Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Ο θάνατος μόνο το χρόνο μπορεί να μου κλέψει...
Τελικά, ο θάνατος είναι μεγάλος ψεύτης.
Λέει ψέματα όταν δηλώνει πως θα μου πάρει τη ζωή,
σαν να μπορούσε να διακόψει την άνοιξη,
γιατί, στο κάτω κάτω,
ο θάνατος μόνο το χρόνο μπορεί να μου κλέψει,
την ευκαιρία να γελάσω,
να φάω ένα μήλο,
να πω έναν λόγο,
να πατήσω το χώμα που αγαπώ,
να ανάψω τον έρωτα για την κάθε μέρα.
Να δώσω το χέρι, να παίξω κιθάρα,
να μεταδώσω την ελπίδα.
Τους χώρους μόνο αλλάζει.
Πού θα ξαπλώσω το κορμί μου,
αν θα χορέψω στο φως του φεγγαριού,
ή θα περάσω το ποτάμι κολυμπώντας.

Σύντομη ιστορία της περί Θεού ιδέας.


 Ποιμένες
 Ο Πλάτων έγραψε ότι Κάποτε οι θεοί έβαλαν σε κλήρο τις διάφορες περιοχές όλης της γης και τις μοιράστηκαν μεταξύ τους χωρίς τσακωμούς […] Κι όταν εγκαταστάθηκαν μας έτρεφαν σαν κοπάδια, δικά τους αποκτήματα και ζωντανά(Κριτίας 109 b), στο Βαβυλωνιακό έπος της Δημιουργίας διαβάζουμε ότι: Στους Ανουνάκι του ουρανού και της γης καταμέρισε τα μερίδιά τους. (VI,46) και Η Παλαιά Διαθήκη (Δευτερονόμιο 32:8), επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι: ο Θεός έστησεν όρια εθνών κατά αριθμόν αγγέλων Θεού (υιών Θεού, στο πρωτότυπο).
.
Στα αιγυπτιακά κείμενα γίνεται αναφορά στα κτήματα ή τα φέουδα των θεών και, τέλος, από ένα μύθο των Ατλάντιων (κατοίκων της ΒΔ Αφρικής στην περιοχή του όρους Άτλας) τον οποίο μας μεταφέρει ο Διόδωρος ο Σικελιώτης στο 56ο και 57ο κεφάλαιο του τρίτου βιβλίου της Ιστορικής Βιβλιοθήκης, μαθαίνουμε ότι οι άνθρωποι που ζούσαν ελεύθεροι συγκεντρώθηκαν από τους θεούς μέσα σε περίβολο πόλεως για να εξανθρωπιστούν και να σταματήσουν τις ανομίες και τον θηριώδη τρόπο ζωής.
Από τότε τα ανθρώπινα κοπάδια (οίον νομής ποίμνια, κτήματα και θρέμματα εαυτών ημάς έτρεφονγράφει ο Πλάτων) αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως ποίμνιο του Ποιμένα Θεού.
.
Ταύροι

Το έπος του Γκίλγκαμες μας πληροφορεί ότι οι Ποιμένες βίαζαν όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες του ποιμνίου τους.

Είναι ο Ποιμένας [μας], [δυνατός, όμορφος και σοφός].
[Ο Γκίλγκαμες] δεν αφήνει [την κόρη στη  μάνα ],
Την θυγατέρα του πολεμιστή, [του ευγενούς την γυναίκα]! ,ii,15-17)
[…] 
 Ότι με νόμιμες  συζύγους  μπορεί να ζευγαρώσει
Αυτός είναι ο πρώτος,
Ο σύζυγος  έρχεται μετά.
Από το συμβούλιο των θεών έτσι έχει αποφασισθεί.
Με το κόψιμο του ομφάλιου λώρου του,
Έτσι θεσπίστηκε γι  αυτόν! (πιν.II,iv,33

«ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ»"Ο Θεός είναι ένας και ο Ένας δεν χρειάζεται όνομα. 
1 Ο Ερμής ο τρισμέγιστος ήταν Ελληνικής καταγωγής. ( Artemi Passio, Migne Patrologia greca XCVI ).


2 Στην Ερμητική Θεολογία κυριαρχεί ο Μονοθεϊσμός, όπως ακριβώς εκφράστηκε από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο τον Ορφέα, κ.λ.π. Αξιο να παρατηρηθεί ότι όλοι οι υγιείς ψαλμοί της βίβλου είναι σχεδόν εντελώς πιστή αντιγραφή από τα Ερμητικά και τα Ορφικά.


3 Ο Ερμής έζησε γύρω στο 25.000 π.Χ. και υπήρξε αντιβασιλέας του Κρόνου στην Αίγυπτο, δάσκαλος του Οσίριδος και της Ισιδος.


4 Ερμής ο Τρισμέγιστος 3.1 :" Η δόξα των πάντων είναι ο Θεός…Αρχή των όντων είναι ο Θεός και νους και φύση και ύλη και όλα αυτά εν σοφία εις υπόδειξη όλων…Υπήρχε σκότος άπειρο στην άβυσσο και νερό λεπτό και πνεύμα λεπτό και νοερό με τη δύναμη του Θεού, βρισκόμενα στο χάος. Και έλαμψε φως άγιο και στερεώθηκαν σε άμμο τα υγρά στοιχεία…".


5 Ερμής ο Τρισμέγιστος 4.1 : " Ο Θεός δημιούργησε τα πάντα. Και όχι βέβαια με τα χέρια, αλλά με το λόγο του ".


6 Ερμής ο Τρισμέγιστος 141.18 : " Αυτά είπε ο Κύριος και Θεός μας και ανέμειξε το νερό με τη γη. Ανακινώντας το μίγμα, και εμφύσησε σ' αυτό πνεύμα…από αυτό το μίγμα έπλασε ζώδια με μορφή ανθρώπου ".


7 Ερμής ο Τρισμέγιστος 1.18 : Και μόλις έγινε αυτό, είπε ο Θεός: Αυξάνεστε και πληθύνεστε εν πλήθη όλα τα δημιουργήματα".


8 Ο Στοβαίος γράφει ότι ο Ερμής έγραψε 42 βιβλία, ο δε Μανέθων λέει ότι αυτά βρισκόντουσαν στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και από εκεί τα αντέγραψε ο Μωυσής ( και αφού τα αντέγραψε μετά έπρεπε δια της πυρράς να εξαφανιστούν και να μείνουν μόνο σαν πρωτότυπα του Μωυσή, έτσι ώστε να μπορούν να μιλάνε για "εβραϊκή" θρησκεία, ενώ η αλήθεια έχει τις ρίζες της στην Ελλάδα). 

Ερμής Τρισμέγιστος – Προφητεία για την Πτώση του Πολιτισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
Προφητεία για την πτώση του πολιτισμού (9.000 π.χ.)
Δεν ξέρεις Ασκληπιέ ότι η Αίγυπτος είναι η χώρα στην οποία διαβιβάζονται οι ενέργειες των ουρανίων δυνάμεων, ότι η γη μας είναι ο ναός του Κόσμου;
Επειδή όμως οι σοφοί άνθρωποι πρέπει να ξεύρουν κάτι για ότι πρόκεται να συμβεί στο μέλλον, πρέπει να ξέρεις ότι θα έλθει ο καιρός που θα αποδειχθεί ότι μάταια οι Αιγύπτιοι τίμησαν τους Θεούς των ευσεβώς.
Οι Θεοί της θα εγκαταλείψουν την γη, θα ξαναγυρίσουν στους ουρανούς. Θα φύγουν από την Αίγυπτο. Η χώρα μας που υπήρξε η έδρα των Αγίων Λειτουργίων, θα μείνει χήρα από τους Θεούς της. Ξένοι λαοί θα πλημμυρίσουν την χώρα μας. Τα θρησκευτικά μας έθιμα θα εκλείψουν, και θα θεσπισθούν νέοι νόμοι που θα απαγορεύσουν τα θρησκευτικά μας έθιμα, την λατρεία προς τους Θεούς μας.
Η αγιοτάτη γη μας, η πατρίδα των βωμών μας θα σκεπασθεί από τάφους. Από νεκρούς. Η Ιστορία της Αιγύπτου θα γίνει ένας Θρύλος, ούτε και οι Αιγύπτιοι θα την πιστεύουν και από αυτήν δεν θα μείνει τίποτα άλλο, εκτός από πέτρες που θα διηγούνται τα ιερά της κατορθώματα.
Οι Σκύθες ή οι Ινδοί, ή κάποιοι άλλοι όμοιοι των βάρβαροι, γείτονες μας, θα εγκατασταθούν στην Αίγυπτο. Έτσι χωρίς τους Θεούς της και του δικούς της ανθρώπους η Αίγυπτος θα γίνει μια έρημος.
Γι΄αυτό θα δεηθώ στον ποταμό μας Νείλο και θα του εμπιστευθώ αυτό που θα ακολουθήσει στο μέλλον. Κύματα αίματος θα πλυμμυρίσουν τις όχθες του. Τα νερά θα μολυνθούν από τα αίματα των νεκρών. Κανείς δεν θα μπορέσει να αναγνωρίσει τους κατοίκους της ως Αιγυπτίους, γιατί θα μιλούν ξένη γλώσσα, γιατί θα είναι άτομα ξένης φυλής.
(Ο Ασκληπιός ακούοντας τα λόγια αυτά του Ερμή, κλαίει)

[Προσφορά]: Easy Photo Unblur - Εφαρμογή που σου καθαρίζει θολωμένες φωτογραφίεςΤο Easy Photo Unblur είναι ένα πρόγραμμα που σας βοηθά να διορθώσετε τις θολές φωτογραφίες, τις φωτογραφίες που βγήκαν κουνημένες κτλ. Μέσω ενός ειδικού αλγόριθμου, αναλύεται η εικόνα και σας δίνει μια παραπάνω όξυνση στο αποτέλεσμα, sharpen ονομάζεται στον κόσμο της επεξεργασίας εικόνων. Φυσικά, το αποτέλεσμα που θα παραχθεί θα είναι μια καθαρή εικόνα χωρίς θολούρες, και όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

Η τιμή του προγράμματος είναι στα 50 δολάρια αλλά χάρη στην προσφορά του giveawayoftheday.com, μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν μόνο για σήμερα.

Προσοχή: Πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα μέσα στα χρονικά όρια και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που υπάρχουν μέσα στο «Readme .txt» αρχείο κειμένου ώστε να ενεργοποιηθεί η δωρεάν προσφορά!

Σύμπαν – Κβαντική Βαρύτητα: Μελέτη επιστημόνων αποκαλύπτει στοιχεία ότι το σύμπαν είναι ένα ολόγραμμα

Το πρώτο παρατηρήσιμο στοιχείο ότι το σύμπαν θα μπορούσε να είναι ένα ολόγραμμα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Physical Review Letters. Η διεθνής μελέτη μπορεί να οδηγήσει σε νέες απόψεις για την Θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης και την κβαντική βαρύτητα, ένα από πιο σημαντικά προβλήματα της θεωρητικής φυσικής. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Waterloo, το Περιμετρικό Ινστιτούτο για τη θεωρητική Φυσική, το Πανεπιστήμιο του Southampton, το Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN) – Sezione di Lecce και το Πανεπιστήμιο του Salento στην Ιταλία, θεωρούν ότι η μελέτη εξηγεί περαιτέρω πώς αναδύεται ο χώρος και ο χρόνος.
«Προτείνουμε τη χρήση του ολογραφικού σύμπαντος, που είναι πολύ διαφορετικό από το γενικά αποδεκτό μοντέλο της Μεγάλης Έκρηξης που στηρίζεται στη βαρύτητα και τον πληθωρισμό» δήλωσε ο Niayesh Afshordi, καθηγητής φυσικής και αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Waterloo και το Περιμετρικό Ινστιτούτο και επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης. «Κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα κάνει διακριτές προβλέψεις, που μπορούμε να ελέγξουμε καθώς βελτιστοποιούμε τα δεδομένα μας και βελτιώνουμε τις θεωρητικές μας γνώσεις, όλα μέσα στα προσεχή πέντε χρόνια».
Οι θεωρητικοί φυσικοί και οι αστροφυσικοί περιέγραψαν για πρώτη φορά την ιδέα του ολογραφικού σύμπαντος στη δεκαετία του 1990. Είναι ένα σύμπαν όπου όλη η πληροφορία που συνιστά την τρισδιάστατη πραγματικότητά μας (και με το χρόνο) περιέχεται σε μια δισδιάστατη επιφάνεια που βρίσκεται στα όριά της. Οι επιστήμονες, βρήκαν ότι υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία που υποστηρίζουν μια ολογραφική εξήγηση του σύμπαντος, μελετώντας ανωμαλίες στην Κοσμική Μικροκυματική Ακτινοβολία Υποβάθρου (CMB).

Μυθικά δένδρα


Μυθικά δένδρα
Ο γιγαντιαίος πλάτανος του Μπουγιούκ Ντερέ με τις σκηνές του Godefroy de Bouillon
(από το βιβλίο του Ch. Martins, 1858)

Μυθικά δένδρα: Μύθοι και παραδόσεις για τα δένδρα


Οι μύθοι που συνδέουν συγκεκριμένα δέντρα με ιστορικά ή μυθικά πρόσωπα είναι γνωστοί στους μελετητές αρχαίων κειμένων.
Σύμφωνα με το μύθο που μας παραδίδει ο Πλίνιος, η Ιώ, μεταμορφωμένη σε αγελάδα, είχε δεθεί σε μια γέρικη ελιά κοντά στο Άργος. Ο Παυσανίας είδε στην Τροιζήνα μια αγριελιά που λεγόταν πως είχε φυτρώσει από το ρόπαλο του Ηρακλή. Ο Πλούταρχος γνώριζε για την ύπαρξη μιας παλαιᾶς Ἀλεξάνδρου καλουμένης δρυός κοντά στη Χαιρώνεια, κάτω από την οποία λεγόταν ότι είχε καταλύσει ο Μ. Αλέξανδρος. Μια άλλη παράδοση αναφέρει πως ο Μ. Αλέξανδρος είχε αναπαυθεί στον ίσκιο ενός πλατάνου στο Νεμέσειον της Σμύρνης.
Σύμφωνα με τον Παυσανία, κάτω από έναν πλάτανο στην πηγή της Αμυμώνης στη Λέρνα, γεννήθηκε η Λερναία Ύδρα. Πλάτανοι στους Δελφούς και στις Καφυές της Αρκαδίας μαρτυρείται πως είχαν φυτευτεί από τον Αγαμέμνονα και τον Μενέλαο. Ο Απόλλωνας κρέμασε το δέρμα του Μαρσύα από έναν μεγάλο πλάτανο στην Απάμεια της Φρυγίας...
Τέτοιου είδους παραδόσεις, βεβαίως, δεν περιορίζονται στον αρχαίο κόσμο, ούτε πρόκειται για επινοήσεις των λογίων, όπως διαπιστώνουμε συγκρίνοντάς τες με αντίστοιχες σύγχρονες, όπου οι ομοιότητες είναι συχνά εντυπωσιακές.

Στους Αγίους Τόπους, ο Χριστός λέγεται πως αλυσοδέθηκε στον κορμό μιας ελιάς και στη Σμύρνη πως ένα δέντρο φύτρωσε από το ραβδί του Αγίου Πολυκάρπου.
Και ποιος δεν γνωρίζει για τον «πλάτανο του Ιπποκράτη» στην Κω; Θα ήταν άστοχο να αμφισβητήσει κανείς αυτόν τον ωραίο μύθο, ιδιαίτερα αφού το θαύμα αυτό του φυτικού βασιλείου φέρει με μεγαλοπρέπεια το όνομα του μεγάλου άνδρα. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή του μύθου, το δέντρο φυτεύτηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. από την Αγία Ελένη κατά το προσκυνηματικό ταξίδι της προς την Ιερουσαλήμ.

Που βγαίνουν τα καλύτερα βότανα


Που βγαίνουν τα καλύτερα βότανα


Ποιά βότανα προτιμούσε ο Ιπποκράτης


Ο Ιπποκράτης Χαιρετά τον Κρατεύα

Φίλε μου ξέρω πως είσαι άριστος ριζοτόμος και χάρη στη δική σου εξάσκηση και χάρη στην ένδοξη παράδοση των προγόνων σου, έτσι ώστε να μην υστερείς σε τίποτα από τον παππού σου, τον Κρατεύα. Τώρα λοιπόν, όσο καμιά άλλη φορά, μάζεψε όσα και όποια βότανα μπορείς, γιατί μας πιέζει μεγάλη ανάγκη, και στείλε τα σε μένα.


Μακάρι να μη χρειαστούν τα φάρμακα, πράγμα για το οποίο είμαι άλλωστε πεπεισμένος. Αλλά πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος για κάθε περίπτωση.

Θαύμασα πολλές φορές σε σένα την αξία των βοτάνων, καθώς και τη φύση και τη διάταξη όλων των πραγμάτων και το ιερότατο έδαφος της γης που δίνει και τα ζώα και τα φυτά και τις τροφές και τα φάρμακα και την περιουσία και τον ίδιο τον πλούτο.

Εσύ μάζεψε μου τα καλύτερα βότανακυρίως εκείνα που φυτρώνουν στα ορεινά και στους ψηλούς λόφους. Γιατί αυτά είναι πιο στέρεα από εκείνα που φυτρώνουν στα υγρά λιβάδια και πιο ισχυρά μάλλον επειδή το έδαφος είναι πυκνό και ο αέρας ελαφρύς. Έτσι ότι έλκουν έχει περισσότερη ζωή.

Οκτώ λεπτομέρειες από τις οποίες κάποιος κρίνει την προσωπικότητά μαςΗ γλώσσα του σώματος, ορισμένες ανεπαίσθητες αντιδράσεις αλλά και λεπτομέρειες όπως πόσο κοιτάμε το τηλέφωνό μας ή πόσο θερμή είναι η χειραψία μας όταν γνωρίζουμε κάποιον είναι χαρακτηριστικά στα οποία συνήθως οι άνθρωποι εστιάζουν για να κρίνουν την προσωπικότητα κάποιου. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά και τι δείχνει το καθένα.
Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με έναν απλό υπάλληλο ή με κάποιον ο οποίος έχει μια διευθυντική θέση είναι ενδεικτική του πώς κρίνουμε και πώς συμπεριφερόμαστε γενικά απέναντι στους άλλους.
Αν κοιτάμε συχνά το κινητό μας κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, δείχνουμε έλλειψη ενδιαφέροντος, σεβασμού και θέλησης.
Οι επαναλαμβανόμενες, νευρικές κινήσεις που κάνουμε με τα χέρια ή με τα πόδια δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση στρες και ότι έχουμε απώλεια ελέγχου. Ωστόσο, σύμφωνα με μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, αυτές οι κινήσεις «προδίδουν» άτομα που είναι τελειομανή και τη δεδομένη στιγμή βαριούνται ή ενοχλούνται από κάτι.

Ο δούλος μου δραπέτευσε, αλλά εγώ είμαι εκείνος που έφυγα ελεύθερος!Ας περάσουμε τώρα στο θέμα των πατρικών περιουσιών, που αποτελεί την πηγή για τις μεγαλύτερες ανθρώπινες στενοχώριες` γιατί, αν συγκρίνεις όλα τα άλλα που μας δίνουν άγχος – θανάτους, αρρώστιες, φόβους, επιθυμίες, αντοχή στον πόνο και στο μόχθο – με τα δεινά που μας προσφέρουν τα χρήματά μας, η τελευταία αυτή πηγή στενοχώριας ξεπερνά κατά πολύ όλες τις άλλες.
Γι’ αυτό λοιπόν και θα πρέπει να σκεφθούμε πόσο μικρότερη είναι η λύπη μας όταν δεν έχουμε χρήματα παρά όταν έχουμε και τα χάσουμε` και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι, όσο πιο λίγα έχει να χάσει η φτώχεια, τόσο λιγότερες ευκαιρίες έχει να μας βασανίζει. Γιατί κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι οι πλούσιοι υποφέρουν με μεγαλύτερη άνεση τις απώλειες` ο πόνος του τραύματος είναι όμοιος τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα σώματα.
Ο Βίων λέει με χιούμορ ότι δεν είναι περισσότερο ενοχλητικό να μαδάς τα μαλλιά ενός φαλακρού κεφαλιού από όσο είναι να μαδάς ένα κεφάλι με πλούσια κόμη. Να ξέρεις ότι το ίδιο πράγμα ισχύει τόσο για τον φτωχό όσο και για τον πλούσιο, πως και οι δυο τους υποφέρουν το ίδιο` γιατί τα χρήματα που έχουν είναι εξίσου αναπόσπαστο κτήμα και των δύο, και είναι αδύνατον να τους τα αφαιρέσεις χωρίς να το πάρουν είδηση. Είναι όμως περισσότερο, όπως είπα, υποφερτό και εύκολο να μην τα έχεις αποκτήσει παρά να τα χάσεις, και γι’ αυτό θα δεις ότι εκείνοι που ποτέ δεν τους επισκέφθηκε η τύχη είναι πιο χαρούμενοι από εκείνους που τους έχει εγκαταλείψει.

«ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ»!!!

640x360_c1f07957-e52b-4b89-b254-84b67cd5c340

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με σαφή τρόπο η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, αναλύοντας το μήνυμα του αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγού Χουλουσί Ακάρ προς την Αθήνα, μετά την επίσκεψη του στα Ίμια, αναφέρει ότι από εδώ και πέρα η Τουρκία δεν θα ανέχεται καμία ελληνική πρόκληση και θα δείχνει σε κάθε ευκαιρία τα… «δόντια» της προς την ελληνική πλευρά. Μάλιστα!!!
egede_13_dakika_taciz_ve_it_dalasi_h33846
Όπως τονίζει η τουρκική εφημερίδα που εκφράζει και το τουρκικό καθεστώς, η κίνηση αυτή του αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου να εμφανιστεί για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια στα τουρκικά Κάρντακ, είναι μια απάντηση στην ελληνική… αήθη πράξη να μην εκδώσει τους 8 Τούρκους εγκληματίες αξιωματικούς στην Τουρκία.

Thomas Byles: Ο ιερέας του Τιτανικού που αρνήθηκε να μπει στις σωσίβιες λέμβουςΠολλές ιστορίες επιβατών του Τιτανικού που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου του 1912 έχουν δει, κατά καιρούς, το φως της δημοσιότητας.

Μια από αυτές είναι και η ιστορία ενός ιερωμένου. Αφορούσε έναν Καθολικό ιερέα τον Thomas Byles ο οποίος κατά τα διάρκεια της βύθισης του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, παραχώρησε τη θέση του στη σωσίβια λέμβο σε επιβάτες, προκειμένου να προσφέρει τη πνευματική βοήθειά του σε δεκάδες επιβάτες.
Ο 42χρονος Βρετανός Thomas Byles, θα πήγαινε στη Νέα Υόρκη – το υπερωκεάνιο συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη -, προκειμένου να τελέσει το γάμο του αδελφού του, William. Ο Byles – γεννήθηκε το 1870-, ήταν ένας από τους περίπου 1.500 επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους στο φρικτό ναυάγιο.
Ο ίδιος, αν και του δόθηκε η ευκαιρία να σωθεί λόγω της κοινωνικής του θέσης και να επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους, επέλεξε να παραμείνει στο πλοίο, εκεί όπου εξομολόγησε όσους πιστούς μπορούσε, δίνοντας τους άφεση αμαρτιών.

Ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ βέβαιος ότι επί Ανδρέα είχαμε στείλει Έλληνα στη Σελήνη


moon-1024x768Μπορεί η δημιουργία της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας να έχει μονοπωλήσει τις τελευταίες ώρες το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης, φαίνεται ωστόσο πως ορισμένοι συμπατριώτες μας δεν επηρεάζονται απ' την ανακοίνωση του Νίκου Παππά.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, αποκάλυψε με κάθε επισημότητα τα σχέδια για το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών, το οποίο έρχεται να επανακαθορίσει τη σχέση της χώρας με το διάστημα, όμως ο Λάμπρος Μ., ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ απ' το 1981, δηλώνει βέβαιος ότι η σοσιαλιστική παράταξη είχε ανοίξει πρώτη τους δρόμους για τους άλλους πλανήτες.
«Τον ΣΥΡΙΖΑ περιμέναμε και τον κάθε τυχάρπαστο Παππά για να πάμε στο διάστημα. Δεν τα χάφτει κανένας αυτά. Είμαι βέβαιος ότι επί Ανδρέα, δημόσιοι υπάλληλοι διορισμένοι απ' το ΠΑΣΟΚ πηγαινοερχόντουσαν στο φεγγάρι πιο συχνά κι απ' ότι πηγαινοέρχεται ο ηλεκτρικός απ' την Κηφισιά στον Πειραιά. Τόσα εκατομμύρια ξόδεψε ο Άκης, μόνο στα υποβρύχια τα έφαγε; Σίγουρα δώσαμε και σε διαστημόπλοια και κάπου στο φεγγάρι υπάρχει τοπική του ΠΑΣΟΚ κι έχει δώσει ομιλία ο Ανδρέας. Με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμάκι, η χώρα γιγαντώθηκε, σιγά μην δεν πήγαμε και στο διάστημα», σχολίασε ο 58χρονος για να συμπληρώσει:

Χρειάζεται καὶ ὁ …θυμός!!!

Χρειάζεται καὶ ὁ ...θυμός!!!

Σὰν δείκτης… Σὰν ἀφετηρία γιὰ προβληματισμό…
Σὰν πηγὴ πληροφορίας… Σὰν μέσον ἐκτονώσεως…
Σὰν ἀφορμὴ γιὰ μάθησιν.. Σὰν εὐκαιρία γιὰ ἀποφάσεις…
Ὄχι, δὲν λαμβάνουμε ἀποφάσεις ἐν θυμῷ.
Οὔτε ἐκτονώνουμε τὸν θυμό μας ἀδιακρίτως εἰς βάρος τῶν ἄλλων…
Οὔτε τὸν ἀφήνουμε νὰ ξεχειλίζει ἔτσι, γιὰ νὰ ἡρεμήσουμε…
Ὁ Θυμὸς εἶναι πηγὴ πληροφορίας. Σημαντικῆς πληροφορίας καὶ γνώσεως.
Καὶ πρέπει ἐπὶ τέλους νὰ τὸν κάνουμε σύμμαχό μας.
Τὴν ὥρα τοῦ θυμοῦ οἱ σκέψεις εἶναι θολές.
Μὰ μετά, ὅταν θὰ ἡρεμήσουμε, ἡ παρατήρησις τοῦ ἑαυτοῦ μας καὶ τῶν ἀντιδράσεών μας κατὰ τὴν διάρκεια τοῦ θυμοῦ, θὰ μᾶς προσφέρη ἀπαντήσεις γιὰ πολλὰ ἀπὸ αὐτὰ ποὺ δὲν θέλαμε νὰ ἀπαντήσουμε ἤ ἀκόμη καὶ νὰ γνωρίζουμε.

Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών

pappas-photo-ena
Επιτελους μια υπηρεσια που ελειπε απο τη ζωη του Ελληνα. Κατα τον πρωθυπουργο Νικο Παππα-τζη: πράττουμε το αυτονόητο. Γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μην διαθέτει σήμερα, διαστημική υπηρεσία.
Μια χωρα που δεν διαθετει ομως γαζες και συρριγες στα νοσοκομεια, η δεν διαθετει συνορα ανατολικα – μιας και στη θαλασσα δεν υπαρχουν συνορα κατα τον Αλιεξη το Φουιτ- ειναι απολυτως κατανοητη. Οπως επισης ειναι απολυτως κατανοητο, θεωρω, αναλογα ουτε η Αυστραλια, η Νεα Ζηλανδια, η το UK και η Ιρλανδια να εχουν συνορα μιας και γυρω γυρω εχει θαλασσα. Σωστα Αλιεξη? Για κανε ομως οτι πλησιαζεις το UK να δουμε σε ποσα δευτερολεπτα θα σε εχουν στειλει η RAF και το Royal Navy να μετρας τα ραδικια αναποδα? Σε 5′ η σε 10′?
Μια χωρα λοιπον που παρακαλαει εδω και χρονο+ να κλεισει μια αξιολογηση, εχει παρει ηδη μετρα, βλεπε φορους και μειωσεις, αλλα ο ιδιος ο ΥΠ.ΟΙΚ χτες ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ οτι ουτε το 70% αυτων που υποσχεθηκε στους εταιρους της δε τηρησε, ιδρυει εταιρεια ΑΕ για το διαστημα. Η ιδια χωρα που το μονο της επιτευγμα ειναι να κατοχηρωσει τη φετα, να τσακωνεται με τα μεμετια για τη πατροτητα του μπακλαβα και να ειναι η μονη που εχει φαει τεσσερα μνημονια και παει για το πεμπτο σε 7 χρονια. Την ωρα που ΟΛΕΣ οι αλλες χωρες βγηκαν απο την επιτηρηση- ακομη και η μικρη (στο ματι γιατι στην οργανωση ελεω Βρεττανικου συστηματος ειναι δεκαετιες μπροστα) Κυπρος που περσυ ειχε 75% ΜΕΙΩΣΗ του ΕΝΦΙΑ και φετος εξεταζεται η πληρης καταργηση του. Εμεις του Εθνικου Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών, απλα αλλαζουμε το ονομα στους φορους και στα ταμεια, αυξανωντας καθε λιγο τις εισφορες σε δυσθεωρητα υψη, οπως εχουμε αλλαξει και τη τροικα σε θεσμους και το μνημονιο- που οντως σκισαμε μιας και δε χρειαζωταν το παλιο- σε προγραμμα.  Και πολυ καλα κανουμε μιας και οι ψηφοφοροι μας μπορει μεν να ειναι πλεον στο 13-14% αλλα υπαρχουν, οποτε αφου υπαρχουν γιατι να μην κανουμε και την αναλογη υπηρεσια Διαστημικών Εφαρμογών? Αφου υπαρχουν ΟΥΦΟ που μας ελεγαν οτι ο ΕΝΦΙΑ λεει ηταν φορος του κακου Σαμαρα και ο Αλιεξης ο κακομοιρης με το ζορι τον εισεπραττε- ενω δεν ηθελε- εκει θα κολλησουμε?

Η Αλήθεια είναι αιώνια!

Φωτογραφία της Ελένη-Ανάντα Κοσσυφίδου.


Αλήθεια είναι η Ουσία της Ύπαρξης γι αυτό και παραμένει αναλλοίωτη ανά τους αιώνες. 

Ποτέ δεν διαφοροποιείται. 

Όπως ήταν άλλοτε, έτσι είναι και τώρα κι έτσι πρόκειται να είναι και ύστερα από χιλιετίες, διότι η Αλήθεια είναι αιώνια!

Οτιδήποτε παρουσιάζει αλλαγή, αλλοίωση, ανήκει στον κόσμο των φαινομένων, του πρόσκαιρου και των ψευδαισθήσεων. 


Γι’ αυτό μάθετε τους νόμους που ενυπάρχουν στο μεγάλο βιβλίο της
Δημιουργίας. 


Το να συμμορφωθείς προς αυτούς σημαίνει ν’ αγαπάς το
Θεό! 

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ


Φωτογραφία της Ελένη-Ανάντα Κοσσυφίδου.
Είναι ο συντονισμός Νου και Νόησης(Ψυχής). Η ηθική είναι διαφορετική από λαό σε λαό, από εποχή σε εποχή. Δεν παύει όμως να υπενθυμίζει την αλήθεια, του σεβασμού του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.

Στον εσωτερισμό, η ηθική είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, που πάνω του και με τη βοήθεια του θα χτιστεί ο άνθρωπος και η αυριανή ευτυχισμένη κοινωνία. 
Ζητούμε την αληθινή ΗΘΙΚΗ. 
Τον σεβασμό του ανθρώπινου όντος, τόσο για τα ανθρώπινα όντα, όσο και από τις συγκροτημένες κοινωνίες ή Κράτη λαών.

Η ηθική αρχίζει από την οικογένεια. 
Οι υπεύθυνοι γονείς καλούνται να συμβάλλουν στη προσπάθεια μας να ανορθώσουμε τον άνθρωπο. 
Εσωτερική ελευθερία με εξωτερική ελευθερία. 
Τα παιδιά δεν είναι κτήμα των γονιών. 

Πολιτική Αστρολογία: Δυσοίωνες εκλείψεις για Ερντογάν – Σχέδια ανατροπής Τραμπ

Πολιτική Αστρολογία: Δυσοίωνες εκλείψεις για Ερντογάν – Σχέδια ανατροπής Τραμπ

Πολιτική Αστρολογία: Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των εκλείψεων στη χρονιά του Κόκκινου Πετεινού, σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο.
Χρονιές σαν αυτή ήταν το 1897 και το 1933.
Η πρώτη έκλειψη είναι σεληνιακή και πραγματοποιείται στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα.
Θα είναι ορατή σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη μας, όπως στην Ευρώπη, σε μεγάλο μέρος της Ασίας, της Αφρικής, στη βόρεια και νότια Αμερική, στον Ειρηνικό και Ατλαντικό ωκεανό, στην Αρκτική και στην Ανταρκτική.
Θα τη «δουν» οι Αθήνα, Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον, Λισαβόνα, Νέα Υόρκη, Βουδαπέστη, Ρώμη, Λονδίνο και Μόσχα.
Μαζί με το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα αναταράσσει τον πλανήτη μας.
Η άλλη έκλειψη είναι ηλιακή. Παρόμοιες ηλιακές εκλείψεις είχαμε τον Μάρτιο του 2015, τον Μάρτιο του 1997, τον Σεπτέμβριο του 1987, τον Αύγουστο του 1989, τον Σεπτέμβριο του 1978, τον Αύγουστο του 1980.
Πραγματοποιείται στον άξονα των Ιχθύων – Παρθένου και ονομάζεται η «έκλειψη της ελπίδας», ή αλλιώς η «έκλειψη του Ποσειδώνα» και θα είναι ορατή στη νότια Αμερική και στη νοτιοδυτική Αφρική.

Τι φέρνουν αυτές οι εκλείψεις

Η αλήθεια για την Αρσενική και Θηλυκή Ενέργεια - μέρος τρίτο

Απόσπασμα από την σειρά σεμιναρίων μέσω διαδικτύου με θέμα «σχέσεις κατά την διάρκεια της αλλαγής»
 
Στις προηγούμενες δύο αναρτήσεις ορίσαμε την αρσενική δημιουργική ενέργεια ( ευθείες γραμμές και γωνίες) και την θηλυκή δημιουργική ενέργεια (καμπύλες και στροβιλίσματα). Συζητήσαμε για το τι συμβαίνει όταν αυτές οι δημιουργικές ενέργειες βρίσκονται εκτός ισορροπίας μεταξύ τους, όταν η μία είναι κυρίαρχη και η άλλη αδύναμη. Σας παρακαλώ να θυμάστε ότι εδώ μιλάμε για τις προσωπικές σας δημιουργικές ενέργειες και όχι για γένη και σώματα. Μιλήσαμε επίσης λίγο για το πώς καθένας από εμάς μπορεί να βρεθεί σε αυτήν την θέση, της μη ευθυγράμμισης. Διαβάστε και τα άρθρα του προηγούμενου μήνα. Υπάρχουν αρκετά εκεί. Όταν η αρσενική και θηλυκή δημιουργική σας ενέργεια είναι ευθυγραμμισμένες, ισορροπημένες και παίζουν καλά μεταξύ τους, βρίσκεστε στην ανώτερη κατάσταση ύπαρξης της τέταρτης διάστασης. Όπως με ακούσατε να λέω προηγουμένως, όλοι κινούμαστε μεταξύ τρίτης και τέταρτης διάστασης στην καθημερινή μας ζωή. Ζούμε και στις δύο ταυτόχρονα. (Για την εξήγηση της διαφοράς μεταξύ τρίτης , τέταρτης και πέμπτης διάστασης παρακαλώ δείτε προηγούμενα άρθρα, τι είναι η 3η και 4η διάσταση; Και τον τρόπο ζωής στην 5η διάσταση). Σύντομα, υψηλότερης δόνησης λέξεις όπως άνεση, γέλιο, κοινωνία, συνδημιουργία, σεβασμός, θαυμασμός, εκτίμηση, ισορροπία βιώνονται όταν είμαστε στην τέταρτη διάσταση. Οι πυκνότερες , πιο αργές εμπειρίες όπως ανταγωνισμός, κατάθλιψη, ενοχή, ευθύνη, θύμα βιώνονται μόνο όταν είμαστε στην τρίτη διάσταση. Στην τέταρτη διάσταση δεν υπάρχει έλλειψη, δεν υπάρχουν περιορισμοί. Δεν υπάρχουν πρέπει και δεν πρέπει , και δεν μπορείς να κάνεις κάτι λάθος εκεί.
Όταν η υγιής αρσενική ενέργεια βρίσκεται σε σχέση με μια υγιή θηλυκή ενέργεια, η αρσενική δημιουργικότητα έχει τον χώρο και την ευκαιρία να σκεφτεί νέες ιδέες και να χτίσει νέα σχέδια. Τώρα έχει το κίνητρο και την ώθηση για να μάθει, να μεγαλώσει και να επεκταθεί σε νέα πεδία πιθανοτήτων. Το αρσενικό νοιώθει να έχει αξία και έχει την στήριξη να εξερευνήσει νέες δομές που μπορεί να χτίσει έτσι ώστε, το θηλυκό να μπορέσει να δημιουργήσει μέσα εκεί. Η υγιής αρσενική ενέργεια επίσης αγαπάει την ισορροπημένη θηλυκή ενέργεια και λέει : «πως μπορώ να ανυψώσω, να φροντίσω και να προμηθεύσω αυτή την θηλυκή δημιουργικότητα; Πως μπορώ να την βοηθήσω να δημιουργήσει τα όνειρα της; Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε νέους κόσμους». Αυτό συμβαίνει μέσα στον καθέναν από εμάς ατομικά καθώς και σε μία εξωτερική σχέση. Ο άντρας χτίζει ανυψωμένους κήπους και η γυναίκα φυτεύει φροντίζει τα λαχανικά και τα βότανα. Είμαι σίγουρος ότι έχετε δει δύο ή περισσότερους ανθρώπους να συναντιούνται και να δημιουργούν τόσο όμορφα πράγματα σαν ομάδα.
Όταν η υγιής θηλυκή δημιουργική ενέργεια είναι σε ευθυγράμμιση και ισορροπία με το υγιές αρσενικό, έχει την δομή και τη βάση που είναι απαραίτητες για την δημιουργικότητα. Μπορεί με ευκολία και πάθος να σχεδιάζει και να ζωγραφίσει, να πραγματοποιήσει και να υλοποιήσει τα όνειρα της. Μπορεί να επικεντρωθεί πλήρως στην μελέτη, στο γράψιμο και την τέχνη, στην μουσική και τα μαθηματικά που τόσο αγαπάει. Η ισορροπημένη αρσενική ενέργεια παρέχει την δομή, την βάση και την σταθερότητα. Είναι αξιόπιστος, υπάρχει στόχος, δύναμη και μια αίσθηση προστασίας για την θηλυκή ενέργεια, για να βιώσει τον εαυτό της με ασφάλεια. Όταν η θηλυκή ενέργεια είναι ασφαλής και έχει την άδεια, τότε η δράση της είναι εξελικτική και δημιουργική. Η αρσενική, δημιουργεί το δοχείο ή το πεδίο που προσφέρει στην θηλυκή έναν αξιόπιστο χώρο να δημιουργήσει και να είναι ευτυχισμένη. Είναι από αυτή την ισορροπία του δίνω και παίρνω που η ροή ξετυλίγεται. Είναι τότε που το θηλυκό μπορεί να πει «θα ήθελα ένα σπίτι. Πότε το είπα αυτό; Αυτό που πραγματικά θέλω είναι να μετακομίσω στην παραλία και να έχω ένα σπίτι εκεί»
Και η αρσενική ενέργεια χαμογελάει και λέει ; μπορώ να σου το χτίσω. Πόσο μεγάλο και τι χρώμα;

Η αλήθεια για την Αρσενική και Θηλυκή ενέργεια – μέρος δεύτερο

Η αλήθεια για την Αρσενική και Θηλυκή ενέργεια – μέρος δεύτεροΑπόσπασμα από την σειρά σεμιναρίων μέσω διαδικτύου με θέμα «σχέσεις κατά την διάρκεια της αλλαγής»
 
Ξεκινήσαμε να συζητάμε την διαφορά ανάμεσα στην θηλυκή και αρσενική δημιουργική ενέργεια και τι συμβαίνει όταν αυτές οι ενέργειες είναι εκτός ισορροπίας. Να θυμόσαστε ότι δεν μιλάμε για αρσενικούς και θηλυκούς ανθρώπους. Όλο αυτό αφορά την δημιουργική ενέργεια στην οποία όλοι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσουμε. Ανεξαρτήτως του γένους και του προσανατολισμού, όλοι έχουμε πρόσβαση σε κάποια υπέροχη αρσενική και θηλυκή δημιουργική δυνατότητα. Επίσης μιλήσαμε σχετικά με το τι συμβαίνει όταν η αρσενική ενέργεια εμφανίζεται σαν κυρίαρχη και η θηλυκή εμφανίζεται σαν αδύναμη. Ας συνεχίσουμε με τις πιθανότητατες ανισορροπίας. Παρατηρήστε εάν αναγνωρίζετε αυτά τα πρότυπα στις ζωές κάποιων γύρω σας. Καθώς και στους τρόπους που εσείς δημιουργείτε.
Θηλυκό δυνατό – Αρσενικό αδύναμο.
Εάν αντιστρέψετε τους ρόλους που συζητήσαμε τον προηγούμενο μήνα και η θηλυκή ενέργεια είναι πολύ δυνατή και η αρσενική ενέργεια είναι πιο αδύναμη, είναι σαν η θηλυκή ενέργεια να λέει « έχω αυτά τα μεγάλα όνειρα και επιθυμίες. Θέλω να έχω αυτό….. θέλω εκείνο….. θα ήθελα να έχω και εκείνα εκεί». Αλλά πολλές φορές κάτω από αυτή την φαινομενική δύναμη και αποφασιστικότητα, υπάρχει το « δεν μπορώ να έχω», «δεν αξίζω», «δεν μπορώ να δεχτώ». Η θηλυκή δημιουργική ενέργεια χωρις την ισορροπία και δομή της αρσενικής ενέργειας είναι πολύ διασκορπισμένη, είναι πολύ αστήριχτη. Είναι σαν να ρίξετε νερό πάνω στην επιφάνεια ενός τραπεζιού, σκορπίζεται παντού, δεν περιέχεται κάπου, δεν είναι στοχευμένη ή οδηγημένη. Δεν υπάρχει δομή, (Δοχείο) που να κρατήσει την θηλυκή δημιουργική δύναμη.
Όταν αυτή η εκτός ισορροπίας θηλυκή ενέργεια ζητήσει από το αρσενικό « αχ θέλω να μου χτίσεις ένα σπίτι» το αρσενικό λέει, « θα μου άρεσε πολύ να σου χτίσω ένα σπίτι. Είμαι μαραγκός, μπορώ να σου χτίσω ένα σπίτι». Και ξεκινάει με έξαψη και παίρνει τα ξύλα, τις πέτρες, τα ηλεκτρολογικά και ξεκινάει να χτίζει ένα όμορφο σπίτι. Αυτή είναι η δημιουργικότητα της ευθείας γραμμής και των γωνιών για τις οποίες μιλήσαμε τον προηγούμενο μήνα.
Στο μεταξύ, η θηλυκή ενέργεια έχει συνεχίσει να δημιουργεί. Αφού ζήτησε να χτιστεί ένα σπίτι, πήγε για μάθημα γιόγκα, τσάι με τις φίλες, ψώνια στο εμπορικό κέντρο και έφερε πίσω τα συστατικά για ένα γευστικό δείπνο. Σπείρες και καμπύλες δημιουργικότητας. Όταν επιτέλους επιστρέφει την προσοχή της πίσω στο σπίτι ρωτάει το αρσενικό «
γεια , τι κάνεις εκεί;»
«πότε το ζήτησα εγώ αυτό;» λέει. «αυτό που πραγματικά θέλω είναι να μετακομίσω στην παραλία και να έχω σπίτι εκεί».
«εντάξει, μπορώ να σου χτίσω ένα σπίτι στην παραλία».
«αχ αυτό θα ήταν υπέροχο» λέει η θηλυκή ενέργεια. Και ξεκινάνε και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Με αυτό το μη- γειωμένο διασκορπισμένο μοτίβο , η αρσενική ενέργεια νοιώθει απαξίωση, έλλειψη εκτίμησης και ότι δεν εισακούεται. Αυτή η διασκορπισμένη θηλυκή ενέργεια στροβιλίζεται συνεχώς με έναν ασυγκράτητο τρόπο και η αρσενική ενέργεια την ακολουθεί, ή τουλάχιστον προσπαθεί. Όταν αλλάζει γνώμη ξανά και ξανά, το αρσενικό επίσης αλλάζει κατεύθυνση για χάρη της , προσπαθώντας να χτίσει ένα σπίτι, μια δομή μέσα στην οποία να μπορεί να είναι ευτυχισμένη και να δημιουργήσει. Όμως, με αυτό το μοντέλο και η θηλυκή και η αρσενική ενέργεια είναι ατελείς, και με τον καιρό υπάρχει απογοήτευση. Ξέρετε κάποιον που να είναι έτσι (εσάς); Αυτό το άτομο είναι αγείωτο, δεν ολοκληρώνει πολλά σχέδια που έχουν ξεκινήσει καθώς συνεχώς έχουν νέες ιδέες. Ίσως επίσης, να έχουν φυλάξει όλα τα υλικά και τις προμήθειες που μάζεψαν από κάθε σχέδιο – επι σειρά ετών, υποχόμενοι ότι θα επιστρέψουν κάποτε σε αυτό.

Η αλήθεια για την Αρσενική και Θηλυκή Ενέργεια – μέρος πρώτο

Η αλήθεια για την Αρσενική και Θηλυκή Ενέργεια – μέρος πρώτοΑπόσπασμα από την σειρά σεμιναρίων μέσω διαδικτύου με θέμα «σχέσεις κατά την διάρκεια της αλλαγής»
 
Αυτή η αλλαγή στην συνείδηση είναι βαθιά. Είναι θεμελιώδης και συμβαίνει από μέσα προς τα έξω. Αλλάζει το πώς σκέφτεστε, πως αντιλαμβάνεστε και τι πιστεύετε. Θα αλλάξει την αντίληψη σας για τον κόσμο γύρω σας και, πιο σημαντικό, θα αλλάξει την σχέση σας με όλα όσα ξέρετε. Αυτό είναι συναρπαστικό, είναι βοηθητικό για την διεύρυνση της συνείδησης.
 
Ένα από τα πράγματα που γνωρίζω είναι ότι στην αρχή ο Δημιουργός είπε, « επιθυμώ να γνωρίσω τον εαυτό μου στα άκρα των άκρων έτσι ώστε να μπορέσω να κατανοήσω τον εαυτό μου». Στην πραγματικότητα ο δημιουργός έλεγε , «επιθυμώ να γνωρίσω τον εαυτό μου σε σχέση με οτιδήποτε βρίσκεται γύρω μου». Έχει να κάνει με την συσχέτιση, την σχέση με όλα όσα βρίσκονται γύρω σας και πως την αντιλαμβάνεστε από μέσα σας.
 
Στην Τρίτη διάσταση η αρσενική και η θηλυκή ενέργεια βρίσκονται πολύ εκτός ισορροπίας. Έχετε ποτέ παίξει ένα παιχνίδι του οποίου δεν γνωρίζατε τους κανόνες και όμως συνεχίζατε να παίζετε; Όπως για παράδειγμα στο χρηματιστήριο. Τι κάνατε; Οι περισσότεροι στην Τρίτη διάσταση δεν ξέρουν τους κανόνες και δεν ξέρουν πώς να επιτύχουν ή πως να βγουν από το παιχνίδι. Αντιλαμβανόμενοι τους κανόνες και τις δομές της τρίτης και τέταρτης διάστασης και κατανοώντας τους, είναι ένα μέσον για να βγείτε από την τρίτη διάσταση και να επιλέξετε να ζήσετε στην υψηλότερη τέταρτη διάσταση. Το να γνωρίζεις τους κανόνες του παιχνιδιού που παίζουμε είναι πολύ σημαντικό. Οι περισσότεροι ούτε καν διερευνούν τους κανόνες διότι είναι πολύ απασχολημένοι με το να κινούνται από το παρελθόν στο μέλλον και δεν περνάνε ούτε μια στιγμή συνείδησης στο παρόν.
Οι σχέσεις είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στον πλανήτη και οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε τους κανόνες. Έτσι λοιπόν δεν ξέρουμε πως να παίξουμε με επιτυχία και ευκολία. Σχετιζόσαστε με όλα όσα σας περιβάλλουν. Πως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ θεμελιώδες και επηρεάζει την εμπειρία του περιβάλλοντος σας και των άλλων ανθρώπων. Πολλοί από εμάς καταλαβαίνουμε την σχέση με συγκεκριμένο τρόπο επειδή αυτοί έξω από εμάς είπαν: «ορίστε οι κανόνες, αυτό είναι που πρέπει να κάνετε, έτσι πρέπει να κινηθείτε στην ζωή. Αυτό είναι σωστό/ λάθος, αυτό είναι αλήθεια και αυτό δεν είναι αλήθεια. Κάνουμε παρέα με αυτούς τους ανθρώπους εδώ, αλλά δεν μιλάμε σε αυτούς τους ανθρώπους εκεί». Με άλλα λόγια η σχέση σας με οποιονδήποτε και οτιδήποτε , έχει καθοριστεί από την παιδική σας ηλικία. Η τρίτη διάσταση είναι με όρους. Στην τρίτη διάσταση δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα σαν το «άνευ όρων». Το άνευ όρων ξεκινάει στο παρόν, στην τέταρτη διάσταση. Ναι, ζούμε ταυτόχρονα στην τρίτη και τέταρτη διάσταση. Και είναι η συνειδητή ή η ασυνείδητη επιλογή μας να ζήσουμε στην μία ή στην άλλη κάθε δεδομένη στιγμή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα