτηριακή σας πίεση βρίσκεται στα ύψη;
Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι που αν τις υιοθετήσετε θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να ρίξετε την υψηλή πίεση, αποφεύγοντας ακόμη και τη φαρμακευτική αγωγή.
Οι ερευνητές επανεξέτασαν στοιχεία από 1.000 μελέτες σχετικά με εναλλακτικές θεραπείες που μπορούν να ρίξουν την αρτηριακή πίεση και δεν περιλαμβάνουν φάρμακα ή αλλαγές στη διατροφή.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η άσκηση και η διατροφή χωρίς ή με λίγο αλάτι, αποτελούν δοκιμασμένες μεθόδους για να ρίξει κάποιος την υψηλή πίεση, για κάποιους όμως είναι δύσκολο να τις ακολουθήσουν.
Προτείνουν λοιπόν αυτές τις τρεις εναλλακτικές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν:

ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ 1916


Μια είδηση από το The Tacoma Times του 1916 που έγραφε με μεγάλα, έντονα γράμματα, “οι επιστήμονες λένε οτι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν 20 απειλές».
Αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός οτι τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις δύο χρόνια πριν οι ΗΠΑ μπουν στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα περίμενε κανείς ότι ο πόλεμος τουλάχιστον θα ήταν στον κατάλογο. Ωστόσο, οι επιστήμονες φαίνεται να ανησυχούν περισσότερο για …άλλα πράγματα.
Οι απειλές αριθμούνται ως εξής: με το 1 να είναι η πιο μεγάλη και το 20 να είναι η μικρότερη:
20. Αύξηση των αυτοκτονιών – συνολικά 15.000 ετησίως.
19. Αισθητή αύξηση των προβλημάτων με τα δόντια και την κακή όραση.
18. Αξιοσημείωτη αύξηση της θνησιμότητας εξαιτίας του καρκίνου.
17. Η υπερβολική σπατάλη ζωή από ασθένειες μικρόβιων.
16. Αύξηση των θανάτων από οργανικές ασθένειες.
15. Χαμηλό προσδόκιμο ζωής (49 ετών για τους άνδρες και 54 για τις γυναίκες.)
14. Αισθητά χαμηλή αντίσταση στην ασθένεια.
13. Αύξηση της παχυσαρκίας.
12. Πολύ φαγητό χωρίς άσκηση.
11. Αύξηση της καθιστικής εργασίας (Αυτό ήταν πριν την εφεύρεση του Διαδικτύου).
10. Η υψηλή και αυξανόμενη νευρική ένταση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα