Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019

Ισορροπία σώματος και ψυχής

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Αγαπητέ φίλε και φίλη…
.... όταν θ’ αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι… τότε θ’ αλλάξουν μέσα σου και οι πεποιθήσεις σου. Οφείλεις να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι κι έτσι θα αλλάξουν σιγά σιγά και οι πεποιθήσεις σου. Μην ξεχνάς ότι… όλα ξεκινούν από το μυαλό σου. Η Σκέψη σου είναι η πρωτογενής και η κινητήριος αυτή δύναμη… για το ξεκίνημα της οποιασδήποτε αλλαγής… επιλέξεις να προχωρήσεις στη ζωή σου. 
Αυτό που σκεφτόμαστε… αυτό και γινόμαστε στην τελική. Κάνουμε πολλές Σκέψεις κατά την διάρκεια της ημέρας… περίπου 60.000 Σκέψεις καθημερινά… όπου το 95% των Σκέψεων αυτών... είναι ίδιες με τις Σκέψεις που κάναμε και την προηγούμενη ημέρα. 
Αυτό σημαίνει ότι οι Σκέψεις μας που επαναλαμβάνονται συνέχεια… δημιουργούν στον εγκέφαλο μας «νευρολογικά μονοπάτια»… που χτίζονται μέσα μας… με τη μορφή των πεποιθήσεων. 
Αρχίζουμε δηλαδή να πιστεύουμε... αυτά που σκεφτόμαστε. Οι επαναλαμβανόμενες Σκέψεις μετατρέπονται σε «πιστεύω». 
Αυτά τα «πιστεύω»… ονομάζονται πεποιθήσεις. Δεν είναι παρά… μια συλλογή συσσωρευμένων Σκέψεων που προκαθορίζουν την πραγματικότητά μας και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη ζωή και τον κόσμο και όσα συμβαίνουν γύρω μας. Προσέξτε το αυτό….!

Όταν λοιπόν αλλάξουν οι πεποιθήσεις σου… τότε θα αλλάξουν και όλες οι προσδοκίες σου. Οι πεποιθήσεις σου… είναι η πίστη που έχεις σχετικά με κάτι. Είναι η εσωτερική σου διαβεβαίωση… ότι αυτό που βλέπεις, αυτό που κάνεις, αυτό που αισθάνεσαι ή γενικά αυτό που αντιμετωπίζεις είναι αληθινό, υπαρκτό και ουσιώδες. 
Είναι μια βαθιά αίσθηση… ότι μπορείς να κάνεις κάτι ή ότι είσαι ανίκανος να το πραγματοποιήσεις. Με άλλα λόγια… ένας βαθύτερος μηχανισμός ενεργοποιείται μέσα σου. Αυτός λοιπόν είναι ο μηχανισμός της… λεγόμενης«πίστης». 

Μην σπαταλάτε ποτέ χρόνο και ενέργεια σε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για εσάς.O Andrey Kurpatov είναι φυσικοθεραπευτής, συγγραφέας και συντάκτης σε πολλά περιοδικά. Έτσι, συγκεντρώνοντας γνώσεις από όλες αυτές τις ιδιότητες του, προσπάθησε να τους χρυσούς κανόνες για μια ευτυχισμένη ζωή. Ρίξτε μια ματιά στους κανόνες που προτείνει ο Andrey και ίσως σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ζωή σας. 

Ποτέ μην μεταφέρετε σε άλλους τις ευθύνες σας. Σίγουρα το να κατηγορούμε άλλους για τις ατυχίες, που μας συμβαίνουν είναι δελεαστικό, αλλά λυπηθείτε λίγο τον εαυτό σας. Όταν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των επιτυχιών και των αποτυχιών της ζωής μας, μόνο τότε είμαστε κυρίαρχοι του εαυτού μας. 

Αποδέξου το γεγονός, ότι δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν. Το παρελθόν είναι παρελθόν και έχει πια τελειώσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό. Το μόνο που εξαρτάται πια από εμάς είναι το παρόν και κατά συνέπεια το μέλλον. Μην περιμένετε, ότι το μέλλον θα είναι από μόνο του λαμπρό. Κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας, για να είστε χαρούμενοι και να χαμογελάτε. 

Απαλλαγείτε από την ψευδαίσθηση, ότι μπορείτε να αλλάξετε τους άλλους. Υποσυνείδητα, όλοι έχουν την ψευδαίσθηση, ότι μπορούμε να αλλάξουμε έναν άλλον άνθρωπο και το αποτέλεσμα είναι να υποφέρουμε, επειδή δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μόνο οι καταστάσεις και η δική τους επιθυμία μπορεί να αλλάξει τους ανθρώπους. Επιτρέψτε στους άλλους να είναι διαφορετικοί. Να είναι όποιοι θέλουν να είναι. Κάποια στιγμή μπορεί να αρχίσετε να το απολαμβάνετε. 

Δὲν ἔχουμε νὰ κάνουμε, παρὰ μόνον νὰ μάθουμε…

Ὅσο βαρὺ κι ἐὰν ἀκούγεται κάτι τέτοιο, ἰδίως στὶς ἡμέρες μας, ποὺ σχεδὸν ὅλα «τὰ σκιάζει ἡ φοβέρα καὶ ἡ σκλαβιά», τελικῶς ναί, ἔτσι ἀκριβῶς εἶναι. Κι αὐτὴ ἡ διαπίστωσις δὲν εἶναι δική μου, μὰ προέρχεται ἐκ τῆς παρατηρήσεως τῶν ἱστορικῶν γεγονότων καὶ μόνον.
Ἐδῶ καὶ αἰῶνες, θύματα αὐτοβούλως στὶς περισσότερες τῶν περιπτώσεων, τὸ ἔνα πάθημα διεδέχετο τὸ ἄλλο. Ἀπὸ τὸν ἔναν δυνάστη περνούσαμε στὸν ἄλλον καὶ ἀπὸ τὴν μία μορφὴ βίας στὴν ἐπομένη. Τελικῶς ὅμως σέ τί διέφεραν ὅλοι αὐτοί; Καί ποιός ὁ λόγος που οἱ κάθε λογῆς δυνάστες ἔφθασαν ἔως ἐδῶ, γιά νά μᾶς ὑποδουλώσουν;
Βάσει τῆς ἐπισήμου ἱστορίας (ἐπαναλαμβάνω ἐπισήμου, διότι μόνον αὐτὴν διδασκόμεθα καὶ πάντα ὑπὸ πολλοὺς ὄρους…!!!), τὰ πρῶτα κύματα δυναστῶν τὰ προσηλκύσαμε μόνοι μας. Ζητῶντας βοήθεια ἀπὸ τοὺς Ῥωμαίους, γιὰ νὰ καθυποτάξουμε ἢ γιὰ νὰ ἀντιμετωπίσουμε συμπατριῶτες μας, ἐπιτύχαμε νὰ πατήσουν στοὺς τόπους μας οἱ Ῥωμαῖοι καί, καταληκτικῶς, νὰ ἀποτελέσουν τὴν ἀρχὴ πολλῶν ἄλλων ἀλληλοδιαδεχομένων κατακτητῶν, ποὺ σκοπό τους εἶχαν πάντα ἁπλῶς νὰ μᾶς χρησιμοποιοῦν. Κι ἔτσι, πάντα αὐτοβούλως, ὡς κλασσικοὶ «Ἐπιμηθεῖς», τρέχαμε κατόπιν ἑορτῆς νὰ μαζέψουμε τὰ …ἀμάζευτα, ποὺ μόνοι μας ἀφήσαμε στὴν τύχη τους. Ἀν τὶ δῆλα δὴ νὰ κυττάξουμε δίπλα μας γιὰ συμμάχους, ἐμεῖς ἐπιλέγαμε διαρκῶς νὰ …«ψοφήσῃ ἡ κατσίκα τοῦ γείτονος», ὄχι διότι ἀπαραιτήτως ἦταν κακὸς ὁ γείτων ἢ ἡ …κατσίκα του, παρὰ μόνον διότι ἐμεῖς ἤμασταν, εἴμαστε καὶ θὰ ἐξακολουθήσουμε νὰ εἴμαστε ὑπόδουλοι τῆς ἀμαθείας μας, τῶν συναισθημάτων μας καὶ τῆς (ὁποίας, κατὰ περίπτωσιν) μικρᾶς ἢ μεγάλης φιλοδοξίας μας.

ΒΟΥΔΙΚΗ ΣΟΦΙΑ: 1. Το Αληθινό και το ψεύτικο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΨΥΧΗ
Πως Διακρίνουμε το ΑΛΗΘΙΝΟ από το ψεύτικό; Είναι πολύ απλό! Το ΑΛΗΘΙΝΟ έχει την «Αίσθηση της Αιωνιότητας», μας «ανυψώνει»… Το ψεύτικο έχει τη «γεύση του κόσμου», μας κρατά δέσμιους στην άγνοια, στο χρόνο, και στα αδιέξοδα…
Όταν βλέπετε κάτι, σας λένε κάτι, απλά, νοιώστε μέσα σας αυτό το βαθύτερο νόημά του… Που σας κατευθύνει; Που σας οδηγεί; Και θα πάρετε τη σωστή απάντηση.
Κάθε άνθρωπος που «έρχεται» σε τούτη την ύπαρξη, σε τούτη τη ζωή, έχει την ευκαιρία να Γνωρίσει την Αλήθεια, να Ζήσει την Αληθινή Ζωή, όταν Προσανατολιστεί Ορθά κι όταν κάνει την Αλήθεια Πράξη.
Όμως οι περισσότεροι άνθρωποι κατασπαταλούν τη ζωή τους σε κοσμικούς σκοπούς, σε εξωτερικές επιδιώξεις, σε υλικές δραστηριότητες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα