Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Πως ο φόβος μας προστατεύει

 


Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει διάκριση μεταξύ φόβου και άγχους.

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα, όπως η χαρά, η λύπη κλπ. Το άγχος είναι μία κατάσταση όπου το μυαλό μας βρίσκεται το ίδιο, και θέτει τον οργανισμό μας, σε μία κατάσταση ‘συναγερμού’ και ετοιμότητας αντίδρασης, σε οτιδήποτε αυτό θεωρεί ως απειλή.

Επομένως το άγχος είναι μία λέξη που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε μία κατάσταση, η οποία περιλαμβάνει και συναισθήματα όπως ο φόβος, αναφέρεται όμως σε μία γενικότερη κατάσταση του οργανισμού.

Κάνει κρύο; Φάτε αυτά τα τρία για να αυξήσετε φυσικά τη θερμοκρασία του σώματος

Ο καιρός θυμίζει επιτέλους Χριστούγεννα! Και μπορεί αυτό να είναι ωραίο στο μάτι, αλλά και φέτος πολλά νοικοκυριά κάνουν μεγάλους περιορισμούς στην κατανάλωση ρεύματος και πετρελαίου, λόγω υψηλού κόστους. Γι' αυτό είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ζεσταθείτε όταν κάνει κρύο.

Έλληνες και Ισραηλινοί και ιός


Νικόδημος

Όχι, δεν πρόκειται για στρατιωτικά και συμμαχικά. Πρόκειται για την πολιτική ωριμότητα των Ισραηλινών και την φαυλότητα των Ελλήνων. Βίοι παράλληλοι μα τόσο διαφορετικοί.

Αναφέρομαι στη Πανδημία. Πώς αντιμετώπισαν το θέμα στο Ισραήλ και πώς το αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φανφαρόνοι.

Η Ελλάδα κέρδισε τον θαυμασμό και τα εγκώμια των ξένων παγκοσμίως με τα αυστηρά μέτρα που εφάρμοσε νωρίς και αναχαίτισε την εξάπλωση του ύπουλου ιού. Μετά ήρθε ο εφησυχασμός, η αλαζονεία (εμείς τα καταφέραμε) και η απληστία (ώρα για κέρδη πάλι)!

Η πολιτική χαλάρωσης κι ενθάρρυνσης του τουρισμού ήταν βλακωδέστατη. Απορώ πως συνετοί επιστήμονες σαν τον Τσιόδρα, που δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, συναίνεσαν και δεν παραιτήθηκαν.

Μετά, τον Αύγουστο άρχισαν οι αυξήσεις κρουσμάτων, ακολούθησε ο Σεπτέμβριος με πρόσθετες αυξήσεις και ήρθε ο Οκτώβριος με ολέθρια διασπορά να ξεπερνά τους 1.500 και τα κρεβάτια στις ΜΕΘ να είναι γεμάτα (πάνω από 120 διασωληνωμένοι)!

Και η κυβέρνηση να παίρνει σπασμωδικά μέτρα “ανθρωπιστικά” ενάντια στον αμετανόητο ιό. Μάσκες, μάσκες και αποστάσεις!

Φταίνε οι νέοι, σίγουρα που διασκέδαζαν μαζικά. Φταίνε οι αρνητές της μάσκας, σίγουρα. Φταίνε όσοι δεν παίρνουν προφυλάξεις, σίγουρα.

ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ: ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ!

 Η καλοσύνη είναι η φυσική ροή της ενέργειας. H αρετή της καλοσύνης αυξάνει τη δόνησή μας και δημιουργεί προστασία. Η καλοσύνη αναβλύζει σε όλους τους ανθρώπους όταν επιτρέπουν στον εαυτό τους να συνδεθεί με τα πραγματικά τους συναισθήματα. Η πηγή της ενέργειας της καλοσύνης βρίσκεται στην καρδιά μας και όταν η καρδιά πάλλεται τα συναισθήματα ρέουν και εκφράζονται. Ξεπαγώνουν!

‘Οταν κατευθύνουμε την πρόθεσή μας στην υπηρεσία του καλού, του αληθινού και του όμορφου, η πηγαία έκφραση καλοσύνης είναι φυσική και εύκολη.

Ειδικά αυτή την περίοδο που επικρατεί το φαίνεσθαι από τη σεμνότητα και η υπερβολή από το ουσιαστικό. Σήμερα που η κοινωνία νοσεί από έναν εχθρό που φοβάται και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να στραφούμε σε όσους είναι μόνοι!

H λύπη είναι παθητικός θυμός και ο θυμός είναι ενεργητική λύπη.

 

Είναι δύσκολο για ένα λυπημένο άνθρωπο να είναι θυμωμένος. Αν μπορείς να θυμώσεις ένα λυπημένο άνθρωπο, η λύπη του θα εξαφανιστεί αμέσως. Όπως είναι πολύ δύσκολο για ένα θυμωμένο άνθρωπο να είναι λυπημένος. Αν μπορείς να τον κάνεις να νιώσει λύπη ο θυμός του θα εξαφανιστεί αμέσως.

Σε όλα σου τα συναισθήματα συνεχίζεται η βασική πολικότητα του άντρα και της γυναίκας, του γιν και του γιανγκ, του αρσενικού και του θηλυκού. Ο θυμός είναι αρσενικός, η λύπη είναι θηλυκή. Έτσι, όταν είσαι συντονισμένος με τη λύπη, είναι δύσκολο να μετατοπιστείς στο θυμό, θα σε ήθελα όμως να μετατοπιστείς. Με το να εκρήγνυται μέσα σου, δεν θα βοηθήσει και πολύ, επειδή και πάλι ψάχνεις έναν τρόπο για να είσαι παθητικός. Όχι. Βγάλε τον έξω, εξωτερίκευσέ τον. Ακόμα κι αν φαίνεται ανοησία, ακόμα και τότε.


Να είσαι καραγκιόζης στα δικά σου μάτια, αλλά βγάλε έξω τον θυμό σου. Εάν μπορείς να επιπλέεις ανάμεσα στο θυμό και στη λύπη, τότε και τα δύο θα γίνουν το ίδιο εύκολα. Θα τα έχεις υπερβεί και τότε θα μπορείς να παρατηρήσεις. Μπορείς να στέκεσαι πίσω από την οθόνη και να παρατηρείς αυτά τα παιχνίδια και τότε μπορείς να πας πέρα και από τα δύο.

Πρώτα όμως πρέπει να μπορείς να κινείσαι άνετα ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο. Αλλιώς, έχεις την τάση να είσαι λυπημένος και όταν κανείς είναι βαρύς, η υπέρβαση είναι δύσκολη. Να θυμάσαι, όταν δύο ενέργειες, δύο αντίθετες ενέργειες είναι ακριβώς ίσες, πενήντα-πενήντα, τότε είναι πολύ εύκολο να βγεις έξω από αυτές, επειδή πολεμούν και ακυρώνουν η μία την άλλη κι εσύ δεν είσαι μαγκωμένος σε καμία.

Γιατί Αγαπώ περισσότερο από όσο Αγαπιέμαι;

 


 Αν δεν αισθάνεστε έκπληξη ή αποτροπιασμό στην ιδέα ενός ανθρώπου που σκέφτεται στα σοβαρά να αυτοκτονήσει επειδή το τηλεφώνημα που περιμένει δεν έρχεται, τότε είτε έχετε υπερεμπλεκόμενο στυλ δεσμού, είτε μπορείτε να μπείτε στη θέση κάποιου που σχετίζεται με αυτό τον τρόπο.

Με εξαίρεση τους τυχερούς που μεγάλωσαν με ασφάλεια και τα πηγαίνουν μια χαρά στις σχέσεις τους (ασφαλές στυλ δεσμού), όσοι έχουν μεγαλώσει μέσα στην ανασφάλεια, έχουν υιοθετήσει κάποιους παράξενους ή ανορθόδοξους τρόπους να σχετίζονται με τους άλλους.

Κάποιοι αποφεύγουν τις σχέσεις (απορριπτικό στυλ δεσμού), κάποιοι φοβούνται τις σχέσεις (φοβικό στυλ δεσμού) και κάποιοι άλλοι, που σκέφτονται να βλάψουν τον εαυτό τους επειδή εκείνος που αγαπούν δεν παίρνει τηλέφωνο, είναι άνθρωποι που ζουν και να αναπνέουν για τις σχέσεις (υπερεμπλεκόμενο στυλ δεσμού).

Έχω κόλλημα με τις σχέσεις

Μπορούν τα αγαπημένα σας ζωάκια που πέθαναν να ξανά ενσαρκωθούν κοντά σας;

Σκεφτήκατε ποτέ το ρόλο που παίζουν τα διάφορα ζώακια στη ζωή σας; Μπορεί το αγαπημένο ζωάκι σας να ξανά ενσαρκωθεί και να το έχετε πάλι κοντά σας; Δείτε μια υπέροχη συγκινητική ταινία σχετική με το θέμα.

Συλλογή επεξεργασία από το Ζάχο Σκαφίδα


Απόσπασμα από το βιβλίο της Rosalind A. McKnight που μπορείτε να διαβάσετε στα Αγγλικά και Ελληνικά από εδώ: Cosmic Journeys_ My Out-of-Body Explorations With Robert A. Monroe

Η Rosalind A. McKnight κάνει ένα εσωτερικό ταξίδι να βρει τον Λάρι που πέθανε πρόσφατα και τον βρίσκει στα ψυχικά πεδία με τα δύο σκυλάκια που αγαπούσε, τον Frenchie και τον Cookie, ακολουθεί η εμπειρία: 

Μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν τα κατοικίδια ζώα μας ζουν όταν φύγουν από το γήινο επίπεδο. Υπάρχουν στην ίδια ενεργειακή κατάσταση παρακαλώ. Είναι μορφές ζωντανής ενέργειας!. Και αυτά τα μικρά όντα είναι ακριβώς ζωντανά -και  ακόμα πιο ζωντανά - αφού φύγουν από το επίπεδο της γης.

Όταν ένα ζώο πεθαίνει, προσελκύεται από την ενέργεια αγάπης. Εάν έχει στενή σχέση με έναν ιδιοκτήτη, συνήθως θα είναι με αυτό το άτομο όχι ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται αυτό το άτομο. Εάν ο ιδιοκτήτης είναι στο επίπεδο της γης, η μικρή ψυχή θα μείνει συχνά με τον ιδιοκτήτη - ακόμα κι αν συνήθως δεν γίνεται αντιληπτή. Μερικές φορές, το ζώο θα μετενσαρκωθεί το συντομότερο δυνατό για να είναι πάλι με τον παλιό του ιδιοκτήτη. Εάν ο ιδιοκτήτης πεθάνει πρώτα, τότε το κατοικίδιο θα είναι μαζί του μετά την απελευθέρωσή του από το φυσικό του σώμα. (Βλέπε στο τέλος του άρθρου μια υπέροχη ταινία επανεσάρκωσης σκύλου που αναζητούσε το αφεντικό του).

Προύσα: Οι αρχαιολόγοι ρίγησαν όταν διάβασαν την ελληνική επιγραφή



 Νοέμβριος 24, 2020.

Στην περιοχή İznik της Προύσας, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο προσωρινής κληρονομιάς της UNESCO, ανακαλύφθηκε ένας θάλαμος ταφής του 5ου αιώνα που περιείχε οστά 8 ατόμων, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Πρόκειται για δύο λίθινους σαρκοφάγους, ο ένας δίπλα στον άλλο.

Οι αρχαιολόγοι σοκαρίστηκαν όταν μετέφρασαν στα τουρκικά το μήνυμα  της ταφόπλακας που βρέθηκε, γράφει το κείμενο  (Σημείωση: Στο δημοσίευμα ο συντάκτης αποφεύγει να αναφέρει ότι η επιγραφή είναι γραμμένη στα ελληνικά… αλλά σημειώνει ότι η Προύσα ήταν η πρωτεύουσα «πολλών πολιτισμών» στην ιστορία της…).

 

Στο τέλος της επιγραφής γράφει:

Στιγμές: Σε αντίθετες κατευθύνσεις

 


Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Χιόνι…
Παγωνιά…
Όχι τόσο έξω, αλλά μέσα, στην ψυχή.
Κι αυτή η παγωνιά δύσκολα βρίσκει γιατρειά όσο περνάνε τα χρόνια, δύσκολα χάνεται.

Κάθεται μόνη στην στάση του λεωφορείου.
Θλιμμένη… απογοητευμένη… χωρίς την Σπίθα της Ζωής να λάμπει στα μάτια.
Τα χέρια στις τσέπες… να ζεσταθούν λίγο μιας και δεν είναι κάποιος κοντά να την αγκαλιάσει και να της τα τρίψει με τη ζεστασιά της καρδιάς του.
Τον κοιτάζει απέναντι, κλεφτά, μη φανεί «λίγη» μπροστά του.
Μη φανεί μόνη… δεν πρέπει. Και είναι τόσο όμορφος… τόσο αρρενωπός.
Τι θα πει αυτός αν του χαμογελάσει; Θα την περάσει για αποτυχημένη και «πεινασμένη».
Αχ και να ‘ξερε…
πόσο θα ‘θελε το βράδυ που θα σχολάσει από τη δουλειά να γυρίσει σπίτι και να την περιμένει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο τραπέζι… δίπλα στις μαθητικές τσάντες των παιδιών. Και να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναντικρύσει αυτό το τεράστιο μουντό, κρύο, άδειο σπίτι που την περιμένει κάθε βράδυ…
Αχ και να ερχόταν να της μιλήσει…

Άλντο Ναουρί: Τα “όχι” είναι αυτά που διαμορφώνουν χαρακτήρες

 


Ο ρόλος του γονιού πρέπει να είναι καθοδηγητικός.  Αυτό αναφέρει στη συγγραφή του βιβλίου του “Καθοδηγώντας τα παιδιά”, ο πιο γνωστός παιδίατρος της Γαλλίας, Αλντο Ναουρί και καλεί τους γονείς όσο ποτέ άλλοτε να ξαναπάρουν σταθερά στα χέρια τους την υπόθεση των παιδιών τους.

Όπως υποστηρίζει, τα τελευταία χρόνια τα παιδιά είναι χειρότερα από πριν και επικρίνει την παιδική παντοδυναμία η οποία γίνεται αποδεκτή από τους γονείς.

Ο Άλντο Ναουρί είναι κάτι περισσότερο από παιδίατρος. Συνδυάζει την ιατρική με την ψυχανάλυση και έχει γίνει ίνδαλμα πλήθους γονιών σε όλο τον κόσμο.

Εδώ και δεκαετίες, μέσα από τα βιβλία  του, αναλύει ένα προς ένα τα βασικά στοιχεία που αφορούν στη γέννηση και στη μοντέρνα εκπαίδευση.

«Ο αληθινός άντρας ερωτεύεται αυτό που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν σε μια γυναίκα



Ναι, θέλουμε να αρέσουμε, αλλά πιο πολύ θέλουμε να αγαπηθούμε. Να αγαπηθούμε αληθινά, σε βάθος, χωρίς όρους και αστερίσκους από ανθρώπους ειλικρινείς και ντόμπρους. Από άντρες που ξέρουν τι θέλουν απ’ τη ζωή τους και για ποιο λόγο είναι μαζί μας.


Που μπορούν να δουν βαθιά μέσα μας, πέρα απ’ την εξωτερική μας εμφάνιση και ό,τι τους γοήτευσε με την πρώτη ματιά και να αναγνωρίσουν όλα εκείνα που ψάχνουν και αξίζει να παλέψουν για να έχουν. Και που ξέρουν καλά πως αν τα αποκτήσουν, θα πρέπει να τα εκτιμήσουν για να μην τα χάσουν.

Τέτοιοι άντρες θέλουμε να μας αγαπήσουν και όχι άντρες σαν κι αυτούς που περιγράφει το παρακάτω ποστ, που διαβάσαμε στο fb page της ψυχολόγου Μαρίας Αϊβαζίδου:

«Αν σε ελκύει μια γυναίκα από το μέγεθος του στή8ους της, από τη μέση της ή από τους γοφούς της, κάνεις λάθος.

Ο γάμος «ενός ελέφαντα με μία περιστέρα»

 


Ο γάμος «ενός ελέφαντα με μία περιστέρα», έτσι είχε πει η μητέρα της Φρίντα Κάλο, της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου όταν της ανακοίνωσε πως θα παντρευτεί τον ομότεχνό της Ντιέγκο Ριβιέρα.

ο καυστικό αυτό σχόλιο αναφερόταν φυσικά στην εξωτερική εμφάνιση του γαμπρού της, που ήταν άσχημος και αρκετά παχύς, πλην όμως γοητευτικός και με άπειρες κατακτήσεις στον γυναικείο πληθυσμό. Γνωστές καλλονές της εποχής σέρνονταν στα πόδια του και έπεφταν ερωτευμένες στην αγκαλιά του, κι εκείνος ως γνήσιος Δον Ζουάν ανταποκρινόταν, έστω και λίγο, σε αυτές τις εκδηλώσεις λατρείας.

Ο Ντιέγκο είχε παντρευτεί ήδη δύο φορές -μάλιστα δεν είχε χωρίσει με τη δεύτερη γυναίκα του, την πανέμορφη Γουαδελούπε Μαρίν, η οποία είχε υπάρξει μοντέλο για πολλά έργα του. όταν γνώρισε το 1928 την Φρίντα Κάλο. Εκείνος ήταν ήδη διάσημος ζωγράφος τοιχογραφιών κι εκείνη τον προσέγγισε για να του δείξει τα έργα της και να τον ρωτήσει αν έχει ταλέντο. Εκείνος της απάντησε θετικά, και έτσι γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας που όπως ο Ριβιέρα είχε πει θα ήταν η δεύτερη καταστροφή της Φρίντα μετά από το τραγικό ατύχημα, που είχε σε μικρή ηλικία.https://b70d6b463c5e29d9206e625eff64035e.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Η τρίτη επιλογή

 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 78f0f50285dd11bef4946bc47283e49281-pills-lede.rhorizontal.w1200-1024x683.jpgΓεννιόμαστε εξαρτημένοι · χρειάζεσαι βοήθεια για να τραφείς, να κινηθείς, να βάλεις τα ρούχα σου. Ο θεός που δημιούργησε το ανθρώπινο βρέφος απολύθηκε από την εταιρεία θεών, τώρα δουλεύει σαν χερουβείμ για να ζήσει. Υποκρίνεσαι για να ανταμειφθείς με την εύνοια των μεγάλων-θεατών σε κακοπαιγμένα θεατρικά, θεατρικά αμφίδρομα · οι θεατές-μεγάλοι υποκρίνονται κι αυτοί με τη σειρά τους πως γελούν με τα σκετσάκια σου.

Όταν αργότερα τα ξόρκια της εφηβείας ολοκληρωθούν, η ανθρώπινη μαριονέτα ζωντανεύει και τώρα είναι εκείνη που κινεί τις κλωστές. Ενθρονίζεσαι χωρίς τελετή στο θρόνο του παντοδύναμου άρχοντα και μοιράζεις εντολές στους υπηκόους σου, μικρότερους και μεγαλύτερους.

Κάποια στιγμή το μονοπάτι γίνεται κατηφορικό. Στην αρχή είναι μια ευχάριστη κατηφόρα που σου επιτρέπει να ξεκουραστείς, όμως πριν το καταλάβεις κατρακυλάς και προσπαθείς να πιαστείς από ξερόχορτα που ξεριζώνονται καθώς τα τραβάς.

Πανσέληνος - Μερική Σεληνιακή Έκλειψη 30 Νοεμβρίου 2020 Μια εκρηκτική έκλειψη στους Διδύμους

 



Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου που συνοδεύεται από μια έκλειψη Σελήνης που εγκαινιάζει τον χειμερινό διάδρομο εκλείψεων, λαμβάνει χώρα στις 30 Νοεμβρίου 2020, στις 11:29 π.μ. τοπική ώρα. Πραγματοποιείται στις 8ο 37΄ των Διδύμων, στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, στον 4ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου και θα είναι ορατή από την Βόρεια και Νότια Αμερική, το ΒΔ τμήμα της Ευρώπης, το κεντρικό και ανατολικό τμήμα της Ασίας και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μια Πανσέληνος στους Διδύμους επιτείνει την ανάγκη μας για αλλαγές στην ζωή μας και μια πιο αυθόρμητη συμπεριφορά. Είμαστε πολύ πιο επικοινωνιακοί το διάστημα επιρροής της και ερχόμαστε ευκολότερα σε επαφή με τους γύρω μας. Το αίσθημα της ασφάλειας εμπεδώνεται μέσα από την έκφραση των συναισθημάτων μας στους γύρω μας. Είμαστε όμως και πιο διπλωμάτες, ικανοί να διατηρήσουμε την αυτοκυριαρχία μας και ένα ψύχραιμο μυαλό, που όμως παράλληλα ψυχραίνει και η καρδιά μας, κάτι που αποθαρρύνει τους γύρω μας να μας πλησιάσουν. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η ισορροπία μυαλού και καρδιάς, διανόησης και συναισθήματος.

Όταν έχετε εξαντληθεί, μάθετε να απελευθερώνεστε

 


Είστε τελειομανείς; Είστε υπερβολικά αλτρουιστές ή ενσυναισθητικοί για το καλό σας; Κάτι τέτοιο μπορεί να σας καταπιέζει και να σας εξαντλεί. Είναι καιρός να μάθετε να απελευθερώνεστε.

Έχετε ποτέ αισθανθεί κυριευμένοι από κάτι; Νιώθετε ότι έχετε εξαντληθεί; Σας κυριεύει μια ανάγκη για ελευθερία. Δεν ξέρετε γιατί, αλλά την έχετε ανάγκη.

Ίσως να προσκολληθήκατε υπερβολικά σε διάφορους ανθρώπους ή σε διάφορες καταστάσεις. Απελευθερωθείτε. Θα δείτε ότι θα σταματήσετε να αισθάνεστε τόσο κουρασμένοι.

Σκεφτείτε την επόμενη ανάσα σας. Αν προσπαθήσετε να την κρατήσετε και να την ελέγξετε, τελικά θα εξαντληθείτε.

Το να επιθυμείτε να απελευθερωθείτε είναι μια φυσική ανθρώπινη ανάγκη. Δεν είναι μόνο σωματική αλλά και ψυχική.

Οι δράσεις των βοτάνων – ισχυρότατα βότανα για την υγεία της χολής μας

 

Πολλές φορές ακούμε τη φράση  “αυτός έχει τη χολή του”;
Τι είναι λοιπόν η χολή;
Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα
#. – Η χολή είναι ένα πηχτό καφεπράσινο μέχρι πρασινοκίτρινο βασικό διάλυμα που εκκρίνεται από τα κύτταρα του ήπατος και μέσω του χοληφόρου πόρου μεταφέρεται στο δωδεκαδάκτυλο.
Σε ορισμένα θηλαστικά όπως και στον άνθρωπο συγκεντρώνεται σε μιά μικρή αποθήκη – στη χοληδόχο κύστη – και
όταν τρώμε η χοληδόχος κύστη συσπάται και αδειάζει τη χολή στον κυστικό πόρο κι από εκεί στο χοληδόχο πόρο και στο έντερο.
Η χολή μας βοηθάει να χωνεύουμε τις λιπαρές τροφές μας και όπως καταλαβαίνουμε, παίζει καθοριστικό ρόλο στην απορρόφηση και την πέψη του λίπους.
Η χολή συμπεριφέρεται ως αλκαλικό στις αντιδράσεις και περιλαμβάνει χολικά οξέα, λεκιθίνη, χοληστερόλη, χολερυθρίνη και πρωτεΐνες.
Οι χρωστικές ουσίες της χολής, η χολερυθρίνη και η χολοπρασίνη, προέρχονται από τη διάσπαση της αιμοσφαιρίνης, των ερυθρών αιμοσφαιρίων και είναι αυτές που δίνουν στη χολή το χρώμα της και που με τη σειρά της επηρεάζει το χρώμα των κοπράνων.
Η χολή ρέει στα χοληφόρα αγγεία, τα οποία σχηματίζουν το χοληφόρο δέντρο.
Η απόδοση της χολής είναι αποτέλεσμα συνέργειας:

Η υπηρεσία για το Κοινό Καλό είναι η πηγή μιας μεγάλης χαράς



Όταν κατανοείτε ότι η ζωή σας είναι αφιερωμένη στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, υπάρχει μια αυξανόμενη χαρά μέσα στη καρδιά σας. Κανείς δεν μπορεί να σας αφαιρέσει μια τέτοια χαρά. Η υπηρεσία για το Κοινό Καλό είναι η πηγή μιας μεγάλης χαράς. Η υπηρεσία για το Κοινό Καλό βασίζεται στην ανύψωση των ανθρώπων, στη διεύρυνση της συνείδησής τους, στην υπόδειξη μιας κατεύθυνσης, στη φώτιση της διανοίας τους, στην εμφύσηση της ομορφιάς μέσα τους, στην παρακίνηση για μια θυσιαστική υπηρεσία, στη δημιουργία ενότητας στη ζωή τους, στο κτίσιμο γεφυρών μέσα στον άνθρωπο και ανάμεσα σε ανθρώπους στην καθοδήγησή τους προς την ελευθερία και στην καλλιέργεια μιας αίσθησης ευθύνης μέσα τους.

O καθημερινός Γολγοθάς των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ: Όταν βγαίνει η στολή είναι σαν να χεις κάνει μπάνιο

 



Τι λέει για τον φόρτο της εργασίας αυτή τη στιγμή στο ΕΚΑΒ της Αττικής ο πρόεδρος των εργαζομένων; Υπάρχουν διαφορές στις διακομιδές ασθενών με COVID-19; Είναι πιο επικίνδυνες;

Υπάρχει, πολλά χρόνια τώρα, μια αντίληψη που θέλει τις διακομιδές βαριά τραυματισμένων ασθενών και ειδικά των διασωληνωμένων ως ένα «στοίχημα» που πολλές φορές «χάνεται στη διαδρομή». Μια διαδρομή που στην Ελλάδα συχνά κατηγορείται ότι είναι -με μοιραίο τρόπο- χρονοβόρα. Στο ίδιο πάντα πνεύμα, έχει ακουστεί ότι οι διακομιδές των διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό είναι πολύ επικίνδυνες.

Ο άγνωστος «απολιθωμένος» γαλαξίας που ανακαλύφθηκε θαμμένος μέσα στον δικό μας και η σημασία του

 


Πιθανότατα είχε συγκρουστεί πριν δέκα δισεκατομμύρια χρόνια με τον δικό μας γαλαξία

Το απολίθωμα ενός άγνωστου έως τώρα γαλαξία ανακάλυψαν οι αστρονόμοι κρυμμένο στα βάθη του δικού μας γαλαξία. Ο εν λόγω γαλαξίας, που ονομάστηκε «Ηρακλής», πιθανότατα είχε συγκρουστεί πολύ παλιά, πριν δέκα δισεκατομμύρια χρόνια, με τον δικό μας γαλαξία, από τον οποίο τελικά απορροφήθηκε.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρικάρντο Σκίαβον του Πανεπιστημίου Τζον Μουρς του Λίβερπουλ, οι οποίοι έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Monthly Notices» της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Αστρονομίας, έκαναν την ανακάλυψη μελετώντας τα δεδομένα από την έρευνα του ουρανού «Sloan Digital Sky Survey (SDSS)» και του παρατηρητηρίου APOGEE (Apache Point Observatory Galactic Evolution).

Βρέθηκε αλλόκοτος μεταλλικός μονόλιθος στη μέση του πουθενά! (ΒΙΝΤΕΟ + ΕΙΚΟΝΕΣ)

 Όταν το 2001: A Space Odyssey του Stanley Kubrick γίνεται στην πραγματικότητα


Θα θυμάστε τα πρώτα λεπτά του 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος του Stanley Kubrick, όπου ένας παράξενος μαύρος μονόλιθος εμφανίζεται από το πουθενά στην έρημο και αφήνει έκπληκτους τους πρωτεύοντες ανθρώπους να αναρωτιούνται τι είναι. Σε μια περίπτωση όπου η ζωή μιμείται την τέχνη, μια ομάδα βιολόγων και η τοπική κοινότητα της Utah βρίσκονται στην ίδια θέση. 

Βελτίωση της ποιότητας στο ΤΕΠ - Διαχείριση Ασθενή - Ροή Ασθενών - Αποτελεσματικότητα του ΤΕΠ (Μέρος Δεύτερο)

 



Διαχείριση ασθενή στο ΤΕΠ

                  

ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ 

           

Καθώς τα Τ.Ε.Π. καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά υγείας, θα πρέπει να συνδυάζουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, τον κατάλληλο εξοπλισµό καθώς και το εξειδικευµένο έµψυχο δυναµικό που απαιτείται, ώστε να εξασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η παροχή άµεσης και ποιοτικής επείγουσας φροντίδας.

Εγκλωβισμένες στη βία χιλιάδες γυναίκες στη διάρκεια της καραντίνας - “Μη φοβούνται να μιλήσουν στην Αστυνομία τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας”, τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ

 

Τον τελευταίο χρόνο περίπου τέσσερις χιλιάδες οχτακόσιες εβδομήντα δύο γυναίκες σε όλη την Ελλάδα βρήκαν το κουράγιο να καταγγείλουν πως έπεσαν θύματα βίας, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων συγκεντρώνει τα στοιχεία και τα παρουσιάζει σήμερα στην Πρώτη Ετήσια Έκθεση για τη Βία κατά των Γυναικών.

Βελτίωση της ποιότητας στο ΤΕΠ - Στόχοι βελτίωσης ενός Τμήματος Επειγόντων (Μέρος Πρώτο)

 



 Ποιότητα και τμήμα επειγόντων περιστατικών

 

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

Η έννοια της ποιότητας στις υπηρεσίες υγείας χαρακτηρίζεται από το χρόνο και την ακρίβεια του, την ευγένεια του προσωπικού, το βαθμό ολοκλήρωσης της παρεχόμενης υπηρεσίας, την συνέπεια, την αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα και την τεχνική αρτιότητα, καθώς επίσης την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και την ανάπτυξη των υπηρεσιών με επίκεντρο τον ασθενή.

 Αφορά στη συνολική λειτουργία ενός τμήματος, με αφετηρία τα ζητήματα στελέχωσης, διοίκησης και οργάνωσης έως την κλινική πρακτική.

Μεταξύ των διαφορετικών προσεγγίσεων της ποιότητας υπάρχει σαφής προτίμηση αρχών διασφάλισης ποιότητας εξαιτίας της πρωταρχικής φύσης της, την ολική ποιότητα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα