Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Το Σύνταγμα της Hδονής





Το Σύνταγμα της Hδονής

του Κ. Π. Καβάφη

Mη ομιλείτε περί ενοχής, μη ομιλείτε περί ευθύνης. Όταν περνά το Σύνταγμα της Hδονής με μουσικήν και σημαίας· όταν ριγούν και τρέμουν αι αισθήσεις, άφρων και ασεβής είναι όστις μένει μακράν, όστις δεν ορμά εις την καλήν εκστρατείαν, την βαίνουσαν επί την κατάκτησιν των απολαύσεων και των παθών.

Περί Έρωτος





Εδώ είναι το κλειδί για ολόκληρη τη μεταφυσική του σεξ:  Η σεξουαλική ένωση είναι η πιο παγκόσμια μορφή της προσπάθειας του ανθρώπου για την εξάλειψη της δυαδικότητας, έστω για λίγο –για την υπαρξιακή υπέρβαση των ορίων ανάμεσα στο εγώ και το μη-εγώ, ανάμεσα στον εαυτό και τον μη-εαυτό.

Julius EvolaEros and the Mysteries of Love

«Οι ασκήσεις της Μνήμης αποτελούν ενδυνάμωση της Ψυχής.»

                           Πλωτίνος «Περί Αισθήσεως και Μνήμης».

   

«Αν δεν εξομοιώσεις τον εαυτό σου με τον Θεό, είναι αδύνατο να κατανοήσεις τον Θεό, καθώς μόνο ο όμοιος μπορεί να κατανοήσει τον όμοιο. Κάνε τον εαυτό σου να υψωθεί σε ένα μεγαλείο μη μετρήσιμο, απελευθερώσου από τους δεσμούς του σώματος, ανυψώσου πέρα από τον χρόνο και γίνε η αιωνιότητα! Τότε θα κατανοήσεις τον Θεό. Πίστευε oτι τίποτα δεν είναι αδύνατο για σένα, θεώρησε τον εαυτό σου αθάνατο και ικανό να κατανοήσει τα πάντα, όλες τις τέχνες, όλες τις επιστήμες, τη φύση κάθε ζωντανού πλάσματος.
Ανυψώσου πάνω από τα ψηλότερα ύψη, καταδύσου κάτω από τα χαμηλότερα βάθη. Προσέλκυσε προς τον εαυτό σου όλες τις αισθήσεις οποιασδήποτε ουσίας, της φωτιάς και τον νερού, του ξηρού και τον υγρού στοιχείου. Να φαντάζεσαι ότι βρίσκεσαι παντού, στη γη, στη θάλασσα, στον ουρανό, ότι δεν έχεις ακόμα γεννηθεί, οτι βρίσκεσαι ακόμα στη μήτρα, οτι είσαι νέος, γέρος, νεκρός, πέρα από τον θάνατο. Αν εναγκαλιστείς στη σκέψη σου όλα τα πράγματα την ίδια στιγμή, τον χρόνο, τον χώρο, τις ουσίες, τις ποιότητες, τις ποσότητες, τότε μόνο, ίσως καταλάβεις τον Θεό...»!

Giordano Bruno, Cantus Circae

Διάνοια και Κατανόηση


Ένα Μεγάλο Πρόβλημα της Ανθρωπότητας

                                               
O ανθρώπινος Νους είναι σκλαβωμένος σε δύο κολόνες, αρνούμενος σχεδόν πάντα να τις λυγίσει φτιάχνοντας μια γέφυρα που οδηγεί στο μέσο ανώτατο συνειδησιακό επίπεδο της αιτίας όλων των πραγμάτων…
Αυτές οι δυο πλευρές αλύγιστες και μη συνενωμένες σε έναν άνθρωπο, χαρακτηρίζουν την ανοησία και την ασυνειδησία των πράξεών του. Ο Άνθρωπος τελικά δεν βράζει σε ένα καζάνι, αλλά σε δυο απ'ότι φαίνεται. Μια κόλαση και μια αρρώστια της επονομαζόμενης συνειδήσεως του ανθρώπινου Νου.

Ο “ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ” ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ!


H «ΑΓΙΑ ΚΟΚΑ» ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ!Ο Άγιος Βασίλης, όπως τον γνωρίζουμε, δεν υπήρξε ποτέ. Ο Άγιος Βασίλης είναι εφεύρεση της κόκα κόλα! Μπορείτε να πιστέψετε ότι ο πιο διαδεδομένος άγιος στον κόσμο είναι χορηγία μιας μεγάλης αμερικάνικης εταιρίας; Κι όμως δεν είναι αστείο. Μιλάμε για το χοντρούλη και χαρούμενο γεράκο με το κόκκινο κουστούμι, το καπέλο και την κάπα, με τη μεγάλη μαύρη ζώνη και τις μπότες, τα ροδαλά μάγουλα, τα φωτεινά μάτια και τα ακόμα πιο φωτεινά λευκά δόντια. Αυτός ο καλοσυνάτος άγιος είναι το ευφυέστατο επίτευγμα μιας διαφημιστικής καμπάνιας της κόκα κόλα γύρω στα 1930. Η κόκα κόλα εξακολουθεί να παραμένει περήφανη για το ρόλο που έπαιξε για να γίνει διάσημος και δημοφιλής αυτός ο άγιος-κατασκεύασμα της. Η εταιρεία μάλιστα επιχορήγησε μια σειρά εκθέσεων σε γκαλερί με θέμα «η διαφήμιση ως τέχνη» που εξηγεί αυτό το φαινόμενο. Η πιο γνωστή και διάσημη από αυτές τις εκθέσεις είναι αυτή που έγινε στο Carrouseldu Louvre στο Παρίσι το 1996…

 Γράφει ο Μπάμπης Ιμβρίδης

ΧΡΕΗ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ: Διδάγματα από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, οι κίνδυνοι συναλλαγματικών μαχών, ανάπτυξη και εθνικό νόμισμα, οι τέσσερις πυλώνες του ΑΕΠ, καθώς επίσης η λύση του μερικού παγώματος δημοσίων και ιδιωτικών χρεών, σε περιβάλλον ελεγχόμενου πληθωρισμού



Αργά ή γρήγορα, τα υπερβολικά χρέη «δυναμιτίζουν» την ανάπτυξη, «υπονομεύουν» τις επενδύσεις, «παράγουν» ανεργία και «αδυνατίζουν» επικίνδυνα τα νομίσματα – τα μέσα ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών δηλαδή. Όπως έλεγε όμως ο J.M.Keynes: Ο Lenin είχε ασφαλώς δίκιο. Δεν υπάρχει πιο ύπουλο, πιο σίγουρο, πιο ισχυρό μέσον ανατροπής της υπάρχουσας βάσης της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του πολιτεύματος της, από τη διάβρωση του νομίσματος της. Η διαδικασία επιστρατεύει όλες τις κρυφές δυνάμεις του οικονομικού νόμου, προς την κατεύθυνση της καταστροφής – κάτι που ούτε ένας άνθρωπος στο εκατομμύριο δεν μπορεί να διαγνώσει”.

Ανασκόπηση 2012, της Υγείας, στην χώρα μας.



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.medlabnews.gr

To 2012 για πολλά πράγματα στην χώρα μας ήταν έτος αλλαγών. Για την υγεία όμως ήταν έτος σαρωτικό. Το 2012 στην υγεία άλλαξαν τα πάντα.

Η χρονομηχανή του μοναχού Ερνέτι

Εάν υπάρχει κάτι στο οποίο όλοι συμφωνούν, αυτό είναι η εξαιρετική ακαδημαϊκή και επιστημονική κατάρτιση, καθώς και η τεράστια πολυμάθεια του Βενεδικτίνου πατέρα Πελεγκρίνο Μαρία Ερνέτι (1925 - 1994). Όσο ζούσε, θεωρούνταν αυθεντία στην αρχαϊκή μουσική και το Γρηγοριανό μέλος και κατέχοντας μια σημαντική θέση σε μουσικό ωδείο της Βενετίας, είχε συγγράψει ένα μεγάλο αριθμό έργων επάνω σε αυτή. Εκτός από την αγάπη του για τη μουσική, είχε επίσης πτυχίο στην κβαντική και υπατομική φυσική, τομείς στους οποίους επίσης παρήγαγε σημαντικό έργο. Επιπρόσθετα, ήταν και γνωστός εξορκιστής. Φήμες θέλουν να εκτελεί εκατοντάδες εξορκισμούς κάθε μήνα.
                             

Είμαστε παράξενα φαινόμενα

Θέλησα να γράψω αυτές τις σελίδες επειδή αγανάκτησα και κουράστηκα ν’ ακούω κάθε μέρα όλων των ειδών τους επαΐοντες να εξηγούν απλόχερα τα ανεξήγητα, να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει στ’ αλήθεια πεδίο μελέτης και έρευνας των παράξενων και ανεξήγητων φαινομένων και ζητημάτων, να δίνουν σε αυτές τις τάσεις όποια ερμηνεία τους βολεύει, να μας χλευάζουν που ασχολούμαστε ειλικρινά με όλα αυτά, ή στην καλύτερη περίπτωση να μας θεωρούν εμάς τους ίδιους «παράξενα φαινόμενα» ανεξήγητα ή εξηγήσιμα.

                           

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από έναν πόνο στη μέση


Μία φλεγμονώδη νόσο η οποία μπορεί να προκαλέσει εφ΄ όρου ζωής αναπηρία από 67% έως 80% ενδέχεται να "κρύβει" ένας πόνος στη μέση ο οποίος επιμένει και δεν περνάει με την ξεκούραση. Η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα είναι μία μορφή αρθρίτιδας άγνωστης αιτιολογίας που προσβάλει τις αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης, καθιστώντας την σε προχωρημένο στάδιο σαν ένα καλάμι μπαμπού. Πλήττει κυρίως άτομα ηλικίας 15-45 ετών και η συχνότητα εμφάνισης της είναι τριπλάσια στους άνδρες συγκριτικά με τις γυναίκες.

Όταν το καρότο θεραπεύει!

Ιστορικά, το καρότο καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στο Αφγανιστάν και ήταν γνωστό στην αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα, λέγεται ότι ο Ιπποκράτης το χρησιμοποιούσε ως τονωτικό για το στομάχι και ο Γαληνός ως θεραπεία για το πρήξιμο στο στομάχι  Το καρότο είναι θρεπτικό και θεραπευτικό.
Στη Κρήτη, κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, οι σπόροι του καρότου χρησιμοποιήθηκαν γιατον περίφημο τότε «Μιθριδάτη», που προστάτευε από την επίδραση κάθε είδους δηλητηρίου. Τη δεκαετία του 1960, Ρώσοι επιστήμονες απομόνωσαν μια ουσία, που ονόμασαν Daucarine, η οποία έδειξε πως είχε την ικανότητα να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή του κεφαλιού, όπως επίσης και να προστατεύει από τις αρτηριακές και τις καρδιακές παθήσεις.

7 τροφές-«αντίδοτο» στη διατροφική κραιπάλη των Χριστουγέννων


Μήπως το στομάχι σας παραπονιέται ότι δεν αντέχει άλλο φαγητό; Αν είναι όντως αλήθεια ότι φάγατε τόσο πολύ, καλό θα ήταν να κάνετε ένα διατροφικό διάλειμμα από τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.
kraipali
Την πρώτη μέρα των Χριστουγέννων, ο μπουφές σας πιθανόν περιλάμβανε: μεγάλες ποσότητες κρέατος, πολλές μερίδες πατάτες, άφθονα γλυκά, ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί και φυσικά καλή παρέα. Προσπαθήσατε να είστε ενάρετοι και εγκρατείς, αλλά έχετε χάσει το φωτοστέφανο της διατροφής σας μέσα σε ένα κύμα υπερφαγίας. Αν ξυπνήσετε την επόμενη μέρα και νιώθετε ναυτία ή πρησμένοι από το πολύ φαγητό, μην ανησυχήσετε. Υπάρχουν εύκολοι και οικονομικοί τρόποι, συνδυασμένοι με άφθονο νερό φυσικά, για να επαναφέρετε το σώμα σας και πάλι στο προσκήνιο και να επιστρέψετε στον υγιή και ευτυχισμένο εαυτό σας.

7 λόγοι για να τρώμε ηλιόσπορους καθημερινά



Οι ηλιόσποροι αποτελούν ένα υγιεινό και απολαυστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους και μπορεί εύκολα να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή με διάφορους τρόπους. Έτσι μπορούμε να τους προσθέσουμε στη σαλάτα μας, στα φαγητά μας αλλά και να φτιάξουμε διάφορα βουτήματα και ψωμί με ηλιόσπορο.

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ



ΜΙΝΩΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
Θέμα δύσκολο και ακανθώδες είναι η θρησκεία των Κρητών κατά την Μινωική εποχή. Είναι φανερό πως οι Κρητικοί, όπως και άλλοι αρχαίοι λαοί, πριν φτάσουν στην καθεαυτό θρησκεία, πέρασαν από τα προστάδια της : ανιμισμός, προγονολατρεία, τοτεμισμός. Ο Έβανς δέχεται επιδράσεις αιγυπτιακές στη θρησκεία των Κρητών.
Φαίνεται πως ο ταύρος στα πολύ παλιά χρόνια στην περιοχή της Κνωσού λογιόταν σαν το πιο μεγάλο τοτέμ. Οι εθνολόγοι λένε πως ο ταύρος στην αντίληψη των πρωτόγονων ήταν η προσωποποίηση της δύναμης και της γονιμότητας.

Η Γυναίκα στην αρχαία Ελλάδα: Ταπεινή σύζυγος ή Μεγάλη Ιέρεια;


Η Γυναίκα, ως οντότητα, βίωσε την κοινωνική ανισότητα και τον αποκλεισμό σε πολλά στάδια της εξελικτικής πορείας της ανθρωπότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παρουσίας της ως μέλος σε οργανωμένες κοινωνίες (πόλεις- κράτη, όπως η Αθήνα και η Σπάρτη) αποτέλεσε, βάση των ιστορικών στοιχείων, η κλασική Ελλάδα.

Ο Άνθρωπος – Ρομπότ


 Δημήτρης Αργασταράς

Κάτι περίεργο συμβαίνει με τους ανθρώπους. Φαίνεται να πάσχουν από ένα μόνιμο «ψυχικό κρυολόγημα» χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Το έχουν συνηθίσει, ζουν με αυτό, μια σιδερένια μέγγενη σφίγγει συνεχώς το στήθος τους, αλλά εκείνοι συνεχίζουν τυπικά τις δουλειές τους. Και ο φόβος και η οικονομική κρίση κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Μήπως έχουμε πάψει τελικά να είμαστε άνθρωποι, μήπως έχουμε γίνει μηχανικά αυτόματα, προγραμματισμένα ρομπότ, απλές μηχανές.

Οι μεγαλύτερες επιστημονικές γκάφες


΄Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο , η ιστορία της επιστήμης περιέχει αρκετές μαύρες σελίδες γραμμένες από την προκατάληψη και την αλαζονεία των ίδιων των επιστημόνων που συχνά προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόοδο της γνώσης αμφισβητώντας μερικές από τις συγκλονιστικότερες ανακαλύψεις.




ΧΘΟΝΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΣ (MATRIX)

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Θ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ «2012 Η ΕΛΕΥΣΙΣ».
ΕΔΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΩΣ (...)

« Προ 52.000.000.000 έτη από το Όλον Φως εδημιουργήθησαν 32 Σύμπαντα εις άτινα κυρίαρχοι εσμέν ημείς.

Καρλ Γιούνγκ: «οι αλλαγές ξεκινούν από τα άτομα»


Εποχή κρίσης και τα σημάδια γνώριμα. Τα κόμματα της εξουσίας καταποντίζονται, ΜΜΕ κατηγορούνται για μισθωμένη εξυπηρέτηση τραπεζικών συμφερόντων, η εμπιστοσύνη στους θεσμούς ελαχιστοποιείται, η ανεργία εκτοξεύεται, τα φαινόμενα βίας τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτα.  Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη αλλά το αν αυτή θα γίνει με ένα βήμα μπροστά ή με ένα βήμα πίσω εξαρτάται από τη στάση του καθενός από εμάς. Κανείς δεν είναι τόσο αδύναμος για να μην έχει επίπτωση η τελική στάση που θα πάρει.

Ζωή: Τυχαίο φαινόμενο ή Συμπαντική συνωμοσία;



Οι αστρονόμοι και οι φυσικοί βρίσκονται συνεχώς μπροστά στο φαινόμενο να επιχειρείται η αντιπεπιστημονική και επιπόλαια αμφισβήτηση των σύγχρονων επιστημονικών θεωριών, από απλούς ανθρώπους ή και ματαιόδοξους άσχετους συγγραφείς.
Συνήθως η αντίκρουση αυτών αφελών επιθέσεων ενάντια στην επιστήμη είναι πολύ εύκολη για τους ειδικούς.
Για αυτό και η περίπτωση του James Gardner είναι τόσο εκπληκτική. Αν και δεν είναι φυσικός ή αστρονόμος αλλά δικηγόρος, το βιβλίο του "Biocosmcame", στο οποίο υποστηρίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το σύμπαν κατασκευάστηκε από μια φυλή εξωγήινων όντων, κέρδισε την εκτίμηση και υποστήριξη αρκετών διακεκριμένων επιστημόνων.

Η ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ..


                                
Η μεγαλυτερη πλανη του ανθρωπου ειναι οτι θεωρει δεδομενη την υπαρξη της ψυχης του και νομιζει οτι πραττοντας λαθος μπορει να τη χασει...η αληθεια ειναι ομως..οτι γεννιεσαι γυμνος χωρις ψυχη και καθε σου βημα η σε φερνει κοντα της η σ'απομακρυνει απο κεινη..εξαρταται απο το ποσο καλη συνδεση εχεις μαζι της..πρωτος συνδετικος κρικος η μητερα..μεσω της αγαπης της συνδεει το παιδι με την ψυχη , με την πηγη με τον θεο..αν τον εχει βρει φυσικα και κατα ποσο είναι και εκεινη συνδεμενη με την δική της πηγη.

Θέλω Να Ξαναγίνω Παιδί

Μέρες Χριστουγέννων και η καρδιά μου νοσταλγεί την παιδική μου ηλικία. Πόσο θέλω να ξαναγίνω παιδί!
Θέλω να πηγαίνω στα fast food και να νομίζω πως είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο
Θέλω να πιστεύω οτι ο κόσμος είναι δίκαιος και καλός. Θέλω να πιστεύω οτι όλα είναι δυνατά.
Θέλω να ξανακούσω το Άγιο Βασίλη να έρχεται τα μεσάνυχτα.
Θέλω να πιστεύω οτι όλοι θα ζήσουμε αιώνια, επειδή δεν θα ξέρω τι θα πει θάνατος
Θέλω να ενθουσιάζομαι με τα μικρά πράγματα
Θέλω να πιστεύω οτι είμαι ευτυχισμένος και σαν κι εμένα είναι όλοι οι άνθρωποι, ευτυχισμένοι

«Καλό Χρόνο Να’χεις»


                               
Ο χρόνος αυτές τις μέρες έχει την τιμητική του.  Αλλά και την τιμή του. Και μάλιστα όσο πάει και ακριβαίνει. Επειδή λιγοστεύει.  Και ό,τι είναι σπάνιο είναι και ακριβό.
Αυτές οι διαπιστώσεις ωστόσο είναι το βραβείο ενός θαραλλέου ανθρώπου. Το να σταθείς αντιμέτωπος με τον χρόνο και να μετρηθείς μαζί του είναι κατόρθωμα. Οποιος τον κοιτάζει κατάματα, είναι σα να βλέπει το βάθος της δικής του ψυχής. Επειδή ο χρόνος κυρίως είναι θεριστής. Έρχεται τακτικά για να δρέψει τους καρπούς της δικής σου σποράς. Αλοίμονο αν βρει το χωράφι της ζωής σου χέρσο.

H κάποια μέρα δεν θα έρθει ποτέ


Κάποια μέρα
Από τα πιο σοφά πράγματα που έχω ακούσει και φυσικά έχουν να κάνουν και με την δικιά μου ζωή και άποψη μέσα από την εμπειρία μου και το πως βλέπω τα πράγματα τα τελευταία χρόνια, είναι το ότι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ζουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην 8η μέρα. Ετσι μετά από το Σάββατο (Saturday) και την Κυριακή (Sunday) υπάρχει ηSomeday (Η κάποια μέρα).
Οι άνθρωποι χάνουν στιγμές πολύτιμες και μοναδικές ευκαιρίες επικοινωνίας και αλήθειας με το να ζουν για την Κάποια Μέρα. Αναβάλλουμε πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε τώρα προς κάποια χρονική περίοδο στο μέλλον.

ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ !


                                                14
Η αντικειμενική πραγματικότητα είναι το υλικό σας σώμα και ο κόσμος που αντιλαμβάνεστε με τις αισθήσεις σας και οι δύο αυτές πραγματικότητες συνυπάρχουν και εξαρτώνται η μία από την άλλη. Δεν προκαλούν η μία την άλλη και όμως αλληλεξαρτώνται. Σχετίζονται μη αιτιατά η μια με την άλλη. Ας δούμε λοιπόν κι έναν άλλο κόσμο που υπάρχει γύρω μας άσχετα αν τον γνωρίζουμε ή όχι.

Εάν η γη καλύπτεται με σκότος, μη φοβείσαι. Μη ό,τι είναι έρεβος νόμιζε διαρκές.




3Το συναίσθημα του Φόβου συνδέεται άρρηκτα με την έννοια του Χρόνου : ο άνθρωπος αισθάνεται το φόβο από τη στιγμή που κατέρχεται στα πυκνότερα στρώματα της γήινης διάστασης και το κοσμικό ά-χρονο αποκτά γι' αυτόν το σχήμα του γήινου γραμμικού χρόνου.

Μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έχτισαν τείχη




Μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έχτισαν τείχη

1Τ' ωραίο ταξείδι της ζωής αρχίζει με την είσοδο της ψυχής στα Τείχη της γήινης διάστασης. Ταμεγάλα κ' υψηλά τείχη της απώλειας, του χωρισμού δηλαδή της Ψυχής από το θείο Εν, υψώνονταιανεπαισθήτως, με την αδιόρατη διείσδυσή Της στα πυκνά στρώματα ενέργειας.
Με την ενσάρκωση του ανθρώπου, η ουσία της ψυχής - το εσωτερικό Φως του σύμπαντος - περιορίζεται. Η άμεση όραση και η αντίληψή της λειτουργούν πια μέσα από τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην ανθρώπινη συνειδητότητα: χώρος, χρόνος, σώμα υλικό, γλώσσα, αντιληπτικότητα των αισθήσεων.

2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ,ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΛΑΩΝ ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ,ΓΛΩΣΣΩΝ ,ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΗΜΩΝ!!

Η ίδρυση του ιερατείου του σκότους

                                                  
Το αρχαιότερο και διασημότερο ιερατείο της Αιγύπτου ήταν της Ηλιούπολης. Ο κύριος θεός ήταν ο Ατούμ. Στην αρχή λατρευόταν μόνο στη Θήβα ή Διόσπολη (Διός Πόλη), ύστερα επεκτάθηκε σε όλη την Αίγυπτο. Ο Ατούμ δημιούργησε τον εαυτό του από τα αρχέγονα ύδατα του Νουν, είτε με τη δύναμη της θέλησής του ή προφέροντας το όνομά του, χρησιμοποιώντας δηλαδή τη μαγική δύναμη του λόγου. Είναι νωρίς, αλλά επιβάλετε να αρχίσουμε τις αντιπαραθέσεις. Ο υπέρτατος θεός των Ελλήνων είναι ο Δίας, η ασύλληπτη μονάδα. Από το χάος, που μάλλον ταυτίζεται με το Νουν, ξεπετάχθηκε ο Φάνητας, που τον «κατάπιε» ο δεύτερος Δίας για να γίνει κυρίαρχος επί της δημιουργίας. Εδώ, μέσα από το Χάος-Νουν βγήκε ο Ατούμ, ισοδύναμος κατά μια έννοια αντιστοίχισης με το δεύτερο Δία, τον κυρίαρχο επί της δημιουργίας, των πατέρα θεών και ανθρώπων. 

Όταν ο ήλιος έφερε το σκοτάδι


Στις 13 Μαρτίου του 1989, ολόκληρο το Κεμπέκ στον Καναδά έπεσε στο σκοτάδι λόγω μιας διακοπής ρεύματος.

Εκατοντάδες διακοπές ρεύματος γίνονται κάθε χρόνο στη Βόρεια Αμερική, αλλά η διακοπή του Κεμπέκ ήταν διαφορετική διότι προκλήθηκε από μία ηλιακή καταιγίδα.

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Let It Be'' The Beatles


                            

Οι Beatles, η μεγαλύτερη ποπ μπάντα του πλανήτη, δεν ήταν δυνατό να ξεφύγουν από τη φθορά του χρόνου. Ήταν 30 Δεκεμβρίου του 1970 ο Πολ Μακάρτνεϊ αναλαμβάνει μία ακόμα πρωτοβουλία και με αγωγή του σε αγγλικό δικαστήριο ζητά τη διάλυση των «σκαθαριών». Το τέλος έρχεται και με τη δικαστική βούλα 4 χρόνια αργότερα, την ίδια μέρα.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ




Την ώρα του οργασμού, η εικόνα του εγκεφάλου, μοιάζει πολύ με την  εικόνα του εγκεφάλου  ενός ηρωινομανούς. 95% το ίδιο!
Επίσης, το τμήμα του εγκεφάλου  που βρίσκεται  πίσω από το αριστερό μάτι, νεκρώνεται.  Η έρευνα δείχνει ότι στο γυναικείο μυαλό, πόνος και ηδονή είναι συσχετισμένα!!! Όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις...
Αυτές κι άλλες παρατηρήσεις έκανε η  επιστήμη κατόπιν λεπτομερούς  μελέτης του φαινομένου του οργασμού.

~ The Pied Piper of Hamelin ~ "Η Μαγική Φλογέρα


piper01
Υπάρχει ένας παλιός γερμανικός θρύλος - ξέρετε, από εκείνους που ακροβατούν στα όρια μεταξύ μύθου και πραγματικότητας - που έμεινε γνωστός ως "Ο Αυλητής του Χάμελιν" (The Pied Piper of Hamelin) ενώ στα ελληνικά έχει επίσης εκδοθεί υπό τους τίτλους "Ο Μαγικός Αυλός" (ο τίτλος αυτός ενίοτε αναφέρεται και στην γνωστή όπερα του Μότσαρτ) ή "Η Μαγική Φλογέρα".

Το Facebook στην κορυφή των αναζητήσεων της Wikipedia


Το Facebook ήταν η πιο δημοφιλής αναζήτηση της αγγλόφωνης Wikipedia για το 2012.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ήταν και η πιο δημοφιλής αναζήτηση της αγγλόφωνης ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia για το 2012.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες όπως το Google, αλλά και βιβλία σεξουαλικού περιεχομένου (Fifty Shades of Grey) και ταινίες. 

ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΓΑΙΑΝΘΡΩΠΩΝ 5ο



Επί μέρους Προγράμματα  
«Πανδώρα»
Το πρόγραμμα «Πανδώρα» των ΗΠΑ χρηματοδοτήθηκε από τη CIΑ. Αρχισε τις έρευνές του τη δεκαετία του Ί 970-80, και περιλάμβανε τα επί μέρους μυστικά προγράμματα ελέγχου του νου με τις κώδικες ονομασίες:

ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΓΑΙΑΝΘΡΩΠΩΝ 4ο


Κύματα Χαμηλών Συχνοτήτων - Κύματα «Νεράιδων»
Τα κύματα «ELF-Νεράιδων» (Extremely Low Frequency= Εξαιρετικά Χαμηλής Συχνότητας) είναι τεχνητά και έχουν συχνότητα μεταξύ 30 και 300 Hz. Μέχρι το 1975 ήταν άγνωστα στη Δύση, τα γνώριζαν όμως οι Σοβιετικοί, οι οποίοι με τις εκπομπές του σχεδίου «ΔΡΥΟΚΟΛΑΠΤΗΣ» δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στις ραδιοεπικοινωνίες όλου του κόσμου. Στη φύση τα κύματα αυτά παράγονται από τους κεραυνούς, από τα ηλεκτροφόρα καλώδια μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης και από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της γης ως μαγνητοτελλουρικά ρεύματα.

ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΓΑΙΑΝΘΡΩΠΩΝ 3ο

Μ η  Θ α ν α τ η φ ό ρ α  Ό π λ α  τω ν  Η Π Α




Ηχητικά Όπλα
Τα ψυχοτρονικά, τα ενεργειακά, όπως και όλα τα μη θανατηφόρα όπλα, μπορούν να χαρακτηριστούν σαν κατάρα θεού, ενός ηλεκτρονικού θεού που είναι τυφλός και τιμωρεί στρατιώτες και αμάχους, δικαίους και αδίκους.
Κατηγορίες μη Θανατηφόρων Ηχητικών Όπλων
Τα μη θανατηφόρα όπλα, ανάλογα με το είδος ενέργειας που χρησιμοποιούν διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες:

ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΓΑΙΑΝΘΡΩΠΩΝ 2ο


Όπλο Ακτινών Μορίων Υπερύλης
Η Σοβιετική Ένωση με πυρηνική σύντηξη δημιούργησε ένα νέο όπλο ακτίνων μορίων, που είναι σε θέση να καταστρέψει τους αμερικανικούς βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και να εξουδετερώσει τα περισσότερα στρατηγικά όπλα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Δυτικών, ένα όπλο μορίων υπερύλης μπορεί να καταστρέψει 10.000 αεροπλάνα εν πτήσει σε μια απόσταση 400 χιλιομέτρων και να λειώσει οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο με σφυγμό 10.000.000.000.000 Watt
Τα αμερικανικά πειράματα πάνω στον τομέα αυτό βρίσκονται μόλις στο αρχικό στάδιο έρευνας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα