Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

10 ψυχολογικές έρευνες για τις σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ
Ο εγκεφαλικός χάρτης της αγάπης, ο ρόλος του φιλιού, πώς τα ζευγάρια τα καταλήγουν να μοιάζουν μεταξύ τους, τι σκοτώνει μία σχέση, και άλλα...
Όπως είπε ο Γάλλος συγγραφέας Antoine de Saint – Exupery:
  "Αγάπη δεν είναι να κοιτάζετε επίμονα ο ένας τον άλλο, αλλά να κοιτάτε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση"
Από την πρώτη στιγμή της έλξης μέχρι τα βαθιά συντροφικά γεράματα , υπάρχουν 10 ψυχολογικές μελέτες που όλοι οι δεσμευμένοι πρέπει να γνωρίζουν.
---

1. Χρειάζεται μόλις 1/5 του δευτερολέπτου για να ερωτευτείς.

Η ταχύτητα είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο


Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο οφείλεται στην απόφραξη ή τη ρήξη μιας 
εγκεφαλικής 
αρτηρίας, με συνέπεια τη νέκρωση κυττάρων του εγκεφάλου λόγω της έλλειψης 
οξυγόνου. Μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ένας ασθενής μπορεί να 
εμφανίσει προβλήματα μνήμης, διαταραχές στην ομιλία και παράλυση.

Κάθε δύο δευτερόλεπτα συμβαίνει ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, το 
οποίο και αποτελεί την κύρια αιτία επίκτητης  αναπηρίας  παγκοσμίως.

7 αλήθειες για τον μέσο άντρα στο σεξ

7 αλήθειες για τον μέσο άντρα στο σεξ

Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και έχει τις δικές του προτιμήσεις. Από το ντύσιμο, το αυτοκίνητο, το φαγητό μέχρι το σεξ. 

Το τελευταίο δεν είναι καθόλου έσχατο στη ζωή μας και αποτελεί συχνά – πυκνά αντικείμενο διαφόρων ερευνών. Η τελευταία προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε σε δείγμα 10.000 ανδρών οι οποίοι μίλησαν για όλες όσα τους αρέσουν ή συνηθίζουν να κάνουν με τις συντρόφους τους. 

Τα αποτελέσματα εκτός από άκρως ενδιαφέροντα προξενούν και έκπληξη. Αφού αποκαλύπτουν 7 σημαντικές αλήθειες για τις σεξουαλικές συνήθειες του μέσου άνδρα. Και τις σημαντικές διαφορές μεταξύ δεσμευμένων και ελεύθερων. 

Κρισναμούρτι “το ξύπνημα της νοημοσύνης”




Ντέιβιντ Μπομ: Θα ήθελα να πω κάτι που σκεφτόμουν για τη νοημοσύνη και θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε από κει.Πάντα μου άρεσε,ξέρετε,να κοιτάζω στα λεξικά την ερμηνεία των λέξεων και την καταγωγή τους.

Είναι πολύ ενδιαφέρον.

Η καταγωγή λοιπόν της αγγλικής λέξης intelligence(νοημοσύνη) είναι από τη λατινική ,interlegere, που σημαίνει,”να διαβάζεις ανάμεσα”.

Μου φαίνεται,λοιπόν, ότι θα μπορούσε να πει κανείς ότι η σκέψη είναι σαν την πληροφορία που υπάρχει σε ένα βιβλίο και η νοημοσύνη είναι εκείνη που πρέπει να τη διαβάσει, να “διαβάσει” τη σημασία της.

Νομίζω ότι αυτό δίνει μια αρκετά καλή αντίληψη τού τι είναι νοημοσύνη.

Κρισναμούρτι: “Να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές”.

Οι τρεις αλήθειες (Σύμφωνα με τον Χόρχε Μπουκάι)


Φωτογραφία: Οι τρεις αλήθειες (Σύμφωνα με τον Χόρχε Μπουκάι)

Πρώτη αλήθεια

Αυτό που είναι, είναι.

Η πραγματικότητα δεν είναι όπως με συμφέρει εμένα να είναι.
Δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι.
Δεν είναι όπως μου είπαν ότι θα είναι.
Δεν είναι όπως ήταν.
Η πραγματικότητα γύρω μου είναι όπως είναι.
Η αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο όταν έχουμε συναίσθηση της παρούσας κατάστασης.

Εγώ είμαι αυτός που είμαι.

Δεν είμαι αυτός που θα ήθελα να είμαι.
Δεν είμαι αυτός που θα έπρεπε να είμαι.
Δεν είμαι αυτός που η μαμά μου θα ήθελε να είμαι.
Δεν είμαι καν αυτός που ήμουν.
Είμαι αυτός που είμαι.
Όλες οι νευρώσεις ξεκινούν από τη στιγμή που προσπαθούμε να είμαστε αυτό που δεν είμαστε.

Εσύ είσαι όπως είσαι.

Εσύ δεν είσαι όπως χρειάζομαι να είσαι.
Εσύ δεν είσαι όπως ήσουν.
Εσύ δεν είσαι όπως συμφέρει εμένα να είσαι.
Εσύ δεν είσαι όπως θέλω εγώ να είσαι.
Εσύ είσαι όπως είσαι.
Ο ορισμός μιας ώριμης και αληθινής σχέσης, είναι η ανιδιοτελής προσπάθεια να δημιουργείς χώρο στον άλλον, ώστε να μπορεί να είναι όπως είναι....
......συνεχίζεται......

Πρώτη αλήθεια

Αυτό που είναι, είναι.

Η πραγματικότητα δεν είναι όπως με συμφέρει εμένα να είναι.
Δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι.
Δεν είναι όπως μου είπαν ότι θα είναι.
Δεν είναι όπως ήταν.
Η πραγματικότητα γύρω μου είναι όπως είναι.
Η αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο όταν έχουμε συναίσθηση της παρούσας κατάστασης.

Ποιός είμαι εγώ....?

Ποιος είμαι εγώ; ρώτησε ένας νέος τον πνευματικό του δάσκαλο.
Είσαι εκείνο που σκέφτεσαι! απάντησε ο σοφός. Θα σου το εξηγήσω μια μια ιστορία.

Μια μέρα , από τα τείχη της πόλης, στο ηλιοβασίλεμα βαθιά στον ορίζοντα , φάνηκαν δυο άνθρωποι που αγκαλιαζόντουσαν.

Είναι ο πατέρας και η μητέρα, σκέφτηκε ένα κοριτσάκι.

Είναι δυο εραστές, σκέφτηκε ένας άνδρας τρυφερός.

Οχτώ συνήθειες που κάνουμε και βλάπτουμε την πλάτη μας

Οχτώ συνήθειες που κάνουμε και βλάπτουμε την πλάτη μας

Οι μυικοί πόνοι της πλάτης δεν πλήττουν μονάχα όσους ταλαιπωρούνται με σχετικές ασθένειες και νόσους αλλά και υγιή άτομα που απλά ακολουθούν κακές ρουτίνες στην καθημερινότητά τους και επιβαρύνουν την πλάτη και την μέση τους.... 

Σε αυτές τις περιπτώσεις δε χρειάζεται, αρχικά τουλάχιστον, να καταφύγετε αμέσως στα φάρμακα, αλλά να δοκιμάσετε έστω να αλλάξετε κάποιες από τις καθημερινές σας συνήθειες για να διευκολύνετε το έργο της πλάτης σαςπου είναι να στηρίζει ολόκληρο το κορμί σας. Αν οι απαντήσεις σας στις παρακάτω ερωτήσεις είναι θετικές, τότε έχετε πολλά πράγματα να επαναπροσδιορίσετε στην καθημερινότητά σας... 

…ΚΑΙ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…


Της δημοσιογράφου Κατερίνας Ράγιου.
Το ποιο αρχαίο πλάσμα στον κόσμο, η ύπαρξη του μετράει αιώνες. Υπάρχει και είναι ο άνθρωπος, δείχνει μεγάλη εξέλιξη με την πάροδο του χρόνου. Μερικές φορές εξωτερικά είναι σαν να μένει αναλλοίωτος στον χρόνο, σαν να μην τον αγγίζει. Η επιστήμη έχει κάνει έρευνες και έχουν καρποφορήσει αναλύοντας το DNA και το RNA ανακαλύπτοντας νέα κύτταρα νέες στοιβάδες και άλλους πολλούς επιστημονικούς όρους. Ξέφυγε όμως κάτι από τους επιστήμονες η ορολογία της λέξης άνθρωπος αναφερόμαστε στον λατινικό όρο homo sapiens ( ο σοφός άνθρωπος).  Στην συνέχεια μας αποκαλύπτετε ότι ούτε το είδος αυτό κάθε αυτό είναι ατόφιο και μας παραπέμπει στον δεύτερο ανθρώπινο είδος και εφικτά σωζόμενο το homo sapiens sapiens που ανήκει στα είδη των ανθρωποειδών και της υπεροικογένειας  των μεγάλων πιθήκων. 

Είναι αλήθεια ότι τα αγόρια είναι πιο επιθετικά;


Από άποψης φυσιολογίας, η επιθετικότητα ελέγχεται από την τεστοστερόνη, ορμόνη που εκκρίνεται από τους γεννητικούς αδένες, πιο συγκεκριμένα από τους όρχεις. Έτσι η επιθετικότητα είναι κατεξοχήν αντρικό χαρακτηριστικό.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ευνουχισμός μειώνει την επιθετικότητα. Και οι ωοθήκες φυσικά εκκρίνουν τεστοστερόνη, αλλά σε μικρότερες ποσότητες.

Οι ΗΠΑ «βλέπουν» σύγκρουση Κίνας - Ιαπωνίας




Η Κίνα προετοιμάζεται για έναν « αιφνίδιο και σύντομο» πόλεμο με την Ιαπωνία σε σχέση με τα νησιά Σενκάκου /Ντιαλού της νότιας Κίνας, σύμφωνα με την αμερικανική αντικατασκοπεία


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Ο στρατός της Κίνας έχει εντείνει το τελευταίο διάστημα την ειδική στρατιωτική κατάρτιση του, καθώς η ηγεσία του Πεκίνου συνεχίζει να τηρεί μια σκληρή και αταλάντευτη στάση, στα διάφορα εδαφικά ζητήματα με τους γείτονές της, αναφέρει ανάλυση της αμερικανικής αντικατασκοπείας του Ναυτικού.


Ειδικότερα, σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές πληροφοριών, η Κίνα έχει πραγματοποιήσει όλη την απαιτούμενη προετοιμασία για μια πιθανή στρατιωτική δράση κατά της Ιαπωνίας, με αφορμή το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, αλλά και την πιο πρόσφατη διένεξη για την δημιουργία ζώνης αεράμυνας.

Τα παπούτσια μιας γυναίκας λένε τα πάντα για το χαρακτήρα της!


Γράφει η Ηλιάνα Βολονάκη.
Για τις γυναίκες, τα παπούτσια, είναι το απόλυτο αξεσουάρ. κι όπως λένε ότι για τους άντρες μπορείς να καταλάβεις πολλά από το πότο που πίνει ή το ρολόι που φοράει, έτσι και για τις γυναίκες όσων αφορά τα παπούτσια τους.
1: Αν φοράει αθλητικά
Πρόκειται για μια γυναίκα γεμάτη αυτοπεποίθηση. Ξέρει τι της αρέσει, ξέρει τι θέλει, και φυσικά ξέρει και πώς να το αποκτήσει. Την χαρακτηρίζει η άνεσή της και η ενέργεια που ξεχειλίζει. Αν λοιπόν η κοπέλα που σου αρέσει φοράει αθλητικά καθημερινά και όχι μόνο στο πάρκο που πάει για τρέξιμο, τότε αυτό σημαίνει ότι την ενδιαφέρει η άνεση.

ΕΡΩΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΤΑ ΒΡΕΦΗ....ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ


Σχέση αφής του μητρικού σώματος, πρώτη για το βρέφος ψηλάφηση του αντικείμενου πραγματικού. Σχέση αφετηριακὰ ζωτική, αφού δένεται στήν αίσθηση του βρέφους με την πρόσβαση στην τροφή, στη δυνατότητα της ζωής.



 Αφὴ και στέρηση του μητρικού σώματος: διαλεκτικὴ της ζωής ή της απώλειας, του όλα ή τίποτα. Όταν παίρνει τροφὴ απὸ το κορμὶ της μητέρας, το βρέφος τα έχει όλα, έχει την αμεσότητα της σχέσης που είναι ζωή. Αντίθετα, το κλάμα της πείνας είναι κραυγὴ απόγνωσης απὸ μιαν ύπαρξη που νιώθει να χάνεται. Χάνει την αφὴ της ζωής, κραυγάζει τή γεύση του άσχετου, το τίποτα. Η σχέση με τη μάνα είναι ερωτική, γιατὶ είναι ζωτική. Λήψη τροφής, δυνατότητα ζωής, δυναμικὴ πληρότητα σχέσης. Και σε αυτὴ τη δυναμικὴ σκοπεύει τελικὰ κάθε έρωτας.

ΛΑΒΔΑΝΟ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΤΑΝΟ



' Όταν γυρίζει ο αλάδανος τ'αχτένιστο κεφάλι του'' Οδυσσέας Ελύτης, ‘ Ηλιος ο πρώτος.
''Ν' αρχίσει ο γάβρος σφέρδουκλας/ ν' ανθεί κι ο λάδανος να ιδρώνει/ κι η πετροπέρδικα να φτερουγάει/ να κακαρίζει ο λόγγος!'' Καζαντζάκης, Οδύσσεια.

Η λαδανιά (κν. λαδανιά, αλαδανιά, αγκίσαρος για το είδος που φυτρώνει στην Κρήτη) είναι αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό φυτό, ενδημικό του ελληνικού χώρου που φύεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας και κυρίως στην Κρήτη και στην Κύπρο.

Αλλά και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, όπου είναι κοινό φυτό, στην Κριμαία και στον Καυκάσο. Η λαδανιά, από βοτανική άποψη, ανήκει στην οικογένεια των Cistaceae και περιλαμβάνει 7 γένη και 160 περίπου είδη, φυτά των παραμεσογείων χωρών και της Αμερικής.

Πώς θα προστατεύσετε τη σχέση σας μετά την άφιξη του μωρού

goneis_moro
Το να ξεσπάτε με το παραμικρό στο σύντροφό σας για κάθε τι που πιστεύετε πως δεν κάνει σωστά ή για οτιδήποτε σας ενοχλεί δεν είναι ό, τι πιο παραγωγικό μπορείτε να κάνετε για τη σχέση σας, μετά την άφιξη του νέου μέλους. Δείτε πώς θα λύσετε τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα ζευγάρια αφού γίνουν γονείς για να θωρακίσετε την καλή σας σχέση.
Δείξτε επιείκεια και κατανόηση. Οι περισσότερες γυναίκες μετά το μωρό παραδέχονται πως για αρκετό καιρό νιώθουν να έχουν «χάσει» τον εαυτό τους. Ιδιαίτερα αν χρειάστηκε να αφήσετε τη δουλειά σας και περνάτε πλέον όλη σας την ημέρα στο σπίτι, με το μωρό, ενώ ο άνδρας σας εργάζεται κανονικά, δύο πράγματα είναι πιθανό να βιώνετε (και να σας ενοχλούν): Αφενός ότι ο ρόλος σας ως γυναίκα καριέρας τελείωσε και αφετέρου ότι έχετε γίνει πλέον τόσο ειδήμον στα θέματα το μωρού που ο άνδρας σας μοιάζει ερασιτέχνης μπροστά σας. Έτσι, τα βάζετε μαζί του με το παραμικρό «λάθος» του και, ταυτόχρονα, θυμώνετε με τον εαυτό σας που δεν κάνετε περισσότερα πράγματα για εσάς.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΨΥΧΗ;



ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΟΙΕΣ!!! ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Φ Χ Ψ Ω  = ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ 
Ψ Χ Φ Ω = ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ. 


ΤΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ
ΤΩΝ 3 ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ Υ + Η  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΚΑΙ
ΗΛΙΟ.

ΝΗΣΤΕΎΟΝΤΑΣ ΠΕΡΠΑΤΏ ΣΤΟ ΆΠΕΙΡΟ


Το Σεπτέμβρη του 2005,
άρχισα να προσπαθώ να ελέγχω τις σκέψεις μου,
ήθελα να έχω στο νου μου μονάχα αυτά που θέλω να έχω,
και σε καμία περίπτωση αυτά που "μ ενοχλούν". 
-
Όσο περνούσε ο καιρός ανακάλυπτα ότι ξαφνικά ήξερα νέα πράγματα,
πληροφορίες για τα πάντα και τους πάντες που ποτέ και κανείς δεν μου είπε ! 
-
Ανά καιρούς μιλούσα με διάφορους ανθρώπους για το θεό.. 
Άνθρωποι της θρησκείας με έβλεπαν να μην Νηστεύω,
την ώρα που εκείνοι περνούσαν από μια κάποια Νηστεία φυσικά.. 
-
"Πως πιστεύεις Ιωάννη αφού δεν Νηστεύεις ? "  ...έλεγαν"    
-
Νηστεύω Σκέψεις απαντούσα, 
προσπαθώ να έχω μόνο δημιουργικές σκέψεις μέσα στο κεφάλι μου, 
αναιρώ κάθε αρνητική σκέψη όταν έρχεται, 
και την αντικαθιστώ με μια σκέψη Αγάπης=Δημιουργίας-. 

Η πορεία της ΕΞ-ΕΛΙΞ-ΗΣ μας και οι κίνδυνοι της κάθε ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ.



Η Ψυχή μας ΑΔΕΛΦΙΑ….πορεύεται προς ΕΞ-ΕΛΙΞ-Η μέσα από τους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ της κάθε ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ. Έτσι κάθε απαραίτητη ΕΜΠΕΙΡΙΑ μας δημιουργεί και αναπόφευκτα κάποιες συνέπειες ή ένα πεπρωμένο, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Έτσι φυσικά…ΟΛΟΙ μας γνωρίζουμε….ότι κάθε ΕΜΠΕΙΡΙΑ της ζωής μας….έχει κι ένα ΤΙΜΗΜΑ.

 Αυτές όμως οι ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ μας…παράγουν συνέπειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν….διαφορετικά θα σταματήσει να υπάρχει η ΠΡΟΟΔΟΣ εις τη ζωή μας. Εδώ ακριβώς….ΑΔΕΛΦΙΑ…θα ήθελα να επισημάνω….αναφέροντας τους ΗΡΩΕΣ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ηρακλής-Οδυσσέας-Θησέας) που με συμβολικό τρόπο μας μιλάνε για τα ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ τους. 

H χορτοφαγία ως ένδειξη πολιτισμού

Kαιρό τώρα τριβελίζει το μυαλό μου να γράψω ένα κείμενο για το θέμα μα πάντα σταματάω.  Ίσως γιατί δεν ξέρω από ποια πόρτα να μπω, από που να το πιάσω.

Ένα θέμα που πιάνεται με τα κατάβαθα της ύπαρξης μας, «ριγμένο» την εποχή της παγκοσμιοποίησης όσο κανένα άλλο. Μια βόμβα στα θεμέλια της ανθρωπότητας, τόσο καλά τοποθετημένη που τρομάζει και τους πιο έμπειρους «πυροτεχνουργούς». Αυτή η βόμβα έχει όνομα και λέγεται διατροφή.

Δύο τεράστια κομμάτια είναι αυτά στα οποία χωρίζεται. Το βιολογικό και το ηθικό. Αποφάσισα να ρίξω βάρος στο ηθικό κομμάτι και θα αναφερθώ πολύ λίγο στο καθαρά βιολογικό, όχι γιατί το θεωρώ ελάσσονος σημασίας αλλά επειδή θα πρέπει να το θέσω με ένα πλάνο όρων που άπτονται της ιατρικής επιστήμης ενώ πλέον στην εποχή που ζούμε όλα βρίσκονται μπροστά στην  οθόνη μας με ένα κλικ. Η ευχή και η κατάρα της εποχής της πληροφορίας.

Να μην ξεχάσω


Να μην ξεχάσω ότι είμαι άνεργος.
Να μην ξεχάσω ότι δεν έχω όνειρα.
Να μην ξεχάσω ότι τα όνειρα που δεν έχω ρευστοποιήθηκαν και έγιναν βίλες για λίγους.
Να μην ξεχάσω ότι έχει καταλυθεί η δημοκρατία.
Να μην ξεχάσω ότι έχω ναζιστές στο κοινοβούλιο μου.
Να μην ξεχάσω να κλείσω την τηλεόραση.
Να μην ξεχάσω να διαβάσω κάνα βιβλίο
                     κυρίως ιστορία να διαβάσω.
Να μην ξεχάσω ότι στη χώρα μου αυτοκτονεί ένας άνθρωπος την ημέρα.
Να μην ξεχάσω ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως η χώρα μου περνά ανθρωπιστική κρίση.

Ο Μπέντζαμιν Μπάτον της ελληνικής οικονομίας


Κάποτε υπήρχε (στα χαρτιά) ένα πρωτογενές πλεόνασμα. Κάποιοι το υπολόγιζαν κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Κάποιοι άλλοι (κακοί Ευρωπαίοι) ήθελαν να το δουν πριν το παντρέψουν. Τελικά σύμφωνα με τα πιο επίσημα χείλη θα ξεπερνούσε ακόμα και τα 3,5 δις. Μόνο που το παραμύθι μας ξεκινάει ακριβώς από εδώ: Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα πρωτογενές πλεόνασμα που σαν άλλος Μπέντζαμιν Μπάτον γεννήθηκε πολύ μεγάλο και όσο περνούσε ο καιρός άρχισε να μικραίνει.
  
Στο χωριό του Μπέντζαμιν είχε ξεκινήσει από μήνες ένας πλειστηριασμός που όμοιος του δεν είχε ξαναεμφανιστεί. Από τα 700 εκατομμύρια ο Μπέντζαμιν είχε φτάσει τα 3,7 δις. Κάθε φορά που κάποιος Ευρωπαίος μιλούσε για νέο μνημόνιο οι Έλληνες κυβερνήτες απαντούσαν με ένα μεγαλύτερο νούμερο.

Κάποιοι που ήθελαν να χαλάσουν το πάρτι ισχυρίζονταν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι απλά ένα μέρος της εξίσωσης και κάποιοι άλλοι κακεντρεχείς ισχυρίζονταν ότι τα νούμερα ήταν προϊόν μαγειρέματος.

Αυτό θα είναι το "παράδοξο" μνημόνιο 3!!!


Στις αγορές, πτωχευμένοι! Το σχέδιο του Βερολίνου για την Ελλάδα των επόμενων ετών έχει πλέον παγιωθεί. Τι περιέχει; Ας ξεκινήσουμε από το τι δεν περιέχει.

1. Δεν περιέχει το κούρεμα, το οποίο θα μπορούσε να βγάλει το ελληνικό κράτος από...την διαχρονική κατάσταση χρεοκοπίας (κοινώς την αδυναμία να εξυπηρετεί τα χρέη του μακροπρόθεσμα, ακόμα και μετά από μια γενναία επιμήκυνση μετά μείωσης του επιτοκίου κατά μισή με μία μονάδα).

2. Δεν περιέχει καμία πρόβλεψη για κοινό, ευρωζωνικό χρέος (π.χ. ευρωομόλογα).

3. Δεν περιέχει νέο επίσημο δάνειο, το οποίο να καλύπτει τις μελλοντικές δανειακές ανάγκες του κράτους, πέραν το πολύ 20 δισ. ευρώ που στόχο θα έχουν να καλύψουν τις «αστοχίες» του Μνημονίου 2.

4. Δεν περιέχει κάποια σημαντική επενδυτική ενίσχυση, πέραν των ΕΣΠΑ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα