Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Σμιθσόνιαν: Αρχαιολογικές Συγκαλύψεις

Σμιθσόνιαν: Αρχαιολογικές Συγκαλύψεις 

«Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον. Όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν»
Τζώρτζ Όργουελ 1984


Το Σμιθσόνιαν και οι Αρχαιολογικές του Συγκαλύψεις

Ακολουθώντας τις εντολές των Επικυρίαρχων

Οι περισσότεροι από εσάς θυμάστε την τελευταία σκηνή από την δημοφιλή ταινία αρχαιολογικής περιπέτειας “Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού” με τον Ιντιάνα Τζόουνς, στην οποία ένα σημαντικό ιστορικό εύρημα, η Κιβωτός της Διαθήκης από το Ναό της Ιερουσαλήμ, κλειδώνεται σ’ ένα κιβώτιο και τοποθετείται σε μια τεράστια αποθήκη, όπου δεν θα την ξαναδεί ποτέ κανείς, εξασφαλίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο ότι τα βιβλία της ιστορίας δεν θα χρειαστεί να ξαναγράφουν και οι καθηγητές της ιστορίας δεν θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν τη διάλεξη που δίνουν εδώ και σαράντα χρόνια.

Συμφωνα με τη γνώμη πολλών εξερευνητών, παρ’ όλο που η ταινία είναι φανταστική, η σκηνή κατά την οποία ένα σημαντικό αρχαίο λείψανο θάβεται σε μια αποθήκη είναι επικίνδυνα κοντά στην πραγματικότητα (το τρομακτικό δε είναι ότι εκεί που θάβεται υπάρχουν γύρω της, πολλές χιλιάδες άλλα ευρήματα θαμμένα) Για όσους ερευνούν τις κατηγορίες για αρχαιολογικές συγκαλύψεις, υπάρχουν ενοχλητικές ενδείξεις ότι το πιο σημαντικό αρχαιολογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν (Smithsonian), που αποτελεί ανεξάρτητη ομοσπονδιακή αρχή, έχει σκόπιμα αποκρύψει κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες και σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έγιναν στον πλανήτη.

Το Βατικανό εδώ και πολύ καιρό κατηγορείται ότι κρύβει ευρήματα και αρχαία βιβλία στα τεράστια υπόγεια του, χωρίς να επιτρέπει στον έξω κόσμο την πρόσβαση σ’ αυτά. Οι μυστικοί αυτοί θησαυροί, των οποίων η ιστορική ή θρησκευτική φύση είναι συχνά αμφισβητούμενη, θεωρούνται ότι αποκρύπτονται από την Καθολική Εκκλησία γιατί μπορούν να εξαφανίσουν την αξιοπιστία της και να θέσουν τα επίσημα κείμενα τους υπό αμφισβήτηση. Δυστυχώς, υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν.
Το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν ιδρύθηκε το 1829, όταν ένας εκκεντρικός Βρετανός εκατομμυριούχος ονόματι Τζέημς Σμίθσον (James Smithson), πέθανε αφήνοντας το ποσό των 515.169 δολαρίων για τη δημιουργία ενός ινστιτούτου “για την αύξηση και τη διάδοση της γνώσης στους ανθρώπους”. Δυστυχώς, υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το Σμιθσόνιαν τα τελευταία εκατό χρόνια ασχολείται περισσότερο με την απόκρυψη παρά με τη διάδοση της γνώσης.

Σεξ, υπευθυνότητα και επιλεκτικότητα

Σεξ, υπευθυνότητα και επιλεκτικότητα (κατά το «Σεξ, ναρκωτικά και ροκ εν ρολ»).





Κάθε φορά που δυο άνθρωποι έρχονται σε σεξουαλική επαφή, οι ενέργειές τους συγχωνεύονται και οι αύρες τους αναμειγνύονται. Αυτές οι συγχωνεύσεις δημιουργούν μαγνητικούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων και αφήνουν αποτυπώματα, ασχέτως αν πρόκειται για μια πολύχρονη σχέση ή για επαφή της μιας βραδιάς.

Για τη γυναίκα οι κίνδυνοι από τη συγχώνευση της αύρας είναι πολύ μεγαλύτεροι, γιατί εκ φύσεως η αύρα της είναι πολύ απορροφητική. Κάναμε λόγο για τη γραμμή του τόξου και τη δεύτερη γραμμή του τόξου που διαθέτει μόνο η γυναίκα και τις «τρύπες» που δημιουργούνται σε αυτές, όταν οι σεξουαλικές επαφές δεν γίνονται με σύνεση και υπευθυνότητα.

Φυσικά η σύνεση και η υπευθυνότητα θα πρέπει να αποτελούν και γνώρισμα του άνδρα, γιατί όπως θα δούμε πιο αναλυτικά στο παρόν κείμενο, η σεξουαλική ένωση είναι πολύ περισσότερα πράγματα από ευχαρίστηση ή εκτόνωση και μια μη σωστή διαχείριση του σεξ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, τόσο στους άνδρες και όσο και στις γυναίκες.



O Osho στο βιβλίο του “From Sex to Superconscious” γράφει:

«Η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας έχει πολύ μεγάλη σημασία: το εγώ εξατμίζεται σε αυτή την αφομοίωση των δυο ανθρώπων. Ένα άτομο που πραγματικά καταλαβαίνει την ουσία αυτής της ενότητας, αυτής της λαχτάρας για αγάπη και μοναδικότητα, μπορεί επίσης να κατανοήσει και το νόημα μιας άλλου είδους ενότητας – ένας γιόγκι ενώνεται, ένας ασκητής ενώνεται, ένας άγιος ενώνεται, ένας διαλογιζόμενος ενώνεται. Ένας άνθρωπος ενώνεται επίσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής: η ταυτότητά του συγχωνεύεται με την ταυτότητα του άλλου ανθρώπου. Και γίνονται ένα.»


Η σεξουαλικότητα συνδέεται με την πνευματικότητα. Κατά πόσο όμως το σεξ που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι προάγει την ενότητα και την ποιοτική συγχώνευση την οποία περιγράφει ο Όsho;

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρησιμοποιεί διαφορετικές συχνότητες για ροή πληροφορίας μεταξύ των περιοχών του


20160128_Visual-Cortex300x340

Ερευνητές στο Ινστιτούτο Ernst Strüngmann (ESI) για τη Νευροεπιστήμη, στην Φρανκφούρτη, σε συνεργασία με την Max Planck Society, έδειξαν ότι ο οπτικός φλοιός των ανθρώπων-υποκειμένων της έρευνας χρησιμοποιεί διαφορετικά κανάλια συχνοτήτων που εξαρτώνται από την κατεύθυνση στην οποία μεταδίδονται οι πληροφορίες. Τα ευρήματά τους επετεύχθησαν χάρις σε προηγούμενες έρευνες με πιθήκους μακάκους. Θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσουν να κατανοηθεί η αιτία ψυχιατρικών ασθενειών στις οποίες τα δυο κανάλια φαίνεται να μπερδεύονται.

Οι όροι «κάτω-επάνω» και «επάνω-κάτω» αναφέρονται σε διαδικασίες με τις οποίες ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται πληροφορίες. Όπως εξηγεί ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, στο οπτικό σύστημα επικοινωνία «κάτω-επάνω» συμβαίνει όταν πληροφορίες εισέρχονται από τα μάτια και ρέουν από χαμηλότερες σε υψηλότερες οπτικές περιοχές, δηλαδή από κάτω προς τα επάνω.
Όταν ένα πρόσωπο παρατηρεί το περιβάλλον του, ο εγκέφαλος επεξεργάζεται συνεχώς την αισθητηριακά εισερχόμενη πληροφορία χρησιμοποιώντας την αρχή «κάτω-επάνω».

 Το ερώτημα που τίθεται είναι: πώς γνωρίζει κάποιος ότι ένα κομμάτι της πληροφορίας είναι πιο σημαντικό από ένα άλλο;

Κβαντική ασυμμετρία μεταξύ χώρου και χρόνου ή γιατί ο χρόνος πηγαίνει πάντα μπροστά

Νέα έρευνα από το Κέντρο για την Κβαντοδυναμική του Πανεπιστημίου Griffith (δημόσιο πανεπιστήμιο στο Queensland, στην Αυστραλία), διευρύνει τις προοπτικές για το χρόνο και το χώρο. Σε εργασία που δημοσιεύεται στο υψηλού κύρους περιοδικό Proceedings of the Royal Society A, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Joan Vaccaro προκαλεί την επικρατούσα υπόθεση ότι η εξέλιξη του χρόνου-το ακατάπαυστο ξεδίπλωμα του σύμπαντος στο χρόνο-είναι βασικό μέρος της Φύσης.

time

Στην κβαντική ασυμμετρία μεταξύ χώρου και χρόνου, προτείνει ότι μπορεί να υπάρχει μια βαθύτερη προέλευση που οφείλεται στη διαφορά μεταξύ των δύο κατευθύνσεων του χρόνου: προς το μέλλον και προς το παρελθόν. «Αν θέλετε να ξέρετε από που ήλθε το σύμπαν και πού θα πάει, πρέπει να ξέρετε για το χρόνο», είπε η Vaccaro.

«Πειράματα σε υποατομικά σωμάτια κατά τα τελευταία 50 χρόνια, έδειξαν ότι η Φύση δεν αντιμετωπίζει το ίδιο και τις δυο κατευθύνσεις του χρόνου. Ιδιαιτέρως, υποατομικά σωμάτια που ονομάζονται K και B μεσόνια συμπεριφέρονται ελαφρώς διαφορετικά σε σχέση με την κατεύθυνση του χρόνου. Όταν αυτή η λεπτή συμπεριφορά περιλαμβάνεται σε ένα μοντέλο του Σύμπαντος, αυτό που βλέπουμε είναι το Σύμπαν να αλλάζει από το να είναι σταθερό σε μια στιγμή στο χρόνο προς το να εξελίσσεται συνεχώς. Με άλλα λόγια, η λεπτή συμπεριφορά εμφανίζεται να είναι υπεύθυνη στο να κάνει το σύμπαν να κινείται προς τα εμπρός στο χρόνο. Η κατανόηση πώς, η εξέλιξη του χρόνου, συμβαίνει με αυτόν τον τρόπο, ανοίγει μια ολοκληρωτικά νέα θέα στη θεμελιώδη φύση του ίδιου του χρόνου. Μπορεί ακόμη να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα περίεργες ιδέες, όπως το να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο».

Φωτεινές στήλες: ένα ασυνήθιστο φυσικό φαινόμενο

Μερικές φορές κατά τη διάρκεια ψυχρού καιρού εμφανίζονται κάθετες στήλες φωτός που φαίνονται σαν ακτίνες προς τον ουρανό. 

Αυτές οι παράξενες στήλες ονομάζονται «Light Pillars» και δημιουργούνται από την αντανάκλαση του φωτός σε κρυστάλλους πάγου. 

Janis-Satrovskis

Το φως μπορεί να προέλθει από τον Ήλιο (συνήθως σε χαμηλή προς τον ορίζοντα θέση), από τη Σελήνη ή από γήινες πηγές φωτός όπως τα φώτα του δρόμου. 

Το φαινόμενο συμβαίνει κυρίως σε πολικές περιοχές.

Πονόλαιμος: Νικήστε τον πόνο με «φυσικά» σιρόπια!



Ο πονόλαιμος είναι μια ενοχλητική κατάσταση η οποία αυτή την εποχή κάνει θραύση.

Καλό είναι συνιστούν οι ειδικοί με τα πρώτα ενοχλητικά συμπτώματα του πονόλαιμου να λάβετε τα μέτρα σας με φυσικές θεραπείες χωρίς καμία παρενέργεια.

Μια θεραπεία που υπόσχεται να σας ανακουφίσει από τον πονόλαιμο είναι να κάνετε γαργάρες με αλατόνερο και λεμόνι που απολυμαίνει τον λαιμό. Αν προτιμάτε μπορείτε να κάνετε γαργάρα με μια κουταλιά μηλόξιδο διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό.

Ο καρκίνος αντιμετωπίζεται με πρόληψη. Ποια η σωστή διατροφή και τι πρέπει να προσέχουμε;



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.

H καθημερινή πίεση, το στρες των δυσάρεστων ακουσμάτων, η πίεση στην εργασία από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η απώλεια εργασίας, η απώλεια σημαντικού μέρους του εισοδήματος, η κατήφεια και η κατάθλιψη, δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να αυξηθούν τα περιστατικά καρκίνου.
Μάλιστα πλέον καταγράφεται, αρκετούς μήνες πλέον, ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και βρίσκονται σε στάδιο θεραπείας ή παρακολούθησης, λόγω οικονομικής αδυναμίας να μην προσέρχονται για τις υποχρεωτικές εξετάσεις τους και ακόμα χειρότερα να μην λαμβάνουν τα θεραπευτικά τους σχήματα όπως θα έπρεπε. Επίσης είναι χαρακτηριστικό ασθενείς, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης να περιμένουν για μήνες ραντεβού για να εξεταστούν και ας έχουν πιθανή διάγνωση καρκίνου.

Σε όλη αυτήν την κατάσταση εκείνο που μπορεί να βοηθήσει σοβαρά και να μην αυξηθούν τα περιστατικά καρκίνου, είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη. Μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, και επίσης μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Αποτελεί, δε, μοναδική πρωτοβουλία βάσει της οποίας όλος ο κόσμος μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας του καρκίνου.

Ο καρκίνος έχει μια γενετική συνιστώσα, η οποία δεν μπορεί να προληφθεί. Όμως, δεν αναπτύσσουν καρκίνο όλοι οι άνθρωποι με γενετική προδιάθεση και, αντίστροφα, ο καρκίνος μπορεί να πλήξει ανθρώπους χωρίς οικογενειακό ιστορικό της νόσου. Η καρκινογένεση είναι ένα φαινόμενο που απαιτεί χρόνο για να πραγματοποιηθεί και υπάρχουν συνήθως αρκετά στάδια μέχρι ένα φυσιολογικό κύτταρο να μετατραπεί σε καρκινικό. Στον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του καρκίνου συμβάλλει ποικιλία παραγόντων, που περιλαμβάνουν:

Τι κρύβει το χρώμα των μαλλιών μας

Ξανθό, καστανό, κόκκινο… Άραγε, τι μπορεί να σημαίνει το φυσικό χρώμα των μαλλιών μας όσον αφορά την υγεία μας; 
 

Το χρώμα των μαλλιών έχει συσχετιστεί με πλήθος χαρακτηριστικών για την προσωπικότητά μας… Τείνουμε να θεωρούμε τις κοκκινομάλλες πιο θερμόαιμες και με εκρηκτικό ταμπεραμέντο, τους μελαχρινούς μυστηριώδεις, ενώ οι ξανθοί θεωρούνται πιο ανάλαφροι και διασκεδαστικοί τύποι. Είναι προφανές, βέβαια, ότι το χρώμα των μαλλιών αποκαλύπτει ελάχιστα πραγματικά στοιχεία για την προσωπικότητά μας, αν και τα στερεότυπα που συνοδεύουν τα μαλλιά καλά κρατούν. Από την άλλη μεριά όμως φαίνεται ότι το χρώμα των τριχών που καλύπτουν το κεφάλι μας, καθώς και το υπόλοιπο σώμα μας, αποκαλύπτει ορισμένα στοιχεία για την υγεία μας. Ας δούμε ποια είναι αυτά…

Οι μελαχρινοί

 
Τα σκούρα μαλλιά είναι το πιο συχνό χρώμα μαλλιών και είναι αποδεδειγμένα τα πιο ανθεκτικά συγκριτικά με τα μαλλιά άλλου χρώματος, όχι όμως και τα πιο πυκνά! Μια πιθανή εξήγηση γι’ αυτό είναι ότι τα πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά χρειάζεται να είναι πιο πυκνά προκειμένου να προσφέρουν ικανοποιητική κάλυψη στο δέρμα του κεφαλιού, ενώ τα μαύρα την παρέχουν ήδη λόγω σκούρου χρώματος. Το σκούρο χρώμα των μαλλιών, σύμφωνα με έρευνες ψυχολόγων, σχετίζεται με τη μεγαλύτερη... αξιοπιστία του κατόχου τους! Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι αποτελεί απόδειξη της μεγαλύτερης περιεκτικότητας των κυττάρων του δέρματος σε μελανίνη, που με τη σειρά της αποτελεί ασπίδα προστασίας του δέρματος από τον ήλιο και τα ηλιακά εγκαύματα. Από την άλλη μεριά, όμως, έχει διαπιστωθεί σε ανάλυση 82 ερευνών, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Nicotine and Tobacco Research», ότι η νικοτίνη «προτιμά» να συγκεντρώνεται σε ιστούς που περιέχουν πολλή μελανίνη, γεγονός που σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας μπορεί να έχει επιπτώσεις για τα άτομα με υψηλά επίπεδα μελανίνης. Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που πολλοί πιστεύουν ότι οι μελαχρινοί τείνουν να αναπτύσσουν μεγαλύτερο εθισμό στη νικοτίνη.

Detox στην κουζίνα

Θέλετε να είστε πιο υγιείς και πιο αδύνατοι; Τότε μάλλον χρειάζεται να κάνετε αποτοξίνωση. Όχι όμως στον εαυτό σας, αλλά στην κουζίνα σας! 
 
 Detox στην κουζίνα
To πρώτο βήμα για έναν υγιή τρόπο ζωής είναι να μεταμορφώσετε τη σχέση σας με το φαγητό. Για να συμβεί αυτό όμως και να θωρακίσετε την υγεία σας, είναι πολύ σημαντικό να απαλλάξετε την κουζίνα σας από τις «τοξίνες», δηλαδή τα τρόφιμα που παχαίνουν, τα σνακ που βλάπτουν, αλλά και τα προϊόντα που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα κάνετε μια σωστή… αποτοξίνωση στην κουζίνα σας, ώστε να βάλετε σωστά θεμέλια στη διατροφή σας και να βοηθήσετε έτσι τον οργανισμό σας. Εμείς σας δίνουμε τις κυριότερες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να βάλετε σε τάξη το ψυγείο, τα ντουλάπια και τη διατροφή σας.

Οδηγία Νο 1  

Τι πρέπει να φύγει


Επεξεργασμένα τρόφιμα και κονσέρβες:
Ξεφορτωθείτε κονσέρβες, έτοιμα γεύματα και οτιδήποτε σε πακέτο με μακρύ κατάλογο συστατικών. Τα προϊόντα αυτά έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία και τους έχουν αφαιρεθεί πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ έχουν προστεθεί άλλα, όπως αλάτι, λίπος, ζάχαρη. Στα προϊόντα αυτά ανήκουν, για παράδειγμα, το λευκό αλεύρι, τα μπισκότα και τα έτοιμα κέικ, τα πατατάκια, τα συσκευασμένα γεύματα και τα επεξεργασμένα κρέατα. 


Επεξεργασμένα έλαια: Αποφύγετε τα επεξεργασμένα έλαια, όπως π.χ. το σογιέλαιο, το καλαμποκέλαιο, το λάδι ελαιοκράμβης. Τα λάδια αυτά, επειδή υφίστανται μεγάλη επεξεργασία περιέχουν τρανς λιπαρά, τα οποία είναι επιβλαβή. Επίσης, έχουν μικρότερη αντοχή στο τηγάνισμα συγκριτικά με το ελαιόλαδο. Όσο για τη διατροφική τους αξία, είναι μικρότερη του ελαιολάδου, το οποίο αποτελεί την ιδανική επιλογή ελαίου σε κάθε περίπτωση (το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο).


Έτοιμες σάλτσες: Μπορεί να τρώτε τα ωμά λαχανικά σας κάθε μέρα, αλλά αν τα βουτάτε σε έτοιμα ντρέσινγκ, η προσπάθειά σας χάνει το νόημά της. Οι διάφορες έτοιμες σάλτσες, π.χ. για ζυμαρικά, σάντουιτς και σαλάτες, περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και ζάχαρης. Γιατί, λοιπόν, να πληρώνετε -και μάλιστα ακριβά- κάτι το οποίο μπορείτε εύκολα να φτιάξετε;


Προϊόντα με ζάχαρη: Δεν είναι μόνο το αλάτι και το λίπος καταστροφικά για την υγεία σας. Εξίσου βλαβερή είναι και η ζάχαρη. Καλό είναι, επομένως, να αποφεύγετε προϊόντα τα οποία την περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες.

Ένστικτο ή Λογική;



Ένστικτο ή Λογική; 


Εμπιστευόμαστε τυφλά τη διαίσθησή μας ή ακολουθούμε πιστά τη λογική; Πότε αποδεικνύεται σωστό το ένστικτό μας και πότε είναι προτιμότερο να το αγνοούμε; 
 
«Δεν μου αρέσει αυτός ο άνθρωπος. Παρόλο που δεν τον γνωρίζω, μου βγάζει κάτι αρνητικό. Το ένστικτό μου μού λέει να μην τον εμπιστευτώ». Πόσες φορές δεν μας έχει τύχει να πάρουμε αποφάσεις που βασίζονται εν μέρει ή ακόμα και εξ ολοκλήρου στη διαίσθησή μας; Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν στιγμές που θέτουμε σε λειτουργία τη λογική μας, για παράδειγμα όταν έχουμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση. Πότε πρέπει να εμπιστευόμαστε, όμως, τη διαίσθησή μας και πότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε στρατηγικές βασισμένες στη λογική;

Να εμπιστευόμαστε τη διαίσθηση; 

 
Αποφάσεις σε χρόνο ρεκόρ 

 
Όταν αποφασίζουμε με βάση το ένστικτο, χρειάζονται ελάχιστες πληροφορίες προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα. Ορισμένες μάλιστα φορές αρκούν λίγα μόλις κλάσματα του δευτερολέπτου για να σχηματίσουμε μια αντίληψη (π.χ. αυτός ο άνθρωπος είναι συμπαθητικός), η οποία πολλές φορές -αλλά όχι πάντα!- μπορεί και να μη διαφέρει από αυτή που θα είχαμε αν εντρυφούσαμε στην κατάσταση (π.χ. μετά από πολύχρονη γνωριμία μαζί του). 


Κοντά στις επιθυμίες μας 

 
Η διαίσθηση δεν μας βοηθάει μόνο να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις, αλλά και σύμφωνες με τις πραγματικές μας ανάγκες, όπως αυτές εκδηλώνονται μέσα από τις σωματικές και συναισθηματικές μας αντιδράσεις. Για παράδειγμα, κάποιος που δεν μπορεί να πει εύκολα «όχι» είναι πιθανό να δεχτεί την πρόσκληση του φίλου του να βγουν έξω ενώ δεν έχει όρεξη, ακριβώς επειδή δεν αναγνωρίζει το αρνητικό του συναίσθημα, το οποίο του στέλνει το μήνυμα ότι «κάτι δεν πάει καλά». Έτσι, όμως, δεν ακούει τις πραγματικές ανάγκες και τις επιθυμίες του. Αν όμως το άτομο αυτό μπορέσει να αναγνωρίσει ότι νιώθει δυσάρεστα και δεν θέλει να βγει έξω, είναι πιο πιθανό να το εκφράσει ή να αναρωτηθεί τι είναι αυτό που τον δυσκολεύει να εκφράσει αυτό που πραγματικά θέλει. Κατά συνέπεια, όταν αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας, κατανοούμε καλύτερα τις ανάγκες μας και έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που μας δίνει το σώμα μας ως εργαλείο για να σχεδιάσουμε τη μετέπειτα συμπεριφορά μας και να πάρουμε τη σωστή για εμάς απόφαση. Από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι που αναλύουν τα πάντα με βάση τη λογική δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία στις σημαντικές πληροφορίες και τα μηνύματα που τους μεταφέρουν τα συναισθήματά τους.

Πότε είναι ωφέλιμη η λογική; 

Λίγα χρόνια πριν το έτος της αγάπης

penγράφει ο Γεώργιος Νικηταΐδης
Λίγα χρόνια πριν από το έτος αγάπης.

Άντεξε αδελφέ μου, αυτή την δύσκολη ώρα. Αυτή την κρίσιμη στιγμή ανάμεσα στους αιώνες, μην ξεχάσεις τον εαυτό σου. Μην σταματήσεις να τον αγαπάς λεπτό.
Αξίζεις κι ας μην έχεις αυτή την στιγμή τα απαραίτητα χρήματα για να ζεις αξιοπρεπώς. Η αξιοπρέπεια σου είναι κάτι πιο βαθύ. Είναι κάτι περισσότερο ουσιαστικό. Η αξία σου δεν είναι θέμα διακανονισμού. Την αξία σου την ορίζεις εσύ και μόνον εσύ.
Κι αν από συνήθεια την έχεις ορίσει με χρέη, θυμήσου πως υπήρχες πριν από αυτά, υπάρχεις ακόμα και με αυτά και πως θα υπάρχεις και μετά από αυτά.
Η Ζωή συνεχίζεται.

Η Ζωή θα συνεχιστεί και μετά που θα τελειώσουν τα ψέματα.

Η Ζωή δεν ορίζεται με τα χρέη, τις ισοτιμίες και τους διακανονισμούς.

Η Ζωή δεν αποτυγχάνει, τα συστήματα των ανθρώπων αποτυγχάνουν.

Τα συστήματα αποτυγχάνουν, όχι εσύ.

Θυμήσου και μην χάνεις τον Εαυτό σου.

Πολύ περισσότερο θυμήσου ότι δεν φταις, όσα λάθη κι αν νομίζεις ή σου είπαν ότι έκανες.

Όλα καινούργια



 


penγράφει η Λίνα Παυλοπούλου

Όλα καινούργια!!
Τι μανία είναι αυτή που με έχει πιάσει.
Να μη θέλω τίποτα το παλιό.
Όλα καινούργια θέλω να ‘ναι.
Νέα δουλειά, νέο σπίτι, νέα έπιπλα, νέο κινητό, νέο νούμερο, νέο λάπτοπ, νέοι άνθρωποι.
Ακόμα και ότι παλιό το βλέπω με νέο βλέμμα, με νέα διάθεση.
Νέος χρόνος! Νέοι στόχοι, νέα πραγματικότητα.
Ζητάω πράγματα και έρχονται, όλα στην ώρα τους και όλα στο χρόνο τους, το δικό τους χρόνο και απλά υλοποιούνται.
Ω, τι μεγάλη κατάκτηση είναι αυτή!
Να υλοποιούνται οι επιθυμίες, να πραγματώνονται οι στόχοι.
Κι εγώ καινούργια αισθάνομαι.
Σα να’ μαι μία άλλη. Είμαι μία άλλη.
Είμαι ο καινούργιος μου εαυτός.
Μερικές φορές είναι τόσο έντονο αυτό που θαρρείς σα να βγαίνω από εμένα και να με παρατηρώ και αναρωτιέμαι…. “Εγώ είμαι?”
Ναι, Εγώ είμαι!
Ο νέος μου εαυτός!
Καινούργιος! Ολοκαίνουργιος!
Πως να αντέξει το καινούργιο λοιπόν το παλιό?
Πως να αντέξει το καθαρό το βρώμικο?
Πως να αντέξει το φως το σκοτάδι?
Όλα καινούργια! Κάθε μέρα καινούργια!
Ακόμα και τις Δευτέρες που δεν τις ήθελα, τώρα τις βλέπω αλλιώς.
Και αναρωτιέμαι τι άλλαξε?
Μα… εγώ άλλαξα. Καθάρισα!
Τι?… Συναισθήματα!
Καθάρισα τα τοξικά συναισθήματα από το σύστημά μου και έκανα χώρο μόνο για τα υγιή.
Πέταξα από πάνω μου ότι με βάραινε και δεν με άφηνε να πετάξω.
Αποδέχτηκα μια πραγματικότητα που δεν μπορώ να αλλάξω και ξεκίνησα να φτιάξω τη δική μου όπως μου αξίζει.
Το παλιό ανήκει στο παρελθόν και το καινούργιο στο παρόν και το μέλλον.
Αγαπάω να ζω την κάθε μου μέρα πια.
Ευγνωμονώ το Θεό για ότι έχω.
Ευχαριστώ για ότι έχω ζήσει, όσο δύσκολο και αν ήταν.

Άκου την ηχώ…..της ζωής





 


Μια φορά ένας άνδρας με τον γιο του περπατούσαν μέσα στο δάσος. Ξαφνικά το αγόρι σκουντουφλά και πέφτει κάτω. Κτύπησε το πόδι του και φώναξε δυνατά:

– ΑΑΑΧΧΧ!
Ξαφνιασμένος, ακούει την φωνή του να επιστρέφει:
– ΑΑΑΧΧΧ!
Ξαφνιασμένος από το φαινόμενο, φωνάξει:
– Ποιος είσαι;

Όμως την μοναδική απάντηση που παίρνει είναι:
– Ποιος είσαι;
Θυμωμένος τώρα φωνάζει αγριεμένα:
– Είσαι δειλός!
Και η φωνή απαντά:
– Είσαι δειλός!

Γεμάτος περιέργεια ρωτά τον πατέρα του.
– Τι συμβαίνει πατέρα; τι γίνεται εδώ;
– Πρόσεξε γιε μου, του λέει εκείνος και φωνάζει δυνατά:
– Σε θαυμάζω!
Η φωνή απαντά:
– Σε θαυμάζω!

Ο πατέρας φωνάζει για άλλη μια φορά:
– Είσαι υπέροχος!
Η φωνή απαντά:
– Είσαι υπέροχος!

Τα Γονίδια δεν είναι Αρκετά


  Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II

Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M



Το DNA μας είναι μια συνεχόμενη αλυσίδα, που χωρίζεται σε γονίδια. Εικοσιπέντε χιλιάδες γονίδια περιέχουν την πληροφορία για την δημιουργία και τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.

Η πρόοδος των τελευταίων ετών στην βιοιατρική έρευνα δημιούργησε προσδοκίες για την μεταφορά αυτών των ανακαλύψεων στην καθημερινή ιατρική πράξη. Μέσα σε λίγες δεκαετίες ανακαλύφθηκαν πολυάριθμα νοσήματα που συνδέονται με αλλοιώσεις στα γονίδια μας.

Η διάγνωση της έλλειψης συγκεκριμένων ένζυμων, που οφείλεται στην δυσλειτουργία γονιδίων υπήρξε η αφορμή να τραφούν σημαντικές ελπίδες για γενετικές διαγνώσεις και θεραπείες.

Το πρόβλημα μας όμως μέχρι και σήμερα είναι η έλλειψη γνώσης σχετικά με τους μηχανισμούς που επηρεάζουν και ελέγχουν τις βιολογικές λειτουργίες του γενετικού μας κώδικα.

Τα γονίδια και το DNA με απλά λόγια, εμπεριέχουν την πληροφορία λειτουργίας του οργανισμού μας. Το πως ακριβώς αυτή διαβάζεται και μεταφράζεται στη πράξη δεν είναι μετρήσιμο και πλήρως κατανοητό.

Το θετικό όμως είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι μετρήσιμο. Μπορούμε δηλαδή μετρώντας χημικές ενώσεις που είναι ελέγχονται από τα γονίδια να δούμε πως λειτουργεί το σώμα και το DNA.

Η πρώτη σύνδεση των γονιδίων με μια γενετική ασθένεια

Ημικρανία, πονοκέφαλος και οι αιτίες τους. Η κατάλληλη διατροφή και τι πρέπει να προσέχετε


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.
 
O πονοκέφαλος ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Σήμερα είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί αρκεί να εντοπίσουμε τί τον προκαλεί! Οι κυριότερες αιτίες που τον προκαλούν έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα μας. 

Οι κεφαλαλγίες είναι το πιο συχνό σύμπτωμα για το οποίο οι άνθρωποι απευθύνονται στον γιατρό. Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα η ημικρανία, που είναι και η πιο βασανιστική μορφή κεφαλαλγίας, ταλαιπωρεί το 10% του γενικού πληθυσμού, ενώ το 30% υποφέρουν από πονοκέφαλο τάσεως. Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν τουλάχιστον περιστασιακούς πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα ο ασθενής είναι εξαιρετικά ανήσυχος, καθώς μπορεί να υπάρχει ο φόβος πως η αιτία του πονοκεφάλου μπορεί να είναι μία πολύ σοβαρή παθολογική οντότητα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια του τη ζωή. 

H ημικρανία δεν είναι ένας απλός πονοκέφαλος. Είναι μία πολύ συχνή νευρολογική νόσος, που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής του ασθενή, την επαγγελματική, αλλά και την οικονομική του κατάσταση και να οδηγήσει σε πραγματική αναπηρία σε σοβαρές περιπτώσεις. Οι ημικρανίες συνήθως παρουσιάζονται με έντονο πόνο στο μισό της κεφαλής και διάρκεια από μερικά λεπτά έως και μερικές ώρες. Η συχνότητα των επεισοδίων κεφαλαλγίας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μπορεί να εμφανίζεται αραιά (ακόμη και ένα επεισόδιο κάθε χρόνο) αλλά και πολύ συχνά (σχεδόν κάθε μέρα). Ακόμη, μπορεί ώρες πριν την κρίση της ημικρανίας ο ασθενής να είναι ευερέθιστος, να αισθάνεται γενικευμένη ατονία, υπνηλία και ζάλη να παραμένει κλινήρης και να αδυνατεί να προβεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Ο πόνος είναι σοβαρός και συνοδεύεται από ναυτία, τάση για έμετο, αλλά και υπερευαισθησία στο φως (φωτοφοβία) και προκαλεί ανικανότητα. Περιγράφεται επίσης ως σφύζων, ο ασθενής συνήθως πιάνει το ένα ημιμόριο της κεφαλής, ενώ μπορεί να συνοδεύεται από οπτικές διαταραχές (ο πάσχων μπορεί να βλέπει φώτα, λάμψεις) και σπανιότερα μπορεί να μουδιάσει ή και να παραλύσει το ένα χέρι και πόδι (ημικρανιακή ημιπληγία). Τα χαρακτηριστικά αυτά φαινόμενα είναι παροδικά, προηγούνται συνήθως της ημικρανίας και χαρακτηρίζονται ως «αύρα». 

Αν υποφέρετε από συνεχείς πονοκεφάλους, το να ανακαλύψετε την αιτία που τους προκαλεί μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε κάποια θεραπεία ή ακόμα και ένα προληπτικό μέτρο προκειμένου να κρατήσετε μακριά τον πόνο. 

Λίγα λόγια γεμάτα σοφία!

-Όλα τα μανιτάρια τρώγονται. Με τη διαφορά ότι κάποια από αυτά, τρώγονται μόνο μια φορά.

-Να είστε καλοί με τα παιδιά σας, γιατί στο τέλος αυτά θα επιλέξουν το γηροκομείο σας!

-Οι φίλοι έρχονται και φεύγουν, ενώ οι εχθροί συσσωρεύονται.

-Αν ο έρωτας είναι τυφλός, ψάξε να τον βρεις πασπατεύοντας.

-Κάποιοι άνδρες αγαπούν τόσο πολύ τις γυναίκες τους, που...
για να μην τις φθείρουν, χρησιμοποιούν ξένες γυναίκες.

-Κάποιοι άνδρες αγαπούν τόσο πολύ τις γυναίκες τους, που για να μην τις φθείρουν, χρησιμοποιούν ξένες γυναίκες.

-Αν μια μέρα νοιώσεις ανήμπορος και καταβεβλημένος, θυμήσου ότι κάποτε, ήσουν το πιο γρήγορο σπερματοζωάριο.

-Οι προϊστάμενοι είναι όπως τα σύννεφα. Όταν εξαφανίζονται, ο καιρός γίνεται υπέροχος.

-Η ιεραρχία είναι όπως τα ράφια. Όσο πιο ψηλά βρίσκονται, τόσο πιο άχρηστα είναι.

-Το μέλλον σου εξαρτάται από τα όνειρά σου. Γι’ αυτό μη χασομεράς, τράβα για ύπνο!

-Ο έρωτας είναι όπως η γρίπη. Μας πιάνει στο δρόμο και μας οδηγεί στο κρεβάτι.

-Αν δεν θέλετε να έχετε γιούς και κόρες, κάντε έρωτα με τη κουνιάδα σας. Έτσι θα έχετε μόνο ανίψια.

-Οι άνδρες θα έλεγαν λιγότερα ψέματα, αν οι γυναίκες έκαναν λιγότερες ερωτήσεις.

Η θεραπευτική δύναμη της αγάπης (3ο Μέρος)

Η θεραπευτική δύναμη της αγάπης (3ο Μέρος) 

Του Παναγιώτη Ψαρρού (Ομοιοπαθητικός) | © TherapyWave.eu 
| Πρώτο Μέρος | Δεύτερο Μέρος

Το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο φόβος. Ο φόβος δεν μας αφήνει να κινηθούμε προς την ελευθερία.

Και όταν γνωρίζεις πως μόνο εσύ δύνασαι να βλάψεις εσένα, και κανείς και τίποτε άλλο δεν δύναται να σε βλάψει, από οποιαδήποτε διάσταση και αν προέρχεται, τότε ξυπνά μέσα σου η δυνατότητα της δύναμης εκείνης που μπορεί να σε οδηγήσει στην ανέλιξη σου.

Παρατηρήστε ότι η γνώση γίνεται κατάρα. Βλέπετε, η αντίληψη δεν έχει καμιά σχέση με τη γνώση. Η αλήθεια και η γνώση δεν πάνε μαζί· η γνώση δεν μπορεί να περιλαμβάνει την απεραντοσύνη του μυστηρίου. Ο νους είναι το περιεχόμενό του και το περιεχόμενο είναι γνώση. Χωρίς αυτή τη γνώση ο νους είναι καινούριος. Και μια διευκρίνηση. Όταν λέμε παρατήρηση, δεν εννούμε την εξερεύνηση.

Η παρατήρηση είναι εντελώς διαφορετική από την εξερεύνηση στην οποία εμπλέκεται η ανάλυση. Στην ανάλυση υπάρχει πάντα ο αναλυτής και το αντικείμενο που αναλύεται. Η παρατήρηση είναι μια συνεχής μάθηση, όχι συνεχής συσσώρευση. Όλα είναι δυνάμεις… Άρχισε να παρατηρείς και να ανακαλύπτεις ότι όλα είναι δυνάμεις. Η ζωή αποτελείται από δυνάμεις και όλοι μας κινούμαστε μέσα σε αυτές.

Είναι πραγματικότητα και γεγονός ότι η μεγαλύτερη τέχνη και ταυτόχρονα η πιο δύσκολη επιστήμη, είναι να γνωρίσει κάποιος τον εαυτό του, να φτάσει στο «γνώθι σ αυτόν».

Αγάπη είναι αυτή η αρετή που δεν αγγίζεται από την ευχαρίστηση, από την επιθυμία, από την ζήλεια, δεν γνωρίζει καθόλου ανταγωνισμό και δεν διαιρεί σε αγάπη μου και αγάπη σου. Αυτή η Αρετή είναι απαραίτητη γιατί μόνο τότε ο νους, ο εγκέφαλος, τα συναισθήματα, είναι σε απόλυτη Αρμονία.
Στόχος κάθε θεραπείας είναι να μπορέσει να βρει το αίτιο που έχει δημιουργήσει μια κατάσταση που είναι ενάντια στην ισορροπία του κάθε οργανισμού.
Τι εννοούμε με την λέξη ισορροπία; Πρώτον η λέξη ισορροπία, δεν είναι η κατάσταση ισορροπίας. Όπως και η λέξη ψωμί δεν είναι το ψωμί. Όταν αναφέρομαι στην λέξη θεραπεία η λέξη θεραπεία δεν είναι η θεραπεία.  

Θεραπεύω σημαίνει βοηθώ υπηρετώ.

Η θεραπευτική δύναμη της αγάπης (2ο Μέρος)


Του Παναγιώτη Ψαρρού (Ομοιοπαθητικός) | © TherapyWave.eu

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ

Σαμάρια ή Θέατρα Ελέγχου ή Μιάσματα ή Μολυσματικές καταστάσεις.

Όλοι μέσα μας κουβαλάμε την μολυσματική κατάσταση που αποκαλούνται και ΣΑΜΑΡΙΑ ή ΘΕΑΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ. Στην ομοιοπαθητική ο Χάννεμαν τα αποκαλεί Μιάσματα, και με αυτό θέλει να μας πει ότι όλα τα ανθρώπινα όντα άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο όλοι τα κουβαλάμε μέσα μας. Όλοι κουβαλάμε και τα τέσσερα σαμάρια ή μιάσματα ή θέατρα ελέγχου ή όπως τα λέω εγώ μολυσματικές καταστάσεις, άλλα κάποιο από αυτά τα τέσσερα, ένα κυριαρχεί με μεγαλύτερο ποσοστό μέσα μας.

Αυτό, είναι ο λόγος που έχουμε μέσα μας. Ας μην θεωρήσει κάποιος ότι όλες αυτές οι μολύνσεις είναι ψεύτικες διότι αυτό είμαστε στον εσωτερικό μας λόγο και αυτό εκπέμπουμε και προς τα έξω μας. Θα τα αναφέρω περιληπτικά…

Πρώτο Σαμάρι. Τσακάλι. Εγώ  Τρομοκράτης. Πνεύμα της οργής, θυμός, νευρικό, φιλόνικο, απότομο, απρόσμενο, τρόμου, βίαιο, παρορμητικό.
(εδώ  σε μεγάλο ποσοστό έχουμε καρδιόπαθειες, εγκεφαλικό).


Δεύτερο Σαμάρι. Λαγός. Εγώ  Καημένος, ή Θύμα. Το πνεύμα της θλίψης. Παρακαλώ λυπηθείτε με, θλιμμένο, σκυθρωπό, ανασφαλές, καταθλιπτικό, ανήμπορο, δυστυχισμένο, πικρό, αχάριστο, συμφορά, άμοιρο, ταλαίπωρο, φούσκες εγωισμού. (εδώ  σε μεγάλο ποσοστό έχουμε ασθένειες που θεωρούνται αθεράπευτες).

Τρίτο Σαμάρι. Σαλίγκαρος. Εγώ  Απόμακρος. Το πνεύμα του κινδύνου. Απών, δεν είμαι εδώ, απουσιάζω, αφανής, δυσπρόσιτος, απλησίαστος, απέχω, αζύγωτος, δεν ζει στο παρόν, αδυνατεί να ακούσει τι του λες. Αυτός ο άνθρωπος σπέρνει μέσα σε αυτούς που τον πλησιάζουν την αποστροφή, θέλεις να απομακρυνθείς από αυτόν. ( εδώ σε μεγάλο ποσοστό έχουμε Σκλήρυνση κατά πλάκας).

Τέταρτο Σαμάρι. Οχιά. Εγώ Το πνεύμα της Ανάγκης. Ανακριτής. Εξουσιαστικό, δεν δέχεται την αποτυχία, θανατηφόρος κριτής, συμφεροντολόγος, φιλόκερδος, πλεονεξία, ακόρεστη απληστία, υποκριτής, υπερήφανο, διαχειριστικό, άρχων διδάσκων, δεν παραδέχεται λάθος, σωτήρας, μπορεί να αποκληρώσει το ίδιο του το παιδί. Προτίμα γλάστρα κοντά του παρά λογικό ελεύθερο ον.
(εδώ  σε μεγάλο ποσοστό μετά από αποτυχία, όλες οι ασθένειες είναι για αυτόν προσιτές, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τον αιφνίδιο θάνατο).

Μιασματικές καταστάσεις.

ΨΩΡΙΚΟ:  ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ (νιώθει πιο έντονα το κάθε αίσθημα) και ΕΛΛΕΙΨΗ (αίσθημα κατωτερότητας, θέλει στήριγμα)

ΣΥΚΟΤΙΚΟ: Τάση για επίδειξη. Παίρνει, αλλά δεν δίνει εύκολα, παρά μόνο από συμφέρον.

ΦΥΜΑΤΙΚΟ: Μια συνεχής τάση, κίνηση προς ένα στόχο, που όταν επιτευχθεί, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, χάνει την αξία του. Είναι ερωτευμένος με το στόχο του.

ΣΥΦΙΛΙΔΙΚΟ:  Τάση για καταστροφή. Θέλει να κατακτήσει κάτι που δεν έχει. Αποδιοργανώνεται εύκολα. Ανυπόμονος. Δεν ελπίζει, αυτοκτονεί. Δεν μπορεί να αγαπήσει πέρα από τον εαυτό του.

Η θεραπευτική δύναμη της αγάπης (1ο Μέρος)


Του Παναγιώτη Ψαρρού (Ομοιοπαθητικός) | © TherapyWave.eu  
 
Βρεθήκαμε εδώ για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε λεκτικά την αγάπη, κάτι που μόνο βιωματικά μπορεί να γίνει κατανοητό. Γνωρίζω ότι με τα λόγια δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό, όμως παρόλα αυτά, θα κάνουμε μαζί μία προσπάθεια να εμβαθύνουμε σε αυτό που αποκαλούμε αγάπη. Θέλω να έχετε υπόψη σας, το ότι θα πω είναι η δική μου αλήθεια. Θα ήθελα όλοι σας να μην πιστέψετε  ούτε να απορρίψετε αυτά που λέω. Ωφέλιμο θα ήταν να μπείτε μέσα στο έσω εσωτερικό σας Είναι διότι εκεί μέσα είναι όλες οι απαντήσεις.

Τί θα λέγατε αν σας έλεγα ότι η αγάπη δεν είναι συναίσθημα, είναι η Ανώτερη θεραπευτική δύναμη, μια εργασία που πρέπει να γίνει και από τα δυο άτομα και που ίσως να χρειάζεται μια ολόκληρη ζωή για να φτάσουμε σε αυτό που αποκαλούμε ένωση. Σκεφτείτε ότι η δύναμη της αγάπης είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις και όταν εκφράζεται με ανιδιοτελή προσφορά, και προς τους άλλους και προς εμάς, τότε αρχή και τέλος της εξελικτικής μας πορείας είναι το κέντρο της καρδιάς μας.

Δεν αγαπάμε κάποιον επειδή μας προσφέρει ασφάλεια, ευχαρίστηση, ή επιβεβαίωση.
Ας μιλήσουμε για τις Ανθρώπινες Σχέσεις. Τι είναι η αγάπη; Είναι η αγάπη ευχαρίστηση; Είναι η αγάπη επιθυμία; Είναι η αγάπη προσκόλληση, εξάρτηση, κατοχή του ατόμου που αγαπάτε και εξουσιάζετε; Είναι το να λέτε, «Αυτό είναι δικό μου και όχι δικό σου, η ιδιοκτησία μου, τα σεξουαλικά μου δικαιώματα, όπου συμπεριλαμβάνονται η ζήλεια, το μίσος, ο θυμός και η βία»;
Μπορείτε να αγαπάτε και να είσαστε φιλόδοξος; Μπορείτε να αγαπάτε τον άντρα σας, μπορεί αυτός να πει πως σας αγαπά όταν είναι φιλόδοξος; Μπορεί να υπάρχει αγάπη όταν υπάρχει ανταγωνισμός και ώθηση για επιτυχία; Όλοι μας πιστεύω γνωρίζουν ότι «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο μαζί το πρόσωπο»;
Ο άντρας που ζηλεύει, η γυναίκα που ζηλεύει ή που είναι εξουσιαστική, ο άντρας που είναι εξουσιαστικός, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η αγάπη. Μπορεί να μιλούν γι αυτήν, μπορεί να ζουν μαζί, να κατέχουν ο ένας τον άλλον, να εξαρτώνται ο ένας απ τον άλλο για άνεση, ασφάλεια, ή από το φόβο της μοναξιάς, αλλά βέβαια όλα αυτά δεν είναι αγάπη.

Η αγάπη είναι ένα επίτευγμα που προϋποθέτει ένα πολύ δύσκολο και επώδυνο αγώνα του ανθρώπου ενάντια στο ΕΓΩ του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα