Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο καιρού καρδιάς


                                                   

~ Τι διαβάζεις εκεί;

~ Βλέπω τον καιρό !

~ Μήπως βλέπεις της προηγούμενης εβδομάδας.; Γιατί για αύριο προβλέπεται κακοκαιρία!!

~Α!!! Δεν σου εξήγησα .συγνώμη για την αφέλεια μου .αυτός είναι ένας διαφορετικός καιρός .είναι το δελτίο καιρού της καρδίας μου!!!

~ Πλάκα μου κάνεις; Τι είναι αυτό; Ερωτευμένος είσαι;

Οργανικές Πύλες. Υπάρχουν Δύο Φυλές Ανθρώπων. Ξεχώρισε τους, Αναγνώρισε τους, Χειρίσου τους.


…Αν θέλεις να κρύψεις κάτι, να το κάνεις μυστικό, κάνε το Ολοφάνερο. 
Κανείς δεν βλέπει, αυτό, που είναι μπροστά στα μάτια του.
…Όλοι οι άνθρωποι, φαίνεται, να έχουν δημιουργηθεί με ίσα δικαιώματα απέναντι στην ζωή,
όμως μια απλή παρατήρηση δείχνει πως
…όλοι οι άνθρωποι ΔΕΝ έχουν δημιουργηθεί με ίση αξία για τον εαυτό τους και την ζωή.
Η φαινομενικότητα δεν δείχνει να ταιριάζει πάντα με την πραγματικότητα.
Ας δούμε γιατί…
1-1  2

Ποιοί μας Κλέβουν την Ψυχή από … την Σελήνη;


Ποιοί Κλέβουν Τις Ψυχές, Από την Σελήνη; Πριν εκφέρεις άποψη, εκτύπωσε το και ξανά διάβασε το, ερεύνησε τα δεδομένα μόνος σου -όπως κι τους συνδέσμους- και Σκέψου.. Σκέψου Πολύ.. Σκέψου με την Καρδιά όχι με την Λογική που έτσι κι αλλιώς είναι υποβαθμισμένη σε αυτό τον Συμπαντικό Κόσμο. Το άρθρο αυτό γράφτηκε -όπως και όλα τα άρθρα εδω άλλωστε- ως έναυσμα για μελέτη κι έρευνα, δεν είναι διατριβή του θέματος, ούτε βιβλίο, για να δώσει όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την κατανόηση του θέματος. Εναυσμα και αρχή για να ψάξεις, αν το αισθανθείς … Αν έχεις Ψυχή θα το νοιώσεις.  Αν δεν έχεις δεν θα το καταλάβεις. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι για τους α-ψυχους, αλλά για όλους τους υπόλοιπους.  Τα λέμε στο τέλος λοιπόν, με όσους …κι αν βρεθούμε!

Σελήνη, το Σκάφος Ελέγχου της Γης


Σελήνη η Λεβάν ή όπως αλλιώς θέλουν να την λένε τέλος πάντων. Ένας κουφωμένος αστεροειδής 5 δισεκατομμυρίων ετών, με πάχος φλοιού 30 χιλιόμετρα και κοιλοδοκούς εσωτερικής κατασκευής 1.000 μιλίων. Ένα κατεστραμμένο Death Star, για αυτό δεν μας δείχνει πότε την πίσω πλευρά. Ενώ ο Ήλιος την έλκει 10φορές περισσότερο (Tug of War Ratio, αστρονομικός όρος) και έπρεπε να ήταν πιο μακριά, είναι τόσο κοντά όσο χρειάζεται στην ολική έκλειψη Ηλίου η φαινομενική διάμετρος της να είναι όσο του Ηλίου !!!

Αναζητώντας «Το Άστρο των Χριστουγέννων»


                              

Αναζητώντας «Το Άστρο των Χριστουγέννων»
του Διονύση Π. Σιμόπουλου
Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου
Κοιτάζοντας πίσω σ’ όλους αυτούς τους αιώνες που πέρασαν από τη γέννηση του “Θείου Βρέφους” στη φτωχική φάτνη του μικρού χωριού της Βηθλεέμ, δεν είναι δυνατόν παρά να αισθανόμαστε έναν απέραντο θαυμασμό για την τόσο βαθιά και ριζική επίδραση που είχε η γέννηση του Χριστού στον κόσμο μας.
Τι ήταν όμως αυτό το φώς που οδήγησε τους Μάγους μακριά από τη χώρα τους; Τι είδους άστρο τους καθοδήγησε στο μέρος όπου ήταν σπαργανωμένο το μικρό βρέφος της Βηθλεέμ; Απόψε ελάτε να ψάξουμε μαζί γι’ αυτό το μυστηριώδες και υπέροχο άστρο, του οποίου το ακτινοβόλο φως έχει φωτίσει και εμπνεύσει τους ανθρώπους επί 2.000 σχεδόν χρόνια.

Πώς η λέξη computer έχει ρίζες ελληνικές!


Όταν πλημμύριζε ο Νείλος στην Αρχαία Αίγυπτο, οι αγρότες που είχαν χωράφια δίπλα στο ποτάμι έχαναν τα όρια τους. Όταν βρέθηκε εκεί ο Θαλής ο Μιλήσιος να μετρήσει την μεγάλη πυραμίδα από την σκιά της, του ανέθεσαν να βρει έναν τρόπο έτσι ώστε μετά την άμπωτη να μπορούν να ξαναβρούν οι Αιγύπτιοι αγρότες τα όρια των χωραφιών τους.

ΣΕΙΡΙΑΚΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΝΟΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΙΚΟ.

Μια σχέση πού την χωρίζει ή άβυσσος της ψυχής.
Ανάμεσά τους υπάρχει ή ειρωνική αντίφαση ενός πόλεμου για ειρήνη.
Ένας πόλεμος για την Ωραία Ελένη. 
 

Η «εναλλακτική λύση 3» αφορά την υπόθεση διαφυγής στο διάστημα σε
περίπτωση που όλα πάνω στον πλανήτη αποφασισθεί από τους έχοντες τον έλεγχό του,
να γίνουν ένα χάος. Η λύση αυτή, πιθανών να έχει ξαναυπάρξει στο μακρινό
παρελθόν της ανθρώπινης ιστορίας και η αποίκηση στον Σείριο ίσως να ήταν
μια προμυθολογική πραγματικότητα.

ΑΤΛΑΝΤΙΟΙ ΟΦΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ

Τον συμβολισμό του όφεως περιτυλίσσουν με χιλιάδες μύθους , ιστορίες , και
θεϊκές σχέσεις . Όμως δεν παύει να υποκρύπτετε μέσα του η έννοια του κακού και
εχθρικού , άσχετα από θρησκευτικές προκατάληψης.
                                    
Το φίδι , όπως και ο ταύρος μέσα από κωδικοποιημένες μύθους και ιστορίες, ‘έχουν την έννοια της Γήινης Ενέργειας που σημαίνει γνώση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. 

Σαπούνι με γαρύφαλλα


620 γρ. Λάδι καρύδας
670 γρ. Ηλιέλαιο

Η μαγεία της σιωπής

 Σιωπή





Ζούμε σε μια κοινωνία φλυαρίας, καθημερινότητα φλυαρίας και βομβαρδιζόμαστε από γεγονότα στην ζωή μας, πληροφορίες, θορύβους άναρχους  και σκέψεις οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να ζούμε στο εδώ και στο τώρα.
Ο μόνος χώρος σιωπής είναι η ώρα που κοιμόμαστε. Εκεί, την ώρα αυτή που ο νους ησυχάζει και περνάει σε άλλα στάδια συχνοτήτων ενεργοποιούνται τα όνειρα τα οποία μπορεί να περιέχουν περιόδους έντονης δράσης αλλά εκεί ο χωροχρόνος καταλύεται και γινόμαστε παρατηρητές αυτού που συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο, θεατές του έργου μας και ταυτόχρονα δράστες, τα πάντα μπορεί να τρέχουν πολύ αργά ή γρήγορα, ο χρόνος  χάνεται και μαγικά συμβαίνουν, επιθυμίες πραγματοποιούνται.

Οι Μάγιας είχαν δίκιο. Του Γιώργου Πήττα

Και μετά ήρθαν άλλοι καιροί
οι νύχτες δεν αλλάζανε με μέρες
οι άνεμοι τα σκούπιζαν όλα
και οι καταιγίδες τρυπούσαν το μυαλό μας
(Από τους Οικοπεδούχους του Στράτου Φαναρά, Η πικρή ιστορία της Α, Εκδόσεις Athens Voice Books 2012)

Οι Αύρες Των Ανθρώπων Και Ο Τρόπος Που Αλληλεπιδρούν Μεταξύ Τους


 Πρόλογος
Ένα από τα σώματα του ανθρώπου είναι το ενεργειακό. Δημιουργείται από το μεταβολισμό ένα πεδίο γύρω από το σώμα ενεργειακό που εκφράζεται σε δονήσεις. Οι δονήσεις μετριούνται με την συχνότητα με την οπία αυτή η αύρα κινείται. Ξεκινώντας απ΄ το κατώτερο επίπεδο αύρας το κόκκινο φτάνουμε στο ανώτερο που είναι το λευκό. Το λευκό επίπεδο έχει τρία υποεπίπεδα, το λευκό, πιο πάνω το ασημί και πιο πάνω το χρυσό.

21 + 2 ημέρες… Και ο κόσμος δεν καταστράφηκε τελικά…



21 + 2 ημέρες…
Και ο κόσμος δεν καταστράφηκε τελικά…

Πόση ανακούφιση!
Οι πολυκατοικίες είναι στην θέση τους…
Η Γη δεν σχίστηκε στα δύο…
Ο ήλιος δεν σκοτείνιασε…
Οι εξουσίες δεν άλλαξαν…
Οι λαοί δυστυχούν ακόμα…
Ο πόλεμος συνεχίζεται…

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ- ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ …



Η διαδοχή των γραμμάτων  στό ελληνικό αλφάβητο ,στην πλήρη εκφώνηση τους [  άλφα ,βήτα ,γαμα κλπ ] ,δεν είναι καθόλου τυχαία ,αλλά πίσω από αυτήν υπάρχει μια πλήρης γραμματική ,συντακτική, και νοηματική συνέχεια ,ανωτέρας συλλήψεως .
Σύμφωνα με αυτήν την γνωστή μας εκφώνηση ,τα ελληνικά γράμματα [ αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα …στίγμα η δίγαμα ]   ακούγονται και γράφονται ως εξής…..

Η ιστορία του φιλιού


Το φιλί, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μια από τις πιο παράξενες ανθρώπινες δραστηριότητες.

Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν την ιστορία του... Πώς ξεκίνησαν οι άνθρωποι να φιλιούνται...

Η Όραση και ο τρόπος που "βλέπουμε" τον κόσμο

Ο τρόπος που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τον περιβάλλοντα κόσμο επηρεάζεται από το τι γνωρίζουμε ή το τι πιστεύουμε. Βλέπουμε μόνο ότι κοιτάμε. Το να κοιτάμε είναι μία πράξη επιλογής και ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας πράξης, αυτό που βλέπουμε έρχεται κοντά μας. Ποτέ δεν κοιτάμε ένα και μόνο πράγμα, κοιτάμε πάντα τη σχέση ανάμεσα στα πράγματα και τον εαυτό μας. Η όρασή μας ενεργεί συνεχώς, κινείται συνεχώς, συγκρατεί τα πράγματα σ' έναν κύκλο γύρω της, συνιστώντας αυτό που είναι παρόν για μας όπως είμαστε.

Η NASA ανακοινώνει πως οι αστρικές πύλες είναι πραγματικές


Αστροπύλες, μαγνητικές πύλες, χρονοδίνες: συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας έχουν δώσει αυτές τις έννοιες των ανοιγμάτων στο χωροχρόνο για να εξηγήσουν πως οι ταξιδιώτες από πολύ μακρινά βασίλεια του χώρου, του χρόνου ή και των 2 έφτασαν στη Γη. Ωστόσο, αποτελεί αυτό τέχνασμα επιστημονικής φαντασίας ή όχι;
Αποδεικνύεται ότι όντως υπάρχουν παρότι αυτή η ανακάλυψη βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Ένας ερευνητής χρηματοδοτούμενος από τη NASA στο πανεπιστήμιο της Αϊόβα έχει καταλάβει πώς να τις εντοπίσει. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι αυτά είναι παλιά νέα σε σχέση με τον αποσχισθείσα πολιτισμό της ελίτ που βρίσκεται στον Άρη και ακόμα παραπέρα. Ακόμα και ο πιο δύσπιστος από εμάς αναρωτιέται αν τα καταπληκτικά αυτά γεγονότα που μόλις κυκλοφόρησαν από την κυβέρνηση, χρησιμοποιούνται για χρόνια με καθοδήγηση και συνεργασία εξωγήινων.

Sol Invictus - ο Ανίκητος Ήλιος και τα Χριστούγεννα

Χειμερινό ηλιοστάσιο: το φυσικό φαινόμενο, οι μύθοι και οι παραδόσεις

Κάποτε υπήρχαν δέκα Ήλιοι, που διέτρεχαν τον Ουρανό ο ένας μετά τον άλλο, τη μία μέρα μετά την άλλη. Κάθε μέρα μονάχα ένας Ήλιος μπορούσε να εμφανίζεται στον Ουρανό, ενώ οι υπόλοιποι Ήλιοι θα έπρεπε να περιμένουν τη σειρά τους. Ύστερα από λίγο καιρό όμως, οι Ήλιοι αποφάσισαν ότι θα εμφανιζόντουσαν όλοι μαζί στον Ουρανό και η Γη ζεστάθηκε τόσο πολύ, που τόση θερμότητα οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να την αντέξουν. Ζήτησαν από τους Ήλιους να εμφανίζονται μοναχοί τους, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Κι έτσι, ο πατέρας των ανθρώπων ζήτησε στον τοξότη Yi να κατέβει από τους Ουρανούς για να επιπλήξει τους ανυπάκουους Ήλιους. Εκείνος, σκότωσε τους εννέα και έμεινε μονάχα ένας, αυτός που ακόμα και σήμερα βασιλεύει στον Ουρανό. (Κινέζικος μύθος)


Το χειμερινό ηλιοστάσιο ως φυσικό φαινόμενο

Η ζωή μας είναι μια αιτία ή ένα αποτέλεσμα;

Πολλές φορές οι άνθρωποι ζητούμε βοήθεια για κάτι δυσάρεστο που μας έχει συμβεί. Αυτό που στην ουσία συμβαίνει είναι ότι νιώθουμε πως βιώνουμε τα αποτελέσματα μιας κάποιας αιτίας, την οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Αναζητούμε μια μαγική λύση για να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα της δυστυχίας μας, είτε αυτά είναι άγχος, κατάθλιψη, φόβος, έλλειψη επιβεβαίωσης, κακές σχέσεις με τους άλλους, κ.λπ. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που θα έπρεπε πρώτα από όλα να εξετάσουμε είναι εάν σαν άνθρωποι θεωρούμε ότι προκαλούμε οι ίδιες τις αιτίες για όσα μας συμβαίνουν, ή ότι δεχόμαστε με παθητικό τρόπο τα αποτελέσματα τους.

Η αστρονομία της... αστρολογίας



Τα ιστορικά ίχνη της αστρολογίας εντοπίζονται στην αρχαία Βαβυλωνία και αρχικά ήταν ενιαία με την αστρονομία. Για να μπορούν οι Βαβυλώνιοι αστρολόγοι να εξασκήσουν την τέχνη τους, κατασκευάστηκαν χάρτες και πίνακες, που έδειχναν την ανατολή και τη δύση των αστέρων. Βασισμένοι στις παρατηρήσεις τους, αντιλήφθηκαν ότι κάποιοι αστέρες δεν κινούνταν με τον ίδιο τρόπο όπως οι άλλοι. Αργότερα, οι αρχαίοι Έλληνες θα μας έδιναν τη λέξη, την οποία χρησιμοποιούμε για αυτά τα αντικείμενα σήμερα, «πλανήτες» που σημαίνει περιπλανώμενα αστέρια.

Το Τραγούδι της Ημέρας - «Χριστούγεννα» Φοίβος Δεληβοριάς


                               

Το 2003 κυκλοφόρησε ένα διαφορετικό «χριστουγεννιάτικο» τραγούδι, στον κλασικό πλέον δίσκο του Φοίβου Δεληβοριά «Ο Καθρέπτης», με τίτλο «Χριστούγεννα». Στο συγκεκριμένο τραγούδι αποδομούνται οι γιορτές και όλος ο μύθος τους. «Χριστούγεννα/ Τα πλεϊμομπίλ μου είν' εξαιτίας μου κουτσά/ Σβησμένα στη σαμπάνια βεγγαλικά/ Ίσως για κάποιους να 'ναι ακόμα γιορτή/ Μα ποιοι είν' αυτοί;/ Ζουν σε θερμοκοιτίδες ή σε χωριά;» τραγουδάει ο Δεληβοριάς προκαλώντας ποίκιλες αντιδράσεις, καθώς διαλύει την χρυσή ομίχλη που δημιουργούν οι μέρες αυτές. 

Η Υψηλότερη Αρχή Είναι η Επίτευξη της Προσωπικής Ευτυχίας


Μοναδική υποχρέωση που έχει κάποιος είναι να φροντίσει για τη δική του ευημερία,
έτσι αν κάτι δεν προάγει τη δική μου ευημερία, τότε δεν έχω καθήκον να το κάνω.

Η αγάπη όσο και η φιλία είναι καταστάσεις που υποκινούνται από εγωιστικά κίνητρα.. μπορείς να είσαι φίλος μου και να σε αγαπάω μόνο επειδή ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ … Μπορώ να αγαπάω όλη την ανθρωπότητα ΜΟΝΟ επειδή δεν με ενδιαφέρει αν «αύριο το πρωί πάψει να υπάρχει». Μπορώ να είμαι φίλη σου και να σου δώσω «τον ένα από τους δύο χιτώνες μου» ΜΟΝΟ αν δεν με ενδιαφέρεις καθόλου. Ο άνθρωπος δρα με αγάπη και χωρίς ΕΓΩ, ΜΟΝΟ όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον, διαφορετικά απλώς προβάλλει το ΕΓΩ του και ζητάει και χειροκρότημα γι αυτό…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα